- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Most már ilyen is van: "Laptop" macskáknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
-
44700 - 44601
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
-
zsolt501
nagyúr
Szerkesztett csatornalista egyik napról a másikra miért keveredik össze, szolgáltató (One, Digi) kavar bele frissítésekkel vagy tv beállítási hiba?
Kedvencek lista is megváltozik, programok nem az eredeti sorrendben vannak.
---------------------------------------------------------------------------
Ezt a szerkesztőt, próbálta már valaki? [link]
Én próbáltam, de borzalmas volt a használata, ha jobbat akarsz akkor a ChanSort a jó választás, tökéletesen kezeli a TCL tévék csatornalistáját, sok hasznos funkciója van, más TV típusokkal is működőképes.
[link] -
ρσгτσ
addikt
-
rainman72
nagyúr
-
ρσгτσ
addikt
Közben vettem egy ASUS RT-AX52 router-t és egyéb szempontokból is megérte végre egy külön router-t vennem.
Ezeknél a nagy bitrátás filmeknél különösen fontos volt, hogy végre 5 GHz Wi-Fi-n tud lenni a laptop.Az előbb egy 62 Mbps bitrátás filmet gond nélkül vitt és valószínűleg feleslegesen is vettem USB-s Gigabit Ethernet sticket, mert a TV közben a saját Ethernet csatijára van kötve és szerintem ennél komolyabb minőségű tartalomra egyszerűen nem is lesz igényem.

Normális routernél már simán jó a WiFi is. Jól tetted.
Én sem kábelezgetek, ha nem muszáj. -
headhunter
addikt
Szerkesztett csatornalista egyik napról a másikra miért keveredik össze, szolgáltató (One, Digi) kavar bele frissítésekkel vagy tv beállítási hiba?
Kedvencek lista is megváltozik, programok nem az eredeti sorrendben vannak.
---------------------------------------------------------------------------
Ezt a szerkesztőt, próbálta már valaki? [link]
-
vonSux
őstag
Pár éve elengedtem a fonalat, mi most az aktuális legjobb de megfizethető típus (65” a méret)?
-
Vhiktor
Topikgazda
Köszönöm a választ.
Ezek szerint hihetünk a szemünknek...
Meg se fordult a fejemben, hogy egy jóval fejlettebb (és drágább) technikával gyengébb minőséget kapok... Így megfontolandó a c7k visszaküldése.
Full HD-s tévék közül melyek a legjobbak 42-50" méretben? Ahol az okostévé is gyors és problémamentes?Ez nem igaz. Mi a forrásod? Nalam a tv adas olyan mint egy fhd bluray film. Ha vacak az adás akkor ez van.
-
fery02
addikt
Közben vettem egy ASUS RT-AX52 router-t és egyéb szempontokból is megérte végre egy külön router-t vennem.
Ezeknél a nagy bitrátás filmeknél különösen fontos volt, hogy végre 5 GHz Wi-Fi-n tud lenni a laptop.Az előbb egy 62 Mbps bitrátás filmet gond nélkül vitt és valószínűleg feleslegesen is vettem USB-s Gigabit Ethernet sticket, mert a TV közben a saját Ethernet csatijára van kötve és szerintem ennél komolyabb minőségű tartalomra egyszerűen nem is lesz igényem.

-
TungurKnivur
tag
-
ρσгτσ
addikt
Köszönöm a választ.
Meg se fordult a fejemben, hogy egy jóval fejlettebb (és drágább) technikával gyengébb minőséget kapok... Így megfontolandó a c7k visszaküldése.
Full HD-s tévék közül melyek a legjobbak 42-50" méretben? Ahol az okostévé is gyors és problémamentes?Alsó polcos TV -k esetében túl sok szoftveres támogatással nem érdemes számolni. Így hosszútávon inkább egy okosító stick vagy box kell hozzájuk.
De nem igazán divat már FHD -t gyártani, és minőségben is általában jóval elmaradnak.
Egyes piacokon divatosabb, de azoknak a nagy részéből mi itthon nem kapunk, mert nincs rá kereslet. Pl. konyhába vagy lakókocsiba szánt TV -k.
-
Steve2006
tag
Köszönöm a választ.
Full HD-s tévék közül melyek a legjobbak 42-50" méretben? Ahol az okostévé is gyors és problémamentes?Szerintem FHD-ban a 43" a max, ami kapható.
-
zsolt501
nagyúr
Köszönöm a választ.
Full HD-s tévék közül melyek a legjobbak 42-50" méretben? Ahol az okostévé is gyors és problémamentes?Régen a legszebb képük a Plazma TV-nek volt, ilyeneket már nem gyártanak.
-
TungurKnivur
tag
4K-s TV-n nem lesz olyan az SD, FHD adás, mint FHD TV-n.Ráadásul esetedben a kisebb képernyő méret miatt eleve élesebb a kép.
Pár éve néztem egymás mellett FHD és 4K-s TV-ket. Utóbbi mind vissza lett küldve. Alacsonyabb felbontásban jobb volt az FHD, 3 méterről nem láttam különbséget azonos videó esetén, FHD, 4K között. HDR-ben voltak egyértelműen jobbak a 4K T-k.
Most ismerősnél láttam 55 C6K-t. Az sem olyan jó a TV adás, mint az FHD TV-n. Korábban írtunk róla, SD, FHD videóra FHD TV kell, 4K-ra meg 4K-s TV.Köszönöm a választ.
Full HD-s tévék közül melyek a legjobbak 42-50" méretben? Ahol az okostévé is gyors és problémamentes? -
st6969
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
-
st6969
őstag
Sziasztok,
használ valaki Youtube ReVanced-et TCL tv-n?
Vagy valami alternatívát? -
Vhiktor
Topikgazda
Fórumtárs 85 colos C805 tvjenek kalibracioja tegnap.
-
Urguru
aktív tag
-
.LnB
titán
-
Kátai
senior tag
Elnézést ha kissé laikus a kérdésem,de HD(4K) minőségű filmeket milyen oldalakról szoktatok nézni?
-
nicu71
addikt
Telekom. Több tucatnyi hd-s csatorna van. (Spektrum Home, Film+, Moziverzum, Mozi+, AMC, Film Café, Filmmánia, Filmbox, Nat Geo-k, Animal Planet, BBC Earth, M1, Duna stb stb)
Amúgy ezen az oldalon látható beállításokat alkalmaztam.
[link]A gammát 2,4 re javasolnám mert a 2.2 nagyon világos.Helyi sötétítés max,minden más kikapcs,esetleg mozgásjavítás izlés szerint
-
mikrofon
veterán
-
headhunter
addikt
Majd e-mailt fognak küldeni. Legalábbis egy éve így volt.
(Feladó: Partum <claims@elpromotion.eu>)
Tisztelt,
Mellékelten található egy tanúsítvány, amely megerősíti az új TCL eszköz 5 éves garanciájának aktiválását.
Kérjük, őrizze meg a levelet és a mellékletet a jótállási idő lejártáig.
Köszönöm,
Jasna
A Partum d.o.o.30 nap után is küldhetik?
-
pinnacle
nagyúr
az összes kábeltévés csatornán is nagyon szép képet ad-le a kaplappal a TCL mérnökei előtt
Jó lenne ezt tapasztalni... Nálunk egy ősrégi LG 42LB670V-t váltott, de még használatban van egy pici LG 28MT49VW is (HD Ready felbontással...), még utóbbinak is szebb képe, színei vannak kábeltévénél. Nem mondom, hogy rossz, de biztosan nem jobb. Passz...
A hangja teljesen okés önmagában is, a menü és az okostévé gyors.4K-s TV-n nem lesz olyan az SD, FHD adás, mint FHD TV-n.Ráadásul esetedben a kisebb képernyő méret miatt eleve élesebb a kép.
Pár éve néztem egymás mellett FHD és 4K-s TV-ket. Utóbbi mind vissza lett küldve. Alacsonyabb felbontásban jobb volt az FHD, 3 méterről nem láttam különbséget azonos videó esetén, FHD, 4K között. HDR-ben voltak egyértelműen jobbak a 4K T-k.
Most ismerősnél láttam 55 C6K-t. Az sem olyan jó a TV adás, mint az FHD TV-n. Korábban írtunk róla, SD, FHD videóra FHD TV kell, 4K-ra meg 4K-s TV. -
tobias40
veterán
Telekom. Több tucatnyi hd-s csatorna van. (Spektrum Home, Film+, Moziverzum, Mozi+, AMC, Film Café, Filmmánia, Filmbox, Nat Geo-k, Animal Planet, BBC Earth, M1, Duna stb stb)
[link]Fura mert nekem a sat-os csatornáknál is bőven észrevehető a különbség és az ipv csatornáknál is pedig elég régi a TCL tv-m.
(TLC 65 725 )
Hátha jön vki aki tudja a megoldást a problémádra... -
Matyasmadar
csendes tag
Sziasztok!
A közelmúltban vettem egy 55C7K-t. iPhoneról szeretnék videófelvételeket (teló,drón) AirPlayen keresztül tükrözni, de felbontásuktól függetlenül (HD, 4K) nézhetetlenül akadozik a tükrözött kép. Egyelőre semmilyen frissítésbe nem kezdtem bele - egyrészt még nem állt össze teljesen a kép a kivitelezés kapcsán, másrészt a tv saját bevallása szerint up-to-date a V543-al.
Tippet, javaslatot szívesen vennék, hogy mivel próbálkozzak. -
espi38
őstag
Az mitől lehet, hogy ugyanazon csatorna HD és nem HD verziója közt semmilyen látható különbség nem tapasztalható? Mindegyiknél ezt tapasztalom. Esetleg a beállításoknál kellene valamit változtatni?
Hát én nem állítottam semmit a tévén, minden a gyári beállításon van.
Én alapból nem kapcsolom ki az alkalmazkodó fényerőt, örülök hogy van ilyen a tévében, nem kell különböző fenyviszonyok miatt állítgatnom a tévét
-
TungurKnivur
tag
[link] -
TungurKnivur
tag
maximálisan igazad van .Tegnap kaptam meg a C7K és tesztelgettem volna,hogy milye a dolby vision youtube videókon-de hiába volt jelölve csak HDR ment-de ennek ellnére gyönyörű képet adott akkor milyen lehet a vision.?
Hát skacok ha valakinek ettől jobb kép kell ,annak nem tudom milyen izlése van -az összes kábeltévés csatornán is nagyon szép képet ad-le a kaplappal a TCL mérnökei előttaz összes kábeltévés csatornán is nagyon szép képet ad-le a kaplappal a TCL mérnökei előtt
Jó lenne ezt tapasztalni... Nálunk egy ősrégi LG 42LB670V-t váltott, de még használatban van egy pici LG 28MT49VW is (HD Ready felbontással...), még utóbbinak is szebb képe, színei vannak kábeltévénél. Nem mondom, hogy rossz, de biztosan nem jobb. Passz...
A hangja teljesen okés önmagában is, a menü és az okostévé gyors. -
tobias40
veterán
Az mitől lehet, hogy ugyanazon csatorna HD és nem HD verziója közt semmilyen látható különbség nem tapasztalható? Mindegyiknél ezt tapasztalom. Esetleg a beállításoknál kellene valamit változtatni?
Ki a szolgáltatód?
Melyik tv csatornák ezek? -
TungurKnivur
tag
maximálisan igazad van .Tegnap kaptam meg a C7K és tesztelgettem volna,hogy milye a dolby vision youtube videókon-de hiába volt jelölve csak HDR ment-de ennek ellnére gyönyörű képet adott akkor milyen lehet a vision.?
Hát skacok ha valakinek ettől jobb kép kell ,annak nem tudom milyen izlése van -az összes kábeltévés csatornán is nagyon szép képet ad-le a kaplappal a TCL mérnökei előttAz mitől lehet, hogy ugyanazon csatorna HD és nem HD verziója közt semmilyen látható különbség nem tapasztalható? Mindegyiknél ezt tapasztalom. Esetleg a beállításoknál kellene valamit változtatni?
-
.LnB
titán
Dehogy adom el.
Munkatársam elvitte a régi soundbart kipróbálni, hogy kell a neki. És kíváncsi volt a tévére, meg a hangra. Ezért volt demozás. -
.LnB
titán
Én erre nem merek írni semmit, annyira nem értek hozzá.
Olyat tudok írni, ami nekem marhára tetszett DV-ban, Rogue.One UFO971 release.
Abban például ennél a jelentnél nagyon szépen látszik, hogy a lövedékek és a szikrák! mennyire magas fényerővel vannak megjelenítve a környezethez képest. Meg The Force Awakens-ből is volt egy jó release, talán Goodwill. De erre nem emlékszem 100%-osan.
1917 Papita release. De ugye az elég természetes megjelenítésű film. -
espi38
őstag
Miből gondolod, hogy eladja? Nem látok hirdetést a részéről az aprón...
"Mondjuk tegnap pont voltak nálam megnézni a tévét meg a soudbar-t, szóval volt demozás.
"
Ebből, persze az nem derült ki hogy csak megnézték a tévét,mert olyat szeretnének venni vagy eladás miatt.
Egyébként azt látom,hogy ha van fogás az irományaimban akkor megtalálsz
-
Donki Hóte
veterán
-
espi38
őstag
Tévénél is megvannak a maximalisták. Ahogy minden máshol is. Én nem vagyok az, de próbálom a legjobban kihasználni a tévémet, ami van. Na meg nem rég esett le, hogy évekig töltögettem le a legnagyobb méretű remux filmeket a régi tévémre is már, teljesen feleslegesen. Sok azok közül (amik DV profil 7-esek), még most is felesleges lenne, de már figyelek rá.

Egyébként ha valódi Dolby Vision demo-kat akarsz nézegetni, akkor innen is lehet töltögetni: [link] Szerintem a legeslegszebb demo, ez az LG-s: [link] De ezt elég nehéz lejátszani, mert nagyon speciális profile 4-es demo. Nekem csak Plex-szel játssza le a tévé. Pedig a Plex pont nem jó túlzottan Dolby Vision-ra. De ennél az egynél rendben van.
És Stealth is osztott meg sok lehetőséget, de ezeket nem néztem meg: [link]Már nem nagyon nézegetek demo-kat. Első napokban persze hú meg há volt. De most már a filmeket nézzük. Mondjuk tegnap pont voltak nálam megnézni a tévét meg a soudbar-t, szóval volt demozás.

Eladod a tévédet,nem vagy megelégedve vele?
-
TCr
veterán
Tévénél is megvannak a maximalisták. Ahogy minden máshol is. Én nem vagyok az, de próbálom a legjobban kihasználni a tévémet, ami van. Na meg nem rég esett le, hogy évekig töltögettem le a legnagyobb méretű remux filmeket a régi tévémre is már, teljesen feleslegesen. Sok azok közül (amik DV profil 7-esek), még most is felesleges lenne, de már figyelek rá.

Egyébként ha valódi Dolby Vision demo-kat akarsz nézegetni, akkor innen is lehet töltögetni: [link] Szerintem a legeslegszebb demo, ez az LG-s: [link] De ezt elég nehéz lejátszani, mert nagyon speciális profile 4-es demo. Nekem csak Plex-szel játssza le a tévé. Pedig a Plex pont nem jó túlzottan Dolby Vision-ra. De ennél az egynél rendben van.
És Stealth is osztott meg sok lehetőséget, de ezeket nem néztem meg: [link]Már nem nagyon nézegetek demo-kat. Első napokban persze hú meg há volt. De most már a filmeket nézzük. Mondjuk tegnap pont voltak nálam megnézni a tévét meg a soudbar-t, szóval volt demozás.

Ha már itt tartunk... tudtok említeni olyan filmet, aminél a DV referencia minőségű?
Több is jöhet, ha van. -
.LnB
titán
Hát skacok ha valakinek ettől jobb kép kell ,annak nem tudom milyen izlése van -az összes kábeltévés csatornán is nagyon szép képet ad-le a kaplappal a TCL mérnökei előttTévénél is megvannak a maximalisták. Ahogy minden máshol is. Én nem vagyok az, de próbálom a legjobban kihasználni a tévémet, ami van. Na meg nem rég esett le, hogy évekig töltögettem le a legnagyobb méretű remux filmeket a régi tévémre is már, teljesen feleslegesen. Sok azok közül (amik DV profil 7-esek), még most is felesleges lenne, de már figyelek rá.

-
espi38
őstag
Hát skacok ha valakinek ettől jobb kép kell ,annak nem tudom milyen izlése van -az összes kábeltévés csatornán is nagyon szép képet ad-le a kaplappal a TCL mérnökei előtt -
espi38
őstag
-
.LnB
titán
Talán már megvolt osztva de most én is rákerestem. YouTube, mit tud a tévéd, két komolyabb tartalom gyártó, csodálatos képi világgal:
[Jennifer Gala]brutálisan szép tartalmak.
Csak a második linkre kattintottam rá. Az a baj, hogy hiába van oda írva, hogy Dolby Vision. A Youtube nem tud Dolby Vision-t. HDR/HLG max. Ettől még lehet szép, csak a cím clickbait kamu.
-
ρσгτσ
addikt
HDMI CEC? Ha az nem megy, akkor valamilyen korlátozás van a boxon, vagy csak szimplán nem képes rá. Persze ha másnál sem megy.
Nekem nem droidos, hanem One interaktív médiabox van. Annál megy a CEC. Ki- és bekapcsolás, meg a hangerő. Más ugye nem kell, mert saját felülete van a boxnak.
-
Donki Hóte
veterán
Szolgáltatótól és box típustól függ

Telekom IPTV boxok esetében nem oldható meg, hogy a TV távirányítójával válts csatornákat, de androidos box esetén a CEC beállítása után működik.
-
lemmy9
őstag
“Nekem tetszik hogy már nem piroska fejek sokkal jobb lett a bőrszin”
Ez remek, aki kalibrált beállításokat használ, nem meri majd feltenni a frissítést.
Eddig úgy volt, hogy csak a Dolby Vision képmódnak voltak alfajai, miszerint volt Világos, Sötét és IQ mód.
Általánosan ezekből a Sötét mód a javasolt, de amúgy meg kinek miképpen tetszik.A baj az, hogy nálam hiába volt letiltva a frissítés, egyik éjjel mégis megtette, megszegve a parancsomat.
-
espi38
őstag
Valakinek sikerült megoldani /C7K/,hogy egy kábel tévés box távirányitója irányitsa a tévét is vagy fordítva is jó lenne?
Segítő válaszokat előre is ksözönöm -
F.B.I.
veterán
Talán már megvolt osztva de most én is rákerestem. YouTube, mit tud a tévéd, két komolyabb tartalom gyártó, csodálatos képi világgal:
[Jennifer Gala]brutálisan szép tartalmak.
-
fery02
addikt
v622 tapasztalatok negativ és pozitiv is jöhet aki már használja...
Nekem tetszik hogy már nem piroska fejek sokkal jobb lett a bőrszin...V613-nál éreztem hogy valami hiányzik a képről főleg xbox-nál de most mint ha megjött volna sajnos nem tudom megmagyarázni de valami nem volt ami most van...
Tud nekem esetleg valaki tanácsot adni hdr meg dolby vision taralmakhoz mi ez a sok kép változat imax meg ilyenek ti melyiket szanáljátok vagy alapvetően mi a különbség itt?“Nekem tetszik hogy már nem piroska fejek sokkal jobb lett a bőrszin”
Ez remek, aki kalibrált beállításokat használ, nem meri majd feltenni a frissítést.
Eddig úgy volt, hogy csak a Dolby Vision képmódnak voltak alfajai, miszerint volt Világos, Sötét és IQ mód.
Általánosan ezekből a Sötét mód a javasolt, de amúgy meg kinek miképpen tetszik. -
espi38
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
Steve2006
tag
Gondolom,hogy kapok.
Én olyan tartalmú emailre gondolok ,amiben az áll,hogy a regisztráció kezdeményezést fogadtuk....,mert ha lenne ilyen tartalmú levél az ember kezében akkor tudná bizonyitani, hogy nem vagyok hibás,mert a vásárlástól számított 30 napon belül megcsináltam a regisztrációt.
"Más"A te tévéden müködik az automatikus hdmi csatolna váltás?
Ha bekapcsolom a tévét ,majd utána a boxot ami a tv egyik hdmi portjába van csatlakoztattva-nem vált át automatikusan a tv arra a portra
Nálam nem működik, mert a box nem tud ilyet (WinCE Telekom).
-
banuszzs79
tag
v622 tapasztalatok negativ és pozitiv is jöhet aki már használja...
Nekem tetszik hogy már nem piroska fejek sokkal jobb lett a bőrszin...V613-nál éreztem hogy valami hiányzik a képről főleg xbox-nál de most mint ha megjött volna sajnos nem tudom megmagyarázni de valami nem volt ami most van...
Tud nekem esetleg valaki tanácsot adni hdr meg dolby vision taralmakhoz mi ez a sok kép változat imax meg ilyenek ti melyiket szanáljátok vagy alapvetően mi a különbség itt? -
espi38
őstag
Tisztelt,
Mellékelten található egy tanúsítvány, amely megerősíti az új TCL eszköz 5 éves garanciájának aktiválását.
Köszönöm,
Jasna
A Partum d.o.o.Gondolom,hogy kapok.
Én olyan tartalmú emailre gondolok ,amiben az áll,hogy a regisztráció kezdeményezést fogadtuk....,mert ha lenne ilyen tartalmú levél az ember kezében akkor tudná bizonyitani, hogy nem vagyok hibás,mert a vásárlástól számított 30 napon belül megcsináltam a regisztrációt.
"Más"A te tévéden müködik az automatikus hdmi csatolna váltás?
Ha bekapcsolom a tévét ,majd utána a boxot ami a tv egyik hdmi portjába van csatlakoztattva-nem vált át automatikusan a tv arra a portra
-
Steve2006
tag
Tisztelt,
Köszönöm,
Jasna
A Partum d.o.o. -
espi38
őstag
Érdemes újra rákérdezni a TCL + 2év garanciára vagy még vasárnapig küldhetik?
2026.01.22-én regisztráltam.
Volt akinek 30 nap után küldték az igazolást a +2év garanciáról?
én is megcsináltam a regisztrációt-de még visszajelzést se kaptam hogy a regisztráció sikerült.
-
espi38
őstag
Akkor jó,hogy ajándékba adja az Alza a TCL tévékhez-konkrétan semmit nem ér ez is egy relklámfogás mint a +2 év garancia.
Ha 30 napon nem regisztrálod be a tévét ugrik ez a lehetőség-viszont hiába csinálod meg a regisztrációt semmi visszajelzést nem ad a rendszer,hogy ezt megtetted-akár bizonyitva ezzel,hogy a regisztráció megtörtént
-
Szimpa23
csendes újonc
De sajnos akadoznak adások, nem mind sajnos elég sok.
remélem lesz rá valami megoldás! -
TungurKnivur
tag
Ja jogos, azt írtad, hogy "szhar". szóval plusz egy "h" betű.

Azért ne nézzél tévét, mert csak az igénytelen szemét ömlik belőle, és elbutít. Ami meg érték, annak nézését pedig meg lehet oldani máshogy is. Ahogy a sportot is. A reklámokról nem is beszélve.
Én 7 éves tévét váltottam le. Iszonyat látványos a különbség. Pedig én már a régi tévén is normális tartalmat néztem. Te egyszerűen nem értesz hozzá. Nem tudod mit vettél, és azt sem tudod, hogy mitől jobb ez a tévé mint egy 10 éves. De legfőképp azt nem tudod, hogy milyen tartalmak nézése közben van valóban értelme egy ilyen tévének.
((Egyébként a Hal a Tortánhoz, kellene egy Madvr: [link] Az ""biztos"" sokkal szebbé tenné a képminőséget!
))Mondom én, hogy nem megy a szövegértés
Azt írtam, az asszonynak nem tetszenek az alapbeállítások, beállított módok színei (ergo nem a tévét szaroztam, de lehet, hogy ez neked magas).
És azt is írtam, hogy egy ebben a fórumban linkelt német nyelvű oldalon lévő ajánlott beállításokkal észrevehetően javult a helyzet.
Reklámok nélkül ugyanazt a igénytelen szemetet nézed (vagy rosszabbat, de mivel nem ismerlek így én nem minősítelek), ezzel nem vágnék fel.
Persze a lényege a hsz-emnek az volt, hogy milyen módon lehet javítani a megjelenésen, mondjuk kalibrálással vagy más módon. Mert hát alapból azért megy fel az ember ilyen és hasonló fórumokra, mert 1. alapból érdekli a téma 2. nem érdekli különösebben, de az vásárolt/vásárlandó eszköz lehetőségeit próbálja megismerni és kihasználni, és nem azért, hogy sznob, lenéző beszólásokat vagy életviteli tanácsokat olvasgasson
"Te egyszerűen nem értesz hozzá."
Nem tudtam, hogy szakértelem szükséges az itt történő hozzászóláshoz, kérdéshez...
-
Steve2006
tag
Akkor valami jó izmos konfigod van.
Próbáltam a topaz videot i5 12400f,RTX4060,32Gb ram. (nem egy erőmű, de nem is a legalja)Régebbi kézikamerás SD videoból viszonylag gyorsan kiszedi a kézremegést egyéb hibákat. De ha a felbontást is felcsavarom ,akkor vidáman elmehetek egy bográcsost is megfőzni ,mert nem kapkodja el.
A videókártya memóriája számít nagyon sokat. 12, de inkább 16 GB VRAM ajánlott a felskálázáshoz. (Nekem 8 GB-os 3070 van, ezért nem is nagyon próbálkoztam vele.)
-
espi38
őstag
Meg voltam győződve róla, hogy C7K TV-je van, de tényleg P7K TV-t akar frissíteni

Igen p7k akarok frissíteni, hátha elindulna az antiktv.
Most akkor melyik verzió lenne jó erre a típusra?
Egyébként jól emlékszel vettem egy c7k tévét is, jó esetben holnap szállítják ki
-
Donki Hóte
veterán
-
pinnacle
nagyúr
Hát ha egy sima tévécsere számodra bonyolult, akkor az
Két tévéről sosem volt szó
Ehhez valami célhardver kell. Én annak idején azért vettem számítógépet, hogy szoftveresen átkódolom a vhs felvételeimet (innen a nevem
) de nagyon sokáig tartott. Asztali VHS, DVD író pikpakk megcsinálta. Valami olyan kellene, hogy feltöltöm valahova, ott meg felskálázzák. Lehet idővel a TV-k is képesek lesznek erre. Egyelőre csak a drágább modelleknél van jó minősítésű felskálázás. -
TungurKnivur
tag
Te kb azért vagy ezeken a fórumokon, hogy beszólogass?
Gratula.
Igen, kezdetben oledben gondolkodtam, de aztán rájöttem, hogy számunkra felesleges (még ha ezen pár oledhívő meg is sértődött, tök feleslegesen...)
És igen, változatlanul értelmetlennek tartom a "mindig vegyünk nagyobbat" fogyasztói bullshitet. -
TungurKnivur
tag
Hát ha egy sima tévécsere számodra bonyolult, akkor az
Két tévéről sosem volt szó
-
boborján2
őstag
Akkor valami jó izmos konfigod van.
Próbáltam a topaz videot i5 12400f,RTX4060,32Gb ram. (nem egy erőmű, de nem is a legalja)Régebbi kézikamerás SD videoból viszonylag gyorsan kiszedi a kézremegést egyéb hibákat. De ha a felbontást is felcsavarom ,akkor vidáman elmehetek egy bográcsost is megfőzni ,mert nem kapkodja el.
-
csako
veterán
OK, akkor elvesztem a verziók között
Az orosz oldalon azt írták, hogy az általam linkelt firm verziók jók a C7K TV-hez is, ha mégsem jók, akkor tévedtem
Amit linkeltél Cxx-hez jó, Pxx-hez nem

-
Donki Hóte
veterán
-
csako
veterán
Értem...
Ha megnézem az orosz unofficial TCL virágbolt listáját, az OTA frissítések között nem látok v521 verziót.
Lehet, hogy ez nem OTA hanem pkg frissítés, amit másképpen kell feltenni (sosem próbáltam pkg frissítést felrakni, csak az OTA frissítésekkel próbálkoztam eddig).
Szerintem válassz egy OTA frissítést, azt tutira sikerülni fog feltenni
Mint ahogy írta más is, rossz platformot nézel, neki P7K-ra kell, és arra van:

-
Donki Hóte
veterán
Értem...
Ha megnézem az orosz unofficial TCL virágbolt listáját, az OTA frissítések között nem látok v521 verziót.
Lehet, hogy ez nem OTA hanem pkg frissítés, amit másképpen kell feltenni (sosem próbáltam pkg frissítést felrakni, csak az OTA frissítésekkel próbálkoztam eddig).
Szerintem válassz egy OTA frissítést, azt tutira sikerülni fog feltenni
-
Steve2006
tag
-
espi38
őstag
Amit linkeltem az elvileg jó a pk7 tévére vagy nem?
Sajnos az automatikus eszköz értékelés se megy a tévén ezért próbálom frissíteni hátha megoldja a problémát
-
espi38
őstag
Sajnos nem működik, hiába kapcsolom be pl a one mediaboxot, nem kapcsolódik át a tévé arra a hdmi portra amibe be van dugva.
Esetleg más ötlet mi lehet a gond? -
Steve2006
tag
-
espi38
őstag
A mostanában vett TV-ken gyárilag v538, vagy v545 van, miért akarsz visszafelé lépni?
Az enyémen 500as van

-
espi38
őstag
-
headhunter
addikt
Érdemes újra rákérdezni a TCL + 2év garanciára vagy még vasárnapig küldhetik?
2026.01.22-én regisztráltam.
Volt akinek 30 nap után küldték az igazolást a +2év garanciáról?
-
pinnacle
nagyúr
-
Steve2006
tag
-
pinnacle
nagyúr
Nem. Fent van ilyen felskálázott verzióban. Két verzió is, de a BD jobbnak nézett ki.
Minőség : 4K BDREAMUX
Videó formátum : MKV
Video Codec : H.265
Audio kodek : AC3, DTS-HD MA, Dolby TrueHD Dolby Atmos-szal
Videó : HEVC videó, NTSC, 3840x2160, 78,5 Mbps, 16:9, 23,976 fps
Fájlméret: 50,0 GBMinőség : 4K WEB_DL
Audio kodek : AC3, PCM
Videó : HEVC videó, 3840x2160, 63,0 Mbps, 16:9, 25 000 fps
Fájlméret: 38,4 GBKöszi! Azt hittem van erre program. Az összes családi SD, FHD videót fel tudnám skálázni.
-
Steve2006
tag
Nem. Fent van ilyen felskálázott verzióban. Két verzió is, de a BD jobbnak nézett ki.
Minőség : 4K BDREAMUX
Audio kodek : AC3, DTS-HD MA, Dolby TrueHD Dolby Atmos-szal
Videó : HEVC videó, NTSC, 3840x2160, 78,5 Mbps, 16:9, 23,976 fps
Fájlméret: 50,0 GBMinőség : 4K WEB_DL
Audio kodek : AC3, PCM
Videó : HEVC videó, 3840x2160, 63,0 Mbps, 16:9, 25 000 fps
Fájlméret: 38,4 GB -
pinnacle
nagyúr
OK! Köszi!
Steve2006 ezt, hogy csináltad, valami programmal felskáláztad?
-
Steve2006
tag
Ez a Gravity film 1080p:

Ez a Gravity film 2160p AI felskálázott:

-
Donki Hóte
veterán
-
Steve2006
tag
-
espi38
őstag
-
boborján2
őstag
-
Steve2006
tag
-
Vhiktor
Topikgazda
Akkor lehet még meggondolom. C6, C7 között van különbség a felskálázásban? Egyébként megéri a felárat? Illetve mivel te amúgy is rengeteg TV-t kalibráltál, esetleg van olyan 55" TV max 300k-ig, aminek kiemelkedő a felskálázása?
Nálunk DIGI optika van, koax direkt a TV-be, 13. kerület. M5, ATV képminősége tűnik a legjobbnak.Kalibralas során egyáltalán nem foglalkozok a felskalazassal, mert nem arról szól a kalibralas. Igy sajnos nem tudok olyat ajánlani ami ebben kiemelkedő lenne.
Szerintem a c6k es c7k kozott nincs különbség felskalazasban.
-
espi38
őstag
-
boborján2
őstag
Sok sikert hozzá a telekomos android (agyf*sz) boxal
-
ρσгτσ
addikt
Van ami egész jól fel lett újítva, de van ami nekem marhára nem tetszik. Pl. Conan a barbár (1982) egész baráti lenne, helyenként még az 1000 nitet is eléri a HDR verzió. Viszont a sötét részek, jelenetek szerintem borzasztóak, amiből van bőven a filmben.
De ez van hogy csak ízlés kérdése, mert például a korai háborús filmeknek kifejezetten jó, ha eredeti minőségben mennek. Hozzáadja azt a pluszt, amiért sokan a bakelitet részesítik előnyben zenében.
-
PuMbA
titán
Ilyen AI tákolásoktól mentsen meg az ég

pinnacle: Amúgy én régi filmek alatt 1950-es és 60-as évekbelikre gondoltam
Ben Hur tűéles 4K-ban, az Arábiai Lawrence is, a 2001: Űrodüsszeia is és a A hét szamuráj is, napestig sorolhatnám a jobbnál jobb filmeket. -
espi38
őstag
Van e arra megoldás,ha egy eszközt csatlakoztatt az ember a tévére akkor automatikusan arra a bemenetre kapcsol a készülék?
A másik TCL P7K hoz kérhetnék egy legfrisebb firmware-hez egy letöltő linket? -
.LnB
titán
Pár éve amikor vettem a 4K-s TV-ket a Panasonic Olednek volt a legjobb a mozgásmegjelenítése. Előtte az LCD-m is az volt, azon is tökéletes. Nem szappanopera, nem is darabos. Panasonic plazmám is volt, de nem tudtam megvizsgálni, mert rögtön vissza kellett vinni, ugyanis zúgott. Régebben nem is voltak plázák, ilyen kis boltban vettem.
Később egyszer láttam plazmát, nagyon szép természetes képe volt.
Lehet tényleg ezért nem lehet felskálázni 4K-ra az SD, de még az FHD anyagot sem.
Pixelek száma: Egy 4K-s kijelzőn 8,3 millió pixel van. Egy Full HD képen csak 2 millió. A TV-nek 6 millió pixelt "ki kell találnia". Bármilyen okos az algoritmus, ez sosem lesz olyan tűéles, mint a natív jel.
Most is láttam az ismerősömnél C6K-nál, hogy olyan "szőrös" a kép TV adásnál, nem olyan éles mint FHD-n. Viszont az is igaz, hogy 4K-s videó 4K-s TV-n közelről is tűéles, FHD-n meg látszódnak a pixelek.
Az lesz a megoldás amit te csinálsz, hogy kisebb felbontásra FHD TV-t használsz, 4K-ra meg 4K-st.
Mióta megvan a C7K, tegnap néztük rajta az első FHD filmet. Az első filmet, ami nem 4K-volt. A Gravity volt ez a film. Amiből egyszerűen nincs 1080p-nél magasabb felbontású kiadás. Abszolút jó volt, és élvezhető. De azért meg tudtam volna mondani rögtön, ha ránézek a kijelzőre, hogy nem 4K felbontású.
-
.LnB
titán
eurosport/love nature/travel xp
1. ezt vágom, sportcsatorna (Sőt ismerem is őket, voltam is a stúdióban)
2. pornó csatorna
3. utazós, RPG fantasy csatorna
Most hallottam ezeket a csatornákat először, erre asszociáltam a nevükből.
Most már kezd lassan érdekelni egy tévé előfizetés.
-
pinnacle
nagyúr
Nem feltétlenül.
Az OLED jobban meghaladja a korát, mint más technológia, jelen esetben az LCD. Kifejezetten magas fps -nél jön ki az előnye. Persze látványban így is a legjobb, de a ~24p filmek már mondhatni elavultak a mostani panelekhez. Egyébként az LCD -hez sem ideális.Ez azért furcsa helyzet, mert még most sincs túl sok film, ami mondjuk 60 képkocka/másodpercben megnézhető.
Így aki például régi filmeket nézne, amiből nincs normális, utólagos átdolgozás, az jobban jár (szerintem) egy másodlagos TV -vel. Például egy plazmával, aminek a mozgás megjelenítése is jobb ilyen tartalmaknál.
Retro hobbira érdemes áldozni egy kis plusz pénzt. Normálisabb tartalomra meg ott vannak a modern TV -k.
Pár éve amikor vettem a 4K-s TV-ket a Panasonic Olednek volt a legjobb a mozgásmegjelenítése. Előtte az LCD-m is az volt, azon is tökéletes. Nem szappanopera, nem is darabos. Panasonic plazmám is volt, de nem tudtam megvizsgálni, mert rögtön vissza kellett vinni, ugyanis zúgott. Régebben nem is voltak plázák, ilyen kis boltban vettem.
Később egyszer láttam plazmát, nagyon szép természetes képe volt.
Lehet tényleg ezért nem lehet felskálázni 4K-ra az SD, de még az FHD anyagot sem.
Pixelek száma: Egy 4K-s kijelzőn 8,3 millió pixel van. Egy Full HD képen csak 2 millió. A TV-nek 6 millió pixelt "ki kell találnia". Bármilyen okos az algoritmus, ez sosem lesz olyan tűéles, mint a natív jel.
Most is láttam az ismerősömnél C6K-nál, hogy olyan "szőrös" a kép TV adásnál, nem olyan éles mint FHD-n. Viszont az is igaz, hogy 4K-s videó 4K-s TV-n közelről is tűéles, FHD-n meg látszódnak a pixelek.
Az lesz a megoldás amit te csinálsz, hogy kisebb felbontásra FHD TV-t használsz, 4K-ra meg 4K-st.
-
HKorn
veterán
Sweet TV-n nézem TV adásokat, nekem ott egyedül a Spíler TV és és a többi sport kicsit gyengébb 65C6K-n, néha nem annyira éles, többi oké. Illetve én Netflix 720p HD adánál is látom, hogy mintha a felskálázás néha nem lenne tökéletes. Bőven nézhető, csak feltűnik néha. Nem tudom az FHD jobb-e Netflixen.
-
dunc
nagyúr
Nézzétek az M1 et ott jó a minőség.
(a kép minőség
)
Viccet félretéve nálunk Pécs, Digi optikai kábel. 65C6K, a digitális adások meglepően szépek. (filmmaker mód, pici állítva)
Új hozzászólás Aktív témák
-
44700 - 44601
46472 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- LG 55QNED86A3A 55 colos LG QNED evo AI QNED86 MiniLED 4K Smart 120 Hz Gaming TV
- TCL 65C765 QD-Mini LED TV Még 4 év garanciával!
- Samsung 108 cm / 40 FULL HD NEM OKOS TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- ÚJ Samsung 55" Neo QLED 4K QN90F Vision AI Smart TV QN70F QN80F QN85F 3év Gar
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB & 512GB & 1TB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 81% akku 450 ciklus
- 16gb DDR4 3200Mhz bontott - 3 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

stb

remélem lesz rá valami megoldás!
))

)