- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Chromecast topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Analóg fényképezés
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
44800 - 44701
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Írja lejjebb, hogy 480p anyaggal tesztelik. De ez nem zárja ki a TV adásokat, mert ott is akad szerintem gyengébb felbontás is. Talán 1080p/1080i mellett 480p, 720p? Vagy lehet 480p helyett 576i.
One -nál ráadásul azt hiszem a HD adás is kevesebb, és már nem annyira jó a beolvadt Digi sem, mint régen.
Egyébként koaxon rosszabb a minőség is, mint modernebb boxon keresztül. Előbbinél meg tud rontani a kábel és a csatlakozás is. Főleg, ha hosszabbítva vagy osztva van.
-
ρσгτσ
addikt
Írja lejjebb, hogy 480p anyaggal tesztelik. De ez nem zárja ki a TV adásokat, mert ott is akad szerintem gyengébb felbontás is. Talán 1080p/1080i mellett 480p, 720p? Vagy lehet 480p helyett 576i.
One -nál ráadásul azt hiszem a HD adás is kevesebb, és már nem annyira jó a beolvadt Digi sem, mint régen.
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Alapvetően nem az FHD felskálázásról van szó, hanem az annál kisebb, illetve gyengébb minőségű tartalmakról. A fenti teszt is jellemzően erről ír.
Amiben egyik modern TV sem túl jó. És bár összességében nézve túl nagy különbségek nincsenek, a részletekben azért akadnak olyan problémák, amivel nem minden készülék tud megküzdeni. Vonalélesség, részletveszteség, szövegek olvashatósága.
Ez filmeknél jellemzően annyi, hogy Magnum kimegy a kikötőbe, végre megtalálja a hajót amit keres, csak éppen te nem tudod elolvasni a nevét, a feliratot, amit ő lát. Mert addig dolgozik rajta a TV, hogy "normálisan" meg tudja jeleníteni, amíg megöli a részleteket. Vagy éppen túltolja az átdolgozást, és abból lesznek egyéb képhibák. Ebben simán lehet különbség A és B TV között.
Szerintem a TV adás is benne van.
upscaling feature, like a cable box or an older DVD player.
Illetve For example, if a 4k TV is displaying a 1080p source, then it needs to increase the total resolution of the image by a factor of four.
A Low-Quality Content Smoothing-ról viszont nincs külön leírás. Az is valami hasonló lehet. -
ρσгτσ
addikt
Szerintem elbeszéltek egymás mellett. Alapvetően nem az FHD felskálázásról van szó, hanem az annál kisebb, illetve gyengébb minőségű tartalmakról. A fenti teszt is jellemzően erről ír.
Amiben egyik modern TV sem túl jó. És bár összességében nézve túl nagy különbségek nincsenek, a részletekben azért akadnak olyan problémák, amivel nem minden készülék tud megküzdeni. Vonalélesség, részletveszteség, szövegek olvashatósága.
Ez filmeknél jellemzően annyi, hogy Magnum kimegy a kikötőbe, végre megtalálja a hajót amit keres, csak éppen te nem tudod elolvasni a nevét, a feliratot, amit ő lát. Mert addig dolgozik rajta a TV, hogy "normálisan" meg tudja jeleníteni, amíg megöli a részleteket. Vagy éppen túltolja az átdolgozást, és abból lesznek egyéb képhibák. Ebben simán lehet különbség A és B TV között.
-
gjoco1
addikt
Meg is van , de kicsit máshogy . . . .
Kimaradt az előző helpből , hogy amikor a 6425 ös kód megvan , utána lejjebb kell menni és a Shutdown Config opciót be kell kapcsolni .
És meg is van a Leállítás gombocska .
( Bocs a kép minőségért )
-
TungurKnivur
tag
Volt DIGI TV, koax, 13. kerület.
Sony 50wf665 TV volt 4K-s 55" Sony, Panasonic 4K-s TV-kel volt összehasonlítva.
Nalam az 55 colos fhd tv nem elesebb fhd filmmel mint a 65 colos 4k tv fhd filmmel.
ez, hogy lehet amikor korábban ezt írtad.
minél kisebb a tv annal élesebb lesz rajta ugyanaz a felbontasu forras anyag, egyrészt nagyobb a pixel suruseg, másrészt kisebb kepen kevésbé latod a hibákat.Illetve
Fhdt 4kra es 8kta felskalazni a világ legegyszerubb dolga, triviális feladat.Akkor nem igaz amit az Rtings ír, hogy van különbség a TV-k felskálázása között? Én különben Oled TV-t vennék, Panasonic Oled TV képe (természetes volt), mozgás megjelenítése volt a legjobb (szintén természetes nem szaggat de nem is szappanopera), illetve oldalról is tökéletes. Végül azért nem vettem újra mert olvastam, hogy a direkt napsütés árt neki. Erre is azt írtad, hogy nem igaz.
Kérdés, hogy a cikkben szereplő értékkülönbségek mekkora szemmel látható különbséget okoznak.
Pl a c7k 7,0 pont, az LG c5 8,5 pont, a Samsung qn90f és az s90f, az Lg qned92 és c4 8,0 pontot kapott. Szóval ez az 1-1,5 pont különbség mennyit is számít vajon... -
espi38
őstag
Sziasztok!
Adott egy C7K típus.
eArc bemenetem nem tudom megnézni a tévén egy denon erősítő menüjét,viszont ha másik hdmi csatlakozóba van dugva az erősítő akkor igen, mi lehet a probléma?
Segítő válaszokat előre is köszönöm
-
pinnacle
nagyúr
Nem tv hanem projektor.
A legfontosabb kérdésre meg mindig nem válaszoltál. Kérlek osszd mar meg velünk hogy mekkorák a tv-id. Illetve koaxal hasznalod e a tv adast vagy set top boxal?
En leirtam miert latod elesebbnek, semmi köze a tv felbontasahoz. Nalam az 55 colos fhd tv nem elesebb fhd filmmel mint a 65 colos 4k tv fhd filmmel.
Általanos bellitas az a gyari filmmaker vagy mozi kepmod. Ezeken csak muszeres meressel tudsz javitani.
Fhdt 4kra es 8kta felskalazni a világ legegyszerubb dolga, triviális feladat.
Volt DIGI TV, koax, 13. kerület.
Sony 50wf665 TV volt 4K-s 55" Sony, Panasonic 4K-s TV-kel volt összehasonlítva.
Nalam az 55 colos fhd tv nem elesebb fhd filmmel mint a 65 colos 4k tv fhd filmmel.
ez, hogy lehet amikor korábban ezt írtad.
minél kisebb a tv annal élesebb lesz rajta ugyanaz a felbontasu forras anyag, egyrészt nagyobb a pixel suruseg, másrészt kisebb kepen kevésbé latod a hibákat.Illetve
Fhdt 4kra es 8kta felskalazni a világ legegyszerubb dolga, triviális feladat.Akkor nem igaz amit az Rtings ír, hogy van különbség a TV-k felskálázása között? Én különben Oled TV-t vennék, Panasonic Oled TV képe (természetes volt), mozgás megjelenítése volt a legjobb (szintén természetes nem szaggat de nem is szappanopera), illetve oldalról is tökéletes. Végül azért nem vettem újra mert olvastam, hogy a direkt napsütés árt neki. Erre is azt írtad, hogy nem igaz.
-
gjoco1
addikt
-
Vhiktor
Topikgazda
Milyen 120"-es készüléked van?
Szerinted csak "optikai csalódás", hogy FHD TV-n a TV adást élesebbnek látom, mint 4K-s TV-n? Különösen vízilabda meccsnél tűnt fel, hogy a víz másképp hullámzik, illetve ha valaki beszélt a szája mozgása is fura volt 4K-n, illetve ha megmozdult a feje akkor a haja sem volt olyan éles. Egyáltalán lehet 2M pixelt tökéletesen felskálázni 8M-ra? Ki tudja merre mozdul. SD felvétel, meg tiszta pixelhalmaz volt 4K-n. Persze a 4K tökéletes, meg a HDR is sokkal jobb, de szerintem aki főleg SD, FHD anyagot néz, annak jobb választás az FHD TV.
Akinek van drága TV-je, annak az a plusz 45k simán belefér a helyszíni kalibrálásra, de szerintem egy általános érvényű beállítás, amit te is jelzel, hogy nem biztos jó minden TV-re, azt meg lehetne osztani, ahogy általában a TV tesztekben szokták.
Most vettem ismerősnek 55 C6K TV-t, láttam, egyértelműen gyengébb volt a TV adás, mint az én TV-men. Manapság már kevés FHD TV van, de ha jól tudom a felhasználók kisebbsége néz többnyire 4K-s anyagot.Ki tudja merre mozdul
Ennek semmi köze a felskalazashoz, ennek a mozgás interpolaciohoz van köze. Teljesen mas. Itt is mindegy a felbontas. -
Vhiktor
Topikgazda
Milyen 120"-es készüléked van?
Szerinted csak "optikai csalódás", hogy FHD TV-n a TV adást élesebbnek látom, mint 4K-s TV-n? Különösen vízilabda meccsnél tűnt fel, hogy a víz másképp hullámzik, illetve ha valaki beszélt a szája mozgása is fura volt 4K-n, illetve ha megmozdult a feje akkor a haja sem volt olyan éles. Egyáltalán lehet 2M pixelt tökéletesen felskálázni 8M-ra? Ki tudja merre mozdul. SD felvétel, meg tiszta pixelhalmaz volt 4K-n. Persze a 4K tökéletes, meg a HDR is sokkal jobb, de szerintem aki főleg SD, FHD anyagot néz, annak jobb választás az FHD TV.
Akinek van drága TV-je, annak az a plusz 45k simán belefér a helyszíni kalibrálásra, de szerintem egy általános érvényű beállítás, amit te is jelzel, hogy nem biztos jó minden TV-re, azt meg lehetne osztani, ahogy általában a TV tesztekben szokták.
Most vettem ismerősnek 55 C6K TV-t, láttam, egyértelműen gyengébb volt a TV adás, mint az én TV-men. Manapság már kevés FHD TV van, de ha jól tudom a felhasználók kisebbsége néz többnyire 4K-s anyagot.Nem tv hanem projektor.
A legfontosabb kérdésre meg mindig nem válaszoltál. Kérlek osszd mar meg velünk hogy mekkorák a tv-id. Illetve koaxal hasznalod e a tv adast vagy set top boxal?
En leirtam miert latod elesebbnek, semmi köze a tv felbontasahoz. Nalam az 55 colos fhd tv nem elesebb fhd filmmel mint a 65 colos 4k tv fhd filmmel.
Általanos bellitas az a gyari filmmaker vagy mozi kepmod. Ezeken csak muszeres meressel tudsz javitani.
Fhdt 4kra es 8kta felskalazni a világ legegyszerubb dolga, triviális feladat.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok , üdv mindenkinek !
Tegnap beújítottam egy TCL 55C6K típusú készüléket . ( Samsung 49RU8002 t váltott )
Majdnem a teljes belakást elvégeztem , de van még egy kicsi reszelgetni való rajta .
Semmi " extrém " elvárás nincs .Eddig az elvárásaimnak teljesen megfelel ( leginkább háttér tévézésre használjuk )
Sajnos a + 3 évet buktam , mert Euronics vásárlás volt .Még az este még benéztem ide és egy két hasznos ötletet sikerült elcsípnem , viszont felkeltette az érdeklődésem a gyorsindítás lehetősége .
Próbálkoztam délelőtt , de már ott lefagytam , ahol azt javasoljátok , hogy :A kontrasztra állva a 6425 kódot kell beütni, a Quick Start-nál az ON-t OFF-ra kell állítani.
Ezt a lehetőséget nem igazán tudtam hová tenni és többszöri nekifutásra sem találtam ilyen opciót . ( Láma és user error ? )
Valaki esetleg " konyhanyelven leírná a pontos menetét ?
( Szoftver ma reggel frissítettem )Köszi szépen !
Próbáld meg, korábban valaki írta, hogy emailes kérés után megadták neki az 5 évet.
-
Ladó63
kezdő
Van itt a csopiban olyan aki már frissített V613-ra, arra alkalmas tv-t?
Mit tapasztalt, okozott-e bármi problémát pl, bluetooth párosítás megszakadás,
esetleg lefagyást, hdmi portnál újra kellett csatlakoztatni az eszközt, azért kérdezem mert az AI- t kérdezve nem csak jókat írt róla hanem hibákról is,
és azt is említette, hogy a V613 nem a gyártó által kiadott verzió
esetleg. -
pinnacle
nagyúr
Nezd en 120 colt nezek 1.6 méterről, semmi baj nincs az eleseggel es felskalazassal, ha neked 4k monitoron nem jo akkor valamit nagyon nem jol állítasz be.
Igaz nem 360p es nem is dvd filmeket nezek, mert azok nézhetetlenek (42 colon is). Fhd tokeletes.
Vacak forrásból ne várjon senki semmin szep kepet.Milyen 120"-es készüléked van?
Most vettem ismerősnek 55 C6K TV-t, láttam, egyértelműen gyengébb volt a TV adás, mint az én TV-men. Manapság már kevés FHD TV van, de ha jól tudom a felhasználók kisebbsége néz többnyire 4K-s anyagot. -
balojazz
senior tag
A mozi az mozi, a tévé meg tévé. Más dimenzió, más funkció.
A focipályát se cipelem haza, ha meccset akarok nézni
Ez nem mindenkinél van így, sőt. A mai tévék már inkább univerzális megjelenítők. Alkalmasak játékkonzol vagy PC monitornak, otthoni mozira, streamingre, nagyon sokan egyáltalán nem használják tévéadásokhoz (mi sem). Egy autóversenyes játék, egy Dolby Vision film is b@szott jól néz ki rajta. Na és akkor itt lép be a méret. Egy HDR akciófilm, egy jó játék közelről, ahol már kitölti a látómezőt, ez igenis moziélmény, a projektorokat meg egy nagy tévé leveri képminőségben: fényerő, élesség, kontraszt, színhűség stb.
-
PuMbA
titán
Mik azok a "virágbolti" filmek?
Én csak a normál tévéadást tudom összehasonlítani (és az rosszabb), mivel 4K-t egyáltalán nem néztünk fullhd-s tévén
(sőt hdr-t se) korábban.4K Blu-ray filmek, de már egy 4K streaming előfizetés is elég tud lenni, hogy lásd a különbséget
Normál TV adás nem vagy alig néz ki jobban egy mai modern TV-n, mint egy 10-15 évvel ezelőtti jobb fajta LCD vagy plazma TV-n, hiszen egy normál TV adás minőségét egy régebbi TV is nagyon jól meg tudta már mutatni. A fejlődés nem itt történt. -
Ladó63
kezdő
de olvastam itt, hogy
Akkor csináld úgy
Többféleképpen lehet csinálni, ha követed a rendszer utasításait, elindult a frissítés és közben nem áramtalanítod a TV-t, vagy nem húzod ki a pendrive-ot, akkor az esetek 99,99%-ában sikeresen végig is megy
OK! De nem vagyok szélmalom, ne érezd hogy küzdened kell velem!
Valamikor olvastam itt egy másik telepítési módot is
igen, de már nem tudom hol találnám amúgy se!
Ha sikerül a telepítése, de nem tetszik a kezelőfelülete, vagy egyéb gondot tapasztalok,
visszatérhetek a jelenlegi 543-ra? -
TungurKnivur
tag
Kb. 3-4 éve váltottam LG 43’-ról 55’ qled-re. Nekem óriási változás volt jó értelemben. Mind színben, méretben, minőségben, fényben. Csak a megfelelő tartalommal kell nézni. Már a netflixes 4K-s tartalmaknál lehetett látni a különbséget és akkor még nem beszéltem a virágbolti filmekről. És itt nem csak a méterről van szó. A tv adásoknál felesleges hasolítgatni, 1080i
Mik azok a "virágbolti" filmek?
Én csak a normál tévéadást tudom összehasonlítani (és az rosszabb), mivel 4K-t egyáltalán nem néztünk fullhd-s tévén
(sőt hdr-t se) korábban. -
TungurKnivur
tag
-
TungurKnivur
tag
Milyen régi előfizetésed van?
Nálam teljesen másképp van az egész.
Ha a tv info gombjára nyomok, a hdmi kábel kapacitását írja ki. -
nOvOp
senior tag
Nem az volt a kérdés, ki mekkorát vegyen. Tőlem ki is tapétázhatod a házat vele, a te pénztárcád... Én is megengedhetném magamnak.
Én most 42-ről 55-re váltottam (nem a méretnövelés volt a cél), pár nap alatt megszokta a szemünk a nagyobbat, de semmi előnyét nem érzékelem.Kb. 3-4 éve váltottam LG 43’-ról 55’ qled-re. Nekem óriási változás volt jó értelemben. Mind színben, méretben, minőségben, fényben. Csak a megfelelő tartalommal kell nézni. Már a netflixes 4K-s tartalmaknál lehetett látni a különbséget és akkor még nem beszéltem a virágbolti filmekről. És itt nem csak a méterről van szó. A tv adásoknál felesleges hasolítgatni, 1080i
-
dunc
nagyúr
-
Donki Hóte
veterán
de olvastam itt, hogy
Akkor csináld úgy
Többféleképpen lehet csinálni, ha követed a rendszer utasításait, elindult a frissítés és közben nem áramtalanítod a TV-t, vagy nem húzod ki a pendrive-ot, akkor az esetek 99,99%-ában sikeresen végig is megy
-
Ladó63
kezdő
-
Ladó63
kezdő
Innen letöltöd azt, amelyik nem PKG! Az első hozzászólásban ott van mely típusokhoz jó. Az utcsó nem PKG, az a V613.
Köszi! https://disk.yandex.ru/d/SE7SY4RPhqD7YA
Erről az oldalról töltöttem, egyik tagunk ajánlotta, elvileg OTA.
De ha ez esetleg nem jó akkor még mindig ott van amit Te ajánlottál. -
boborján2
őstag
Pont nemrég volt szó róla, hogy a Telekom szolgáltatási területén sávszélesség-hiány miatt sokszor lekonvertálják az adás minőségét
Csak xDSL esetén!
-
Ladó63
kezdő
Ha OTA, akkor nem kell kicsomagolni a zip-et.
Bedugod az usb port a, és onnan minden értelemszerű, nincs mit leírni rajta... Lényeg, hogy fat32 és ne legyen rajta se mappa se semmi, csak a gyökérben a zip.
Aztán menü, frissítés, helyi frissítésKöszi neked is, már csak az foglalkoztat melyik legyen az? Talán a 618-as
már android 14-es, nem tudom mit hoz a konyhára, illetve esetleg mit vesz el
az 543-hoz képest ami még android 12. -
Probert75
addikt
Innen letöltöd azt, amelyik nem PKG! Az első hozzászólásban ott van mely típusokhoz jó. Az utcsó nem PKG, az a V613.
-
Ladó63
kezdő
Leírom szívesen, hogy C6K-n hogyan csináltam, de csak saját felelősségedre csináld!!!
Kikapcsolod a TV-t, bedugod a pendrive-ot.
Bekapcsolod a TV-t, aztán
- megnyomod a fogaskerék gombot
- a jobb oldalon feljövő menüben rányomsz a fogaskerék jelre (Minden beállítás)
- a feljövő menüben kiválasztod a Rendszer sort,
- a következő menüben kiválasztod a Névjegy sort,
- a következő menüben kiválasztod a Frissítések sort,
- a következő menüben kiválasztod az USB frissítés sort,
- elvileg megtalálja a pendrive-on a frissítést, innentől kövesd a rendszer utasításait.Ha a pendrive tartalma nem tetszik neki, akkor közli, hogy nem található frissítés...
Köszi! Ez lenne számomra is a járható út, de olvastam itt, hogy tv kikapcs, pendrive bedug,
és a tv alján alul található gombot kell megnyomni. Nem akarok hibázni, ezért érdeklődök!
Ha így is műxik, akkor értelemszerűnek tűnik számomra is. De melyiket? -
Steve2006
tag
Telekomot kérdezd.
Az M-es csomagban van 120 "sima" csatorna (sd?), amiből 70 "HD" minőségben is elérhető. Tehát van pl M1 és M1 HD is.Nálam, ha egy csatornából van HD, akkor csak a HD-t tudom választani, SD-ben nem is szerepel a listában (Telekom IPTV L), illetve bármelyik csatornára is kapcsolok a TV info gombjára mindegyiknél azt írja, hogy 1080i 50Hz a bemenő jel.
-
Tompika777
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit más irányba terelném a beszélgetés menetét!
Tudom volt már erről szó, de tudnátok nekem egy linket küldeni
az sw frissítés menetéről, egy C7K lenne az alany.
Letöltöttem a Yandexről igazából 3 tömörített file-t.
V8-T653T01-LF1V613 2.17gb , OTA ha igaz, és jött vele még a V560-as, és a V590-es is, persze külön-külön. Érdekelne melyikket érdemes felrakni, van-e sorrend, vagy mehet egyből a V613 ha azt lenne érdemes.
Jelenleg a V543-as van rajta, frissítést keresésre se ad be, azt írja ez a legfrissebb. Egy olyan szájbarágós leírásra volna szükségem
amit könnyű megérteni, és magyar nyelvű. Pendrive-ról tenném fel az OTA verziót, ami elötte formázva lett FAT32-re és más nincs rajta. Ki kell csomagolni a tömörített file-t, vagy így ahogy van mehet rá?
Segitségeteket előre is köszönöm!Ha OTA, akkor nem kell kicsomagolni a zip-et.
Bedugod az usb port a, és onnan minden értelemszerű, nincs mit leírni rajta... Lényeg, hogy fat32 és ne legyen rajta se mappa se semmi, csak a gyökérben a zip.
Aztán menü, frissítés, helyi frissítés -
Donki Hóte
veterán
Sziasztok!
V8-T653T01-LF1V613 2.17gb , OTA ha igaz, és jött vele még a V560-as, és a V590-es is, persze külön-külön. Érdekelne melyikket érdemes felrakni, van-e sorrend, vagy mehet egyből a V613 ha azt lenne érdemes.
Jelenleg a V543-as van rajta, frissítést keresésre se ad be, azt írja ez a legfrissebb. Egy olyan szájbarágós leírásra volna szükségem
amit könnyű megérteni, és magyar nyelvű. Pendrive-ról tenném fel az OTA verziót, ami elötte formázva lett FAT32-re és más nincs rajta. Ki kell csomagolni a tömörített file-t, vagy így ahogy van mehet rá?
Segitségeteket előre is köszönöm!Leírom szívesen, hogy C6K-n hogyan csináltam, de csak saját felelősségedre csináld!!!
Kikapcsolod a TV-t, bedugod a pendrive-ot.
Bekapcsolod a TV-t, aztán
- megnyomod a fogaskerék gombot
- a jobb oldalon feljövő menüben rányomsz a fogaskerék jelre (Minden beállítás)
- a feljövő menüben kiválasztod a Rendszer sort,
- a következő menüben kiválasztod a Névjegy sort,
- a következő menüben kiválasztod a Frissítések sort,
- a következő menüben kiválasztod az USB frissítés sort,
- elvileg megtalálja a pendrive-on a frissítést, innentől kövesd a rendszer utasításait.Ha a pendrive tartalma nem tetszik neki, akkor közli, hogy nem található frissítés...
-
Steve2006
tag
Nem kell hosszan nyomni, csak megnyomni a kikapcsoló gombot. Ilyenkor teljesen kikapcsol. Ezt abból is észreveszed, hogy bekapcsolás után a TCL és a Google TV logója fog megjelenni.
-
Donki Hóte
veterán
-
herrká
senior tag
-
Ladó63
kezdő
Sziasztok!
Segitségeteket előre is köszönöm! -
dunc
nagyúr
Nagya21, Tréhom box és pc lóg rajta hdmi-n. Box is pc is ki van kapcsolva, mégis csinálja.
dunc, azt nem néztem, hogy frissítés volt vagy sem. De ez feltűnt, hogy bejövök a szobába és néha felgyullad ez a sárga led pár mp-re.
rainman72, engem se zavar a fehér, a sárga is szerintem azóta világít ha a tv be van kapcsolva, mióta "elvileg" kikapcsoltam a mikrofont. De ez a talán mozgásra feléled a sárga led, nem tudom hová tenni. Bár lehet tényleg valamit csinál a tv a háttérben, kikapcsolt állapotban is.
Köszi a válaszokat!
Állasd be, hogy legyen kikapcsolva a led, be lehet állitani!
-
pozsgai
csendes tag
Telekomot kérdezd.
Az M-es csomagban van 120 "sima" csatorna (sd?), amiből 70 "HD" minőségben is elérhető. Tehát van pl M1 és M1 HD is.Regelj egy SweetTV-t aztán nézz meg párat az ingyenes HD csatornákból onnan, azok FHD streamek gyakorlatilag. Akkor kiderül, hogy csak te nem látsz különbséget, vagy a T-vel van ott valami, mert 2m-ről egy 55"-os TV-n azért bőven látható kell legyen a különbség.
-
TungurKnivur
tag
-
Vhiktor
Topikgazda
Telekomot kérdezd.
Az M-es csomagban van 120 "sima" csatorna (sd?), amiből 70 "HD" minőségben is elérhető. Tehát van pl M1 és M1 HD is.Melyik fajta set top boxod van? Ha a régi magy az gagyi. Utana az újfajta kicsivel hatalmas lesz a javulás.
-
TungurKnivur
tag
Tisztázni kellene, hogy mit kell érteni "hd" és "nem hd" TV csatornán?
Van az SD felbontás 720 x 576 pixellel.
Van a klasszikus HD (720p-nek is hívják), aminek a felbontása 1280 x 720. A 1366 x 768 pixel felbontású TV-ket szokták HD Ready-nek is hívni.
Aztán van az FHD (vagy 1080p), aminek a felbontása 1920 x 1080.
Aztán van a QHD (vagy 2K, vagy 1440p), aminek a felbontása 2560x1440.
Van az UHD 3840 x 2160 felbontás, amit a TV-k esetében nem különböztetnek meg a 4K felbontástól, pedig az elvileg 4096 x 2160.
HD-n akkor tulajdonképpen az FHD-t érted, "nem HD"-n pedig az SD-t? Vagy neked a "nem hd" az lehet nagyobb felbontás is?
Telekomot kérdezd.
Az M-es csomagban van 120 "sima" csatorna (sd?), amiből 70 "HD" minőségben is elérhető. Tehát van pl M1 és M1 HD is. -
PuMbA
titán
3840x2160@50Hz
Nagyon pici a különbség hd és nem hd tv csatorna közt, leginkább a csatorna logóján látszik csak.
Akkor szólni kell a Telekomnak, hogy miért van ez

Donki Hóte: Mivel Magyarországon nincs 720p sugárzás, így a HD 1080i-t jelent.
-
Vhiktor
Topikgazda
3840x2160@50Hz
Nagyon pici a különbség hd és nem hd tv csatorna közt, leginkább a csatorna logóján látszik csak.
Fura, hd es nem hd kozott nagyon nagy különbségnek kell lennie.
-
Donki Hóte
veterán
3840x2160@50Hz
Tisztázni kellene, hogy mit kell érteni "hd" és "nem hd" TV csatornán?
Van az SD felbontás 720 x 576 pixellel.
Van a klasszikus HD (720p-nek is hívják), aminek a felbontása 1280 x 720. A 1366 x 768 pixel felbontású TV-ket szokták HD Ready-nek is hívni.
Aztán van az FHD (vagy 1080p), aminek a felbontása 1920 x 1080.
Aztán van a QHD (vagy 2K, vagy 1440p), aminek a felbontása 2560x1440.
Van az UHD 3840 x 2160 felbontás, amit a TV-k esetében nem különböztetnek meg a 4K felbontástól, pedig az elvileg 4096 x 2160.
HD-n akkor tulajdonképpen az FHD-t érted, "nem HD"-n pedig az SD-t? Vagy neked a "nem hd" az lehet nagyobb felbontás is?
-
gjoco1
addikt
-
TungurKnivur
tag
Az biztos, hogy egyértelmű különbséget kell látnod a HD és nem HD-s csatornák között
A 43 colos 2017-es Samsung LCD TV-men 2,5m-ről is nagy a különbség. Nyomd meg a TV infó gombját és kiírja, hogy milyen minőséget kap a HDMI bemeneten.#44753: Ha ugyanolyan távolságból nézed a 42-t és az 55-öt, akkor csak jó minőségű FullHD vagy 4K anyag esetén fogsz előnyt érzékelni a nagyobb képen kívül. TV adásnál nem lesz semmiféle képminőség előnyöd, hiszen gyengébb FullHD minőségről beszélünk.
3840x2160@50Hz
-
TungurKnivur
tag
Nem az volt a kérdés, ki mekkorát vegyen. Tőlem ki is tapétázhatod a házat vele, a te pénztárcád... Én is megengedhetném magamnak.
Én most 42-ről 55-re váltottam (nem a méretnövelés volt a cél), pár nap alatt megszokta a szemünk a nagyobbat, de semmi előnyét nem érzékelem. -
PuMbA
titán
1 Home box és 2 Smart box van (két tévéhez).
A smart box és a tévé közt hdmi kábel van.A tévés díjcsomag "Telekom Tv M", 120 csatorna, 70 HD-s.
Az internet Optika Net 500 - simán megy rajta a net, online filmeket is szoktunk nézni.Annyiban módosítanék, hogy percekig kapcsolgatva ugyanazon hd-s/nem hd-s csatornák közt némely műsornál látni egy pici különbséget.
A smart box felbontását hogy lehet változtatni? Csak bekapcsológomb van rajta...Az biztos, hogy egyértelmű különbséget kell látnod a HD és nem HD-s csatornák között
A 43 colos 2017-es Samsung LCD TV-men 2,5m-ről is nagy a különbség. Nyomd meg a TV infó gombját és kiírja, hogy milyen minőséget kap a HDMI bemeneten.#44753: Ha ugyanolyan távolságból nézed a 42-t és az 55-öt, akkor csak jó minőségű FullHD vagy 4K anyag esetén fogsz előnyt érzékelni a nagyobb képen kívül. TV adásnál nem lesz semmiféle képminőség előnyöd, hiszen gyengébb FullHD minőségről beszélünk.
-
TungurKnivur
tag
Írd meg a box + neted tipusát és abból bármikor kiderül melyik tv előfizetésed van.
Régebben volt a telekomál olyan megoldás ,hogy aki őskövület ADSL-en (értsd: nagyon lassú net) volt az SD -re visszabutítva kapta a HD streamet is.
Egyébként a telekom tv = iptv , amikor bevezették pár éve az android alapú boxokat, akkor átkeresztelték telekom tv-re. Egyébként optikán,koaxon VDSL -en (utóbbi ha tudja az értelmezhető net sebességet) ,akkor pont ugyanazt a streamet kapja minden végpont. Így a lényegi különbség az elnevezés és a box tipusa. iptv= win ce alapú , nagyon stabil de öreg box. telekom tv=android box , amivel esetenként vannak anomáliák
Az alábbi dolgok miatt nem látsz különbséget az SD és a HD között.
1. box SD felbontáson van
2. box HD felbontáson van, de RCA/SCART kábellel van a tévére kötve
2. őskövület ADSL a neted (iptv esetén)
3. a telekom által évek óta nem értékesített ,ma már ingyenes dvb-c adásokat nézed, mert még egyes területeken a koaxon jelen van pár SD csatorna
4.minden rendben , de rossz a szemed1 Home box és 2 Smart box van (két tévéhez).
A smart box és a tévé közt hdmi kábel van.A tévés díjcsomag "Telekom Tv M", 120 csatorna, 70 HD-s.
Az internet Optika Net 500 - simán megy rajta a net, online filmeket is szoktunk nézni.Annyiban módosítanék, hogy percekig kapcsolgatva ugyanazon hd-s/nem hd-s csatornák közt némely műsornál látni egy pici különbséget.
A smart box felbontását hogy lehet változtatni? Csak bekapcsológomb van rajta... -
Vhiktor
Topikgazda
Ez nem igaz. Azt jelenti, hogy hazudtam. Ezért írtam, hogy mégis mit képzel magáról. 43" 4K-s monitorom van. Azon is látom, hogy nem olyan éles a kép, mint a TV-n. Olyan mosott, "szőrös". Gondolom azért, mert ki kellene találni 8 millió pixelnek, hogy merre mozog 2 millió.
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra? Én nem tudok róla. Ha tudtok, légy szíves írjátok meg. Itt mindenki ingyen segít a többinek, tudását megosztva.Nezd en 120 colt nezek 1.6 méterről, semmi baj nincs az eleseggel es felskalazassal, ha neked 4k monitoron nem jo akkor valamit nagyon nem jol állítasz be.
Igaz nem 360p es nem is dvd filmeket nezek, mert azok nézhetetlenek (42 colon is). Fhd tokeletes.
Vacak forrásból ne várjon senki semmin szep kepet. -
nOvOp
senior tag
Szerintem meg vegyen mindeki akkorát, amekkorát szeretne és megengedheti magának.
Meccset is jobb nagyobb tévén nézni, ahogy filmet is. A tévéadásokat meg hagyjuk, szánalmas müsorok vannak, de kinek mi… -
Vhiktor
Topikgazda
Ez nem igaz. Azt jelenti, hogy hazudtam. Ezért írtam, hogy mégis mit képzel magáról. 43" 4K-s monitorom van. Azon is látom, hogy nem olyan éles a kép, mint a TV-n. Olyan mosott, "szőrös". Gondolom azért, mert ki kellene találni 8 millió pixelnek, hogy merre mozog 2 millió.
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra? Én nem tudok róla. Ha tudtok, légy szíves írjátok meg. Itt mindenki ingyen segít a többinek, tudását megosztva.Ha minimálisan kinyitnad a szemed, akkor látnád hogy a tudást en is ingyen osztom meg, nem is keveset.
A kalibralt beállítás az nem tudás megosztas, ennyi erővel akkor helyszíni kalibraciot is végezzek ingyen, sot en fizessek a tulajnak hogy kalibralhatom a tvjet.

Gondolom Te is ingyen dolgozol a munkehelyeden, úgyis csak a tudásodat osztod meg ott is.Képzeld annyira tukmalom a szolgaltatasom hogyha valaki felhiv telefonon megkerdezem miert akar kalibraltani es felhivom a figyelmet arra hogy a kalibralt kep nem biztos hohy tetszeni fog neki. Ezt felmérem a beszélgetés elején a felhasználói szokásai alapjan es egyből mondom is neki hogy ne fizessen a kalibralasert nekem.
-
Vhiktor
Topikgazda
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra? Én nem tudok róla. Ha tudtok, légy szíves írjátok meg. Itt mindenki ingyen segít a többinek, tudását megosztva.Leírnad hogy mikor es hol tukmaltam?

A teszt tvk kalibralt bealitasai megvehetoek, de csak azoket teszem fel amik gyarilag nagyon gatyak es biztosan javit rajtuk (lg oledekre nem talasz mert azok eleg jok gyarolag azon csak rontani lehetne mas beallitasaival), de az is le van írva hogy nem garantalhato vele a kalibralt kep, csak annyi garantálható hogy jobb lesz, de ennek a mértéke sincs meghatarozva mert nem is lehet. Van amelyiken 80%ot fog javitani van amin csak 20%ot.
Ezek csak azert fizetosek, hogy támogassák a csatorna mukodeset, képzeld nem kis penz lett belefektetve a csatornába, a tesztekert es a beletett munkaert nem kapok semmit, de ez bem.ide tartozik.Megegyszer nincs tukmálva senkire ez, aki akaraja megveszi míg mas használja nélküle boldogan.
Akinek meg valamiért nem mukodik vagy nagyon nem tetszik visszakapja az árát.
-
TungurKnivur
tag
-
golenyakt
csendes újonc
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra? Én nem tudok róla. Ha tudtok, légy szíves írjátok meg. Itt mindenki ingyen segít a többinek, tudását megosztva.Szia!
Nagyon ritkán írok, kommentelek bármit is, de ez....
Tukmál. Vhiktor nem "tukmál, erőltet, rásóz" bármit is bárkire. Sok tv-t, monitort, etc kalibrál, tesztel. Ezeket az eredményeket, beállításokat teszi közzé a csatornáján. Gondolom, SZERINTEM mivel sok azonos típusú tv t kalibrál, ezek kalibrálási eredményei nagyon hasonlóak lehetnek, de biztosan nem mindenben egyezőek a panelek különbsége miatt. Felteszem ezek "un átlaga" van fizetőssé téve. Ezek a beállítások nagy valószínűsséggel javítanak a kép minőségén a gyári képmódokon felül. Mindíg, ismétlem mindíg kihangsúlyozza, hogy ezen beállítások használata NEM kötelező, ez csak egy lehetőség, ha nem tetszik visszafizeti az árat. A tuti minőséget csakis a helyszini kalibrálás adja meg. Ez is egy választási lehetőség, nem kötelező.....
Be is fejezem ezt a szösszenetet, ha értetted mire gondoltam, megköszönöm. -
boborján2
őstag
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra? Én nem tudok róla. Ha tudtok, légy szíves írjátok meg. Itt mindenki ingyen segít a többinek, tudását megosztva.Az uraság úgylátom népszerű lesz ebben a topikban!
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra?
. -
PuMbA
titán
"42 colos tvn élesebben latod a fhd es 4k anyagot is mint egy 65 vagy 100 colos tvn"
Laikusként kérdezem, akkor miért vesznek egyre nagyobb tévéket az emberek?
Én speciel az éles képet szeretem."Laikusként kérdezem, akkor miért vesznek egyre nagyobb tévéket az emberek?"
Amiért a mozikban is hatalmas kép van
Szeretek moziba menni, de otthon ettől nekem 50-55 col bőven elég egy normál ~30m2-es szobában is. -
TungurKnivur
tag
Nem vagyok en dontobiro, de amit leirtam az teny. Nalam meg lehet nezni.
Másrészt azt en is leirtam hogy minél kisebb a tv annal élesebb lesz rajta ugyanaz a felbontasu forras anyag, egyrészt nagyobb a pixel suruseg, másrészt kisebb kepen kevésbé latod a hibákat. Ez ilyen egyszeru. 42 colos tvn élesebben latod a fhd es 4k anyagot is mint egy 65 vagy 100 colos tvn. Sőt a telefonodon meg élesebbnek latod.
Fhd-t uhdra felskalazni gyerekjáték. Nincs benne semmi varázslat.Tovább megyek, sokan a sonyt istenitik ebben, nekem volt egymás mellett 55 colos a80l sony oled es 65 colos tcl miniled, semmivel nem volt jobb a sony felskalazasa, tv adassal sem.
"42 colos tvn élesebben latod a fhd es 4k anyagot is mint egy 65 vagy 100 colos tvn"
Laikusként kérdezem, akkor miért vesznek egyre nagyobb tévéket az emberek?
Én speciel az éles képet szeretem. -
Vhiktor
Topikgazda
Másrészt azt en is leirtam hogy minél kisebb a tv annal élesebb lesz rajta ugyanaz a felbontasu forras anyag, egyrészt nagyobb a pixel suruseg, másrészt kisebb kepen kevésbé latod a hibákat. Ez ilyen egyszeru. 42 colos tvn élesebben latod a fhd es 4k anyagot is mint egy 65 vagy 100 colos tvn. Sőt a telefonodon meg élesebbnek latod.
Fhd-t uhdra felskalazni gyerekjáték. Nincs benne semmi varázslat.Tovább megyek, sokan a sonyt istenitik ebben, nekem volt egymás mellett 55 colos a80l sony oled es 65 colos tcl miniled, semmivel nem volt jobb a sony felskalazasa, tv adassal sem.
Mégegyszer leirom amit en eltudok képzelni hogy a tvbe épített tuner gyengébb mint mas márkák esetében. Ezt nem tudom tesztelni mert nekem set top boxos szolgaltatasom van. Ha hdmin keresztül kapja a jelet akkor nem lesz rosszabb mint mas marka esetében. Ha koaxon kapja, akkor lehet akar rosszabb is.
-
Stealth
őstag
Tegnap beújítottam egy TCL 55C6K típusú készüléket . ( Samsung 49RU8002 t váltott )
Majdnem a teljes belakást elvégeztem , de van még egy kicsi reszelgetni való rajta .
Semmi " extrém " elvárás nincs .Eddig az elvárásaimnak teljesen megfelel ( leginkább háttér tévézésre használjuk )
Sajnos a + 3 évet buktam , mert Euronics vásárlás volt .Még az este még benéztem ide és egy két hasznos ötletet sikerült elcsípnem , viszont felkeltette az érdeklődésem a gyorsindítás lehetősége .
Próbálkoztam délelőtt , de már ott lefagytam , ahol azt javasoljátok , hogy :A kontrasztra állva a 6425 kódot kell beütni, a Quick Start-nál az ON-t OFF-ra kell állítani.
Ezt a lehetőséget nem igazán tudtam hová tenni és többszöri nekifutásra sem találtam ilyen opciót . ( Láma és user error ? )
Ráállsz a kontraszt menüre és a távirányítón sorban megnyomod a 6425 gombokat.
-
Vhiktor
Topikgazda
Próbáld ki, SD, FHD adás biztos jobb lesz rajta, mit 4K-n. Ha nem jó akkor visszaküldöd. Igaz ez két kicsi webshop, lehet nehézkes a folyamat.
Vhiktor ilyet nem írj. Mit képzelsz te magadról, ki vagy te, a megfellebbezhetetlen döntőbíró? Ki van még rajtad kívül aki azt állítja, hogy az SD, FHD anyag ugyanolyan 4K-n, mint FHD-n?
4db 4K-s TV-t hasonlítottam össze az FHD TV-mel. TV adásnál, SD, FHD videónál minden esetben jobb volt az FHD. Eleve, hogy lehetne 2millió pixel ugyanolyan éles 8 millió pixelre felskálázva? Most is láttam, hogy az 55 C6K TV adás esetén gyengébb, mint a TV-m.
-
gjoco1
addikt
-
pinnacle
nagyúr
Vhiktor ilyet nem írj. Mit képzelsz te magadról, ki vagy te, a megfellebbezhetetlen döntőbíró? Ki van még rajtad kívül aki azt állítja, hogy az SD, FHD anyag ugyanolyan 4K-n, mint FHD-n?
Most az alpári stílusodtól tekintsünk el, de ráadásul Ő nem is írt ilyet, amit te nagy hangon cáfolsz !!!
Azt írta, hogy a felskálázó algoritmus ugyanaz, a különböző TV-k által felskálázott képek között nem lehet különbséget tenni
Tetszikérteni
Illetve rajta kívül van még valaki, aki fizetős dolgokat tukmál Prohardver tagokra? Én nem tudok róla. Ha tudtok, légy szíves írjátok meg. Itt mindenki ingyen segít a többinek, tudását megosztva. -
kokokka
addikt
Nekem úgy rémlik a Sámson/LG jobb ebben (de nem biztos, hogy jól emlékszem).
Más márkát (Sony?Philips?Pana?) nem néztem még.
Illetve mi a helyzet a belépőszintű oledekkel? SDR tartalom esetén hogy állnak a miniledes tévékhez képest?Nekem egy 65-ös Samsung QLED-em volt a jelenlegi 85C765 előtt. A felskálázására egy rossz szót sem lehet mondani, mert ezen a méreten ugyanannak az adásnak csúnyábbnak kéne lennie, mint 65-collon voltak, de bizony nem csúnyább. A Telekom HD csatornáit meg külön megemlíteném, mert nagyon szépek ezen a kijelzőn is.
-
herrká
senior tag
Ezt a képet nem tudom, hogy lehet előcsalni?
De a Névjegyben v545 van. -
PuMbA
titán
Próbáld ki, SD, FHD adás biztos jobb lesz rajta, mit 4K-n. Ha nem jó akkor visszaküldöd. Igaz ez két kicsi webshop, lehet nehézkes a folyamat.
4db 4K-s TV-t hasonlítottam össze az FHD TV-mel. TV adásnál, SD, FHD videónál minden esetben jobb volt az FHD. Eleve, hogy lehetne 2millió pixel ugyanolyan éles 8 millió pixelre felskálázva? Most is láttam, hogy az 55 C6K TV adás esetén gyengébb, mint a TV-m.
"4db 4K-s TV-t hasonlítottam össze az FHD TV-mel. TV adásnál, SD, FHD videónál minden esetben jobb volt az FHD."
A 4K TV-k mérete ugyanakkora volt, mint az FHD TV-dé és ugyanolyan távolságból hasonlítottad őket?
-
Donki Hóte
veterán
Most az alpári stílusodtól tekintsünk el, de ráadásul Ő nem is írt ilyet, amit te nagy hangon cáfolsz !!!
Azt írta, hogy a felskálázó algoritmus ugyanaz, a különböző TV-k által felskálázott képek között nem lehet különbséget tenni
Tetszikérteni
-
balou84
tag
Ő konkrétan tv-ket kalibrál profi műszerekkel (Tökéletes kép), ugyhogy kicsit nagyobb rálátása van a dolgokra, mint neked.
-
boborján2
őstag
Mondjuk én!

Bár az SD az nem ,de ugyanazzal a one mediaboxal nézve a one iptv FHD adását , ránézésre ugyanazt kapom a régebbi 100párcentis FHD tévén ,mint a 65" 4K TCL tévén.
Hangsúlyozom , ránézésre/érzésre.
Ha a pixeleket elkezdem számolni ,akkor nyilván nem jön ki a matek.Egyébként ez teljesen meddő vita, mert ez egyéni preferencia kérdése. Hogy ki mennyire van ráfagyva a minőségre ,az minden embernél más és más.
Én pl. ahogy írtam kb. igyanazt látom, a feleségem méginkább. Te meg ennek pont az ellenkezője vagy.Vhiktort meg fölösleges ekézned! Ő is csak egy ember ,mint mi és ő is másként éli meg a minöséget.
Nem mellesleg, gondolom azt azért tudod ,hogy szakmailag magyarországon az egyik legjobb.
Sajnálnám ha az ilyen beszólogatások miatt ,hátat fordítana a fórumnak!
(az utóbbit azt hiszem írhatom nagyon sok fórumozó nevében!!) -
pinnacle
nagyúr
Egy TCL-t találtam 50-esben
[link]
De 43" is oké.Próbáld ki, SD, FHD adás biztos jobb lesz rajta, mit 4K-n. Ha nem jó akkor visszaküldöd. Igaz ez két kicsi webshop, lehet nehézkes a folyamat.
-
rainman72
nagyúr
-
Donki Hóte
veterán
-
boborján2
őstag
Melyik firm van rajta?
Nekem C6K TV-n v545 szofttal világított a fehér LED kikapcsolt állapotban is, v590-el csak bekapcsolt állapotban világít

835 -ön állítható hogy kikapcsolva mit csináljon a led.
-
rainman72
nagyúr
Melyik firm van rajta?
Nekem C6K TV-n v545 szofttal világított a fehér LED kikapcsolt állapotban is, v590-el csak bekapcsolt állapotban világít

Van 545 is nálam 535 van csak!?
-
Donki Hóte
veterán
Nagya21, Tréhom box és pc lóg rajta hdmi-n. Box is pc is ki van kapcsolva, mégis csinálja.
dunc, azt nem néztem, hogy frissítés volt vagy sem. De ez feltűnt, hogy bejövök a szobába és néha felgyullad ez a sárga led pár mp-re.
rainman72, engem se zavar a fehér, a sárga is szerintem azóta világít ha a tv be van kapcsolva, mióta "elvileg" kikapcsoltam a mikrofont. De ez a talán mozgásra feléled a sárga led, nem tudom hová tenni. Bár lehet tényleg valamit csinál a tv a háttérben, kikapcsolt állapotban is.
Köszi a válaszokat!
Melyik firm van rajta?

-
herrká
senior tag
Köszi a válaszokat!
-
rainman72
nagyúr
Sziasztok! 65C6K. Elvileg a mikrofon kikapcsolva. Tv is kikapcsolva, világít az az erős szúró fény, fehér vagy kék... Bemegyek a szobába, kettőből egyszer elkezd világítani mellette pár cm-el a piros vagy narancssárga LED is - ami bekapcsolt állapotban szokott - majd pár másodperc múlva kialszik. Ez mi vagy miért? Köszönöm
Fehér fény világít ha ki van kapcsolvan de engem igazából nem zavar.Vannak tvk ahol ezt is ki lehet kapcs.
A narancs is szívatott de addig szórakoztam a mikrofon kapcsolóval hogy az eltünt.Más színt nem láttam vagy nem tünt fel. -
dunc
nagyúr
Sziasztok! 65C6K. Elvileg a mikrofon kikapcsolva. Tv is kikapcsolva, világít az az erős szúró fény, fehér vagy kék... Bemegyek a szobába, kettőből egyszer elkezd világítani mellette pár cm-el a piros vagy narancssárga LED is - ami bekapcsolt állapotban szokott - majd pár másodperc múlva kialszik. Ez mi vagy miért? Köszönöm
Nálam akkor villog amikor frissítés van.
-
Nagya21
addikt
HAli!
Már másnak is volt ilyen, arra jutottak a szagértő kollegák, hogy vmi ami +ba rá van dugva a tv-re háttérben bekapcsolgatja.
Üdv Nagya -
herrká
senior tag
-
boborján2
őstag
1 éve cserélték a boxot korszerűbbre, elvileg az okés.
A kábel ugyanaz, mint az előző tévénél, azzal annyi volt, hogy a c7k-nál egy-egy pillanatra elsötétült a kép (a régi tvnél nem
), de másikkal helyettesítettem és most nincs elsötétülés (képminőség ugyanaz).
Igazából két probléma van:
1. az 55"-ös c7k sdr képe gyengébb (színek, élesség) a régi 42-es lg-nél
2. a hd csatornák (van belőle 75) semmivel se szebbek, mint ugyanazok hd nélkül (ez a régi lg-nél is így volt)
Holnap érdeklődök a tkomnál, mert nem tiszta, hogy a "telekom tv" és az "ip tv" mit is fednek és hogy nekünk melyik is van tulajdonképp...(ez a tkom oldalán sem derül ki...)Írd meg a box + neted tipusát és abból bármikor kiderül melyik tv előfizetésed van.
Régebben volt a telekomál olyan megoldás ,hogy aki őskövület ADSL-en (értsd: nagyon lassú net) volt az SD -re visszabutítva kapta a HD streamet is.
Egyébként a telekom tv = iptv , amikor bevezették pár éve az android alapú boxokat, akkor átkeresztelték telekom tv-re. Egyébként optikán,koaxon VDSL -en (utóbbi ha tudja az értelmezhető net sebességet) ,akkor pont ugyanazt a streamet kapja minden végpont. Így a lényegi különbség az elnevezés és a box tipusa. iptv= win ce alapú , nagyon stabil de öreg box. telekom tv=android box , amivel esetenként vannak anomáliák
Az alábbi dolgok miatt nem látsz különbséget az SD és a HD között.
1. box SD felbontáson van
2. box HD felbontáson van, de RCA/SCART kábellel van a tévére kötve
2. őskövület ADSL a neted (iptv esetén)
3. a telekom által évek óta nem értékesített ,ma már ingyenes dvb-c adásokat nézed, mert még egyes területeken a koaxon jelen van pár SD csatorna
4.minden rendben , de rossz a szemed -
pozsgai
csendes tag
A kábel ugyanaz, mint az előző tévénél, azzal annyi volt, hogy a c7k-nál egy-egy pillanatra elsötétült a kép (a régi tvnél nem
2. a hd csatornák (van belőle 75) semmivel se szebbek, mint ugyanazok hd nélkül (ez a régi lg-nél is így volt)
Holnap érdeklődök a tkomnál, mert nem tiszta, hogy a "telekom tv" és az "ip tv" mit is fednek és hogy nekünk melyik is van tulajdonképp...(ez a tkom oldalán sem derül ki...)Az élességgel kapcsolatos problémád nyilván abból fakad, hogy nagyobb a képátló (pl a FHD már 27"-on is pixeles), de a színeket nem igazán értem, ha nem tetszik egy kalibrált, valósághoz közelebbi, akkor van kb 20 féle beállítási lehetőség, amivel el lehet tolni más irányba, pl. hidegebb, élénkebb színek stb, hogy a te ízlésednek megfeleljen. Én Vhiktor beállításait használom, 1-2 napig meg kellett szokni (főleg SDR-nél), hogy nem túlzó, hanem inkább szimplán valósághű színeket ad, de egy jó minőségű 4K filmnél meg leesik az ember álla, hogy mit tud a középkategóriás C7K is már. Sőt, ma egy Doctor Who részbe néztem bele 2011-ből, ami sima SDR, 720p és 5000 körüli bitrattel van meg, és ott is voltak részek, ahol gyönyörűen dolgoztak a zónák, és olyan jó volt a kontraszt, hogy kb kedvem lett újranézni az egész sorozatot.
-
ρσгτσ
addikt
Az lg néz ki legjobban tv adassal mert az a legkisebb 42 colos
Azt hiszem ez lesz a megfejtés, 55" helyett lesz egy 42-43"-os tv...
Melyik típus lehet a legjobb miniledesben?
Mondjuk oledek is 300k körül vannak (c5, s90f)Ha ebbe az irányba mész, akkor LG 42C5, Filmmaker mód, meleg 40. De ott azért a panel védelme érdekében szerintem érdemes elengedni a maximális fényerőt TV adásnál.
Ráadásul 42 colon valószínű ott is gyengébb a nit, mint 55 coltól.
-
balou84
tag
Holnap érdeklődök a tkomnál, mert nem tiszta, hogy a "telekom tv" és az "ip tv" mit is fednek és hogy nekünk melyik is van tulajdonképp...(ez a tkom oldalán sem derül ki...)Hány éve volt kábelezve? Én azért ezt még megpróbálnám a tv csere előtt, pénzbe nem kerülne, nincs vesztenivaló. Persze kérdés mikorra érnének ki, lehet addigra letelne az elállási idő, arra azért figyelni kell.
-
TungurKnivur
tag
Az lg néz ki legjobban tv adassal mert az a legkisebb 42 colos
Azt hiszem ez lesz a megfejtés, 55" helyett lesz egy 42-43"-os tv...
Melyik típus lehet a legjobb miniledesben?
Mondjuk oledek is 300k körül vannak (c5, s90f) -
TungurKnivur
tag
Az alapján amit Vhiktor ír itt valami más lehet az ok. Nem lehet hogy hozzád vacakabb kábelen megy be a Telekom? Vagy házon belül nem lehet hogy valami régebbi kábel van? Lehet a Telekomnál kellene jelezni, hogy gatya a minőség, jöjjön ki valami szaki. Box gondolom ugyanaz mint mindenhol.
Holnap érdeklődök a tkomnál, mert nem tiszta, hogy a "telekom tv" és az "ip tv" mit is fednek és hogy nekünk melyik is van tulajdonképp...(ez a tkom oldalán sem derül ki...) -
ρσгτσ
addikt
Ezt még az Rtings is megjegyzi, hogy nagy különbségek nincsenek, ezek jellemzően teszteken, a kép részletein látszanak. Persze ha valaki nagyobb TV -re vált, és közelről is nézi, akkor szembetűnő tud lenni.
Régebbi sorozatoknál lehet jobban észrevenni. Mint például Magnum, Columbo. Bár utóbbinál az sem mindegy melyik évad, mert változott a minőség a 69 rész során.
-
balou84
tag
Illetve mi a helyzet a belépőszintű oledekkel? SDR tartalom esetén hogy állnak a miniledes tévékhez képest?Az alapján amit Vhiktor ír itt valami más lehet az ok. Nem lehet hogy hozzád vacakabb kábelen megy be a Telekom? Vagy házon belül nem lehet hogy valami régebbi kábel van? Lehet a Telekomnál kellene jelezni, hogy gatya a minőség, jöjjön ki valami szaki. Box gondolom ugyanaz mint mindenhol.
-
Vhiktor
Topikgazda
Illetve mi a helyzet a belépőszintű oledekkel? SDR tartalom esetén hogy állnak a miniledes tévékhez képest?Az a baj ezt en nem tudom megerositeni.
Nekünk van itthn lg oled, pana oled es tcl miniled. Teljesen egyformák felskalazas szempontjából. Az lg néz ki legjobban tv adassal mert az a legkisebb 42 colos, a pana es tcl 65 colos, semmi kulonsbeg koztuk. -
TungurKnivur
tag
Illetve mi a helyzet a belépőszintű oledekkel? SDR tartalom esetén hogy állnak a miniledes tévékhez képest? -
fery02
addikt
Illetve nálam ugye jelenleg csak a TV van kábelen, a saját 100 Mbps Ethernet-én, minden más pedig Wi-Fi-n.
Aki használ USB Gigabit Ethernet adaptert, tud esetleg olyan filmet, aminél elhasal a 100 Mbps Ethernet?
Kíváncsiságból lehet ránéznék én is majd valamikor. -
ρσгτσ
addikt
Általában a Sony és a Panasonic TV -k szerepelnek jól az ilyen teszteken. Szóval ez valós. Az más kérdés, hogy náluk vastagabban fog a ceruza. Így egyéb paramétereket tekintve, azonos árkategóriában a TCL jobb képminőséget nyújt.
A felskálázás nem egyszerű dolog, mert nem mindegy mivel tölti ki a nagyobb felbontást, hogy számítja ki, aztán hogy kezeli. De mondjuk csodákra egyik sem képes, ha az anyag eleve nem jó. Csak az egyik szar, a másik kevésbé szar lesz.
-
balou84
tag
-
balou84
tag
Akkor mi a megoldás? Vegyek kisebbet?
P7K-ból van 43" is...Más márka nincs esetleg aki jobb ebben a felskálázásban? Volt aki korábban azt írta, hogy ez a TCL gyengéje.
-
TungurKnivur
tag
-
vonSux
őstag
-
st6969
őstag
-
Vhiktor
Topikgazda
Telekom kábeltv.
A gondom az, hogy az eddig használt 42" fullHD-s LG-vel jobb kép volt...Ha vacak az adás, akkor kisebb tvn kevésbé látszanak a hibák. Minel nagyonb a kép annal jobban felnagyitodnak a hibák is. Ha 10"on nézned akkor az jobb lenne mint a 42 colos lgden.
-
TungurKnivur
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
44800 - 44701
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Arc Raiders
- Thunder Pro néven jöhet az új HMD mobil
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Jelentősen ronthat a memóriahiányon egy holnap kezdődő sztrájk
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple AirPods Max Midnight ! Új Bontatlan / 2028.03.16-ig Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

(sőt hdr-t se) korábban.