Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • interstate76

    addikt

    válasz interstate76 #49340 üzenetére

    Korábban ígértem, hogy beszámolok a projektorról, ha megjött. Hát, sajnos - egyelőre - búcsút kellett mondanom a 720p-nek (nem voltak raktáron a kinézett projektorok), úgyhogy végül egy UNIC UC40-es érkezett haza.

    A tapasztalataim dióhéjban (vászon nélkül, halványsárgára festett, nem teljesen sima tapétára vetítve, szóval gyenge körülmények között):
    - ha van egy közepesen záró sötétítőfüggönyöd, akkor már fényes nappal is kényelmesen használható
    - ha teljesen besötétítesz, akkor pedig jobbak a színek, mint gondoltam
    - a kép akkor sem lesz mindenhol éles, ha fejreállsz, és a színek sem olyanok, mint egy minőségi vetélytárson lennének
    - hangos a venti
    - prezentációkhoz, szövegek vetítésére alkalmatlan (ahogy az várható is volt)
    - filmnézéshez számomra akár 80"-on is élményt ad. Persze itt mindig az a kérdés, hogy a méret a fontosabb, vagy a képminőség, de ahogy szerintem fifázni is jobb a nappaliban a TV elé lehuppanva, mint számítógépen egy monitor előtt ülve (akkor is, ha a számítógép jóval kraftosabb, mint a konzol), úgy a projektoros kivetítés is jobb, mint TV-n/monitoron nézni ugyanazt. Hangsúlyozom, hogy ez szubjektív vélemény és hogy hülye vagyok a projektorokhoz. :)

    Tegnap este a "nagylányommal" (7 éves) néztünk az ágyon fekve 2 részt a Mása és a medvéből egy 45°-ban döntött, tetőtéri falra vetítve. A vetítési távolság olyan 3m, a képméret kb. 80", a nézési távolság pedig 1,5-2 méter volt. Látszott a képen, hogy vannak szebb színek a világon, ill. hogy a kép szélén, a háttérben lévő dolgok nem élesek, de ezzel együtt is olyan mozifeelinget adott, hogy ihaj! Ehhez nyilván hozzájárul az is, hogy még csak mások projektorát próbáltam, ez az első saját, de 20 ezer Ft-ért olyan szinten megérte ez a kis mütyür, hogy csak na.

    Ugyanott a verdákból egy képrészlet (videót csináltam a sötét szobában a telefonommal, és ez egy screenshot abból a videóból, szóval élőben jobb a kép):

    A trapézkorrekción még állítani kellett volna egy kicsit.

    Úgy gondolom, hogy vászonnal, esti meccsekhez bőven jó lesz a kertben az EB alatt! Látom persze, hogy van hova továbblépni minőségben, ezért idővel szeretném CL720D-re cserélni, de csak akkor, ha lesz 50e Ft környékén eu raktárban.

    Ezután a kis kütyü után még kevésbé tudom elképzelni, hogy sok százezres vetítőt vegyek. A CL720D-vel már kisebb szövegek is egész jó minőségben megjeleníthetők, ergo számomra filmnézéshez és sportközvetítésekhez bőven elég lesz - legalábbis most ezt gondolom!

    Bocs, ha hosszú lett!

    [ Szerkesztve ]

    téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... továbbá eladó Xiaomi Mi 12T Pro, Teclast P26T tablet és PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

Új hozzászólás Aktív témák