Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
ricsi8800gt #52897 üzenetére
Nem inkább nV kéne?
seederking: 3.3/3.7, és mivel nincs hazavágva a kupakolása, mint az Ivy-nek s a többinek, pöpecül tuningolható egy középszerű léghűtéssel is. Alapfeszen nálam, ha jól rémlik, 4.3GHz-et tudott. Mondom, Haswell topic 1-hsz-ban ott van minden beálítás, de ha segítség kell, bármikor szívesen.
4670K már forr (kupak 70, magok meg már 90 fölött), 4GHz fölött egy LinX stress-teszt már Ninja 3 alatt is kifekteti, és sok feszt is kell adni neki. Nálam 4.1GHz-re van belőve, ez gyakorlatilag kb. a 2500K 4.5GHz-es szintje. Hétköznapi használatban nem vészes, nem mennek a magok 70°C-ig, csak hát hogyan nézzen az ember stabilitást? Ráadásul túl sok fesz is kell neki. A lényeg, az i5-ös cucc tökéletesen megfelelő a kinézett kari alá, még többet is elvinne.+ADAM1337: Catalyst topic ajánlott, addig örüljetek, amíg nincs rá szükség. Csak 1 hiba a sok közül. 7xx0 karikon, ahogy nézem (akár itt is), minimális a hibafaktor, de R9-eseken már kevésbé.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
seederking #52895 üzenetére
Simán mennek annyit.
Az enyém is vigan csak en alapfesz alatt jaratom 4ghzn.
Ati driver hibas reszt nem ertem mondjuk. -
katt777
félisten
válasz
seederking #52893 üzenetére
Jóval erősebb, és nagyon jó választás!!! Proci simán visz 4.5-4.6Ghz-et (ha egyáltalán szükséges, részletek az adott topic 1. hsz-ban v. felújítandó honlapomon
), amivel a kevésbé túlhajtható Haswelleket is simán befogja (tudom, mert most az van
). Ha Virtus a lap, az még jobb, nekem azóta hiányzik, hogy Z68-as konfigom volt egyébként éppen ilyen procival. Elégedett leszel vele, az AMD driver hibáit meg semmivel nem kerülheted el, ha már megvan a kari
.
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #52891 üzenetére
Hát, 7850 más kategória, másrészt a Mantle gyorsítása eléggé célirányos. Relatíve gyenge proci (esetedben a multi limitál), vagy gyenge grafikai beállítások mellett dob a teljesítményben az ÖSSZES (mennyi is van, 3?) ezt támogató alkalmazásban. Nálam Thief-ben és BF4-ben is csak lassított (no multi), igaz, Ultra grafikát használok még driverből is feljavítva, gondolom, multiban ez kevésbé sanszos.
-
katt777
félisten
válasz
ADAM1337 #52834 üzenetére
Hát az kb. ott van (alapon), mint XT egy jó tuninggal. Kérdés, lehet-e olyan jól tuningolni, mint egy 7950-et, és hogy vannak-e olyan driver-problémák, amelyek 7xx0 sorozatnál már kevésbé lépnek fel.
Steve198310: Én nem mondtam, hogy többet ad, csak azt, hogy felemeli és nem hűt jobban (amit egy 3rd party programmal meg lehet oldani), ergo jobban melegszik.
De túltárgyaltuk, világos, ki mire gondolt.
seederking: Már i3 is jó, de i5 mindenképpen ajánlottabb vétel. Ha AMD vonalon akarsz maradni, saját tapasztalatból mondom, hogy ey 6800K már elfogadható (újabb felesleges, mert ugyanott vannak teljesítményben), de még jobb, ha tuningolsz rajta, máskülönben a grafikailag kevésbé igényes játékoknál lehet CPU-limited. Újakhoz elég, és i3-mal összehasonlítva inkább a duál magok, mint a dupla szál, előbbi hatékonyabb. AMD-hez olcsóbban is kapsz jól felszerelt, korszerű lapot.
ricsi8800gt: "szedjem le a ventit és ha dedikálva van a gpu akkor az eredeti" - hogy ez mekkora!!!
Amúgy ilyen névvel mit is keresel AMD topicban?
-
kerekfej
őstag
válasz
RetepNyaraB #52886 üzenetére
Gigabyte Superb 460W az elég jó egy tápegység (FSP gyártmány a belseje).
-
Zsohi
őstag
válasz
RetepNyaraB #52886 üzenetére
FSP táp az.
-
-
nesh_019
senior tag
December elején veszek új videokártyát.
Melyiket ajánljátok?
Sapphire Radeon R9 270x 2GB
Gigabyte Radeon R9 270x 2GB
Asus Radeon R9 270x 2GB
stb....Vagy esetleg használtan vegyek egyR9 280 kártyát?
460w gigabyte superb tápom van.
Procim fx6300
-
Zsohi
őstag
A jóból sose elég, meg amúgy is régen jártam erre.
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
Steve198310 #52879 üzenetére
Ez jó,pöcsöm
-
törölt tag
válasz
Steve198310 #52863 üzenetére
Ha ilyet találnánk a dobozban nem küldenénk vissza...!
-
KilleR1888
csendes tag
válasz
seederking #52872 üzenetére
Okés,várom mi lesz az eredmény.
-
Steve198310
őstag
válasz
seederking #52875 üzenetére
én a 14,7 használom
3d rasterre toltam a beállítást
-
seederking
őstag
Igen erre,köszi.
Kipróbálom ha kèsz minden install.
Ti melyik drivert használjátok mert látom a 14.9 van de van 14.11.2 de az csak beta.Lehet telepiteni az utóbbit vagy inkább a vèglegest (14.9) rakjam? -
Steve198310
őstag
válasz
seederking #52872 üzenetére
-
seederking
őstag
válasz
KilleR1888 #52870 üzenetére
A monitort nem a táp látja el energivel.
Nemsoká tudok irni tapasztalatot hasonló konfiggal.
Most raktam be egy MSI R9 280X OC-t,egy 955 mellè 3.8-ra húzva + 8gb ram.
Fsp Hexa 500 táppal.
Ha fölment a win+programok.Inditok valami combosabb játèkot ès meglátjuk.
Apropo gpu kihasználtságot mèrő program (msi ab+hwinfo) futtatásának/beállitásának módjáról nem tudna valaki dobni egy linket vagy règebbi hsz-t?
Használtam már a 7870-el vagy 2 ève de úgy látszik kikoptak az emlèkeim erre vonatkozólag mert próbáltam tegnap monitorozni hogy össze mèrjem a jelenlegivel (a proci miatt) de nem jött össze.
Thx -
Frozzy
őstag
válasz
ricsi8800gt #52868 üzenetére
a legviccesebb az amúgy, hogy a GPU-z honlapján se írja ki teljesen a gpu tipusát
-
KilleR1888
csendes tag
Sziasztok!
Egy CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W táp elbírna egy Sapphire-Dual-X-R9-280X-3GB-GDDR5-RAM-AMD-Radeon videókártyát?Jelenleg ezt a konfigot viszi:
-AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3+COOLERMASTER Hyper TX3 CPU hűtő
-8 Gb (4db KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHz)
-Ati Radeon PCI-e HD5670 DDR5 512Mb
-LG GH22NP20 DVD író
-Fujitsu L19T-1 18,5"
-Seagate SATA 250 GB
-2 db SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB SATA2 HD103SJ -
CirrMee
addikt
válasz
ricsi8800gt #52868 üzenetére
Olyan balf*sz, mint a szomszéd utcában lévő szagember' (nk, Hevesi út), akinél le akartam passzolni egy használt konfigot. Az is megmagyarázta nekem, hogy nincs olyan asztali kétmagos proci, ami sima DDR memóriát zabál, szóval nem fogom megetetni. Mondom s939, 4200+. Aszongya áemdéből 939 -es foglalatra nem létezik kétmagos. Istenbarma...
-
ricsi8800gt
addikt
De az a durva hogy a tag meg akarta nekem magyarázni hogy igen is Hamisitvány a kártyám mert nem irja ki az az ártatlan gpu-z meg a gépem hogy igen is ez egy R9-270 és nem 200-Seria
Iponbol valo,Ott hamisitvány radeonokat adnak el ? -
moltisanti
újonc
válasz
Steve198310 #52866 üzenetére
Köszönöm!
-
Steve198310
őstag
válasz
moltisanti #52865 üzenetére
Bírni fogja a táp.
Nekem Vapor-x em volt. Nagyon jó a darab. Jó választás -
CirrMee
addikt
válasz
Steve198310 #52863 üzenetére
De legalább ordít erről...
-
urbi73
senior tag
válasz
ricsi8800gt #52861 üzenetére
Ezen besírtam . Amúgy meg egy 7870 - ven kártya még elég egy darabig játékok terén , kisebb kompromisszumokkal .
-
CirrMee
addikt
válasz
ricsi8800gt #52858 üzenetére
Azt szeretem a legjobban, hogy amíg lesz 'ámítógép, lesz ámítástechnikus is...
-
CirrMee
addikt
válasz
ricsi8800gt #52856 üzenetére
Háborog a magyar tenger, de sok itt a balf@sz ember...
-
bozont
veterán
válasz
ricsi8800gt #52854 üzenetére
Eh, az a számítástechnikus az vajon milyen szakma lehet? Na ez vagy egy "mindent tudó" vérpistike lesz vagy csak simán trollkodik. Akkor ezek szerint nekem is hamis kártyám van
:
-
ricsi8800gt
addikt
Gyerekek,Kaptem OLX-en egy ilyen üzenetet miszerint hamisitvány az én R9-270-esem.Hamisitják ezeket vagy mi ?
Üzi:ne hari nem kell mert ez egy utángyártott kártya számítástechnikus vagyok mindig az eredeti dedikált nevet írja ki a gép ami a dobozon található te sajna egy hamisitványba futottál bele szia azért köszönöm ne hari érte
És hogy a gpu-z azt irja ki hogy R9-Seria.És igy ez hamis kártya
-
Steve198310
őstag
válasz
seederking #52852 üzenetére
Típusa a 280x nek
-
seederking
őstag
válasz
Steve198310 #52851 üzenetére
Mèg nincs a kezemben semmi.
Du megyek a 280x-èrt.Azt tuti elhozom de hogy cpu tèren hogyan tovább azt mèg nem tudom.De átgondolom amit irtatok. -
Steve198310
őstag
válasz
seederking #52849 üzenetére
A szomszédnak van az. Vegyél a fx mellé inkább 280 at. Bár sok helyen annak is kevés. Na meg inkább egy Intel. 280x mellett nekem egy 2400 van. Bőven elég.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
seederking #52849 üzenetére
A lap ugyan támogatja, de kétlem hogy tudod benne rendesen húzni, örülnél ha a gyári turbot vinné.
280X mellé én minimum egy Ivy I5-öt tennék. Lappal együtt 50-55-ből megvan. -
erasureone
csendes tag
HD6850/1GB ról melyiket érdemes inkább választani:
r7 260x 2GB
r7 265x 2GB
r9 270 oc 2GBFontos az energiafelvétel a 260x-et néztem, hogy elvileg kevesebbet fogyaszt, mint a 6850-es, viszont gyakorlatilag semmivel sem gyorsabb.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
seederking #52845 üzenetére
Akkor nem érdeme vga-t fejlesztened. A mostani kártyához is épp hogy elég a Phenom.
-
Steve198310
őstag
válasz
seederking #52845 üzenetére
Lassan lassan...... msi nem éppen a tuti
pontosan a hűtés miatt.
Rev 1.2 kell belőle.Bár azon is egy csipp hütetlen.
Nagyon szellős házikó kell neki. Mint Asus-nak.
A 280x bol a sapphire az ajánlott aztán jön a többi.
Táp elegendő -
Grave_444
nagyúr
válasz
seederking #52843 üzenetére
Igen ennek jó a hűtése.
-
Steve198310
őstag
válasz
seederking #52839 üzenetére
A 280 bol ajánlott az Asus is.
7970 szinte ugyan az mint a 280x de vannak különbségek. Meg gariban vannak még. 7970 már jóval öregebb -
Grave_444
nagyúr
válasz
seederking #52839 üzenetére
280X van egy szinten a 7970-el nagyjából. Ne keverd a sima 280-al.
-
seederking
őstag
válasz
Steve198310 #52838 üzenetére
Akkor a 7970-et felejtsem el inkább?Teéjesítményben mintha "alázná" kicsit a 280-at nemde?
Viszont nekem is a 280-hoz húz a szívem az újabb technológia miatt. -
Steve198310
őstag
válasz
seederking #52837 üzenetére
280x
Tri-x
Vagy
Vapor-x
Ajánlott darabok -
Repsol600
addikt
válasz
seederking #52835 üzenetére
Szerintem megéri, főleg ha nem kell sokat ráfizetni.
-
seederking
őstag
Sziasztok
Egy Sapphire Dual X 7870-et 7970-re vagy R9 280X-re érdemes lecserélni?
-
Steve198310
őstag
válasz
Grave_444 #52832 üzenetére
Ezt el írták.
(#52830) katt777 Ez most számodra nem egy értelmű és ne haragudj de az első fele így van viszont a második az nem egyértelmű. A feszből nem ad többet mint ami a gyárilag engedélyezett. Ha az én 270x vaporom 1263mV és adok neki 1200 mhz tuningot menten meg bukik mert 1263mV nem ad többet a ccc 3D-ben.
Itt nincs miről elbeszélni nem én beszéltem mellé a srác ccc ben akar tuningolni. attól mert emelni tud 50mhz attól nem emelkedik meg 20 fokot. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #52828 üzenetére
2 malomban őrölünk. 2D-ben "low" profil van alacsony fesszel, UVD-ben és 3D-ben emelt fesz magasabb órajellel. Ha tuningolsz, akkor is felemeli de a hűtést nem módosítja, erre írtam, hogy túlmelegedést okozhat a legtöbb kártyán.
ADAM1337: Akkor most van egy 7870XT-d?
-
ADAM1337
nagyúr
Elhagyom a forumtopikot: [link] meg van az utódja.
-
r00r1
aktív tag
válasz
katt777 #52825 üzenetére
Köszi a választ!
A Win energiagazdálkodásban kezdtem, minden kikapcsolva.
A letöltő szoftver alatt mit értesz? Mert semmi nem fut a háttérben, nem torrentezek.
Ám felhúztam a kártyát 1200 mHz-re, így már elég jó a teljesítménye (7850), ez nem okozhatja? (max. 66 fok - 1300mV- Arctic TT 3 hűtés, és a tesztek alatt nem fagy ki, a Heavent és a Furmarkot is bírja)
-
katt777
félisten
Ezek a mini Dp csatlakozók mennyire és hogyan használhatók UHD monitorhoz? Kinéztem egyet, de DP2.0 csatlakozói vannak, valami átalakítóval működhet? Beleértve a 60Hz-es frissítést is, mert ahhoz kell a DP.
Erre nem kaptam választ, de ha valaki próbált már e topicba illő kártyát UHD monitorral, szívesen fogadok minden infót, főleg a grafikus teljesítményről. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #52806 üzenetére
Dehogynem emel, az a dolga. (Powerplay.)
kerekfej: Mint olvashattad, magam sem egy HD2600-zal hasonlítottam össze.
Egymáshoz teljesítményben közeli kártyákkal fordulhat elő, tehát pl. egy 270X-nél egy 7850-nel lehetne összevetni, ilyesmi. Ez persze mindig kártyafüggő, de a probléma inkább ott van, hogy egy durván CPU-limites helyzetben a min FPS lezuhan, míg egy gyengébb VGA-val nem feltétlenül. Ergo a gyengébb kártyával jobban lehet játszani. Ha pedig ey 1-2 magot igénybe vevő játékról van szó, a Phenom jóval nagyobb bukta, mint egy P v. Core i3.
RetepNyaraB: "Ez olyan, mint az intel procik(I)on(/I) a turbo core (ööö persze lehet, h van AMD(I)-re(/I) is, nem vagyok képben. Ez magyarul azt jelenti, hogy szerinted az Intelekben rossz, de lehet, hogy az AMD-kben. Erre írtam ON TOPIC, hogy az AMD-nél lép fel.
Az "AMD-nél" teljesen helyes kifejezés az "AMD esetében" rövidítésére, főleg, hogy a turbót nem tudod kikapcsolni a prociban, még ha le is kupakolod, hiába a proci vezérlésébe építették be.Csak biosban tudod kikapcsolni.
Az igekötőket nem is értem, hogyan jöttek ide., az összes ilyen szavam a "kikapcsolni" volt, helyesen írva. A köcsögözést inkább nem minősítem.
Ez egy elég szánalmas hsz volt (lásd még: ragok hibás és következetlen használata), és csak azért válaszoltam, mert mindemellett teljességgel értelmetlen is.Ha nyelvészeti vitára vágysz, inkább privátban próbálkozz, de csak az ilyen jellegű tudásod némi fejlesztése után, így magunkat, egymást és a moderátorokat is kímélhetjük).
A fórumozók nyelvtudását illetően viszont teljesen igazad van! Én bizony, ha nyelvészkedni akarnék itt (de nem szoktam), nagy magyarságomban biztosan nem angol kifejezést használnék a szerkesztésre.
No offense, csak, ha már annyira vágytál a helyes nyelvi kifejezésekre, gondoltam, segítek.r00r1: Nézd meg a win en. tak. beállításait.
A másik az alaplapi S(x) mód. A harmadik a letöltő szoftver. Én pl. DiskDefrag-gal úgy jártam, hogy mindig en. tak. módba kapcsolt a gép, akkor is, ha futott. De sztem NEM a driverben kell keresni a problémát.
-
r00r1
aktív tag
válasz
Steve198310 #52822 üzenetére
Köszöntem, mindenkinek.
A fura az egészben, hogy eddig nem csinálta, magától jött elő ez a fícsör... -
r00r1
aktív tag
válasz
Steve198310 #52820 üzenetére
Feketén világít a monitor, mintha üres képernyőkímélő lenne rajta.
-
r00r1
aktív tag
válasz
Steve198310 #52817 üzenetére
De én nem akarom.
Tegnap volt egy példa: frissítette a Warframe játékot, lementem cigizni. Aztán mire felmentem, láttam, hogy a monitor feketén világít,mondom fasza. Megmozgattam az egeret, mire életre kelt, viszont az update process megszakadt.
Én ennek a szolgáltatásnak tudtam be, azért kérdeztem.(#52819) Repsol600: én is attól tartok, csak nem találtam a registryben a bejegyzést...
-
r00r1
aktív tag
válasz
Steve198310 #52813 üzenetére
és (#52812) Repsol600
Köszönöm a válaszokat. Még a 14.4 végleges van fenn, azóta nem frissített. Nem hiszem hogy hiba, mert ha megmozgatom az egeret, visszajön egyből a kép.
Csak egy idegesító fícsör.. -
kerekfej
őstag
Sapphire R7 265 kiknek van egyébként itt?
-
Steve198310
őstag
Hiába eredeti a win 8 akkor is instabil a driver. Nálam win 7 van de csinál olyat nem kel fel a kártya nyomok egy crtl+alt+del aztán megy tovább. Nagyon ritkán fordult elő a feketézés és, hogy nem indult volna el. A 14.7 driver van fent mert a többivel voltak bajaim régebbi játékokkal
-
r00r1
aktív tag
Na, megvan az első hiba.
Ha nem nyúlok a géphez, egy idő után elfeketedik a monitor. Nem kapcsol ki, nem fagy le, csak mintha nem adna képet. Ez játékok közben nem jelentkezik.
A winben (8.1 eredeti) ki van kapcsolva az összes energiagazdálkodási cucc ki van kapcsolva. De mégis mindig lekapcsolja szvsz a kártyát.
Ez mitől van? -
válasz
katt777 #52805 üzenetére
"RetepNyaraB: AMD-nél, te!
"
ne menjünk bele nyelvészeti diskurzusba a kifejezéskészlet és pontos toldalékolás témakörben egy hardver fórumon, ahol gyakran gondot okoz a -ba -be; -ban -ben ragok helyes használata, avagy a nép döntő többsége nem tudja az ikes igéket hány fps-sel lehet megbízhatóan lepuffantani; de szigorúan véve persze igazad van
edit.: Ja, igekötős igéknél ha az igekötő az ige előtt áll, egybe írandó: "olyat beütök, hogy fekszel". Ha az ige mögött áll, külön írandó: "nem ütsz be te olyat, köcsög!"
-
kerekfej
őstag
-
Steve198310
őstag
válasz
RetepNyaraB #52804 üzenetére
ha a tdp limitet be lővöd 20% akkor nincs ugrálás csak a boost órajelet használja
(#52802) katt777 Azt honnan veszed hogy fel veszi
Nem emel feszt a ccc
-
katt777
félisten
válasz
kerekfej #52803 üzenetére
Pár FPS...
Még full HD-ben is kevés, FX-ből is izmosabb, tuningos darab kell.
A legrosszabb az, hogy minél nagyobb a CPU-limit, annál biztosabb, hogy egy jóval gyengébb kari is jobb teljesítményt produkált volna. Anno a 3870-em E8400 proci mellett gyorsabb volt, mint a kis Athlon X2-k mellé rakott HD4850-ek.
7870-emet éppen kihajtotta egy 6800K (alapon), amely nem kicsit erősebb a Phenomnál, de csak grafikailag igényes játékoknál (C3, Witcher 2, Metro, és társaik). Gyengébbeknél már 4.8GHz kellett.
Szóval kezdhetsz dőlni...Steve198310: Kár, hogy a boost nem semmisíti meg a CPU-limitet.
RetepNyaraB: AMD-nél, te!
Intelnél teljesen rendben működik, AMD-nél ajánlott rögvest kikapcsolni (nem olyan rég volt 6800K-m
).
-
válasz
Steve198310 #52800 üzenetére
Szerintem meg egy zsákutca és nincs értelme; marketing parasztvakítás. De kis melóval kilőhető állandó feszre. Ez olyan, mint az intel procikon a turbo core (ööö persze lehet, h van AMD-re is, nem vagyok képben
), tehát össze-vissza ugráló teljesítmény és fogyasztás, amelyet a gyártó optimalizációnak nevez, gyakorlatilag csak akkor nem ad kakaót, mikor kéne - a folyamatosan változó teljesítmény vezérlés miatt.
-
katt777
félisten
Overdrive-val nehogy megpróbáld!!!
Fölviszi a feszt, a hűtés meg marad alapon, ez egyetlen álmoskönyv szerint sem jelent jót.
kerekfej: Inkább az a gáz, hogy ilyen lapban nagy eséllyel olyan proci van, amely kevés a VGA-hoz. Azért a PCI-E2.0 is lehet korlátozó tényező önmagában.
7870XT mit tudna UHD felbontásban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest