- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Chromecast topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Analóg fényképezés
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
45000 - 44901
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Szerintem itt valami nagyon félre van csúszva a kommunikációban. Csak a 98 colos megnevezése mini LED. A többi méretnél sima QLED van. Ugyanakkor alatta azokra is írja, hogy mini LED.
Nem csodálkoznék, ha végül csak a 98 colos méretben lenne mini LED, 512 zónával, de várjuk ki a végét...
Ennek az adatlapnak így ebben a formában nem sok értelme van. -
rainman72
nagyúr
-
AxBattler
félisten
-
Vhiktor
Topikgazda
En is minileden játszottam ott nincs fekete játék kozben csak sötét szurke. A menü viszont fekete, szóval nem a tvvel van a gond hanem a render ilyen. De kiprobalom oleden is, kíváncsi vagyok ott milyen.
-
alaves
addikt
Ez a videó az új Resident Evil: Requiem-ről nálatok is olyan miniLED-en, mintha 10-15 éves hagyományos LED TV-n néznétek?
[link]Sehol sincs rendes fekete, a fél videó legfeljebb csak (világos)szürke, amit nagyon sajnálok, mert pont egy ilyen játéknál lenne jelentősége a rendes fekete részeknek.
Akinek van valamilyen OLED TV-je, azon is ilyen?
Nálam Samsung 65S90C-n abszolut rendben a videó, referencia fekete van 4k/SDR-ben. Azt hogy valójában a játék milyen HDR-ben, azt nem tudom.
-
fery02
addikt
Ezt rendesen sajnálom, de tényleg.
Mondjuk olyanra is gondoltam, hogy talán csak a felvevő eszközük idejétmúltabb, mert mintha rémlene olyan videójuk is, ahol helyén vannak a fekete jelenetek, de az is lehet, hogy az nem is gameplay volt, hanem valós kamerával készített felvétel, már nem emlékszem pontosan.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez a videó az új Resident Evil: Requiem-ről nálatok is olyan miniLED-en, mintha 10-15 éves hagyományos LED TV-n néznétek?
[link]Sehol sincs rendes fekete, a fél videó legfeljebb csak (világos)szürke, amit nagyon sajnálok, mert pont egy ilyen játéknál lenne jelentősége a rendes fekete részeknek.
Ilyen a játék. Tegnap próbáltam ki en is néztem hogy mi ez a szar.
-
fery02
addikt
-
vargalex
félisten
Ezért írtam neked múltkor, hogy nem értesz hozzá.
Senkinek az eszében sem jut itt már arra figyelmeztetni bárkit is, hogy a nagyobb átmérőn, ugyan az a felbontás nem lesz szebb. A felbontás és pixelsűrűség fogalma itt azért már evidensnek mondható. Az ajánlásokkor fel sem merül. Mert mindenki azt feltételezi, hogy ilyen dolgokkal a kedves vevő tisztában van, és számol vele.
Azért a narratíva változott itt a napok alatt. Mert volt ez a tévé már "szhar" is, és nem csak SD tévéadásoknál. Volt itt már minden lassan..
Én nem adok neked életviteli tanácsot. Én csak leírtam neked, hogy te úgy vettél tévét, hogy nem tudtad mit veszel, és ez mivel jár. És ezt nem rosszból írom. Meg lehet felőlem ezen sértődni, engem nem érdekel. Csak ezek után nem kell felemlegetni, vagy számon kérni azokat, akik ajánlották. A tévé jó, de nem neked. És ezek után, hogy le lett futva veled több kör is, már szerintem sokan félve írnak neked tanácsot. Mert most mit kezdjünk/kezdjenek azzal, hogy van egy tévé ami 99 embernek tökéletes, egynek viszont nem?

Semmi baj nincs ezzel, nem érthet hozzá mindenki. Én sem értek hozzá. Csak innentől ha megvetted az egyik jelenlegi "best buy" tévét, és az nem jó. Akkor lehet magadra fogsz maradni, hogy most mi tévő legyél, mit vegyél.
Ez nem csak a számokon múlik. Mi egy LG 50UN8003LB-t használtunk, majd egy kisebb szobába mentünk át a feleségemmel, ahol egy TCL 43C655-öt használunk. A forrás ugyan az, mindkettő 4K VA panel, az LG képátlója nagyobb, a felskálázott anyagok mégis nagyságrendekkel szebbek rajta.
-
Kátai
senior tag
Frissült már valakinek hivatalosan OTA-n a C6K tv-je? Csak kíváncsiságból, kérdezem mert azért annyira nem "remegek" érte. Nekem svéd régión van a EPG műsorlista ( aluról felugró) rövid ideig tartó eltűnése miatt. Befolyásolhatja ez az esetleges frissítéseket?
-
freeland0806
aktív tag
Sziasztok!
Régóta nem jelentkeztem itt a fórumban, mert a v486-os firmware megoldotta a korábbi stutter problémát az összes filmnél (C805). Természetesen a TCL ráküldte az 509-est a TV-re, azóta - mégha nem is olyan mértékben mint régen -, újra random mikroakadásokat látok időnként lejátszásnál. Nyilván a bevált szoftver óta nem foglalkoztam telepítéssel, de látom, hogy rengeteg új firmware jelent meg.
Melyik az, ami igazán bevált és stabil? Melyikkel lenne érdemes továbbmenni?Nekem is volt régebben akadás. v590 van most fent, azzal nincs semmi ilyen gond nálam (C805 szintén)
-
BlueSteel
tag
Sziasztok!
Régóta nem jelentkeztem itt a fórumban, mert a v486-os firmware megoldotta a korábbi stutter problémát az összes filmnél (C805). Természetesen a TCL ráküldte az 509-est a TV-re, azóta - mégha nem is olyan mértékben mint régen -, újra random mikroakadásokat látok időnként lejátszásnál. Nyilván a bevált szoftver óta nem foglalkoztam telepítéssel, de látom, hogy rengeteg új firmware jelent meg.
Melyik az, ami igazán bevált és stabil? Melyikkel lenne érdemes továbbmenni? -
Qtya123
őstag
Tcl telegram csoport
New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V624
TV models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855
C955/ X955
Full models listV8-0012T01-LF1V624.003079
V624 IMG (PKG)
build date= Feb 10, 2026
security_patch= 2025-12-05
gmsversion= Android_14_GTV_U
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:14/UTT2.250416.001/AU02:user/release-keys
revision= 003079
PKG size= 3.33 GBBig thanks to ... XDA user
Nem is értem mostanában miért nincsenek OTA, csak img frissítések. Még a 622-ből sem került fel OTA, erre már itt a 624 szintén img.
Lehet felteszem majd később, egyelőre várok hátha lesz OTA.
-
freeland0806
aktív tag
Pedig előfordulhatnak TCL (vagy Google TV) specifikus app hibák. Nem is olyan régen az HBO app fagyogatott le beletekerésnél. Annál egy fw frissítés megoldás volt. A Disneynél is írt valaki ilyet. Hogyne lenne helye a topikban!
-
espi38
őstag
Látom felkavartam az állóvizet ezzel az antik tv hibával, elhihetitek nem ez volt a célom csak kíváncsi voltam hogy másnál működik e ennyi.
Valóban azért írtam ebbe a topicba mert TCL tvm van
Elnézést mindenkitől aki rosszul fogadta a kérdésem
-
lemmy9
őstag
Ajándék lónak, ne nézd a fogát.
-
TCr
veterán
Véleményen szerint abszolút releváns volt a téma a topikban , hiszen egy TCL tévén használhatatlan volt egy streaming app, amit ráadásul direkt a vásárlás mellé adtak.Bár utóbbi csak mellékszál.
Ha ez nem fér bele a topikba ,akkor igazából bármilyen applikáció hibájával kapcsolatban semmi sem.
pl. 10000x elolvastam a C805 dömping alatt ,hogy melyik film hagyadik másodpercénél keresik az akadozást, vagy hogy a mittudomén melyik filmben a mikulás feje milyen szinű. Na ez a téma nem 10 hozzászólás volt. Szóval ha az elfért , akkor ennek is el kell, hiszen szorosan TCL tv téma.A - pejoratívan - kocsmai stílus inkább a gond.
-
baandii
senior tag
sziasztok, tudja vki hogy a V543-hoz képest a V604 miben jobb? érdemes feltenni az újabb verziót? (75C8k)
-
boborján2
őstag
Én csak most kerültem erre, mert nem volt gondom de az amit írtál, az épp a tv-hez kapcsolódóan lehet software, hardware, kijelző hiba. Na hát a méltán híres antiktv appnak meg azon kívül, hogy ingyen adták, semmi köze nincs a tévéhez. Ha netflixet adtak volna hozzá akkor hova írnál? A netflix-szel kapcsolatos topikba, vagy a tévé topikjába? Ahelyett az app helyett felpattintasz egy kodit egy jó repoval, vagy egy iptv lejátszót és no problem.

Ha bármi nem megy adott téven ,az épp mindkét topikban megállhatja a helyét. (app és tv márka)
A kodit a jó repoval inkább hagyjuk, lehet neked vagy nekem valóban egy felpattintás , másnak viszont 2 nap utánaolvasás , a mit,hogyan és miért kérdésekre.
Hozzáteszem ,nekem sem a kedvencem ,nem is használom.
-
mikrofon
veterán
Véleményen szerint abszolút releváns volt a téma a topikban , hiszen egy TCL tévén használhatatlan volt egy streaming app, amit ráadásul direkt a vásárlás mellé adtak.Bár utóbbi csak mellékszál.
Ha ez nem fér bele a topikba ,akkor igazából bármilyen applikáció hibájával kapcsolatban semmi sem.
pl. 10000x elolvastam a C805 dömping alatt ,hogy melyik film hagyadik másodpercénél keresik az akadozást, vagy hogy a mittudomén melyik filmben a mikulás feje milyen szinű. Na ez a téma nem 10 hozzászólás volt. Szóval ha az elfért , akkor ennek is el kell, hiszen szorosan TCL tv téma....egy TCL tévén használhatatlan volt egy streaming app, amit ráadásul direkt a vásárlás mellé adtak
Látom leesett a lényeg az írásomból....
Ha ennyi lett volna és így, akkor pont belefért volna...
Sőt még jót is tett volna mert valószínűleg többen leellenőrzik, kipróbálják és visszajeleznek...
De még ajánlanak is helyette működőt, mint ahogy eddig is tette a közösség.....
Azért alapvetően jó közösség verődött itt össze....
Csak néha vannak kilengések.... -
balazsbence
senior tag
pl. 10000x elolvastam a C805 dömping alatt ,hogy melyik film hagyadik másodpercénél keresik az akadozást, vagy hogy a mittudomén melyik filmben a mikulás feje milyen szinű. Na ez a téma nem 10 hozzászólás volt. Szóval ha az elfért , akkor ennek is el kell, hiszen szorosan TCL tv téma.Én csak most kerültem erre, mert nem volt gondom de az amit írtál, az épp a tv-hez kapcsolódóan lehet software, hardware, kijelző hiba. Na hát a méltán híres antiktv appnak meg azon kívül, hogy ingyen adták, semmi köze nincs a tévéhez. Ha netflixet adtak volna hozzá akkor hova írnál? A netflix-szel kapcsolatos topikba, vagy a tévé topikjába? Ahelyett az app helyett felpattintasz egy kodit egy jó repoval, vagy egy iptv lejátszót és no problem.

-
TungurKnivur
tag
Meglátjuk.
Bő egy hét alatt a tcl-hez is hozzászokott a szemem, de tegnap visszaüzemeltük a régi lg-t és ég és föld a kettő az lg javára, totál ledöbbentem. Na de majd a samu...
-
boborján2
őstag
Nem lehet visszatérni a korábbi témákhoz, a topik témákhoz és a korábbi színvonalhoz?
Nem baj az ha pár napig nincs HSz, mert sokszor a hallgatás értékesebb....
Mostanában kicsit olyan érzésem van ebben a topikban, mint 3 hete mikor egy vidéki panzióban a reggeli mellé be volt kapcsolva a TV és éppen a Hal a tortán műsor ment és azt kellett hallgatni.....Véleményen szerint abszolút releváns volt a téma a topikban , hiszen egy TCL tévén használhatatlan volt egy streaming app, amit ráadásul direkt a vásárlás mellé adtak.Bár utóbbi csak mellékszál.
pl. 10000x elolvastam a C805 dömping alatt ,hogy melyik film hagyadik másodpercénél keresik az akadozást, vagy hogy a mittudomén melyik filmben a mikulás feje milyen szinű. Na ez a téma nem 10 hozzászólás volt. Szóval ha az elfért , akkor ennek is el kell, hiszen szorosan TCL tv téma. -
gabber01
addikt
TV adásra kár bármilyen TV-t venni.
-
RVR400
veterán
55-re
Ahhoz képest, hogy szerinted ilyen egyértelmű, itt a fórumon a többiek még mindig csak találgatnak és ellentétes vélemények olvashatóak.
Illetve ha a tcl-ről samsungra váltó kolléga azonos méretre váltott, akkor nem csak a méret számít.Az a baj, hogy az a hozzáállás, hogy ha csak tévéadásra kell, akkor nem kell drága készülék, pedig ahhoz kell a legjobban zsebbe nyúlni. Nagyjából talán még mindig a legjobb a Philips P5 Engine-je az SD adások megfelelő minőségű nézéséhez, de az egy másik topic.
-
RVR400
veterán
Nem lehet visszatérni a korábbi témákhoz, a topik témákhoz és a korábbi színvonalhoz?
Mostanában kicsit olyan érzésem van ebben a topikban, mint 3 hete mikor egy vidéki panzióban a reggeli mellé be volt kapcsolva a TV és éppen a Hal a tortán műsor ment és azt kellett hallgatni.....Lassan mindegyik ilyen lesz...
-
TCr
veterán
Mostanában kicsit olyan érzésem van ebben a topikban, mint 3 hete mikor egy vidéki panzióban a reggeli mellé be volt kapcsolva a TV és éppen a Hal a tortán műsor ment és azt kellett hallgatni.....
-
mikrofon
veterán
Mostanában kicsit olyan érzésem van ebben a topikban, mint 3 hete mikor egy vidéki panzióban a reggeli mellé be volt kapcsolva a TV és éppen a Hal a tortán műsor ment és azt kellett hallgatni..... -
espi38
őstag
lehet,hogy te is "vekengnél"ha hasonló cípőben lennél-vagy nem

Természetesen elengedem a dolgot-de biztosan sokan jártak így mint én csak nem hangoztatták-leszarták.
Mindegy téma elengedve
-
kokokka
addikt
Ezért mondtam, hogy elméletben értem a felháborodásodat. De itt a szolgáltatval kell beszélni, nem az eladóval. Neki ehhez az égvilágon semmi köze nincs.
-
boborján2
őstag
Az a baj ,hogy ez sem teljesen igaz, mert weben ,android telefonon , esetlég másik tévén ,biztosan használható.
Ember legyen a talpán aki itt igazságot tesz.
Egyébjént jelezd az antik tv-nek ,hogy mi a baj, még az is lehet hogy egy gyors update-el gatyába rázzák.
Az viszont biztos hogy ha az alzával harcolsz az sehova nem fog vezetni.
-
RVR400
veterán
Az akciót nem az Alza hirdeti, mindenhol máshol is ez van, szóval vagy a TCL-nél reklamálj, vagy az antiktv.hu oldalon keress egy kapcsolat részt, és oda írj, mert ez a vekengés már nagyon nem idevaló.
-
espi38
őstag
Értem elméletben a felháborodásodat, de gyakorlatban nem. Nekem is van a Telekomnál olyan, amit ajándékba adtak az előfizetésemhez, fél nap volt, mire életet leheltem bele, de azt is csak próbárból. Le is tojom magasról, nem e miatt vagyok a Telekomnál. Tényleg ennyire fontos ez neked? Komolyan kérdezem, mert nem vagyunk egyformák, de nekem furcsa, hogy valaki ennyire ragaszkodik egy ilyenhez a mai világban.
figyelj!
Vásárolsz valamit és ajándékba adják nem tudod használni,szerinted?
Meglátsz egy árat,de adnak hozzá egy bizonyos értékű ajándékot-hu de jó így jobban megéri megveszem.
Vásrlás után kiderül,hogy nem műkődik-persze hogy felvagyok háborodva
-
boborján2
őstag
-
RVR400
veterán
-
espi38
őstag
-
kokokka
addikt
Értem elméletben a felháborodásodat, de gyakorlatban nem. Nekem is van a Telekomnál olyan, amit ajándékba adtak az előfizetésemhez, fél nap volt, mire életet leheltem bele, de azt is csak próbárból. Le is tojom magasról, nem e miatt vagyok a Telekomnál. Tényleg ennyire fontos ez neked? Komolyan kérdezem, mert nem vagyunk egyformák, de nekem furcsa, hogy valaki ennyire ragaszkodik egy ilyenhez a mai világban.
-
boborján2
őstag
Nalam sem megy 835 -ön.
"Failled to connect server" vagy valami hasonló.
Mondom semmi gond majd megy chomecast módban, de nem mert az sincs benne. -
RVR400
veterán
Majd visszatérítik Neked az árát, és mindenki elégedett lesz.
-
espi38
őstag
Maximálisan igazad van!Persze nem azért vettem a készüléket mert ezt adták hozzá ingyen-de ha jár hozzá és nem tudom használni -ilyenkor mi van?
Érdekes amúgy- nálam egyik tévén se indul el C7K és P7K még addig se hogy beírjam a felhasználó név-jelszó párost
-
hunaqua
addikt
Valószínű ingyen adják. Azért csinálják hátha fél év múlva valaki elő is fizet náluk. Szerintem ott kellene reklamálni, hogy miért nem működik megfelelően. Általában nem a tévét fejlesztik az app-hoz.
-
dunc
nagyúr
-
hunaqua
addikt
-
espi38
őstag
-
boborján2
őstag
Szerintem ezt engedd el, az alzának nem sok köze van az antik tv-hez. Leginkább az ő hibájuk ,hogy nem tudnak szoftvert fejleszteni.
-
espi38
őstag
Akkor írok az Alzanak mert ezt ajándékba adták a tévéhez, milyen ajándék az amit nem lehet használni

Kíváncsi vagyok mit írnak, erre hátha dobnak helyette egy ajándékutalványt
-
mucsgyver70
aktív tag
-
dunc
nagyúr
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Valakinek működik az antiktv app TCL tévén, mert nekem elbse indul? -
mikitot
csendes tag
Nekem ua van, mai napig nagyszerű képe van, de vettem egy C805
-
Lacr0ix
tag
-
Swenk
aktív tag
Akkor lesz fix, amikor megrendeltem.
De 99,99%, hogy qn90f, 43".kösz.
-
TungurKnivur
tag
Egy képcsöves kocka videoton a 90es évekből, azon már szép lesz az sdr
Hát ha már a - nagyrészt joggal - agyondícsért tcl nem tud olyat...
Kíváncsi leszek az utódjára. -
TungurKnivur
tag
-
TungurKnivur
tag
-
boborján2
őstag
-
Steve2006
tag
-
arnicode
tag
Sziasztok!
Ki milyen böngészöt használ, ajánl online filmezős oldalakhoz, mint pl. a videa? -
koppasz1986
aktív tag
-
Blackeventer
csendes tag
Lehet hogy csak a kép csalóka így telefonon nézve, de a jobb felső sarokban mintha lenne egy kis extra fény. Nem tűnik annyira vészesnek, van sokkal rosszabb
Jaaajj persze a kép készítésénél én is furcsáltam, futattam teszteket annak idején frissen és igazából középtájt volta némi probléma, aztán nem tudom utólag még jöhetneke ki felhősödések.
-
ada19
őstag
Eddig a Sony (Androidos) TV-m úgy működött, hogy he bekapcsoltam, nem kapcsolta automatikusan a Denon AVR-t, viszont ment tökéletesen az ARC/CEC hangerőszabályzás stb. Ha kézzel bekapcsoltam, automatikusan átállt a TV hangkimenet is, ha kikapcsoltam, visszaállt TV hangszórókra.
A TCL-el esetleg sikerült valakinek elérnie ugyanezt? Bárhogy állítom a TV-t és erősítő CEC beállításait, mindig bekapcsolja az AVR-t is a TV. Az egyetlen eset amikor nem, amikor letiltom a Denonon az ARC-t, de ebben az esetben a többi (TV/Apple TV) távirányító sem az erősítőn fog hangerőt állítani.
-
SPEA
aktív tag
Samsung 55" H6400 , ha jól emlékszem 11 éves lesz idén
Hibátlanul teszi a dolgát és még a 3D is amit amúgy a mai napig szeretek és ha van film ami úgy jelenik meg, akkor azt nézzük. Sajnálnám is lecserélni, de vonz a 65-75" méret
-
Pro Koryak
addikt
-
SPEA
aktív tag
Én most hallok először erről.
Kifejtenéd bővebben?Lehet hogy csak a kép csalóka így telefonon nézve, de a jobb felső sarokban mintha lenne egy kis extra fény. Nem tűnik annyira vészesnek, van sokkal rosszabb
-
Swenk
aktív tag
Egy képcsöves kocka videoton a 90es évekből, azon már szép lesz az sdr
Na igen, egy katódsugár csöves CRT képcső nagy szám volt anno, ha éppen nem volt konvergencia hibás, emisszió gyenge, vagy kocogtatós katód szakadt.
-
Blackeventer
csendes tag
-
koppasz1986
aktív tag
-
freeland0806
aktív tag
Hát ez a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" esete. Ez is baj, az is baj.
Ha figyelemmel kíséri az eszköz működését, szívén viseli a sorsát, hiba javításokat ad ki, fejleszt, felhasználja az adódó lehetőségeket/pl. android 14/, nem azt mondja, hogy jó ez így, akkor túl sok a frissítés. Ha meg kevés a frissítés akkor meg az a baj, hogy nem jó a támogatás, nincsen elég hiba javítás, fejlesztés.Én nem ezt írtam
-
Swenk
aktív tag
Azokkal is.
De már mindegy, megy vissza a c7k...Szia! Csak okulásként: esetleg elmondod, hogy mi lesz helyette?
-
Swenk
aktív tag
A gyakori frissítésekkel az a probléma hogy hibajavításnak szánják őket, persze némelyikbe dobnak valami apró kis ficsőrt, amivel 1-2 új funkció bejön - pl. amiket lehet a büdös életbe nem használsz - vagy inaktívból aktív lesz, de a hibajavításon van a hangsúly.
Ha 7 éve hiba nélkül működik valami, akkor az nem követendő példa? Bocs, de akkor ott gondok vannak nem kicsit!

"Ha 7 éve hiba nélkül működik valami..."Na, az egy csodálatos tv lehetett.
-
headhunter
addikt
Szia! Nekem vasárnap járt le az egy hónap, nem érkezett meg a visszaigazolás, küldtem egy e-mailt nekik, kértem, hogy küldjék meg, tegnap délután meg is jött róla, szóval elég gyorsan reagáltak a megkeresésre.
-
Swenk
aktív tag
Telefonra sem jön már annyi update, mint amennyi a TCLnél "megjelenik". Jobban örülnék ha kevesebb, de stabilabb frissítések jönnének, mint így elaprózva
Hát ez a "van rajta sapka, nincs rajta sapka" esete. Ez is baj, az is baj.
Ha figyelemmel kíséri az eszköz működését, szívén viseli a sorsát, hiba javításokat ad ki, fejleszt, felhasználja az adódó lehetőségeket/pl. android 14/, nem azt mondja, hogy jó ez így, akkor túl sok a frissítés. Ha meg kevés a frissítés akkor meg az a baj, hogy nem jó a támogatás, nincsen elég hiba javítás, fejlesztés. -
TungurKnivur
tag
Azokkal is.
De már mindegy, megy vissza a c7k... -
freeland0806
aktív tag
A gyakori frissítésekkel az a probléma hogy hibajavításnak szánják őket, persze némelyikbe dobnak valami apró kis ficsőrt, amivel 1-2 új funkció bejön - pl. amiket lehet a büdös életbe nem használsz - vagy inaktívból aktív lesz, de a hibajavításon van a hangsúly.
Ha 7 éve hiba nélkül működik valami, akkor az nem követendő példa? Bocs, de akkor ott gondok vannak nem kicsit!

Telefonra sem jön már annyi update, mint amennyi a TCLnél "megjelenik". Jobban örülnék ha kevesebb, de stabilabb frissítések jönnének, mint így elaprózva
-
Pro Koryak
addikt

-
alaves
addikt
Lehet, hogy ő látja mondjuk a QN90F egy pontszámmal jobb upscalingjét is a C7K-hoz képest (7 vs 8). Én pl. nagyon nem szeretem még a kis DSE-t sem, bosszant, ezért nem veszek már semmiféle LCD-t. A régebbi WOLED-ek (WBC kijelző) fekete közeli inhomogenitása is idegesített. A 65S90C az első olyan TV-m 40 éves távlatban, amellyel teljes mértékben elégedett vagyok. Ha a tv technika nem hoz hirtelen más irányú fejlődést, akkor a következő TV-m is 65S90..G...H...I... lesz valamikor.
-
SPEA
aktív tag
Felraktam a ma kiadott új frissítést V624, minden probléma nélkül, egyelőre semmilyen újítást nem érzékeltem a V613 frissítéshez képest.
Érdekes ez a homogenitás. Próbáltad már különböző teszt képekkel?
-
rainman72
nagyúr
Elképzelhető, hogy érzékeny a szemed pont erre a dologra. Itt [link] ez a táblázat, válaszd ki hozzá custom oszlopot 'upscaling: sharpness processing' és rendezd jóság szerint. Első ~20 Sony, Panasonic (G5, G4 még befigyel). A C7K (QM7K) 7-est kapott, de pl. U8Q és QN90F 8-ast. Én nem valószínű, hogy látnám, az 55C1-en (6-os) is szép volt a HD adás (telekom androidTV box), de az 65S90C-n is jó (7,5). Nyilván a C1-en jobban nézett ki a kisebb képátló miatt, hiába gyengébb az upscaling.
Ne máár ugye ezt te se gondolod komolyan??

Ugy kb 5 sör után még olvasva se értem mit akarsz ebböl ki hámozni
-
bagoly71.
tag
Kértem ma frissítést a TCL-től a 65C7K-ra.
Gondoltam először maradjunk a hivatalos vonalon.
V545 volt rajta, V560-ra frissítették.
-
freeland0806
aktív tag
Szerintem is a színekkel, ezért is írtam neki a kalibrálást. Egy próbát megérne.
-
alaves
addikt
Összevissza beszélsz marhaságokat - sokadszor.
Senkit se kértem számon a c7k ajánlásáért, ha nincs ez a fórum, valószínűleg akkor is ezt veszem.
És csak ismételni tudom magam, hogy egyszer se szaroztam le a tévét (segítség: az asszony minősítette a képét még a gyári beállításokkal).
Kb úgy viselkedsz, mint egy megsértődött TCL-díler
Szerintem a többség nem ért a témához, bár ennek is vannak fokozatai, én egyáltalán nem, mert nem érdekel. Autót se azért vesz az ember, mert ért hozzá, egyszerűen használni/élvezni szeretné...
"mit kezdjünk/kezdjenek azzal, hogy van egy tévé ami 99 embernek tökéletes"
Azoknak, akik nem tévét néznek rajta. Én pedig kezdettől írtam, mire kell.
Jah és pont most írt más, akinek ugyanezzel a típussal ugyanez volt a gondja, ami azonos méretű más márkával megoldódott (persze téged a tények se zavarnak...
)
Újra kérem, hogy ne reagálj a hozzászólásaimra. Értelmeset/segítőt eddig se sikerült, trollokra nincs szükségem és szerintem a többieket se érdekli ez a vita.Elképzelhető, hogy érzékeny a szemed pont erre a dologra. Itt [link] ez a táblázat, válaszd ki hozzá custom oszlopot 'upscaling: sharpness processing' és rendezd jóság szerint. Első ~20 Sony, Panasonic (G5, G4 még befigyel). A C7K (QM7K) 7-est kapott, de pl. U8Q és QN90F 8-ast. Én nem valószínű, hogy látnám, az 55C1-en (6-os) is szép volt a HD adás (telekom androidTV box), de az 65S90C-n is jó (7,5). Nyilván a C1-en jobban nézett ki a kisebb képátló miatt, hiába gyengébb az upscaling.
-
balazsbence
senior tag
Köszönöm szépen

Siker

-
Vhiktor
Topikgazda
Senkit se kértem számon a c7k ajánlásáért, ha nincs ez a fórum, valószínűleg akkor is ezt veszem.
És csak ismételni tudom magam, hogy egyszer se szaroztam le a tévét (segítség: az asszony minősítette a képét még a gyári beállításokkal).
Szerintem a többség nem ért a témához, bár ennek is vannak fokozatai, én egyáltalán nem, mert nem érdekel. Autót se azért vesz az ember, mert ért hozzá, egyszerűen használni/élvezni szeretné...
Jah és pont most írt más, akinek ugyanezzel a típussal ugyanez volt a gondja, ami azonos méretű más márkával megoldódott (persze téged a tények se zavarnak...
)
Újra kérem, hogy ne reagálj a hozzászólásaimra. Értelmeset/segítőt eddig se sikerült, trollokra nincs szükségem és szerintem a többieket se érdekli ez a vita.En továbbra sem tudom elkepzpeni, hogy ha 4ks set top box van hogy a fenébe lehet annyira rosz? Nekem napi szinten leesik az állam itthon a tv adastol, 65 colon.
Szerintem Neked nem a felskalazasaal van gondod, hanem a színekkel. -
TungurKnivur
tag
Senkinek az eszében sem jut itt már arra figyelmeztetni bárkit is, hogy a nagyobb átmérőn, ugyan az a felbontás nem lesz szebb. A felbontás és pixelsűrűség fogalma itt azért már evidensnek mondható. Az ajánlásokkor fel sem merül. Mert mindenki azt feltételezi, hogy ilyen dolgokkal a kedves vevő tisztában van, és számol vele.
Azért a narratíva változott itt a napok alatt. Mert volt ez a tévé már "szhar" is, és nem csak SD tévéadásoknál. Volt itt már minden lassan..
Én nem adok neked életviteli tanácsot. Én csak leírtam neked, hogy te úgy vettél tévét, hogy nem tudtad mit veszel, és ez mivel jár. És ezt nem rosszból írom. Meg lehet felőlem ezen sértődni, engem nem érdekel. Csak ezek után nem kell felemlegetni, vagy számon kérni azokat, akik ajánlották. A tévé jó, de nem neked. És ezek után, hogy le lett futva veled több kör is, már szerintem sokan félve írnak neked tanácsot. Mert most mit kezdjünk/kezdjenek azzal, hogy van egy tévé ami 99 embernek tökéletes, egynek viszont nem?

Semmi baj nincs ezzel, nem érthet hozzá mindenki. Én sem értek hozzá. Csak innentől ha megvetted az egyik jelenlegi "best buy" tévét, és az nem jó. Akkor lehet magadra fogsz maradni, hogy most mi tévő legyél, mit vegyél.
)
Újra kérem, hogy ne reagálj a hozzászólásaimra. Értelmeset/segítőt eddig se sikerült, trollokra nincs szükségem és szerintem a többieket se érdekli ez a vita. -
boborján2
őstag
65C835 -re óriási javulást hozott a V8-T615T03-LF1V620 firm.
Úgy néz ki teljesen megszűnt DV film esetén a jelenet és a fényerő váltásnak a néhány miliszekudumos elcsúszása. Most teljesen szinkronban van és már nem zavaró a DV filmet fogyasztani.
Remélem így is marad. -
Blackeventer
csendes tag
Húbazz, már hetek óta azon szenvedtek kinek melyik sw van fent, melyik az újabb sw illetve ki rakta fel előbb a legújabb frissítést...
Más gyártótól van tévém, de 7 év alatt 4x kellett frissítenem, de csakis azért, mert nem indultak el nélküle az app-ok.
Nekem személy szerint soha nem volt tévém. Majdnem egy évig olvasgattam ezt a fórumot, majd megvettem a készüléket. Pontosan tudtam, hogy ilyen „szarakodós” és nyűgös lesz a dolgom ezzel a márkával. Habár én nem találkoztam olyan nagyobb bugokkal, mint amikről itt beszéltek régebben, ebben kellemeset csalódtam, és nem kellett a fejemet vakargatnom, hogy mi lehet a gond.
Sajnos időbe telik felrakni egy frissítést, de amikor már rutinszerűen megy minden, akkor 40 perc alatt az elejétől a végéig be lehet fejezni a folyamatot. -
Blackeventer
csendes tag
Pedig az .img telepítés sokkal tökéletesebb, tisztább, mint az ota. Igaz, újra kell pakolni a tv-t, de így legalább minden tiszta. Az meg csak érdekes számomra, hogy az .img -től ózkodók, ha nem tetszik az ota frissítés után valami, nem is olyan nagy hiányosság talán, de simán, zokszó nélkül csinálnak HR-t, még bíztatják is egymást az ota utáni HR-re, és újra rakják a tv-t.

Úgyan ezt akartam írni.
Hozzá tennék még annyit, hogy a kép beállítások mind megmaradtak (kalibrációs csomagot használok) egyedül a hang beállításaim vesztek el.
Többi dolgokat, appokat újra le kell tölteni. -
Swenk
aktív tag
Húbazz, már hetek óta azon szenvedtek kinek melyik sw van fent, melyik az újabb sw illetve ki rakta fel előbb a legújabb frissítést...
Más gyártótól van tévém, de 7 év alatt 4x kellett frissítenem, de csakis azért, mert nem indultak el nélküle az app-ok.
Bocs, de én nem az ilyen gyártót hoznám fel követendő példának
-
Pro Koryak
addikt
-
Swenk
aktív tag
Pedig az .img telepítés sokkal tökéletesebb, tisztább, mint az ota. Igaz, újra kell pakolni a tv-t, de így legalább minden tiszta. Az meg csak érdekes számomra, hogy az .img -től ózkodók, ha nem tetszik az ota frissítés után valami, nem is olyan nagy hiányosság talán, de simán, zokszó nélkül csinálnak HR-t, még bíztatják is egymást az ota utáni HR-re, és újra rakják a tv-t.

-
Swenk
aktív tag
Köszönöm szépen

-
balazsbence
senior tag
Véleményem szerint az első, ne mint ha OTA telepítenél
Köszönöm szépen

-
mrmft
senior tag
Tcl telegram csoport
TV models ....
C955/ X955
V624 IMG (PKG)
build date= Feb 10, 2026
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:14/UTT2.250416.001/AU02:user/release-keys
revision= 003079
Koszonom. Latom .img igy ezt kihagyom, megvarom ha lesz OTA.
-
.LnB
titán
Ebből semmilyen módon nem következik, hogy 65"-t vettem volna...
Igen, c7k-t is javasoltak többen (bár eleve ott volt a jelöltjeim közt...), pedig kezdettől írtam, hogy többnyire mezei tévézéshez lesz, de ezzel semmi probléma nincs, az adatai, a tesztjei rendben voltak, senkit nem hülyéztem le utólag se az ajánlás miatt. Az sd-t leszámítva nagyon okés tv, ár/értékben is nyerő, pechemre egy számunkra fontos tulajdonságban kellemetlen meglepetés ért.
A típusok közti esetleges felskálázási különbség már a vásárlás után merült fel (de ebben se egyformák a vélemények), előtte senki se írta, hogy vegyek mást és kisebbet, így te sem...
Tehát ha vásárlás előtt figyelembe vettem minden építő jellegű véleményt, utána miért ne venném figyelembe? Ha egyáltalán nem érdekelne, eleve nem is írtam volna... De én kérek elnézést, hogy három ember szemének hiszek inkább, nem egy-két okoskodó életviteli tanácsadónak...

-
Blackeventer
csendes tag
Tcl telegram csoport
TV models ....
C955/ X955
V624 IMG (PKG)
build date= Feb 10, 2026
revision= 003079
-
mrmft
senior tag
Felraktam a ma kiadott új frissítést V624, minden probléma nélkül, egyelőre semmilyen újítást nem érzékeltem a V613 frissítéshez képest.
Ezt hol talalatad?
-
TungurKnivur
tag
Ez miatt hittem, hogy 65": [link]
De akkor is, felbontás és pixelsűrűség. Ennyi!Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha mindenki ajánlotta neked ezt a tévét, de neked nem felel meg. Akkor vajon számít neked, kell e hallgatnod egy másik fórumtársra, aki azt állítja, hogy van különbség a TCL és a Samsung között?
Ebből semmilyen módon nem következik, hogy 65"-t vettem volna...
Igen, c7k-t is javasoltak többen (bár eleve ott volt a jelöltjeim közt...), pedig kezdettől írtam, hogy többnyire mezei tévézéshez lesz, de ezzel semmi probléma nincs, az adatai, a tesztjei rendben voltak, senkit nem hülyéztem le utólag se az ajánlás miatt. Az sd-t leszámítva nagyon okés tv, ár/értékben is nyerő, pechemre egy számunkra fontos tulajdonságban kellemetlen meglepetés ért.
A típusok közti esetleges felskálázási különbség már a vásárlás után merült fel (de ebben se egyformák a vélemények), előtte senki se írta, hogy vegyek mást és kisebbet, így te sem...
Tehát ha vásárlás előtt figyelembe vettem minden építő jellegű véleményt, utána miért ne venném figyelembe? Ha egyáltalán nem érdekelne, eleve nem is írtam volna... De én kérek elnézést, hogy három ember szemének hiszek inkább, nem egy-két okoskodó életviteli tanácsadónak...
-
Tompika777
senior tag
Akkor csak annyit segítsetek, ha flashelem az img-t akkor most mi a menet? Áramtalanítom, usb be, gomb be, áram és pár másodperc és nekiindul, vagy kikapcsolás irányítóval, usb, gomb be.

-
Tompika777
senior tag
Akkor csak annyit segítsetek, ha flashelem az img-t akkor most mi a menet? Áramtalanítom, usb be, gomb be, áram és pár másodperc és nekiindul, vagy kikapcsolás irányítóval, usb, gomb be.

-
espi38
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
45000 - 44901
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Diablo IV
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest