- Itt a Razer-féle PC Remote Play szolgáltatás
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- Még erősebb verziót hozott USB Type-C-s tápegységéből a Raspberry Pi
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sok gyártó szavaz a hagyományos tápcsatlakozóra a GeForce RTX 5060 sorozatnál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
Sziasztok!
Próbálgattam keresgélni a topikban, de nem találtam megoldást, vagy rossz kulcsszóval keresgéltem
Szert tettem, egy Sapphire 270x toxicra, egyenlőre nagyon jó tetszik, viszont van egy érdekes gondom, leginkább WOT-al játszom és érdekes sistergős hangra lettem figyelmes, ami mintha hasonló ütembe változna mint ahogy terhelődik a kártya, probáltam vsync-el orvoslni nem sikerült, na de ez a sistergős hang konkrétan a fülesembe hallatszik, előlapi panelra van dugva, mindig is volt egy fura hasonló hang, de az valszeg az USB zavarja miatt van, de most felerősödött windows-ba terhelés nélkül csak a megszokott hang van, viszont terhelésnél sokkal jobban hallom.
Érdekes hogy a hangfalamon ami hátra van dugva nem hallatszik, csak ha maxra tekerem a hangerőt, de az úgy nem életszerű szóval ott nem zavaró, nem is hallani.
Amúgy egyenlőre egész jó a VGA, Heaven benchmarkja alatt max 59°C volt.
Próbálkoztam tunningal hát 1200/1600-nál összefosta magát, fekete kicsit szürkés csíkokkal kettéfagyott.
Mondjuk ez az utóbbi, nem igazán zavar, ahogy visszaolvastam, toxicok nagyon csutkára vannak járatva, előtte egy 6790-em volt szóval van kellemesen érezhető előrelépés, igaz a wot így is fos.
Mondjuk havernak a 970-en is képes belassúlni, szóval ez nem hiba.Leginkább az első gondomra keresnéma megoldást, vagy ha nem is megoldást másnak is volt-e már ilyen gondja?
Köszönöm
-
Balancee
aktív tag
válasz
Balancee #53692 üzenetére
Na ki próbáltam mantle-vel a BF4-et. Ugyan azokkal a beállításokkal mint dx11-ben. Kifutott a ramból. 1920-at használt. fps javulás "0". A gpu 90-99% között. Cpu maradt 80% on. Laggolt és aztán lefagyott a játék. A hibaüzenet valami gáz volt a Mantle-val. Igy marad dx11-en. Most húztam még a procin 200mhz-t így 4200mhz lesz . Kelet emelnem egy kis feszt mert 1.362 fagyi volt. Most 1.363v. Prime 95-el tesztelem 20 perce megy 45fokos a cpu.
A lényeg úgy tűnik nekem a Mantle nem hoz pluszt. -
Balancee
aktív tag
válasz
katt777 #53634 üzenetére
Szia katt777! Ma ki próbálom a Mantle-t! A cc-ben hagyjam mindent alap beállításon, vagy a morfoligiai szűrő mehet? A teszelácio maradjon amd optimalizált?
Blice17 Nem lehet, hogy a ventilátorod hangoskodik? Azon sajnos csak a csere segít.
lacus83 4év után már szinte mind 1 milyen video karit veszel ha csak nem a 4 évvel ezelőtti csúcs kártyát cserélsz le. Minden kép nagy upgrade. (5850,5870 esete .Sokáig toppon voltak)
-
lacus83
senior tag
Hello Mindenki!
Kérlek szépen benneteket ne kövezzetek meg de kb 4 éve nem vettem videokártyát.
Vettem egy ilyet [link] fogalmam sincs mennyire jó e vagy rossz.Az ára miatt is döntöttem ez mellett,ebayről jön poton 22k ért.Legalábbis remélem tényleg meg is jön.Olvasgattam 7870ekről meg ezt a topicot is próbáltam átfűzni,de nem találtam infót a linkelt kártyáról.
Nagyon nagy körvonalakban van fogalmam a radeon ezen szériájáról,de azért már amit említettem is 4 éve nem vettem kártyát.
Építő jellegű kritikát,véleményeket várnék meg némi segítséget és őszinteséget mennyire nyúltam esetlegesen mellé a vásárlással.
Köszönöm
Üdv:
Lacus -
Blice17
csendes tag
Sziasztok ! egy kis segítségre lenne szükségem a napokban vettem egy sapphire hd7870 ghz karit az lenne a problémám hogy amikor elkezdek játszani iylen fura hangokat ad ki a vga mi lehet ennek az oka esetleg ez később gondot jelenthet e ? Kérem aki tud segítsen ! Előre is köszönöm
-
Ciccuka
veterán
Erről mi a véleményetek?
-
Sanyi19
őstag
válasz
katt777 #53684 üzenetére
Előrodul, semmi gond.
Érdekes, mert ezzel a cpu/ram beállítással a 7850-el 2 hónap alatt nem volt egy ilyen hiba se. Ez meg 5 napja van nálam. De a kártya sem hibás mert egyik barátomtól vettem és nála nem csinálta. Habár neki csak 1 monitor van rákötve. Az nem okozhatja, hogy a 2. 6 pines csatlakozóhoz a molex átalakító nem üres ágra van kötve? Vagy az csak terhelés közben hasalna úgy el?
Egyébként AfterBurner-be próbáltam tuningolni a kártyát, de nem állítja át az órajelet, beállítom, hogy 1100 Mhz, ráindítok egy tesztet és látom, hogy 950 mhz-en megy.Ha Trixx-be állítom akkor meg jó. Csak a Trixx valamiért fagyasztja a gépem. 10 elindulásból 5x fagy le. Win 8.1-et használok.
A fixálást kipróbálom, de lehet újra is rakom a gépet.
-
katt777
félisten
válasz
Sanyi19 #53683 üzenetére
Bocs, akkor csak az avatár ua.
VGA órajel és fesz ugrálása okoz problémákat youtube-on (főleg Crome), ill monitor váltással. AB-rel fixálva nem lépnek fel, vagy hardveres gyorsítást letiltva.
Befagyást okozhat nem 100%-os tuning (elég egy szűkre vett RAM időzítés, de VGA tuning is), amelyet lehet, hogy régebbi, kevésbé kihegyezett driver nem hoz elő. Nálam a gagyi Borderlands volt anno, amely a minden játékban stabil tuningot kiakasztotta,a random játékidő után, azt sem lehetett reprodukálni, csak játszani jó sokáig, adott esetben csak 1ó 50p után dobott ki, de volt, hogy 30p alatt fagyott.
Szintén kifagyhat hibás windows hotfix miatt, nálam erre is volt precedens, későbbi frissítés megoldotta.
VRM-ek túlmelegedése szintén hibaforrás, ill. hardveres VRM-hiba szintén elképzelhető.
AMD-re amúgy jellemzőek az ilyen megismételhetetlen, vagy random ismétlődő hibák, tehát driver, ha nem a többi. -
katt777
félisten
válasz
ZSOLO76 #53678 üzenetére
Persze. A pontos időszakra kérdezz rá FVH-nál, nem tudom, mikor és mennyiben változott a jogszabály.Adásvételi elméletileg ezért nem kéne (gondolj csak bele egy postai átvételnél), persze nem kizárt, csak hát 2 tanú még mellé személyes adatokkal...
Sanyi19: Ja, bocs, írtam ugyan magyarázatot és megoldást, de ha jól rémlik, neked nem kell tőlem válasz.
Apropos, eladó a pöpec kis XT-m, ha valakit érdekel, az ár alkuképes.
-
Sanyi19
őstag
Mióta megvan a Gigabyte R9 270-em 3x volt olyan, hogy beragadt a kép, a hang is és kifagyott a gép. Tehát nem blackscreen, mert az utolsó álló kép továbbra is megy. Mitől lehet? 1x watch dogs alatt, mikor át akartam váltani a tv-re, egyből, 2x meg youtube alatt.
-
ZSOLO76
csendes tag
válasz
katt777 #53677 üzenetére
Magánszemélyként is?
kb 300 volt a vérnyomásom,mikor azt mondta,hogy kipróbáltam,akkor jó volt ő már nem adja vissza az enyémet és a + kp-t,mert jó a kártya...Mindezt azután fél órával, hogy elment innen.Arról nem is beszélek,hogy kimentem elé a buszpályaudvarra és vissza is vittem + a buszköltségét kifizettem neki.Szóval ilyen gerinctelen féreg emberrel még eddig nem találkoztam,pedig a vaterán és az olx-en legalább 5-600 adás-vételem volt...
És tuti tudta,hogy valami nem jó,mert a 7770-et egyből beszámolta 20ba,13at kellett ráfizetnem,kicsit gyanús is volt...csak nagyobb volt az öröm és elnyomta a gyanakvásomat
Az a baj,hogy csak a száma van meg, meg a keresztneve bár ki tudtam volna valahogy nyomozni,de így hogy meg tudtam csinálni a segítségetekkel, már nem érdekes,teljesen jól működik,folyamatosan játszok vele,azóta nincs baja,hogy vissza lett állítva a gyári órajel.
Mindenesetre ezután tuti kitalálok valamit,ha üzletet kötök....(név lakcím,telszám alap az biztos) -
katt777
félisten
Hát én vártam a 960-at, de jól elcseszték, lényegében azt tudja, mint a mostani kártyám kicsit tuningolva (szintén 2B RAM). Spórolni kell a 970-re. Pont abban a tartományban nincs semmilyen kártya (AMD sem), amilyenre egy 7870XT-t érdemes lenne cserélni. Még jó, hogy mindent visz. Viszont a CoD AW utolsó 4 szintjét szerintem kifelejtették a driverből, olyan laggolások vannak. Próbaképpen levettem a grafikát, 120FPS körül futott (a megszokott 42-50 helyett), és ugyanúgy laggolt, mint az állat.
2x hogy ki is dobott.
Most visszatérek C4-hez, meglátom, rendesen fut-e már.
irrMee: Nekem még i7-920-szal volt AsRock X58 Extreme 3 lapom, és nem volt problémám jó táppal. Ugyanazt a teljesítményt/tuningot tudta, mint a 16 fázisos ASUS P6T Deluxe, csak egészen kicsit magasabb feszeket kellett megadni neki a kevesebb fázis miatt. Pedig 2.66 helyett 4.05GHz-en szaladt a proci.
V.Dave: Semmilyen benchmark nem jó stabilitás tesztelésére. Olyan, grafikailag egészen igénytelen játékok megfektethetik a kártyát, mint pl. egy Borderlands. Nekem 4870 idején volt, hogy minden tök stabil, még Crysis is, aztán BL meg pl. 35-50p játék után kidobott. Vagy pl. Thief esetében Mantle-lel a legminimálisabb tuninggal is össze-vissza artifactelt (a 3. Mantle-ös meghajtótól), míg BF4 nem, és DX-ben is végig lehetett tolni simán.
ZSOLO76: Az eladót 3 hónapig (asszem) törvény kötelezi a használt műszaki cucc visszavásárlására. nincs olyan, hogy próbagar!!!
F.Jani: A kérdésedet már korábban megválaszolták. Az még régi alapvetés, hogy alaplapot ésszerűen választani érdemes, viszont azon ne spóroljunk.
-
F.Jani
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Olyan kérdésem lenne irányotokba, hogy több helyen azt olvasom, FX8320 AMD processzor alá nem jó az alaplapom, mert hogy 4+1 fázisú...meg hasonló.
Az alaplapom ASRock 970 Extreme3 R2.0. 2db R9 270 Oc videokártya is van benne 8 Gb ram....
Az lenne a 2 db tiszteletteljes kérdésem/kérésem.
Miért nem jó az alaplapom,mi bajom származhat hosszabb távon? Ha lehet pontos leírással, de úgy, hogy ne vegyétek le a fejem a kérdésért.
A másik kérdésem, milyen alaplapot ajánlotok és az általam kiválasztott lap jó lehet?
https://www.pcx.hu/termek/asus-m5a99fx-pro-r2-0-alaplap-111592
Tisztelettel:
F.Jani -
Sanyi19
őstag
válasz
JegesEmber20 #53674 üzenetére
A 79XX-nek már nagyobb táp kell. R7 260X-et ne vegyél, lassabb a 7850-től. 270-ből jó a sima is, nem sokkal gyorsabb az X-es és a sima is tudja kb. ugyanazt ha húzod.
-
Sanyi19
őstag
válasz
JegesEmber20 #53672 üzenetére
Jelenleg jól visz mindent. Nekem i5-2500k mellett ment. Egyik barátom meg most vett egy I5-4440-et a meglévő 2GB-os 7850-je mellé. Gamel vele mindennel, igaz neki 8GB ramja van.
-
Sanyi19
őstag
válasz
JegesEmber20 #53670 üzenetére
Milyen procid lenne mellé? Nekem van egy olyan kártyám eladó, 1 hete cseréltem le R9 270-re, de amúgy a 2GB-os 7850 is minden játékot vitt normálisan FullHD-ba. Annyi, hogy nem ultra-ra vagy very high-ra kell rakni, csak sima high.
-
JegesEmber20
aktív tag
Üdv!
Egy SAPPHIRE HD7850 2GB GDDR5 DUAL-X OC-t így 2015-ben mennyire éri meg venni?
Vagy esetleg más-t max 40-ért?FSP HEXA+400-as táppal rendelkezek.
-
ZSOLO76
csendes tag
válasz
Milo629 #53667 üzenetére
elvileg a twin frozr 2gb- biosa.
De most már mindegy,megcsináltam az alap órajeleket és visszaflasheltem,most indult újra a gép,indulhat a teszt,remélem jó lesz és nem csináltak benne kárt ezzel a tuninggal
KÖSZÖNÖM a gyors segítséget mindegyikőtöknek,ha Szolnokon jártok vendégeim vagytok valamire, amit szoktatok inni
-
ZSOLO76
csendes tag
válasz
Sanyi19 #53662 üzenetére
hát pedig direkt megnéztem mégegyszer
,mert sokallottam én is. a twin frozerénél a vbe7-ben ezt írja 210...
közben szétkaptam a gépet 2gb-os a matrica rajta,a ramokhoz sajna csk úgy lehetne hozzáférni,ha leszedném a bordát
arra gondoltam,hogy akkor átírom a frekiket viszont a feszültséggel nem tudom mi legyen, csökkentsek kicsit rajta?
-
ZSOLO76
csendes tag
válasz
Sanyi19 #53659 üzenetére
köszi,ez működött
,szétszedés előtt elindítottam megnéztem a "gyárit" és a twin frozerét is kíváncsiságképpen ami most rajta van ott valóban 1050mhz és 1350mhz szerepel a VDDC pedig 125,a twin frozernél viszont már a VDDC 210 ami gondolom 2.1V lenne,most egy kicsit tanácstalan vagyok,lehet tényleg célszerűbb lenne csak átírni az órajeleket.... na gyorsan szétkapom,hátha addig mondtok valami biztatót
-
Sanyi19
őstag
válasz
ZSOLO76 #53657 üzenetére
Azt nézem, hogy a techpowerup-on amik vannak bios-ok MSI 7850-hez, 900Mhz-es GPU val, azok 1,210 V-osak. Ez nem kevés
. Nekem van egy Sapphire 7850-em, 2gb-os oc, 920-on megy alapból és annak még 1,1 sincs a gyári feszültsége.
+ a reklám helye: a 7850-em eladó, ha valakit érdekel írjon privátot. Még nincs meghirdetve sehol.
-
Milo629
aktív tag
válasz
Sanyi19 #53656 üzenetére
"utána a kártya és egy másik vga-val (pl integrált vagy igp ha van) bootolva kell visszaállítani a régit."
Volt osztálytársamnak volt még egy hatalmas ötlete amikor a fent említettek nem jöttek össze, mégpedig a távoli asztal kapcsolat, sikerült is életre kelteni így egy HD4850-et. -
ZSOLO76
csendes tag
-
Sanyi19
őstag
válasz
ZSOLO76 #53652 üzenetére
A memória chip a kártyán látszik? Ha igen nézd meg milyen számsor van ráírva. Ebből meg lehet állapítani, hány gb-os, valamint ha megnyitsz egy bios fájlt VBE7-el ott is írja a ram típust, erre ügyelni kell. Ha nem megfelelő bios kerül rá akkor olyan is lehet, hogy nem ad képet utána a kártya és egy másik vga-val (pl integrált vagy igp ha van) bootolva kell visszaállítani a régit.
-
Milo629
aktív tag
válasz
zsizsef #53653 üzenetére
R7850-2GD5/OC ez úgy is néz ki és 2GB-os is, szval. nem kizárt, de ezt mindenképp jó lenne tisztázni.
Szerk.:
Esetleg a kártya hátoldalán lévő matricából hátha kiderül valami. -
-
ZSOLO76
csendes tag
válasz
Milo629 #53648 üzenetére
találtam közben egy ugyanolyat mint az enyém
http://www.techpowerup.com/vgabios/126764/msihd7850-1024-120627.htmlEz lenne az,azért nem akarom a vbe7-el állítani,mert lehet a feszültség is át van állítva ezért szerintem jobb lenne egy gyári talán....meg még nem csináltam ilyet,szóval most izgulok nem kicsit
-
Milo629
aktív tag
válasz
ZSOLO76 #53645 üzenetére
BIOS verzió alapján (015.021.000.000.000861) két darab is megfelel, viszont mind a kettőnél Twin Frozr III 2GD5/OC-t ír, aminek más a hűtése így a venti vezérlése különbözhet, esetleg ebből adódhatnak gondok (bár nem tartom valószínűnek). Ha biztosra akarsz menni, a lementett BIOS-t, ahogy előttem írták VBE7-tel visszaírhatod az órajeleket a gyári 900/1200-ra.
-
zsizsef
senior tag
[link]
Az utolsó. Ha az eredeti bios van a kártyán:
015.021.000.000.000861 -
Milo629
aktív tag
Mindenek előtt GPU-Z-vel mentsd le a mostani BIOS-t, aztán TechPowerUp-os VGA BIOS gyűjteményből kikeresed az ATI / MSI / HD7850 / GDDR5 / 2GB kártyát és letöltöd a neked megfelelő BIOS-t. (Látható, hogy csak 980/1200, 950/1200 és 900/1200-as van, 1050/1350-es nincs)
Utána ugyan erről az oldalról letöltheted az ATI Winflash-t és felflash-eled az előbb letöltött BIOS-t.
Ha a parancssoros megoldás nem lenne szimpatikus, a grafikus felületen [Load Image] gombbal betallózod a BIOS-t, majd [Program] gombbal flash-eled.Prohardver topik: Nvidia / ATI vga-k bios frissítése / cseréje
-
Sanyi19
őstag
válasz
ZSOLO76 #53642 üzenetére
Mentsd le a biosát gpu-z vel, VBE7-be állítsd át az 1050-et 900-ra a ramot meg 1200-ra, mentsd el és flasheld rá. Vagy pedig ha pontosan be tudod azonosítani a kártyát, akkor a gyártó oldalán nézd meg fel van-e rakva a rom, ha igen töltsd le és flasheld rá. Biztonsági másolatot mindenképp csinálj erről a verzióról ami rajta van.
-
ZSOLO76
csendes tag
Sziasztok!
Egy hozzáértő(vagy több) segítségére lenne szükségem.
Sikerült a jól működő 7770es kártyámat elcserélni egy úgy néz ki,mókolt 7850 es msi kártyára.Az üzleti részébe nem mennék bele,mert így is magas a vérnyomásom,csak annyit mondok hogy olx-es személyes átvétel volt,de sajnos kb fél óra múlva jöttek elő csak a hibák,az eladó nem volt hajlandó visszacsinálni a dolgot,mivel a kártyának semmi baja és ki is próbáltam címszóval....
A lényegi rész.MSI 7850es 2gb-os a kártya furmark 10percig ment hiba nélkül 65fokos hőmérséklet max minden oké(utána fizettem ki
)
World of tanknál folyamatos kilépés a játékból csata utáni garázs képernyőnél.
Heaven 4.0 tesztprogramnál 1-2 perc után elmegy a kép utána visszajön a következő hibaüzenettel: A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt....Afterburner és gpu-z szerint a kártya órajele 1050mhz memória órajele 1350mhz
az msi oldalán a gyári adatok 900 és 1200mhz(4800)az órajelet visszaállítva afterburnerrel gyárira ,úgy tűnik normálisan működik.
Egy ismerősöm szerint a kártya bios-a lett módosítva csak kicsit túlkalibrálták a dolgot.
Légyszíves segítsetek mit csináljak,hogyan tudnám visszaállítani a kártyát gyári beállításokra,vagy mit csináljak....nem akarom jó darabig lecserélni, tökéletesen megfelelne a teljesítménye,mint írtam a cserélt pedig nem tudom visszacsinálni...
Előre is köszönöm.
-
V.Dave
senior tag
Mi a legjobb program vga órajel tesztelésre? Valley benchmark siman lefut, far cry4 meg kifagy állandóan
-
kerekfej
őstag
R7 265-os van valakinek itt?
-
Lacuss20
senior tag
-
Sanyi19
őstag
válasz
katt777 #53634 üzenetére
Nem, nekem most I5 2500K-m van, ez is csinálta 3,8 ghz felett egy 4+1-es lapba, huzamosabb terhelés után. Most egy 8+4-es Digi Power-es lapba van ebbe 5 ghz-en is stabil, persze nem így használom, csak 4,4-en.
Lacuss20: Aida 64 rendszer stabilitás teszt mit mutat nálad fél óra után? ha nem jelentkezik a probléma akkor éppen elbírja. 4+1-ek között is van különbség. Ha a tied bírja akkor nincs gond, szerencsés vagy.
-
katt777
félisten
Nincs azzal semmi baj, főleg hasonló árért.
Csak fölösleges lecserélni egy 2GB-os kártyát 3GB-osra.
Balancee: AMD-nél biztosan segít a Mantle. Végigjátszottam újra Mantle-lel, a legfrissebb update és 14.11b2 driverrel végig lehetett tolni, HA kézzel legjobb minőségre állítod a CCC játék profilját. Gyári profillal kidobálás és laggolás lesz. Régebbi driverrel egyébként DX11-ben is ez volt, hogy újabbakban javították-e a Mantle-t, nem tudom, de a fenti megoldás nálam működött.
Sanyi19: Ez spéci FX probléma? Mert jó pár AMD és Intel konfig volt 4+1 AsRock lappal a környezetemben (még nálam is), és jó táppal egyiknek sem volt baja akár még tuninggal sem. Azzal persze egyetértek, hogy a 8 fázis meghálálja a minimálisan magasabb árat.
-
Lacuss20
senior tag
Nekem amúgy AIDA 64 alapján 4 Ghz-en fut a proci. A "gyári" 3.4 helyett pedig hozzá nem nyúlok.
-
Lacuss20
senior tag
970 extr. 4 akkor elég a 4+1-el FX8320 alá?
-
Sanyi19
őstag
Akkor ez a probléma ehhez a magas órajeles fx-hez legalább egy 8 fázisos lap kell. Azt megpróbálhatod, hogy most leveszed, mondjuk 4 ghz-re, hátha akkor nem csinálja annyira. Én 4+1-esbe 6 magostól nagyobbat nem raknék semmiképp. (Tapasztalatból mondom mert volt ilyenbe 6 magos, azt még húzni is tudtam, beleraktam egy fx8120-at az meg már alapon is csinálta, egy giga 4+1-es lapba.) 6+2-essel is meg lehet hajtani mondjuk egy 8320-ast, de ehhez ami neked van én legalább 8 fázisos digi vrm-est vagy nagyobbat vennék. Az extreme 4 már szerintem vinné, de nézz utána fx topicba, ki milyen lappal hajtja a prociját. Nekem FX8120 @ 4,4-en ment Giga 990FXA-ud3-ba, az sem rossz lap, de ha teheted asus-t vegyél.
-
Sanyi19
őstag
-
G4ga
őstag
Sziasztok!
Segitségeteket kérném:Adott Gigabyte R7 270 2gb Videokari
AMD 9590 Proci
8GB ram
SSD
Néhány új játéknál BF3, Far Cry 4, Watch Dogs és sorolhatnám még...
Mind Low, Medium és High grafikai beállitások mellet is elöfordul olyan hogy 1-2 percenként hatalmas laggogat produkálnak a játékok.
jatszok, jatszok és egyszer csak jön az 5-20mp lag és utana megy tovább minden!
van vmi ötletetek ez mitől lehet?
Legfrissebb driverek, uj windows, probáltam mindent!
elöre is köszönöm a tippeket! -
Balancee
aktív tag
Sziasztok! Na afterburnerral monizoroztam a cpu-t és a gpu-t is bf4 alatt. 1 óra jàték. A közepétöl 20 perc logot készitettem. Az eredmény a beàllitàsaim akapjàn. Gpu 50-70% nagy ritkàn 1-1 kiugràs 90%-ig. 1570mb ram hasznàlat. Cpu 70-90% hasznàlat 4000mhz/4 mag. Rendszer ram 6500mb hasznàlva.
Kérdésem. Esetleg huzzak a procin mêg 200mhz-t? Ez fesz emelés nélkül elvileg stabil lehet. Vagy probàljam ki a mantle-t? V-sinc on. 45-60 fps a jelenlegi képkocka. -
sunci_02
aktív tag
válasz
get_right #53612 üzenetére
Nekem is ez van. Erősen ajánlom! Meg vagyok vele elégedve. EGy dologra figyelj! Hazavittem, és am,ikor beakartam dugni a HDMI kábelt láttam, hogy az egyik "anya" oldalon a csatlakozó láb el volt hajolva. Nem akartam hozzányúlni, inkább visszaszaladtam vele, az üzletben van szervízes is rögtön visszahajlította, és az ottani HDMI-s képernyőn leteszteltük. A szervizes azt mondta mostanában gyakori típushiba, hogy a HDMi-t rögzítő láb elhajolva érkezik a gyárból. Ez előfordult Asus, Sapphire, Msi -nél is.
Ezen kívül hasít a VGA!
-
worxland
addikt
válasz
get_right #53612 üzenetére
Ilyenem van fél éve, nem húzom, minden rendesen fut rajta. Alapjáraton nagyon halk, játék közben felhangosodik (venti 65-70%-on pörög talán, feljebb nem ment Far Cry 4, BF3, BF4, Assassin's Creed 4 és 5 Full HD-n történő használata közben, GPU max. 65-70 °C), de egyáltalán nem zavaró a hangja így sem.
Hibákat nem csinál, Catalyst 14.4-el használom Win8.1x64 alatt.
Nekem eddig bejött. -
get_right
csendes tag
üdv,
[erről] egy rövid vélemény? Mennyire megbízható? Ez a legolcsóbb a 270x-ek között, gondolom nem véletlen, de komolyabb baj nincs vele ugye?
Esetleg másfajta alternatívákat is adhattok ebben az árban maximum.
köszönöm -
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53591 üzenetére
egészen eddig arról beszéltem, hogy 2048MB elég. Ha valóban többet igényelne, akkor rögtön laggolna bármelyik játék, de egyik sem teszi (amit eddig próbáltam).
Ergo NEM KELL több egyik játéknak sem, csak ha van, használják. Ettől még nem kell 3-4GB-os kártyákat venni (főleg azt hajtogatni, mekkora, Full HD-n belül egyébként nem létező előnyük van), legtöbben ezt nem értik meg, csak azt látják, hogy "hű, megzabál 2800MB RAM-ot, akkor biztosan 3GB-os kártya kell!!!' Persze ez a marketingesek célja.
asdxv: Párszor már leírtam, hogy nem akkor fogy(na) ki.
doboka98: '2V egy dolog, az meg egy másik, hogy ? A. Ha utóbbi hibádzik esetedben vsz. ingadozik, akkor jönnek ilyen hibák, akár visszavett fesszel is.
hambi80: Rossz RAM-beállítások, esetleg töredezett lapozófájl.
-
hambi80
tag
Far cry 3 1680*1050es hull max minden elsimitas kikapcsolva 48fps nél miert szaggat?
-
r3dsnake
nagyúr
OMG mekkorát ugrott a 270 ára
1 hete 46 körül volt, még örültem is hogy kb 9ezerből megúszom a váltást, ha cserélik a garis kártyát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Assetto Corsa EVO
- Gurulunk, WAZE?!
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- HÚSVÉTI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest