Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnie
tag
Hmmm. Érdekes jelenség történt ma. AsRock FM2A75 Pro4 alaplapom egyik percről a másikra ne érzékelné a processzor hőfokot létezik ilyen?
Eddig úgy volt belőve a BIOS (csendesebb gépet akartam) , hogy 45 fok felett szépen emelje a ventilátor fordulatszámát ha kell akár a maximumig. Így netezés közben elvolt 35 fok körül 2100 fordulat mellett szép csendesen, ha pedig játszottam akkor mindig hallottam, hogy egy idő után felpörög, zajosabb lesz 45-50 foknál 3300 as fordulaton. Ugyanezeket a beállításokat nem csak a BIOS-ban hanem az AXTU nevű programmal is el tudtam végezni ha akartam.
Ma játék közben minden csendes maradt. Mikor észrevettem, a proci hőfoka már 70 körül járt 2100 fordulat mellett, majd kilépve a játékból szépen visszahűlt 35 fokig. Valamiért nem emelte meg sem a BIOS , sem az AXTU a fordulatot. Újraindítottam a gépet, és azóta egyik sem látja a proci hőfokot, N/A jelenik meg az érték helyén....
Viszont a HWinfo64 nevű program ezek után is látja, azt is ha terhelésnél emelkedik, azt is ha nyugalmi állapotban visszahűl....
Mi történhetett? Értem én ,hogy az AXTU a BIOS-ból olvasta ki a hőfokot és mikor már nem volt mit kiolvasnia, minek is emelte volna a fordulatot, persze, hogy hagyta alacsonyan....
Azt nem értem , hogy ha a főbb egységek nem tudnak procihőfokot kiolvasni, akkor a HWinfo honnan érzékel?
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged