- Milyen TV-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Forrmell.enn
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #53398 üzenetére
Ritkán használok FF-t, de vannak dolgok, amik ott kellenek. Legalább felírhattam ezt is, mint hibajelenség a garifutárnak. i5-3550 akkor kihajtana rendesen egy 270-et? 3,6 gigán megy. Procit nem tervezek cserélni.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #53396 üzenetére
De amúgy firefox alatt is néha szétesik a kép, úgyhogy mindenképp visszaküldöm.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
proci985 #53394 üzenetére
Többen jelezték a 7790-es topicban, hogy kártyacsere után megszűnt a probléma. Asus lapom van, asus kártyával, Windows eredeti, driverek frissek, BIOS friss. Ennél többet nem tudok tenni a dolog érdekében, remélem levásárolhatom majd, mert akkor 7ezerből válthatnék R9 270-re. Integrált Intel kártyával nincs ilyen gond. A nvidia-t nem ismerem, de az amd-nél egyértelműen a zerocore okozza a gondot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
r3dsnake #53390 üzenetére
van egy rossz hirem: ez valszeg alaplap/platform/OSfuggo.
nalam p55a-ud3al visszajottek a 7850ek, x79ud4el mar nem win8.1 alatt, csak win7 alatt. a gtx970 szinten neha beakad (win8.1 szinten). namost a gtx970 nem igazan AMD. (kieg: win7 x64 ultimate, win8.1 x64 pro, mindketto termeszetesen bolti, felpatchelve, beta drivereket nem hasznaltam)
---
mondjuk lehet ket eltero hibarol van szo
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Steve198310 #53391 üzenetére
Másfél év alatt, kb. 10 féle gyári és béta driverrel sem lett javítva. Most untam meg a 7790-nél.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Ha cserés lesz a 7790-es kártyám, akkor inkább R9 270-re váltanék.
A kérdésem az lenne, hogy ennél a tipusnál is előfordul-e, hogy nem jön vissza zerocore-ból a kártya? Giga vagy Asus lenne a jobb? Úgy láttam az asusnak csak 1 tápcsati kell és rövidebb is, ezért a microATX házamba az lenne szerencsésebb, de van-e esetleg valami tipushibája? 430W-s corsair moduláris táp gondolom elég lesz i5-höz, 1 vinyóhoz meg egy ssd-hez.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
katt777 #53385 üzenetére
Nekem az ASUS az Afterburner használata közben fagyogatott rendesen, de most Sapphire TRiXX van. Az órajelváltások rendben müködnek és böngészés, játék közben sem volt azóta kifagyás és gép újraindulás. Ezt mindenkinek a saját rendszerére szabva kell megtapasztalnia, hogy milyen programokkal és beállitásokkal hibamentes a müködés. Ez persze lehet csak egy játékban fordul elő, de ilyen az emberi természet, mert te pont azzal a játékkal szeretnél játszani.
A hibát okozó programot (AB), drivert (14.11.2 béta) vagy esetleg magát a hardvert (HD7000) is cserélni kell másikra, amig jó nem lesz minden... egy röpke kis ideig.
-
Steve198310
őstag
A Sapphire R9 270X Vapor-x en elpida van én 1500mhz használtam amit ha már 1600mhz ra tolva is stabil volt de a tesztekből látható volt, hogy hibázik és lassítja a GPU-t
A mostani is elpida ramos ami megy meg 1900-2000mhz körül is. Teszem hozzám még nem igazán folytam bele hogy le teszteljem 1800mhz ig én is le teszteltem -
törölt tag
Az artifect-ek száma is megnövekedhet, ha valamelyik VRAM modul nem birja a tuningos órajelet. Nem mindenkinek sikerülhet jó féle darabot kifogni. A driveres rutinok néhány %-os gyorsulása meg kiméletlenül előhozza az ilyen hardveres hibákat. Aztán lehet visszavenni az emelt tuningot vagy visszatenni az előző drivert. Közben a kártya védelme remélhetőleg sikeresen próbálta menteni a saját épségét. Grafikai hibák és mikróakadások csökkentik a felhasználói élményt. A jobban sikerült VRAM-ok (ott 1600 MHz-en is elfútnak) és GPU-k (a tuning itt is kérdéses, de talán jobb mint a 270X esetében) nem véletlenül a drágább tipusokra kerülnek. Nvidia tudott az olcsóbb tipusokra is erősebb VRAM-ot tenni, AMD csak a HD7700-as (R260) esetében alkalmazott gyorsabb darabokat és a felső kategóriában. Természetesen a gyártók kijöhettek extreme kiadásokkal, ahol még a hűtésre is több figyelmet forditottak.
-
katt777
félisten
-
Lacuss20
senior tag
Nekteka Sapphire trixx működik win 8.1 alatt? Amikor rámegyek a settings fülre lefagy....
-
CirrMee
addikt
válasz
papírzacsi #53380 üzenetére
Úgy rémlik az összes 270 -es ugyanazt kapta ASUS -éknál, idáig legalábbis csak olyanokkal találkoztam. Azok meg a chip adattáblája szerint 1500 -as tempóra képesek, csak az ASUS nem annyin járatja.
blu79:
pedig igyekeztem nem félreérthetően fogalmazni.
Nem azért, mert az van ráírva, hogy Elpida. Azért, mert az adattáblája szerint 1500 -as tempójú chip az. Másrészt hibás példányok (vagy elcseszett kártyák) itt is vannak - elég bemenni a Bonaire topicba, ott egy rakás olyan kártya szerepel, ami boltból kihozva produkálta ugyanezeket a tüneteket. Akkor ott mi a helyzet, a chip nem bírja, vagy kapásból sz*rt adtak el? Mert véleményem szerint gyárilag hibás, ami nem bírja azt a tempót, amire hitelesítve lett. -
Z10N
veterán
válasz
belinho #53298 üzenetére
Latom nem figyeltel. Jobban tetted volna ha megegyszer atolvasod. Pontosan a gyari ertekekkel van a baj eyefinity-nel. A kartya BIOS-t inkabb nem irkalom at, az AB szoftveres megoldasa sem az igaz, pedig be van allitva minden es fel is van oldva. Az ertekeket mar korabban kitapasztaltam. A kifagyas pedig alapbol elojon, ez a problemam. Korabban mar masnak leirtam, hogy a 2d/3d/uvd/boot profil se ugy mukodik ahogy kene.
-
blu79
addikt
Az hogy Elpida memóriák nem jelent semmit
, nekem mikor megvolt az R9 270X dc2t - m alig tudtam tuningolni, memóriát szinte nem is tudtam húzni
, játékban mindig megjelent a csíkos kép ami memória hibára utal... Fps - ben meg nem is hozott semmit, a mostani kártyámon Samsung memóriák vannak, na ezeket lehet ám húzni, több mint 1000 Mhz-t tudok rá dobni
, és hozza is a + fps-t
-
törölt tag
válasz
Daffchy #53376 üzenetére
1120/1400 alapórajelen érdemes használni hosszútávra. Minden további tuningolással rövidebb élettartalmat érhetsz el, gyorsulást már nem sokat. Nem sok tartalék marad ezekben, de majd az érintettek jönnek az 1200/1500 feletti beállitással, ami a teljesitményen felül a hőmérsékleteket is megnőveli és egy határt elérve hibák is könnyebben előfordulhatnak. A CCC beállitásait általában alaphelyzetben hagyjuk. Némelyik alkalmazás vagy maga a driver is hibákat produkálhat néhány beállitás hatására.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Segítenétek, hogy kb milyen értékek mellett egészséges hajtani 24/7-ben egy Asus R9 270x DCUII Top kártyát?!
Milyen CCC beállítások mellett?
-
katt777
félisten
Fájlokat, reg beállításokat töröld mindenhonnan, utána fel kell mennie. Ha nem, akkor tényleg reinst.
EnterR: Nem megmagyarázhatatlan, 1xűen nem működött a kártyáddal. Nálam az új hotfix szarakodik olyan szinten, hogy még a telepítője is 2x leállt eltávolításkor belső hibával, kari látszólag nem volt a rendszerben, fájlok meg igen. Na, ha erre rátelepítek egy másikat, máris kész a baj.
-
marquuard
veterán
válasz
Dark KillerX #53373 üzenetére
Nem hagyott nyugodni a tudat, DDU-val letöröltem majd újratelepítettem a latest beta driver-t és azóta működik +20%-os limittel. Megmagyarázhatatlan.
-
-
marquuard
veterán
Üdv. Előfordulhat, hogy kevés a tápom? FX6300-am van jelenleg 4,8GHz-en és az R9 270X VGA. Ha tuningolok az órajeleken 50-100MHz-et, tökéletesen megy, azonban érezhető, hogy a helyzet nem változik semmit, mert TDP limit van. Megpróbáltam 20%-ra kitolni, de egy idő után kifagy a játék. Megpróbáltam 10%-on, ugyanez a helyzet. Nekem nem úgy rémlik, hogy ha a táp fogyna el, akkor kifagyna a játék, ezért szeretnék kérni egy megerősítést, hogy mi a ludas a tuningnál. Előre is köszönöm.
-
katt777
félisten
válasz
sepsi0 #53363 üzenetére
Szeretek a saját tapasztalatomra hagyatkozni, nem olyan tesztekre, amelyekkel valaki direkt meg akar győzni, ennyi az egész.
(Ebből mondjuk a csúcsok a valóságot enyhén és érzékelhető céllal kerülő VGA-tesztek.
) Az említett VGA alá szinte bármelyik megoldás jó, de éppen elég alaplapos tapasztalatom van ahhoz, hogy a legolcsóbbakat a legmárkásabbakból se javasoljam senkinek, illetve persze nem feledkezem meg a hosszabb távú használhatóságról, de ez megint preferencia kérdése. Én szeretem az évekig kitartó cuccokat, mert ezek ált. a kezdeti magasabb ár ellenére olcsóbbak a folyamatos cserélgetésnél, és kevesebb a lehetséges hibafaktor is. Ezek az én szempontjaim.
tka: Karit karira vásárolgatsz, ez szép.
Vettél volna egy drágábbat.
Viccet félretéve: írd felül a gyári profilt minőségi beállításokkal, és máris szaladni fog a BF4. Hogy ezt ?x írtam már, de senki nem keres... Mihelyst nem "optimalizál" a driver, rendben fut a program. DX-ben és Mantle-ben is ez volt a megoldás (előtte még random kidobás is előfordult a nagy laggolás közepette), ami persze ezúttal sem jelent 100%-ot.
AB tökéletes megoldás, viszont a driver saját órajel és feszvezérlését ki kell irtani, és kézzel profilt váltani. Így nem hülyíti meg és teszi tönkre a VGA-t a szükségtelen órajel és feszváltásokkal. -
tka
tag
válasz
Dark KillerX #53365 üzenetére
hát megcsináltam mindent de semmi nem változott,az ati catalystot kiváltja az msi ab? csak azért mert ha pl órajelet váltok akkor mindegyik mást mutat
-
tka
tag
Üdv!Vásároltam karira egy Asus r9 270x Directcu II karit.BF-4 alatt néha akad nem nagyon csak kicsit de engem zavar.65C és halk a kártya, igazából meg vagyok vele elégedve, csak ez az akadás ne lenne.Előtte egy asus hd6970 volt ez is elég volt próbáltam vele egy szinten lévő kártyát választani.Olvastam hogy a feszemelés lehet megoldja a gondot.Msi ab vel próbáltam de nem engedi emelni a feszt.Valaki esetleg ötlet?A tápom 700w i7 proci az energia gazdálkodás be van állítva .?
-
sepsi0
őstag
válasz
kerekfej #53361 üzenetére
Itt teheted fel a kérdéseid, mert mint írták itt off... az összefoglalót nézd át és kérdezz. Esetleg itt segítségedre lesznek....
(#53362) katt777
Nem linkelnék teszteket és érveket, mert nem ide tartozik... off, mint írták
Itt esetleg megoszthatod a véleményed, de szerintem hamarabb meggyőznek mint én, kész érvekkel....
Persze amit írtál, hogy mindenki saját véleményét megosztja abban igazad van
Amit leírtam konfigot 2db van itthon a gyerekeknek, sőt a 3. fiam is ilyet fog kapni jövőre, ha csak le nem megy az I5 ára....(#53356) proci985
OFF vége -
katt777
félisten
válasz
sepsi0 #53355 üzenetére
Ha megnézed az említett procik tudását, rájössz, hogy az i3 megéri, és az AMD is jó. Én ha valamit erőltetnék, az Intel lenne (+nV
), de magam tapasztaltam, miben és mennyire jó az AMD. Direkt olcsó lapot pedig nem vennék továbbra sem, inkább kicsit drágábban minőséget.
GB-t lapot nem vennék, mert nem érik meg az árukat, ha az ember végigböngészi a tudásukat. AsRock nagyon jókat csinál olcsón, de tőlük sem venném a legalsó kategóriát. Viszont VGA-ból meg csak GB-ot, ha tehetem, abból az ASUS-t kerülöm messzire.
No de ki-ki elmondta a maga preferenciáit, a döntés nem a mi dolgunk.Mi csak megnehezítjük.
polgi803: Sapphire nem csak Mo-on 2 év garos, gyárilag pedig 3? El van ásva a doboza, oldalukon meg nincs ott.
-
kerekfej
őstag
válasz
sepsi0 #53355 üzenetére
Gigabyte GA-H81M-DS2V lap miben jobb az ASRock H81M-HDS-nál?
HDMI az nincs rajta
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésem. Mi a véleményetek a Giga 270-ről, illetve, hogy mi a tapasztalat? Bírja-e az "X" órajeleit? Ha más gyártó jobb lehet, azt is meggondolom, de Sapphire kizárva 2 év miatt.
-
sepsi0
őstag
válasz
kerekfej #53341 üzenetére
Szia!
I3 nem éri meg! Ha megmaradsz a G sorozatnál akkor elég egy olcsóbb lap. Ha fejleszteni akarsz később én drágább lapot ajánlok (B85).
Pl. gyerekeknek is ilyen van...G3420 (1600mhz RAM miatt)
Gigabyte GA-H81M-DS2V (ajánlott lap itt a PH-n)
Ha fejleszteni akarsz pl. I5-re: Gigabyte B85M-D3H (ajánlott lap itt a PH-n)
Ram Kingston HyperX PnP 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G memória hidd el megéri ezt venni
R7 260x 2GB van a fiaimnak (BF3-4 FHD elég!)
Inkább most már ezt venném ASUS Radeon R9 270 OC 2GB 256bit DDR5 PCI-E R9270-DC2OC-2GD5 Videokártya 45 180 Ft-tól(#53353) katt777
AMD-t én nem erőltetném....
Drágább lap+drágább proci+ gyári hűtő nem elég (+6-10eft) -
katt777
félisten
BUÉK mindenkinek!!!
-
katt777
félisten
válasz
kerekfej #53341 üzenetére
Jók a Pentiumok, de 265 kevés full HD-re, legalábbis maxi grafikával. Valóságban is jobb a P, de én inkább az i3-at javaslom hardveres tudása miatt, és drága lap tényleg nem kell hozzá, AsRock-ok jók, de lapból se az olcsót vedd meg, hanem a JÓ-t. +3-5k, és jól felszerelt, stabil (ált. a fesz. vezérlés a gyenge pontjuk) alaplapot kapsz a legolcsóbbhoz képest. De a helyedben nem vetnék el egy ASUS A88X-et egy 6800K-val v. 7700K-val, ezeket jól lehet tuningolni (7850K-t is, csak drága, és nem gyorsabb), ráadásul kvázi 4 magosak, nem csak +2 szál (i3) v. butítottak (Pentium, Celeron). Mindegyik jó még erősebb VGa alá is.
-
belinho
senior tag
Nagyon monitorfüggő is a dolog, mert nálam pl nem jön elő pedig nekem is csak D-SUB csatis monitorom van, és én is átalakítóval használom, még sincs hullámzás!
Esetleg egy vastagabb vagy 2x-esen árnyékolt kábel segíthet, szóval új monitor vásárlása előtt megér egy próbát a kábelcsere. -
pcguru23
aktív tag
Amikor ezek a vga-k piacra kerültek még bőven gyártották ezeket a monitorokat,sőt hogy mondjak valamit a monitorom 2hónapos, [link]tehát a mai nap gyártják,ugyhogy az hogy a karin nincs D-SUB semmit nem jelent figyelmeztetésképp.Annyi eszem persze nekem is van hogy ilyen karit nem 1280x1024ben hajtok,de nem is full hdre való már,1600x900-ban megy.
-
do3om
addikt
válasz
Steve198310 #53346 üzenetére
Mondjuk a karin nincs is már D-SUB, azért ez lehetne figyelmeztető jel.
Meg arra is kiváncsi vagyok miféle monitorok azok amiken csak ez van, és közbe meg ilyen vgat vesz hozzá.
Tudom voltak régen jó monitorok de gyanús hogy az esetek töbségében valami 1280x1024-es felbontáson használják.
Én jó pár éve 20e-ért vettem használtan monitort, minden van rajta. Nem hiszem hogy annyira szuper monitorok vannak akik még így jártak hogy átalakítózni kel, cserélni kel ha már többi alkatrészre meg van pénz, amit néz arra meg nem. -
Rederik
tag
Sziasztok,
Egy olyan problémával küzdök már rég óta, amit nem sikerül orvosolnom, hátha a videókártya oldaláról közelítve sikerül.
Adott egy 7850-es HDMI-vel egy házimozi erősítőre kötve. Annak egyik kimenete a TV-re kötve. Windows 7. képernyő kiterjesztve a másodlagos kijelzőre (ami az erősítő)
A bajom az, hogy mikor bekapcsolom a TV-t (akár csak TV-t nézni, nem a lánc harmadik elemeként megjelenítőnek) mintha új képernyőt csatlakoztatnék a számítógéphez, egy-két képernyő frissítés történik, de új kijelző nem jelenik meg,
Viszont mivel a kiterjesztett kijelző az erősítő, s egyben a hang is HDMI-n megy, bármilyen audió művelet megy a számítógépen, resetelődik a hang. Sokszor fagyás is a vége (youtube videó, játék közben stb.)
A dühítő az, hogy a TV ki bekapcsolására is ugyanez történik.
Csak azt találtam megoldásnak, hogy az erősítő kimenetét menüből letiltom (lényegében ez ugyanaz, mintha kihúznám a tv-ből a HDMI-t), s ilyenkor nincs kapcsolat a TV és a PC közt, de ez macerás, állandóan kapcsolgatni, főleg ha az erősítőre kötött xbox-ot, vagy set top boxot akarom használni közben, amíg megy a PC.
Szívott már más is hasonlóval, milyen megoldást talált erre?
Köszönöm
-
pcguru23
aktív tag
Akkor pedig monitor csere lessz mert szét cseszi a szemem annyira zavar.
Köszi! -
Steve198310
őstag
válasz
Tournament #53345 üzenetére
Amikor vettem lassan 4 éve úgy választottam ,hogy DVI legyen ha törik ha szakad.
A most csatlakozóknak azért ki kéne írni, hogy a DSUB csatlakozóval használók számítsanak a csíkozásra és nem hibás a kártyájuk sem.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Steve198310 #53344 üzenetére
Nem csodálkozom hogy ha a sok Bug reportrol az derül ki hogy semmi gond a karinak csak sokan dsubal akarják használni ... Én nem irtam a forumon de én is lecseréltem DVI-D-re mert állandoan analogon zavaros volt a dolog mert játék kőzbe vsync nélkül nem lehetet
átalakitoval nekem is szorakozot
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Steve198310 #53342 üzenetére
dvi nincs a monitoron.
És ha d-sub hdmi átalakitóval használnám?És miért pont ezzel a szériával csinálja ezt...előző karival (gtx470) semmi ilyen gond nem volt ugyan ilyen csatlakozás mellet. -
kerekfej
őstag
válasz
katt777 #53334 üzenetére
Azt észrevettem, hogy 4x-es élsimítással alig csökken a sebessége bizonyos esetekben.
Más: Érdemes lecserélni akinek Phenom II 3.2GHz-en használt cpu-ja van (790GX alaplap), Pentium G3220 3.0GHz vagy G3240 3.1GHz-ra játékok szempontjából (AMD R7 265 és FullHD felbontás esetén)?
Gyakorlatilag alig kerülne pénzbe a váltás, de csak a legolcsóbb alaplappal (ASRock H81M-HD).
3DMar11-ben biztosan többet adna, de mi a helyzet a valóságban? -
pcguru23
aktív tag
Érdekes se képen se videóban nem látszik!
Akkor próbálkozom átalakitó cserével köszi! -
-
pcguru23
aktív tag
válasz
Sanyi19 #53336 üzenetére
DVI-DSUB átalakitó.
A hullámzás olyan mintha valami zavarná az analóg jelet vagy nem tom.
PL:Játékban,alúlról felfelé jönnen áttetsző hullámok 3-4 másodpercre,utánna kb. fél percig semmit nem csinál és utánna megint jönnek pár másodpercre a hullámok és igy tovább.Nem tudom a jelenséget lehet-e recordolni ha igen felveszem. -
pcguru23
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem itt PH-n egy Msi 7850-et ami fura dolgot produkál.Asztalon is de főleg terhelésnél (játék közben) hullámzik a kép,nem feltűnően és folyamatosan de engem idegesit.Vram hibára gyanakodom,bár még nem néztem meg régebbi driverrel csinálja -e a dolgot,jelenleg az új omega driver fut alatta.Az eladó szerint nála soha nem csinált ilyet.Memó hiba vagy driver esetleg valami más? -
katt777
félisten
válasz
kerekfej #53333 üzenetére
Bármit rátehetsz, mindennel csökkented a CPU-limitet, de eltüntetni nem tudod. A kompromisszumot minden játékban meg kell találni, amikor a futási sebesség még megvan, viszont a lehető legkisebb a CPU-limit. Így a legkisebb az esély a laggolásra. Nyomj egy (jó nagy) adag tuningot a procinak.
-
kerekfej
őstag
HD7850-esnél FullHD elbontásban, Phenom 3GHz-vel, miket érdemes bekapcsolni, amik jobban csak a kártyát terhelik és a gyenge procira nincs nagy hatással, de képminőségi javulást viszont el lehet vele érni?
-
katt777
félisten
válasz
artiny #53329 üzenetére
Én bármire állítottam őket, egyik sem akadt, főleg a Metro szaladt, mint az álom. FC4-gyel az 1.6 update óta van ilyen probléma, legalábbis nálam. Ja, miond2 full grafikával full hd-ben.
csabi0805: Tisztában vagy egyáltalán az órajelekkel és az áramfelvételi korlát mibenlétével?
Mert az kizárt, hogy magasabb órajelen menjen a kártya a Pwr Ctrl bármiféle átállításától.
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Az miért van,hogy ha az áramfelvételi korlátot minusz 15%-ra veszem teljesen simán megy a kártyám.Nekem kellett 1450-ről visszavenni az órajelet,de így például még a gyári érték felett is megy tökéletesen.
Nem értem...
Lehet nekem fordítva működik.Amikor minuszba állítom,akkor valójában az a plusz 15%-ék.
Már tényleg nem tudok mire gondolni. -
artiny
őstag
-
belinho
senior tag
Nagyon ki van centizve az egész, ami a 6850-el működött, az a 7870-nel nem fog.
Az a 900mv az nagyon kevés, + ott van még a drop is, nem is csoda, hogy eldobja.
Adjál még neki feszt, és akkor nem fog kifagyni.
Ott a PC 7870 Devil az pl 1.26v-ot ad multi monitor esetén, szóval a te 900mv-od bőven a határon vagy alatta van, bár az 1.26 meg bőven sok.
Ott az AB azzal lehet profilozni szoftveresen, s ha megvannak a stabil értékek akkor jöhet a hardveres megoldás a VBE7 bios editor! -
proci985
MODERÁTOR
igazabol az a baj, hogy otthon state changeket eleg nehez megnezni, ugy meg eleg nehez kitesztelni.
7es szeria egyebkent sokkal jobb energiagazdalkodasban, a 6os sokkal tobbet evett.
jaja, power limitet nem vinnem 80% ala, mert alatta mar jobban megerte volna egy kevesebbet fogyaszto, kisebb kartyat venned, annyit fog lassulni.
multimonitornal mashol vannak a bottleneckek, tetejeben eleg kevesen is vagyunk.
profilnak tobbnek kene lennie negynel ahogy emlekszem.
-
Z10N
veterán
válasz
proci985 #53315 üzenetére
Tudom, hogy tobbet hasznal. Sajnos a 6850-nel mar tapasztaltam, ezert mondtam meg mindig meg van a "hiba". Viszont ra tudtam eroszakolni korabban a 250/4x250-t @900mV (6850), de most nem megy akarhogy allitgatom 7870-nel, ha flash/video/minimalis 3d (firefox) terheles van egybol 450/4x1250 felugrik. Bar nem melegszik tenyleg annyira, de akkor is zavar. Illetve akkor fagy ki amikor neha beakad az automata valtas es ekkor dobja a kepet/kep osszeesik (6850-nel meg displayport hiba is volt neha, nem tudott szinkronizalni, de ez mas tema). Ha alapeset van akkor 300/4x150, ami teljesen jo.
Amugy fura, mert ez a 900mV, korabban meg 1000mV volt, de a frisebb driverekkel egyre lentebb tudtam venni, eloszor 950mV, majd vegul 900mV, kulonos.
"eredetileg eyefinity alatt is visszavettek a kartyak az orajeluket emlekeim szerint, aztan az instabilitasok miatt ez megszunt." Lehet ez az amit en is tapasztaltam.
Szoval probalkoztal Te is? Amugy regebben irtam ticketet az amd supportnak, de nem foglalkoztak vele.
Power Limitet a tap miatt irtam. Amugy ezt ugy erted 80-100%? "(0,8 - 1) * TDP"
"valtasok az orajelek kozott instabilak" Pontosan! Viszont 3d-be meg tudja fel le kapcsolgatni, nem ertem. Azt hittem egy ilyen egyszeru energiagazdalkodas mar meg van oldva a 7K szerianal.
"plusz otthoni korulmenyek kozott a karytak statejai valtozasat nem is igazan tudod tesztelni, hogy tenyleg elegek meg a beallitott ertekek." Pedig ezt kiteszteltem anno sok probalkozassal, mint irtam 250/4x250-t @900mV 2d, ha videozas volt akkor a mem felugrott 4x600-ra ugy stabil volt. Bizonyos 1080p+ videoknal a gpu-t 400-ra kellet felvenni neha, mert frame droppolt. 6850-nel meg csak uvd2.0 volt, 7870-nel mar viszont uvd3.2, amitol azt varnam, hogy zokkenomentesen valtson. De ugy nez ki ez meg odebb van.
"2d 30 fok eyefinityvel max valami bivaly vizzel lesz" Nem, ezen en is meglepodtem 2d(300/4x150) 28-30°C, uvd(450/4x1250) 38°-40°C, attol fuggoen milyen videot nezek. A 6850 alapbol nekem is 47-50°C volt, terhelestol fuggetlenul.
Ugy latom nekunk, mint multimonitorosoknak allandoan kihivasokkal kell szembenezni, hogy megfeleljenek az elvarasainknak a beallitasok.
Ui: Ami meg feltunt, hogy az aida-ban is ugye tobb profilt ir ki, meg a cpuz-nal is. Korabban 3+1 level volt, most viszont csak ketto van, pedig ugye 3d/2d/uvd (+boot) kene hogy legyen.
-
hambi80
tag
Hellotok a kérdésem az lenne meg e éri a r9 270esem lecserélni r9 280ra mer az ugye többet fogyszt és van e annyival gyorsabb is?
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #53319 üzenetére
A hűtéstől most tekintsünk el, mert az változó, de a 7850-70 esetén sokkal kisebb a GPU, kevesebb a tranyó, így nem is fog akkora hőt termelni, és többet fogyasztani hiába magasabb a fesz.
A 7870XT jóval nagyobb GPU, jóval több tranyó, így termeli is a hőt, meg fogyaszt is rendesen, hiába a kisebb fesz, persze mindezt nagyobb teljesítmény mellett teszi.
Minden 7870 GCN-es, csak a 7870XT az csonkított 7970-es GPU, míg a 7850-70 az nem. -
katt777
félisten
válasz
belinho #53309 üzenetére
Az is, igen, meg a hűtés is, csak én túl nagynak találom a különbséget.7870.ek mind GCN-esek, nem? Végül is nem fontos, nekem jó a nagyobb teljesítmény kisebb feszen. Megint?
artiny: FC4 vagy driver, vagy update probléma, 1.5 és régebbi meghajtóval nem laggolt, 1.6 és új driver laggol. A játék még tele van hibával. Ha a flickeringet nem látod, akkor talán az AMD driver így küszöböli ki.
-
betegphiu
senior tag
válasz
RetepNyaraB #53314 üzenetére
hol lehet windowsban max teljesítményre húzni ?
köszi -
Sur1G
aktív tag
válasz
artiny #53312 üzenetére
Én a tápcserével kvázi kaptam egy új gépet. FC4, Battlefield 4, Middle Earth Shadow of Mordor, Metro Last Night játékok amiket próbálgattam és mind hibátlanul megy azóta, semmi akadás és a kártya teljesítménye is ég és föld lett. Konkrétan szerintem 1 éve visszafogott teljesítményen használtam a gépet a táp miatt, pedig mikor újítottam a gépet figyelmeztettek, hogy baj lehet belőle, de úgy voltam vele, hogy max ha nem indul el akkor veszek tápot. Csak ugye elindult és eszembe nem jutott volna, hogy ilyen dolgokra képes. Far Cry 4-ben érdemes egy pár beállítást elvégezni, mert a játékot nem sikerült túl jól optimalizálniuk, de utána ultra high beállítás mellett (Full hd) 45-60 FPS megvan és teljesen folyamatos.
A másik ami meglepő számomra, hogy a WIN 7 alatt már jól megszokott lagok is eltűntek azóta.Persze ettől függetlenül lehet nálad más a probléma.
Ui: Gigabyte SuperB 460W cseréltem FSP Raider 550-re.
-
proci985
MODERÁTOR
van egy rossz hirem, ez igy a normalis
.
eyefinityvel tobb memoriat hasznal a kartya, jobban is terhelnek a programok. eredetileg eyefinity alatt is visszavettek a kartyak az orajeluket emlekeim szerint, aztan az instabilitasok miatt ez megszunt.
a jo hir, hogy a 78x0 memoriai annyira nem melegednek es fogyasztanak sokat, mint anno a 69x0 szeria megoldasa.
btw power limitet nem nagyon piszkalnam, 3dben valahol (0,8 - 1) * TDP korul fog fogyasztani a kartya ha rendesen terheled.
2d orajeleket szinten nem nagyon piszkalnam: jellemzoen amiatt toltak fel ezt magasabbra eyefinitynel, mert a valtasok az orajelek kozott instabilak. plusz otthoni korulmenyek kozott a karytak statejai valtozasat nem is igazan tudod tesztelni, hogy tenyleg elegek meg a beallitott ertekek.
2d 30 fok eyefinityvel max valami bivaly vizzel lesz
, a 6950em olyan 55-65 korul volt idleben is pl
. ez masik oldalon is igy van, a 970 G1 brutalisan tulmeretezett hutesevel is 40 fokos idleben a kartya, memek maxon, GPUt meg 950ig veszi vissza a "gyari" 1078rol
-
-
Steve198310
őstag
válasz
artiny #53312 üzenetére
Nála elméletileg a táp volt a ludas. Viszont egy jó minőségű 400w is elég neki. Valami Giga tápja volt. Nálam anno a Delta dps 400 vitte a rendszert. A tdp limit az ccc ben lehet ki tolni az áram felvételi korlát néven szalad. Told ki 20% ra és tégy egy próbát. Ha nem akkor táp csere
-
artiny
őstag
Azt nem tudom mi a TDP limit
Visszaolvasva a forumban ez a ketto hozzaszollast talatam:
(Egy R9 270X karit vettem, 530w tápomvan de kevésnak bizonyult mert játék közben vagy rendre beszaggat vagy egyszerúen ledobja a vinyót és meghal a játék (2hdd-m van 1.oprendszer 2.mindenmás) tehát éhes a kártya.
másik teszt táppal 700W ez megoldódott.)A tápom: Seasonic S12II-430
-
artiny
őstag
Helotok
Van egy Asus R9 270X-DC2T-2GD5 kartyam....meg nyaron vasaroltam. pl. Far Cry 4 elegge laggol pedig 55 FPS el megy. COD WF feltettem kicsit a grafot es elekzdett akkadozni az intron video...megy 60 fps el de valahogy kicsit fura. Metal gear az megy jol. De tobbet vartam egy kicsit a kartyatol....ez azert lehet mert AMD egy Nvidia ilyen arban jobban futna mert valamiert a jatekok azon jobban futnak? -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53305 üzenetére
Gondolom, mert 7870-nek hívják.
Tudom, hogy más a felépítés, csak abból indultam ki, hogy azonos (teljes) terheléssel X és Y hardver esetén a magasabb feszt felvevő fogyaszt többet (és melegedik jobban emiatt) elméletileg. Ha ez mégis hűvösebb, akkor sanszos, hogy az adott hardver nincs kihasználva, "fölöslegesen" kéri a magasabb áramot. Ennek egyetlen logikus oka az alkalmazott alkatrészek gyenge minősége lehet. Úgy vélem egyébként, hogy az egész kategóriában, az R9-eseket is beleértve a 7870XT a legjobban eltalált kártya. -
PcCar
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
VGA bios frissítés és az omega driver nem segített.
Kiderült, hogy minden hibát a "RivaTuner Statistics Server" program okozott,
amit egy külső rendszerinfo megjelenítő lcd-hez(Goverlay) használtam az fps megjelenítéséhez. -
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #53304 üzenetére
Itt is látszik, hogy más a GPU étvágya és félepitese is. Bár azt nem értem, hogy a Tahiti GPUs miért itt kapott helyet.
A 79xx között lenne a helye. Szerintem.
Na de ha már így alakult. A Tahitim el van 60 fok körül cakk-pakk. GPU,vrm stb. Persze játékok alatt.
Teljesen más kategóriájú GPUk és félepites is más. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53291 üzenetére
Hát, az csudi 1.3V-on, amikor az XT-nek az 1.144V GYÁRI (már levett 1.21V óta) is garantált 100°C+ VRM egy kis tuninggal, ha az ember nem használ saját hűtésvezérlést. Eszerint a 78x0-ak ilyen pocsék hatásfokkal dolgoznak.
Gondolom, magasabb feszen hasonló kihasználtsággal magasabb hőt kellene termelniük. Az XT-n legalábbis elég komoly hűtő van, hogy ne az okozzon túlmelegedést.
G4RWIN: Bármilyen beállítása lezuhog, ha nem állítod minőségre CC-ben, nálam legalábbis ez oldotta meg a problémát. Azaz szar a gyári CC profil.
sephi: Nincsenek akadások, lásd feljebb. Mantle-nek sem kell 2GB egy 2GB-os kártyán, szépen elfut azzal, ebből a szempontból az optimalizálás rendben van.
-
G4RWIN
tag
válasz
F e Z o #53297 üzenetére
sorry, nem fértem bele a szerkesztési időbe.
A power limit ha minden igaz akkor 0% on van, érdemes kitolni? ha igen mennyire? (max 20% control centerben)
Amúgy a win reinstallt azért gondolom, mert tavasszal mikor játszottam akkor igaz, hogy nem írattam ki az fps -t, de mintha stabilabban vitte volna magasabb részletesség mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest