- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fujifilm X
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacuss20
senior tag
FX 8320- 270 sima nem x 1000Mhz /1500. 1120mv 30-40-60fps BF4 ultra minden bekapcsolva
Néha leszalad egy pillanatra 29-re, ha mindent elborító füst köd stb van. Ennyi.
57 fokig melegszik 20 fokos lakásban
.
Mellesleg a grafika hajhászástól nem lesz jobb egy játék sem..... ez sem nyújt semmivel se többet nekem mint CoD 4. vagy bármi egyéb.... tudom multira készült
Anno a 6650M 1Gb laptop VGA-an, az AVP Dx 11 ---es játék gyönyörű és meg sem akadt soha. A sztoriban és az apró részletekben rejlik egy játék élvezhetősége a grafika másodlagos. Ha nagyon lövöldözni akarok akkor kimegyek airsoftozni
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #53797 üzenetére
Mint soxor, ezúttal is leírtam fhdba elég 2 gb. Ha nem írtam volna sem kell nagy ész kitalálni, hogy akkor nem fhdbe vttem új vga-t.
SpeedR: Régebben is ezt mondtam, mert ez az igazság. A frametimeok is teljesen rendben vannak ab szépen lekövette. Mondjuk én is mondhatnám, hogy 3gb kártyákat akartok eladni, azért aknározzátok a 280-at, de az sem feltétlenül lenne igaz.
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #53794 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy IRL ez a szitu, hanem, hogy benchekben van rá példa!
És pont az a fő gond, amit lehet mérni, de kevesen látják: ingadozó frametime.A Tahitik kiegyensúlyozottabban viselkednek a 3GB/384bit miatt, és előbb is ajánlom bármelyiket, mint a 270/7870/270X/7870XT megoldásokat. Az, hogy én mostanában elszórakozok utóbbival, mert tetszik, hogy tág határok közt variálható a teljesítménye, már egyéni perverzióm, lévén keveset játszok. Ettől függetlenül még zavar, hogy ajnározod, miközben van jobb vétel. Attól, hogy el akarod épp adni, még nem muszáj túlmagasztalni ;p
-
LLL888
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék videokártyát újítani, hogy szépen fussanak a 2015-ös játékok (BF Hardline, The Division, R6 Siege, Project CARS, Assetto Corsa, GTA V, Dying Light) 1080p-ben.
Jelenlegi konfigom:
MSI H61M-P21 B3
Intel i5-2300 2,8GHz
8GB 1333MHz DDR3
FSP Hyper 700Most egy Sapphire 6850 1GB kártyám van. Az R9 270X 2GB (Asus v. MSI Hawk) a legszimpatikusabb. Úgy veszem észre, hogy ez az egyik legjobb ár-érték arányú kártya jelenleg. Ennél többet nem szeretnék áldozni video kártyára.
Mit gondoltok ideális választás lenne? Akinek van jobb ötlete érdekel, akár nvidia is, csak szerintem rosszabb az ár-érték aránya.
Megjegyzés: a táp azért ilyen bika, mert morcos lettem, amikor beszart egy 14k-s 500-as Chieftec.Válaszokat előre is köszönöm.
-
katt777
félisten
Nem véletlen, mint jeleztem, 280X-hez képest is van, hogy 75% gyorsulást mérek. Ettől függetlenül FHD-ba egy XT továbbra is remek kártya, 270X viszont már kevéske maxi grafikához.
sephi: 280X 65.000Ft, 970GTX 96.000Ft-tól.
Ez csak 1.5X. Amúgy egyébként csodálkozhatnál, hiszen általában a drágább kártyák kevésbé gyorsak az árkülönbségnél.
Steve198310: Figyelj, tök egyszerű: megnéztem, mennyit futott egy-egy játékban egy 280X, aztán megnéztem, mennyit futott az XT. Van olyan játék, amelyekkel nem közel azonos a teljesítmény, de amelyekkel én néztem, azoknál ez van. Konkrétan (RAM különbség miatt) néztem 280X vs. 7870XT videót full hd ultra beállításokkal, kb. 10-12%-kal volt gyorsabb a 280X. 13% tuningot tud az XT-m. Hogy mennyi tuning hozható ki a másik kártyákból, az már más kérdés (de nem is annyiba kerül). Másik videón 20%-kal gyorsabb a 280X, azt a 13% tuningos XT nyilván csak megközelíteni tudja. De ? FPS is 7% különbség egy ultra grafikás játékban a kettő között? 3-5FPS max. Gyakorlatilag nincs jelentősége.
Tény, hogy komplex mérésekben ált. +20%-ot hoznak ki a 280X javára (és pl. As.Cr.U. is ekörül mozog), de ha a 13% tuningot számítom XT-n, máris csak 7%-kal lassabb az erősebb kártyánál. Ebben simán benne van, hogy egyes alkalmazásokban kisebb a különbség (FC4), másokban meg nagyobb.Speed(R): És mi a szarra jó a +1GB? Megvezetni a usereket, hogy megéri drágább kártyára váltani. Minden játékom, amely, ha lehetséges, bizonyítottan több RAM-ot is megeszik, laggolás nélkül futott maximális grafikával full hd-ben, azaz totál felesleges a +1GB RAM eddig a felbontásig. A +512SP meg aktív minden sebességmérésben engem csak a végeredmény érdekel. persze lehet aktivizálni nV-s eljárást AMD kártyán (HBAO), haza is vágja a grafika sebességét, csak hát nem mérvadó. Persze el kell adni a 280X-et, erre ki kell találni valamit, ezt elismerem, de pont te átláthatnád a dolgot.
Magad írod, hogy ha nem előny a +VRAM, megcsípi a 280X-et a 7870XT, ebből következően jól optimalizált játékokban is megteheti. Lehet persze kiválogatni a RAM-okat (véletlenül vagy szándékosan) rosszul kezelőket, hogy jókora különbséget mutassanak ki, és a szponzoroknak hála ezt ált. meg is teszik. Mindemellett nyilván ha én egy olyan játékkal játszom, amelyet jól megírtak (vagy csak már túl van 30 foltozáson
), akkor úgy fogom érezni (és akár mérni), hogy hozza a 280X teljesítményét az XT, ha viszont egy direkt RAM-igényesre tervezettet, akkor elátkozom a kevés RAM miatt állandóan laggoló XT-t, és lecserélem egy drágább kártyára (hiszen nincs más lehetőségem, ha azzal akarok játszani), ami egyébként a gyártók célja.,
asdxv: Pontosan az.
Csak egyetlen játékban láttam volna, hogy korlátoz a 2GB RAM!!!
7950-nel összehasonlítva is néztem anno, hol lassabb volt, hol gyorsabb, tehát biztosan alkalmazásfüggő is, de én azokat a játékokat néztem, amelyekkel magam is játszom. Persze van néhány játék, amelyeket úgy írtak meg, hogy még a 4GB RAM is kevés legyen nekik, aki ebből indul ki, és nem nézi az okot, magára vessen. Attól még bármely OPTIMALIZÁLT játék elfut 2GB-on maxigrafikával.
Vegyünk egy Far Cry 4-et: FHD ultra beállításokkal 970-en 3200MB-ot zabál, 280X-en 2800-at, 7870XT-n 1970MB-ot, a játékélmény mégis ugyanaz (ha csak nincs meg nV-n a VSync, de itt nem is ez a lényeg, hanem a RAM- felhasználás). Szóval nem kell rögtön lehurrogni valakit, mert mindezt végignézte és a maga részéről és VGA-jával tesztelte.
Mostanában látom, kezd megjelenni valamiféle mozihű élsimítás, amelynek irdatlan a RAM-igénye, kipróbáltam: FPS lezuhant 50-ről 4-5-re, a textúrákat meg teljesen hazavágta (a játék figyelmeztet is rá). A végeredmény egy 10évvel ezelőtti szintű grafikai "élmény" iszonyatos laggolással. Akinek ez kell...
Én inkább kihagyom. Akinek ez a "mozi szint", az szerintem 100 éve volt utoljára moziban.
-
mexel
veterán
Kb 1 éve vettem egy MSI 270-et ami vígan megy 270X órajeleken. ( azért vettem akkor hogy menjen majd a GTA5 de ez még nem derült ki
)
Lehet hogy most nem túl nagy ráfordítással tudnék váltani 280-ra, nemX-esre hanem simára. Nem nagyon nézegettem a teszteket időhiány miatt, ezért ha valaki tud csípőből választ, és tapasztalatból akkor megköszönöm.
Kérdés: érdemes lecserélni a jól működő 270-et egy 280-ra? Kb 8-10 ezer ft-omba kerülne a csere. Amennyit olvastam, azt szűrtem le hogy kb 10% lehet a 280 javára tesztek szerint, kérdés ez kijön-e a valóságban, főleg egy i3 3220-as procival, full HD monitornál? -
betegphiu
senior tag
válasz
Ochocinco46 #53777 üzenetére
rakd újra a go-t
-
Habi10
tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy 250xről váltottam 270x re feltettem a 14.12 es catalyst drivert és ha megnézem az ezközkezelőben a videókártyát csak annyit ir hogy R9 200 Series eddig minden kártyámnál itt volt a tipusa pl a 250x nél is az volt hoyg 250x nem hogy r7 seria ez igy rendben van??
-
lowzor
veterán
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #53782 üzenetére
Catalystal tavolitottam el az ok. De bf4 meg ment rendesen. Ujraraknam cst de most meg olyat csinal h elkezdi tolteni es barmit csinalok film, youtube, egyszer csak beall eger van de semmi nem reagal.rr gomb es akkor meg azt irja h nem talal bootolni valo es biosba lephetek,ha kikapcsolom tapot meg vissza akkor betolt win de ugyanugy par perc mulva beall.es kiirja h critical process died hiba volt.. A vinyo lehet a fos? Megneztem tnap es fura is volt h 2ora hasznalat utan a sentinel 89%os allapotot mutatott. Mit tudnek csinalni? Ha biztos h vinyo a rossz akkor viszem gariba.
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #53783 üzenetére
Tekintve, hogy a 280X alapórajele 1000/1500 mhz, ő soha nem fogja nekem bemagyarázni, hogy 1100/1500-on már a 280X szintjén volt az XT-vel, -512 shaderrel, 256 bites memóriabusszal, meg 2 giga VRAM-al
Az a kártya a büdös életben nem érné el a 280X szintjét léghűtéssel, vagy talán 1300 mhz-en. -
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #53783 üzenetére
Persze, hogy azt.
Hiszen a 3 giga VRAM is csak parasztvakítás -
RetepNyaraB
veterán
válasz
mivel "tavolitottad el"? Driver Sweeper pl. nagyon rondan be tud kavarni. Ha a catalyst managert hasznalod, az szinte biztos rendben letöröl amit kell es a többit beken hagyja. Aztan persze ribúút es uj telepites.
szerk.: a cs-t ujra is huzhatod, ki tudja mi kavart be minek...
-
Speed®
titán
válasz
Steve198310 #53780 üzenetére
+512SP/1GB RAM is belekerült a tuninggal, ne értetlenkedj
-
Ochocinco46
aktív tag
válasz
F1 2014-et kipróbáltam gyorsan és maxon megy simán gond nélkül. Cs-vel van vmi gond?
-
Ochocinco46
aktív tag
üdv
összeraktam a gépem, i5 4440 mellett egy sapphire r9 270x-dual x oc van win 8.1 64bit. Felraktam a javasolt 14.8-at majd etávolítás után a 14.4-et is és ha elindítom cs:go-t akkor a pálya betöltésénél megáll a töltés és meghal a gép, és egy feladatkezelő is nagyon lassan jön be. A source viszont simán megy.
Mit ronthattam el? -
blu79
addikt
válasz
katt777 #53775 üzenetére
Egyébként én úgy vettem észre hogy egyes játékokban 2x annyi Fps-t kapok mint az R9 270X el, ráadásul úgy hogy az élsimitás is a maxon van, örülök hogy meg vagy elégedve az új kártyáddal, úgyszintén én is és szerintem nem kell foglalkozni evvel a túlreagált memória üggyel
-
katt777
félisten
Akit esetleg érdekel, itt a váltás eredménye (+55-75%
). Ford Farlaine kedvenc mondását idézném, ha illene.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53773 üzenetére
Nem érzékeny rá. Nálam hasít, mint az álom 1100/1700MHz-en, ami OC-re még 13% valós túlhajtás. Minden más is megy ezen, egyszerűen azért erre állítottam be, mert ez stabil.
Egy érdekes tapasztalattal gazdagodtam most, hogy másik kártya van a gépben. Sokkal gyorsabban indul a windows, az alaplap szoftvere gondolkodás helyett pikk-pakk bejön, stb.
Hát, erre nem számítottam. Pedig AMD-ből csak maga driver volt fent.
-
csabi0805
senior tag
Szia!
Én nekem is volt gondom a kártyámmal mint neked,én nekem 1380 Mhz.-ig kellett visszavenni és azóta gondd nélkül megy.Egyszerüen gyenge cucc került rá a kártyámra.
Teljesítménybe nem vettem észre hogy visszaesett volna szerencsére.
Gondolom nem számít sokat még ez a visszavétel... -
V.Dave
senior tag
miért van az, ha akár 50mhz-et húzok a gpu-n, akkor far cry 4 szinte azonnal lefagy
Simán bírnia kéne, az 55fokot sem éri el. Igaz a tápom csak 400wattos, de nem éri el a 300watt fogyasztást se a rendszer, és akkor az egész gépnek le kéne fagynia nem? -
_András_
tag
Köszi az ajánlatot de inkább feljebb váltanék akkor már ha lehet
Hasonlóra nemhiszem, hogy cserélnék, mert nem nagyon érné meg nekik
4GB-ost már csak drágábban találni az oldalukonAz meg érdekes lenne, ha a 2GB-st akarnák cserébe ajánlani
-
katt777
félisten
válasz
Lacuss20 #53764 üzenetére
Kérdés, hogy driverből feljavítottad-e a minőségi beállításokat, illetve belemásztál-e az inibe hasonló célzattal. Ilyen szempontból persze Oblivion a "nyerő", annak a lehetőségei durván ütnek mindent. Ha belegondolok, hogy 9 éves játék, és ha mindent kihozok belőle, a mai felső-középkategóriás VGA-kon kezd el játszható sebességgel futni...
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53761 üzenetére
Nincs meg a játék még ismerősöknek sem. Egyébként laggol, vagy van vmi más problémája?
UHD pack-em Skyrimhez van, v. Oblivionhoz QTP3. Előbbi 2GB RAM-mal is szalad utóbbival eddig bármilyen kártyát kifektettem, de most nincs fent, mert olyan modokat tettem föl, amelyek nem komálják._András_: 50%
Sztem cserélik hasonlóra. Vagy kérd vissza az árát, és vedd meg az XT-met; amióta megvan, 1x volt ilyen hibám, egy hibás C telepítő miatt, se több (leszámítva a legelején a PC-energiagazdálkodást Inteles lapoknál, ami ugye 1 clickkel kikapcsolható, de jó ideje már az sem gond). Ráadásul jóval gyorsabb is. Vagy próbálkozhatsz Afterburenerrel.
-
_András_
tag
Sziasztok!
A mai napon bedöglött az R9 270X-em, úgyhagytam a gépet pár órára délután, amire hazajöttem addigra visított szegény 270X. Újraindítás után már nem bootolt be
Kértem rá ipon garifutárt, szerintetek mekkora az esély rá, hogy tudják javítani?
Ahogy néztem már nem kapható náluk az én 270X-em (Gigabyte Twinforce 4Gb) ez esetben szerintetek hova tovább?66-ért már 280, 285 öt is lehet kapni, ezek is szenvednek még az alvó módból fel nem keléstől?
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #53757 üzenetére
Hát akkor ezt a linket küldd el priviben, légyszí! Ne offoljunk már ennyit.
Fizikailag kéne módosítani a kártyán.
imroid: Tégy fel egy Trixxet v. Afterburnert. Ahogy rendbe szeded a VGA vezérlését, minden flottul működni fog. A CCC-t nem a normális VGA-vezérlésre találták ki, pont ellenkezőleg. A sokat ugráló feszek és órajelek csökkentik a VGA élettartamát, elég alaposan, emellett különösen a böngészők érzékenyek rá (mert persze azoknak is qrwára kell grafikai gyorsítás).
-
imroid
tag
Azt hogy érted hogy órajelek fixálása? Overdrive ot bekapcsolom és állítgatom ugrál ha kikapcsolom akkor nincs gond. de amint kikapcsolom a gépet vagy újraindítom akkor ismét ugrál.
-
imroid
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok e. De adott egy sapphire 7850 2gb dual-x videokártya. Az a probléma hogy remeg a kép főleg ha ablakot váltok böngészőben vagy esetleg Total Commanderben váltogatom a meghajtókat. Föl és le ugrál pár milliméternyit és elég zavaró. Esetleg tudok rá valami megoldást hogy megszűnjön? Köszi előre is a válaszokat!
-
katt777
félisten
válasz
papírzacsi #53749 üzenetére
Szerinted?
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53745 üzenetére
Hát, én a Sapphire-rel sosem éreztem, hogy bármivel is megszívattak volna (driverek bugjait leszámítva, de az ugye ismert feature AMD-nél, ha megveszi az ember a kártyájukat, magát szívatja
). Pont annyira (280X/7950) lehet túlhajtani, hogy mindent vigyen maxon full HD-ben, tehát egy drágább kártyával sem nyertem volna semmit. Hogy 30 v. 34FPS, nincs jelentősége. Ilyen szempontból szerintem teljesen jó a kártya, mivel némileg olcsóbban kaptam meg ugyanazt a grafikai élményt. Aki persze nem ilyen jó karit fogott ki (és ez a jellemzőbb), az érezheti szívatásnak.
Amúgy holnapra tiszta kék-zöld leszek, és még élvezni is fogom.
Első dolgom lesz megnézni, hogy a lag nélkül, maxi grafikával 2GB RAM-mal lazán futó programok (pl. FC4) mennyivel több RAM-ot fognak zabálni, ha lehetőségük lesz rá, a semmivel nem minőségibb teljesítményért. Ha tudom megnézem majd BF4-et és CoD AW-t, de utóbbit nem biztos, mert nem nagyon komálom a negyed órás várakozást a játék betöltésére, majd a grafika minden egyes átállítására.
-
Sarkadi
tag
Sziasztok!
7770-ről tervezek váltani Sapphire HD 7870 Ghz Dual X 2Gb DDR5-re, AMD 965-ös proci társaságában, mely 3,6GHz-re húzva üzemel jelenleg. Az lenne a kérdésem, hogy Full HD felbontás mellett bírja-e a jelenlegi játékokat és elég lesz-e neki a jelenlegi FSP Hexa 400W-os tápom ill. melyik R7 vagy R9 szériás kártyával van egy szinten?
Köszönöm a válaszokat!
-
Speed®
titán
válasz
katt777 #53744 üzenetére
Nyilván..az OC mindig odafigyelést/hozzáértést feltételez. Nem hiába kergetem óvatosan a Mystet sem, amíg nem kap valamit a VRMre..hiába hűti le a GPUt lazán az Auras Fridge 2x12 setuppal, a VRMet kevesebb ájer éri, mint a közelebb elhelyezkedő brutál fordulatszámú gyárival. Momentán egyébként utóbbi miatt tartok tőle, valamennyire tudatosan szivatták meg a Boosttal a népet..nem volt buli, hogy házon belül konkurenciája volt a felsőbb kategóriáknak egy adott modell.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53743 üzenetére
Csak aztán akkor van gáz, ha a hűtés nem bírja a szükségtelenül magasabb feszt. Az egyébként jónak tekinthető hűtésű kártyám, amelynek már a gyári fesze is csökkentett, egy komolyabb tuninggal (amit egyébként bír) megfőzné a VRM-eket gyári hűtésvezérléssel, de még a GPU is eléggé melegedne.
-
Speed®
titán
válasz
Grave_444 #53740 üzenetére
A fogyasztás relatív..ráncbaszedve OC mellett is meglepően keveset kajálnak. Persze ez igaz kb. minden karira..a gyártók nem tehetik meg, hogy egyenként belövik őket optimálisan..ráhagyással adnak meg minden értéket, hogy minden oké legyen minddel a gyártási szórás ellenére is. Jópár 7950 Boost pl. olyan feszt kap gyárilag, amivel 1200on is megy..ezt lehet látni a 7870-LEk esetén is többnyire. Szóval nem kell megijedni a 7950ektől..az első boostmentes rev. TDPje pl. 50Wal kisebb volt hivatalosan (200W) és még azt is lejjebb lehetett vinni.
-
lehella
senior tag
válasz
papírzacsi #53736 üzenetére
Kaptam egy tippet, hogy egy ilyennel, a másik DVI-al és a HDMI-vel együtt 4 monitort is lehetne használni, ennek járnék utána
-
-
holapito
tag
Srácok egy 270x 40 ért ipon garis sapphire toxic jó ár ?
-
Speed®
titán
Lehet, hogy olyasmit láttál, ami arra utal, hogy az átalakítóba 2x4 molex kell.
Maga a 7850 valóban nem igényel 2x6 betápot, bár asszem volt olyan verzió.katt777
Mivel elég sokat szórakozok VGAk hűtésének berhelésével, tudom, mit ér az a hátlapi borda..~semmit. Cserébe rahedli problémát okoz, ha a procin nagyobb borda üldögél. Ha Zalman féle nyákbordát adnának, arra mondanám, hogy oké, van értelme..csak ugye az limitált téma, anno a GTX480/580ra volt, aztán kifújt..pedig űber megoldás volt.
Nyom nélkül eltávolíthatóság..nem is tudom, rajtuk kívül volt-e valaki, aki volt olyan barom, hogy ragasztót mellékelt a felszereléshez..talán Alpenföhnék a PeterhezMindegy..nem változik a véleményem, és a topiknak sem látom sok értelmét, de majd elsüllyed idővel ;p
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53721 üzenetére
Egy komplett hátsó blokkért, és pasztamentes felhelyezhetőségért? (Tehát tutira nyom nélkül visszateheted a gyári hűtést.) De sztem abban a topicban folytassuk azért van.
Utánanéztem azért, mekkora különbség van pl. 970-ek esetében hűtéstől függően egy-egy kártya teljesítményében. Hidd el, olcsóbb az S3, mint egy jóval drágább kártyát venni.sephi: Nyilván nem 30k-s karira kell (lásd fent).
Balancee: Szívesen. Mantle-lel csak a sebesség a bajod? Pont AMD procival kéne gyorsulnia. De végül is a lényeg, hogy ne laggoljon és ne dobáljon ki.
-
Balancee
aktív tag
válasz
katt777 #53701 üzenetére
Sikerült. Igaz nem Mantle-val. A cc-ben ahogy írtad csináltam egy új profilt. MAntleval-nem volt javulás, de dx11-ben ultrán úgy, hogy most 4200-on van a procim 38-56fps. Épületben 60fps(v-sinc on) A proci és a video karin 80-90% kihasználtságon stabilan. Köszönöm a segítséget
-
vlevi
nagyúr
Mostani tápomon (Enermax 485) csak 1db PCI-E tápcsatlakozó van. A 7770-es kártyához ez jó is, de ha cserélem egy Sapphire 7850-esre, ahhoz már (a Sapphire oldalán ezt írják), 2db tápcsatlakozó kell.
Molex-PCIE átalakítóval ez a probléma orvosolható? -
Speed®
titán
válasz
F e Z o #53717 üzenetére
Melyik régi 78x0re gondolsz? Az Auras Fridge, amit jelenleg is használok a 7870LEn, volt 7850en is (passzívan)
katt777
Szerintem ez az S3 nyugodtan lehetne S1 Rev.3., akkora rókabőr. Anno legalább olcsó volt az AC S1, most már ez sincs..10+k eléggé lol kategória ezért. -
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53717 üzenetére
Én csak azt látom, ami a supporton ott van, beleértve a 78x0 kártyákat is. Egyébként hátrébb is elhelyezhető a hűtő. Mondjuk *-os jelölések vannak sok kártyánál, csak az nincs sehol, mint jelentenek ezek a *-ok. Ahogy nézem egyébként elég nagy az S3 talpa ahhoz, hogy lefedje a GPU-t.
-
katt777
félisten
válasz
Ochocinco46 #53714 üzenetére
Vagy a 14.11b2-t, azelőtt a 14.8-at, azelőtt a 14.4-et, azelőtt a 13.12-t. Ezek voltak többé-kevésbé elfogadhatóan működő meghajtók. Ha az Omegával gond lenne (mert lehet).
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Ochocinco46 #53714 üzenetére
-
Ochocinco46
aktív tag
üdv,
ha minden igaz, holnap megjön a Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X kártyám. A kérdésem az lenne, h melyik drivert és honnan érdemes hozzá letölteni és felrakni?
köszönöm -
Gaboman
nagyúr
Köszönöm a segítséget!
Gép alapórajelen megy mind a CPU és a kártya is gyári órajeleken.
Most a DLL Suiteval javítom ki a hibákat amiből talált 191 darabot.
Ezt javasolták az atikmdag.sys kijavítására, ha ezek után is előjön a hiba akkor driver csere. -
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Bluescreen hibát tapasztalok úgy 2-3 naponta a gépen, mindegy hogy terhelem vagy alapon kint a windowsba megy a gép.
atikmdag.sys hibát ír ki, segítenétek mi a jó megoldás a hiba kiküszöbölésére?
Segítségeteket előre is köszönöm!Gábor
-
katt777
félisten
Ha valaki ilyesmire szánná el magát a forró kártya miatt, nyitottam topicot Accelero S3-nak, mert e topic kártyáit is támogatja.
-
katt777
félisten
válasz
papírzacsi #53707 üzenetére
No de hőmérőhöz megint nem kell led. Tegyenek inkább egy külön hőmérőt érzékelőkkel a nyákra (RAM, VRM, GPU) kijelzővel, ha már a beépítettnek nem hisz a user.
-
katt777
félisten
válasz
Balancee #53703 üzenetére
Hát nem, mert nincs meg, jelenleg sem a cc, sem a játék nincs fent, de valamikor feltöltöttem, megnézem, megvan-e még a képek között (nincs, őgy fest, a régebbiek aut. törlődnek). De sztem nem olyan bonyolult. Játék beállításoknál HOZZÁADOD (+) a bf4.exe-t, aztán erre a profilra külön rá kell kattintani, mert máskülönben az idióta CC az ált. beállításokat írja át. Mész sorban lefelé, mindenből kiválasztod az alkalmazás beállításainak bővítését (vagy felülírását, de az előbbivel kezdd) a legjobb minőséget, optimalizálásokat meg kikapcsolod, ill. tesszt. alkamazásvezéreltre (v. maximumra, de elsőre itt is az előbbit javaslom) teszed, aztán elmented. Ennyi. Nem tudom, a megoldás mennyire kártyafüggő, de nálam és pár másik embernél is bejött. AMD nem nyúlkált bele a játékba, innentől kezdve szépen futott, az egészet így toltam végig másodjára lag- és bugmentesen.
papírzacsi: Hogy ez mennyire "smart" megoldás!
Berakom a kártyát a gépbe, becsukom, de még plexin át sem azt nézem játék közben, de ő azért jelzi a melegedést a ledekkel.
-
Dyno
veterán
270X toxicon, hátlapon a ledek mit jeleznek, nekem míg a driver be nem tölt egy világít, utána végig kettő világít?
-
Dyno
veterán
(#53697) Balancee & (#53698) RetepNyaraB : Előlapit is csak akkor használom, amikor többiekkel Wotozok és akkor a mikrofont is használom, hátra a hangfalam van dugva, ezt meg előre dugom mert így kényelmesebb, előlapina mikrofon bemenet már megnyekkent, de a kimenet még megy, szóval mikrofon az hátra van dugva.
Mindig is volt meg volt ez a hang az előlapin, és még a házamról olvastam is egy tesztet(Sharkoon T9), hogy az USB zavarhatja, iagz abba nincs semmi dugva, de mióta most kicseréltem a kártyát, ez felerősödött már már zavaróan. 6790-nel is megvolt ez a hang, nem ennyire intenzíven. -
katt777
félisten
válasz
Sanyi19 #53685 üzenetére
Áááá!...talakító nem üres ágon???
Asszem meg is van a hibaforrás (persze nem biztos, csak ez elég sanszos).
Afterburner leírásomat belinkeltem pár napja, csak beállítás kérdése, hogy rendben kezelje a karit. Viszont más progi (Trixx) ne legyen fent, és CCC overdrive-ot is hanyagold, ez alapvető.
blu79: Kösz a megerősítést, tudom, milyen jó kari, és a sebessége is megvan. 7870XT tökéletes a mostani konfighoz, viszont szélesvásznú monitorra tervezek váltani (2560x1080), és oda tényleg kell a +VRAM, no meg az erősebb GPU. És végre a PX-et + a CUDA-t sem kell nélkülöznöm. Hátulütő az elszart Ft árfolyam, de úgyis csak rosszabb lesz.
Balancee: Pont azt írtam töbX, hogy NE hagyjuk az amd-nek befolyásolni a játékot, mert jön a laggolás és a kidobás. AMD és egyéb optimalizálást mind kapcsold ki, tegyél mindent legjobb minőségre tessz-t vezérelje az alkalmazás, morf is mehet, 3x bufferiint, AA-t állítsd 24x ED-re, AF-t 16x-ra, aztán hadd szóljon! Nem tudom, melyik küszöbölte ki a hibákat, de úgyis mindent rá szoktam tolni, VGA-dnak meg bírnia kell, CPU-limit sem lesz.
1920MB-tal nem fut ki a RAM-ból, van ott még 128MB. Nálam 1980-at evett a fenti durvított beállítással.
Már látom, bele is futottál a hibába.Én szóltam...
FPS megfelelően erős procival (értsd: kihajtott VGA) inkább romlik, amiért én kedvelem a Mantle-t az a füst és pára effektek élethűsége DX11-gyel szemben, amit nagyon jól szemléltet pl. Thief-ben a menü háttere.CirrMee: Inkább azt kellett volna elolvasnia, hogyan küszöbölhetők ki a driver hibái.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Formula-1
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest