- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- HDMI topic
- OLED monitor topik
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
szacsee #7715 üzenetére
Hali!
Az A10-esek IGP-je kb A GDDR3-as ramokkal szerelt HD 6670-es szintjén mozog,szóval szerintem simán erősebb a 4670nél.Memória talán kevés lesz a 2x2Gb főleg hogy IGP mellé nem árt 1gigát rendelni a rendszermemóriából....
Deszkából én az Asrock FM2A85X Extreme4-M vagy MSI FM2-A75MA-E35 amit gondolok, hogy jó lehetne
-
törölt tag
válasz
szacsee #3453 üzenetére
Feltétlen leírom! Már izzítom a flexet.
atti_2010: Igen, alulfeszelni szeretném majd, hogy minél halkabb legyen és kevesebbet fogyasszon. De mivel még sosem volt AMD-m, ezért valószínű jönnöm kell majd segítségért a topicba.
Egy kérdés: Ha megérkezik az alaplap, akkor rögtön kezdjek egy BIOS frissítéssel, vagy inkább hagyjam azt, ami rajta van, és csak akkor babráljak vele, ha valami gondom van? Csak mert azért kicsit félek a BIOS frissítéstől, nehogy elcsesszem a lapot, azt hiszem itt is járt így valaki a topicban.
-
jeni
félisten
válasz
szacsee #3383 üzenetére
igen láttam korábban és olvastam róla hírt,hogy hátrány a dolognak,hogy a hűtő réz csőre a passzív lamellás hűtő test csak rá van téve és nem közöttük (keresztül,nem át fúrt módon) meg el,így a hűtési felülete nem teljes csak azon a részen veszi el a hőt ahol a cső érintkezik a fém lamellákkal.
-
SylverR
senior tag
válasz
szacsee #3301 üzenetére
Rendben. OC-zni egyelőre nem szándékozom. Örülök, ha működik. Majd ha lesz külön VGA-m, akkor bufflázok. Addig nem merek.
Igen, a Turbo Core elvileg úgy megy, hogy megnézi a terheltséget, és az alapján letilt magokat/növel órajelet, vagy épp csökkenti azt, hogy beleférjen a TDP keretbe. Elvileg így működik. A gyakorlatot nem tudom én sem...De folyamatosan ingadozik az órajel, szal gyanús.
-
SylverR
senior tag
válasz
szacsee #3288 üzenetére
Bah. Nem tudom, bevan lőve, hogy 70 fok felett jelezzen a lap, de mégse jelez. Szóval a szenzor szerintem jó. Bár az imént néztem friss indítás alól. Hagytam kicsit melegedni. 40-ig felkúszott azért szépen. Szóval amit a Hardware monitor kiír 40 fokot, az jó. De aztán a fene se tudja mi van.
-
senki66
senior tag
válasz
szacsee #3250 üzenetére
Az enyém is GA-F2A85X-D3H, fekete nyákos, de ez nem a felső kategória, csak az UP4 és én lebutított biost kaptam.
Az új lapok bios frissítésének átlagos megjelenési idejével kalkulálva egy jó hónapon belül jönnie kellene egy frissítésnek. Remélem javít majd a helyzeten.
-
-
f_sanyee
senior tag
válasz
szacsee #3186 üzenetére
xonart kivettem mar termeszetesen, ugy se jo.
tapot meg az elozo lapnal teszteltem egy masikkal igaz nem egy tul joval, de aki azt hasznalja annak nicnsennek ilyen gondjai (ugyanezzel a konfiggal).
de ha a memtest reggelre nem hoz eredmenyt, akkor holnap szerzek vmi erosebb tapot tesztelni. -
f_sanyee
senior tag
válasz
szacsee #3156 üzenetére
ezek mar vegig voltak jatszva az elozo lappal, amit visszavittem, ramok benne vannak a listaba, ahogy irtam tap volt probalva masikkal, masik hdd-t berakam, win mar telepiteskor elszallt. apu, ram is volt probalva ugyanilyenekkel mint ami most benne van. haz nelkul is ossze lett rakva, 1 rammal, 2 rammal, masik slotba, memtest orakig ment. szoval van egy masik lapom ami kb ugyanaz mint az elozo es kezdjem elorol?
-
Müszi
senior tag
válasz
szacsee #3058 üzenetére
Én is nagyjából erre a megállapításra jutottam. itt írtam is hogy a két DGS lap picit jobbnak tűnik ilyen szempontból mivel több mosfet-tel oldották meg. Ellenben a kis ITX-nél más alkatrészt látok . Nem tudom mi lehet, talán két mosfet egy tokozásban, de két oldalról összesen 8 lába van, fázisonként csupán 2db-ot használnak belőle és a kondizás is karcsúnak tűnik. Ettől függetlenül ezek pukkannak előszeretettel.
-
Müszi
senior tag
válasz
szacsee #3011 üzenetére
A ram tápellátása nem tartozik a processzor VRM áramköréhez, ahogyan egyéb más hardverelamek tápellátása sem. Van ahol szétbontva emlegetik a VRM-et 3+2, 4+1, 4+2 stb fázisra, mivel a mostani procikon belül már több egység található, amik külön-külön kapják a feszt (CPU core, NB core, IGP). Igen tévedsz sajnos. A 4+2 az összesen még ma is 6. fázis. És mind az procit látja el draft-tal.
Én egyben számolom az egész APU VRM-et és néhány Asrock lapon kívül nem találkoztam összesen 4 fázisú megoldással. Ha te találkoztál ilyennel, küldj légyszi róla egy linket.
Itt az enyémnél külön megjelöltem a ram tápkörét: -
cyrix
csendes tag
válasz
szacsee #2996 üzenetére
Ubuntuval live-ról is tökéletes minden (net, hang, igp), nekem Asrock FM2A75 Pro4-M van.
Szerintem baromi kevés olyan mai hardver van ami kifogna az Ubin, inkább a régebbi (6 évnél öregebb) wifi adapterekkel szokott gond lenni (saját tapasztalat), mert azok kikerültek a támogatásból. De megoldható ez is ndiswrapper + windows-os driver használatával. -
Findzs
addikt
válasz
szacsee #2980 üzenetére
igazad van
a performance per watt táblázatot néztem félreMüszi:
csak a saját példámból indulok ki:
augusztus óta forgalmazzák az fm2a75m-dgs -t annyira rossz nem lehet, ha meg mégis akkor 2 év gar van rá
a nagykerekből is kapkodják mint a cukrot de nem panaszkodtak arról, hogy sokat vinnének vissza garanciális problémávalpersze hibás széria mindig becsúszhat
-
Müszi
senior tag
válasz
szacsee #2969 üzenetére
Jól látod. A régiekkel azért nem vetném össze ezeket, mert egészen más volt az akkor elérhető alkatrész készlet és másképpen terheltek az akkori procik is. Én kizárólag csak az FM2-ben néztem szét és ahogyan írod is csak Asrockék vállalták be néhány alsó kategoriás lapjuknál és a pici ITX-nél a csupán 4 fázisú VRM-et. Hát ez a fajta költségcsökkentés sajnos úgy tünik nagyon nem jött be most nekik.
-
senki66
senior tag
-
-
Müszi
senior tag
válasz
szacsee #2890 üzenetére
Ránézésre is megállapítható hogy miért lehet problémás néhány belépőszintű és az ITX-es Asrock deszka.
Ezen, ezen, ezen és ezen csak négy fázosos a VRM áramkör és nincsen rajtuk hűtés sem.
Ettől még tökéletesen használhatóak, de lehetőleg 65W-os procival és nem árt a magfeszültséget minél alacsonyabbra állítani nomeg a tuningot kerülni.
Ha meghajtjuk, túlmelegedhet és füst. Aztán -
Vartanus
őstag
válasz
szacsee #2844 üzenetére
Hali!
Első kérdésre válasz:
Ha mindenképp beéred 1modulos (2 "magos") apuval akkor jó az 5400K bár én javasolnám inkább az A8 5600K-t ha belefér a keretbe-dupla annyi "mag" erősebb IGP..alaplap jó választás szerintem
Másik kérdés:
Azt az 1. genereációs i3+4670 kombót egy A8 5600K lazán üti teljesítményben és fogyasztásban is. Alaplapok közül inkább Asus,MSI,Gigabyte-ot nézz de állítólag az Extreme szériás vagy normal ATX-es Asrockokkal sincs baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest