Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Flipper Zero
- Digitalizáló- / rajztábla tapasztalatok, tanácsok stb.
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
infectedmann
üzenetére
-
bozont
veterán
Na meg az sem teljesen tiszta, pontosan melyik kártyáról van szó? Mert Asus-ból is volt többféle. És az mit jelent pontosan hogy melegebb (egyáltalán idle vagy load)? Mihez viszonyítva? Más ugyanilyen kártyákhoz? Az sem mindegy milyen a ház szellőzése, ha nem túl jó, az is okozhatja hogy melegebb.
De amúgy GPU-z segítségével megtudod nézni hogy milyen bios is van rajta és itt ellenőrizheted, hogy hozzávaló-e. Meg azt is van-e frissebb. Azt hogy hogyan érdemes esetleg frissíteni, én nem tudom, már régen foglalkoztam ilyennel.
Ezek szerint használtan vetted? Lehet egy újrapasztázás is segítene valamit.
-
bozont
veterán
válasz
turkishzoli
üzenetére
És van valami probléma vele? Mert ha nincs akkor nem babrálnám a vbios-t.

-
bozont
veterán
válasz
bozsoki93
üzenetére
Valószínűleg megint megadta magát a kártya (nagyon nincs szerencséd ezekkel a 270x-ekkel
). Esetleg ha van rá lehetőség, próbáld ki egy másik gépben, De nem fűznék hozzá sok reményt. Ha még garis és megint cserélik, akkor inkább a pénzt kérd vissza (asszem a harmadik meghibásodás után már lehet) és vegyél valami más típust (RX470/480 vagy GTX 1060). -
bozont
veterán
Valaki próbálkozott már esetleg a Sapphire-től ventit rendelni vga-hoz? Nekem az egyik kezd darálni sajnos, még halkan ugyan, alig észrevehető, de közelről egyértelműen csapágyas már. Néztem ebay-en, de csak párban rendelhetőek, ami egy dolog, de minőségnem nem tudom milyenek lehetnek.
-
bozont
veterán
válasz
baandii92
üzenetére
Én Asus-t nem vennék, főleg AMD oldalon. Inkább egy MSI vagy XFX. Mondjuk ha még belefér, akkor a legjobb lenne ez a Sapphire, ezen már 4GB ram van, az előző kettőn "csak" 2GB.
mod.: Mondjuk nem írtad pontosan mik az elvárások és mennyit szánnál vga-ra max, egy kicsit többért már 380 is kapható, ami jobb vétel lenne(pl [link]).
-
bozont
veterán
válasz
viperabácsi
üzenetére
Az AMD és FF sajnos nem a legjobb barátok. De nekem akkor voltak problémáim, ha tuningoltam a vga-t. Arra nagyon allergiás volt az FF, még win 8-on. Most win10-et használok, tuning nélkül egyelőre nincs probléma. Két dolgot próbálj még ki, ha van vga tuning, kapcsold ki. A másik, hogy kikapcsolod az FF hardveres gyorsítását, hogy úgy jelentkezik-e.
-
bozont
veterán
válasz
Mika1227
üzenetére
Szerintem nem olyan rossz az a hőfok Furmark mellett, főleg egy Windforce hűtéstől, ami érdekes módon tényleg rosszabbul teljesít AMD kártyákon. Az erősebb vga-knál nem is ajánlott.
De nekem a Vapor-X is képes 70-75-ig elmenni, ami az egyik legjobb AMD oldalon. Persze játékok alatt sokkal hűvösebb és szerintem az a mérvadó. Ha ott nem megy 70-fölé neked sem, akkor nem aggódnék. -
bozont
veterán
válasz
rantotthusi
üzenetére
Jónak tűnik, bár inkább a graphics score az érdekes.

-
bozont
veterán
válasz
vyce21
üzenetére
Mivel a képmentésen és videóban nem jön elő a jelenség, így biztos hogy nem a gépen belül van a hiba, hanem utána (ezt megerősíti az is, hogy HDMI-n nem jön elő a probléma). De ahogy írták is, az újabb AMD kártyákat már nem ajánlott D-sub kimeneten használni, mert nagyon érzékenyek az analóg kábel és/vagy DVi-Dsub átalakítóra.
Véleményem szerint, amint teheted cseréld le a monitort egy olyanra, amin van valami digitális bemenet. -
bozont
veterán
válasz
Zoltanberta2
üzenetére
Olyan 40e körül már kapni jobb hűtéssel 750Ti 2GB-os kártyát, abban az árkategóriában azt venném. Utána ami jobb kártya az a 270(X), de azok már 50-55e körül mennek. Az meg hogy a Mafia 3-hoz milyen konfig kell majd, akkor derül ki ha megjelent már. De elindulni el fog, kérdés milyen minőségben.
-
bozont
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Mondjuk azt elmondhatná már valaki, mivel tud többet egy WHQL driver hogy ennyire megy a sírás érte. Nem egyszer volt már komolyabb probléma ilyennel is és nem csak AMD oldalon.
A másik meg, én még mindig a 14.4-est használom és nagyon jól működik, egyelőre nem találkoztam semmi indokkal a váltásra. A GTA5 is szépen fut vele pl. -
bozont
veterán
válasz
szpal17
üzenetére
Nem, ez nem a zero core bug, ahogy írtam is, ez más. Ilyenről én még sehol nem olvastam ( a linkelt fórumokban is a zc bugról van szó csak). Biztos hogy ez itt nincs neked beállítva:
?
Mert a fix 10 perces intervallum arra utal hogy valami "rendeltetésszerűen" lekapcsolja a monitort, arról nem is beszélve hogy ezt csak akkor ha nyugalomban van a gép. Lehet egy rendszer visszaállítás is elég, ha még sincs bekapcsolva a linkelt opciók valamelyike.
-
bozont
veterán
válasz
szpal17
üzenetére
Pedig nagyon úgy tűnik, hogy be van állítva az energiagazdálkodási funkcióknál a monitor kikapcsolása 'x' idő után. És az hogy minden esetben, pontosan 10 perc után történik szintén erre utal.
A black screen az picit más, nem arról van szó hogy magától kikapcsolja a monitort, hanem hogy hibernálásból vagy a rendszer által kikapcsolt monitornál nem jön vissza a kép.
Szóval elvileg miden rendben működik. Vagy valami más tuning program kavar be esetleg, ha van. -
bozont
veterán
-
bozont
veterán
Na megjött a 4690k és az igazság az, hogy a 4GHz-en járatott FX6100-zal már proci limites volt a legtöbb játék. Ez a kis i5 már alapórajelen is jóval több fps-t produkál sokszor. Például Far Cry 3-ban eddig 50-70 fps volt, most 70-100 és a Rage is szép simán fut, eddig meg sokszor beesett az fps 60 alá. Persze az is igaz hogy eddig minden játékot AA nélkül játszottam, mert azért ez a 270X nem mindig elég rá. Viszont a 3,5 és 4,5 Ghz között már nincs nagy vagy egyáltalán nincs gyorsulás, csak a tényleg proci igényes játékoknál.
Ezzel nem vitatémát akartam megint indítani, csak a tapasztalataimat írtam le. Nagyon régóta ez az első Intel konfigom. Egy 4,5GHz-en járatott FX6300 vagy 8320 is jó szolgálatot tehet, de aki nem tuningol annak inkább egy 3,5GHz körüli i3/i5 az ajánlott egy ilyen szintű vagy erősebb vga-hoz. -
bozont
veterán
válasz
haypro
üzenetére
A linkelt teszt összegző táblázata szerint igen (ár/teljesítmény mutatóról van szó ugyebár). Erre reagáltam.
Egzee
Eddig én is az FX6300-at tartottam best buy-nak, de sajnos még mindig kevés játék használja ki a 4+ magot, sőt sok még annyit sem. De ahogy nézem egy I3 4160 3e Ft-tal drágább az FX-nél és ott ahol kell az egyszálas teljesítmény keményen odacsap, amúgy meg kb hasonló szinten vannak.
De nem sokára nekem is megérkezik a 4690K és akkor tapasztalatból is tudok beszélni, hogy megérte-e vagy sem.Na, de nagyon off már ez. Szerintem zárjuk le itt.
-
bozont
veterán
Ahogy én látom, kb 3 játék ahol ugyanúgy teljesítenek, a többinél azért erősebb az Intel, főleg min fps-ben. De persze egy FX6300 vagy FX8320 sem rossz, ha 4+GHz-en vannak hajtva. Mondjuk az összegzés szerint, megint csak az Intel nyer, igaz az i3 az még mindig ott van a szeren. Köszönhetően a fejlesztőknek. Budget gépnél a legjobb választás ezek szerint. Viszont az FX8320 ellenében jobb alternatívának tűnik a sima 4570 (vagy most már 4590), hiába az FX ~10% előnye.
-
bozont
veterán
A tesztek szerint viszont több is terhelve, mondjuk nem vészesen. De a lényeg, akkor megvan a brutál fogyasztás oka, a turbo. Az képes 1.4v-ot is adni neki, ott meg már nem kicsit felszökik az FX étvágya. Érdemesebb kikapcsolni és adni neki egy kis tuningot, nekem pl 1.27V-on viszi a 4GHz-et. Ez több mint a turbo, viszont jóval kevesebbet fogyaszt és így hűteni is könnyebb.
Ha öreg a táp az már hatással lehet a leadott teljesítményre legyen akármilyen minőségi, ezért van az hogy én maximum 5 évig használok egy tápot, aztán csere újra. -
bozont
veterán
Még ha annyit is fogyaszt (bár nekem kicsit soknak tűnik), egy minőségi 450w-os táp simán le kell hogy adjon 380w-ot. Öcsémnek is egy 400w-os Hexa volt a gépében és simán vitte a húzott Phenom 2 X4+ R9 270 kombót. Egy i5 meg eleve kevesebbet fogyaszt mint az FX6100. Lehet valami hibás annál a Chieftec-nél, ha még garis érdemes lenne visszavinni.
-
bozont
veterán
válasz
Adam8199
üzenetére
Működhet, de minek is kockáztatsz ilyennel? Van több jó program is amivel megemelheted az órajeleket, többet is mint a gyári OC (ami általában elég kevés, már csak azért sem éri meg a kockázatot). Én nem ajánlom a bios telepítgetést, hacsak nem valami hibajavításról van szó.
-
bozont
veterán
válasz
steewcv65
üzenetére
A powerlimitet kitoltad? Lehet eléri a TDP limitet és lekorlátoz. Egy +20-25%-ot lehet neki adni. Másrészről, ha az alapórajel 1120MHz, akkor szerintem felesleges a túlhúzással próbálkozni. Általában 1150 körül van ezeknek a kártyáknak a vége, jobb esetben viszik az 1200-at, de ettől függetlenül nem lesz lényeges gyorsulás. Esetleg a ramokkal próbálkozhatsz óvatosan, de ha elpida van azon a kártyán akkor az is felesleges. A 270x-ek már nagyon a határon járnak alapból, főleg az OC verziók, nagyon minimális tartalék van bennük. Nekem is gyárilag 1100/1450MHz-en jár a kártya és 1150/1500 a vége. Gyorsulás szinte semmi.
-
bozont
veterán
válasz
milchiboy
üzenetére
Igen, ez elismert probléma volt az újabb R szériás kártyáknál. A legtöbb gyártó javította egy újabb firmware-rel. Ha jól rémlik az volt a probléma, hogy az elpida ramokhoz is a hynix-hoz való specifikációkat tartották meg és a 2D órajelnél nem volt valami okés. A 2D órajel fixálásával (300/450) is orvosolható a probléma, a bios frissítés előtt esetleg ezt is kipróbálhatod.
-
bozont
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Microlagot én sosem tapasztaltam, legalább is a 4000-es széria óta, előtte nV volt a gépben. Cfx esetében, viazont, jelen volt. A 660ti-ről meg nem igazán érdemes, 270x-re váltani, nem sokkal gyorsabb. Minimum 280x.
-
bozont
veterán
válasz
sunci_02
üzenetére
Esetleg érdemes megnézni a csavarokat, olyat is hallottam már, hogy megvolt lazulva és csak meg kellett húzni.
Mondjuk egy évig nekem is volt egy Dual-X 7790 a gépben és annak nem volt semmi baja, az is elég csendes volt és a topicjában sem hallottam nagyon hűtés problémáról. -
bozont
veterán
válasz
sunci_02
üzenetére
Öcsémnek volt 7850 Dual-X kártyája, azzal is volt ilyesmi gondja, egyszer a vramon lévő borda esett le, másodszor rezonált nagyon a venti. Az újabb kártyákon úgy tűnik nem sikerült jól ez a hűtés, még jó hogy Vapor alá nem adtam én sem. Na meg a Tri-X verziót is dicsérik a 280(X) és 290(X) kártyákon.
-
bozont
veterán
válasz
polgi803
üzenetére
Mert a 4 GB-ot még nem sok játék használja ki FHD esetén sem és felesleges pénzkidobás. Viszont részemről egy 2-3e Ft-ot megérne pluszban, a (v)ram az amiből nem baj ha van egy kis felesleg. Viszont a 2GB-ra már sok játékban szükség van és még egy 7770 is képes belőle profitálni, mert nem mindig csak a gpu teljesítményétől függ a vram szükséglet.
-
bozont
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Eh, az a számítástechnikus az vajon milyen szakma lehet? Na ez vagy egy "mindent tudó" vérpistike lesz vagy csak simán trollkodik. Akkor ezek szerint nekem is hamis kártyám van
:
-
bozont
veterán
válasz
joysefke
üzenetére
Igen, a 760 a 280-nal van párban, az meg éppen a játéktól függ melyik a jobb picit. De egy 1100 körül járatott 270X eléggé megközelíti őket. Viszont mind a 760 és 280 igen jól túlhajtható, szóval ezt is érdemes mérlegelni akinek nem idegen a tuning.
Ez a FC4 meg úgy tűnik eléggé fekszik az AMD kártyáknak, bár ott még a 14.9-vel futtatták, ez az új béta meg up to 50%. Szóval érdemes még egy-két drivert megvárni mindkét oldaltól.
-
bozont
veterán
válasz
papírzacsi
üzenetére
Az a 10GB lapozófájl használat akkor is magasnak tűnik. Főleg a 8GB ram mellett. A BF-nél a redscreen az pont memóriatúllépés miatt jön elő ha jól tudom.
-
bozont
veterán
válasz
papírzacsi
üzenetére
Persze hogy lesz felső korlát, annyira azért ők sem hülyék. Ha most csak 2-3 nagyobb játék (~100GB Steamről) után kellene +15e Ft-ot fizetni havonta akkor nem sokan tartanák meg a netcsomagot. És akkor az ilyen videómegosztó oldalakról ne is beszéljük. Esetleg valami kisebbre váltanak és csak böngészésre, e-mailre lenne használva a net. Az meg nem olyan sok adót generálna.
A másik része, hogy ennek hatására sok kisebb, közepes szolgáltató bezárná kapuit, de a nagyoknak sem esne ez olyan jól (sokan inkább maradnának a mobilnet mellett 0,5-2GB korláttal, én is pl). És akkor megette az egészet a fene. -
bozont
veterán
válasz
DeSanto
üzenetére
Azt a drivert telepítetted hozzá ami a Catalyst csomagban van? Mert csak azzal működik jól. A hangeszközöknél AMD High Definition Audio Device-ként kell megjelennie. A mintavételezés mire van állítva? Ha véletlenül olyanra amit az erősítőd nem támogat, az is probléma lehet. Általában a 44.1 vagy 48 KHz az ajánlott, ezek az elterjedtebb verziók, utóbbi is inkább csak a filmeknél.
-
bozont
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Annyival erősebb, hogy a "széthajtott" 270x hozza az alapórajeles (800/5000) 7950 szintjét. Viszont a legtöbb 7950 viszi az 1100/6000-et és úgy már inkább a 7970 közelében van. Abban az esetben megérné a 10k-t, ha jó a hűtése a kártyának és viszi legalább ezeket az órajeleket.
Én is elgondolkoztam egy 280-on, de inkább megvárom az új AMD kártyákat is és vagy azok közül veszek valamit, vagy egy GTX 970-et. -
bozont
veterán
Mi a baj a vaporral? Ami lényeges különbség a kettő között, hogy a toxic hűtése valamivel hangosabb és hogy tuningra van kihegyezve a kártya. Ezen belül a Hynix ramok amiket érdemes kiemelni, akár 1700MHz körül mehetnek, ami az elterjedtebb Elpidákról nem mondható el (többnyire 1500MHz körül a végük).
-
bozont
veterán
válasz
lukaszokni
üzenetére
A két felbontás között nagyon minimális az eltérés vagy semmi, játéka válogatja. Én mondjuk az 1200p-t ajánlom, ha meg esetleg régebbi játékokkal is játszol amik nem támogatják a széles felbontásokat, akkor meg pláne.
-
bozont
veterán
válasz
Aakisan
üzenetére
A BF3-hoz kevés a proci, főleg ha tuningolva sincs. Cserét ajánlok ha zavar, vagy próbáld meg legalább 3,8-4GHz környékére húzni.
(#51844) marksz1
Sajnos normális dolog, manapság már sok vga ilyen cicergő hangot ad nagyon magas fps esetén, valószínűleg a menüben is nagyon felugrik az fps és valamelyik kondi cicereg miatta.
Rosszabb eset amikor már alacsonyabb fps-nél is csinálja játék közben. Ilyenkor sajnos nem minden esetben cserélik gariba, bolttól függ. -
bozont
veterán
válasz
J.Hetfield
üzenetére
Vajon kikopik valaha ez az AMD driver szar néphiedelem? Nekem sincs bajom a driverekkel, pedig egy ideje AMD kártyáim vannak és problémamentes volt mind. Persze nem azt mondom, hogy hibátlanok, csak már eléggé túl van misztifikálva ez a dolog.
De unokatesómnak meg GTX660 kártyája van, és szidja az új drivereket, munkatársam szintúgy egy 680-nal. Pakolják vissza valamelyik régebbi verziót.
Na akkor hogy is van ez most? -
-
bozont
veterán
Az elsőre nem tudok mit mondani, még szerencsére nem találkoztam vele. Esetleg nézz utána hogy van-e frissebb bios a vga-hoz. Mintha az Asus vagy MSI esetében olvastam volna valami hasonló hibáról, amit egy újabb bios-sal orvosoltak.
Nem tudom milyen procid volt előtte, de a cpu limit még mindig fennáll. Az a 2,7GHz elég kevés már, 6 mag ide vagy oda. Esetleg ha a tuning szóba jöhet, akkor egy 3,5-4GHz körüli órajel már sokat dobna rajta.
-
bozont
veterán
válasz
DeSanto
üzenetére
Pedig a hang tényleg kimegy. Akkor valamit az erősítőnél kell állítani szerintem. Nálam lehet választani, hogy az erősítőn szóljon a hang, vagy továbbküldje a megjelenítőre, esetleg mindkettő.
Na meg ha 192khz-re van állítva a hang nálad, akkor vedd vissza 44.1 vagy 48KHz-re, ezeknél felesleges feljebb állítani, persze hacsak nem hallgatsz sok 192KHz-es forrást.
Elvileg annak az átalakítónak nem kellene beleszólnia a dologba.
-
bozont
veterán
-
bozont
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Teljesítményt nézve simán megéri, viszont ha szereted a csöndet, akkor már nem biztos. Vagy számolni kell egy hűtőcserével is.
-
bozont
veterán
Gyorsan visszakeresve, sok 7850-70 ment 1200MHz-en 1.2v körül. A 270(X) szériából nem sok rémlik ami ennyit megy, inkább 1150MHz a végük és ez is magasabb fesz mellett (1.24-1.26v). Szóval valami mégiscsak más. Az enyém is 1150/1500MHz-en stabil, felette már nem. Ráadásul a legtöbb kártyánál már a feszültséggel sem lehet babrálni.

-
bozont
veterán
válasz
haypro
üzenetére
Persze hogy egy 7850 esetében (vagy hasonló amiben sok tartalék van) érezhető plusz az azért mégis csak közel +300Mhz, na meg ott a ramokat is jócskán lehet húzni amit többet számít. De +100MHz nem jelent eget verő különbséget, főleg ha a ramokat sem lehet már nagyon túlhajtani. Nem egyszer volt, hogy a 7770 és 7790 esetében elfelejtettem bekapcsolni a tuningot és nem igazán tűnt fel játék közben érzetre (pedig megvolt az 1150-1200MHz), fps számláló meg nem fut folyamatosan azon persze biztos látható lenne az a pár plusz fps.
A lényeg hogy egy butított kártyánál látványosabb gyorsulást hoz a tuning és több értelme van a dolognak, mint egy olyan kártyánál, ami már amúgy is közel határon jár. A 270X pl ilyen.
Persze attól még lehet próbálkozni a tuninggal és egyetértek Grave444-gyel, ha már fizettünk érte akkor ne maradjon parlagon még 0.1 fps sem. Csak nem szabad csodát várni.

-
bozont
veterán
válasz
zsolti1902
üzenetére
Valószínűsítem, hogy inkább 270-re fogják cserélni, de a helyedben rákérdeznék hogy ráfizetéssel cserélik-e 280-ra. Ha nem kell túl sokat rádobni, akkor az lenne a legjobb helyette. De bármelyik verzió is legyen, MSI Gaming vagy Sapphire Vapor-X az ajánlott.
-
bozont
veterán
válasz
üzenetére
Egyelőre mantle miatt kár aggódni, abban a két játékban is csak akkor hoz pluszt ha nagyon gyenge proci van egy erősebb vga mellett. De akkor sem lesz egy 7850 vagy bármelyik vga gyorsabb tőle. És szerintem most hogy a DX12 is képbe kerül majd, inkább azon lesz a hangsúly mivel gyártófüggetlen megoldás. A mantle idővel elhal (nem mintha most is nagy választék lenne az api-t támogató játékok terén).
Amúgy meg egy benchmarkban (vagy akár játékban) villogó textúrák miatt nem érdemes leírni egy-egy vga-t, főleg ha húzva is van. Na meg lehet egy frissebb driverben javítva van/lesz a dolog.
De ha nagyobb sebesség kell, akkor a sima 290 elég jó vétel. Ár/teljesítmény szempontjából jelenleg jobb mint a 780.
-
bozont
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Kicsit le kellene már állni ezzel a windows témával. Nincs semmi baj a 8-cal, nagyon jól működik, stabil és gyors (a metro ui az egy dolog). A 8.1-ről nem tudok nyilatkozni, de öcsém azt használja és nem panaszkodik rá. Ha valaki nem ért hozzá, ne a windows-t szidja. Az meg hogy a 9 milyen lesz? Majd kiderül. Úgy tűnik sok médium van itt a fórumon, hogy ennyire dicsérnek valamit amiről még semmit sem lehet tudni.

-
bozont
veterán
Érdemes, inkább az a kérdés mekkora ráfizetésből. Egy 5-6e Ft-ot simán megér a 260X váltás is, de a 270X az tény és való, más dimenzió (bár a 270 jobban megéri szvsz, főleg ha valakinek a tuning sem idegen). Ha meg FullHD felbontásról beszélünk, a 256bit jól jöhet a 2GB ram mellé.
-
-
bozont
veterán
-
bozont
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Igen olvasgattam és sokaknál ez az árnyék részletesség vagy mi opció segített, 4096-ra kell visszavenni azt hiszem. A vsync-t meg egyelőre nem lehet kikapcsolni, de reméljük jön majd valami patch vagy okosság hozzá. De engem az a része nem zavar, nálam alap a vsync, idegesít ha törik a kép. De ugyanaz a helyzet a DoF-del is, azt sem lehet kikapcsolni, pedig utálom azt az effektet.
Mondjuk mire odajutok hogy megveszem, lesznek driverek is hozzá. A Rage-et is most fogom megvenni ha lesz megint akcióban, még nem játszottam vele. Mondjuk a Wolfenstein jobban érdekel azért, de egyelőre drágállom azt is. -
bozont
veterán
Bár már nem most kérték, de itt van tőlem is egy 3DMark eredmény, gyári OC órajelen: [link] és egy pici tuninggal
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Tényleg ne legyen itt Intel/AMD vita, de azt szerintem senki nem vonja kétségbe, hogy azok a játékok amik 1-2 szálat használnak az Intel a nyerő. Nem is kicsit. Én is AMD párti vagyok, ettől függetlenül nem idegenkedem a másik két gyártó termékeitől sem. Csak azért nem lett GTX760-am, mert ár/teljesítmény terén jobb a 270X és a 280X is. Viszont most váltok Intelre mert sok olyan játékkal játszom ami nem használja ki a sokszálas procit, így az FX6100 mellett nagy a cpu limitem (40-70% csak a gpu kihasználtság játéktól függően). Még 4GHz-en is.
És akkor ez csak 1 kártya.
Na meg persze a kíváncsiság is hajt, nagyon rég volt már Intel konfigom (akkor is egy elég szar lappal) és nVidia is egy 7600GTS volt a legutolsó. -
bozont
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Jah, előbb lemaradt még, a TDP limitet te mennyire toltad ki? Én azért +50%-ot nem adnék a kártyának, én olyan 20-25% körül szoktam csak.
-
bozont
veterán
válasz
Kowi84
üzenetére
Sapphire Vapor-X vagy Toxic ha befér a házadba, MSI Gaming, vagy ott van még a Gigabyte Windforce és Asus DC2, de nekem ez az utóbbi kettő nem olyan szimpatikus. De az első három közül bármelyik, esetleg ha tuningban is gondolkodsz, akkor Toxic, azon biztos hogy Hynix memóriachipek vannak. Én is csak azért nem azt vettem, mert pont nem fért be.
De ez a Vapor-X is elég jó, a venti szinte hangtalan játék közben is és 65 °C-nál nem ment még feljebb. Viszont tuning terén nem túl erős.(#48791) Steve198310
Akkor marad így, gondoltam, ha már a tuning nem megy akkor legalább a fogyasztást/hőtermelést megpróbálom lejjebb nyomni. Még megnézem 1,3v-on mit tud, de kétlem hogy olyan sokat hozna pluszba. Meg hiába a az MSI AB-vel nem megy a feszültség állítás, a monitorozás miatt is használom, így a Trixx kiesik.
-
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Nekem is volt lehetőségem még 7770 CF-et kipróbálni, de akkor még nem volt ez a frame pacing a driverben és nagyon érződött is a hiánya. Hiába hozott néha nem kevés fps-t a második kártya, mégis olyan érzésem volt a legtöbb játék is benchmark esetében mintha 30fps alatt teljesítene, pedig nem.
Lehet kipróbálom megint, ha eltudom kérni valamikor öcsémtől a 270-et. Na meg hogy bírja-e majd a tápom.Azt próbálta már valaki hatással van-e a tuningra hogy éppen UEFI vagy Legacy bios módban van a kártya?
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
Én ezért nem szimpatizálok még mindig a többkártyás rendszerekkel legyen az CF vagy SLI, bizonytalan működés. Inkább veszek egy erősebb kártyát ha úgy van.
A 2. gpu-s bugra meg megoldás a ULPS letiltása, mondjuk ez sem új keletű probléma CF esetén. Egy kártyával a D3 is jó nálam, nincsenek villogó textúrák a 14.4 WHQL catával. -
bozont
veterán
válasz
kucseranor
üzenetére
Tunig van a kártyán? Próbáld meg úgy ha kikapcsolod. Nálam már egy ideje fennáll és nem csak ezzel a kártyával, ha csak 1MHz-et is húzok a kártyán akkor ugyanígy elszáll a flash videók alatt. Valamiért a flash allergiás a vga tuningra. Nem tudom hogy ez catalyst hibája-e vagy sem, de ezért van az hogy mindig kapcsolgatni kell játékok előtt a tuning órajeleket. Bár ahogy nézem MSI AB-nél belehet állítani a 2D/3D órajeleket a profiloknál.
-
bozont
veterán
válasz
Grave_444
üzenetére
Mivel 270, X nélkül ugye, az is csak egy tápcsatis. És ahogy írtam nekem a 270X pl nem egy tuningos darab sajnos, most 1150/1550-nél járok, de még így sem stabil sajnos. Nem tudom általában a 270 kártyák mit mennek, de szerintem a legtöbb hozza az X órajelét. Persze aki komoly tuningot akar, annak érdemes az X-et venni.
-
bozont
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Szerintem sem, de mikor valami nincs rendben, akkor az ember minden eshetőséget megvizsgál.
Viszont rájöttem mi volt a probléma. Folyamatosan futott a Windows Search Indexer, ami 20%-ra is képes leterhelni a procit. Most hogy kilőttem nagyjából normalizálódott a dolog. Bár itt inkább a windows a ludas, hiszen a Valley is csak egy magot használ, jobban el kellene osztania a terhelést. 
-
bozont
veterán
válasz
Steve198310
üzenetére
Érdekes, én jóval kevesebbet kapok valley alatt is,rendre 15/29/50 fps körül. Mondjuk most csak az egyik ram modul van a gépben, teahát csak 4GB single channel. Az vajon beleszólhat ennyire egy vga benchamark program eredményébe?
A 14.4 WHQL drivert használom, de látom nem az a probléma. -
bozont
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Az kár, de azért még jobban utánajárok a dolognak. Igazából a 7790 is majdnem hozta ezt a szintet, talán csak az árnyék és a víz effekt volt lejjebb véve.
Próbálgattam a tuingot is, de nem volt szerencsés kezem. Egyelőre 1160/1550 a vége. Sajnos az 1200/1600 nem jött össze, a feszültséget meg nem akarom piszkálni. Ha a BF3 alatt is stabil akkor marad 1150/1550 órajeleken.
Jah, nálam a zc is jól működik. -
bozont
veterán
Ahogy elnézem tényleg cpu limit lesz: [link]

Na mindegy, 1-2 hónap és érkezik a kártya mellé egy i5 4670K is. Addig félreteszem a játékot. A Tomb Raider viszont elég jól fut ultrán FXAA mellett és DoF nélkül (mert azt az effektet utálom), talán még a Tress FX-et is be tudom kapcsolni, de még csak a benchmarkot futtattam, majd játék közben kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gumi és felni topik
- Hálózati / IP kamera
- Subaru topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Esetleg ha van rá lehetőség, próbáld ki egy másik gépben, De nem fűznék hozzá sok reményt. Ha még garis és megint cserélik, akkor inkább a pénzt kérd vissza (asszem a harmadik meghibásodás után már lehet) és vegyél valami más típust (RX470/480 vagy GTX 1060).

:

De bármelyik kártyát megnézheted a gyártó oldalán, ott van minden adat amire kíváncsi vagy.