Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
[Newman]
tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Sok értelme nincs, eltörölték a tanfolyami kötelezettséget, szóval innentől nincs az, ha lejár, akkor csak tanfolyammal lehet újra letenni.
Személy szerint én inkább a VCF Admin/Architect irányba vizsgázok, amíg kitalálja a BC, hogy amúgy mi a bánat legyen az komponens vizsgákkal - pl NSX, vSAN stb. VCAP-t meg ennyi év után hagyom is, mert kiherélték.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VCP vizsgát érdemes még csinálni, van valami értelme vagy ha van ilyen "never expire" papírom akkor nem kell vele foglalkoznom?

Mondjuk van valami Architecture, aminek a dátuma a VCP vizsgámhoz köthető, az lejár, de ilyenem eddig még nem volt.
Köszi!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy ez az ESXi helyi belső SD kártyáról bootol?
[root@ESXi:~] ls -la /bootbanklrwxrwxrwx 1 root root 49 Jul 4 13:40 /bootbank -> /vmfs/volumes/9a0184d1-504e1a79-5183-e15cfb2ef646[root@ESXi:~] vmkfstools -P /vmfs/volumes/9a0184d1-504e1a79-5183-e15cfb2ef646/vfat-0.04 (Raw Major Version: 0) file system spanning 1 partitions.File system label (if any): BOOTBANK1Mode: privateCapacity 4293591040 (65515 file blocks * 65536), 4072800256 (62146 blocks) avail, max supported file size 0Disk Block Size: 512/0/0UUID: 9a0184d1-504e1a79-5183-e15cfb2ef646Partitions spanned (on "disks"):mpx.vmhba32:C0:T0:L0:5Is Native Snapshot Capable: NO[root@ESXi:~] esxcli storage core device list | grep mpxmpx.vmhba32:C0:T0:L0Display Name: Local USB Direct-Access (mpx.vmhba32:C0:T0:L0)Devfs Path: /vmfs/devices/disks/mpx.vmhba32:C0:T0:L0Illetve találtam ilyet leírást: How to Identify where VMware ESXi is installed – on USB, SD, HD or PXE
You can see several disks, but only one has like more than 3 partitions, right? That’s the one we’re interested in.
Nálam ez így néz ki:
Akkor ez lesz?
Köszi!
-
vCenter frissítések 8.0.3-ra és 7.0.3-ra
VMware vCenter 8.0 Update 3g Release Notes
[VMSA-2025-0014: VMware vCenter updates address a denial-of-service vulnerability (CVE-2025-41241)] -
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VDI rendszer leállást hogyan kell kivitelezni?
Vagy egy 3 host-ból álló cluster, az egyik szerveren 1 pool van, csak VDI gépek. Connection broker, vCenter másik host-on futnak. Ez a szerver meghibásodott, support küldött alkatrészt, ki kellene cserélni.
Redditen ezt olvastam:I just did this a few weeks ago for an array move, here is the process for VDI:
Disable all of your pools
Disable provisioning for your pools
Set the maximum desktop quantity to 1 and let the extra desktops complete deletion.
Power down your remaining 1 desktop per pool
If you have persistent desktops just power those all down.
If you are shutting down your VDI hosts you can now power all of those down.
A gépszámot muszáj visszavenni, nem lehet csak simán shut down-t nyomni az összes VM-re aztán maintenance módba rakni az ESXi-t?Köszi!

-
bugizozi
őstag
A malicious actor with local administrative privileges on a virtual machine with VMXNET3 virtual network adapter may exploit this issue to execute code on the host. Non VMXNET3 virtual adapters are not affected by this issue.
-
kraftxld
félisten
Na, 9.0 valakit lázba hozott?

-
bugizozi
őstag
IP-vel sem ment.
Most a legfrissebb 7-es verzióra próbálnám patch-elni, de azt se sikerült. Reboot volt de nem segített
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Adott egy dell T320 amibe 16db 2,5" hely van. továbbá adott 2db Fusion IO2 1,2tb os pci-e kártya. Nyilván utóbbi nem mai darab, de sajnálnám kidobni. Azt olvastam Dzsepettónál(chatgpt) hogy 6.5 ös szintig kezeli utána nem. Nyilván a gép lehetőségei miatt 6.7 fölé nem hiszem, hogy tudok menni. Kérdés, érdemes foglalkozni a fusion IO val vagy engedjem el a kezét?
-
-
-
válasz
kenwood
üzenetére
Még nagy rendszereknél sem használunk LACP-t, ESXi alatt nincs kb semmi előnye és a switch oldali komplexitás csak nehezíti a használatát. ESXi remekül kezel több portot akár aktív aktív akár aktív passzív felállásban (nem kell hozzá DVS).
Nálad mi a cél ami miatt a sima vSwitch nem megfelelő? -
kenwood
veterán
Koszi,ezen mar el tudok indulni.
Sajnos az eddig kulcsszavakra nem igazan jott ki semmi. Mindenki A vswitchhel meg a portgroupokkal machinalt,de az ide nem jo. S amint helyesen megfigyelted, nincs Distributed Vswitch,es LACP opcio sem a UI-on.
Van meg ket szabad port a kartyan,de oda tudom adni az egeszet a gepnek, es az SR-IOV tamogatas sem hiszem, hogy gond lesz. -
válasz
kenwood
üzenetére
PCI passthrough-val oda tudni adni a kártyát a vm-nek, és menni fog a dolog. Hogy milyen vlanok lesznek, tagged vagy untagged, annak innét semmi köze nem lesz az esxi-hez, ugyanúgy kell eljárni mintha fizikai gép fizikai NIC portjai lennének. Ha a teljes kártyát nem tudod odaadni a vm-nek, akkor SR-IOV képes kártya kell, vagy olyan, aminek minden portja külön pci-e eszközként látszik a buszon.
Aztán persze ha van enterprise plus licensz, meg distributed vswitch, akkor az tudni fogja natívan az LACP-t hypervisor szinten, ez is egy megoldás lehet, de mivel csak "esxi"-t írtál, így gondolom ilyesmi nem játszik.
-
kenwood
veterán
Van arra lehetoseg, h esxi alatt letrehozok egy vm-et, rakok ra egy Ubuntut, es ket fizikai portot dedikaltan ennek a vm-nek adok ? Dedikalt alatt azt ertem, hogy megjelenik mindketto Linux alatt, majd ezt a ket portot felkotom egy cisco switchre, es csinalok egy Lacp LAG-ot? Acces modeban, tehat egyetlen subnet/vlan untagged forgalmat viszi a LAG.
-
Jól látom, hogy teljesen törölték a vizsgáknál a tanfolyam kötelezettséget?
https://www.broadcom.com/support/education/vmware/certification/vcp-dcv
https://docs.broadcom.com/doc/vmware-certifcation-tracks-presentation -
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi
üzenetére
User error...vagyis nemom...
A Request Access résznél nem volt ügyfél felvéve, csak annak a cégnek a siteID-ja ahol dolgozom. De úgy rémlik korábban tudtam így letölteni, viszont azt néztem, hogy My Downloads résznél nem volt semmi
(előtte 99% hogy volt)
Most hozzáadtam az egyik ügyfél siteID-ját, akinek van aktív support-ja, így már az ahhoz tartozó dolgokhoz hozzáférek. (és le tudom tölteni ezt a patch-et is, amit azóta LM-el megoldottam amúgy, de ez is hasznos, hogy most már - újra - tudok letölteni) -
-
kraftxld
félisten
Ezzel az Okta-s csodával megszűnt működni a Broadcom loginom, se usernévvel, se jelszóval nem működik a jelszó. Password resetet nem tudok csinálni, azt írja, hogy "not available at this time", SMS-t nem kapom meg.
Van valakinek ötlete, hogy ezt miképp tudom megoldani? Hogy tudok support ticketet nyitni belépés nélkül? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VDI környezettel lenne problémám, Horizon klienssel nem tudnak a felhasználók csatlakozni, azt írja, hogy nem elérhető az erőforrás. Ez igaz is, vCenter-en azt látom, hogy 169.254.x.x IP-t kapott a VM. Kiderült azért, mert DHCP-n elfogyott a kiadható IP, megnöveltem a pool-t, VM-et újraindítottam, kapott szép IP-t, viszont a Horizon még mindig Error státuszt mond a gépre
Újraindítottam, próbáltam, hogy adtam neki másik hálókártyát, de nem segített. A recompose után viszont megjavul. Csak nem tudom, hogy a felhasználóknak vannak-e doksik a gépükön, mert ha igen, akkor az elveszik. (elvileg a szerverre kell dolgozniuk, de mindig találok 1-2 Excel-t lokálban)
Van valakinek ötleten, hogy ez mitől lehet?Köszi!

Ilyen IP-je volt, de most már kapott normálisat, a Horizon webes felületén mégis error van. Tegnap még működött ez a gép rendes IP-vel, amik mára nem kaptak a pool-ból azok a gépek romlottak el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Windows 11
- Linux haladóknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Amazon Fire TV stick/box
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

(előtte 99% hogy volt)