- Analóg fényképezés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
45600 - 45501
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
Megértem azt is, aki nem akar vele babrálni, hanem kényelmesen és hibátlanul megcsinálja a készülék...ha máe így lett kitalálva a világ, hogy egy kenyérpirítóra s BIOS kell lassan...
-
ρσгτσ
addikt
Egyetértek, számomra is érthetetlen, hogy ha elkészültek a frissítések, akkor miért nem szórják ki a TV-ikre
Ez a kuncsorgás az ügyfélszolinál eléggé középkori módszer
Ez a kedvező ár hozadéka. De idővel valószínűleg a TCL is árat fog emelni, és nem osztogatja majd az 5 éves garanciát sem. Aztán talán a support is normálisan fog működni.
A TCL sikeres vállalat, ami mögött rengeteg K+F és felvásárlás is van. De ez nem ment volna a kínai állam segítsége nélkül, ami igen aktív támogatást nyújt.
-
ρσгτσ
addikt
Korábban volt már szó róla hogy a frissítés leosztása nem közvetlenül a TCL mint gyártó hatásköre, hanem a területi központoké. Ők feladata a szervereket és az onnan történő automatikus kiküldést megszervezni. Az is elképzelhető hogy magyarországi központ nem is egy ilyen területi központ hanem valahol van egy nagyobb, mondjuk kelet európai központ, aki meg lehet azt se tudja hogy Magyarország is hozzá tartozik. Lehet már azt gondolja hogy Magyarország nem is Európa része..... Lehet keletről kellene már ezt is várni.....
Tőlünk nyugatra is rendszeres a panasz, hogy nincs frissítés. Pl. USA -ban is. Őket azért is bosszantja, mert amíg Roku volt, rendszeresek voltak a frissítések és a javítások. De azt a Roku csinálta, nem a TCL.
Azért ennyire élénk a Telegram csatorna, mert globálisan sokan szenvednek ezzel.
-
mikrofon
veterán
Egyetértek, számomra is érthetetlen, hogy ha elkészültek a frissítések, akkor miért nem szórják ki a TV-ikre
Korábban volt már szó róla hogy a frissítés leosztása nem közvetlenül a TCL mint gyártó hatásköre, hanem a területi központoké. Ők feladata a szervereket és az onnan történő automatikus kiküldést megszervezni. Az is elképzelhető hogy magyarországi központ nem is egy ilyen területi központ hanem valahol van egy nagyobb, mondjuk kelet európai központ, aki meg lehet azt se tudja hogy Magyarország is hozzá tartozik. Lehet már azt gondolja hogy Magyarország nem is Európa része..... Lehet keletről kellene már ezt is várni.....
-
ateszm
senior tag
Nekem is van egy ilyen érzésem amit mondasz az itt olvasottak, és az elmúlt 2 hét 3 hibás tv-s tapasztalataim alapján. Ügyfélszolgálat 2 nap után válaszra sem méltat.
-
Steve2006
tag
Netről pillanatok alatt beszerezhetők az új firmware-ek. Én meg azt nem értem, hogy miért kell szenvedni ezzel az ügyfélszolgálatos bohóckodással. ('24 decembere óta megvan a tévém, azóta minden egyes megjelent FW-t feltettem, kipróbáltam.)
-
freeland0806
aktív tag
-
Donki Hóte
veterán
-
adzam
junior tag
Én nem értem ezt a szoftverfrissítési vacakolást. Van itthon két LG a két TCL mellett, az előbbieknél szorgalmasan jönnek az új szoftverek. A TCL ebben olyan, mint valami csóró sufnicég...
-
Stealth
őstag
Csak az az érdekes, hogy nekem kiküldte a V613at a régebbi C805re, az újabb C6K-ra meg csak a v560at tudta neked elküldeni?
Mondjuk én leírtam nekik milyen fw verzión voltam (v590)
Vagy nem ugyanaz lenne a platform? T653T01. Szerintem egyformaNem azt írta, hogy megkapta. Android 12-n a v560 az utolsó frissítés, ezt mondták neki.
-
Steve2006
tag
Csak az az érdekes, hogy nekem kiküldte a V613at a régebbi C805re, az újabb C6K-ra meg csak a v560at tudta neked elküldeni?
Vagy nem ugyanaz lenne a platform? T653T01. Szerintem egyformaEzek mind egy platformon vannak, így ugyanaz a FW jó hozzájuk:
X11K
C9K
C8K
C7K
C6K
P8K
U85
X955
C955
C855
C845X2
C765
C755
C805
C745X2
85C655 PRO
98C655
98P745 -
gjoco1
addikt
Szia !
Egyenlőre ketyeg , bár most nem full kikapcsolással zárjuk le a TV t .
Azt még nem próbáltam ki .
Most azzal kínlódok , hogy a jelenlegi beállításom menteni tudjam , de kb öt fájlkezelőt megnéztem és egyikre sem menti . Alúl dobálja az ajánlatot , hogy melyik kezelőt rakjam fel , de arra sem menti le .

Túlságosan belemerültem a csinosításba . . .
Van jópár YT videó a beállításokról és azokból szemezgetek . . .
-
kene84
aktív tag
Sziasztok !
Megvettem a Projectifvy Launcert . Szépen beállítgattam . Eddig tetszik . Annyi gondom van , hogy második napja figyelem és full leállítás után a TCL Launcherrel idul a TV . Elméletileg minden engedélyt megadtam neki .
Ha elindítom onnantól megy folyamatosan .Lenne valami segítőkész válasz erre ?
Gondoltam még opcióként , hogy a TCL Home Passive ben a kényszerített leállítást bekapcsolom , de f@ sok , hogy mellényúlok az akciónak .
Kösz szépen !
Szia,
sikerült elérni, hogy ne a default launcherrel induljon a TV?
Mert nekem is ez a gondom. -
Donki Hóte
veterán
Vagy nem ugyanaz lenne a platform? T653T01. Szerintem egyformaA C jellel kezdődő TV-k elvileg egy platformon vannak, a P jelűekre kell más firmware.
-
wood
csendes tag
-
freeland0806
aktív tag
Megkérdeztem emailben ügyfélszolgálatost, hogy mikor várható nálunk is android/goggle tv 14, ez volt válasza: [kép]
Másnak felhívtam a szervizt s ott is rá kérdeztem kiváncsiságból. Válasz az volt C6k-hoz az os 12 -n a v560 az utolsó frissités. Következő az már 14-en lesz s valamelyik régióra már küldték OTA-n v604-ként. Mondta 1-2 hónapot várjak szerinte ki jőn addigra.
Vagy nem ugyanaz lenne a platform? T653T01. Szerintem egyforma -
baandii
senior tag
-
wood
csendes tag
-
TCr
veterán
-
Stealth
őstag
Megkérdeztem emailben ügyfélszolgálatost, hogy mikor várható nálunk is android/goggle tv 14, ez volt válasza: [kép]
Másnak felhívtam a szervizt s ott is rá kérdeztem kiváncsiságból. Válasz az volt C6k-hoz az os 12 -n a v560 az utolsó frissités. Következő az már 14-en lesz s valamelyik régióra már küldték OTA-n v604-ként. Mondta 1-2 hónapot várjak szerinte ki jőn addigra.
Tedd fel manuálisan. vagy kérd az ügyfélszolgálatot küldje ki a tv-dre. Ha visszaolvasol, volt itt, akinek ez sikerült.
-
*Col3*
csendes tag
-
Probert75
addikt
Azt hol?
Én nem kapcsoltam ki- meg be semmit, mégis abban a sorrendben van, ahogy beállítottam magamnak. És az nem most volt már. -
blakey
titán
Létezik erre megoldás vagy naponta "importáljam" vissza a szerkesztett csatornalistát?
"...Szerkesztett csatornalista egyik napról a másikra miért keveredik össze, szolgáltató (One, Digi) kavar bele frissítésekkel vagy tv beállítási hiba?Kedvencek lista is megváltozik, programok nem az eredeti sorrendben vannak..."
Szerkesztett csatornalista esetében ki kell kapcsolni az automatikus csatornalista frissítést, ha az be van kapcsolva, akkor mindig visszaáll az eredetire. 24 óránként van frissítés.
-
Tompika777
senior tag
Létezik erre megoldás vagy naponta "importáljam" vissza a szerkesztett csatornalistát?
"...Szerkesztett csatornalista egyik napról a másikra miért keveredik össze, szolgáltató (One, Digi) kavar bele frissítésekkel vagy tv beállítási hiba?Kedvencek lista is megváltozik, programok nem az eredeti sorrendben vannak..."
Ez valami TCL specifikus dolog lesz sanszosan a One-al vagy aki One streamet továbbít azzal lehet valami gebasz... Egy TCL TV-t már cseréltem garanciába, és most az új ami teljesen másik típus annál is előfordult, a lakásban lévő más gyártmányú másik két Tv-vel meg sosincs ilyen gond.
De túl sok embernél nem jön elő, mert akkor biztos nagyobb lenne a visszhangja,szerintem nincs rá megoldás mert tiszta X akta. -
headhunter
addikt
-
*Col3*
csendes tag
Hello!
Hivatalos változást nem tudok mondani, valamiért nem közli frissitések tartalmát.
Visszont nálam gyorsabb lett a menürendszer mind beállítások alatt mind a google alkalmazásoknál. A béállítások, bejelentkezések mind megmaradtak. Hangon változtatak valamit, azonos érteken hangosabb tisztabb lett a tv adásnál, filmnél meg a mély kicsit erősebb lett. S talán a wi-fi is stabilabb lett. Netflixen ingadozott sokat sebbeség ritkán akadt, de most stabbilan tartotta.
Elsőre ezek tűntek fel. -
Steve2006
tag
-
Donki Hóte
veterán
Telegramon biztosan fent van
-
wood
csendes tag
-
Kiss4ever
tag
Köszi a tippet! Írtam én is supportnak, kb másfél óra múlva már elérhettő volt a frissités. V535-ről v560-ra.
Meglepett gyorsaságuk, azt hittem napok kérdése.Egy 55c6k-t vettem karácsonyra s azóta nem frissült akkor is csak egy júniusi biztonságira. Most így frissülés után szeptemberit ír.
Csak tudnám miért nem jön OTA-n magától?!
Szia, ugyanilyen van nekem is, én sem frissítettem még, asszem nekem is V535-ön van, le tudod írni h kb mik változtak V560-al? Volt értelme a frissítésnek, beállításaid maradtak vagy resetelődtek? Köszi!
-
mrmft
senior tag
Sziasztok TCL75C8K az alany. Megjött a v604 frissítés és az eddig hibátlanul működő HDMI eARC-re kötött JBL Bar 5.1 azóta nem kommunikál vele, nem ad jelet neki, néma a kimenet.( " Ez a fajta szerkentyű nem csatlakoztatható") A JBL nem hibás mert másik tévén megszólal. Minden netes ajánlás megvolt. Még gyári visszaállítás is, de semmi. Valaki tapasztalt már ilyet, mi lehet a megoldás? Köszi
Vagy vissa lepsz arra FW-re amin meg mukodtt vagy tovabb mesz V613 OTA-ra vagy V626 img-re.
-
wood
csendes tag
Sziasztok TCL75C8K az alany. Megjött a v604 frissítés és az eddig hibátlanul működő HDMI eARC-re kötött JBL Bar 5.1 azóta nem kommunikál vele, nem ad jelet neki, néma a kimenet.( " Ez a fajta szerkentyű nem csatlakoztatható") A JBL nem hibás mert másik tévén megszólal. Minden netes ajánlás megvolt. Még gyári visszaállítás is, de semmi. Valaki tapasztalt már ilyet, mi lehet a megoldás? Köszi
-
freeland0806
aktív tag
Lehet
bár még nem tudom melyik márka melyik típusa lesz a "szerencsés". De valószínűleg valami felsőpolcos LG vagy Philips. Utóbbi azért jöhet szóba, mert bár nem szeretem az oprendszerét, de azért az ambilight az nagyon király dolog. Van a családban, igaz csak sima QLED -
ρσгτσ
addikt
De volt egy Hisenses tag nem tudom emlékszel e. Pár hónapja írta, hogy U8Q-nál volt bal alsó sarokban egy zavaró fehér folt. Meg úgy rémlik volt egy U7Q Pro-s tag is, annak a képernyőjét szerintem meg is osztottad, az is elég durva volt amúgy. Szóval előfordulhat végülis bár tényleg furcsa. Úgy gondolom gyakoribbak az egyéb uniformitási problémák, pl a sávosodás (csíkok) mint ami nekem is jelen van. Ha kikapcsolom a local dimminget akkor látni, hogy az enyém is baromi felhős lenne, de amint maxra teszem nincs ilyen gond. De úgy látszik, hogy ez nagyon lutri ki mibe nyúl bele.
Idén nekem is kellene vásárolni tévét, de már előre tele van vele a tököm
Már röhögve olvastam fel a végét.
Megint egyszerre váltunk? Megint azonos típus? C655 --> C805 --> ? -
blakey
titán
-
rainman72
nagyúr
De volt egy Hisenses tag nem tudom emlékszel e. Pár hónapja írta, hogy U8Q-nál volt bal alsó sarokban egy zavaró fehér folt. Meg úgy rémlik volt egy U7Q Pro-s tag is, annak a képernyőjét szerintem meg is osztottad, az is elég durva volt amúgy. Szóval előfordulhat végülis bár tényleg furcsa. Úgy gondolom gyakoribbak az egyéb uniformitási problémák, pl a sávosodás (csíkok) mint ami nekem is jelen van. Ha kikapcsolom a local dimminget akkor látni, hogy az enyém is baromi felhős lenne, de amint maxra teszem nincs ilyen gond. De úgy látszik, hogy ez nagyon lutri ki mibe nyúl bele.
Nálam nem volt azért írtam hogy érdekes,TCL járt nálam 5db már.
Rémlik 55U8Q volt problemás meg egy 85s Hisense brutál be világítással. -
freeland0806
aktív tag
-
vargalex
félisten
Méricskéltem még és beférne a TCL 50P7K viszont elbizonytalanított ez a fickó azzal, hogy nem ajánlja a külső adathordozóról való lejátszást ennél a TV-nél: [link]
Illetve ghosting-ról is panaszkodott. A napokban végzett kutatásom alapján úgy érzem 200 ezer forint alatt nem érdemes TV-t venni.
Mivel az emberünk által említett Plex is csak az Android által nyújtott API-t tudja használni, így nem hiszem, hogy jobb lenne lejátszásra, mint egy telepített Kodi külső eszközről. Különösen, ha a Plex szerver úgy van beállítva, hogy ne transzkódoljon. Szóval, ez szerintem nem feltétlenül állja meg a helyét. Persze a legjobb egy külső lejátszó eszköz.
-
AxBattler
félisten
Méricskéltem még és beférne a TCL 50P7K viszont elbizonytalanított ez a fickó azzal, hogy nem ajánlja a külső adathordozóról való lejátszást ennél a TV-nél: [link]
Illetve ghosting-ról is panaszkodott. A napokban végzett kutatásom alapján úgy érzem 200 ezer forint alatt nem érdemes TV-t venni.
-
ateszm
senior tag
Igazándiból 90% ps5pro, arra szerintem jó lesz a TCL is. Hálóban (tudom ott nem tv-zünk) van pana55gz1500, nyáron teraszon meg 120"4k projektor. De igazán köszönöm a segítséget és az ajánlást!

Szerk: válltörés lemezelés műtéttel vagyok itthon, szóval tv fel le futár jön megy már azt hiszem elég lesz...
-
blakey
titán
Ha helyi sötétítés mellett ilyen, akkor az sajnos nem lesz jobb. Helyi sötétítéssel hibátlannak kéne lennie. Megjegyzem, hogy van DSE, sávosodásmentes, bevilágításmentes miniled, úh., ha ezt a vonalat követed, akkor másik márkát is megnézhetsz.
-
alaves
addikt
Tegnap megérkezett a harmadik 65c7k. Első pixelhibás, második törött. Harmadik felhős inhomogén. Már nem tudom mit mondjak erre. Ekkora a gyártási minőségellenőrzési szórás, vagy szimplán megkaptam Magyarország 3 sz*r tévéjét? Írtam a supportnak egy kicsit erősebb hangvételű levelet, de kb sejtem előre a válaszukat....
Ha érzékeny vagy az LCD-k hátrányaira (DSE, felhősödés, stb), akkor célszerű Samsung 65S90F QD-OLED-re váltani. Szerintem pár héten belül még talán lesz egy utolsó jó promóció (+kuponok) és akkor 400 alatt is elhozható megint.
-
ateszm
senior tag
Lehet, hogy hülye kérdés, de a local dimming (helyi fényerőcsökkentő) maxra van húzva és úgy felhős?
Azt is tekergettem a végeredmény elfogadható, de pl a pixelhibás elsőnél nem volt ilyen gondom.
-
TCr
veterán
-
freeland0806
aktív tag
Tegnap megérkezett a harmadik 65c7k. Első pixelhibás, második törött. Harmadik felhős inhomogén. Már nem tudom mit mondjak erre. Ekkora a gyártási minőségellenőrzési szórás, vagy szimplán megkaptam Magyarország 3 sz*r tévéjét? Írtam a supportnak egy kicsit erősebb hangvételű levelet, de kb sejtem előre a válaszukat....
Lehet, hogy hülye kérdés, de a local dimming (helyi fényerőcsökkentő) maxra van húzva és úgy felhős?
-
rainman72
nagyúr
Mert nem találkoztam még ilyenneel Samu,TCL,Hisense mini ledek.
Mivel led tv lehet homogénítási problema is mondjuk a fekete színnel vagy DSE sávosodás a szürkénél ezzel tisztába vok.Viszont kiugró hibákba nem futottam bele eddig azért írtam h érdekes. -
TCr
veterán
-
ateszm
senior tag
-
rainman72
nagyúr
Felhőős mini led az érdekes mit látsz?
-
ateszm
senior tag
-
rainman72
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
-
PuMbA
titán
Érdemes, mert az 50C6K 200 ezer Ft alatt van és jó TV

-
TCr
veterán
Ha az ember vágyik egy jobb minőségre, akkor ez a megállapítás helytálló.
-
Narxis
nagyúr
-
freeland0806
aktív tag
Miért kényelmesebb így, mint "pendrive-al vacakolni"?
Így nem tudhatod, hogy mikor jön meg a frissítés, nem tudhatod, hogy melyik verziót küldik meg neked.
A pendrive-os frissítésnél tudod, hogy mit töltesz le és akkor teszed fel, amikor megfelelő neked

Mert letölti a tévé, nem kell másolgatni egy gombnyomás az egész. Nekem kényelmesebb és gyorsabb is. Legtöbb tévén ez egyébként is így működik normál esetben.
Azt viszont nem tudom (mert soha nem jött még frissítés a tévére), hogy ezt lehetett volna e sztornózni, hogy majd később rakom fel.
Az, hogy nem tudhatom mikor jön a frissítés stb akkor lenne nekem releváns, ha valami szoftveres problémát tapasztalnék, vagy valami olyan újdonság jönne, ami komolyabb változásokat hoz, mint anno a v486.
Mindenesetre annak örülök, hogy eddig nem találkoztam bugokkal, bár a v590el sem volt különösebb problémám -
Donki Hóte
veterán
Nem tudom, de logikus lenne ha innentől jönne így, hogy jelezve lett. Lehet megnyomta a support a piros gombot
amúgyis kényelmesebb így, mint pendriveal vacakolni szerintem... nekem 2024 decembere óta nem jött rá semmiMiért kényelmesebb így, mint "pendrive-al vacakolni"?
Így nem tudhatod, hogy mikor jön meg a frissítés, nem tudhatod, hogy melyik verziót küldik meg neked.
A pendrive-os frissítésnél tudod, hogy mit töltesz le és akkor teszed fel, amikor megfelelő neked

-
freeland0806
aktív tag
Köszi a tippet! Írtam én is supportnak, kb másfél óra múlva már elérhettő volt a frissités. V535-ről v560-ra.
Meglepett gyorsaságuk, azt hittem napok kérdése.Egy 55c6k-t vettem karácsonyra s azóta nem frissült akkor is csak egy júniusi biztonságira. Most így frissülés után szeptemberit ír.
Nem tudom, de logikus lenne ha innentől jönne így, hogy jelezve lett. Lehet megnyomta a support a piros gombot
amúgyis kényelmesebb így, mint pendriveal vacakolni szerintem... nekem 2024 decembere óta nem jött rá semmi -
*Col3*
csendes tag
Kíváncsiságból írtam a TCL email címére (husupport@tcl.com), hogy frissítést kérek. V590es verzió volt fent. Nagyon gyorsan jött is a válasz. A tévé jelenleg frissít. Készülék típusát kérik, felhasználó azonosítót és szériaszámot

-
boborján2
őstag
Ez így igaz,de ha azt nézzük hogy sok van egymás mellett, máris van valamennyi összehasonlítási alap, mert ugyanaz a környezet.
Én pl. az LG alsópolcos tévein még az életben nem láttam normális/nézhető képet semmilyen üzletben.
Annyira fakó és nulla a fekete mindegyiken hogy a sírás kerülget tőle. -
TCr
veterán
A nagyáruházi neonáradatban még a leggyatrább képminőségű tévék is elfogadható látvánnyal tudják elkápráztatni a néző szemét.
Nem azt mondom, hogy ne nézd meg, mert igenis nézd.
Csak érdemes ezt figyelembe venni. -
rainman72
nagyúr
Fakó a szín ez baromság be kell állítani normálisan.
Na már most ha a boltba nem akarják eladni vagy inkább más márkát akkor el tudják cseszni a képet. -
Narxis
nagyúr
Elmegyek MM-be megnézni mert olvastam véleményeket,hogy nem az igazi a kontraszt, fakó a kép stb. Belépő szintű TV ez, tudom de akkor vegyek veszek drágábban vagy nem veszek.
-
gjoco1
addikt
-
AxBattler
félisten
-
AxBattler
félisten
Nem hiszem, én csak most nézegettem. Milyen TV-t vegyek topikba írtam ezt:
Nagyon a határán vagyok, hogy kell-e nekem egy 9nm-es szobába TV filmezgetni és Switch 1-el játszani meg youtubeozni. Nagyon limitált a hely, szélességben kb. 100cm a vállalható mert a nyitott ajtó és egy polcrendszer közé kerülne. Nézési távolság minimum 1,5, maximum 2 méter. Keret pedig kb. 150 ezer forint. Nézegettem ezeket a QLED-es TCL-eket és a FullHD van már 90 ezerért, 4k-s is 130-140 ezerért. Valami tipp? Ja igen, tartó konzol kellene mert falra lenne rögzítve. Illetve lehet jó lenne GoogleTV-s rendszer sideloading-olni appokat.
Itt egy beszámoló angolul:
I Used the TCL P7K for 1 Month: Here's What You NEED to Know! [link]
Szerintem várj meg egy eMAG-os akciót, rendeld be -15-20% kuponnal 100k HUF környékén, és adj neki egy esélyt. Ennyiért teljesen rendben lehet.
-
dunc
nagyúr
-
gjoco1
addikt
-
dunc
nagyúr
-
Donki Hóte
veterán
-
zsolt501
nagyúr
-
Vhiktor
Topikgazda
Ezek a képmódok vannak. Válaszd a sötétet és ha nem tetszik akkor változtass a színhőmérsékleten,
-
Stealth
őstag
Kiválasztod, hogy sötét vagy világos.
Három opció van, nem? IQ, sötét, világos. -
Kiss4ever
tag
Egy kérdés, streaming app-ok alatt pl disney+ hogy tudom kikapcsolni vagy átállítani a képmódot hogy ne DVIQ-ban menjen? Undorító sárgássá teszi az egész képet, színek fakóak lesznek. Képmódnál olyankor csak annyit enged hogy sötét és világos. Köszi!
-
mrmft
senior tag
-
freeland0806
aktív tag
Kíváncsiságból írtam a TCL email címére (husupport@tcl.com), hogy frissítést kérek. V590es verzió volt fent. Nagyon gyorsan jött is a válasz. A tévé jelenleg frissít. Készülék típusát kérik, felhasználó azonosítót és szériaszámot

-
gjoco1
addikt
-
Narxis
nagyúr
Én innen kaptam a tanácsot :
Menj a Beállítások > Display & Sound > Picture > Brightness menübe.
Görgess a Contrast gombhoz, majd lépj be a 6425 ös opcióba.
( távirányítón beütni )
Válaszd ki a SHUTDOWN CONFIG opciót, és kapcsold be.
Mostantól a bekapcsológomb hosszú megnyomása:
Leállítás / Újraindítás / Törlés → nem csak Újraindítás és Készenlét.
-
Stealth
őstag
Van új firmware telegramon C805 és társaihoz.
IMG, V626.
-
lemmy9
őstag
Ok kipróbálom. Én is úgy vagyok a fw-rel, ha nincs vele gond, nem kísértem az ördögöt.
-
gabber01
addikt
-
Stealth
őstag
A TCSCore-t meg lehet találni az alkalmazások között, igen.
Lehet, hogy a rendszeralkalmazás, de azok elérése is csak egy katt, szóval megtalálni könnyű, igen. A letiltást nem próbáltam ki, illetve nem tudom, mi nem fog még működni a frissítésen kívül. -
lemmy9
őstag
-
mrmft
senior tag
-
gabber01
addikt
Egyeseknek az, hogy nem jön, másoknak meg ez, hogy jön

Nekem pl. mindegy, ha úgy érzem, hogy kell, akkor frissítek manuálisan

Felraktam korábban a v613-at, egy darabig nem kell a frissítésekkel foglalkozni.
Mi a tapasztalat a v613-mal?
-
Donki Hóte
veterán
-
gjoco1
addikt
Én innen kaptam a tanácsot :
Menj a Beállítások > Display & Sound > Picture > Brightness menübe.
Görgess a Contrast gombhoz, majd lépj be a 6425 ös opcióba.
( távirányítón beütni )
Válaszd ki a SHUTDOWN CONFIG opciót, és kapcsold be.
Mostantól a bekapcsológomb hosszú megnyomása:
Leállítás / Újraindítás / Törlés → nem csak Újraindítás és Készenlét. -
Stealth
őstag
Ez jó! Ha valóban működik be kellene tenni az összefoglalóba is!
@Vhiktor
Vélemény?
Az automatikus frissítés megakadályozásának egyik módja, ha az ember tiltja a TCSCore alkalmazást.
-
Narxis
nagyúr
Azt olvastam, hogy ezeket a Google TV rendszerrel telepitett TV-ket nem lehet kikapcsolni? Valami sleep mód van?
-
fery02
addikt
Én pl használok kalibrált beállításokat, amikkel jelenleg tökéletesnek látom a TV képét és a hetekben volt itt egy vélemény valakitől, valamelyik frissítésre reagálva, hogy variálódott valamit a képi megjelenés (más bőr szín, meg ilyenek).
Nekem ne variálódjon semmi se a jelenlegihez képest!

-
Narxis
nagyúr
Mi a baj a frissítésekkel?
-
boborján2
őstag
Valszeg az a kapcsoló csak dísznek van a menüben,mert látszólag hasztalan.Úgy is azt csinál a gyártó amit akar.
Ilyen esetekben jön jól pl. a DNS-ből tiltás. Persze ez meg csak a felhasználók pár százalékának elérhető.
(pihole,adguard + eszköz + valamennyi hozzáértés) -
ρσгτσ
addikt
Tisztában vagyok vele, hogy hivatalos TCL infó. Csak az "utódlás" náluk elég furcsán történik, erre próbáltam kilyukadni. 55 colos mérettől nézve én biztos nem P7K -ra váltanék.
Hogy 43 colnál mi történt a fejlődés során az jó kérdés, lehet abban a méretben egyértelműbb a döntés. Meg mondjuk sok opció amúgy sincs, mert már P8K -ban sincs ekkora méret.
-
lemmy9
őstag
-
Steve2006
tag
43 colnál talán nem nagyon van különbség, ezt inkább egyénileg kellene megnézni. De a P7K több szempontból sem felel meg utódmodellnek. Tök mindegy mit mutat a táblázat.
Ami nagy előnye a jobb panel, ami valódi ugrás a C655 -ben építetthez képest. Betekintési szögben is.
De alapvetően gyengébb fényerő, színskála, és például P7K -nál egyáltalán nincs 2.1 hang, ami C655 -nél 55 coltól elérhető. Aminek egyébként tényleg elég jó hangja van TV -hez, illetve kategóriához képest is.
55 col alatt azért elég nagy a káosz, és az a baj, hogy ezt csak valódi tesztekből lehet kikutatni. Vagy megnézed személyesen, ha van rá lehetőséged.
Azért azt még megjegyezném, hogy a táblázat Marek Maciejewski, a TCL európai termékfejlesztési igazgatójának előadásából származik, így ez nyugodtan tekinthető hivatalosnak, bármennyire furcsa is néhány tekintetben.
-
mrmft
senior tag
Ez nem a teljes ábra. Ahogy írtam korábban a C7xx széria nem mini LED volt, hanem sima QLED. Nincs következetesség a TCL paletta alakulásában, teljesen mindegy mit tesz ki a TCL. Össze-vissza kavarják a modelleket. Akár régiónként is ugyanazt a modellt. Ezért nem értették sokan a C805 -öt sem, ami egyébként C755.
Szerk.:
Eleve ezt az ábrát is megnézed. Van ami QLED -ből mini LED lett. A legjobb QLED -ből meg második vonalas QLED.A FALD modellekbol lettek az olcso miniLED-ek ezen volt a hangsuly, eddig. Kerdes, hogy iden mi lesz.
-
balojazz
senior tag
Épp most érkezett 75C7K-ra OTA frissítéssel az android TV 14-es v604 firmware. Persze az automata frissítés le van tiltva, a v543 ugyanígy jött korábban.
-
Narxis
nagyúr
Nem hiszem, én csak most nézegettem. Milyen TV-t vegyek topikba írtam ezt:
Nagyon a határán vagyok, hogy kell-e nekem egy 9nm-es szobába TV filmezgetni és Switch 1-el játszani meg youtubeozni. Nagyon limitált a hely, szélességben kb. 100cm a vállalható mert a nyitott ajtó és egy polcrendszer közé kerülne. Nézési távolság minimum 1,5, maximum 2 méter. Keret pedig kb. 150 ezer forint. Nézegettem ezeket a QLED-es TCL-eket és a FullHD van már 90 ezerért, 4k-s is 130-140 ezerért. Valami tipp? Ja igen, tartó konzol kellene mert falra lenne rögzítve. Illetve lehet jó lenne GoogleTV-s rendszer sideloading-olni appokat.
Itt egy beszámoló angolul:
I Used the TCL P7K for 1 Month: Here's What You NEED to Know! [link]
-
ρσгτσ
addikt
A táblázat szerint akkor mégis a P7K az utód. Kérdés, hogy hogy viszonyul a 43C655-höz a 43P7K? Bár, mivel azonos a platform és a firmware is, így gondolom, hogy nagyon hasonlóak lehetnek.
Lehet, hogy elmegyek valahova megnézni/meghallgatni. Bár, ahogy írtam, nem biztos, hogy eljut a csereutalványig a dolog.43 colnál talán nem nagyon van különbség, ezt inkább egyénileg kellene megnézni. De a P7K több szempontból sem felel meg utódmodellnek. Tök mindegy mit mutat a táblázat.
Ami nagy előnye a jobb panel, ami valódi ugrás a C655 -ben építetthez képest. Betekintési szögben is.
De alapvetően gyengébb fényerő, színskála, és például P7K -nál egyáltalán nincs 2.1 hang, ami C655 -nél 55 coltól elérhető. Aminek egyébként tényleg elég jó hangja van TV -hez, illetve kategóriához képest is.
55 col alatt azért elég nagy a káosz, és az a baj, hogy ezt csak valódi tesztekből lehet kikutatni. Vagy megnézed személyesen, ha van rá lehetőséged.
Új hozzászólás Aktív témák
-
45600 - 45501
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Analóg fényképezés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 Touch - i5-4G I 8GB I 128SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba áron eladó Asus Vivobook S433EA /i7-1165G7/16GB/512 GB SSD/FHD/IPS
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

tegnapelőtt

Megint egyszerre váltunk? Megint azonos típus? C655 --> C805 --> ?
Nem tűnik rossznak specifikációt olvasgatva.

Vhiktor