- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD FX
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
44600 - 44501
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
őstag
Én elég sok sportműsort nézek külföldi, leginkább amerikai forrásokból. És amikor egy World Series meccset már lehet nézni 4K 60fps-sel talán még HDR-ben is. Akkor nem igen kell gondolkodni, hogy melyik minőséget választom. De ugyan ez igaz az NHL meccsekre is. Ahol ráadásul áldás is a 60fps. Ahogy az Olimpia is Max alkalmazásban 50fps. Igaz, hiába írja ki az alkalmazás, hogy HDR is elérhető, nálam még egyszer sem írta ki az olimpia alatt a tévé, hogy átváltott HDR-be.
Ugyanakkor, hogy árnyaljam a képet, a SportTV Alley-Oop és Trash Talk műsorait meg Airplay-en keresztül szoktam nézni telefonos Telekom TV GO alkalmazásról. Az azért nem a minőség csúcsa.
Ugyan én utálom a focit, de a Fox Sports a foci világbajnokságot is 4K-ban fogja közvetíteni. Ehhez képest itthon a köztévé FHD?
De most ahogy hallom, van az Eurosportnak 4k csatornája. Talán az az első itthon? Én azt is HBO vagy Max alkalmazásból nézem már évek óta.
Pár éve van a telekomnál 4k csomag.
eurosport/love nature/travel xp ezek 4k csatornák és elvileg HDR mind. -
.LnB
titán
Én elég sok sportműsort nézek külföldi, leginkább amerikai forrásokból. És amikor egy World Series meccset már lehet nézni 4K 60fps-sel talán még HDR-ben is. Akkor nem igen kell gondolkodni, hogy melyik minőséget választom. De ugyan ez igaz az NHL meccsekre is. Ahol ráadásul áldás is a 60fps. Ahogy az Olimpia is Max alkalmazásban 50fps. Igaz, hiába írja ki az alkalmazás, hogy HDR is elérhető, nálam még egyszer sem írta ki az olimpia alatt a tévé, hogy átváltott HDR-be.
Ugyanakkor, hogy árnyaljam a képet, a SportTV Alley-Oop és Trash Talk műsorait meg Airplay-en keresztül szoktam nézni telefonos Telekom TV GO alkalmazásról. Az azért nem a minőség csúcsa.
Ugyan én utálom a focit, de a Fox Sports a foci világbajnokságot is 4K-ban fogja közvetíteni. Ehhez képest itthon a köztévé FHD?
De most ahogy hallom, van az Eurosportnak 4k csatornája. Talán az az első itthon? Én azt is HBO vagy Max alkalmazásból nézem már évek óta.
-
.LnB
titán
Nem fáj, én is nézem a tévét. Magyar tévéműsort nem nézek.
És nem a magyar tévéadások minőségével próbálom mérni a tévém tudását/képminőségét. És a komment amire válaszoltál, erről az utóbbiról szólt.
Olyan tudományos és ismeretterjesztő műsor nincs, ahol a szövegértést fejtegetik? -
tobias40
veterán
Csak nézem hogy miket írtok itt én meg boldogan nézem a Pana 65VT50 plazmámat már kb. 12 éve,jók a sport műsorok is és a "normál tv" csatornák is.
Van egy 65"-osTCL tv-m is (kb 4 éves nem tudom melyik pontosan)de azt a fiam használja néha ps5-re,meg nyáron azon nézem a teraszon a sport műsorokat és egyebeket,de a plazma az plazma.
Mai napig elcsodálkozom milyen képe van igaz a fogyasztása töbszöröse a mostani új tv-knek de ezzel nem foglalkozom.
Emellett projektort használok minden napi film és tv nézésre,110" az sokat ad az élményhez,de ez már tényleg nagyon off,bocsánat érte!
-
ρσгτσ
addikt
Nem feltétlenül.
Az OLED jobban meghaladja a korát, mint más technológia, jelen esetben az LCD. Kifejezetten magas fps -nél jön ki az előnye. Persze látványban így is a legjobb, de a ~24p filmek már mondhatni elavultak a mostani panelekhez. Egyébként az LCD -hez sem ideális.Ez azért furcsa helyzet, mert még most sincs túl sok film, ami mondjuk 60 képkocka/másodpercben megnézhető.
Így aki például régi filmeket nézne, amiből nincs normális, utólagos átdolgozás, az jobban jár (szerintem) egy másodlagos TV -vel. Például egy plazmával, aminek a mozgás megjelenítése is jobb ilyen tartalmaknál.
Retro hobbira érdemes áldozni egy kis plusz pénzt. Normálisabb tartalomra meg ott vannak a modern TV -k.
-
Lacr0ix
tag
OFF-topikként a vitához behoznám a 28 nappal később című filmet. A 'virágbolti' verziónál elég megnézni a kommenteket – a Facebook-hozzászólásokat az adott szolgáltatónál még nem láttam, de biztosan aranybánya lehet. Mivel eredetileg SD-kamerával rögzítették, bárki bármit csinál vele, ugyanolyan csúnya marad 1080p-ben vagy 4K-ban is. Ez nem a tévé vagy a feltöltő hibája, ez egyszerűen ilyen.
Én is napi szinten beleütközöm olyan megjegyzésekbe, hogy a 10+ éves LCD képe mennyivel szebb.
Viszont elég nehéz elmagyarázni az embereknek, hogy egyáltalán nem mindegy a felhasználási mód, a forrásanyag minősége, vagy éppen az egyéni, szubjektív preferenciák. Ezt sokan nem tudják, és mindig egyszerűbb fröcsögve hibáztatni a TV-t, a feltöltőt vagy a stream szolgáltatót. :) -
Aurig@
őstag
Hiába akarod te ezt, de a világon még senki sem találta fel azt a tévét, ami a szutyok-szar magyar tévéadást neked gyönyörű 4K HDR szintű tartalommá tudja alakítani.
Amit te vársz azt úgy hívják, hogy varázslat. Azt meg akkor fogsz látni, ha valami értelmes forrásból elindítod a Gyűrűk Ura filmeket, abban ott van Gandalf, na ő a varázsló.Azt a részt most ki sem fejteném, hogy miért néz valaki tévéadást ma még Magyarországon. Mert ez egy darázsfészek, sokan csinálják még mindig, számomra érthetetlen a jelenség.
De azt most már valakinek le kell írnia, és akkor most magamra vállalom a rossz zsaru szerepé:. Ezek a tévék mint a C7K, nem a magyar tévéadás minősége mellett fogják megmutatni a valós tudásukat. A hülye TV2 nézésére, nem kell ilyen tévé. Ez kb mint halottnak a csók. Normális forrásfile-lal lehet megnézni azt, hogy valóban mit is tudnak ezek a tévé. A legalapabb az egy tévén, Youtube alkalmazásból elindított valami HDR demo videó. De ez az alja. Viszont már azzal is előrébb lennétek szerintem, ha valami streaming szolgáltatáson elindítanál egy normálisabb minőségű filmet. Ott már látni azért valamit.
De nem kell azt várni, hogy a Sthol Andris most majd olyan gyönyörű feleséget talál magának, hogy kimászik a TCL tévéből a hölgyemény. Nem, nem fog. De ez nem a tévé hibája. Az, meg hogy a 10 éves LG tévén számodra milyen volt a képminőség, az valószínűleg a megszokáson is múlik.Én is C7K tulaj vagyok. És ez a tévé jó. De neked nem biztos, hogy ezt a tévét kellett volna megvenned.
Amúgy azt sem értem, hogy ha ott az applikáció a tévén, akkor te miért laptopról Youtube-ozol. Ki tudja, hogy a laptopod, a tévére kiküldött felbontása mekkorára van állítva?! Ott az app, azt érdemes használni.
Számodra lehet, hogy furcsa! Nem is értem az ilyen fajta kijelentést.
Rengeteg olyan műsor van, ami a büdös életben nem lesz fent sehol.
Főleg tudományos és ismeretterjesztő.
Én viszont azt nem értem, hogy miért fáj valakinek, ha más tévét néz? -
KFury
csendes tag
A 65C7K TV tunere jobb lehet mint egy set top box? nekem yettel STB-van, elvileg képes 1080p 50Hz-re. Más kérdés, hogy siralmasan csak 25 fps - főleg a sportadóknál lenne ez érdekes...
-
pinnacle
nagyúr
Akkor lehet még meggondolom. C6, C7 között van különbség a felskálázásban? Egyébként megéri a felárat? Illetve mivel te amúgy is rengeteg TV-t kalibráltál, esetleg van olyan 55" TV max 300k-ig, aminek kiemelkedő a felskálázása?
Nálunk DIGI optika van, koax direkt a TV-be, 13. kerület. M5, ATV képminősége tűnik a legjobbnak. -
Vhiktor
Topikgazda
Tv adas tema.
Nagyon nem mindegy ki a szolgáltató, azon belül sem mindegy hol laksz, hol veszed igénybe. Aztan az sem mindegy, hogy set top box vagy tvne épített tuner, illetve milyen set top box.Nekem Telekom iptv van, azzal a hd adatok majdnem bluray minőséguek c835n.
-
Donki Hóte
veterán
Asszony most nézte a MagyarMoziTV-n az Egy magyar nábob/Kárpáthy Zoltán című filmeket.
Ezeket újra digitalizálták, feljavították, meglepően jó minőségben volt látható a TV-n

Mi amúgy elégedettek vagyunk a Telekom otthoni TV rendszerének az adásminőségével, 75C6K TV-nk a felskálázást is jól megoldja

Sőt, vessetek a mókusok elé, a TV2 csatorna, vagy akár a Királyi TV is jó minőségben tolja már a műsorokat, meglátszik azért a sok pénz, amit belefeccöltek.
(Itt most természetesen a műsorok KÉPminőségéről beszélek, nem a politikai/szociális minőségéről
) -
pinnacle
nagyúr
Szerintem az első Oled TV amit láttam az MM-ben 1,5M Ft-ért, FHD-s volt. Na az lenne az igazi most is.
Steve2006 nem láttam a virágboltban.
-
Steve2006
tag
Amiket én szeretek régi filmeket, pl. Tarasz Bulba, Tűzzel vassal, Szibériai borbély, A harcosok de még A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső sincs 4K-ban.

Egyébként lehet látni 3 méterről, hogy 4K vagy FHD a ugyanaz a videó? Én úgy emlékszem, hogy egymás mellett volt az FHD, 4K-s TV, de nem láttam különbséget.
A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső felskálázott verzióban létezik.
Lock.Stock.and.Two.Smoking.Barrels.1998.BluRay.2160p.Ai.MULTi.DTS-HD.MA.5.1.DD.H265-KC
Resolution: 3840x2160 Ai-Enhanced Upscale
Overall Bit Rate: 96.9 Mb/s (avg. - vbr)
Size: 72.7 GB approx. -
ρσгτσ
addikt
Amiket én szeretek régi filmeket, pl. Tarasz Bulba, Tűzzel vassal, Szibériai borbély, A harcosok de még A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső sincs 4K-ban.

Egyébként lehet látni 3 méterről, hogy 4K vagy FHD a ugyanaz a videó? Én úgy emlékszem, hogy egymás mellett volt az FHD, 4K-s TV, de nem láttam különbséget.
Szeretem a régi háborús filmeket is. Nálam tervben van emiatt (is) egy FHD plazma, mert jobbnak érzem erre a célra. Filmezésre elsősorban OLED -et használok, de nem mindenre jó egy modern készülék.
Ez attól függ, hogy mekkora TV. Minél nagyobb, annál látványosabb a különbség.
-
pinnacle
nagyúr

-
PuMbA
titán
igen, adás is kellene 4K-ban, amit érdemes nézni.
Én már régóta 4K-ban veszem fel a családi videókat, de azon kívül nem nagyon találok 4K-s anyagot. Demók szépek, de egy idő után unalmasak. Városnéző videók is jók 5 percig. Filmet meg nem tudok, ami nem csak látványos 4K-ban, de érdekes is. Tegnap néztem a Szárnyas fejvadász 2049-et, 40 percig bírtam."Filmet meg nem tudok, ami nem csak látványos 4K-ban, de érdekes is."
Sok ilyen film van, hiszen az összes filmszalagra készült filmet újraszkennelve ott vannak a 4K felbontású verziók

-
pinnacle
nagyúr
Ezt azért említettem, mert egyrészt írtad a régi videókat. Másrészt meg azért, mert egy erre a célra készített külső eszköz egészen más kategória. TV -nél viszont ez nem igazán szempont, és költséges is.
Hogy videózásban milyen opciók vannak, annak utána kell nézni. Nálam inkább gamingnél érdekes, így azt a részét nem ismerem. Ahogy azt sem, hogy milyen lehetőség van koaxon érkező anyag javítására.
Nekem direkt van egy FHD TV -m, amin még vannak analóg csatlakozások, pl. komponens. Illetve CRT is, pl. Sony PVM.
Ha valaki ennyire a múltban él, mint én, annak tennie kell azért, hogy élvezhető minőségben nézze amit szeret.
Mert ezt a modern készülék nem fogják kiszolgálni. A TV -k fejlődnek, egyre jobb minőséget nyújtanak. Csak igazából a normál, hagyományos TV adás van lemaradva. Vagy inkább úgy mondanám, hogy eljárt felette az idő.
igen, adás is kellene 4K-ban, amit érdemes nézni.
Én már régóta 4K-ban veszem fel a családi videókat, de azon kívül nem nagyon találok 4K-s anyagot. Demók szépek, de egy idő után unalmasak. Városnéző videók is jók 5 percig. Filmet meg nem tudok, ami nem csak látványos 4K-ban, de érdekes is. Tegnap néztem a Szárnyas fejvadász 2049-et, 40 percig bírtam. -
ρσгτσ
addikt
Ennek tényleg megkérik az árát. De a TV adást koax kábelről, vagy a régi videókat HDMI-ről fel tudná skálázni? Nincs ilyen bemenet.
Ezt azért említettem, mert egyrészt írtad a régi videókat. Másrészt meg azért, mert egy erre a célra készített külső eszköz egészen más kategória. TV -nél viszont ez nem igazán szempont, és költséges is.
Hogy videózásban milyen opciók vannak, annak utána kell nézni. Nálam inkább gamingnél érdekes, így azt a részét nem ismerem. Ahogy azt sem, hogy milyen lehetőség van koaxon érkező anyag javítására.
Nekem direkt van egy FHD TV -m, amin még vannak analóg csatlakozások, pl. komponens. Illetve CRT is, pl. Sony PVM.
Ha valaki ennyire a múltban él, mint én, annak tennie kell azért, hogy élvezhető minőségben nézze amit szeret.
Mert ezt a modern készülék nem fogják kiszolgálni. A TV -k fejlődnek, egyre jobb minőséget nyújtanak. Csak igazából a normál, hagyományos TV adás van lemaradva. Vagy inkább úgy mondanám, hogy eljárt felette az idő.
-
pinnacle
nagyúr
Ennek tényleg megkérik az árát. De a TV adást koax kábelről, vagy a régi videókat HDMI-ről fel tudná skálázni? Nincs ilyen bemenet.
-
ρσгτσ
addikt
-
pinnacle
nagyúr
Retro gaminghez általában az emberek régi TV -t, vagy lehetőség szerint normális upscalert használnak. Utóbbi nem egy-két ezer forintos tétel, és olyan minőséget egy TV soha nem fog elérni.
Szóval ha erre vársz, valószínű soha nem veszel új TV -t, mert valahogy így van ez a régi videókkal is. Nem preferencia ezzel foglalkozni, és nem is éri meg. Csak olyan megoldások lesznek, amik hozzák magukkal a képhibákat is. Vagy egyszerűen nem jó minőség, ami nagyobb TV -nél még jobban látszik.
A TV adások meg olyanok, amilyenek...
Mi az a normális upscaler? Külön felskálázó készülék?
-
ρσгτσ
addikt
Köszi!
Akkor megint nem veszek 4K-s TV-t.
Pár éve 4db 4K-s TV-t küldtem vissza, mert a régi SD, FHD videófelvételeim, TV adások jobbak voltak az FHD-s TV-n. Úgy látszik ezt nem lehet felskálázással megoldani. Ha jól emlékszem 3 méterről nem is láttam különbséget a 4K-s és az FHD-s YT (persze 4K-s és FHD-s TV-n néztem egyszerre) videók között. Igazából csak a HDR-ben volt szebb a 4K-s TV-k képe.espi38 milyen hangbeállítás vált be? Ismerősnek továbbítom. Valami tiszta hangot állítottunk be.
Retro gaminghez általában az emberek régi TV -t, vagy lehetőség szerint normális upscalert használnak. Utóbbi nem egy-két ezer forintos tétel, és olyan minőséget egy TV soha nem fog elérni.
Szóval ha erre vársz, valószínű soha nem veszel új TV -t, mert valahogy így van ez a régi videókkal is. Nem preferencia ezzel foglalkozni, és nem is éri meg. Csak olyan megoldások lesznek, amik hozzák magukkal a képhibákat is. Vagy egyszerűen nem jó minőség, ami nagyobb TV -nél még jobban látszik.
A TV adások meg olyanok, amilyenek...
-
pinnacle
nagyúr
A kérdés jó, és jogos... Az előbb volt róla szó, hogy a TV adások túlzott tömörítése miatt eleve romlott a minőség.
Abban viszont én igazat adok,hogy lehet FHD TV-ken jobb a képminőség televíziós adások esetén.
Nekünk egy öreg 40-es Panasonic FHD TV-n kirívóan jobb az adások képe, mint egy 55-ös Samsungon vagy a most vásárolt 55c6k-n...Köszi!
Akkor megint nem veszek 4K-s TV-t.
Pár éve 4db 4K-s TV-t küldtem vissza, mert a régi SD, FHD videófelvételeim, TV adások jobbak voltak az FHD-s TV-n. Úgy látszik ezt nem lehet felskálázással megoldani. Ha jól emlékszem 3 méterről nem is láttam különbséget a 4K-s és az FHD-s YT (persze 4K-s és FHD-s TV-n néztem egyszerre) videók között. Igazából csak a HDR-ben volt szebb a 4K-s TV-k képe.espi38 milyen hangbeállítás vált be? Ismerősnek továbbítom. Valami tiszta hangot állítottunk be.
-
espi38
őstag
Fizetős beállításokat senki sem fog belinkelni...
Ha az nem opció, akkor marad a kísérletezés, vagy a Google.Google linkre gondoltam, ami nem fizetős.
Egyébként a c6k is találtam egy linket konkrétan a hang beállításra és sokkal jobb lett hang.
-
Phoenixy
senior tag
Rtings oldalán vannak kalibeációs beállítások. Azt hiszem a QM7K nálunk a C7K.
-
Tompika777
senior tag
A kérdés jó, és jogos... Az előbb volt róla szó, hogy a TV adások túlzott tömörítése miatt eleve romlott a minőség.
Abban viszont én igazat adok,hogy lehet FHD TV-ken jobb a képminőség televíziós adások esetén.
Nekünk egy öreg 40-es Panasonic FHD TV-n kirívóan jobb az adások képe, mint egy 55-ös Samsungon vagy a most vásárolt 55c6k-n... -
pinnacle
nagyúr
-
ρσгτσ
addikt
-
.LnB
titán
Igaz nem TV csatornán, de rendszeresen nézem a Columbo részeket. Szeretem, sokszor láttam, de nem unom. Minden része le van szedve. Ahogy az összes Magyar népmesék, vagy az összes Elvis film is.
Szóval lehet igény a normálisabb megjelenítésre gyengébb tartalomnál, de ezek tényleg jobban néznek ki régi, kisebb TV -n. Persze ennek a minőségnek is megvan a varázsa. Ahogy a bakelitnek is.
Ugyanez igaz a régebbi filmekre is (pl. 70 -es vagy 80 -as évek), amiből többnek van felújított változata, de szerintem ebből rengeteg baromi rossz.
Én meg a Knight Rider-t.
De érted, azért nem erről volt itt eddig szó.
-
zsolt501
nagyúr
Na, látod, ez a szubjektív része. Ha rápróálnál egy nagyon jó minőségű 4K HDR streamre (pl. TNT vagy Sky), akkor látnád, hogy miről van szó. Tkom HD adása is agyontömörített, rendkívül pocsék minőség. A felbontás egy dolog, hiába fullHD vagy 4K, ha rettentő alacsony a bitráta és agyon van tömörítve. Főleg homogénebb felületen (pl. focinál a pálya, úszásnál, vízilandánál a víz) és gyors mozgásnél nagyon szembetűnő. Illetve én 10+ éve Digis vagyok, amikor a DigiSPort még ultra magas bitrátán ment DVB-C-n. Na, az tisztességes fullHD volt.
Egyet kell értsek veled, bizony nagyon visszavették a bitrátát a Digi esetén, és bizony nagyon jó volt a minőség a Digis csatornák esetén Illetve jó volt a HD-s csatornák képe is, ami mára a tömörítés megváltoztatása miatt ezt csak az nem veszi észre aki nem látta a régit, illetve nem foglalkozik vele miért is fizet.
-
ρσгτσ
addikt
Tudod, lehet itt azt csinálni, hogy folyamatosan, kedvesen körbepuszilgatjuk egymást. Csak nem vezet sehova. Igen is van, amikor már le kell írni kerek-perec a dolgokat.
Én az elmúlt hetekben ugyan így voltam, mire megértettem a Dolby Vision profilok jelentőségét, és a normális felhasználásukat. Akkor én is kaptam olyan válaszokat, amik elég erősen utaltak a butaságomra. És egyáltalán nem vettem magamra. Sőt, köszöntem is a segítséget. De ugyan ez a mostani soundbar vásárlásom, képes vagyok bevallani ha benézek valamit. Bár ez a téma még nem lefutott.

A tévéadás témába pont ezért nem akartam belemenni, mert tudtam, hogy sokaknak nem fog tetszeni. Hát ez van, ez az én véleményem a témáról. Ami természetesen nem szent írás, nem kell vele egyetérteni.
Igaz nem TV csatornán, de rendszeresen nézem a Columbo részeket. Szeretem, sokszor láttam, de nem unom. Minden része le van szedve. Ahogy az összes Magyar népmesék, vagy az összes Elvis film is.
Szóval lehet igény a normálisabb megjelenítésre gyengébb tartalomnál, de ezek tényleg jobban néznek ki régi, kisebb TV -n. Persze ennek a minőségnek is megvan a varázsa. Ahogy a bakelitnek is.
Ugyanez igaz a régebbi filmekre is (pl. 70 -es vagy 80 -as évek), amiből többnek van felújított változata, de szerintem ebből rengeteg baromi rossz.
-
.LnB
titán
Ácsi! Örülnék, ha nem másokat szólnának itt le egyesek azért mert normál TV adást néz.
Általánosítva, hogy csak az igénytelen szemét ömlik belőle és elbutít.
Ugyanis az ilyen kijelentésekkel inkább csak magát minősíti az ember.
Főleg úgy, hogy közben saját maga meg lopja a tartalmakat.
Ha úgy gondolod, hogy segíteni szeretnél valakinek akkor azt kulturált módon tedd.
Ha nem megy, akkor hagyd figyelmen kívül a hozzászólását.Tudod, lehet itt azt csinálni, hogy folyamatosan, kedvesen körbepuszilgatjuk egymást. Csak nem vezet sehova. Igen is van, amikor már le kell írni kerek-perec a dolgokat.
Én az elmúlt hetekben ugyan így voltam, mire megértettem a Dolby Vision profilok jelentőségét, és a normális felhasználásukat. Akkor én is kaptam olyan válaszokat, amik elég erősen utaltak a butaságomra. És egyáltalán nem vettem magamra. Sőt, köszöntem is a segítséget. De ugyan ez a mostani soundbar vásárlásom, képes vagyok bevallani ha benézek valamit. Bár ez a téma még nem lefutott.

A tévéadás témába pont ezért nem akartam belemenni, mert tudtam, hogy sokaknak nem fog tetszeni. Hát ez van, ez az én véleményem a témáról. Ami természetesen nem szent írás, nem kell vele egyetérteni.
-
gurabli
őstag
Na, látod, ez a szubjektív része. Ha rápróálnál egy nagyon jó minőségű 4K HDR streamre (pl. TNT vagy Sky), akkor látnád, hogy miről van szó. Tkom HD adása is agyontömörített, rendkívül pocsék minőség. A felbontás egy dolog, hiába fullHD vagy 4K, ha rettentő alacsony a bitráta és agyon van tömörítve. Főleg homogénebb felületen (pl. focinál a pálya, úszásnál, vízilandánál a víz) és gyors mozgásnél nagyon szembetűnő. Illetve én 10+ éve Digis vagyok, amikor a DigiSPort még ultra magas bitrátán ment DVB-C-n. Na, az tisztességes fullHD volt.
-
rainman72
nagyúr
Mióta az ex Digi is áttért az ocsmány, agyontömörített iptv streamre (hiába maradt DVB-C), azóta az összes itthon elérhető tv adás nézhetetlen minőség. Különösen igaz ez a sportea (pl. foci vagy vizes sportok).
Ha egyszer ránéz az ember egy 4K HDR Premier League közvetítelésre, elsírja magát... Főleg, ha utána visszakapcsol magyar adóra. Ez van, sajna.
És ez bizony nem a TV hibája. Sőt, ez a széttömörített, szinte SD minőségnek is gyenge felhozatal egy 15 éves HD Ready Panasonic plazmán még jobban is néz ki.Külön szomorú, hogy a streming szolgáltatók minősége is egyre gyengébb (nem csak nálunk). Egy BD után siralom. Hogy a hang tömörített DD+ még egy dolog. De a stream minősége ott is szomorú. Legtöbb néző számára (sajna) elegendő, ez van.
Én is nézek tv adást

A Tkom HD csatornákkal semmi gondom egyik tvn se.
Most megy kódolatlan 4K eurosport ott se igazán jobb a kép mint a HD-n. -
gurabli
őstag
Mióta az ex Digi is áttért az ocsmány, agyontömörített iptv streamre (hiába maradt DVB-C), azóta az összes itthon elérhető tv adás nézhetetlen minőség. Különösen igaz ez a sportea (pl. foci vagy vizes sportok).
Ha egyszer ránéz az ember egy 4K HDR Premier League közvetítelésre, elsírja magát... Főleg, ha utána visszakapcsol magyar adóra. Ez van, sajna.
És ez bizony nem a TV hibája. Sőt, ez a széttömörített, szinte SD minőségnek is gyenge felhozatal egy 15 éves HD Ready Panasonic plazmán még jobban is néz ki.Külön szomorú, hogy a streming szolgáltatók minősége is egyre gyengébb (nem csak nálunk). Egy BD után siralom. Hogy a hang tömörített DD+ még egy dolog. De a stream minősége ott is szomorú. Legtöbb néző számára (sajna) elegendő, ez van.
-
Tibor77i
tag
Ácsi. Értő olvasás...hiánya. Felesleges a litániád.
Kezdjük ott, hogy nem szaroztam le a tévét. Két napja ismerkedünk vele, már beállítottam kb azokat az opciókat, amiket itt linkelt vki egy német oldalról, vmivel jobb lett.
Nem varázslatot várok, csak 10+ év elteltével némi technikai fejlődést...
Nincs semmilyen fizetős szolgáltatás, 1-2x volt Netflix, Disney, finoman szólva se dobtam hátast a választéktól, dögunalmas filmek, sorozatok, egyetlen előny a reklámmentesség. Na meg esetleg a képminőség, de azt eddig nem lehetett kihasználni.
A régi tévén csigalassú volt az okostévé funkció, így inkább nem volt használva, egyszerűbb volt egy-egy online tartalmat laptopról átvinni.
Miért nézünk tévét? Na lássuk. Mondjuk van a házban egy 86 éves nyugdíjas... És van pár csatorna, műsor, amiket a párom is szeret (kertészkedős, házfelújítós stb). Sportközvetítések. Filmek - este elalváshoz... miért NE néznénk tévéadást? EDDIG semmi előnyét nem láttam a fizetős tartalmaknak, talán most egy jobb tévével valamennyire változni fog ez.Én tényleg ritkán nézek tévét, de ami feltűnt: a Duna TV, M5 (beszélgetős műsorok vagy hangversenyek), M4(sport) képe nagyon szép. Vhiktor kalibrált beállításit használom, amit tőle vettem. Az Eurosport és a BBC World képe is remek. A többi csatorna sajnos változó, tömörítéstől, sávszélességtől függ. Viszont a felkonvertált 1080p-s blurayek képe is nagyon meggyőző a TCL-en.
-
Tompika777
senior tag
-
Kelvin
őstag
Ácsi! Örülnék, ha nem másokat szólnának itt le egyesek azért mert normál TV adást néz.
Általánosítva, hogy csak az igénytelen szemét ömlik belőle és elbutít.
Ugyanis az ilyen kijelentésekkel inkább csak magát minősíti az ember.
Főleg úgy, hogy közben saját maga meg lopja a tartalmakat.
Ha úgy gondolod, hogy segíteni szeretnél valakinek akkor azt kulturált módon tedd.
Ha nem megy, akkor hagyd figyelmen kívül a hozzászólását. -
pozsgai
csendes tag
-
.LnB
titán
Ja jogos, azt írtad, hogy "szhar". szóval plusz egy "h" betű.

Azért ne nézzél tévét, mert csak az igénytelen szemét ömlik belőle, és elbutít. Ami meg érték, annak nézését pedig meg lehet oldani máshogy is. Ahogy a sportot is. A reklámokról nem is beszélve.
Én 7 éves tévét váltottam le. Iszonyat látványos a különbség. Pedig én már a régi tévén is normális tartalmat néztem. Te egyszerűen nem értesz hozzá. Nem tudod mit vettél, és azt sem tudod, hogy mitől jobb ez a tévé mint egy 10 éves. De legfőképp azt nem tudod, hogy milyen tartalmak nézése közben van valóban értelme egy ilyen tévének.
((Egyébként a Hal a Tortánhoz, kellene egy Madvr: [link] Az ""biztos"" sokkal szebbé tenné a képminőséget!
))Azt azért hozzátenném, hogy én sem vagyok akkora penge a témában. Vannak itt sokan, akik nálam sokkal-sokkal jobban vágják a témát. De gondolom nem véletlen, hogy ők nem hajoltak le ezért a témáért.
-
mikrofon
veterán
Kezdjük ott, hogy nem szaroztam le a tévét. Két napja ismerkedünk vele, már beállítottam kb azokat az opciókat, amiket itt linkelt vki egy német oldalról, vmivel jobb lett.
Nincs semmilyen fizetős szolgáltatás, 1-2x volt Netflix, Disney, finoman szólva se dobtam hátast a választéktól, dögunalmas filmek, sorozatok, egyetlen előny a reklámmentesség. Na meg esetleg a képminőség, de azt eddig nem lehetett kihasználni.
A régi tévén csigalassú volt az okostévé funkció, így inkább nem volt használva, egyszerűbb volt egy-egy online tartalmat laptopról átvinni.
Miért nézünk tévét? Na lássuk. Mondjuk van a házban egy 86 éves nyugdíjas... És van pár csatorna, műsor, amiket a párom is szeret (kertészkedős, házfelújítós stb). Sportközvetítések. Filmek - este elalváshoz... miért NE néznénk tévéadást? EDDIG semmi előnyét nem láttam a fizetős tartalmaknak, talán most egy jobb tévével valamennyire változni fog ez.Én csak egyetlen előnyt emelnék ki a 15 percenkénti 10 perces reklámblock hiányát amiből legalább 5 perc propaganda uszítás vagy agymosás... Ráadásul egy másfél órás film simán jóval több mint 2 óra emiatt még az idődet is rabolják...
10 év alatt a technika fejlődött a megjelenítésben előre míg a magyar televíziózásban is fejlődött csak visszafelé.... Annyira hogy sajnos egy nagyobb méretű és nagyobb felbontású TV-n ez igen látványosan kijön így a kép valóban rosszabb lesz, míg az élvezeti faktor a HSz-em első részében írták miatt hiányzik....
Én amúgy ugyan ide sorolom az ingyenes YouTube fiókot is.... Amennyi reklám ott is van .... -
espi38
őstag
C7K-ra vannak már beállítások-gondolok itt a képre és hangra

Ha van akkor valaki linkelje nekem,köszönöm szépen
-
.LnB
titán
Miért nézünk tévét? Na lássuk. Mondjuk van a házban egy 86 éves nyugdíjas... És van pár csatorna, műsor, amiket a párom is szeret (kertészkedős, házfelújítós stb). Sportközvetítések. Filmek - este elalváshoz... miért NE néznénk tévéadást? EDDIG semmi előnyét nem láttam a fizetős tartalmaknak, talán most egy jobb tévével valamennyire változni fog ez.Ja jogos, azt írtad, hogy "szhar". szóval plusz egy "h" betű.

Azért ne nézzél tévét, mert csak az igénytelen szemét ömlik belőle, és elbutít. Ami meg érték, annak nézését pedig meg lehet oldani máshogy is. Ahogy a sportot is. A reklámokról nem is beszélve.
Én 7 éves tévét váltottam le. Iszonyat látványos a különbség. Pedig én már a régi tévén is normális tartalmat néztem. Te egyszerűen nem értesz hozzá. Nem tudod mit vettél, és azt sem tudod, hogy mitől jobb ez a tévé mint egy 10 éves. De legfőképp azt nem tudod, hogy milyen tartalmak nézése közben van valóban értelme egy ilyen tévének.
((Egyébként a Hal a Tortánhoz, kellene egy Madvr: [link] Az ""biztos"" sokkal szebbé tenné a képminőséget!
)) -
TungurKnivur
tag
Hiába akarod te ezt, de a világon még senki sem találta fel azt a tévét, ami a szutyok-szar magyar tévéadást neked gyönyörű 4K HDR szintű tartalommá tudja alakítani.
Amit te vársz azt úgy hívják, hogy varázslat. Azt meg akkor fogsz látni, ha valami értelmes forrásból elindítod a Gyűrűk Ura filmeket, abban ott van Gandalf, na ő a varázsló.Azt a részt most ki sem fejteném, hogy miért néz valaki tévéadást ma még Magyarországon. Mert ez egy darázsfészek, sokan csinálják még mindig, számomra érthetetlen a jelenség.
De azt most már valakinek le kell írnia, és akkor most magamra vállalom a rossz zsaru szerepé:. Ezek a tévék mint a C7K, nem a magyar tévéadás minősége mellett fogják megmutatni a valós tudásukat. A hülye TV2 nézésére, nem kell ilyen tévé. Ez kb mint halottnak a csók. Normális forrásfile-lal lehet megnézni azt, hogy valóban mit is tudnak ezek a tévé. A legalapabb az egy tévén, Youtube alkalmazásból elindított valami HDR demo videó. De ez az alja. Viszont már azzal is előrébb lennétek szerintem, ha valami streaming szolgáltatáson elindítanál egy normálisabb minőségű filmet. Ott már látni azért valamit.
De nem kell azt várni, hogy a Sthol Andris most majd olyan gyönyörű feleséget talál magának, hogy kimászik a TCL tévéből a hölgyemény. Nem, nem fog. De ez nem a tévé hibája. Az, meg hogy a 10 éves LG tévén számodra milyen volt a képminőség, az valószínűleg a megszokáson is múlik.Én is C7K tulaj vagyok. És ez a tévé jó. De neked nem biztos, hogy ezt a tévét kellett volna megvenned.
Amúgy azt sem értem, hogy ha ott az applikáció a tévén, akkor te miért laptopról Youtube-ozol. Ki tudja, hogy a laptopod, a tévére kiküldött felbontása mekkorára van állítva?! Ott az app, azt érdemes használni.
Miért nézünk tévét? Na lássuk. Mondjuk van a házban egy 86 éves nyugdíjas... És van pár csatorna, műsor, amiket a párom is szeret (kertészkedős, házfelújítós stb). Sportközvetítések. Filmek - este elalváshoz... miért NE néznénk tévéadást? EDDIG semmi előnyét nem láttam a fizetős tartalmaknak, talán most egy jobb tévével valamennyire változni fog ez. -
.LnB
titán
Egy ideig követtem, aztán belezavarodtam az egészbe. Mintha lett volna valami olyan sztori is, hogy már két tévé kell. Egyik az nagy, a másik kisebb. De aztán lehet, hogy már teljesen belezavarodtam a történetbe.
-
balou84
tag
-
.LnB
titán
Eddig nem néztünk dv/hdr-t, a régi tévé nem is volt alkalmas rá, meg 90%-ban kábeltévé megy (a maradék meg youtube vagy online tartalom laptopról).
Mondjuk most nézegetve a hd-s tévécsatornákat nem látni semmi különbséget a simákhoz képest (valamit külön be kell állítani?)
Az alapbeállítások meg a beállított módok (filmmaker pl.) valóban semmivel se szebbek mint a most lecserélt 10+ éves sima ledes LG. A színek kifejezetten rondák (pl bőrszín).Hiába akarod te ezt, de a világon még senki sem találta fel azt a tévét, ami a szutyok-szar magyar tévéadást neked gyönyörű 4K HDR szintű tartalommá tudja alakítani.
-
PuMbA
titán
Eddig nem néztünk dv/hdr-t, a régi tévé nem is volt alkalmas rá, meg 90%-ban kábeltévé megy (a maradék meg youtube vagy online tartalom laptopról).
Mondjuk most nézegetve a hd-s tévécsatornákat nem látni semmi különbséget a simákhoz képest (valamit külön be kell állítani?)
Az alapbeállítások meg a beállított módok (filmmaker pl.) valóban semmivel se szebbek mint a most lecserélt 10+ éves sima ledes LG. A színek kifejezetten rondák (pl bőrszín)."Az alapbeállítások meg a beállított módok (filmmaker pl.) valóban semmivel se szebbek mint a most lecserélt 10+ éves sima ledes LG"
Egy új TV-től nem lesznek csak úgy magától szebbek a színek
A régi TV-d is ugyanúgy meg tudott jeleníteni sok színt helyesen, tehát ezeknek nem kell változniuk. -
TungurKnivur
tag
-
TungurKnivur
tag
-
TungurKnivur
tag
Azon szar a kép? Inkább te üldözd el az asszonyt szemészetre
Nem a hoki tv adást kell alapul venni ezeknél a tévéknél, hanem jó minőségű dv-t-hdr-t.Eddig nem néztünk dv/hdr-t, a régi tévé nem is volt alkalmas rá, meg 90%-ban kábeltévé megy (a maradék meg youtube vagy online tartalom laptopról).
Az alapbeállítások meg a beállított módok (filmmaker pl.) valóban semmivel se szebbek mint a most lecserélt 10+ éves sima ledes LG. A színek kifejezetten rondák (pl bőrszín). -
TungurKnivur
tag
-
PuMbA
titán
Ja, látom, az Ugreen is csak 3k.
Lehet más oka van a pillanatnyi elsötétülésnek, a settopboxon a képfrekvencia illesztés automatikusra van állítva, viszont annál azt írja, hogy "elsötétülést okozhat, ha a képernyő és a tartalom frissítési aránya eltér" - jelentsen ez bármit... Lehet, ezt ki kéne kapcsolnom?
A képernyőmód pedig 2160p50Hz-en van a max 2160p60Hz helyett, ha utóbbira állítom, akkor az "automatikusan legjobb minőség" beállítás kikapcsol.A TV adások 50Hz-esek, így a 60Hz nem jó, mert a 60 fele nehéz osztani 50-et, azaz nem kell piszkálni ezt a beállítást

-
espi38
őstag
Akkor itt processzor dolog lehet a hiba mert a c6K és az én tévémben P7K más proci van-faszányos.
Megpróbálom frissiteni a tvt hátha akkor elindul az antik tv.
Nálad nem akadozik a kép,sokan panaszkodnak erre? -
zsolt501
nagyúr
Lehet más oka van a pillanatnyi elsötétülésnek, a settopboxon a képfrekvencia illesztés automatikusra van állítva, viszont annál azt írja, hogy "elsötétülést okozhat, ha a képernyő és a tartalom frissítési aránya eltér" - jelentsen ez bármit... Lehet, ezt ki kéne kapcsolnom?
A képernyőmód pedig 2160p50Hz-en van a max 2160p60Hz helyett, ha utóbbira állítom, akkor az "automatikusan legjobb minőség" beállítás kikapcsol.Nem tudom milyen a box, de kísérletezni szabad, bajt nem okoz szerintem, mert vissza lehet állítani.
-
TungurKnivur
tag
A képernyőmód pedig 2160p50Hz-en van a max 2160p60Hz helyett, ha utóbbira állítom, akkor az "automatikusan legjobb minőség" beállítás kikapcsol. -
Szimpa23
csendes újonc
-
.LnB
titán
Az a két videó amúgy pont olyan, ami még sima sztereó hangszórókat is fantasztikus.
A mély hogy van elhelyezve? Nincs túl sok határoló elem? Fal, szekrény közelség? Mert az aránytalanul kierősíti. Meg ennél a típusnál gondolom vezeték nélküli a mély? Akkor lehet némileg játszani az elhelyezéssel. Érdemes próbálgatni.
Direkt hagytam neki helyet, amennyit lehet. De hát ez max egy méteres sugarú kör. Eléggé limitált a tér.
-
ρσгτσ
addikt
Az a két videó amúgy pont olyan, ami még sima sztereó hangszórókat is fantasztikus.
A mély hogy van elhelyezve? Nincs túl sok határoló elem? Fal, szekrény közelség? Mert az aránytalanul kierősíti. Meg ennél a típusnál gondolom vezeték nélküli a mély? Akkor lehet némileg játszani az elhelyezéssel. Érdemes próbálgatni.
-
.LnB
titán
-
fery02
addikt
Nyilván nem minden panel ugyanaz, de azonos sorozatból lévőknél hatalmas különbségek nem lehetnek (elvileg). Én két kalibrálást is megvásároltam (V135 és V486+), nekem (az én saját amatőr szememnek) mindkettő megfelelt.
Az újabb LUT kalibráció (486+) azóta is jó az újabb FW-eknél is. A megvásárolható kalibrációnál a tévé projektazonosítója 165 volt (ez egyedi), az enyém 164. Ebből gondoltam, hogy nagyon nagy különbség nem lehet, mert nagyjából egy sorozatként jöhetett ki a lengyel gyárból.
Nálam is 164 a projektazonosító és a 486+ kalibrációval nálam mindegyik képmódnál érdemesebb kb érintetlenül hagyni a B-Gain-t, hogy rendes legyen a kép, míg nálad nem gond, hogy módosítva van rendesen a leírás szerint.
Szóval a projektazonosító “közelsége” szerintem a panel szempontjából irrevelánsabb.
-
espi38
őstag
Igen, én is (még 05:58-kor rendeltem meg). Bár azt írták február 16 a kiszállítás, hát az ma volt... Ma délelőtt hívtak, hogy holnap hozzák, majd délután küldtek róla e-mailt is, remélem sikerül valami elfogadható időpontban megállapodni a futárral és akkor át is tudom venni.
Kár, hogy nem lehetett személyesen átvenni, itt volt az egész hétvége, sajnos automatába nem fér be.
Szintén pénteken vettem, időben nem tudom mikor - viszont már aznap a futarszolgalat raktárban volt a tv.
Ennek ellenére szerdán kaptam volna meg, hát nem egy GLs az tuti, náluk másnapra állandóan ott van a feladott csomag a cimzettnél.
Mondjuk az biztos hogy sokan vásároltak ezen a napon tvt a mediakban.
Igy nem tudok mást csinálni várok
-
Swenk
aktív tag
Egyre inkább hajlom a 65C7K vásárlásra. Valószínű egy C5 LG jobb lenne, de háromszoros áron kizárt. Amit eddig olvastam a C7-ről, nos, az bizony meggyőző volt.
A Google TV OS tud AFR-t? Vagyis Match refresh rate-et? És működik rendesen? Elsősorban Stremio érdekelne.
eARC át tudja szépen adni a lossless bitsream hangot AVR felé (pl. True-HD Atmos)?Köszönöm
A tv /765/ True Hd atmost nem tud, de DTSX-et igen, belső lejátszójával.
Én a letöltögetett anyagokat DTS X-ben keresem.Nagyon szépen szól. -
Phoenixy
senior tag
Te is a media marktban vásároltál, a pénteki learazason?
Ha igen szerencsés vagy, nekem is holnapra írták a szállítást a követési oldalon, de ma hívott egy hölgy, hogy szerdán hoznák a tévét, viszont az nekem nem jó igy maradt a csütörtök
Meg jó hogy a héten kihozzák bakker, péntek óta a futár szolgálat raktárban van a tv
Igen, én is (még 05:58-kor rendeltem meg). Bár azt írták február 16 a kiszállítás, hát az ma volt... Ma délelőtt hívtak, hogy holnap hozzák, majd délután küldtek róla e-mailt is, remélem sikerül valami elfogadható időpontban megállapodni a futárral és akkor át is tudom venni.
Kár, hogy nem lehetett személyesen átvenni, itt volt az egész hétvége, sajnos automatába nem fér be.
-
Steve2006
tag
Nyilván nem minden panel ugyanaz, de azonos sorozatból lévőknél hatalmas különbségek nem lehetnek (elvileg). Én két kalibrálást is megvásároltam (V135 és V486+), nekem (az én saját amatőr szememnek) mindkettő megfelelt.
Az újabb LUT kalibráció (486+) azóta is jó az újabb FW-eknél is. A megvásárolható kalibrációnál a tévé projektazonosítója 165 volt (ez egyedi), az enyém 164. Ebből gondoltam, hogy nagyon nagy különbség nem lehet, mert nagyjából egy sorozatként jöhetett ki a lengyel gyárból.
-
espi38
őstag
Te is a media marktban vásároltál, a pénteki learazason?
Ha igen szerencsés vagy, nekem is holnapra írták a szállítást a követési oldalon, de ma hívott egy hölgy, hogy szerdán hoznák a tévét, viszont az nekem nem jó igy maradt a csütörtök
Meg jó hogy a héten kihozzák bakker, péntek óta a futár szolgálat raktárban van a tv
-
Donki Hóte
veterán
Ki csinál olyat és kb mennyiért?
Asszony kiüldöz a világból, hogy milyen szhar képe van a C7K-nak...Asszony kiüldöz a világból, hogy milyen szhar képe van a C7K-nak...
Pontosan mi baja van a TV képével?
Lehet a képen javítani az Ő szemszögéből is, csak tudni kéne, hogy pontosan mi a gond.
-
.LnB
titán
Óhogyaza... Rádugtam a soundbart hdmi-vel a tévére. Furi volt a hang. Én azt hittem, hogy az első kettő hdmi eARC-s, aztán leesett, hogy csak az első. Akkor oda megy a soudbar. Kettesbe az AppleTv. Akkor meg fura volt a kép. Leesett, hogy állíthatom be megint a képet..
Lassan összeàll. -
koppasz1986
aktív tag
Asszony kiüldöz a világból, hogy milyen szhar képe van a C7K-nak...Azon szar a kép? Inkább te üldözd el az asszonyt szemészetre
Nem a hoki tv adást kell alapul venni ezeknél a tévéknél, hanem jó minőségű dv-t-hdr-t. -
fery02
addikt
-
Brain75
senior tag
-
espi38
őstag
Elindul, de kell neki vagy 5 perc. Várj türelemmel.
Vártam hibát írt ki, hogy nincs internet.
Más!
TCL tevek támogatják, hogy konkrétan one boxot a tv irányitójával kezeljem/csatorna váltás /?
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
gurabli
őstag
Jó, ezen ne múljon, veszek egy új kábelt.
Milyet érdemes? 2.0 vagy 2.1-est? Márkában mi ajánlott/nem ajánlott?Én 2.1 kábelt vennék. Alin Ugreen vagy Baseus gyártmány, kiváló kábelek, nagyon jó áron.
-
mucsgyver70
aktív tag
-
espi38
őstag
Köszönöm szépen kifogom próbálni

Más! Aki kapott ingyenes antiktv elofizetést, tudja használni - mert nekem nem indul el az app TCL tvn
-
zsolt501
nagyúr
Jó, ezen ne múljon, veszek egy új kábelt.
Milyet érdemes? 2.0 vagy 2.1-est? Márkában mi ajánlott/nem ajánlott?Mivel a Telekom BOX alapvetően SD és max 1080i anyagot ad igy bőven elég sőt még sok is a 2.0-ás kábel, csak ne a legolcsóbbat vedd

-
gurabli
őstag
Asszony kiüldöz a világból, hogy milyen szhar képe van a C7K-nak...Szar képe? Még kalibrálás nélkül is az egyik legjobban dicsért tv a c7k. Valójában egy-két high end LCD vagy OLED, aminek jobb képe lenne...
-
TungurKnivur
tag
-
blakey
titán
Minden panel más, külön-külön kellene kalibrálni, nem?
- ezt jól látod. Ezért csakis a helyszíni, adott készüléken végzett kalibrálás a pontos. -
ρσгτσ
addikt
Ez részben így van. A kalibrálást nem helyettesíti, de nagy eséllyel jobb lesz, mint a gyári. Főleg TCL -nél, ami nem pont a legjobb gyári értékekről híres. Még Filmmaker -ben sem.
Én többször vásároltam Vhiktor -tól. Ha van neki az adott TV -re, szerintem megéri.
-
gurabli
őstag
Ez a vásárolt hozzá beállítást kicsit zavaros most. Minden panel más, külön-külön kellene kalibrálni, nem? Tehát egy kalibrált panel beállításai nem lesznek (tudtommal) jók másik azonos panelre..
-
ρσгτσ
addikt
A TV fényérzékelőjét használja, és ahhoz állítja a tartalmat. Általában megemeli mindennek a fényét. Egyik legrosszabb képmód.
DV sötét vagy fényes módot érdemes használni. Vagy kalibráltat, ha valaki vásárolt hozzá beállítást.
-
gurabli
őstag
-
Steve2006
tag
-
nicu71
addikt
Szerintem észre fogod venni a különbséget 😃 Mindenesetre várjuk a beszámolót.
-
Phoenixy
senior tag
-
espi38
őstag
-
gurabli
őstag
Pedig a (jó) DV szinte többet ér, mint a 4k. A HDR nagyon, de nagyon ütős tud lenni. Ahogy írták, válassz más DV profilt, pl. dark, akkor nem annyira világos.
-
espi38
őstag
-
nicu71
addikt
-
dunc
nagyúr
Megfogtál, nem sokat foglalkoztam vele, elsőre nem tűnik fel, vannak nyelvtani hiba javítások. HDMI diagnosztika stb.
-
TungurKnivur
tag
-
espi38
őstag
Én nem vettem észre különösebb változást, ugyanolyan jónak tűnik a megvásárolt beállítás, mint korábban. A V486-nál volt észrevehető, hogy a 135-höz készült már nem volt jó.
Ami egy ideje feltűnt (talán az Android 14 óta), hogy számítógépről átküldés során már lejátssza a tévé a Dolby Visiont is, korábban csak HDR10+-ként vagy HDR10-ként játszotta le.
nem értem mire jó ez a Dolby Vision ,ha az ember ilyen filmet néz égeti a retinát?
Számomra élvezhetetlen-bár ezt még csak sötét szobában próbáltam
-
Steve2006
tag
Én nem vettem észre különösebb változást, ugyanolyan jónak tűnik a megvásárolt beállítás, mint korábban. A V486-nál volt észrevehető, hogy a 135-höz készült már nem volt jó.
Ami egy ideje feltűnt (talán az Android 14 óta), hogy számítógépről átküldés során már lejátssza a tévé a Dolby Visiont is, korábban csak HDR10+-ként vagy HDR10-ként játszotta le.
-
espi38
őstag
-
Steve2006
tag
-
espi38
őstag
V622 de az nem OTA törli az alkalmazásaid és újra be kell jelentkezz a tv-be elölről mint egy új eszközbe, viszont a kép és szín beállításaid megmaradnak.
még nem érkezett meg a készülék,így kezdhetném egyből a V622 frissitéssel-de inkább maradok az OTA verziónál-egy linket tudnál adni?
-
Vhiktor
Topikgazda
Jogos, jó lenne tudni mire is gondolnak ez alatt.
De szerintem csak szebb színátmenet, kevesebb banding, blokkosodás stb. -
SPEA
aktív tag
Sziasztok!
Növelnénk képátlót, meg javítanánk képminőségen. Netflix a fő forrásunk, 2.0 hifi rendszeremmel (optikán tudom etetni).
TCL 75C7K megéri a felárat a TCL 75C6K-hoz képest? Samsung QE55Q80CATXXH-ról váltanánk.
Tudtok esetleg olyan boltot, ahol van kint C6K, meg C7K, akár kisebb képátlóval? Megnézném előben is őket.
Szia,
Ha jól emlékszem Pólus center, Media Markt-ban pár hete még volt mind a kettő.
-
mikrofon
veterán
V8-T653T01-LF1V604
• Rendszerstabilitás növelése – optimalizált memória- és erőforrás-kezelés, kevesebb akadás és gyorsabb működés.
• Gyorsabb alkalmazásindítás – különösen streaming alkalmazások (pl. Netflix, YouTube) esetén.
• Javított HDMI-kompatibilitás – stabilabb kapcsolat külső eszközökkel (set-top box, játékkonzol).
• Finomhangolt kép- és hangfeldolgozás – pontosabb színmegjelenítés és optimalizált hangszinkron.
• Biztonsági frissítések – naprakész rendszerkomponensek és megerősített adatvédelem.
• Hálózati stabilitás javítása – megbízhatóbb WiFi- és internetkapcsolat streaming közben.Ez érdekes a kalibrált beállítások miatt:
"Finomhangolt kép- és hangfeldolgozás – pontosabb színmegjelenítés és optimalizált hangszinkron."
Vajon milyen mértékű lehet ez a módosítás.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
44600 - 44501
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Samsung i900 Omnia szakmai topik - frissített #1
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Az utolsó pillanatban oldotta meg a sztárjkkérdést a Samsung
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG 49UJ6307 125cm-es 4K HDR wifi TV eladó (magic remote+konzol+govee fény opcionális)
- 27% - LG NanoCell 75NANO769QA
- LG 55QNED86A3A 55 colos LG QNED evo AI QNED86 MiniLED 4K Smart 120 Hz Gaming TV
- HISENSE 75U7NQ 4K UHD Smart 144Hz Mini-LED ULED TV, 189 cm
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
- Workstation bazár - Dell, Lenovo - számla, 6 hó garancia - 05.15
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold 7 256GB Silver Shadow - Karcmentes állapot - 100% akku
- Apple iPad 7 32GB (3 hó Garancia)
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

))
Nem a hoki tv adást kell alapul venni ezeknél a tévéknél, hanem jó minőségű dv-t-hdr-t.