Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daver88
aktív tag
Kérdés, gondoltam kipróbálom .flac formátumot MiniMX-en, de sajna nem látja a Kodi, pedig leírás alapján tudnia kellene...mit kellene tennem, ha egyáltalán lehet?
-
envagyok
veterán
végülis sd mpeg2-re simán be lehet állítani szoftveres dekódolást
Most beállítottam azt hogy mpeg2 accelerate 720p and up, tökéletesen játssza le a burosch tesztfile-t
Érdekes dvd lejátszásnál akkor is a szoftveres megy, mikor always-ra van állítva.
De a burosch mivel nem dvd, ezért hardveresen próbálta.
De most tuti lett. -
syler123
veterán
Tettem egy próbát a 007-es Libreelec verzióval. Sunvell t95m 2gb .
gxbb_p200_2G_100M.dtb
Pros:
- Végre nem akad meg tekerésnél
- Kicsit gyorsabb a navigációCons:
- Nem jelzi ki a hőfokot, ez nem különösebben érdekel, nem szoktam figyelni
- Működik a CEC, de érdekesenTV távjával irányítható, a boxéval nem, ez nagyon érdekes így (002-vel ment mind2 táv). A box távján csak a kikapcsolás működik (még szerencse, legalább ki lehet kapcsolni)
Összességében nincs vele baj, feltehető ez a verzió, teszem is rá a nagyobb kártyára.
-
djnice
veterán
Olcsó 2/16G S912 is van, 10$ kuponnal $34.99-ért: [link]
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #4664 üzenetére
Teszteltem a 007-el dvd iso-t
semmi baja alapbeállításokkal sem, de be lehet állítani a YADIF deinterlacinget.
Szóval már az is jó (ha rossz volt egyáltalán) -
a8l
aktív tag
válasz
Beni2360 #4682 üzenetére
Most árazták le 25-ről.
Be is rendeltem egyet reg postával is csak 23,29$ volt ennyit tényleg megér, ha egyébként jól fut rajta az LE.
Ezt a spidf dolgot meg majd megoldom, vagy megy a gyerekszobába ott úgyis csak sima tv van.
Faternak is vennék egy ilyen 905-ös boxot.
Sunvell T95M 2GB rammal 34$-be kerül, jobb az annyival hogy megéri a 11$ felárat az MXQ Pro-hoz képest? Ha úgy vesszük 1,5x annyiba kerül. -
msam
tag
válasz
interstate76 #4683 üzenetére
A droidot persze használnám, főleg amikor az unokám mesét néz a youtubon.
Akkor maradok a másodiknál. Köszönöm a válaszokat. -
daver88
aktív tag
Üdv!
Új lennék még a témában, olvastam visszafelé, de nincs esetleg egy olyan összefoglaló, hogy miért érdemes a LibrELEC-et használni? mitől jobb, mint a gyári Kodi?
vagy ha valaki összefoglalja, annak megköszönöm.. -
Kurrens
tag
Ha valaki olcsót szeretne (még vasárnap estig):
http://www.banggood.com/MXQ-Pro-4K-Ultimate-KODI-Android-5_1-Lollipop-Amlogic-S905-Quad-Core-1GB8GB-TV-Box-Android-Mini-PC-p-1015008.html -
Zirowe
nagyúr
Egyébként a mini mx ver 1.0 2gb-ben mega vagy gigabites lan van?
Mert láttam már hirdetni mind a kettővel, akitől én vettem, az speciel gigabitesnek hirdette.És amúgy ezen se megy a kikapcsolás?
Mert mintha rendesen kikapcsolna, hiszen kikapcsolva nem annyira langyos, mint használat közben.Amúgy a távja tök jó, mindenhonnan érzékeli, nem kell egyáltalán felé irányítani, de zavart a nagy fehér ledje, ami bekapcsolt állapotban folyton vakítóan világít, így kapott rá fekete szigszalagot.
Így már nem érzékel mindenhonnan, csak ha felé tartom, de így is jó nekem, legalább nem zavar.Egyébként én a 006-nál ezzel használtam problémamentesen:
gxbb_p200_2G_mini_mxg_2_16.dtb -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
osztraksajt #4668 üzenetére
Kétféle T95M van, attól függően ezeket próbálnám ki:
Sunvell T95M 1G/8G: gxbb_p200_1G_100M.dtb
Sunvell T95M 2G/8G: gxbb_p200_2G_100M.dtb -
TCr
veterán
válasz
DroiDMester #4671 üzenetére
Köszönöm.
Mivel nincs benne a fájlnévben a 2GB, ezért azt gondoltam, hogy 1 GB-os boxokhoz készült. -
Sz.tem Gigabites lannal rendelkező BOX okra a gxbb_p200_1Gbit.dtb kell
-
dugesz77
őstag
válasz
DoItYourself #4666 üzenetére
Én MiniMx-re a gxbb_p200_1Gbit.dtb raktam. Tényleg jó kis rendszer lett. Egy hibát találtam azt 2x is sikerült előhozni.. Rendszer beállításoknál felbontás állításnál illetve frekvencia váltásnál a kép ki-ki hagy majd teljes fekete képernyő de újraindítás rendbe hozza.
Sunvellre én a gxbb_p200_2G_100M.dtb fogom még kipróbálni. Elvileg az kell hozzá. Ahogy kibogoztam a 1G/2G a RAM a 100/1G a lan. -
osztraksajt
őstag
válasz
DoItYourself #4666 üzenetére
Sunvell T95M-re szerinted melyik dtb-vel menjek rá? gxbb_p200_1Gbit.dtb?
-
azbest
félisten
válasz
envagyok #4657 üzenetére
Azért a minimx-nél is van jobb. A 2GB-os minimx
Csak mikor elkezdtem használni, akkor jöttem rá, hogy nincs analog hang. A projektor hangkimenete meg bortányos. Szóval ha valamikor media játszónak használom vele, akkor valsz az usb hangkártyával együtt próbálom, ahogy most a pi2-t. A benw monitorom analóg hangja viszont egészen jó.Én lemaradtam az osztogatásról, de szerencsére épp volt egy közeli srác, aki az új kínai árral vetekedve kínált azonnalra egyet.
Nem piszkáltam tegnap este, de mintha a tunerek támogatásának javítását is írta volna. Majd ránézek mégegyszer.
Egyébként elsőre egy NMicro kártyáról futtattam a Libret, de valsz azt nem szereti a rendszer (régebbi, noname taiwani). Legutóbb egy Mixza került bele, azzal nem volt még fagyás.
-
DoItYourself
Topikgazda
Aki már beüzemelte a LE 007-es build-et, kérem írja le, hogy milyen a lejátszója és melyik dtb.img-t használta hozzá. Ennél a verziónál kszaq nem lejátszónként készített device trees-t, hanem csinált néhány alaptípust, abból kell választani. A telepítése minden másban megegyezik a 006-al.
Köszönöm. Aki nem szégyenlős, beírhatja a PH! adatlapjára is a lejátszója típusát.Újdonságként van egy script is, amivel a teljes SD kártyás rendszer eMMC-re másolható, ha úgy ítéljük meg, hogy stabil, és nincs vele probléma.
Korábbi verziókról is lehet frissíteni, a 007-es nyitó hsz alján vannak a leírások.
Akinek napi használatban lévő stabilan, problémamentesen működő korábbi verziója van, szerintem az először tegyen egy próbát egy másik SD kártyával. Továbbra is fejlesztői verzióként kezelendő!
-
rsf
senior tag
Úgy néz ki beigazolódott a sejtésem. [link]
A wetek play2-be berakható a play dupla tunere de android alatt le van tiltva a második.
Gondolom ez LE-alatt nem lesz akadály.
Üdv. -
DoItYourself
Topikgazda
Odroid C2-re wrxtasy már megoldotta ezt, nem? Majd elcserélik egymás közt a többcsatis PCM-re.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #4659 üzenetére
Mert tavasszal nem működött rajta semmi normálisan.
Elsők között rendeltem minimx+et.
Pár héttel ezelőttig porfogó volt, de megérte várni. -
envagyok
veterán
Végre megy ezzel a 007-es builddel a multichannel pcm!
Ez gyenge pontja volt a cuccnak.5.1 flac is megy.
Innentől kezdve csak előnye van a pi-hez képest is.
A készenlét nem megy, de azt a pi sem tudja.
Úgy érzem, hogy most jelenleg pl egy minimx a csúcs a médialejátszók között
A nandra is 30 megabyte sebességgel lehet másolni.
A menü is gyors, és mindent, tényleg mindent megfelelően lejátszik+ cec is megy.
Mindent lever.
Mindezt akár 6-7 ezer forintért -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
envagyok #4655 üzenetére
Jó kis mese a rekettyésről
(Gyalog galopp)
Nekem úgy tűnik, hogy a Wetek oda fog kuncsorogni a LE brigádhoz, ill. már fű alatt megtette. Kszaq a buildjeiben emlegeti a Wetek Hub-ot, ill. wrxtasy is csinált egy LE verziót a Play2-höz, amit két napja linkeltem.(#4635) junkpod: azt lehet kapcsolgatni ki-be, de nem történik semmi, ugyanúgy "Feature not available" az eredmény.
-
envagyok
veterán
válasz
osztraksajt #4651 üzenetére
Az open-ből a librébe áthúzó emberek nem értettek egyet pár dologgal kapcsolatban.
Itt indítottam egy topikot a le megjelenésekor feltett kérdésemmel, a 3. Post tartalmazza a választ.
http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=265265&pid=2287796#pid2287796 -
junkpod
veterán
válasz
osztraksajt #4651 üzenetére
Ez a "kozositett adatbazis" mit jelent?
(ha a többit sem frissited akkor ez sem fog kilogni)
-
osztraksajt
őstag
válasz
envagyok #4560 üzenetére
Úgy látom te jobban képben vagy a háttérről mint az átlag.
kszaq tényleg profi munkát végez, már én megtámogattam egy sörre valóval, a T95M nélküle sokkal kevesebb lenne.
Van valami belső infód min balhéztak össze a wetek miatt? Kimondottan máshogy nyilatkoztak az új LE oldalon, de persze nem zörög a haraszt ahogy tartja a mondás... Jó lenne tudni valamit mert ha kihátrálnak a wetek cuccok mögül ők is mint ahogy az openelec egyik napról a másikra fejreállt, akkor tényleg elgondolkodtató hogy érdemes-e a felárat megfizetni.
Egy 50-70usd-s tunerrel felszerelt kütyüt sem szívesen vállalnék be úgy hogy ki tudja mi lesz a támogatás sorsa, nekem létszükséglet a kodi frissülése a közösített adatbázis miatt. És az enigma beltérit már nagyon le szeretném cserélni, ugyan teszi a dolgát, de már nagyon kilóg a sorból képességeit tekintve. Bár már gondolkodtam rajta hogy kvázi tunerré degradálom vissza, a VU plugin szépen kezeli mint műsorforrás. Csak akkor meg kellene oldanom a hálózatos ébresztését is, azért nem elhanyagolható a fogyasztása ahhoz hogy folyamatosan ketyegjen.
-
a8l
aktív tag
válasz
DoItYourself #4649 üzenetére
Én már találtam is egy gondot vele kapcsolatban. Nincs rajta optikai hang kimenet, csak vmi jack dugós hangkimenet. Keresgélek tovább, mert ezt elég nehéz így összekötni az erősítővel. Max tv-hez csatlakoztatva hdmi-n mehet a hang a tv-re.
-
DoItYourself
Topikgazda
Ha jól emlékszek nem volt sok gond a kék nyákos MXQ Pro 4k dobozokkal, de lehet, hogy nem lesz beforrasztva rajta a reset gomb (két féle verzió volt belőle).
(#4643) Csicsóka: rendeltem én is egy tunert.
(#4647) Kurrens: az összefoglaló 14-es pontját nézd át, ott van egy pár típus.
-
a8l
aktív tag
MXQ pro-val nagyon mellényúlok ha olyat veszek?
Erről lenne szó:
[MXQ Pro]
Szeretném kipróbálni a S905-ös boxot LE-vel. Ennek milyen nyavajái vannak?
Mint pl a A95X boxoknak hogy nem jó a táv stb.
Tudom ez nincs az ajánlottak között de azért gondolom használható ez is. Új reg-es kedvezménnyel 20$ lenne BG-ről. -
Kurrens
tag
Sziasztok!
Ma rendeltem az itteni infók alapján egy T95 Max-ot. Olyan kérdésem lenne, ha a gyereknek akarnék
rá telepíteni néhány játékot, akkor azokat milyen kiegészítővel lehet hatékonyan irányítani egy ilyen boxon.
Vezeték nélküli billentyűzetet érdemes hozzá venni? Ha igen, milyet? -
azbest
félisten
-
Csicsóka
őstag
válasz
interstate76 #4633 üzenetére
Ezt a minimx-re való ubit próbáltam MXQ Pro+ vason nagyon lassú volt nekem is, hangot sem lehetett kicsalni belőle egyetlen kimeneten sem. Ettől a többiek sokkal gyorsabbak.
-
rsf
senior tag
válasz
DoItYourself #4617 üzenetére
Az ubuntut inkább hanyagolnám..
Egyenlőre még be sem kapcsoltam a play2-t. -
syler123
veterán
válasz
DroiDMester #4636 üzenetére
Ennek ki a készítője? Nem látok changelog-ot, sem hogy milyen eszközre jó.
-
dethroner
veterán
válasz
junkpod #4504 üzenetére
1: Pont a beállításhoz kérek segítséget.
2: Igazad van, a képmentés a vga által adott képet adja vissza, de a kijelzőn is ezt látom, szóval ez alapján kell megítélnem hogy tetszik vagy sem.
3: A programokat igaz hogy monitoron próbálom állíthatni, de a tévére is kiraktam és ott is ezt tapasztalom. Filmet természetesen tévére kirakva szoktam nézni.
4: Monitor DVI-D, a tv HDMI kábellel van a gépre kötve.
5: Ha tudsz jobb beállítást filmnézéshez, javasolj valamit. Mellesleg azért mert valami régi, még lehet ma is helytálló. A levegővételt is jó sok millió éve kitalálta valami élőlény és még a mai modern kor embere is ugyanezt teszi -
Van egy friss mai kiadású LibreELEC
LibreELEC-S905.aarch64-7.0.2.006_20160907.img.xz ha valaki le tesztelné megoszthatná a tapasztalatait róla! -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #4622 üzenetére
Ne a Viera linket indítsd el szerintem. Nekem S30-on ez kell: beallitasok-link beallitasok-vieralink be/ki.
-
arnd
senior tag
Sziasztok,
MXQ PRO+ -hoz való device_trees -ről tudtok? Vagy jó hozzá a "+" nélkülié?
Ez lehet egyébként az? [MXQ_Pro_Plus]Illetve még ezt találtam: [How to Install Openelec on MXQ Pro+ Dual Boot Via SD Card]
-
-
Gab130
tag
válasz
interstate76 #4612 üzenetére
köszi
-
Celtis
veterán
válasz
DoItYourself #4628 üzenetére
Ok, nem wetek, de szerintem ezen is valami mókolt CEC van. Az RPi-t csak próbának javasoltam, mert az vízválasztó lehet, hogy a TV-d képes-e a CEC-re.Ha azzal sem, akkor tényleg felejtős.
-
DoItYourself
Topikgazda
Itt kérem vmi félreértés történt, nekem nincs se Wetek, se RPi, csak egy Beelink M18. Anno próbáltam a Kodi fórumon leírt gomb trükköt is, de akkor se ment. Kerítek egy SD kártyát és megnézem, változott-e valami a LE 006-al. 005-el próbáltam, de azzal se ment.
-
Celtis
veterán
válasz
DoItYourself #4622 üzenetére
Wetekkel megy és RPi-vel nem? Nehezen tudom elhinni.
Én tennék egy próbát. Talán azért nem tudod a Viearlinket engedélyezni, mert nem ismeri fel a TV a túloldali CEC eszközt. A weteken engedélyezted a CEC-et? Úgy tudom ott trükkösen kell bekapcsolni. Ezért is jó a PI, mert ott alapértelmezésben megy, és elhiheted az a legstabilabb létező CEC megvalósítás beleértve a gyári rendszereket is.
Itt a PX80E-t kompatibilisnek mutatja. Ez nem tudom mennyiben tér el a 8E-től. Egyébként ezen a CEC adapteren is ugyanaz a libcec fut, mint az RPI-n. Csak jóval drágább. -
Csicsóka
őstag
válasz
interstate76 #4607 üzenetére
Hát, azért én elég sokat írtam a linuxos tapasztalatokról, igaz mostanában nem.
Konzolos Debianra komplett kis házi szervert, tűzfalat is tettem, és ha lenne natív SATA támogatása az S905-nek akkor most nem lenne már a hálózatomban wifi router sem. Pár napig teszteltem csak az USB-s HDD kezelése volt a gyenge pont. Az Ubuntu a leglassúbb, érdemes az armbian-t kipróbálni. Fontos a gyors SD, vagy pendrive, mert a root fájlrendszer arra kerül. Én egy USB3-as pennel próbáltam, nem volt elviselhetetlen, de aki SSD-hez szokott, annak valóban lassú lesz. -
DoItYourself
Topikgazda
Földobtam a kérdést a LE fórumra is, azt írta vki, hogy neki egy régi Pana plazmán megy, de RPi-n nem igazán.
Próbáltam már mindent... engedélyeztem volna a tévé menüjében, de ha kiválasztom a Viera Link menüpontot a tévében, nyomok egy OK-t, csak ennyit ír ki: "Ez a funkció nem elérhető". A kézikönyve több oldalon keresztül magyarázza ezt a funkciót, még azt is írják, hogy HDAVI Control3 szabványt támogatja. -
Celtis
veterán
válasz
DoItYourself #4601 üzenetére
Platform függő a CEC implementáció. Hiába OE vagy LE teljesen más weteken és raspberry PIn. Ha van lehetőséged, az utóbbi próbáld ki. Azon van a legteljesebb CEC implemetáció, ha azzal sem megy a TV-d, akkor semmivel (BTW a Viearlink-et engedélyzeted a TV-n?)
Nekem G30-as Panám volt, azon jól működik a CEC.
Az elején próbáltam a wetek play-t is, de az egy rakás sz... volt. Állítólag sokat fejlesztettek rajta azóta. -
Celtis
veterán
válasz
DougButabi #4600 üzenetére
Van egy torodial parabolám 7 fejjel. A gyakrabban használtak twin kimenetesek. Van két diseqc switch, ezek vannak a wetek két tuner bemenetére kötve.
A weteken LE 7.0.2 és a legutolsó Tvheadend42 addon fut. A box teljesen headless, fenn van a padláson.
SSH-n elérhető a box, de néha kell a KODI GUI elérés is. Szerencsére erre a platformra van vnc megoldás. AML-VNC addonnal windows gépről is tudom kezelni a Kodit, ha valamit piszkálni kell.
A lakásban van két HTPC, amiken szintén LE van. A Tvheadend pvr-hts kliens addon kapcsolódik a wetek szerverhez.A rendszer előnye, hogy nem kell koaxot vinni a Tvkhez, akár wifin keresztül is lehet TV-zni. A műholdas erőforrások nincsenek TV vételi helyekhez dedikálva. Központi a csatornalista szerkesztés, a dekódolás meg a felvétel is. Persze az adminisztráció kicsit bonyolultabb elsőre, mint egy hagyományos box esetén.
UPC direct kiváltható. Kártyaolvasó nincs a wetekben, azt kívülről kell hozzárakni. Nekem bizonyos okokból nincs sok tapasztalatom kártyával
de tudtommal boxfüggetlen kártyát kell kérned a UPC-től. Arra mindenképpen alkalmas a rendszer, hogy egyszerre több csatornát nézz és rögzíts.Nem próbáltam még a határait a weteknek, de 3 csatornát biztos elvisz. Egy sima raspberry-n láttam, hogy 10-12 SD csatornával is elboldogul egyszerre.
-
syler123
veterán
Egy Linux Mint xfce vagy xubuntu jöhetne a többi s905 boxra is
Vagy s912-re, akkor beneveznék én is arra a Beelink GT1-re.
Tényleg, ott már megy a BD3D? Mármint 1080p 3d-re gondolok. Azt sem értem hogy s905-ön miért nem megy, hiszen ha a 4k képet kiadja, akkor a 2*1080p-t is ki kellene.
-
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself #4617 üzenetére
A Banggood visszaadta az arat a cuccnak, szoval ingynben volt. Ha megjott a Beelink, es leellenoriztem, hogy valami modernebb HD teven megy az A95X, akkor feldobom eladasra. Karom nem lett, csak az a 10-12 ora netto ido amig vettem egy uj HDMI kabelt, csinaltam egy Male-Male USB-t, kerestem ra a neten, hogy a recovery gomb nelkuli dobozt hogyan tudom updatelni.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Songoman #4616 üzenetére
Mint a kutya vacsorája, itt nincs garancia semmire. Kihalásztunk valamit a pöcegödörből, amire találtunk működő szoftvert, kb. erről szól a topik. Ha megy valami örvendezünk, ha nem, akkor pingvinezünk.
(#4578) rsf: ilyen is van már a gépedre: Ubuntu 16.04 Mate & Minimal for WeTek Play 2
-
Songoman
aktív tag
válasz
DoItYourself #4615 üzenetére
Bocs, figyelmetlen voltam. Köszi. Remélem akkor a Beelink GT1-es mar jó lesz.
-
Songoman
aktív tag
válasz
Nyugtass meg, hogy HDMI-n azert tudja fogadni egy normalis TV box jelet... Nekem egy th42PV60-asom van es az A95X jele csak AV-n jon at HDMI-n nem. Jo lenne, ha ez csak egy egyedi problema lenne az adott boxnak, nemreg rendeltem egy masikat, remelve, hogy azzal majd jo lesz.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
gabywap #4611 üzenetére
gabywap linkjén nem ugyanaz a tv van, mint az enyém. Feltúrtam a pdf-jét a sajátomnak, 255W-ot írnak átlagos fogyasztásra. Az elejétől fogva energiatakarékos módra kapcsoltam a menüben, és igyekszek sötét képi világú filmeket nézni rajta.
Egy fogyasztásmérővel ki lehetne deríteni az igazságot, de olyanom nincs.
-
interstate76
addikt
Egyértelműen az S905-ösök az ajánlottabbak (a leginkább bevált típusok az összefoglalóban), a droidos Kodi helyett pedig használj micro SD kártyára telepített LibreELEC-et (pár perc feldobni és lesz egy szuper médiaplayered, ill. megmarad a droid is)!
(#4609) envagyok Értem, köszi.
-
gabywap
tag
válasz
Multibit #4610 üzenetére
Igen!
De az tényleg zabálja az áramot, csak úgy 385W is be tud hörpinteniJa de oda át ásiában is fidelnek minket!
http://bbs.asiatvro.com/thread-1157701-1-1.html -
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #4596 üzenetére
Most vettem az elsőt, tökéletesen megy.
@interstate
Épp csak annyit próbáltam, hogy jéé, bejön.@előttemíró:
Ha több tunerkártyád van, vagy egy streamen vannak a csatik, akkor több is nézhető egy kódkártyával. -
Gab130
tag
Sziasztok!
Csak egy apró kérdésem van. Eddig M8-at használtam, de sajna megadta magát egy áramszünet kapcsán. Újat rendelnék, de nem tudom milyet. Alapvetően iptv-re illetve filmnézésre használtam Kodival. Kevés böngészés. Teljesen meg voltam elégedve vele.
A kérdésem, hogy érdemes-e helyette 905-öst rendelni, (olvastam, hogy a Kodi nem igazán tudja kihasználni a Soc előnyeit, és az összehasonlító teszt sem túl meggyőző) vagy maradjak a bevált, stabilt M8-nál?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #4602 üzenetére
Köszi a linket, de csak az 1 gigás Beelink-kel tudok játszani, azon meg nem hiszem, hogy jobb lenne, ill. a wines mini pc megrendelésével igazából egy kicsit aktuálitását is vesztette a dolog, csak envagyok kollégát szeretném kifaggatni róla, hogy nála használható tempóban működött-e az ubuntu, és ha igen, akkor ez minek volt köszönhető - hátha később újra nekiugrok ennek a dolognak.
Egyébként fura, hogy senkinek nem izgatja a fantáziáját a topikban. Vagy mki ezzel nyomul, de nem ír róla.
Mindenesetre alig kerül szóba. Én már egy MK809III-asra is tettem linuxot, majdnem meg is ütötte a használható szintet, de aztán inkább eladtam: vagy menjen gördülékenyen, vagy sehogy!
(#4606) Mankó Előbb ki szeretném puhatolni, hogy van-e értelme letúrni a droidot - feleslegesen nem szeretném. Vagy berendelek egy gyorsabb kártyát. De ha megjön a wines Beelink, akkor a Mini MX úgyis megy a fiókba, tartalék médiaplayer/netezős gép státuszba, a Mini MXIII-on pedig az esetek 80%-ában a droid megy (YT és játékok), a maradék 20%-ban pedig LE, szóval ott nincs helye linuxnak. Majd ha egyszer nagyon ráérek, akkor kiveszem a fiókból a Mini MX-et.
-
Mankó
veterán
válasz
interstate76 #4589 üzenetére
CL10-el próbáld, vagy nandra telepítve! A cl10 is elmegy különben, de a nand nálam űberelte. Igaz csak LE-vel teszteltem, de pl a borító betöltésnél látszik a sebességbeli különbség.
-
azbest
félisten
válasz
DoItYourself #4596 üzenetére
Elvileg a realtekkel nem nagyon nyúlhatsz mellé. Az r820t a legújabb, pontosabban van r820t2, de az ugyannak az új, de teljesen kompatibilis változata, nem T2-es. Ez a rádiófrekvenciás chip "tuner" a realtek chip mellett. Az összes korábbi fajta támogatott, ha azok közül lenne valamelyik a normál dugósban.
A 3.14-es kernel, ami ezeken a boxokon van már alapból is kell, hogy ismerje, ha a modul le van fordítva hozzá.
Egyébként, most hirtelen felindulásból rendeltem egy astrometa tunert is, hogy a C-t néha azzal is megnézzem. Ez az amelyiknek saját topcija is van ph-n.
Azt nem tudom pontosan hogy a dvb-t része melyik kerneltől támogatott, a C rész a készőbb jött be, de a media tree-ben benne kéne legyen, csak hát a backportolt az nem mindig tökéletes, ahogy a mygicánál is kiderült. Az astrometa is félig realtekes. A mygica az silicon labs chipsetes. -
gabywap
tag
válasz
Én neked lennek eladnám plazma és zabálja az áramot.
[link] -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
interstate76 #4598 üzenetére
Kösz, ismerem a topikot, volt is linkelve korábban ide, csak azért kérdeztem, mert nem derült ki, hogy miről is beszéltek.
Van egy másik asztali linux disztro is (armbian), ami fut S905-ön, kipróbálhatod azt is.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
vargalex #4597 üzenetére
Panasonic TH-42PX8E. 2008 végén vettem, csak az MPEG2 dekódolást tudja, a MindigTV-hez szükséges MPEG4-et nem.
Elméletileg tudja a CEC-et is, de nem működik semmivel se, próbáltam már andoidon, OE, LE alatt is. Valószínű valami korai CEC implementáció van beleégetve. Jelezni kellene vmi fórumon, hátha van megoldás, de itt nem vagyok képben, hogy a LibreELEC-ben lévő HDMI-CEC driver honnan származik. Hopp most látom, erről már írtam korábban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Path of Exile (ARPG)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Elemlámpa, zseblámpa
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest