Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszont ha már átmentünk abszurdba. Egy jó barátom autójában van ülésfűtés, amit én nagyon nem szeretek és mindig kikapcsolom. Ő pedig mindig bekapcsolja, hogy szívasson.
Egyszer megjegyeztem neki: - Bakker, már megint bekapcsoltad a tojásfőzőt?(Tudom, hogy kajás poénnak ez kicsit erős, de hát na.
) -
Argos
őstag
Fontos, hogy a nagy flamózások közepette, odafigyeljünk a bevitt kalóriák megfelelő elégetésére is, egészségünk, fittségünk fenn- és karbantartására, pláne a kor előrehaladtával.
Íme egy remek edzésterv, amit bárki könnyedén elvégezhet, egy kis akaraterő és idő ráfordításával.
Ráadásul, a jövőben elkészítendő étel is segítségünkre lesz benne, így fogyasztás előtt és utána is hasznot hajt.
Testgyakorlás 40-felett
Naponta háromszor ismételd, és csodát tesz!
1.
Kezdd azzal, hogy állj ki a bejárati ajtód elé vagy az erkélyre, vagy a kert egy eldugottabb sarkába, kényelmes testtartásban, kisterpeszben egy-egy 5 kilogrammos krumplis zsákkal a kezeidben.
Nyújtsd ki a karjaidat két oldalt, és tartsd ki vízszintesen a zsákokat 1-2 percig.
2.
Másnap cseréld fel az 5 kilós zsákokat 10 kilósra, majd 2 nappal később 20 kilósra és 3 nap múlva 30 kilósra.
Ha, sikeresen és gond nélkül eljutottál idáig, tartsd ki legalább három percig a zsákokat!
3.
Ezen a szinten, már elkezdhetsz beletenni néhány darab krumplit is a zsákokba. De, légy óvatos, nehogy túlerőltesd magad...!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem röhög...

Gyakorol! -
gekkoXT
senior tag
Séftől hallottam spontán:
Ha ilyennek kell lennie, jó. Ha nem, akkor k**vaszar. -
totron
addikt
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Az a fránya hőfok.
-
Megint egy régi sztori, úgy 15-20 éve történt.
Apám mindig is főzött, de csak "férfias" módon, tehát bogrács, grill, nyílt tűz. Aztán lebetegedett a felesége és kénytelen volt beállni a tűzhely elé. Fel is hívott:
- Na, megfőztem életem első borsófőzelékét!
- És milyen lett?
- Végül is fel lehetett ismerni és a gyerekek sem köpték ki, bár az megjegyezték, hogy gübics nem szokott lenni benne!
(Gübicsnek mondták a kissé összeállt rántást) -
-
Argos
őstag
A sok evés-ivás után...

Ez meg poén, de szerintem k*rvajó ötlet.
-
Kicsit menjünk el a folyadékok irányába!
Fontos a vitaminbevitel!
Meg a biztonság is!
Végre megtudtuk az igazságot!
Ez meg csak egy jótanács!
-
Argos
őstag

#18Geri Bátyó:
Jobb kint, mint bent!
-
Régi sztori, még '92 nyarán történt.
Apáméknál ültünk az asztalnál, toltuk belefé az ebédet, ami már nem tudom, hogy mi volt, de kellett hozzá tejföl.
Az asztalnál jelen volt apám és a felesége, a nővérem és én és a második alomból a két húgom és az akkor 1 éves nagyobbik öcsém (a kisebbik még akkor pajzán gondolat sem volt)
Az akkor 7 éves nagyobbik húgom elengedett egy elég tisztességes böfit, mire apám felesége persze jól leszidta, mert ő nagyon nem szereti az ilyesmit.
Nem sokkal később a nővérem is eleresztett egyet és persze ő is megkapta a fejmosást.
Ezután én sem tudtam visszatartani, majd jött apám. Ezután a felesége közölte, hogy aki legközelebb böfög, az megkapja a tejfölt a fejére.
...és ezután az apám ölében ülő 1 éves öcsém böfögött egy olyan öblöset, ami egy felnőttnek is dicséretére válna és utána olyan önelégülten vigyorgott, hogy mindenkiből kitört a röhögés. Pláne, amikor megkapta a fejére a tejfölt!
-
Argos
őstag
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Múltkor találtam a szekrény mélyén egy csokipudlingot.
Tuti nem vettem, mert nem szoktam, de valahogy, valamikor rejtélyes körülmények közt és oknál fogva hozzám migrált, én meg jól elfeledtem.
Ha már, akkor főzzük meg. Életem elsőjét. Valami oknál fogva, ez eleddig kimaradt a repertoárból.
Tej, cukor, tasak tartalma, rotty, nem nagy kaland.
No, hát annak rendje és módja szerint, csak egy pillanatra szaladtam át a szobába rakni a tűzre, ezt arrébb tenni, azt kivinni, ha már bejöttem.
Aztán mire nyargaltam vissza a tűzhelyhez, a megszimatolt terjengő füstös aroma okán, ami gyanúsan nem passzolt a pudlinghoz, már késő bánat volt.
Sikerült olyan szinten leégetni a cumót, hogy 2-3 tétova kapargatási kísérlet után, szabtam ki az egészet a kukába lábosostól, mindenestől...
A misztikus pudling teljesítette rejtélyes küldetését, miszerint újra emlékeztetett rá, hogy a főzésben az egyszerű, alap dolgokra is oda kell figyelni!, mert könnyen a rutin és megszokás áldozatává válhatunk.
És, hogy ideje volt már a leharcolt lábast kidobni a francba. -
-
Chaser
legenda
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Rizst b@sztam el valamikor lánykoromban:d megvolt víz/rizs mennyi...aaaa mondom ez leves, kell még rizs, na, de még egy kicsi. Végén a kanalat nem tudtam beleszúrni:d gizsgugyám' is kiröhögött amikor oda akartam neki adni a mesterművet ( :
Argos
-
Argos
őstag
Az eset nem velem esett meg, hanem az Öregharcsával - gyerekkori pajtásom Édsapja.
Történt egy nap, hogy hirtelen felindulásból úgy döntött, márpedig slambuc lészen a betevő, mert ő ilyen hamari emberke. Az egyszerű, gyors-kaja, hipp-hopp megvan.
Na, uccu neki tüzet csiholni, előkészülni, bográcsba a cuccal.Röpke 3-5 órával később.
Rátekintünk, hogy rotyog a motyó.
Ó, remek ez az étek, még egy utsó megrázkódtatás - harminckettedik a kártyavetés szerint vagy ugyan ki számolja..? - a bogrács fülénél fogva, óvatosan...
...majd a csípős füstködön átlesve, párásodó szemünkkel követhetjük, szinte lassított felvételként, ahogy a megátalkodott fül egyik fele megelégeli a kapaszkodást és azonmód elengedi a bogrács átellenes végit, ezáltal a könyörtelen gravitációnak engedve az épphogy kész, ínycsiklandó bográcsbeli tartalom, a pillanat tört része alatt borul bele a parázsba és válik a finom meleg eledel, 'Ó, hogy ottbazdmegakkor'-fantázianevű hamuba sült álommá.
Az Öregharcsa nem az a szószátyár, ideges típus. Vett egy mély levegőt, becaplatott a konyhára, Ica-mama "Kész lesz lassan, Károlyom?" - kósza kérdését válaszra sem méltatva, elengedte a füle mellett, kimért egy kupica jóféle házit magának, bajsza alá penderítette, majd egy kurva szó nélkül fogta magát és lefeküdt aludni.
-
A borsóról jóanyám is mondta, hogy mindig többet vett, mert mire megpucoltuk, a harmada elfogyott!

Sok bakim nekem sincs. Mondjuk pont nemrég (na jó, 2-3 éve) történt, hogy mind a 2 borospoharam elmosásra várt és nem raktam a mosogatóba, nehogy véletlenül eltörjem, szóval mellette voltak. Egy laza mozdulattal felborítottam az egyiket, ami felborította a másikat és mindkettő miszlikbe tört. Meg voltak már vagy 20 éve és egy mozdulattal sikerült őket eliminálni!

-
Chaser
legenda
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Én azt pl nem szeretem. A hortobágyit se - mondjuk nem kóstoltam de nem is fogom:d -. Palacsintát sem eszek már.
Kapros túrósból van valami rétes vagy pite, abból ettem itthon régen, de nem váltott ki katarzist. Most meg már ilyeneket elvétve eszek, le kell még adnom 12 kg-t) Nem is hiányoznak.Gyerekként zabáltuk a zöldségeket. Friss borsót mire kifejtettük nem is maradt belőle semmi ( :
Savanyítottam itthon káposztát. Mondom biztos valami spéci anyag kell bele meg körülményes, azért olyan drága. Egyszer ránéztem, megalópH@szt':d faék egyszerű dolog. A káposztában levő tejsav savanyítja meg, kis fűszer, beérik kész. Csináltam túrót is, az is faék egyszerű.
Elb@szós sztorim kevés van. Pro vagyok - és szerény - ( : -
"Éjjel 3-kor spagettitésztafőzés a hóban, bográcsban. Kifogyott a gázpalack."
Valamiért az az érzésem, hogy itt nem a gázpalack kifogyása igazán vicces, hanem inkább az a sztori lenne az, hogy hogyan jutottatok el odáig, hogy ennek nekiálljatok!
Hát igen, a "gyerekszáj". Biztos nekem is eszembe jut majd néhány, mert 4 kisebb testvérem van, valamint egy unokaöcsém és unokahúgom, akik már régóta beszélnek és egy unokahúgom, aki nem rég óta beszél.
-
Nekem a túró és a sós íz egy alapvetően desszertnek gondolt cuccnál szintén nem meglepő. Gyerekkoromban a Velencei-tónál a telekszomszéd mindig csinált kapros-túrós palacsintát és az is sós volt. Először biztos meglepődtem, de arra már nem emlékszem. Nagyon szerettük, de mi sosem csináltuk, ami furcsa.
Hát ha már konyhai baki, a saját kedvencem, amikor odaégettem a borsófőzeléket. Ez önmagában nem vicces, de amikor nagy nehezen elmostam a lábost (rozsdamentes acél), kiderült, hogy pöttyös maradt az alja!
-
totron
addikt
Éjjel 3-kor spagettitésztafőzés a hóban, bográcsban. Kifogyott a gázpalack.
#7 Geri Bátyó, milyen jó pedig hús és zöldség együtt.
Testvérem kiskorában imádta a nyers nyammogni valókat. Akkoriban az járta, hogy a karalábé nyersen valamelyest azért mérgező. Közlésre került a veszélyfaktor, mire ő: jó, csak még ezt a pár falatot.

-
Chaser
legenda
Görögöknél sok jó péksüti van. Nem győztem válogatni épp mit egyek. Más a cukor, más a liszt, zsenik az ételek.
Túrós bukta! Beleharapok, ezmiaf@sz'? Náluk nem cukros hanem sós ( : Nem ettem meg. De később nekiálltam és rohadt jó volt. Azóta is azt keresem itthon boltokban de eredménytelenül.
Ilyenkor csak annyi, meglepődik az agy, nem azzal a mintával egyezik amit elvár. Másodjára amikor tudja mi jön, már nyilván kíváncsi)Fryerben melegítettem egy szelet kenyeret. Kicsit megpirítom. Egyszer valami füstöt érzek, kenyér nem lehet, pár perce ment 100 fokon. Enyém ablakos, benézek, a légáramlat felkapta a sütőpapírt a kenyérrel együtt:d A fűtőszál kicsit meg is kapta, de idejében fogtam el a dezertőrt)
-
Most hoztam egy régi, de jó viccet:
- Hogyan a legjobb a brokkoli?
- Ha fogyasztás előtt gyorsan kicseréled rántott húsra!Egy jó beszólást:
És egy zseniális ostobaságot:
-
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
Nagyapám a válogatóssága miatt volt vicces. Mindig valami rossz indokkal magyarázta, hogy miért nem szeret valamit.
A csirke szerinte egy undorító állat, de a kacsa volt a kedvence. A krumplis tésztát nem ette meg, mert szerinte nehéz étel, de imádta a paprikás krumplit!
Szerinte a húsleves csak marhából jó, ezért mindig volt benne egy kis darab marhahús, de persze jellemzően csirke aprólékból készült, de azt ő nem látta! Persze nem győzte dicsérni a levest!
-
Mindkettő jó sztori, az elsőn különösen jót nevettem!
A másodikon azért kevésbé, mert a húgom pont ezt csinálta, csak ő a répával. Semmi mást nem evett meg. Aztán az anyja egyszer csak azt mondta a borsófőzelékre, hogy zöld répa és gond nélkül megette.
Így lett a fejtett babból barna répa, a céklából lila répa stb. -
Argos
őstag
Palacsintás kalandom volt még rég, halványlányka koromban.
Valamilyen, már nem-emlékszem' apropóból keresztszüleimmel ki voltunk rándulva a nagy magyar pusztába, valahol a kilenc luk környékén.
Akadt arrafelé néhány autentikus csárda is, betértünk egybe és ritka alkalmak egyikeként, étteremben étkeztem.
Arról már halvány lilám sincs, mit ettem, csak a "Kérsz desszertet?" - utáni rész hagyott maradandó emléket.
Ha, már ott vagyunk, akkor legyen helyi specialitás, kérek palacsintát, Hortobágyit.
"Biztos? Biztos! Meg fogod enni? Meg!"
Palacsintát? Én? Hülye vagy..? Nanáhogy'!
Szerintem ételben még életemben nem csalódtam akkorát, mint abban az első falatban, amit nyálcsorgatva a számba tömködtem és rágódtam rajt' egyet-kettőt...
Valahogy az elvárás és a kapott élmény, olyan távol volt egymástól, mint a makói hagyma, a jeruzsálemi sertés-pöritől.
Keresztapám jót röhögött rajtam, majd maga elé húzta a tányért és kedélyesen elfogyasztotta az általam bojkottált "desszertet".Persze, azóta imádom. Készíteni is, de sokkal inkább flamózni. Ám, akkor nagyon mély sebet ejtett, a nagyi túrós/baracklekváros palacsintájához szokott, tudatlan kis gyermeki
belemenlelkemen.A másik, ami hirtelen eszembe ötlött, azt csak hallomásból tudom, mert emlékem nincs róla. Nagyon kicsi voltam még és nem voltam hajlandó másféle húst elfogyasztani, csak a zúzát.
Mér' pont azt..? Fogalmam se nincsen, nem épp egy klasszikus bébiétel. Na, de mindegy, ha az kell a gyereknek, azt kap.
Aha.
Édsanyám szívélyesen elémtolta a tányért:
- Ebédezzél kisfijam, nőjél szép nagyra!
- Ezmiez?!
- A kedvenced, zúza.
- Ohh, az finom lesz!
És már kanalaztam is befele kétpofára, a jóféle csibicomb pörköltöt nokedlivel...
-
Kedvenc kaja mémem:
-
Gyorsan még bedobok egy diétás poént.
-
Főleg a valós, vicces történetekre lennék kíváncsi, de jöhetnek viccek és mémek is, ahogy írtam. Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Azonnali fotós kérdések órája
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- További aktív témák...
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Új! Kingston ValueRAM 8GB DDR4 3200MHz KVR32S22S8/8
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)