- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- CPU léghűtés kibeszélő
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Songoman
aktív tag
válasz junkpod #5894 üzenetére
A GT1-esemet BT-transmitterrel hasznalom.
Van egy analog Yamada-8700-es analog hazimozi erositom 5.1-es.
A kep az oreg Panasonic Vieramra HDMI-vel megy ki, a hang meg BT-n a BT transzmitter segitsegevel analog modon az erositore. Mert ugye a GT1-esnek nincsen A/V kimenete, csak HDMI es SPDIF.
-
Beni2360
félisten
Értem, és mi akadályoz meg abban, hogy esetleg heti 2x fel töltsd? Feledékeny vagy?
--------------------------------------
junkpod
Már ha beni2360 linkjerol beszelunk - igen és még hab a tortán, hogy akár kettő fülest is lehet társítani hozzá.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
junkpod
veterán
válasz XtremLor #5893 üzenetére
Szerintem nem. A transmitter az általában sugárzót jelent. Itt írják is hogy bt-transmitter. Tehát bedugod a jack dugót az erősítőbe a másik felét a bt transmitterbe és kapsz egy bt képes eszközt. Ehhez már csak egy bt füles kell és lesz fasza wireless digitálisan sugárzott hangod.
Amiről te írsz azt úgy hívják hogy fm-transmitter.Már ha beni2360 linkjerol beszelunk.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
jézusom
addikt
Csak hogy érthető legyen.
"transmitter" az arra való, hogy jack bemenetről küldi bt-n?
rég keresek ilyen eszközt tvhez.
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Ha vki androiddal használja az eszközt, ezt a lehetőséget találtam, amivel kodi alatt meg lehet hívni más videólejátszó appot. Én elsősorban a gyárit, vagy az mxplayert ajánlanám. Az audiót is true-ra állítanám. Utána nem lenne gond a dd,dts kimenettel.A leírásban szereplő airakármit csak akkor telepítsd, ha streamelni akarod hálózatra.
Kíváncsiságból tesztelhetné vki az általam ajánlott playerekkel s912-őn"Kell hozzá egy lejátszó progi (én az mxplayer PRO-t preferálnám), AirWire nevezetű app (bár jó más is ,de nekem ez vált be és gyors is)
Android eszközön kell egy fájlkezelő , pl Es File. Menj az SDCard /Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata mappába. Ha nincs meg, akkor kapcsold be a rejtett fájlok megjelenítését.
Ott kell neked szerkeszteni a playcorefactory.xml-t
Ezt szúrd bele:
<player name="MXPlayerPro" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>com.mxtech.videoplayer.pro</filename>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<playcountminimumtime>120</playcountminimumtime>
</player>
Ha más lejátszó kellene akkor tudod magadnak szerkeszteni.
Mentés.Indítsd újra a kodit.
Ha most egy filmet elindítasz akkor nem a belső lejátszóval, hanem az xmplayer-el fogja lejátszani.Ott katt a 3 pöttyre jobb oldalon, megosztás, keresd meg az AirWire appot, majd ott keress rá a tv-re.'[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Hát hangzásban nem mondhatok semmi rosszat. Akár hányszor felveszem csodálkozok, hogy milyen hangok vannak még a film alatt.
8 órai zene hallgatás ugye ez vicc? Akinek van 8 órája arra, hogy egyfolytában zenét hallgasson az megtáplálja. Simán végig néztem vele 2 filmet. És itt a vezeték elhagyása volt a tét. Mellettem meg itt a konnektor vagy a powerbank.
Az adó ami nem bírja sokáig 1 filmet, de az meg direktre van kötve a tv usb portjára amikor használom.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz gabywap #5885 üzenetére
Már 2 db nem érné meg mert 3 k szuper bl-s fülhallgatókat lehet venni és az másik készülékre is jó akár telefonálni is lehet vele meg rádió van benne beépített aksival.Plusz vezetéket is fogad. Nekem és az unokának ilyen van
[ Szerkesztve ]
-
gabywap
tag
válasz Beni2360 #5884 üzenetére
Igen én értem, csak itt jack -be és itt Bluetooth -ről - Bluetooth -ra kéne ami kimenet egy jakdugós fülhalgató össze hozni. Vagy ebből ha van 2db akor ezek egymással tudnak kapcsolódni ha igen igy is jó
K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
Beni2360
félisten
válasz gabywap #5883 üzenetére
Nekem az első helyen levő van. lehet válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
gabywap
tag
Sziasztok! Most egy olyan gondban vagyok, hogy egyik ismerősöm a TV fülhalgató részét akarná valahogy nem vezetéken megoldani. Ismeretek erre ilyen lehetőséget amibe jack dugót bedugtok és bluetooth vagy wirelles valami kütyüt és fülhalgatón halganá igy nem zavarna éjjel senkit. bocsánat ha ide teszem fel sok mindenki megfordult már neten hátha tud valaki olcsó megoldást. Én ilyesmit találtam ez igy nem igen okés. üdv.
K1+ S2 T2 - Ustym PRO 4k - Amiko Viper 4k - Zgemma H7S-H9Stwin - U2C Denys H.265
-
bostone
addikt
válasz interstate76 #5871 üzenetére
64gb-os pendrive-ot sem eszi meg valamiért. Gyári rendszer. Nem piszkáltam.
@syler:
Neked működik a torrnado vagy a pc-s távirányítás a transmission-hoz?
Mindig ezzel kezdem a telepítéseket és működik is egy darabig, egyébként is csak pc-ről tudom megadni a letöltés helyét, de néhány alkalom után nincs kapcsolat. -
syler123
veterán
Ha már torrenteztek, akkor szedjétek le a Libreelec alatt a Transmissiont, nem egyszerűbb? Jobban elfogadott kliens, mint azok a vackok, amik Androidra vannak...
-
djnice
veterán
Faternál lévő Nexbox A95X-re feltettem a 007-es LE-t fogpiszkálós módszerrel. Előtte a 002-es volt rajta.
Azóta nincs automatikus képfrekvencia váltás és a kimenetek között is csak 1280x720 60Hz és 1920x1080 60Hz van a listában. Mi lehet a gond? 002-vel nem volt ilyen probléma. -
interstate76
addikt
-
bostone
addikt
válasz interstate76 #5866 üzenetére
Fat32
A libre simán dolgozik róla -
bostone
addikt
Létezik itt egy topik a külső merevlemezekről.
Más
Bár 99 százalékban libreelec fut a t95m boxomon, de mégis érdekelne, hogyan tudnám rávenni, hogy droid alatt használni tudjam az egy terrás, külső tápos, külső adattárolót?
Ha ez sikerülne esetleg, elképzelhető, hogy a kodi (droid) a háttérben dolgozzon, mivel most nasként teljesít szolgálatot. -
zetecR
addikt
Sziasztok,
Digi-hez keresek beltérit, és az összefoglaló alapján a KII Pro Hybrid lenne a legszimpibb, de sehol nem látom a DVB-C jelölést, csak S és T2.
Valóban tudja? Esetleg azóta van alternatívája? A KI KII KIII valamiféle evolúció? Vagy mit jelet az egyre több I?Előre is köszi.
-
forgonati
őstag
válasz interstate76 #5858 üzenetére
Semmi extra. FHD filmek, többnyire, mkv formátum of course. Meg 720p sorozatok. Gyakorlatilag ebben ki is merülne. Nem nagyon akarok netezni rajta meg ilyesmi... Szerintem erre a célra megfelel, ennyiért kár lenne otthagyni.
Nem tudom erre a soc-ra vannak valami custom romok? Vagy amire nekiem kell jó az ami rajta van. Lényegében egy Mx Player menne fel rá, mert telefonon is azt használom évek óta.
Keelah Se'lai!
-
Pelican
őstag
válasz interstate76 #5857 üzenetére
Nem az a baj, hogy tévedtél, hanem az hogy nem ismered be, inkább személyeskedsz, vádaskodsz, ragaszkodsz a butaságodhoz.
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
interstate76
addikt
válasz Pelican #5851 üzenetére
Elég sok érdekességet írtatok, hisz az egész vita nem a feszültségkülönbségből indult, hanem abból, hogy kell-e plusz táp a mini pécé 1 szem usb-jén kijövőn kívül a rádugott külső hdd-nek, és - bármit is mondtok - egyértelműen kell.
A tápokról: nem tudom, te milyen tápokat használsz, de ekkora feszültségkülönbség még a legsz.rabb kínai tápoknál sincs, szóval nem egyszerűen költői túlzás, amit írsz, hanem rosszízű csúsztatás, és akkor még finoman fogalmaztam. Kimértem a tápjaimat, 0,1V-nál nagyobb eltérést nem tapasztaltam egyiknél sem, pedig van itthon jópár. A minta nyilván nem szignifikáns, de azért valóságtól elrugaszkodott adatokat ne írjunk már le csak azért, hogy úgy tűnjön, mintha igazunk lenne... Ill. még egy fontos dolog: a tápokban is van védelem, mert nem hülyék gyártják őket.
Tartom (és még reklámozom is ) a következőket: normális tápokat használva jobb külső táppal és Y-kábellel használni a külső hdd-ket, mint azt kockáztatni, hogy meg-megállnak, mert nem kapnak elég áramot. És ez akkor is igaz, ha nálad még csak akkor romlott el az egyik, amikor leejtetted... Figyelembe véve amit 1-2 hozzáértő írt (köszönöm nekik a fejtágítót): vagy egy túlfeszvédelemmel ellátott aktív usb hub a tuti, vagy a box 2 usb-jét kell beáldozni (ezzel egyébként én nem értek egyet, mert csak azt küszöböljük ki vele, hogy 2 táp legyen a rendszeren belül, de arra nem ad megoldást, hogy van összesen 2 amperünk a boxra és a hdd-re), vagy külső tápos hdd-t kell használni. De leginkább egyiket sem, mert a hálózati adattárolásnál jobb és kényelmesebb módszer a világon nincs.
Elnézést kérek, ha bárkivel szemben sértőn fogalmaztam volna a vita hevében, továbbá lenne egy olyan kérésem, hogy ha valakinek van még megjegyzése ezzel a témával kapcsolatban, akkor dobjon privátot és - ha szükséges, akkor - én magam javítom ki a fent írtakat, de ne terheljük tovább a topiktársak idegeit!
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Songoman
aktív tag
Mar mindnekit oruletbe kergettem itt a forumon a HDMI hibaval, ami az a95x (905x)-emmel volt.
A hozza kapott kabellel illetve a MediaMarktnal kapott HAMA kabellel nem mukoditt egyutt a Panasonic TH42PV60-ommal. NO SIGNAL.
Duhito modon minden mas ujabb TV-vel igen.
Ma kiprobaltam, eladas elott ujraflasheltem (ne maradjon rajta semmi adat), es le akartam futtatni a processt. Mivel mar az uj GT1 volt bekotve, annak a kabelevel csatlakoztattam a TV-hez.
Es volt jel!
Szoval kabelhiba lehet a dologban. Mindegy, tovabbra is van egy elado a95x 905x (2/16GB), alig hasznalt. Ha erdekel valakit.
-
forgonati
őstag
Sziasztok. Van most Tinydealen ez a lejátszó bagóért. 12,40 Eur-ra jönne ki. Tudom hogy nem 9xx széria, hanem az elődje, de ennyiért megérné?
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
Zeller01
tag
válasz Zebra23 #5841 üzenetére
Igen, köszönöm szépen jobban utána néztem én is. Próbáltam már pen drive val sd kártyával, de android logónál szétfagy. A gond nálam annyi, hogy nem "mókoltam", hanem egyszercsak meghalt. Előtte 1-2 hétig állandóan egy "device has serius error, need to reboot" szöveg fogadott
Be kell szerezzem a usb kábelt amit mondtál, de félek hardver hiba lesz. : Z E L L E R : .
-
-
Pelican
őstag
válasz interstate76 #5849 üzenetére
Nem értem, miért ragaszkodsz ehhez, mikor már négyen leírtuk, hogy mi hogy működik.
Tökmindegy, hogy egy aktív hubban van-e túlfesz védelem vagy nincs, a lényeg, hogy a tápjuk nincs összekötve a gépből jövő táppal. Igaz ez a külső tápos HDD házakra is.
Az alap, hogy nem kapcsolunk két tápot egymással szemben. Ezt elfogadod?
Ahol feszültség különbség van, ott áram fog folyni, az áram nagysága a feszültség különbségtől és az ellenállástól függ. Mivel itt csak az usb kábel réz ere van a két feszforrás között, az ellenállás elég kicsi, tehát az áram nagy lesz.
Az hogy szerencséd volt eddig, ha mégis ezt csináltad, az jó neked, csak ne reklámozd. Ezzel sokkal nagyobb veszélynek teszed ki az eszközeidet, mintha csak simán bedugnád a hdd-t egy usb kábellal."egy kis plusz feszültséget simán bírnak a különböző eszközök, ellentétben azzal, hogy ha kevés ampert kapnak a működésükhöz"
A túlfeszültség sokkal veszélyesebb lehet, mint a nem elégséges árammennyiség, az elsőtől akár el is füstölhet, a másodiktól legfeljebb nem hajlandó működni.
De egyébként itt nem túlfeszültségről van szó, hanem arról, hogy két különböző feszültségű tápot kötsz össze egymással. Ha ez egyik felfelé (5,5V), a másik lefelé tér el 10%-kal (4,5V), akkor az már 20% különbség (1V), a vezeték ellenállása tizedohmos nagyságrend, ami 10A áramot eredményez (már ha bírna ennyit a táp).
Na ez a veszélyes, nem az, hogy simán rádugod a hdd-det!http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
törölt tag
válasz Pelican #5837 üzenetére
Nem merültem bele a részletekbe már nem is akarok de a téma lényegében 1-et értünk, azt gondolom szerencsétlen "kollégánknak" hiába írjuk,írják többen is hogy ki kivel ért 1-et,és hogy miért ne tuja jól,szerinte minden csak okoskodás de ok gonolja így,mi máshogy gondoljuk!
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Zebra23 #5839 üzenetére
és (#5844) KTU
Ööö nem szeretném ezt a vitát ma is folytatni, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nincs minden aktív usb hubban túlfeszültség elleni védelem. Persze értelek, hogy elvileg kellene lennie és hogy miért, de azt már több hozzáértőtől hallottam, hogy egy kis plusz feszültséget simán bírnak a különböző eszközök, ellentétben azzal, hogy ha kevés ampert kapnak a működésükhöz. Persze lehet, hogy rosszul tudom és csak szerencsém van az Y-kábelek külső tápos használatával. Mindenesetre a legtöbb box esetén nehéz lenne egy HDD-re 2 USB csatit beáldozni.
Ami biztos: nem külső HDD-t, hanem hálózati meghajtót kell használni. Viszont nálam volt már olyan is, hogy ez a 2 dolog egybeesett, szóval néha kell az a külső vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
Lehet inkább azt kellene megérteni, hogy ezek a boxok nem erre lettek tervezve, nem kell tudniuk az usb portrol egy mosógépet árammal ellátni. Rengeteg képet raktak ide is szétszedett boxokrol és a tapokat is mindenki ismeri. Ezek hálózati lejátszók.
Ha nem akarsz nas-t venni akkor legalább a routeredet cseréld le egy olyanra ami kezel külső hdd-t. Minden gondod elmulik.
(ráadásul a torrentes élet is egyszerűbb)Box's don't touch!
-
KTU
addikt
Azok a kérdések, hogy ugyan menni fog-e az USB-s 2,5"-os merevlemezem, ha rákötöm XY vagy Z tipusú box-ra.
Ez függ a merevlemez (esetleg SSD), típusától, állapotától és a mellette lévő USB átalakító elektronikától.
Ha egybeszereltet, valamelyik nagyobb brand által gyártottat vettél,
(ha nem Te raktad össze: USB alu ház + merevlemez),
nagyobb valószínűséggel működik,
mivel ezt a gyártók erre paraméterezik, (pl. olyan merevlemez is lehet benne, ami nem szabvány ata / sata csatlakozós).3,5"-os merevlemez biztosan megy, mivel ehhez kell külső tápellátás.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
KTU
addikt
válasz interstate76 #5809 üzenetére
Ezt a fajta Y USB kábelt arra találták ki, hogy egy ugyanazon készülék 2db csatlakozójából plusz tápellátást nyerjen a csatlakoztatott USB eszköz.
Mivel nincs benne semmi elektronika, nem javasolt a plusz csatlakozót (a képen piros) másik eszközbe (pl. USB töltő) nyomni, plusz tápellátás vételezése céljából.
Ha mégis így teszel, a különböző feszültségek miatt, előfordulhatnak problémák.
Lehet most jól működik, (a különböző alkatrészek most még tolerálják a problémát), de ki tudja meddig.
Ahogy az #5839hsz.-ban Zebra23 fórumtárs leírta, a külön külső táppal ellátott eszközökben, stabilizátoron / túlfeszültség védőn keresztül táplálják a rákötött eszközt, jobb esetben.Amúgy mindenki avval és úgy köti össze az eszközeit ahogy akarja.
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
a8l
aktív tag
Elkényeztet ez a kis MXQ Pro 4k box LE-vel. Ma kipróbáltam projektorral és teljesen jó képe van, a hang hibátlanul kimegy az erősítőre. (007 LE). Egyedül a távval való bekapcsolás nem működik neki, kár érte mert amúgy tökéletes, mindez 6500ft-ért.
Kérdésem az lenne, hogy az LE látja a 2GB-ot vagy mindegy neki mennyi ram van benne?
Vennék még egy S905 boxot lehet kicsit komolyabbat, de ha nincs pl képminőség vagy bármi más előnye akkor nem sok értelme van, 100-as lanról se volt egyetlen akadás sem.
Tehát ha nem akarok androidot használni csak és kizárólag a projektorra lenne kötve és LE alól játssza a filmeket, akkor van értelme mondjuk MinimxIII-at venni vagy nincs mert ugyanazt fogja tudni?Akartam venni egy coax kábelt az erősítő és a box közé a spdif kimenetre, mediamarktban csak néztek mit akarok, és mutatta a toslinket. Van két ilyenem is de a padláson valahol egy dobozban már évek óta, és nem találtam meg. De találtam egy komponens kábelt, annak az egyik vezetékével kötöttem össze a boxot az AVR-el és hibátlan a hang, DD, DTS egyre megy sehol egy akadás recsegés vagy bármi hiba.
JA igen, van egy eladó GT1-em ha valakit érdekel, fent van az aprón.
A másikat megtartom, jó lesz tv-re kötve lejátszani meg mindenesnek. -
dugynok
senior tag
Droidra melyik torrent kliens javasolt? SD-re töltene le, mire/hogy formázzak egy 16GB-os karit, hogy 6-8GB-os filet is írjon/olvasson? Vagy pendrive jobb lenne?
-
Zebra23
csendes tag
válasz Zeller01 #5840 üzenetére
Korábban több fórumtársnak sikerült életet lehelnie A-A USB kábel és Amlogic USB Burning tool-al.
DoItYourself linkel még a fórum elején leírást a használatáról:
HSZ 577Illetve Android recovery sd kártyáról futtatását is említették a fórumban.
Fatraktor járt hasonló cipőben:
HSZ 653[ Szerkesztve ]
-
Zeller01
tag
-
Zebra23
csendes tag
válasz interstate76 #5828 üzenetére
Azbest, Ljizsef és Pelican fórum társakkal értek egyet.
Az aktív usb hub esetén a tápfeszültség egy 5V-os stabilizátor/túlfeszültség védőn keresztül találja a rákötött eszközt, nem az androidos lejátszóból/PC-ből kijővő 5V-ra ad plusz tápfeszültséget.
Lásd az áram köri rajzot:Az Y kábel abban az esetben ad plusz mA-t az eszköznek ha a kevés az usb 2.0 500mA-re ( a DVD/BD lejátszók esetén kevesebb, hasonló lehet az androidos dobozok esetén is.) DE az Y kábel ugyan arról az áramforrásból kapja az 5V-ot ( androidos doboz 2 usb portja esetén a doboz adaptere, PC-nál a tápegység stb..)
Amit te említettél + tápellátás az "Alsó" kábelen akkor játszik, ha a "felső" kábel 5v-os ágát megszakítod. Én így használom a 3g modemet a routeren, mivel a kommunikációhoz csak a D+ D- kell, az 5V és a test(GND) az eszköz meghajtásához kell.
Elég csak megmérned 2 5V-os adaptert egyik se fog 100%-an ugyan olyan 5V körüli feszültséget kiadni.
A különbözeti feszültség ~0.1-0.3 V valahol plusz hőt, vagy egyéb kárt okoz. Lásd akkumulátorok töltésénél szokták a plusz feszültség rész elfűteni egy ellenálláson vagy tranzisztoron.[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
"A DVD-ken pedig pont ezért hagytak sokszor körben pár fekete pixelt, hogy minél több látszódjon a képből ezeken a TV-ken."
Ezek szerint tévedésben éltem eddig, azt hittem a rengeteg mozis képarány (amit linkeltem) és az analóg-digitális konverzió hozadéka a DVD-ken az itt-ott látható fekete sáv, amit az overscan jótékonyan eltüntet még a lapostévéken is. Kösz a kiigazítást.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Pelican
őstag
válasz #73499136 #5826 üzenetére
"Az említett Y kábel nem biztos hogy azt a célt szolgálja hogy 1 és ugyan az a készülék 2 forrásból kapjon táp feszt"
De, pont azt a célt szolgálja. Az adatátvitelt nem tudja megoldani két készülék felé, nincs is bekötve az egyik csatalakozóba csak a táp. Ha meg tudná oldani, akkor nem kéne több port, mindent ugyanoda dughatnál elosztókkal. Ehelyett hubokat használunk.
De pont ezért volt igazad, hogy nem szabad két tápot tenni a két végére.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Pelican
őstag
válasz interstate76 #5824 üzenetére
Akkor gondolj bele még egyszer. Szerintem félre értesz valamit.
Az Y USB kábel arra van, hogy ugyanannak a kütyünek a két portjáról szedj le nagyobb áramot pl HDD számára. Ilyenkor nem két független tápegységet kötsz össze, mert belül ua. a táp hajtja őket, nincs gond.
Az USB hubnál (és a tápos külső HDD-knél) nem az történik, mint az Y kábelnél, mert ott a gép felé menő USB csatlakozó 5 Voltja nincs összekötve a többi USB csatlakozó 5V-jával, hanem azok a külső tápból vannak meghajtva.
És én nem hülyéztem se az Y kábel, se a külső táp, se az USB hub használókat.[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
interstate76
addikt
válasz #73499136 #5830 üzenetére
Pusszantalak!
És légyszi tedd OFF-ba, ha olyasmiről firkálsz, ami nem tartozik a topik témájához! Segítek: a b.megezés ilyen dolog.
Részemről over, amíg nem kezded el újra erőltetni az okosságodat a külső táp alkalmazásának helytelenségéről.
-
adise
őstag
amugy itt a nasrol átmásoljátok a filmet lehuzod a hdd-t átsétálsz a másik szobába és bedugod a lejátszóba? vagy én értek valamit rosszul.
-
törölt tag
válasz interstate76 #5828 üzenetére
Hu b..,,, meg , még csak meg sem értetted. De írtam már hogy nem kívánok veled vitát de látom nem értesz a szép szóból!!! Az előbbit nem neked írtam de bele pofázol!!!
Nem tudod megérteni hogy nem vitázok veled ?? Legalább tartsd tiszteletben hogy más valakinek írtam , majd arra reagálj ha neked címzem a mondanivalómat de ilyen nem lesz !!!
Utoljára írom, légysziles szállj le a nekem cimzett témáról!! Nem akarok goromba lenni mert a fórum nem erről szól!! Remélem megértettél!! -
azbest
félisten
Tápellátás terén azért pár dologgal nem árt tisztában lenni:
A boxok, armos boardok, tabltek és hasonló eszközök usb portjai általában nem teljesen szabványosak.
Ami azt jelentheti, hogy nincs rajtuk védelem és ezért egy külső eszköz le tudja rántani úgy a felszültséget, hogy újraindulást vagy más hibát okozzon, ha menet közben dugjuk be. De azt is jelentheti, hogy nem ad ki usb 2.0 esetén 500mA-t vagy usb3 esetén 900mA-t. Ezen kívül, táp szempontból lehet, hogy simán össze vannak kötve, azaz hiába az y kábel, akkor is ugyanannyiból gazdálkodhat az eszköz.
A bemeneten előfordulhat túláram védelem, hogy ne égjen el a nyák a túl sok rákötött eszköztől. De az is lehet, hogy hiába kötünk rá nagy tápot, akkor sem jön ki egy szintnél több -> ilyenkor szoktak külső aktív hubot ajánlani. Na a hub meg megint olyan, hogy vagy szabványos vagy nem, a tápellátása is olyan amilyen.Van, amikor előny, hogy semmi sem szabványos, van amikor hátrány.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Na, az lesz a vége, hogy adjunk az Y-kábel "alsó" végének annyi tápot, ami elég a mini pécének és a hdd-nek is, majd az Y egyik szárát dugjuk a HDD-be, a másikat pedig a mini pécébe, és ezzel megoldottuk mind a tápellátást, mind az adatátvitelt! A mini pécé saját tápját már nem is kell használni, nehogy a különböző feszültségek gondot okozzanak a rendszerben!
Ha mindezt megtesszük, akkor ráadásul közben új értelmet adunk a gigantikus bullshit kifejezésnek is.
Komolyra fordítva: de, azt a célt szolgálja, hogy plusz tápot adjon a külső hdd-nek, és nem, nem vagy okosabb, mint a feltalálója és az összes használója, tehát egy baromságot erőltetsz. Ne haragudj, de ha valaki nemcsak butaságot mond, de még ambíciózusan is teszi, hovatovább harsogja, akkor azzal nem feltétlenül tudok kedves maradni. Pedig amúgy nagyon szimpatikus figura vagyok!
-
zsoika
addikt
De azt a célt szolgálja(1készülék 2usb-je látja el) csak nem ilyet aminek össz-vissz 1-2A a betápja.
Mondom itt arról van szó, hogy a gépekben(sz.gép,box stb) 1db USB 500mA ad le és ha a rácsatlakoztatott eszköz többet vesz fel pl. felpörgéskor akkor nem tud elindulni.
Ezekhez a boxokhoz sajna nem való akkor[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pelican #5821 üzenetére
Inkább neked írom mert nem akarok már a kollégával parttalan vitát, szerintem már eddig is túl ragoztuk ezt a témát . Az említett Y kábel nem biztos hogy azt a célt szolgálja hogy 1 és ugyan az a készülék 2 forrásból kapjon táp feszt, inkább az lehet hogy két készüléket lásson el 1 forrásból, és egyben megoldja az adatátvitelt is, ez nekem inkább logikus és nem hülyézném le a feltalálóját, végül is okos ötlet.
-
interstate76
addikt
válasz Pelican #5821 üzenetére
Belegondoltam és arra jutottam, hogy forduljatok az Y-kábel feltalálójához és nyugodtan hülyézzétek le az összes, ilyesmit a gépébe dugó usert, akkor sem fogok egy 2 amperes táppal rendelkező eszközre olyan dolgot dugni, aminek akár 1 amperes áramigénye is lehet, és amiben ráadásul mozgó alkatrészek pörögnek. Egyet sem. Pedig olyan is járt már itt, aki 2 ilyet dugott a gépére és csodálkozott, hogy nem megy. De ő legalább kérdezett, és nem próbálta megmagyarázni a ***-ot
És abba is belegondoltam, hogy szerintetek hülye az összes, aktív usb hubot használó ember, mert ott is ugyanaz történik, mint az Y-kábel esetén.
-
Beni2360
félisten
válasz interstate76 #5817 üzenetére
Na akkor pontosítok. Van egy 2.5" külső házba szerelt vinyó. A ház az usb 3.0 és van a házon egy kapcsoló gomb. Na most pl rádugom a NAS usb portjára és lefekvés előtt nem választottam le a böngészőn keresztül. Oda megyek és lekapcsolom a háznál,majd kihúzom a kábelt. Akkor ez most jó?
-
Pelican
őstag
válasz interstate76 #5815 üzenetére
Ha belegondolsz, azt ajánlottad, hogy két 5V-os tápot kössünk párhuzamosan.
Ha mindkettő halálpontosan és stabilan egyforma feszt ad, akkor nincs is baj, de a valóságban ez nem tud teljesülni.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
horeee
tag
válasz interstate76 #5817 üzenetére
Nyilván a kihúzás sem szerencsés, de sajnos a bedugást sem bírja, ha a box be van kapcsolva. Újraindul azonnal. Sovány az a táp, amit hozzá adnak.
Ennyi pénzért mondjuk nem is kell csodát várni...Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
interstate76
addikt
-
horeee
tag
válasz DroiDMester #5760 üzenetére
Én a LAN-t ki sem próbáltam, WiFi van csak ott.
Mac cím stimmelt, IP-t kapott, kívülről pingeltem válaszolt, de nekem már az óra sem állt be.
Mintha egyáltalán nem is lett volna net. Rejtély.Más: optikával viszem a hangot a technics erősítőre, és semmilyen akadozást nem tapasztaltam, pedig már 5-6 5.1-es filmet lenyomtam, egyet DTS, a többit DD hanggal.
T95m 2g, stock Android, stock 16.0 Kodi. Eszembe se jusson bántani?[ Szerkesztve ]
Sunvell T95m-2GB > Beelink GT1 Ultimate
-
törölt tag
válasz interstate76 #5809 üzenetére
Az az ábra haver hogy nem vagy képben a történet villamos részével!!! Itt most az van hogy Te vagy aki összevissza irkál! A 3,5 feles HDD-k tápfeszültsége egy a már tisztázott saját adapterről megy és az USB rész le van választva az áram ellátásról ott csak adatok mennek! Arról amiről Te beszélsz egyszer kap feszt a winyó az USB-n keresztül + ráküldesz egy másik adapterről ugyan arra a körre, a két dolog egészen más ezt jobb ha tudod!
De részemről itt a vége, nem vitatkozom veled erről !
-
envagyok
veterán
Nekem ha a gui 50hz-re van állítva akkor a 23.976 filmeket is 24-en játssza és a 24-est is.
60hz-es guinál 23.976-os filmnél 23.976-on megy a kimenet, és 24-es filmnél is 24-en, akkor passzol.
Esetleg megerősítené más is?
Azért használtam 50hz-en a guit, hogy live tv nézésnél ne kapcsolgassa annyit a kimenetet, illetve a netes strwamek is 25 v 50 hz-esek, és az iptv simple addon meg nem vált automatikusan frekit... -
Beni2360
félisten
válasz #73499136 #5808 üzenetére
Hm, mit értesz menet közben? ( Még fiatal ember koromban sem szerettem menet közben kihúzni.)
Megnézek egy filmet, kilépek a lejátszóból és fel állok oda megyek a géphez és kikapcsolom a háznál aztán kihúzom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
interstate76
addikt
válasz #73499136 #5805 üzenetére
Aham. Az Y-kábellel a hdd kap plusz áramot. Ha szerinted ez problémát okozhat, akkor viszont mki hülye, aki 3,5"-es külső hdd-t használ, mert ott aztán biztos, hogy kell a külön adapter. Érted, amit mondasz, vagy csak úgy döntöttél, hogy írkálsz egy jót? Jó hogy nem azt mondod, hogy az jár el helyesen, aki egyszerre 2 db, összesen akár 2 amper áramigényű hdd-t akaszt egy 2 amperes táppal működtetett mini pécére...
Ki mondta, hogy a működés közbeni ki- és bedugdosás jót tesz egy hdd-nek?
-
Beni2360
félisten
válasz envagyok #5803 üzenetére
A levágás nélkül
Elsőre nem értettem a válaszodat, azt hittem a K1 plusra válaszolsz. Mit nem szabad levágnom. De aztán rájöttem.
--------------------------- Ljizsef
A működés közbeni ki-be húzkodás pedig abszolút nem tesz jót főleg a HDD-nek. - és ha kapcsoló van a házon? És amikor egy 3.5" külső házat táppal dugsz a másik portba akkor mi a helyzet? nekem a gép kikapcsolás után még mindig áram alatt volt az egész.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz interstate76 #5802 üzenetére
Azért még had jegyezzem meg, ha 1 rendszeren belül két adaptert használsz potenciális különbség léphet fel ami ha nincs szerencséd előbb kinyírhat valamit mint bármi más. Érdemes kockáztatni? A működés közbeni ki-be húzkodás pedig abszolút nem tesz jót főleg a HDD-nek.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz Pelican #5797 üzenetére
Az Y kábel egy 8-10 cm-es zsinórral több, mint a sima adatkábel. Ezen kívül 1 szem plusz táp kell a HDD-nek (a mini pécét gondolom, eddig is áram alá helyezted használat közben ).
Egyébként én sem szeretek ennyi pluszt sem, éppen ezért használok hálózati adattárolót. Viszont ha ez utóbbi éppen egy külső hdd formájában működik, akkor megtáplálom kívülről is.
Utoljára: abszolút lényegtelen, hogy ki hogy használja a külső hdd-it és hány ezer éve megy neki probléma nélkül! A hdmi kábelt is lehet évekig ki- bedugdosni áram alatt lévő készülékekbe anélkül, hogy baj történne, de elszállhat 1 nap alatt 2 drága eszközöd is, ha épp peched van. Megéri a rizikót? Ugye nem.
-
Beni2360
félisten
válasz #73499136 #5800 üzenetére
Hát ezek az USB aljzatok igen érdekesek. Van egy K1 plus boxom ( 4 usb portos) és bármit dugok rá kettővel megy. Egy harmadik akár pent már nem ismer fel csak ha egyet kihúzok az előzőekből. megjegyzem egy porton csak hub van bill. és egér stikekkel. Nem értem minek a 4 port.
Új hozzászólás Aktív témák
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Nintendo Switch 2
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Gamer PC - Ryzen 5 2600, 32GB, GTX 1080 8GB, 1TB SSD
- BESZÁÍTÁS! HP OMEN 45L GT22-1004NG számítógép - Intel i9 13900K 32GB RAM 2TB SSD RTX4080 16GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bezámítás! Apple Mac Mini M2 2023 8GB 256GB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 8400 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RTX 3050 6GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN500W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest