- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Szomjan halunk, míg az AI dolgozik
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blueye
veterán
Van keret. A kérdés hogy erő és kedv mennyi van. Erre pedig jó ez a gép. Mentem régi barátommal aki edzésben van, nem maradtam le állandóan pedig sokszor lekapcsoltam a motort. Mentem erdőben egyedül, újra nagyon élveztem. Én pont fordtva csinálom: el fogom adni a megkímélt kínait és veszek egy újat (motor nélkül), most ajánlotta ezt a barátom.
-
Reignman
aktív tag
Kell venni egy 2-3 éves, megkímélt Focus/KTM/Gepida/Merida ebikeot magas felszereltséggel ugyanannyiért, mint egy új Duotts, ha nincs újra keret. Játsz el a gondolattal, hogy a tesztelt bringáról leveszed az elektromos hajtást és az aksit és ott van előtted egy alap 80ezres noname tescos bringa.
Kíváncsi lennék, ha úgy mint a rollerek esetében, egy ilyen kínai ebikeot elvinnének egy szervízbe, mi várható az alkatrészek/összeszerelés/vázheggesztés/eleltronika minőségétől hosszabb időtávon.
De ez persze az én meglátásom, tiszteletben tartom mások választását. -
Reignman
aktív tag
Nekem 30 éve az első jó bringám egy kromo vázas Asgard volt, LX szettel és megdöbbentem a minőségbeli ugráson egy sima tescos kerékpárhoz képest. Ma is van egy 12 éves Asgardom, nosztalgiából. Én nem hiszem, hogy megérik ezek a kínai kerékpárok, nem hosszútávra, minőségi használati eszköznek készülnek, komolyabb igénybevételre szánva. 3-4 év alatt szervízre elköltöd azt a 300000 forintot, amennyivel drágábban most vennél egy európai ebike-ot ismert gyártótól.
Volt egy mobilarenas videó, amiben egy roller szervizes srác összehasonlítja a márkás, drága és a gyanúsan olcsó, noname kínai rollereket. Itt ugyanez a helyzet, már a vásárláskor totálkár.
De elhiszem, hogy valakinek megéri venni 500kért egy ilyet, majd ha tetszik neki a dolog, vesz egy 1 milliósat. Van, aki szereti dobálnina pénzt. -
Reignman
aktív tag
https://gepida.hu/gepida-sirmium-pro-deore-10-feher-11105
Egyébként miért csak ezeket a hárompálcás kínai szutykokat tesztelik? Vannak magyar cégek, pl a Gepida, nem sokkal drágábban árulnak Bosch rendszerrel 500 kwh aksival, full deore szettel bringákat, amik 4-5 év múlva sem fognak lötyögni, csikorogni. Tapasztalatom szerint kínai roller aksik 3 év alatt tönkremennek, nekem 10 éves Kalkhoff bringa aksi tökéletes. Ezek a Duotts és társai arra jók, hogy 2 évig különösebb gond nélkül használjuk, aztán mennek a kukába. Kabaré, hogy dicséri a tesztelő a gyorszáras kereket, vagy az ergonomikus markolatot. Komolytalan az egész...
-
Reignman
aktív tag
Persze, így utólag kimagyarázva értem. Ha valóban volt pl Specialized bringád, mondjuk egy Sirrus, full Deore XT szettel, vagy egy Asgardod, akkor érezned kellett a minőségbeli különbséget egy Hervises Xfact-tal összehasonlítva.
Itt véreznek el szerintem ezek a bringák, mégha az aksi/motor jó is (kétlem), a legolcsóbb alkatrészek tönkreteszik az élményt, amit a kerékpározás nyújt. Persze futár bringának jó lehet... -
blueye
veterán
Ohhhh, érteni értem

Volt már sok-sok bicajom Gepida, Specialized, Merida, meg mit tudom én, kb. 50 éve kezdtem el bicajozni
, így hát Szputnyik és Favorit is.
De köszönöm hogy elmagyaráztad
Annyit mondtam hogy ennyiért ezt megéri megvenni és ha tetszik az ebike akkor veszek majd drágábbat=minőségit, érted? -
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nálam a pedálszenzor egy red flag, nyilván megszokható és kezelhető, de a nyomatékszenzor azért egy sokkal szofisztikáltabb megoldás (nem mellesleg takarékosabb). De ezt úgy mondom, hogy az E29 innentől Bone birtokában van (és eddig imádja), az eddig használt Eleglide M2 (ami már két éves) pedig átköltözött hozzám vidékre, mert ide viszont pont jó a pedálszenzor is arra, hogy a környező településekre átguruljunk vele. Szóval tökre meg tudom érteni, ha valaki pedálszenzorral is elvan.
A Duotts kapcsán az volt, hogy a tankszerű F26 egy indokolatlan erejű és tömegű vaddisznó volt nem csak szörnyű kontrollálhatósággal, hanem számos minőségi problémával is (szar csavarok, 40 kg-hoz súlyosan alulmért fék és első teló), ekkor kissé összevesztünk Chloeval, aztán békevacsorát költöttünk el Shenzhenben, de abban maradtunk, hogy akkor küldjenek ide bármit, ha az tényleg jó (és specifikáltam a minimumszintet). Szóval másfél év után mertek ideküldeni bármit, ez lett az E29, de megérte rá várni, mert ez valóban hozza a szintet - oké, drágább is. Az tök bíztató, hogy láthatóan fejlődnek és tanulnak, akárcsak a OneSport, az Eleglide, a Fiido és az Engwe, egyre közelebb kerülnek ahhoz a standardhez, ami szerintem alap kéne legyen egy biciklinél. -
cs.zs.
veterán
500-550.000 Ft-os bringától már elvárható hogy jó legyen, nem?
Van ellenpélda, ami hasonló áron kifejezetten rettenetes?
-
blueye
veterán
Mondod hogy sok bajod volt korábban a Duotts bringákkal, a C29 úgy tűnik elég tartós, szinte az összes külföldi kajafutár ilyennel jár BPn.
, nem mellékesen nekem is van egy és kedvelem (igaz én magas vagyok és alapvetően így jó, nem is értem a filippinókat hogyan állnak meg vele a pirosnál - spoiler: sehogy
)
Egy dolgot cseréltem rajta amit pont említesz az a bowdenes fék. Hidraulikussal még erdőben is jól megvagyok.
A gázkar kétféle használata a most tesztelten szerintem pont jó ötlet, ha nem akarod nem szereled fel és így a mostani (még érvényes) KRESZ szerint szabályos vagy és ezen a fék már gyárilag hidraulikus, piros pont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (Beszámítás)
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Garis Új Samsung Galaxy A35 5G eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest