Hirdetés
-
PROHARDVER!
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, Adott egy dell T320 amibe 16db 2,5" hely van. továbbá adott 2db Fusion IO2 1,2tb os pci-e kártya. Nyilván utóbbi nem mai darab, de sajnálnám kidobni. Azt olvastam Dzsepettónál(chatgpt) hogy 6.5 ös szintig kezeli utána nem. Nyilván a gép lehetőségei miatt 6.7 fölé nem hiszem, hogy tudok menni. Kérdés, érdemes foglalkozni a fusion IO val vagy engedjem el a kezét?
-
-
-
válasz
kenwood #6215 üzenetére
Még nagy rendszereknél sem használunk LACP-t, ESXi alatt nincs kb semmi előnye és a switch oldali komplexitás csak nehezíti a használatát. ESXi remekül kezel több portot akár aktív aktív akár aktív passzív felállásban (nem kell hozzá DVS).
Nálad mi a cél ami miatt a sima vSwitch nem megfelelő? -
kenwood
veterán
Koszi,ezen mar el tudok indulni.
Sajnos az eddig kulcsszavakra nem igazan jott ki semmi. Mindenki A vswitchhel meg a portgroupokkal machinalt,de az ide nem jo. S amint helyesen megfigyelted, nincs Distributed Vswitch,es LACP opcio sem a UI-on.
Van meg ket szabad port a kartyan,de oda tudom adni az egeszet a gepnek, es az SR-IOV tamogatas sem hiszem, hogy gond lesz. -
válasz
kenwood #6213 üzenetére
PCI passthrough-val oda tudni adni a kártyát a vm-nek, és menni fog a dolog. Hogy milyen vlanok lesznek, tagged vagy untagged, annak innét semmi köze nem lesz az esxi-hez, ugyanúgy kell eljárni mintha fizikai gép fizikai NIC portjai lennének. Ha a teljes kártyát nem tudod odaadni a vm-nek, akkor SR-IOV képes kártya kell, vagy olyan, aminek minden portja külön pci-e eszközként látszik a buszon.
Aztán persze ha van enterprise plus licensz, meg distributed vswitch, akkor az tudni fogja natívan az LACP-t hypervisor szinten, ez is egy megoldás lehet, de mivel csak "esxi"-t írtál, így gondolom ilyesmi nem játszik.
-
kenwood
veterán
Van arra lehetoseg, h esxi alatt letrehozok egy vm-et, rakok ra egy Ubuntut, es ket fizikai portot dedikaltan ennek a vm-nek adok ? Dedikalt alatt azt ertem, hogy megjelenik mindketto Linux alatt, majd ezt a ket portot felkotom egy cisco switchre, es csinalok egy Lacp LAG-ot? Acces modeban, tehat egyetlen subnet/vlan untagged forgalmat viszi a LAG.
-
Jól látom, hogy teljesen törölték a vizsgáknál a tanfolyam kötelezettséget?
https://www.broadcom.com/support/education/vmware/certification/vcp-dcv
https://docs.broadcom.com/doc/vmware-certifcation-tracks-presentation -
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #6206 üzenetére
User error...vagyis nemom...
A Request Access résznél nem volt ügyfél felvéve, csak annak a cégnek a siteID-ja ahol dolgozom. De úgy rémlik korábban tudtam így letölteni, viszont azt néztem, hogy My Downloads résznél nem volt semmi(előtte 99% hogy volt)
Most hozzáadtam az egyik ügyfél siteID-ját, akinek van aktív support-ja, így már az ahhoz tartozó dolgokhoz hozzáférek. (és le tudom tölteni ezt a patch-et is, amit azóta LM-el megoldottam amúgy, de ez is hasznos, hogy most már - újra - tudok letölteni) -
-
kraftxld
félisten
Ezzel az Okta-s csodával megszűnt működni a Broadcom loginom, se usernévvel, se jelszóval nem működik a jelszó. Password resetet nem tudok csinálni, azt írja, hogy "not available at this time", SMS-t nem kapom meg.
Van valakinek ötlete, hogy ezt miképp tudom megoldani? Hogy tudok support ticketet nyitni belépés nélkül? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
VDI környezettel lenne problémám, Horizon klienssel nem tudnak a felhasználók csatlakozni, azt írja, hogy nem elérhető az erőforrás. Ez igaz is, vCenter-en azt látom, hogy 169.254.x.x IP-t kapott a VM. Kiderült azért, mert DHCP-n elfogyott a kiadható IP, megnöveltem a pool-t, VM-et újraindítottam, kapott szép IP-t, viszont a Horizon még mindig Error státuszt mond a gépre
Újraindítottam, próbáltam, hogy adtam neki másik hálókártyát, de nem segített. A recompose után viszont megjavul. Csak nem tudom, hogy a felhasználóknak vannak-e doksik a gépükön, mert ha igen, akkor az elveszik. (elvileg a szerverre kell dolgozniuk, de mindig találok 1-2 Excel-t lokálban)
Van valakinek ötleten, hogy ez mitől lehet?Köszi!
Ilyen IP-je volt, de most már kapott normálisat, a Horizon webes felületén mégis error van. Tegnap még működött ez a gép rendes IP-vel, amik mára nem kaptak a pool-ból azok a gépek romlottak el. -
válasz
CsodaPOK #6198 üzenetére
Kiemelném ezt a részt, a további szívások elkerülése érdekében (ne kérdezd honnan tudom
)
Note: When restoring configuration data, the build number of the host must match the build number of the host on backup file and UUID (can be obtained using the command "esxcfg-info -u") of the host should match the UUID of the host on backup file. Use the -f option (force) to override the UUID mismatch. However, starting from vSphere 7.0 U2, the configuration could be encrypted using TPMs and in which case, the -force option will not work if the host got changed. We need the same TPM that was used on the host during backup, to restore. In other words,
from vSphere 7.0U2, the override will not work if the host has TPM enabled. -
MrSealRD
veterán
Úgy tűnik sikerült megtalálni a hibát. A P410 cache kártyája döglött meg. Amint kivettem megszűntek az anomáliák.
Ettől függetlenül le kell cserélni a kócerájt. Kiszolgálta az idejét. -
MrSealRD
veterán
A gép egy Dell Precision T3500. Már amikor beüzemeltem sem volt fiatal. Ez a konfig 2017/2018 óta látja el a feladatát... Kb 2-3 éve kezdtem el összerakni a kiváltását és kb itt van majdnem a teljes Threadripper alapú konfig, de idő hiányában nem tudtam meglépni a cserét. 1-2 tesztig jutottam Windows alatt. Az új rendszer már proxmox lesz...stb.
Viszont amikor elindultam akkor is a korábbi utat kezdtem el és egy Megaraid 9460-as kártyát vettem, azért hogy a PCIE 3.0-s lap ellenére össze tudjak rakni vele egy jó gyors RAID 1 tömböt SSD-ből amire a VM-ek mennek majd. Hogy ez mennyire volt jó vagy rossz ötlet az más kérdés... Végülis az első teszteken hozta a kb 7K MB/s olvasási sebességet...
De azért mostanában megfordult a fejemben, hogy csinálok egy nagyon fájdalmas de racionálisnak tűnő hátraarcot, és eladok mindent... és elindulok egy friss Ryzen irányba... egy olyan lappal, ami több nvme-t fogad és végül sw raid lesz belőle...
Az évek alatt azért elértem arra a pontra, hogy a mostani egyáltalán nem hibatűrő, és mára már sok sebből csobog a vér...A konkrét problémával kapcsolatban köszi a tippeket.
Én még arra gondoltam esetleg, hogy a Mini-SAS to SATA kábel halódik...Tegnap esete kipróbáltam, hogy az Xpenology VM-et leállítottam. Tehát a hardver maradt a gépben és mást nem változtattam. Úgy tűnik ebben a helyzetben nem veszíti el az ESXI a volume-t. Nem kerül be a korábbi lost access az Events-be.
Viszont a webes felület többször meghal...
És putty-on keresztül is egy esxcli storage core device list parancs egyszerűen nem fut le...belefagy a műveletbe.
Ez egyáltalán nem néz ki jól... -
válasz
MrSealRD #6194 üzenetére
Ha a diskeknek nincs baja, akkor szerintem döglődik a raid controller, lehet véletlen egybeesés, hogy a pendrive (vagy az usb controller/hub) is. Persze ennek elég kicsi az esélye, így inkább alaplap vagy egyéb probléma a géppel. Jól gondolom, hogy Microserver Gen8? Tudom, hogy még mindig kedvelik sokan, aminek jó oka van, de nagyon öreg vasak már ezek, eljárt felettük az idő, csoda hogy még mennek. Esetleg próbáld meg meghajtani a gépet, raid tömböt más OS-el (pl. live linux usb-ről).
Ha engedik a lehetőségek, én a helyedben kicserélném valami másra, és Proxmoxra váltanék sw raid-el. A mai CPU-k mellett már nincs sok értelme a raid hba-knak, több gond van velük, mint amennyi előnyük van, már az enterprise világban is elavult megoldásnak számítanak. Otthonra esxi hw raid-el meg pláne önszívatás kategória már.
A pendrive-ot én simán dd-vel menteném le.
-
MrSealRD
veterán
Sziasztok!
Van egy házi ESXI 6.7.1 U1 szerverem. Pár napja dobott az Eventsbe egy ilyen csodát.
Lost access to volume 5bcdf9e3-68936398-2ed0-001b21d5f3e8 (RaidDS) due to connectivity issues. Recovery attempt is in progress and outcome will be reported shortly.
A fent említett volume egy 2x2TB-os RAID 1 tömb egy HP P410-es kártyával.
Ezután kezdtem el nyomozni. A vmkernel-t is folyamatosan telenyomja...
Már szétszedtem a vasat, mert eleinte arra gondoltam öreg vas, régóta megy, talán érdemes a csatlakozókat megmozgatni. Nem nyert.
Viszont sikerült a jelenséget megfigyelni. Ha elindul az ESXI és utána a virtuális gépek, akkor változó ideig, de minden frankó. Majd hirtelen bedobja ezt Lost access.... kezdetű üzenetet. Ami ráadásul nem csak az Xpenology VM-t teszi elérhetetlenné ami alá a tömb be van adva, hanem az ESXI is totál megfekszik. Még putty console-al és direktben a gépre kötött billentyűzettel sem lehet újraindítani mert csak áll... Ugyanis az is kiderült, hogy a recovery attempt in progress közben ( akármi is legyen az) fullra terhel 1 cpu magot és kampó az egész. Ki kell nyomnom a szemét, hogy újra tudjam indítani.
Indításkor néztem a HP raid kártya menüjét. A tömb épp és nincs gond szerinte.
Ezt megerősíti az is, hogy az indulás utáni pár percben amikor még minden jó elérem róla az adatokat...Ami aggaszt, hogy a fenti vmkernel logban már a sandisk pendrive-ot is emlegeti amin maga az ESXI van... az nem lenne jó, ha meghalna( ugyanitt kérdés mivel lehet full copy-t csinálni róla backup céllal, ha megpusztul a mostani akkor elég legyen csak kicserélni? )
+bónusz: GPT ezt mondja a log elemzésre:Előre is köszi ha van erre megoldás.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek friss tapasztalata VCP-DCV vmware 2V0-21.23 vizsgával kapcsolatban.
Nagyjából 3hét múlva megyek, kb 0 infóm van mire számíthatok. Érdemes az ebay-es dumpokat is igénybe venni a felkészüléshez?
Ebben dolgozom minden nap, de nyilván tudnak olyat kérdezni, amiben nincs napi gyakorlatom, nem használjuk a funkciót.
Köszönöm -
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #6173 üzenetére
Kicseréltem próbából a QLE2692 FC kártyát egy QLogic BR-1860 típusúra és minden zokszó nélkül működött - nem dobott a vCenter hibaüzenetet a Passthrough konfigurálásánál, nincs ESXi PSOD, Linux-os Tape szerver egyből látta a Library-t, szalagos mentés is fut.
Lovas Balázs ezt a táblázatot küldte, miszerint az Essential licensz nem is támogatja a Passthrough-t, ezt nem tudtam, de általában működött.
Csak sajnos kicsiny hazánkban mindenhol a spórolás megy. Mondjuk amennyi munkaórám ráment erre, abból már egy használt 1U akármilyen szervert vehettek volna. Vagyis mi nekik, mert fix díjas projekt. -
Dzs3ko
tag
Korábbi beszélgetésben szóba került a céges licensz.
Gondolom itt sokan már látták, esetleg ha valaki még nem, szóval Broadcom csinált egy lépést hátra. Gondolom túl sok volt már a loss mert redditen is lehetett olvasni hogy több TOP500 azonnal állt át KVM vagy XCP-NG megoldásra.A Broadcom "
bevezeti" igazából visszavezeti:
https://www.youtube.com/watch?v=bTxgLUKQzEg&ab_channel=VirtualizationHowtoEzt a youtoube csatit amúgy is erősen ajánlott követni itt mindenkinek
-
Bossp
addikt
Benchmark-al sokra megyek ha a program ami miatt van a vm használhatatlan. Az elmúlt években 5 laptopon is ugyan ez volt a helyzet 8.- 12. Gen intel és egy amd-vel is. Így a hw nem releváns. Tools mindig mindegyik vm-re fel volt rakva. És mivel a wmWare is folyamatosan frissitve volt. A VM-eken a rendszer is többször és az anyarendszerek is. Így ez nem releváns.
Ma csináltam a Hyper V-vel egy vm-et. Holnaptól tesztelem.
Win 11 anyarendszerek alatt win 10 es win 11 VM-ekről van szó. Semmi extra, 1 shared folder a program amivel dolgozunk. -
[Newman]
tag
Itt valami félreértés van. VMware Workstation-t használtok, de vizsgálod pl a Nutanix-ot mint alternatíva? Az előbbi végponti virtualizáció - egy alkalmazás - míg utóbbi egy virtualizációra kipattintott operációs rendszer - többek között.
Amit érdemes átnézni, az az Intel procik E és P magjai. Mit ismeretes van/volt némi baja a Workstation-nek vele. [link]
-
-
Bossp
addikt
Persze minden is változott de a probléma ugyan az.
Van hogy fluid van hogy totál használhatatlan. Tök mindegy hogy 2 vagy 6 szálat adok. ÉS az is totál mindegy hogy épp 3 Virtuális gép vagy csak 1 fut. Ugye a vCpu-val nem is lehet gond mert azt dinamikusan kezeli. Csak a Ramra kell ügyelni mert ha az eléri a maxot akkor vége az anyarendszernek is
-
Bossp
addikt
Sziasztok. VmWare Workstation-t használunk. Virtuális gépek alatt futnak PLC és HMI fejlesztő környezetek. Míg régebben nem volt tapasztalható semilyen teljesítmény probléma (win XP, Win 7-es virtuális gépek). A mostaniakkal egyre több probléma van. Win 10 pro virtuális gépeket hazsnálunk és hiába van 6mag 12 GB ram oda adva sokszor eljut odáig a virtuális gép hogy teljesen hazsnálhatatlan. Már 2 éve jelentkeznek a problémák frissítés beállítástól függetlenül (szinte biztos hogy már mindent próbáltunk, próbáltam már kiherélt Atlas win 10 pro-t is). A fejlesztő környezetek nem igazán HW igényesek. Gamer laptopokon dolgozunk kakaó van. Esetleg valaki szenvedett már ilyesmivel? talált megoldást? Esetleg tudtok javasolni VmWare helyett mást?
Ezekekel szemezek jelenleg: Civo, a Mirantas, a Red Hat és a Nutanix.
(Az anya rendszer a laposokon Win 11 pro) -
Multipass
csendes tag
Sziasztok!
Win 10-et használok, de mivel egy régebbi progit (Fifa Manager 10) az istenért sem tud futtatni ez a szerencsecsomag, és az utolsó oprendszer, amin stabilan futott, az a win 7 volt, arra gondoltam, hogy virtualbox-ban indítok win 7-et, és azon telepítem a játékot. Csakhogy sehogy sem tudok rájönni, hogyan osszam meg a valódi gépemen lévő mappát, amin a telepítendő progik vannak, a virtuális win7-tel.
Már kiolvastam a zinternetet, de semmi megoldás... -
Na_Ta
csendes tag
válasz
babszon #6170 üzenetére
Rendszergazdaként is ugyanez történt, végül találtam megoldást a broadcom-nál:
[link]
A lényeg, hogy telepíteni kell ezt Windows6.1-KB4474419-v3-x64.msu x64-es esetén,
vagy ezt: Windows6.1-KB4474419-v3-x86.msu x86 esetén.ez után gond nélkül feltelepült a Tools.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
bugizozi #6173 üzenetére
Hát a Broadcom elérést beállítani még nekem is pilótavizsgás volt, el nem tudom képzelni hogy egy eltávozott kolléga hozzáférését mennyire lehet bonyolult visszaszerezni
Nekünk emiatt egy külön megosztott email fiók van a licenszekhez dedikálva, az aktuális felelősök mindig hozzáférnek. -
bugizozi
őstag
Sajna elkiabáltam, megint lilahalál volt egy reboot-nál. Support írta, hogy régi fw-rel küldték le a kártyát, frissítettem, de ugyanúgy dobja ezt a hibát a vCenter a passthrough konfigurálásnál, mint amit itt írtam. Ha egy PCI hálókártyán állítom be a passthrugh-t, akkor nincs ilyen.
Akkor be kellene jelenteni a VMware-nél is, csak macera, mert nemrég ment el, aki ott az IT-ért felelt, és most nem tudunk belépni a névben, gondolom a Broadcom oldalán kellene regisztrálni az új emberrel és megadni a neve alatt a cég site ID-ját?! -
Na_Ta
csendes tag
Sziasztok,
Ismerkedek a WMware-rel, jelenleg egy laptopon (i7-3540M, 6GB, 240GB win10pro) próbálgatom a Workstation 17 pro-t.
Feltelepítettem a guestekre az oprendszert (win7 pro x86/Enterprise x64).
Fel is ajánlja a WMware Tools telepítését, azonban két hibaüzenetet dob és emiatt végül nem települ.
[kép]
[kép]
Mi lehet a hiba?
A segítséget előre is köszönöm. -
bugizozi
őstag
"Maga a passthrough enabled lett host reboot után, de a bekapcsoláskor a fenti hibaüzenetet kaptad?"
Igen.
"A kártyára direktben van kötve"
Igen.
Kósza tippet próbáltam, már mindent mindenhogy újraindítani. Volt már kártya reseat, másik PCI slotba is raktuk, másik kábel, másik sfp. Amúgy a VM-hez hozzá tudom rendelni a kártyát, de nyilván nem látja a Tape-t, mert nincs link. Rányomok, hogy Toggle Passthrough, reboot és egyből van újra link.
Tegnap eljutottam oda, hogy az ESXi dobott egy PSOD-t, és hibaüzenet is megjelent az xClarity logban, Lenovo-nál bejelentettem, most várjuk az úgy kártyát, hátha hardver hiba. Ha nem akkor VMware support lesz belőle. (korábban amúgy egy Dell szerver üzemelt SAS kártyával, SAS drive-val ugyanígy odaadva a Veeam VM-nek és működött) -
válasz
kraftxld #6166 üzenetére
Gondolkodtam, meg olvasgattam kicsit, az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Vmware a gyári CPU virtualizációt fogja használni a három OS-en, de ez csak egy API, és a saját layerében ettől még ad/adhat rengeteg pluszt, drivereket, guest optimalizációt/integrációt, gpu támogatást, stb.. -t. Összeségében lehet a mostanitól akár jobb végeredmény is, várjuk ki a végét, kérdéses, hogy melyik platformon mi fog ezekből megvalósulni, és milyen minőségben.
Linux esetén a KVM tiszta ügy, viszont Windows esetén ez nem tudom hogy néz ki pontosan, de találtam arra vonatkozó doksikat, hogy magában az ntkernelben van hasonló, de kell hozzá a hyper-v feature telepítése, ha valaki saját appot akar fejleszteni rá.
MacOS esetén nekem is újdonság volt, hogy szintén van ilyen, Virtualization Framework a neve. Itt nagy kérdés, hogy mi lesz a Windows (mármint az arm-os) támogatással.
-
Na és azt láttátok, hogy Linuxon KVM alapú lesz, Windowson meg hyper-v? Így aztán nem meglepő a lépés, kb. egy frontend lesz a vége
-
válasz
VANESSZA1 #6161 üzenetére
Nem azért kell reg a broadcom-n, hogy ingyenesen tudd használni, hanem azért, hogy le tudd tölteni a Personal Use verziókat.
Anno kerestem a neten utána, sok hely fel is dobta, hogy az bizony az a változat, de letöltve és telepítve persze hogy nem a Personal Use változatok voltak, így egyszerűbb volt csinálnom egy fiókot. -
válasz
bugizozi #6155 üzenetére
Szerintem az alap koncepciónak mennie kellene, de nem teljesen értem mi történt. Maga a passthrough enabled lett host reboot után, de a bekapcsoláskor a fenti hibaüzenetet kaptad? Mert ez alapján a passthrough nem működik jól. Addig feleslegesen keresgélsz linket, amíg az nem megy. A kártyára direktben van kötve a tape library, nincs rajta más?
Kósza tipp: én megpróbálnám kikapcsolni a félhalott passthrough-t (legyen minden az eredeti kiinduló állapotban), TL-t lehúznám, hogy ne legyen link, host restart, majd megpróbálnám bekapcsolni újra. Addig kell masszírozni, amíg hibaüzenet nélkül sikerül bekapcsolni, ha ez nem megy, akkor support.
-
kraftxld
félisten
válasz
bugizozi #6153 üzenetére
A support-os link nem jön be nekem, szerintem ezt így nem lehet megcsinálni.
Miért nem a fizikai szerverre van telepítve az OS, ESXI nélkül ha backupolni szeretnél?
Eddig mindig úgy csináltam Veeam-el meg Commvault-al is, hogy a Windows volt a fizikai vason, és úgy ment az FC tape library. -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy ha egy QLE2692 FC kártyán beállítom a passthrough-t, akkor elmegy a link?
Egy TS4300 Tape Library-vel van összekötve (LTO9 drive)
Előtte:
Passthrough beállítás, hibaüzenet:
Utána:
VMware szerint támogatott: [link]
Firmware, driver frissítés megvolt, mindkettő a legújabb verzió, ESXi szintúgy (8.0.3, 24280767) Lenovo custom, a vas egy ThinkSystem SR630 V2.
Próbáltam, hogy a Drive-on átállítom a port type-ot Fabric-ra auto-ról de az sem segítettHibaüzenetre rákeresve nem lettem okosabb.
Merre keressem a hibát? Vagy valami alap dolgot nézek be?
Köszi!
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6150 üzenetére
Szóval lement a frissítés is, aztán újra elindult. De ezzel már nem szívesen offolok itt. Még reménykedem benne, hogy több külön frissítési csomagról van szó, és nem végtelen ciklusba ragadt win11 telepítőről.
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #6150 üzenetére
Nyertél, w11 lenne rajta - illetve éppen folyamatban van.
A fizikai partíciót végül feladtam. Maradt a file. Az admin jogú futtatás nem jutott eszembe. Mondjuk szólhatott volna érte, mi a baja.
Egyenlőre elkezdtem felhúzni cd-ről, a telepítés lement, pár újraindulás után (már választottam nyelvet, billentyűzetet, gép nevet) most ott tart, hogy a frissitéseket keresi, és "3/1 lépés - Letöltés 100%". Hát, majd kiderül, hogyan lesz.
-
Mit szeretnél telepíteni, W11-t?
Azért fontos kérdés ez, ha itt Windows 11 x64-t választod, akkor befigyel a TPM ablak(amit nem lehet átugrani, meg kell adni jelszót), ezt követően hiába jelölöd be, hogy melyik fizikai lemezről, partíciót használnál, aztán meg meg is adod a kívánt partíciót, a virtuális lemez létrehozási procedúra végén, a Finish gombra kattintást követően ez fog figyelni az arcodba...Nem tudom, hogy át lehet-e verni a vmware-t, azaz itt nem megadni ISO-t, aztán itt Windows 10 x64-t választani, aztán átírni a nevét (mert így nem lesz tpm ablak, nem nyafog a végén) és utólag betallózni a CD/DVD-be az W11 x64 ISO-t-
Kipróbálni nem tudom most, mert azon a meghajtón vannak adatok, amit itt példaként, képernyőmentésekhez használtam, mert letakarítana mindent róla...
UI: Ha működne is ez a módszer, az fontos, hogy a vmware ws pro-t admin joggal kell futtatni, mert egyébként nem fér hozzá fizikai partícióhoz, csak az egész fizikai lemezhez.
UUI: Ahhoz, hogy fizikai lemezt/partíciót egyáltalán kiválaszthass, ahhoz CTRL+N után Custom (Advanced) lehetőséget kell választani.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy új vm-et húzni file helyett a hdd-n lévő üres partícióra. A problémám vele annyi, hogy nem találom, hol adhatom meg a hdd létrehozásakor, hogy ne új file-t hozzon létre, hanem hdd-n használjon egy meglévő partíciót.
A verzió workstation pro 17 (Personal use). Lehet nincsen olyan lehetőségem ezzel a verzióval?
Tanácsoknak örülnék. Előre is köszönöm.
-
válasz
bugizozi #6141 üzenetére
Ez érdekes, tisztán emlékeztem rá, hogy úgy 1 éve csináltam, még az ügyfélnek is megírtam, hogy így működik, megkerestem a levelet, válaszolt is, hogy tényleg, kipróbálta, köszöni.
Valamint: https://community.spiceworks.com/t/vsphere-essentials-plus-kit-storage-migration/832778
Ehhez képest ránézve most ugyanarra essentials plus -os clusterre, ugyanazt látom amit te, pedig nem lett frissítve. Egyébként akkor biztosan úgy működött, hogy a storage vmotion job is elindult, majd beledöglött egy licence error hibaüzenet formájában, de "both" opcióval szépen lefutott több esetben is. Furcsa.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
vCenter-t költöztettem egyik datastore-ról a másikra egy szerveren belül úgy, hogy leállítottam és ESXi-n, kiregisztráltam, átmogattam, beregisztráltam. [link]
Minden szuper, csak ennek az lett az eredménye, hogy Thick diszk lett és 2TB helyet foglal
Hogy lehetne ezt visszacsinálni Thin-re?vmkfstools-szal már csináltam ilyet, de jelen esetben ezt 17 db diszkkel kellene eljátszani, nincs esetleg valami egyszerűbb módszer? [link]
Köszönöm!
-
CsodaPOK
senior tag
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
Virtuális gépet hoztam létre VMware workstation 17.5 Player programmal.
Win11-et telepítettem a gépre, mert leírást készítek laptop beüzemeléshez, de a wifi hálózatra nem csatlakozik rá telepítésnél a gép, mintha nem lenne benne wifi kártya, csak Ethernet hálózatot lát a gép, így a wifi beállítás ablak fel sem jön a telepítés során, erről nem tudok képernyőképet készíteni.Mit kellene csinálnom, hogy a Wifi hálózatot is be tudjam rajta állítani a telepítés elején?
-
Tamy
senior tag
Vmware 17.5 alatt miként lehet két interfészt összefogni egy virtuálissá?
-
jerry311
nagyúr
Hi,
VHD --> VMDK (vagy esetleg Hyper-V (Win 10) --> Workstation Pro)
Mivel erdemes ezt mostanaban csinalni?
Illetve ha meg mindig a VMware vCenter Converter, akkor ahhoz tud valaki mukodo Broadcom-os linket? (a Broadcom KB nem letezo VMware oldara mutat)
-
gari24
tag
Szisztok ,
Az alábbi hibaüzenettel nem indult ma el a virtuális WinXp
Nem vagyok otthon a témában ezért tőletek kérek segítséget hogy mi lehet a probléma.
A képet csatolom
Az alábbi "képfájlól" régebben csináltam egy mentést ha azt bemontolom azzal elindul.
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Adott egy nagyon lame kérdés, hátha tudtok segíteni.
Bocs, ha a kályhától indulok, de nem tudom jobban elmagyarázni amit elrontottam. Adott egy játékhoz tartozó modul progi amit legálisan megvettem, de csak 3x használhatom a licenszet, mert csak egy gépet támogat... Mondom nem lesz gond, megvettem, asztalira installáltam és minden ok volt. Aztán rájottem, hogy ezt laptopon sokkal többet fogom használni. (1. change)... Aztán jött egy gondolat, hogy velem nem fog kicseszni, csinálok egy vmware guestet és aztán majd szépen klónozom az imaget és otthon majd jól használom, ha kell... (2. change)... Aztán hazavittem az imaget és akkor vert pofán a valóság, hogy a laptop meg a gép tök különböző HW... (Miért gondoltam azt, hogy ha virtuális a rendszer, akkor meg is fog egyezni bárhol ha copzom, hisz virtuális?)
Most már nem merek váltani, nem akarom elhasználni a harmadik changemet...Mit javasoltok arra, hogy otthon is ugyanaz a HW ID legyen tökre? Vagy van más alternatíva VM-ben? Ha jól emléxem VBOX is hasonló módon múködik.
Ötletek? (HW spoof?)
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo SR650 V2 szerver NVIDIA A16 videókártyával, ESXi 7.0.3, 22348816.
Sajnos a VGA nem igazán akar működni, elindul, látszódik aztán előjön aGPU has fallen off the bus
üzenet.nvidia-smi -q
Unable to determine the device handle for GPU0000:69:00.0: GPU is lost. Reboot the system to recover this GPU
Valaki találkozott már ilyen hibával?
-
[Newman]
tag
Az ott többünk véleménye szerint félreértés. Hock Tan bácsi elmondása szerint novemberben, amikor bejelentették az új csomagokat, akkor mondta, hogy eddig a VCF perpetual árához képest az új subscription VCF ára, 50%-kal alacsonyabb. Szóval bármilyen cikk HWSW, Reuters akármi én és mások is, azt olvassuk ki, hogy ez a csökkentés, az a csökkentés volt.
Ezt támasztja alá az a tény, hogy a legfrissebb árlistában is teljesen azonos árak vannak, mint voltak januárban például.
-
Dzs3ko
tag
Úgy látom az EU már viszgálódik 16. hír [link]
Hazai - https://www.hwsw.hu/hirek/67528/broadcom-vmware-licenc-vizsgalat-eu.htmlAzért az érdekes lenne ha az EU elkezdené büntetni a Broadcom-ot - vagy ne legyenek illúzióink ?
Hogy álltok az átállással ?
Mire migráltok/fogtok migrálni ? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a VDI gépen nem működik a webcamera néhány felhasználónál? Kép van, de csak egy képkocka, utána megfagy és nem mozdul. Az aktuális állapotot mindig látom, de utána ugyanaz a kép van. Teams esetén is ugyanez a helyzet. Direktben a laptopon jól működik, csak a VDI gépen nem. Horizon kliens frissítve a legújabb verzióra, de nem segített. Blast dekódolást próbáltam állítgatni, mintha egyszer segített volna, de most nem.
Még egy recompose-t próbálok majd meg holnap, csak a felhasználónak nem volt már több szabad ideje rám.
Valakinek valami ötlet esetleg, hogy mit nézzek még meg?Köszi!
-
Sziasztok!
Megjöttek a GPU-s hosztok Nvidia A30-al, mivel még nincsen a vGPU-hoz licenszünk, addig is tesztelném direktben odaadva az egyik játszós VM-nek. Viszont valamiért nem akar elbootolni a windows, ha odaadom neki a GPU-t mint PCIe eszköz.
Ahogy nézem a BIOS beállításokban minden engedélyezve van, egyedül az "above 4G decoding" vagy hasonló opciót nem találok sehol (Dell R760).
A VM-nél is beállítottam, amit írnak neten a 16GB-nál nagyobb vRAM-al rendelkező GPU miatt.
Elkezd betölteni a vm, de pár mp után meg is áll, képtelen elindulni a VM:
Az alsó hibaüzenetet gondolom a direktben átadott GPU miatt írja, mivel így a DRS nemtudja elmozgatni másik hosztra a VM-et.
Valaki találkozott már ilyen gonddal? Kezdek kifogyni a Google keresésekből, hogy mi lehet a baja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen videókártyát?
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 5
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest