Hirdetés
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Most már ilyen is van: "Laptop" macskáknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
-
45200 - 45101
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
Az Emag-os vásárlás nem regisztrálható az ötéves garancia promócióba.
Szuper akkor marad a telekom, ott virit nsgy betűkkel az 5év.
Egyébiránt ötleted a p8k vagy c6k terén? -
Tompika777
senior tag
Sziasztok bátyám nézeget tcl tévéket gondolom megosztom veletek, hogy az 55C7K 218k ha egy pár száz forintos kütyüt raktok még a kosárba.
Egyúttal meg is kérdezném, hogy főképp online tatalmakra és xbox-hoz melyiket ajánlanátok 55"-ben. P8K 150k v. C6K 167k
Illetve az emagos vásárlás beregisztrálható-e 5 év gariraAz Emag-os vásárlás nem regisztrálható az ötéves garancia promócióba.
-
anonymus89
addikt
Sziasztok bátyám nézeget tcl tévéket gondolom megosztom veletek, hogy az 55C7K 218k ha egy pár száz forintos kütyüt raktok még a kosárba.
Egyúttal meg is kérdezném, hogy főképp online tatalmakra és xbox-hoz melyiket ajánlanátok 55"-ben. P8K 150k v. C6K 167k
Illetve az emagos vásárlás beregisztrálható-e 5 év garira -
Vhiktor
Topikgazda
Lépjünk már túl ezen!
Nekem 65C7K van, aztán felőlem lehet benne mókus által hajtott petróleum lámpa is, ha egyszer ez jött be mikor néztem a TV-ket!
QN90F meg persze, hogy jobb. Meg az ára is! Meg az OLED is jobb, hűha....
Inkább arról menjen "vita", ki melyik firmware-t használja, és mondjuk érdemes e frissíteni a V560-ról!?
F-hez nem volt szerencsém csak qn90d es qn95dhez, azok nem jobbak, csak drágábbak.
-
bagoly71.
tag
Lépjünk már túl ezen!
Nekem 65C7K van, aztán felőlem lehet benne mókus által hajtott petróleum lámpa is, ha egyszer ez jött be mikor néztem a TV-ket!
QN90F meg persze, hogy jobb. Meg az ára is! Meg az OLED is jobb, hűha....
Inkább arról menjen "vita", ki melyik firmware-t használja, és mondjuk érdemes e frissíteni a V560-ról!?
-
TungurKnivur
tag
Nem a negatív tapasztalatok lettek leszólva, hanem kifejezetten a TE sokadik ömlengésed. Ami már k*rva unalmas. De igen, 76-szor leírtad, hogy az SD adás szar a TCL-n, míg a Samsungon bezzeg milyen jó. OK. Elkönyveltük, haladjunk. (tegyük hozzá egyébként, hogy marha szubjektív, hogy kinek mi a jó... ráadásul 43" vs 55" sem ugyanolan ugyanakkora 4K Felvontás mellett. DE ezt is leírták neked többször is...)
1-szer írtam le.
Erről ennyit.
Pá... -
turho
addikt
Update a kamu qd rétegről TCL tvk esetében
Megnéztem a TCL C805 mérési eredményeit és összehasonlítottsm aszíntér lefedettségét rtings által publikált samsung QN95D adatokkal.
Az, hogy most valóban használtak e qd réteget a tclben azt nem tudom, de a színtér lefedettsége a 2 tvnek nagyon közel van egymáshoz, innentől kezdve meg teljesen lényegtelen.
A samsung p3 színtér lefedettsége 87%, bt2020 színtér lefedettsége 61%.
A TCL C805 p3 színtér lefedettsége xy térben 87%, uv térben 93%, bt2020 színtér lefedettsége xy térben 63%, uv térben 70%, szóval még jobban is teljesít kicsit mint a samsung csúcs kategóriás QD miniled tvje a QN95D

Egyébként a qd réteg kideríthető SPD mérésből, megpróbálom előkeresni a c805 SPD mérésemet és szépen összehasonlítjuk a Samsungéval amit rtings mért.
Ok, engem megnyugtatott, tudja amit kell
köszi -
freeland0806
aktív tag
Megnéztem a TCL C805 mérési eredményeit és összehasonlítottsm aszíntér lefedettségét rtings által publikált samsung QN95D adatokkal.
Az, hogy most valóban használtak e qd réteget a tclben azt nem tudom, de a színtér lefedettsége a 2 tvnek nagyon közel van egymáshoz, innentől kezdve meg teljesen lényegtelen.
A TCL C805 p3 színtér lefedettsége xy térben 87%, uv térben 93%, bt2020 színtér lefedettsége xy térben 63%, uv térben 70%, szóval még jobban is teljesít kicsit mint a samsung csúcs kategóriás QD miniled tvje a QN95D

Egyébként a qd réteg kideríthető SPD mérésből, megpróbálom előkeresni a c805 SPD mérésemet és szépen összehasonlítjuk a Samsungéval amit rtings mért.
Na ez jó! Én kíváncsian várom és köszi , hogy foglalkozol a témával
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem néhány napra be kéne zárni ezt a topikot. Aztán újra nyitni. Mert eléggé lement a színvonal. Pedig korábban igen jó volt. A hangulat és társaság is jól volt az elmúlt időszakot leszámítva. Én azt szeretném vissza.
Ha ehhez az kell akkor a Samsung-osok menjenek a Samsung topikba. Míg itt meg maradjanak a TCL imádók. Nekem mindegy de ez így most elég gáz....
Felőlem át is nevezhetjük a topikot TCL TV fun team -re. Akkor legalább a sok .... nem reklamálna hogy az itt lévő emberek szeretik a TCL TV-jüket... Ami egyébként mennyire botrányos egy TCL TV topicban.....Amíg nincs személyeskedés vagy nem nagyon off a téma, addig nem igazan lehet mit tenni.
A felskalazas minősége témába vág, ha egy fórumozó más márkát tapasztalt ebben jobbnak, akkor az is veleménnyílvánítás, ami segíthet másoknak.
-
mikrofon
veterán
Szerintem néhány napra be kéne zárni ezt a topikot. Aztán újra nyitni. Mert eléggé lement a színvonal. Pedig korábban igen jó volt. A hangulat és társaság is jól volt az elmúlt időszakot leszámítva. Én azt szeretném vissza.
Ha ehhez az kell akkor a Samsung-osok menjenek a Samsung topikba. Míg itt meg maradjanak a TCL imádók. Nekem mindegy de ez így most elég gáz....
Felőlem át is nevezhetjük a topikot TCL TV fun team -re. Akkor legalább a sok .... nem reklamálna hogy az itt lévő emberek szeretik a TCL TV-jüket... Ami egyébként mennyire botrányos egy TCL TV topicban..... -
Vhiktor
Topikgazda

-
freeland0806
aktív tag
-
Swenk
aktív tag
Én a 65C835 -el úgy vagyok ,hogy ha esetleg átvertek ,akkor így jártam, de attól még rohadt jó képe és hangja van.
Nincs felhősödés , bevilágítás probléma , nincs indokolatlan rezonancia a tv dobozában, stb ...
(legutolsó firm. a DV -t is gatyába rázta)Bárcsak mindennel így vernének át a boltokban

így van, amíg ilyen szép a képe, tőlem villanykörtével is előállíthatja. Na persze, hogy perel a Samsung...nagy lett a konkurencia.És mi van, ha igaz, majd megveszi a német más néven.Szerintem egy átlag német nem számolgat quantum pontokat, mert egy olcsóbb tv-keres, szép képpel.Én is megvettem a tcl-t, és akkor még azt sem tudtam, hogy mi az quantum izé..... -
Steve2006
tag
Pontosan értem/értjük. Ne haragudj már, de milyen jogon állsz bele másokba? A kölcsönös tiszteletet adjuk már meg egymásnak, még így névtelenül is. Nekem pl igenis fontos lenne, hogy lássam a valós felhasználói tapasztalatokat. Érdekelnek a pozitív és negatív tapasztalatok is egyaránt. Egyáltalán nem írta le TungurKnivur 76x ugyanazt. Görgess vissza. Reagált csupán a hozzászólásokra. Ahhoz normális esetben joga van. De "muszáj" beleállni és fellázadni hiszen nem egyezik az álláspontotok. Lehetne ezt kulturáltabban is szerintem. Nem összebalhézni egy márka miatt (amelyikről épp a napokban derült ki, hogy átverte a vásárlóit). De ti tudjátok. Még mielőtt Samsung pártinak tűnnék, bár baromi jó tévéik vannak, egyedül a szerviz háttér miatt nem vennék, mert azzal a TCL-el is megjártam...
Továbbra is csak azt igazoltad, hogy nulla a szövegértésed. Ennyi...
-
freeland0806
aktív tag
-
KFury
csendes tag
Pontosan értem/értjük. Ne haragudj már, de milyen jogon állsz bele másokba? A kölcsönös tiszteletet adjuk már meg egymásnak, még így névtelenül is. Nekem pl igenis fontos lenne, hogy lássam a valós felhasználói tapasztalatokat. Érdekelnek a pozitív és negatív tapasztalatok is egyaránt. Egyáltalán nem írta le TungurKnivur 76x ugyanazt. Görgess vissza. Reagált csupán a hozzászólásokra. Ahhoz normális esetben joga van. De "muszáj" beleállni és fellázadni hiszen nem egyezik az álláspontotok. Lehetne ezt kulturáltabban is szerintem. Nem összebalhézni egy márka miatt (amelyikről épp a napokban derült ki, hogy átverte a vásárlóit). De ti tudjátok. Még mielőtt Samsung pártinak tűnnék, bár baromi jó tévéik vannak, egyedül a szerviz háttér miatt nem vennék, mert azzal a TCL-el is megjártam...
Lássam a valós felhasználói tapasztalatokat.
Hát azt marhára látni fogod egy fórum hsz-ből.........................
-
H-Mano
tag
Üdv!
TCL 55C728/Telekom IPTV box(Tatung)
Milyen hang beállításokat javasolnátok TV-s filmnézéshez a tv-n (boxon?), CEC(eARC) 2.1-es HDMI-s külső hangfalakkal.
(Telekom IPTV BOX, tudom, hogy elég gyengus...)
Köszi. -
KFury
csendes tag
Elsőre is értette mindenki.
Rohadtul nem úgy tűnik, még 76-odszorra sem, különben nem ezek a hsz-ek jöttek volna (tisztelet a kivételeknek persze)
Mintha valóban egy tcl fanclub lenne, negatív tapasztalatok leszólva.Nem a negatív tapasztalatok lettek leszólva, hanem kifejezetten a TE sokadik ömlengésed. Ami már k*rva unalmas. De igen, 76-szor leírtad, hogy az SD adás szar a TCL-n, míg a Samsungon bezzeg milyen jó. OK. Elkönyveltük, haladjunk. (tegyük hozzá egyébként, hogy marha szubjektív, hogy kinek mi a jó... ráadásul 43" vs 55" sem ugyanolan ugyanakkora 4K Felvontás mellett. DE ezt is leírták neked többször is...)
-
freeland0806
aktív tag
-
Steve2006
tag
"Amúgy függetlenül attól, hogy valaki pozitívat vagy negatívat ír"
Persze... Valamiért a sokadik C7K dicséret nem zavart, de ez, hogy negatívat írt valaki ez már felháborító
Valami tömegkatasztrófa a szövegértésetek...
-
kokokka
addikt
Nem szar és nem király, csak univerzálisabban használható a másik két márka.
Az olcsó(bb)ságnak ára van.
Rühellem, ha félremagyaráznak...Milyen olcsóság? Samsung QLED-em volt 65 collban. Nagyon jó TV volt. Egy 85-ös TCL-re cseréltem de soha vissza nem mennék Samsungra ez után a 16 hónap után az biztos. Pedig szeretem a Samsungot, nekem sose volt bajom vele egyetlen eszközzel sem (a telefonom is egy S23U). De amit ez a TCL ad, azt a Samsung sose fogja adni ebben az árban. Úgyhogy itt nem az olcsósság a kérdés, hanem, hogy kit tud lehúzni a Samsung alhangon másfélszeres, de akár dupla árral is.
-
TungurKnivur
tag
Elsőre is értette mindenki.
Rohadtul nem úgy tűnik, még 76-odszorra sem, különben nem ezek a hsz-ek jöttek volna (tisztelet a kivételeknek persze)
Mintha valóban egy tcl fanclub lenne, negatív tapasztalatok leszólva. -
freeland0806
aktív tag
"Amúgy függetlenül attól, hogy valaki pozitívat vagy negatívat ír"
Persze... Valamiért a sokadik C7K dicséret nem zavart, de ez, hogy negatívat írt valaki ez már felháborító
-
mexel
veterán
Máshol volt ahiba a beállításokban. Ebben a típusban a "speciális videó" beállításokon belül van a "szakértő" mód és abban van egy "színtér" menüpont. Az nem auton hanem manuálison volt. Így most engedi a boxon a 4:4:4 12 bit-et is és így a box auto módban már 4k-nak látja.
( elég érdekes beáállítások vannak ezen a TCL-en, mondjuk a többi tv is érdekes tud lenni. Így mindjárt jobb -
KFury
csendes tag
Szerintem nem TCL fan club a topic címe, de lépek én is, egy TCL-t vettem, de nem is fogok venni másikat soha. Örülök neki, hogy megelégedéssel használjátok, amíg nem vettem meg a Philipset (sőt a Philips csak IPS, és nem VA panel), addig én is együtt tudtam rossz érzés nélkül élni a hibáival, a képminőségével, nyugtattam magam, hogy ennyi pénzért ez mennyire jó, aztán rájöttem, hogy mégsem. Ahogy olvasom a topicot, vannak hibák, amiket azóta sem tudott megugrani a TCL, és vannak hibák, amik még rosszabbak, és igen, amíg nem használsz másik tévét ugyanabban a háztartásban, és nem szánsz ugyanannyi időt a beállítására, addig tényleg tök jó a TCL. Na sziasztok!
Marhára nincs "fan club"-ság, hanem, hogy valaki 76-szor leírja ugyanazt a véleményét. Elsőre is értette mindenki. (Amúgy függetlenül attól, hogy valaki pozitívat vagy negatívat ír). Kb. mint az ókori Rómában Cato szenátor minden felszólalása után hozzátette: Carthago delenda est...
-
RVR400
veterán
Szerintem nem TCL fan club a topic címe, de lépek én is, egy TCL-t vettem, de nem is fogok venni másikat soha. Örülök neki, hogy megelégedéssel használjátok, amíg nem vettem meg a Philipset (sőt a Philips csak IPS, és nem VA panel), addig én is együtt tudtam rossz érzés nélkül élni a hibáival, a képminőségével, nyugtattam magam, hogy ennyi pénzért ez mennyire jó, aztán rájöttem, hogy mégsem. Ahogy olvasom a topicot, vannak hibák, amiket azóta sem tudott megugrani a TCL, és vannak hibák, amik még rosszabbak, és igen, amíg nem használsz másik tévét ugyanabban a háztartásban, és nem szánsz ugyanannyi időt a beállítására, addig tényleg tök jó a TCL. Na sziasztok!
-
turho
addikt
-
Steve2006
tag
-
KFury
csendes tag
Nem szar és nem király, csak univerzálisabban használható a másik két márka.
Az olcsó(bb)ságnak ára van.
Rühellem, ha félremagyaráznak...Én meg azt rühellem ,hogy marhára fárasztó vagy...
-
TungurKnivur
tag
-
Vhiktor
Topikgazda
-
Vhiktor
Topikgazda
Vagy két héten át folyamatosan írtam itt, hogy az sd-vel van a probléma...
Ugyanazzal a set top boxxal ment/megy mindkét tévé (vagyis mindhárom, mert amíg megjött a Samsung, a régi LG-t használtuk újra). Tehát a tévék közt van a difi.Ezt ertem, csak keresem az okát, mert ha set top boxrol ment es annak a felbontasa 1080pre vagy 4kra van allitva, akkor a tv nem skalazza fel sdrol hiszen nem sd felnontast kap, akkor a box végzi ezt. A tv ekkor meg esetleg zajszurest es mesterséges elesitest vegezhet
-
Steve2006
tag
-
Qtya123
őstag
Mivel az ilyen perek nem két hét alatt szoktak lefutni, ezért az újabb típusok (c7k és társai) nem is lehettek tárgyai, de sanszos, hogy azokra is igazak az ítélet megállapításai...
Ha kiderül az, hogy több modell is érintett, akkor szép kép ide vagy oda, nálam ez volt az első és az utolsó TCL. Mondjuk kb amúgy is, mert ezt követően tuti oled lesz és abból LG.
Szerintem nagyon jó képe van, oled is volt mellette összehasonlításban. Egy C855-nek gyakorlatilag hajszál híja volt a képe az oledtől (más kérdés, hogy árban is annyi volt viszont). Szóval ügyesen kihozták a dolgot a technikából, akar hamis akár nem, de a bizalom más kérdés. -
KFury
csendes tag
Mivel az ilyen perek nem két hét alatt szoktak lefutni, ezért az újabb típusok (c7k és társai) nem is lehettek tárgyai, de sanszos, hogy azokra is igazak az ítélet megállapításai...
Tudomásul vettük ,hogy szerinted szar a TCL és a Samsung a király.
Igazán továbbléphetnél már... -
turho
addikt
-
TungurKnivur
tag
Szerintem a 845 nem utódja a 805-nek, mert mindkettő 2023-as modell. Én úgy tudom, hogy leginkább a C765 (2024), C7K (2025) az utódja a 805-nek.
A bírósági perben 6 modell szerepelt.
"A TCL QLED TV-kkel kapcsolatos vita elsősorban marketing- és technológiai csalás vádjaira épül, amelyek szerint bizonyos modellek nem tartalmaznak elegendő (vagy egyáltalán) kvantumpontot (quantum dot, QD), ami szükséges ahhoz, hogy QLED-nek nevezhessék őket.
A Samsung beperelte a TCL-t, mert hat modelljüket (QLED870, CM8B, C805, C655, C69B) hamisan QLED-ként reklámozták. A müncheni bíróság megállapította, hogy ezekben csak minimális mennyiségű kvantumpontot használtak (pl. a diffúzoron), ami nem eredményez mérhető javulást a színvisszaadásban. Emiatt a TCL-nek tilos QLED-ként hirdetnie ezeket Németországban, és javítania kell a hamis állításokat."
-
ρσгτσ
addikt
Szerintem a 845 nem utódja a 805-nek, mert mindkettő 2023-as modell. Én úgy tudom, hogy leginkább a C765 (2024), C7K (2025) az utódja a 805-nek.
"A TCL QLED TV-kkel kapcsolatos vita elsősorban marketing- és technológiai csalás vádjaira épül, amelyek szerint bizonyos modellek nem tartalmaznak elegendő (vagy egyáltalán) kvantumpontot (quantum dot, QD), ami szükséges ahhoz, hogy QLED-nek nevezhessék őket.
A Samsung beperelte a TCL-t, mert hat modelljüket (QLED870, CM8B, C805, C655, C69B) hamisan QLED-ként reklámozták. A müncheni bíróság megállapította, hogy ezekben csak minimális mennyiségű kvantumpontot használtak (pl. a diffúzoron), ami nem eredményez mérhető javulást a színvisszaadásban. Emiatt a TCL-nek tilos QLED-ként hirdetnie ezeket Németországban, és javítania kell a hamis állításokat."
Igen, így van, csak a TCL szokott szórakozni az elnevezésekkel. 7 -es mini LED szériába tartozik, más piacon C755 néven forgalmazták.
Pontosabban vele kezdődött el a C7 -es mini LED széria.
-
Steve2006
tag
Sziasztok husvet korul lenne aktualis egy 55c7k/55c6k, de a szuleimnek kene, szoval kb mindegy lenne nekik, arra gondoltam atviszem az en 55c805 keszulekem es lecserelem az 55c7k/55c6k-ra... van ertelme a pakolasnak? Mennyivel jobb az ujabb? Biztos jobb mert ujabb
? Inkabb a titeket kerdezlek... c6k vagy c7k? Melyik csere lenne elorelepes..?Én a C7K-t választanám. Ott majdnem duplája a helyi fényerőszabályozási zónák száma, a C6K-nál viszont feleannyi, mint a 805-ösnél.
turho:
Nem igazán értem, hogy mit értesz azon, hogy rosszak a mérései. -
turho
addikt
És a c805-nek tényleg rosszak a mérései is? Rtings-en nem találtam meg (75c805).
-
Reverting
őstag
Sziasztok husvet korul lenne aktualis egy 55c7k/55c6k, de a szuleimnek kene, szoval kb mindegy lenne nekik, arra gondoltam atviszem az en 55c805 keszulekem es lecserelem az 55c7k/55c6k-ra... van ertelme a pakolasnak? Mennyivel jobb az ujabb? Biztos jobb mert ujabb
? Inkabb a titeket kerdezlek... c6k vagy c7k? Melyik csere lenne elorelepes..? -
Steve2006
tag
Nekünk 65C845(X2) van, amelyben szintén Onkyo van, 2.1-es. Már jó ideje nem a TV hangszóróit használjuk, de amíg az volt, akárhányan jöttek hozzánk és hallották a TV-t (javarészt Samsung TV tulajok), azt mondták, hogy brutális a különbség a TCL hangszórói javára.
Akkor szembesültem ezzel, amikor én is meghallottam több készülék gyári hangszóróját a C845 után, hogy bizony azok elég bénák, a mélyről nem is beszélve.QLED témához: Annyira nem lepődöm meg a kínaiakon.....
Nem tudom a C845 érintett-e, ha jól tudom ez a C805 utódja? 
-
freeland0806
aktív tag
Én a 65C835 -el úgy vagyok ,hogy ha esetleg átvertek ,akkor így jártam, de attól még rohadt jó képe és hangja van.
Nincs felhősödés , bevilágítás probléma , nincs indokolatlan rezonancia a tv dobozában, stb ...
(legutolsó firm. a DV -t is gatyába rázta)Bárcsak mindennel így vernének át a boltokban

Azért ne szokjanak rá erre az átverősdire. Az hosszú távon nem sok jót jelent.
-
Qtya123
őstag
Nekem 75C6K TV-m van, semmi rosszat sem tudok mondani a képminőségére, szinte minden területen jobb mint egy Samsung QE65Q80A TV képe
Viszont a hangja szerintem nagyon gyenge. Ebben nem B&O, hanem csak Onkyo hangrendszer van, két beépített mélysugárzóval, ennek ellenére a hangja gyengébb, mint a Samsungé
Szóval lehet abban valami, hogy a TCL sok esetben csak ráteszi egy ismert gyártó nevét a TV bizonyos komponenseire, aztán valami saját gyártmányt tesz bele
Nekünk 65C845(X2) van, amelyben szintén Onkyo van, 2.1-es. Már jó ideje nem a TV hangszóróit használjuk, de amíg az volt, akárhányan jöttek hozzánk és hallották a TV-t (javarészt Samsung TV tulajok), azt mondták, hogy brutális a különbség a TCL hangszórói javára.
Akkor szembesültem ezzel, amikor én is meghallottam több készülék gyári hangszóróját a C845 után, hogy bizony azok elég bénák, a mélyről nem is beszélve.QLED témához: Annyira nem lepődöm meg a kínaiakon.....
-
boborján2
őstag

-
ρσгτσ
addikt
Nekem 75C6K TV-m van, semmi rosszat sem tudok mondani a képminőségére, szinte minden területen jobb mint egy Samsung QE65Q80A TV képe
Viszont a hangja szerintem nagyon gyenge. Ebben nem B&O, hanem csak Onkyo hangrendszer van, két beépített mélysugárzóval, ennek ellenére a hangja gyengébb, mint a Samsungé
Szóval lehet abban valami, hogy a TCL sok esetben csak ráteszi egy ismert gyártó nevét a TV bizonyos komponenseire, aztán valami saját gyártmányt tesz bele
Ezek általában közösen tervezett hangrendszerek, tehát nem azt jelenti, hogy feltétlenül, eredeti B&O minőséget kapsz. Igaz ez a többi hasonló márkára is.
Mellesleg a TV tervezése továbbra is a TCL -nél van. Így elsősorban a hangrendszer igazodik a TV -hez, és nem fordítva. Alacsonyabb árkategóriában meg (általában) jönnek a kompromisszumok. Mindegy milyen márka van odaírva.
Szerk.:
Lehet akár jobb hangrendszer is, mint ami a kategóriában jellemző, de az egyéb tényezők negatívan befolyásolhatják a végeredményt. Pl. hangszóró elhelyezés, anyagminőség (hátlap)...stb.Így igazából majdnem mindegy mi van beépítve.
-
vargalex
félisten
Ez rendben van, de ebben az esetben oda van írva hogy sd, es nem altalanossagban van mondva.
Illetve ehhez az is kell hogy a tv végezze a felskalazast ne a set top box, a fenti alany esetben emlékeim szerint a set top box vegezte, tehát a tv mar 4k jelet kapott, o mar nem szalagot semmit -> nem lehet szaladás beli különbség.Nem biztos, hogy az STB végez felskálázást. Ez beállítás kérdése. Nálam viszont CI kártya van, így a TV végzi a skálázást. Ugyan ez igaz esetemben külső lejátszót használva SD anyag esetén is.
-
RVR400
veterán
Azért 4 év technológiai előny még ráhazudással is 2, pláne, hogy az egyik QLED, a másik meg QD-MiniLED:
-
espi38
őstag
Ez igy van. Viszont a c7k nak kategóriákkal jobb hangja van.
Hallani rendesen a melyhangokat is, tényleg jó hallgatni
-
Donki Hóte
veterán
Erről már korábban olvastam egyik YT csatorna TCL TV tesztjénél, a hozzászólások között volt egy elég érdekes és számomra gyanúsan jó hsz, hogy a TCL kamuzik a miniledes TV-ivel, sokkal kevesebb ledet használ, mint a többiek, tehát valójában nem tekinthető minilednek, valamint a B&O hangszórók sem azok, hanem a TCL saját hangszóróit, a B&O mérnőkei a lehetőségekhez mérten hangolják valamilyen szintre, de ettől még nem lesz B&O. Egyébként, amikor erősen hangsúlyoznak valamit egy terméken, akkor az gyanúra adhat okot. A TCL erősen reklámozza QD miniled, meg B&O hangszórók, aztán a valóság más. Hisense TV-men, pl 0 reklám van a panlet, vagy a hangszórókat illetően, aztán mégis nagyon jó panel van benne, és a hangszórók Devialet márkájuak, amik nagyon jól szólnak és elég komoly reklámértéke lenne.
-
TungurKnivur
tag
Ez rendben van, de ebben az esetben oda van írva hogy sd, es nem altalanossagban van mondva.
Illetve ehhez az is kell hogy a tv végezze a felskalazast ne a set top box, a fenti alany esetben emlékeim szerint a set top box vegezte, tehát a tv mar 4k jelet kapott, o mar nem szalagot semmit -> nem lehet szaladás beli különbség.Vagy két héten át folyamatosan írtam itt, hogy az sd-vel van a probléma...
Ugyanazzal a set top boxxal ment/megy mindkét tévé (vagyis mindhárom, mert amíg megjött a Samsung, a régi LG-t használtuk újra). Tehát a tévék közt van a difi. -
RVR400
veterán
-
TungurKnivur
tag
-
Vhiktor
Topikgazda
A kalibrálás csak a színeken módosít, nem?
Film módban van most a Samsung, de bármely módban jobb a képe.Igen, a színeken (amiket sok minden befolyasol, ahogy freeland is irta, valamint a kepi donamikat/kontrasztot nagyon magy mértékben befolyásolja) Samsungon a film mód a legjobb ebbol a szempontból.
-
Vhiktor
Topikgazda
Igaz, nem C7K, hanem 43C655, de én is többször megírtam, hogy SD megjelenítési minőségben a fasorban sincs a TCL az LG 50UN81003LB-hez (pedig nálam ugye éppen a TCL a kisebb méretben, tehát akár előnye is lehetne) képest. HD-ben akkora különbség nem érezhető. És a kolléga is az SD adások minőségét kifogásolta.
Illetve ehhez az is kell hogy a tv végezze a felskalazast ne a set top box, a fenti alany esetben emlékeim szerint a set top box vegezte, tehát a tv mar 4k jelet kapott, o mar nem szalagot semmit -> nem lehet szaladás beli különbség. -
Steve2006
tag
Erről már korábban olvastam egyik YT csatorna TCL TV tesztjénél, a hozzászólások között volt egy elég érdekes és számomra gyanúsan jó hsz, hogy a TCL kamuzik a miniledes TV-ivel, sokkal kevesebb ledet használ, mint a többiek, tehát valójában nem tekinthető minilednek, valamint a B&O hangszórók sem azok, hanem a TCL saját hangszóróit, a B&O mérnőkei a lehetőségekhez mérten hangolják valamilyen szintre, de ettől még nem lesz B&O. Egyébként, amikor erősen hangsúlyoznak valamit egy terméken, akkor az gyanúra adhat okot. A TCL erősen reklámozza QD miniled, meg B&O hangszórók, aztán a valóság más. Hisense TV-men, pl 0 reklám van a panlet, vagy a hangszórókat illetően, aztán mégis nagyon jó panel van benne, és a hangszórók Devialet márkájuak, amik nagyon jól szólnak és elég komoly reklámértéke lenne.
Ez szerintem baromság.
-
freeland0806
aktív tag
A kalibrálás csak a színeken módosít, nem?
Film módban van most a Samsung, de bármely módban jobb a képe.Összetettebb ez annál. A teljesség igénye nélkül:
- Fehéregyensúly
- Gamma
- Színtér
- Színhőmérséklet
- Fényerő és kontraszt -
TungurKnivur
tag
-
freeland0806
aktív tag
Én ezen a B&O dolgon már korábban is húztam a szemöldököm, amikor jöttek a visszajelzések a hangminőségről. Én naivan azt hittem, hogy a 2020as években az EU-ban már bőven meghaladtuk azt, hogy olyan termékeket adhatnak el a gyártók, amiknek a technikai specifikációi nem fedik a valóságot. Ez a vásárlók hülyének nézése konkrétan
-
vargalex
félisten
Igaz, nem C7K, hanem 43C655, de én is többször megírtam, hogy SD megjelenítési minőségben a fasorban sincs a TCL az LG 50UN81003LB-hez (pedig nálam ugye éppen a TCL a kisebb méretben, tehát akár előnye is lehetne) képest. HD-ben akkora különbség nem érezhető. És a kolléga is az SD adások minőségét kifogásolta.
-
blakey
titán
Na ez érdekes, bár Origos cikk... "A Samsung műszaki érveket hozott fel a vádja mellett, a német bíróság pedig megalapozottnak találta, hogy kérdéses TCL okostévékben lévő kijelzők valóban nem tekinthetőek QLED-típusúnak." Érintett a C805 és a C655 is többek között. [link]
-
freeland0806
aktív tag
-
zsolt501
nagyúr
Jaaa hát nekem is C805 van. A panel uniformitáson kívül én is elégedett vagyok vele. De azért bicskanyitogató, hogy átcseszik az embereket.. A Hisensenek is volt ilyen ügye amúgy USA-ban.
Nekem sincs bajom képminőségben a 805-el, amúgy az érdekelne, ha nem QLED akkor meg mi, mert ez a cikkből nem igazán jött le nekem.
-
freeland0806
aktív tag
Jaaa hát nekem is C805 van. A panel uniformitáson kívül én is elégedett vagyok vele. De azért bicskanyitogató, hogy átcseszik az embereket.. A Hisensenek is volt ilyen ügye amúgy USA-ban.
-
imi3est
csendes tag
Na ez érdekes, bár Origos cikk... "A Samsung műszaki érveket hozott fel a vádja mellett, a német bíróság pedig megalapozottnak találta, hogy kérdéses TCL okostévékben lévő kijelzők valóban nem tekinthetőek QLED-típusúnak." Érintett a C805 és a C655 is többek között. [link]
Én pedig olyan elégedett voltam a 75c805-el hogy milyen szép színei vannak pl tengei halaknak hdr felvételeken. Erre kiderül hogy kamu az egész
-
Vhiktor
Topikgazda
Pont azért vettem elsőre TCL-t, mert nem (vagy kevésbé) érdekel a márka.
Viszont nálunk leszerepelt képminőség/színek tekintetében.
Úgy tűnik, a koreaiak mégiscsak tudnak valamit, amit a kínaiak nem.
Mondjuk ha nézel egy összehasonlítást, alapból jobb tévének is tartják [link]
Én inkább hiszek a szememnek, mint a kínaiak számainak...
De örülök, hogy te elégedett vagy a tieddel.
Ha be lett volna kalibralva a c7k biztos nem ezt mondanád, hogy leszerepel színekben es képminőségben.
Samsungot melyik kepmodban használod?
-
TungurKnivur
tag
Pont azért vettem elsőre TCL-t, mert nem (vagy kevésbé) érdekel a márka.
Viszont nálunk leszerepelt képminőség/színek tekintetében.
Úgy tűnik, a koreaiak mégiscsak tudnak valamit, amit a kínaiak nem.
Mondjuk ha nézel egy összehasonlítást, alapból jobb tévének is tartják [link]
Én inkább hiszek a szememnek, mint a kínaiak számainak...
De örülök, hogy te elégedett vagy a tieddel.
-
TungurKnivur
tag
-
TungurKnivur
tag
Na igen, 55" lett volna perdöntő, de egyrészt nem akartam kockáztatni még egy visszaküldést, másrészt más már leírta, hogy 55-ös méretben is jobb volt más márka (LG, Samsung), mint a C7K.
És nekünk semmivel se adott többet a nagyobb méret, így nem volt nehéz visszaállni a 43"-ra. -
TungurKnivur
tag
Nem meglepő.
Lentebb írtam a klímás párhuzamot, úgy tűnik a kínai gyártóknál alap, hogy magasabb minőségűnek hazudják a termékeiket. -
mexel
veterán
Csak a film módban lesz ez a menüpont? Pont azt nem néztem, a sony-n nem szerettem a film módot mindig kicsit pirosasabb( melegebb) színárnyalatú hiába állítom át. MAjd megnézem
-
alaves
addikt
Akkor: film mód (ált.azonos a filmmaker-rel). Nyilván a HDMI kiterjesztett (enhanced) módot kell bekapcsolni. A manuális-t a box-ra írtam, hogy az auto legjobb kép beállítás legyen kikapcsolva.
-
vidaila
senior tag
55c735-ön nincs filmmaker mód illetve a hdmi enchanced csak ki és be kapcsolható nincs manuális beállítás.
-
RVR400
veterán
-
alaves
addikt
Beállítások > Channels & Inputs > HDMI 1 / HDMI 2 > HDMI Mode > Enhanced
Képmód: filmmaker (TV adásokhoz is)
ABL: Automatic Brightness Limiter (nem kikapcsolható egy TV-n sem, szerviz menüben sem) -
mexel
veterán
TV beáll.: HDMI mód > Enhanced
Ettől még box-on auto beállításon lehet hogy 1080p lenne, mert az az alapbeállítás. Állítsd manuálba 4k/50Hz/4:2:0/10bit-re (Adaptív HDR, képfrekv.ill: auto), nem kell nagyobb, így az SDR és HDR is rendben lesz.
Ha minden energia tak. ki van kacsolva, akkor az ABL-t látod nagy fényerő esetén.Mi az az ABL?
Még valami. Eddig Dinamikusra volt állítva a kép, de most látom a HDR javítás jobb akkor is ha ugyanazokra az értékekre állítom. Melyiket érdemes használni, főleg tv adók nézésénél? -
freeland0806
aktív tag
-
mexel
veterán
Ott az van amire állítottam.
alaves: a boxon auto beállításon mindig a legnagyobbra áll a tv-ken, nincs olyan ott hogy alapbeállítás ( én ekecseltem össze az fw-t sokat teszteltem - most is ez a cél), legalábbis eddig mindegyiken a legnagyobb felbontásra állt. A 4:4:4 8bit helyett pedig még a régi monitoromnaál is kiírja a 4:2:2: 12 bit-et csak ezen tv-n nem.
De mintha nem találnék pár beállítást a tv-n, pl hiába keresem a hdmi beállításokat nem találom -
alaves
addikt
Sziasztok. Hazajöttem és teszteltem édesanyám 55C735 -tv-jén egy tv boxot.Azt vettem észre hogy a tv mintha mindig lejjebb vinné kicsita fényerőt amikor világos a kép. Pedig a menüben mindig kikapcsolok minden automata fény és egyéb dinamikus meg ki tudja miféle automata szabályozásokat adaptív dolgokat, energiatakarékos stb stb funkciókat ( soha nem akarom hogy a tv szabadon garázdálkodjon a beállításokkal.
Ennek ellenére valamiért úgy látom mintha a fényerő kicsit "ingadozna"
Minden menüt átnyálaztam ezerszer és semmi nincs bekapcsolva ( sem auto kontraszt semmi, minden fix értékre van pakolva)
Mi lehet az oka, van valami amit nemveszek észre, vagy van erre valami magyarázat? Az én Sony-mon egyiksem csinál semmi ilyet.
Ja és még valami: a box androidja auto-ra van állítva képfelbontásra és ezen a tv-n auto módban csak FHD-ra kapcsolja a boxot ( más tv-ken 4K 60Hz-re itt pedig 1980-ra. Manuálisan át tudom rakni de nem értem miért ezt választja?
Plusz csak egy lehetőség választható a színtartománynál: 4:4:4 8bit. Nem lehet kiválasztani a 4:2:2:12 bit-et, nincs is olyan opció.
A HDMI a 4K 144Hz aljzatba van dugva a tv-n.
Mi lehet a gond? Elvileg ez sokkal jobb panel mint ami a Sonymban van de mégis csak ezt tudja valamiértTV beáll.: HDMI mód > Enhanced
Ettől még box-on auto beállításon lehet hogy 1080p lenne, mert az az alapbeállítás. Állítsd manuálba 4k/50Hz/4:2:0/10bit-re (Adaptív HDR, képfrekv.ill: auto), nem kell nagyobb, így az SDR és HDR is rendben lesz.
Ha minden energia tak. ki van kacsolva, akkor az ABL-t látod nagy fényerő esetén. -
Vhiktor
Topikgazda
Sziasztok. Hazajöttem és teszteltem édesanyám 55C735 -tv-jén egy tv boxot.Azt vettem észre hogy a tv mintha mindig lejjebb vinné kicsita fényerőt amikor világos a kép. Pedig a menüben mindig kikapcsolok minden automata fény és egyéb dinamikus meg ki tudja miféle automata szabályozásokat adaptív dolgokat, energiatakarékos stb stb funkciókat ( soha nem akarom hogy a tv szabadon garázdálkodjon a beállításokkal.
Minden menüt átnyálaztam ezerszer és semmi nincs bekapcsolva ( sem auto kontraszt semmi, minden fix értékre van pakolva)
Mi lehet az oka, van valami amit nemveszek észre, vagy van erre valami magyarázat? Az én Sony-mon egyiksem csinál semmi ilyet.
Ja és még valami: a box androidja auto-ra van állítva képfelbontásra és ezen a tv-n auto módban csak FHD-ra kapcsolja a boxot ( más tv-ken 4K 60Hz-re itt pedig 1980-ra. Manuálisan át tudom rakni de nem értem miért ezt választja?
Plusz csak egy lehetőség választható a színtartománynál: 4:4:4 8bit. Nem lehet kiválasztani a 4:2:2:12 bit-et, nincs is olyan opció.
Mi lehet a gond? Elvileg ez sokkal jobb panel mint ami a Sonymban van de mégis csak ezt tudja valamiértNyomdai meg a 3 vonalas gombot, lehet ott lesz az automata fenyero.
-
mexel
veterán
Mi lehet a gond? Elvileg ez sokkal jobb panel mint ami a Sonymban van de mégis csak ezt tudja valamiért -
espi38
őstag
Na akkor ez jó hír. A lényeg, hogy akkor végül megoldódott. Használd egészséggel!
espi38: ha neki nem volt jó, akkor lehet itt beszélni arról mennyiért kap hasonló tudású Samsungot, attól még nem fogja visszavinni a QN90F-et.
"Eszembe sincs többet adni azért mert Samsung tv."
Senki nem írta, hogy vegyél Samsungot. Kipróbálta mindkét tévét és leírta a tapasztalatát, mert korábban kérték (többek között én is). A lényeg, hogy megtalálta a számára legmegfelelőbb tévét (ahogy te is). Végeredményben az számít, hogy elégedett e a user mindegy melyik márkával.Hát igen nem vagyunk egyformák ez tény.
Ezzel a c7k tévé vásárlással nagyon belenyultam a tuti a-remélhetőleg sokáig gond nélkül nyújtja majd a szolgáltatásait.
Időközben megtaláltam a dolby atmos beállítást, máshol van-akkor lesz aktív ha earcra van állítva a kimenet.
Most egy samsung soundbar van rá csatlakoztattva, de az istenért nem tudom azt beállítani, hogy ne kapcsolódjon be a tévével, már minden opciót próbáltam-denon erősítővel ez működött de ebben az esetben nem
-
kokokka
addikt
Na akkor ez jó hír. A lényeg, hogy akkor végül megoldódott. Használd egészséggel!
espi38: ha neki nem volt jó, akkor lehet itt beszélni arról mennyiért kap hasonló tudású Samsungot, attól még nem fogja visszavinni a QN90F-et.
Senki nem írta, hogy vegyél Samsungot. Kipróbálta mindkét tévét és leírta a tapasztalatát, mert korábban kérték (többek között én is). A lényeg, hogy megtalálta a számára legmegfelelőbb tévét (ahogy te is). Végeredményben az számít, hogy elégedett e a user mindegy melyik márkával.Na igen, de a 43" már lassan monitor kategória, nem TV. De persze ha neki elég a méret, akkor igaza van.
-
freeland0806
aktív tag
Többen kíváncsiak voltatok, mi lesz a tapasztalatunk a visszaküldött 55" TCL C7K után érkező 43" Samsung QN90F tévével.
Nos, összehasonlíthatatlanul jobb az sd adások képe (persze a hd-vel sincs gond) és már a gyári beállításokkal is jobbak a színei (mellékes, de a sámson napelemes/tölthető pici, kevésgombos távirányítója is felhasználóbarátabb a C7K kattogós, bazihosszú távirányítójánál.)
Egyértelműen megérte a cserét az első napok alapján.
Lehet, hogy egyszerűen a kisebb képernyő miatt, de ebben se lennék biztos.
Kissé olyan kínai klíma vs japán klíma érzésem van: papíron nagyon jók és olcsóbbak a kínaiak, a valóságban viszont...Na akkor ez jó hír. A lényeg, hogy akkor végül megoldódott. Használd egészséggel!
Senki nem írta, hogy vegyél Samsungot. Kipróbálta mindkét tévét és leírta a tapasztalatát, mert korábban kérték (többek között én is). A lényeg, hogy megtalálta a számára legmegfelelőbb tévét (ahogy te is). Végeredményben az számít, hogy elégedett e a user mindegy melyik márkával. -
boborján2
őstag
Nekem nagy visszatartó erő lenne, hogy nem telepíthetem a kedvenc lejátszóimat, ezáltal valszeg nem is lenne meg az a tudás hogy bármit bárhonnan le tudna játszani, teljesen testreszabott felirattal.
+A DV hiánya csak hab lenne a (negatív) tortán. -
espi38
őstag
-
RVR400
veterán
250 vs 310 jelen esetben 55"-os méretnél az árkülönbség, és mint írta a kolléga, nem ugyanazt a minőséget kapod.

-
espi38
őstag
Többen kíváncsiak voltatok, mi lesz a tapasztalatunk a visszaküldött 55" TCL C7K után érkező 43" Samsung QN90F tévével.
Nos, összehasonlíthatatlanul jobb az sd adások képe (persze a hd-vel sincs gond) és már a gyári beállításokkal is jobbak a színei (mellékes, de a sámson napelemes/tölthető pici, kevésgombos távirányítója is felhasználóbarátabb a C7K kattogós, bazihosszú távirányítójánál.)
Kissé olyan kínai klíma vs japán klíma érzésem van: papíron nagyon jók és olcsóbbak a kínaiak, a valóságban viszont...Hát nekem meg kiváló a c7k.
Amit már biztosan sokszor hallottál a c7k tudása 255ezer ft egy samsung hasonló tudású tv közel a duplája. Eszembe sincs többet adni azért mert Samsung tv. -
TungurKnivur
tag
Kissé olyan kínai klíma vs japán klíma érzésem van: papíron nagyon jók és olcsóbbak a kínaiak, a valóságban viszont... -
espi38
őstag
Sziasztok! C7K mi az utolsó frissítés amit usb tudok frissíteni?
-
Szpilu__25
tag
-
lasse001
őstag
Vajon a C 845x1 kap még frissítést?
-
blakey
titán
-
flash-
veterán
-
espi38
őstag
vannak fejlemények az ajándékba adott antiktv előfizetéssel kapcsolatban.
Nekem válaszoltak-6 hónapig ingyenes nézhetném-ha a tv is szeretné-továbbra se indul el az app a tévén-hiába töröltem majd újra telepítettem semmi és egyik tcl tv se indul el C7K P7K.
Windows alatt megy ,de akadozik megáll egy kalap kaka -
.LnB
titán
Beállítások / kép és hang / hang / legalsó csúszka.
Te meg abban segíthetnél, hogy 65C6K miért felejti el a képbeállításaimat ki-bekapcsolást követően? Csak PC van ráakasztva HDMI-vel.
80/80-ra visszavett fényerőt/kontrasztot tartom megfelelőnek, de bekapcsolás után állandóan minden fullra fel van tolva. (lehet láma vagyok de nem találtam semmiféle profil-mentési lehetőséget).LnB: vasárnap vettem a 65C6K-t, másnap beregeltem de még semmi, de a te esetedet elnézve nem is csoda. Csak tudnám, hogy mit lehet ezen ennyit tökölni, egy white partyra könnyebb beregisztrálni négerként.
A többiek is ezt az egy hónapot írták, hogy erre számítsak. Szóval kb ez a standard.
-
espi38
őstag
-
Flayer
senior tag
-
espi38
őstag
Gemini ezt írata
. Beállítások a TV menüjében
A natív hangszórókon vagy külső eszközön való aktiváláshoz kövesd ezeket a lépéseket:
Nyomd meg a távirányítón a Beállítások (fogaskerék) gombot.
Navigálj a Kép és hang > Hang menüpontra.
Keresd meg a Dolby Atmos opciót, és győződj meg róla, hogy Be (On) állásban van.
A Speciális beállítások alatt a "Digitális hangkimenet" (Digital Audio Out) legyen Auto vagy Pass-through álláson, ha külső hangrendszert használsz.
2. Ha külső hangrendszert (Soundbar/Házimozi) használsz
Ahhoz, hogy a Dolby Atmos átmenjen a TV-ről az erősítőre:
HDMI eARC port: Kötelező a TV hátulján az eARC feliratú HDMI csatlakozót használni (ez általában a HDMI 1-es vagy 4-es port, modelltől függően).
Kábel: Használj minimum HDMI 2.0 (de inkább 2.1) sebességű kábelt.
CEC vezérlés: Engedélyezd a Rendszer -> CEC menüben a HDMI vezérlést, hogy a két eszköz felismerje egymástKöszönöm szépen. A dolby atmos opció akkor csak akkor látható ha egy atmos rendszert érzékel a tv?
Új hozzászólás Aktív témák
-
45200 - 45101
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd I i7-5G I 8GB I 256SSD I 14" QHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- SK Hynix, Samsung 4GB DDR4 2400MHz laptop memória és Samsung CM871 128GB M2 és 2.5" SSD
- Xbox One / Xbox Series játékok
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszi
így van, amíg ilyen szép a képe, tőlem villanykörtével is előállíthatja. Na persze, hogy perel a Samsung...nagy lett a konkurencia.És mi van, ha igaz, majd megveszi a német más néven.Szerintem egy átlag német nem számolgat quantum pontokat, mert egy olcsóbb tv-keres, szép képpel.Én is megvettem a tcl-t, és akkor még azt sem tudtam, hogy mi az quantum izé.....