Új hozzászólás Aktív témák

• Johnie

tag

Hmmm. Érdekes jelenség történt ma. AsRock FM2A75 Pro4 alaplapom egyik percről a másikra ne érzékelné a processzor hőfokot létezik ilyen?

Eddig úgy volt belőve a BIOS (csendesebb gépet akartam) , hogy 45 fok felett szépen emelje a ventilátor fordulatszámát ha kell akár a maximumig. Így netezés közben elvolt 35 fok körül 2100 fordulat mellett szép csendesen, ha pedig játszottam akkor mindig hallottam, hogy egy idő után felpörög, zajosabb lesz 45-50 foknál 3300 as fordulaton. Ugyanezeket a beállításokat nem csak a BIOS-ban hanem az AXTU nevű programmal is el tudtam végezni ha akartam.

Ma játék közben minden csendes maradt. Mikor észrevettem, a proci hőfoka már 70 körül járt 2100 fordulat mellett, majd kilépve a játékból szépen visszahűlt 35 fokig. Valamiért nem emelte meg sem a BIOS , sem az AXTU a fordulatot. Újraindítottam a gépet, és azóta egyik sem látja a proci hőfokot, N/A jelenik meg az érték helyén....

Viszont a HWinfo64 nevű program ezek után is látja, azt is ha terhelésnél emelkedik, azt is ha nyugalmi állapotban visszahűl....

Mi történhetett? Értem én ,hogy az AXTU a BIOS-ból olvasta ki a hőfokot és mikor már nem volt mit kiolvasnia, minek is emelte volna a fordulatot, persze, hogy hagyta alacsonyan....
    Azt nem értem , hogy ha a főbb egységek nem tudnak procihőfokot kiolvasni, akkor a HWinfo honnan érzékel?

Új hozzászólás Aktív témák