Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DoItYourself

    Topikgazda

    válasz Pelican #3544 üzenetére

    Aha, új topikot csinált a 006-nak, ott van leírva a hogyan is.
    Van már S905X támogatás is, és most már pendrive-ról is lehet indítani, ez is újdonság. Lefordítottam, ha ez alapján meg lehet csinálni, akkor megy az összefoglalóba.

    LibreELEC 7.0.2.006 futtatás SD kártyáról / pendrive-ról

    1. SD kártya/pendrive előkészítés
    Le kell tölteni az img.gz fájlt, kicsomagolni 7zip-el és pl. Win32DiskImager-el kiírni egy SD kártyára/pendrive-ra (2GB-32GB méret javasolt). Alternatíva: Rufus vagy linux alól dd parancs.
    Ezután lesz egy 512MB méretű FAT partíció a kártyán/pendrive-on, és a LE az első bootoláskor a kártya maradék részét felhasználva készít egy ext4 formátumú partíciót a felhasználói adatoknak, ami Windows alól nem látszik.

    S905 proci esetén: le kell tölteni a gépünkhöz való device tree fájlt, át kell nevezni dtb.img-re és rá kell másolni a kártyára/pendrive-ra, felülírva az ott lévőt.
    S905X proci esetén: a kártyá/pendrive gyökerében lévő dtb.img fájlt le kell törölni, a kernel már tartalmazza alapból.

    2. Első indítás az SD kártyáról/pendrive-ról
    Pendrive esetén ki kell próbálni másik aljzatot, ha nem bootol az elsőről.
    Áramtalanítsd a gépet (húzd ki a tápot), dugd be az SD kártyát/pendrive-ot a gépbe, egy fogpiszkálóval nyomd be a reset gombot kattanásig és tartsd benyomva, majd adj neki áramot (dugd vissza a tápegységet). Addig tartsd benyomva a reset gombot, amig meg nem látod a LibreELEC logót. Ezt az egészet csak egyszer kell megcsinálni - kivéve, ha frissíted az Android fw-t, akkor ismét el kell ezt játszani.

    Ezután újraindul a gép, és ha minden sikerült, akkor már a LE/Kodi varázsló fogad. Ha minden jól megy, akkor működik a távirányítód is (ha nem, akkor az Android-ból a remote.conf fájlt másold át a kártya/pendrive gyökerébe). A távirányító power gombjára feljövő menüben a Reboot to NAND opciót választva újraindul a gép Androiddal, még a kártyát/pendrive-ot se kell kivenni.

    ----------------------------
    002-005-ről próbált már valaki frissíteni? Azt írja így kell:
    Update as usual: download img.gz, copy it to Update folder and reboot.
    Wait for reboot procedure to complete.
    After you device reboots and stops on first logo, connect the card to your computer, download aml_autoscript from release folder and replace the one that you already have on your card.
    Download device tree and copy it to card: follow step 3 from SD card installation procedure.
    Use toothpick method to boot the box.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

Új hozzászólás Aktív témák