- Az Acer Helios sorozata is megkapja azt a bizonyos Plust
- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Vékony, sokgombos, játszós és produktív: így jellemezhető a Corsair klaviatúrája
- Az ASUS megvillantotta a ROG Strix G szériás noteszeinek 2026-os mezőnyét
- Hobby elektronika
- Hall-effektusos "félbillentyűzet" jött a Keychrontól
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Ultranagy sűrűségű rackkonfigurációkba jött az NVIDIA RTX PRO kártyája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
huan
őstag
Nem látom szükségességét én sem az openwrt-nek. Stabil wifi legyen, nagy hatótávval minél olcsóbban.
-
konci79
őstag
Saját vélemény, de attól hogy lejár a támogatás, nem fogok kukázni semmit.
Ha valaki annyira rám feni a fogát, úgysem tudok mit csinálni.
Nem kattintgatok mindenre, Mac cím alapján csak az kap netet akit én engedek, nextdns, és kalap.
Nem vagyok szakértő, de szerintem nekem ennyi elég.
Sztárolt Asus AX 4200- nál stabilabb és erősebb a jelenlegi WR3600H. -
trance89
őstag
Mert valszeg nincs olyan kliensed aminek nem tetszik a brodcom soc, ezert "szerencsesnek" mondhatod magad
Tobb broadcom soc-al szerelt routerhez volt (bal)szerencsem foleg kivancsisagbol az elmult 10+ evben, mindig volt valami problema (kliens csatlakozasi problemak, roaming kritikan aluli csak hogy parat emlitsek), nem veletlenul ajanlom a qualcomm illetve mediatek soc-os routereket
Broadcom soc eseten eleve ha EOL-ba kerul az adott router onnantol vege, vehetsz ujat ha kisse is szamit az adataid biztonsaga -
trance89
őstag
Broadcom soc(zart hanyadek, cortex a7 magokkal amik 10+ eve elavultak), messzire keruld
A teljes WR3000 szeria mediatek procis, mindegyik tamogatott openwrt alatt. Es meghozza ugyanaz a soc(MT7981BA) mint az Openwrt One routerben ami referenciahardver, vagyis a letezo legjobb, teljeskoru openwrt tamogatassal bir -
huan
őstag
Köszönöm a választ!
És mi a véleményed a Cudy WR3600H -ról?
Köszi -
trance89
őstag
Szia
Cudy WR3000 v1 (fekete) - ezt a tipust tudom ajanlani, kb 1 eve ment 3db meshben minden gond nelkul, nemreg kerult mellejuk egy 4. Piszok olcso es nagyon elegedett vele mindenki
"openwrt-t ajánlott rátenni, ha van? Miért?"
Openwrt alatt hosszu evekig tamogatott lesz ez a platform, mar csak azert. Viszont a gyari fw is kivaloan teszi a dolgat, atlagon feluli konfiguralhatosaggal. Ha eleg a gyari tudasa akkor nem erdemes bantani, foleg ha meg nem talalkoztal elotte openwrt-vel.
Mindenkeppen netrol rendeld mert van lehetoseged visszakuldeni, mar szallitjak a v2 verziot is ami sokkal szarabb hw es nem openwrt tamogatott. Ha ilyet kapnal akkor mehet vissza. Egyelore ugyfest hogy az Allegro es Alza is v1-et szallit a visszajelzesek alapjan, en is e 2 webshopbol vettem oket. Nagyon nepszeru tipus es apron is alig latni 1-1darabot, ez elarul valamit.
Openwrt telepitesi leiras az owrt wikiben: [link]
Masik opcio a WR3000S/H (mind2 feher), viszont ezek lenyegesen dragabbak. Kicsivel erosebb antenna es nagyobb flash tarhely, egyebkent ugyanazt tudjak mint a WR3000v1 -
huan
őstag
Sziasztok,
Ki szeretném próbálni meshben (kábeles összeköttetésben) a Cudy routereket az olvasottak alapján.
Tudnátok segíteni, hogy pontosan melyikből vegyek 2db-ot, ha
- openwrt-t ajánlott rátenni, ha van? Miért?
- nem feltétel a wifi7 és a 2,5-ös port és az usb sem, de ha árban nincs nagy különbség, akkor ok
- Mire kell figyelnem vásárláskor (v2?) ?
- A flash-elés usb-n történik? És amin nincs usb?Elveszek a rengeteg információban
Köszönöm! -
Én január 18-án írtam a support@cudy.com címre, de azóta sem érkezett válasz.
Most írtam a cudy.com/contact oldalon keresztül is, hátha. -
Gardaai
senior tag
Hova írtál nekik és mennyi idő múlva válaszoltak?
Nekem is van egy bosszantó hibám.. remélem hamar megoldódik. -
konci79
őstag
Ott lakom fent a bal szélen a negyediken, középen, minden ablak a másik oldalon van. Itt a parkolóban közepes jelerősséget produkált a WR3600H.
Előtte Asus AX 4200, mondjuk úgy finoman szólva is megérte cserélni minden téren.
-
lali303
tag
Mi ez a névtelen wifi? Cudy wr 3600
link
Vendég wifi ki van kapcsolva. -
Kobe
veterán
mivel a wifi jel erőssége elsősorban az antenna hangolásától és csillapításától függ, így nem kellene difinek lennie közte csak attól hogy másik FW-t futtatsz
Sokkal többet tudsz dobni a jelerősségen ha optimálisan helyezed el a routert és mondjuk olyan csatornára konfigolod ami nincs tele az adott épületben pl -
hunaqua
addikt
Teljesítményben is jobb az OpenWrt a gyárinál? Gondolok itt pl: wifi erősség,stb.
-
hunaqua
addikt
Egyébként melyik kínai gyártó van a CUDY project mögött ? Milyen név alatt gyártanak még?
-
beller
aktív tag
A Wr3600 miben más mint a 3000? Melyik éri jobban meg az árát?
-
hunaqua
addikt
Az OpenWrt tud magyarul ?
-
hunaqua
addikt
Köszönöm !
-
Kobe
veterán
a wifinél én meg voltam győződve hogy tök stabil, mert rohadtjó lefedettséget ad 70 nm-en, de mostanában 1-2 játékfüggő szituban konstatálnom kellett, hogy azért van vele némi ingadozás. Ez játéktól függően pár100 vs pár10ezres latencyre ugrálást jelent. De még akkor sem szakadt a net.
A 2.4-es wifin jobb a helyzet, és amúgysem a letöltési sebesség a lényeg a nagygépen, de fura volt látni. Traffic elemzővel az elején ráadásul úgy mutatta, mintha a router és a digi központi IP között lenne csomag torlódás és veszteség, nem a PC és router között, de szerrintem ez a router prociteljesítményének lehet betudható......elég sok ezsköz lóg rajta
majdnem minden vezetékes slot foglalt + gépeken kívül sok itthoni okoseszköz is -
hunaqua
addikt
Elégedettek vagytok a gyári firmware -el (WR3000E) ,vagy stabilabb az OpenWrt ?
Nem feltétlen a beállítási lehetőségekre gondolok hanem a stabilitásra (tud menni hónapokig, nem fagy, nem kell újra indítani időnként ) és a wifi jel erősségére. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
IPV6 . Valaki használja? érdemes? PPPoe /digi/ hez mire kellállitani?
üdv -
Nálam nincs ilyen.
AP módban használom, hogy egy hálózat legyen a fő routerrel.
Ne vicceljünk már, hogy az AP mód kiüti a vendég wifi opciót...
-
Mobil appban szeretném a vendég wifit beállítani, de nem találom.
Mobil böngészővel a webes felületen se találom.
Windows gép most nincs kéznél.
Merre keressem?
Modell: WR3600-BE3600 -
TheProb
veterán
Sziasztok!
One-os HG8147X6-omat átállíttattam bridge módba, de saját WR3600H-val az istenért nem akar csatlakozni WAN-ra. laptoppal minden gond nélkül meg a pppoe. Van esetleg valami tippetek, hogy a router esetén mi lehet a gond?
-
11hh
tag
Végül sikerült felrakni? Mik a tapasztalataid?
-
11hh
tag
Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a kálváriámat a Cudy WR3600H (BE3600 / Wi-Fi 7) routeremmel, hátha másnak is segít.
A probléma: Vettem egy ilyen készüléket, de a gyári szoftverben (2.3.15) hiányzott a WISP / Extender funkció, vagy ami volt, az használhatatlanul instabil volt. Ha sikerült is csatlakoznia a főrouterhez, újraindítás után sosem állt vissza a kapcsolat.A hiba mélye (Log elemzés): Nem hagytam annyiban, kimentettem a logokat (syslog), és a Gemini (AI) segítségét kértem, hogy elemezze ki a rendszernaplókat. A Gemini több kritikus, kernel-szintű hibát azonosított a gyári firmware-ben:
External abort on linefetch és Segmentation fault: Ezek súlyos memóriakezelési hibák, amik a rendszer lefagyását okozták.
wl driver adapter not found: A rendszer futás közben egyszerűen "elveszítette" a Wi-Fi vezérlőt.
bdinfo read failed: A router nem tudta beolvasni a saját hardver-azonosítóit, ezért a driverek nem töltődtek be megfelelően.
Írtam a Cudy support-nek, és küldtek egy nem publikus béta firmware-t (v2.5.3b).
A frissítés utána a hibák megszünetek.
Megjelent 5-féle üzemmód (Vezeték nélküli útválasztó, AP, Extender, WISP, Client).
A logokból eltűntek a fagyások és a fenti hibaüzenetek.
Az újraindítások után azonnal és stabilan újracsatlakozik a főrouterre.
Ha valakinek hasonló gondja van ezzel a típussal (WR3600H / R69 hardware), ne várjatok a hivatalos frissítésre! Szívesen megosztom veletek a WR3600H-2.5.3b-20251205-163457-sysupgrade.bin fájlt
-
Kobe
veterán
válasz
martongunar
üzenetére
nem a sebességgel van a baj, hanem a pinggel.
Egyébként a 450 mbpst-t a lakás bejárati ajtaja felett elhelyezett homeserver szekrényből szórja úgy hogy a PC a lakás átellenes legtávolabbi pontján van, 2 db 16 cm vastag vasbeton fal és 2-3 téglafal árnyáékolásában.....ettől jobb nem tud lenni, de ez is bőven istenes, minden sebesség-releváns app dockerbőkl fut a homeserveren, ami madzaggal lóg a routerena pingplotter szerint nem biztos, hogy a cudy-val van a gebasz vagy a wifi hálózattal, mert időszakosan a huawei digis router IP-je (hop2) és a digis default gateway IP-je (hop3) között jelentkezik lagspike, miközben az én routerem minimál latency mellett tolja a csomagokat:

-
4Grider
félisten
M3000-as eszközöket használok és sajnos azt veszem észre, hogy ahol erős-közepes jel volt, egyszer csak elmegy a térerő percekre, máshol meg ugyanakkor erősödik. A beamforming-ot nem lehet ezeken az eszközökön kikapcsolni?
-
Kobe
veterán
Ebben a lapban inteles a wifi, de a hivatalos honlapon egy kicsit régebbi van fent mint amit a friss windowd alapból felrántott rá:
https://rog.asus.com/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-wi-fi-model/helpdesk_download/
-
martongunar
aktív tag
Találgatni könnyű, de én inkább tippelek rádiós problémára (wifin kívül bármi más is zavarhat, amit nem tudsz detektálni, nyilván 5GHz-en kevésbé, de lehetséges). A 450Mbps nagyon kevés, 800 felett kéne lennie. Kábelen gondolom nem tudod bekötni a gépet, de egy próbát megérne.
Többet nem tudok sajnos segíteni, nincs ilyen routerem, csak érdeklődni jöttem ide. -
Kobe
veterán
Hi
Optikai kábelen jön net a lakásba, amit a digi-s router bridge módban ad tovább a saját Cudy routeremnek (WR3000S) ami szórja a wifit.
A PC-n viszont irdatlan lag spikeokat tapasztalok, játéktól függúen 10-20ezerre is felugrik a latency, elég sűrűn
Az adott gépen a wifi erőssége megfelelő, a gigabitből 450 mbps stabilan átjön, speedtest oldalak sem mutatnak ping vagy latency problémát. 5g-s networkre csatlakozok a PC-vel, a csatornakiosztás is megfelelő, nincs semmilyen más interferencia vagy átfedés más jellel az adott csatornán.
A 2.4-es dugig van, azért nem is nagyon használom
már próbáltam utánajárni mi okozhatja a spikeokat, de nincs több ötletem
valakinek tapasztalata vagy ötlete ?
logban annyit látok hogy restart után is - bár a másik, 2.4 ghzes networkön - de elég sok csoamg van Rx error-ban, az 5G-sen amin a PC is lóg, 0a logban van pár daemon.warn, meg kern.error bejegyzés is
Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764239] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4098: TXSFM = 0, TXS2M/H = 0/1, FixRate = 1, TxRate/BW = 0x4b/0Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764247] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4154: ME/RE/LE/BE/TxOPLimitErr/BA-Fail = 0/0/0/0/0/0, PS = 0, Pid = 0Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764252] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4161: Tid = 0, AntId = 0, ETxBF/ITxBf = 0/0Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764256] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4166: TxPwrdBm = 0x2e, AMPDU = 0x0Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764261] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4172: TxDelay(32us) = 0x11, RxVSeqNum =0x c, Wlan Idx = 0x7Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764266] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4177: SN = 0x6c, LastTxRateIdx = 0Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764270] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4181: timestamp = 0xb7d19214Sun Dec 7 16:57:38 2025 kern.err kernel: [67507.764275] 7981@C00L1,mtf_txs_handler() 4191: FrontTime(32us) = 0x1bf079f, MPDU TxCnt =1, Oos = 0, FinalMPDU = 1Sun Dec 7 16:57:39 2025 daemon.warn wireless[2835]: MSG_INFO: rax0 disassoc: 6A:4D:B4:8D:63:96, rssi: 29Sun Dec 7 16:57:39 2025 user.notice wireless: disassoc { "iface": "wlan10", "macaddr": "6A:4D:B4:8D:63:96" }Sun Dec 7 16:57:39 2025 daemon.warn wireless[2835]: MSG_INFO: rax0 auth sucess, rssi 28, 6A:4D:B4:8D:63:96Sun Dec 7 16:57:39 2025 kern.err kernel: [67508.797334] 7981@C08L1,PeerAssocReqCmmSanity() 1510: IE_WLAN_EXTENSION: no handler for extension_id:137 -
martongunar
aktív tag
A Wifi 7 az nem egy háromsávos szabvány?
-
Minden Cudy router tud repeater módban működni?
Jelen esetben a WR3600-BE3600 modellre gondolok.A Cudy emulátort kipróbálva, csak 2 módot enged választani:
- Wireless Router
- Wireless Access Point -
lali303
tag
Sziasztok!
Cudy BE 3600-on miket kell beállítani hogy azon keresztül menjen a Telekom tv? -
konci79
őstag
Be akartam képernyő fotózni, de 5 fotó lenne, úgyhogy van

Nálam Asus AX4200 helyére került egy WR3600H, ennek a ház előtt is fogható a wifije( 4 emeleten lakom...).
Összességében szerintem stabilabb, erősebb mint az itteni fórumon sztárolt Asus.
Az app menüjének a magyar nyelve még nem az igazi, de el lehet igazodni, pár fura fordítás van csak. -
kulturg
tag
Eddig egyértelműen nem találtam, de a Cudy routerekben van DDNS? (pl. No-IP)
-
törölt tag
Mivel lesz jobb egy Cudy router, ha teszek rá Openwrt-t?
-
Noxy
veterán
Ezeket a sorokat nézd:
DDR/RAM
2.5G RJ45 Ports
Gigabit RJ45 Ports
USB-A 2.0 Ports
Power Methods (802.3at/af PoE)AX nem termék, hanem a szabvány rövidítése.
A „3000” nem konkrét adatátviteli sebességet jelent, hanem az összesített elméleti sávszélességet mindkét frekvenciasávon (2,4 GHz + 5 GHz) együtt. [link] -
tau_ba
tag
-
tau_ba
tag
Sziasztok,
1. mi a fo kulonbseg a sima WR3000/WR3000E/WR3000H/WR3000S kozott? Melyik a legjobb?
2. Ha mesh-ben szeretnem, akkor erdemesebb mondjuk 2 ugyanolyan WR3000-t venni, vagy egy WR3000-t es mondjuk egy M3000-t kiegesziteskeppen?
-
S.I
csendes tag
ha már van ilyen togyik, akkor:
wr3000h
wan ugyan 2,5 gb, de a szvics benne csak 1 gb, amire a wifit is befűzték.
mire képes: gondolom arra, hogy ha wan-on van 2,5 gb, akkor elosztogatja 1 gb-ekre
mire nem: hogy ap-ként, 2.5 gb-es lan porton kiadja a wifi felől a gigabit feletti sebességet.
egyébként rohadt messze eldobja a wifi jelet ax-en is és elég vastagon, viszont egy idő után bármit csináltam az up része a hálózat felé nem ment 800 megabit fölé ax-en.
ugyanott volt asus ax3000 v2 160 MB/s, ax-en, meg most van mercusy BE3600, 200 felett. viszont hatótávban egyik sincs a közelében. -
kpityu2
addikt
Nyilván ha a mesh vezérlő nem kizárólag ethernet módban van, akkor kell neki a wifi, hogy menedzselje a hálózatot. Nem tudom a Cudy beállitasaiban van-e olyan opció, hogy csak ethernetet használjon backhaulnak. Ha nem enged ilyet, vagy ilyenkor se engedi a wifi kikapcsolását, akkor meg lehet csinálni, hogy a routert kiveszed a meshből és az egyik node-ot teszed meg mesh vezérlőnek. Ami ilyenkor alighanem routerként is funkcionál, vagyis egy alhálózatot hoz létre.
-
Veron
addikt
Azért vannak meshben, mert a mesh előnyeit ki akarom használni. A két APnek (vagy inkább mesh csomópontnak) meshben kell működnie, de a routerre nincs szükség, mert nem nem ad hozzá a lefedettséghez, annak kizárólag routolnia kellene.
De a Cudy rendszerben gondolkodik, tehát a mesh rendszert tudod ki be kapcsolni, routert nem tudod kivenni belőle. -
kpityu2
addikt
Ha csak AP-ként funkcionálnak akkor miért vannak mesh-ben? Ha meshben vannak akkor miért akarod ott kikapcsolni a rádiót? Simán lehet, hogy a Cudy-ban nincs meg az az opció, mint az Asus-ban, hogy külön-külön kapcsolgasd a mesh csomópontokban a rádiót. Ha hiányzik akkor meg lehet reklamálni, hátha a Cudy-nál beteszik valamelyik FW frissítésbe. Egyébként a Cudy FW-je egy felpimpelt OpenWRT, simán fel is megy rá, ott meg már olyan egyéni konfigot varázsol az ember amilyet csak akar.
-
Veron
addikt
Vásároltam néhány Cudy eszközt, mivel több ajánlás is érkezett a márkára. Egy WR3000H router és 2 db M3000 van a hálózatban, utóbbi AP-ként funkcionálnak mesh-ben.
Két problémám van:
-nem tudom kizárólag a routeren deaktiválni a rádiojel-sugárzást, ill.
-a management software sok esetben nem jelenítni meg a csatlakoztatott eszközök nevét (pl. unknown, client)
Valaki tud ezekre megoldást?
Köszi! -
Dr.NX
veterán
Ide jöhetnek a Cudy routerekkel és egyéb hálózati eszközökkel kapcsolatos tapasztalatok, vélemények, tesztek, tanácsok, beállítások, hibaelhárítás, firmware-ek, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Hobby elektronika
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Fotókon a Samsung Galaxy A57
- További aktív témák...
- Thinkpad L14 Gen4 14" FHD IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Watch S4 2028.02.06-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Intel i5 14400f Gainward RTX 5070 12Gb 32Gb DDR5 1TB SSD Gamer Pc Eladó!
- Samsung galaxy watch 8 44mm BONTATLAN!
- Legion Pro 5 16ARX8 16" QHD+ IPS Ryzen 7 7745HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Bomba ár! HP EliteBook 9470M - i5-3G I 4GB I 256SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Fotó állvány eladó
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest