- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Analóg fényképezés
- OLED TV topic
- Nem elégszik meg egy panellel a Philips világelső monitora
- Milyen TV-t vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- LG G Pad 8.3 - vissza a jövőbe
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
-
45500 - 45401
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koppasz1986
aktív tag
-
AxBattler
félisten
Valami akció van most a modellre, hogy mindenki ilyet akar?
Egyébként C655 és P7K egyaránt QLED, szóval igen, kb. egy kategória. P8K egyel jobb képfeldolgozóval, géming fícsörökkel, és hangszórókkal rendelkezik, 144Hz, viszont 55" a legkisebb.
C6K meg már miniLED, és 50" a legkisebb.
-
Narxis
nagyúr
TCL 43P7K -ról vélemény?
-
vargalex
félisten
A táblázat szerint akkor mégis a P7K az utód. Kérdés, hogy hogy viszonyul a 43C655-höz a 43P7K? Bár, mivel azonos a platform és a firmware is, így gondolom, hogy nagyon hasonlóak lehetnek.
Lehet, hogy elmegyek valahova megnézni/meghallgatni. Bár, ahogy írtam, nem biztos, hogy eljut a csereutalványig a dolog. -
koppasz1986
aktív tag
Sziasztok !
Megvettem a Projectifvy Launcert . Szépen beállítgattam . Eddig tetszik . Annyi gondom van , hogy második napja figyelem és full leállítás után a TCL Launcherrel idul a TV . Elméletileg minden engedélyt megadtam neki .
Ha elindítom onnantól megy folyamatosan .Lenne valami segítőkész válasz erre ?
Gondoltam még opcióként , hogy a TCL Home Passive ben a kényszerített leállítást bekapcsolom , de f@ sok , hogy mellényúlok az akciónak .
Kösz szépen !
Én ez alapján csináltam, és mindig a projectivy launcherrel indul a tv [link]
-
gjoco1
addikt
Sziasztok !
Megvettem a Projectifvy Launcert . Szépen beállítgattam . Eddig tetszik . Annyi gondom van , hogy második napja figyelem és full leállítás után a TCL Launcherrel idul a TV . Elméletileg minden engedélyt megadtam neki .
Ha elindítom onnantól megy folyamatosan .Lenne valami segítőkész válasz erre ?
Gondoltam még opcióként , hogy a TCL Home Passive ben a kényszerített leállítást bekapcsolom , de f@ sok , hogy mellényúlok az akciónak .
Kösz szépen !
-
ρσгτσ
addikt
Ez nem a teljes ábra. Ahogy írtam korábban a C7xx széria nem mini LED volt, hanem sima QLED. Nincs következetesség a TCL paletta alakulásában, teljesen mindegy mit tesz ki a TCL. Össze-vissza kavarják a modelleket. Akár régiónként is ugyanazt a modellt. Ezért nem értették sokan a C805 -öt sem, ami egyébként C755.
Szerk.:
Eleve ezt az ábrát is megnézed. Van ami QLED -ből mini LED lett. A legjobb QLED -ből meg második vonalas QLED.A szerkesztett rész, kicsit hülyén írtam, de már nem tudtam szerkeszteni.
Tehát volt a QLED szériában C655, meg annak egy jobb Pro változata. Aztán fogták, egyikre azt mondták már mini LED az utód. A második legjobb QLED -et meg berakták 3. modellnek. Szokásos TCL káosz.
-
ρσгτσ
addikt
Ez nem a teljes ábra. Ahogy írtam korábban a C7xx széria nem mini LED volt, hanem sima QLED. Nincs következetesség a TCL paletta alakulásában, teljesen mindegy mit tesz ki a TCL. Össze-vissza kavarják a modelleket. Akár régiónként is ugyanazt a modellt. Ezért nem értették sokan a C805 -öt sem, ami egyébként C755.
Szerk.:
Eleve ezt az ábrát is megnézed. Van ami QLED -ből mini LED lett. A legjobb QLED -ből meg második vonalas QLED. -
Steve2006
tag
-
Steve2006
tag
A két széria között leglényegesebb különbség, hogy a C7K kevesebb fényerő-szabályozó zónával rendelkezik és alacsonyabb a csúcsfényereje.
Egy összehasonlító teszt megállapításai:
Kép:
A színek gazdagabbnak és lekerekítettebbnek tűnnek a C7K Standard előbeállításán, mint a C8K-nál, ahol a világosabb területeken kissé kimosódnak. A Movie and Filmmaker mód előbeállításaiban azonban a C8K hatásosabb színekkel rendelkezik.A C7K azonban valamivel jobban teljesít az árnyékrészletek visszaadásával.
Mind a C7K, mind a C8K kissé küzd a széles képarányú filmekkel – a C7K felső fekete sávjában sárgás színű kúszás látható, míg a C8K esetében (nagyon halvány) virágzás látható a sávokban, amikor egy fényes tárgy mellett van. Problémák vannak a sötét területekkel is, mivel a C7K halvány zajnyomokat mutat fel.
Míg a C8K ilyen káprázatos fényerővel és ennélfogva még nagyobb kontraszttal rendelkezik, a C7K olyan fényes és kontrasztos, amennyire valószínűleg bárkinek szüksége lehet, és összességében még kiegyensúlyozottabbnak és természetesebbnek tűnik.
Hang:
Mindkét modell jó beépített hangzást kínál az árért. A TCL C8K azonban egy fokkal jobb.Összegzés:
A TCL C7K és a C8K egyaránt kiváló, ötcsillagos tévék, és bármelyik modell megvásárlása biztosan örömet okoz majd az új tulajdonosnak.Mivel ugyanabból a sorozatból származnak, sok közös vonásuk van, többek között a kiterjedt játék-támogatás, a jól felszerelt Google TV operációs rendszer, az átfogó HDR-támogatás és a TCL innovatív, új Halo Control technológiája.
A C8K, mint prémium modell, néhány további extrával rendelkezik, többek között robusztusabb hangrendszerrel, erőteljesebb képernyőspecifikációkkal és fényesebb képpel, amely mégis megőrzi a lenyűgöző fényvezérlést.
Érdekes módon azonban, bár a C8K tagadhatatlanul látványosabb, mint a C7K, az az érzésünk, hogy néha kissé túlzásba viszi a dolgokat, különösen nagyon erős fényviszonyok mellett.
A C7K viszont következetesebben természetes képteljesítményt nyújt. Emellett elég fényes is gyakorlatilag az összes jelenleg elérhető HDR-tartalomhoz és a napsütötte nappalikhoz.
-
ρσгτσ
addikt
C7xx és C6xx széria is megszűnt. Vagy inkább átalakult. Korábban mindegyik sima QLED volt. Változott a TCL termékpalettája.
Innen nézve a C6K vagy a P széria is mondható C655 utódnak.
Szerk.:
Pl.: C745 QLED --> C755 mini LED (/c805) --> C765 mini LED --> C7K mini LED -
blakey
titán
A C8K jobb, szerintem mindenben.
-
Steve2006
tag
Sehol nem látom. Viszont azonos a platform, illetve ez érhető el 43"-ban is. A C655-ben is gyengébb a 43" és 50"-os változat, mint a többi... Szóval, én ahhoz viszonyítanám, mert mint írtam, méretben nem fér el nagyobb.
Ha jól látom, elvileg a C6K lenne a C655 utód generációja, de sajna abból nincs 43"-os verzió.A C655 Direct LED tévé, a C6K már mini LED, így kevésbé valószínű, hogy az lenne az utód.
-
ldave
félisten
és @nicu71: köszi
És akkor ha már 65-ös méret, akkor is a C7K, vagy érdemes feljebb nézelődni sorozatban is? Nézem az összefoglalóban linkelt képet a típusokról, ha jól látom a C8K sorozat paneljének a fő előnye, hogy nagyobb a betekintési szög, az nekem nem releváns. -
vargalex
félisten
Sehol nem látom. Viszont azonos a platform, illetve ez érhető el 43"-ban is. A C655-ben is gyengébb a 43" és 50"-os változat, mint a többi... Szóval, én ahhoz viszonyítanám, mert mint írtam, méretben nem fér el nagyobb.
Ha jól látom, elvileg a C6K lenne a C655 utód generációja, de sajna abból nincs 43"-os verzió. -
Stealth
őstag
Sziasztok!
Kis dilemmában vagyok: lehet, hogy ismét elviszik (még rá kellene bólintanom) a TV-t (43C655) szervizbe a bizonyos forrásanyagok esetén előforduló szemcsés megjelenítés miatt. Egy alaplap csere már volt, az nem oldotta meg, de szerintem szoftveres a probléma. Most viszont az ügyfélszolgálat szorgalmazná a szervizt és attól tartok, hogy azt nyilatkoznák végül, hogy nem javítható. Így csereutalványt kapnék. Ha jól látom, az utód a 43P7K. A kérdésem az lenne, hogy a 43C655-höz hogy viszonyul a 43P7K? Ha jól látom, ez lenne az utód, azonos a platform is és árban sincs nagy különbség. Kérdés, hogy valamiben lehet-e rosszabb, mint a 43C655? Vagy csak előrelépés? Esetleg 43 colos méretben (ahol ezt használjuk, ott nem fér el más) van valami más ajánlott típus?
Hello,
Szerintem a P széria gyengébb mint a C. Hol látod, hogy a P7K az utód?
-
blakey
titán
-
nicu71
addikt
Ha teheted a 65t válaszd
kis tereprendezést megér. -
ldave
félisten
Sziasztok! 55-ös méretben a C7K a legjobb választás a jelenlegi kínálatból? Napsütötte, világos nappali, főleg PS5 Pro/Netflix/egyéb streaming lenne a felhasználás.
65-ös is megoldható, csak akkor kicsit át kell rendezni a szekrénysort
-
mikrofon
veterán
Engedjük már el ez az oldalt ezzel a távirányítóval. Rendszeresen előjön itt....
Az egész leírásban ez a két mondat a lényeg:Ezt a távirányítót felváltotta egy teljesen kompatibilis eredeti RC813A FMB1 távirányító (balra látható).
FIGYELEM: A szállított távirányító NEM rendelkezik háttérvilágítással!
Vajon hányan küldhették már vissza, hogy hónapok óta bekerült ez a leírásba.....Keress vissza, mert én is küldtem már fotókat az enyémről mint most @lemmy9 fórumtárs.
-
lemmy9
őstag
Itt az enyém.

-
lemmy9
őstag
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Kis dilemmában vagyok: lehet, hogy ismét elviszik (még rá kellene bólintanom) a TV-t (43C655) szervizbe a bizonyos forrásanyagok esetén előforduló szemcsés megjelenítés miatt. Egy alaplap csere már volt, az nem oldotta meg, de szerintem szoftveres a probléma. Most viszont az ügyfélszolgálat szorgalmazná a szervizt és attól tartok, hogy azt nyilatkoznák végül, hogy nem javítható. Így csereutalványt kapnék. Ha jól látom, az utód a 43P7K. A kérdésem az lenne, hogy a 43C655-höz hogy viszonyul a 43P7K? Ha jól látom, ez lenne az utód, azonos a platform is és árban sincs nagy különbség. Kérdés, hogy valamiben lehet-e rosszabb, mint a 43C655? Vagy csak előrelépés? Esetleg 43 colos méretben (ahol ezt használjuk, ott nem fér el más) van valami más ajánlott típus?
-
starius
tag
-
koppasz1986
aktív tag
Sikerült rájönni a problémára.
V590-nél hiba, hogy a freesync premium a játékoknál 1440p-nél nem működik. Full HD és 4K esetében igen. Nem is értem hogy 2K esetén miért nem aktivizálódik a freesync premium. Csak freesyncet ír és 60fps-t..
Ez így elég gáz.
Aki szintén c805(v590) tv-n játszik amd kártyával, nézze már meg pls!!
KöszönömAzzal az fw-vel nekem sem működött még 1080p-ben sem.
-
droti25
őstag
Sikerült rájönni a problémára.
V590-nél hiba, hogy a freesync premium a játékoknál 1440p-nél nem működik. Full HD és 4K esetében igen. Nem is értem hogy 2K esetén miért nem aktivizálódik a freesync premium. Csak freesyncet ír és 60fps-t..
Ez így elég gáz.
Aki szintén c805(v590) tv-n játszik amd kártyával, nézze már meg pls!!
Köszönöm -
Qtya123
őstag
Igen, mi használjuk a TV saját funkcióit, appjait is. Meg elvileg img-ből frissítve a képi és egyéb beállítások is visszaállnak alapra ha minden igaz, szóval mindent újra be kellene állítani, ami persze nem tragédia, csak kényelmetlen.
De úgy tűnik nem is lesz szükségem fw-t váltani mégsem, mert Auto álláson a hang most mindenhol tökéletesen kimegy mindig, csak a TV hangszórókat kell lenémítani és rendben van teljesen, a külső erősítőről szól minden ahogy kell.
Szóval most rendben van teljesen, nem kell kimenetet sem váltogatni, mint korábbi 538as fw-rel. Azzal az Auto álláson is volt valami gond, de már nem emlékszem pontosan mi.Nem állnak vissza. A képbeállítás megmarad. Szerencsére. Mert amúgy minden más kuka. Wi-fi jelszó, fiók, programok.
-
gabber01
addikt
Én C845-re a 624-et tettem fel, ami ugye img. Nem is értem, hogy mi az oka annak, hogy hirtelen most az OTA helyett img frissítések vannak kiadva a fórumokon.
Feltenni nem volt bonyolult, elvileg 32 GB-nál nagyobb pendrive nem optimális hozzá, Fogtam egy 32-est, FAT32-re formáztam, rátettem a pkg fájlt, tv-t kikapcsoltam, pendrive bedug, TV-n a fizikai power gombot nyomva tartani és el is kezdte frissíteni.
Annyi, hogy img frissítéssel a képbeállítások szerencsére megmaradnak, de a telepített programok nem. Nálam mondjuk mindegy, mert nincs telepítve semmi, még google fiókkal sem vagyok bejelentkezve, mivel kizárólag megjelenítő a TV funkciója esetemben. De ha Te használsz rajta alkalmazásokat, akkor ezzel számolj.Igen, mi használjuk a TV saját funkcióit, appjait is. Meg elvileg img-ből frissítve a képi és egyéb beállítások is visszaállnak alapra ha minden igaz, szóval mindent újra be kellene állítani, ami persze nem tragédia, csak kényelmetlen.
De úgy tűnik nem is lesz szükségem fw-t váltani mégsem, mert Auto álláson a hang most mindenhol tökéletesen kimegy mindig, csak a TV hangszórókat kell lenémítani és rendben van teljesen, a külső erősítőről szól minden ahogy kell.
Szóval most rendben van teljesen, nem kell kimenetet sem váltogatni, mint korábbi 538as fw-rel. Azzal az Auto álláson is volt valami gond, de már nem emlékszem pontosan mi. -
Qtya123
őstag
Én C845-re a 624-et tettem fel, ami ugye img. Nem is értem, hogy mi az oka annak, hogy hirtelen most az OTA helyett img frissítések vannak kiadva a fórumokon.
Feltenni nem volt bonyolult, elvileg 32 GB-nál nagyobb pendrive nem optimális hozzá, Fogtam egy 32-est, FAT32-re formáztam, rátettem a pkg fájlt, tv-t kikapcsoltam, pendrive bedug, TV-n a fizikai power gombot nyomva tartani és el is kezdte frissíteni.
Annyi, hogy img frissítéssel a képbeállítások szerencsére megmaradnak, de a telepített programok nem. Nálam mondjuk mindegy, mert nincs telepítve semmi, még google fiókkal sem vagyok bejelentkezve, mivel kizárólag megjelenítő a TV funkciója esetemben. De ha Te használsz rajta alkalmazásokat, akkor ezzel számolj. -
Steve2006
tag
Egyébként is a Telegramon ezerszer megjelent már az a bot üzenet:
"A TCL Android TV firmware-ek mindig globálisak, nem pedig országspecifikusak. Tehát bármelyik firmware-t használhatja a TV-je chipkészletéhez, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik." -
Stealth
őstag
-
nicu71
addikt
Átnyálaztam xdaforum-ot és megvan a v613 meg v624 is. A v613 elvileg OTA, de írnak olyat hogy elvileg nem az európai modellekre szánták.
A garanciát érintheti-e egyébként ha bármilyen fw-t manuálisan telepít fel az ember?Még a factory reseten gondolkozom, csak marhára nincs kedvem megint mindent beállítani. :/
Az ÜSz is azt küldte ki itt egyesekndk ,szoval jo a 613 .
-
Steve2006
tag
-
gabber01
addikt
Mondjuk a v624 3.5Gb, a v613 meg csak 2.2Gb. Mi lehet a nagy méretkülönbség oka?
-
Qtya123
őstag
-
gabber01
addikt
Átnyálaztam xdaforum-ot és megvan a v613 meg v624 is. A v613 elvileg OTA, de írnak olyat hogy elvileg nem az európai modellekre szánták.
A garanciát érintheti-e egyébként ha bármilyen fw-t manuálisan telepít fel az ember?Még a factory reseten gondolkozom, csak marhára nincs kedvem megint mindent beállítani. :/
-
Stealth
őstag
Sok infó van az oldalon, pl OTA vs IMG firmware frissítés, SoC verziók, stb.
Ha nem akarsz várni az OTA-ra, akkor kell telegramm fiók, ugyanis ott vannak a frissítő fájlok. -
gabber01
addikt
-
bagoly71.
tag
-
Stealth
őstag
Sziasztok!
Szerintem bekerülhetne ez az oldal az összefoglalóba:
-
droti25
őstag
Sziasztok!
Feltettem a v590es firmware-t és azt tapasztalom hogy nem mindig működik a freesync játékoknál.(nem követi le a tv az aktuális fps-t így gyors mozgásnál szétesik a kép).
Más is tapasztalt ilyet? -
lemmy9
őstag
-
gabber01
addikt
Na, talán még páran emlékeznek. Nálam csinálta ugye azt a TV (c7k), hogy optikán nem adott ki hangot, csak ha előbb átváltottam belső hangszróróra majd vissza optikára. Ez apptól függően változott, mert Netflix jellemzően egyszer csinálta, onnantól jó volt műsor váltásnál, beletekeresnel is, stb. Prime, Apple TV jellemzően minden média váltásnál eljátszotta ezt. Youtube, Kodi rendben szokott lenni.
Bejelentettem anno hibára, hogy ez van és főleg Prime vacakol. Szokásos hulyesegekkel jöttek, meg alaplapot cseréltek (aminek semmi értelme nem volt, mondtam is hogy azonnal rakja vissza az eredetit), persze nem változott semmi.Na ma jelzett a TV hogy elérhető frissítés. 538-ról fel is ment 604-re. Most Prime tökéletes, többi viselkedése maradt, kivéve AppleTV.
Na az most abszolút nem hajlandó megnyikkanni optikain, akármit trükközök vele. 🤣Szóval most lehet megpróbálnék manual frissíteni, ha van valami más verzió.
Akad valakinél egy jó letöltő link egy friss verzióhoz? 🙂 -
starius
tag
-
headhunter
addikt
Beállítás függő, hogy bekapcsol-e a TV egy adott időpontban?
Emlékeztetőt állítottam be egy műsorra, de nem kapcsol be a tv csak akkor jelzi a műsort és vált csatornát, amikor működik (be van kapcsolva)
-
Balika00001
kezdő
Szia, nekem is 845van, mennyit ment neked? Illetve mi lett a baj vele?
Szia! 2023 decemberben vettem. Sokat használtuk filmezésre és játékra. Egyszer csak elment a kép. hogy konkrétan mi lett a baja azt nem tudom. Ez múlt hét közepén történ. Bejelentettem a TCL-nél és hétfőn már kerestek a szervíztől és szerdán el is vitték a tv-t. Csütörtökön küldte a TCL a csere igazolást. Egyelőre azt nem tudom, hogyan tovább. EMAG-os vásárlás volt, jövő héten utána érdeklődök ők mit tudnak róla. Azt sem tudom, hogy csak az EMAG-nál tudom levásárolni, vagy visszakapom a pénzt. De már nézegetem az utódját, az is TCL lesz, mindenképpen 5 év garival.
-
lemmy9
őstag
-
naja
aktív tag
Próbáltad párosítani? Történik valami egyáltalán, bluetooth alatt látszódik? Esetleg kézzel hozzáadni a Beállítás/távvezérlők és tartozékok alatt?
Ha jól tudom 833A egy régebbi vonal, de mennie kellene annak is. A másolatok (mint amit linkeltél) hogy mennyire hasonlítanak (mármint funkciójában) az eredetire az egy tök más kérdés. -
starius
tag
-
lemmy9
őstag
-
starius
tag
-
Szpilu__25
tag
Sziasztok! Sajnos behalt a 85C845 tv-m. Úgy néz ki csere utalványos lesz. 98C7K néztem helyette . A C7K széria van olyan jó mint a C845? Köszönöm
Szia, nekem is 845van, mennyit ment neked? Illetve mi lett a baj vele?
-
Stealth
őstag
helló,
Kodi-hoz találtam egy audio offset managert, hátha érdekes lehet azoknak, akiknek csúszik a hang a képhez képest.
-
zsolt501
nagyúr
feature na ja

Aki nem tudja mit és hogyan, annak röviden. Az Engedély Pajzs alatt az Automatikus indítási engedély alapból Nyitottra van állítva. Ez jelenti azt, hogy az Automata Menedzser dönti el mit lő ki. Ezt át kell állítani Zárt-ra. Majd ezután mindent engedélyezni amiről azt gondoljuk, hogy tudnia kell magától elindulni.
No nálam ez Az engedély pajzsban nincs így nincs pl Autómatikus indítás engedélyezése pont, ami így kissé furcsvá teszi a dolgot.
így nincs is mit átállítsak. 
-
naja
aktív tag
Nem bug, feature! Tudod...
Amúgy tetszik, hogy egy helyen van minden, ami a témához kapcsolódik. Bár nem próbáltam, de az itt lévő app telepítő is megkönnyítheti az életet (nem kell F-Droid vagy Fennec a telepítéshez) -
mikrofon
veterán
Köszi a választ. Még megy a vacillálás. Ha megszületik a döntés mindenképpen megíróm a tapasztalatokat.
Ha a szívemre hallgatok akkor a 85C9K választanám. De kell az a sok zóna és a 6500 nit fényerő.? A gyerek ezen a tévén fog játszani, nem fog kiégni a szeme a nagy fényerő miatt? Ha az eszemre hallgatok akkor viszont a 98C7K. Igaz kevesebbet tud, / de még mindig többet mint a 845/ viszont nagyobb. Na ez most a dilemmám. Tudom örülhettek, hogy ilyen gondjaim vannak.
Sokan mondják hogy kiég a szeme a használattól. Valós probléma lehet bizonyos esetekben. De van rá nagyon egyszerű megoldás. Az elmúlt hónapban én úgy használtam a 65c855-öt hogy feltettem az asztalra, elé a laptopomat és rákötöttem a TV-t kijelzőnek kb 80-100cm-rel ültem előtte. Ekkor tapasztaltam meg ezt az érzést a sok fehér és világos alkalmazás miatt. Viszont a gyorsmenü első pozíciójára raktam a fényerőszabályzót. Így nagyon egyszerűen vissza tudtam venni arra ami a szememnek kényelmes. Ha már 2m-re ül a gyerek tőle és úgy játszik akkor nem is kellene ennyire vissza venni szerintem. Emiatt én biztos nem mondanék le a HDR és DV nagy fényerejű képességéről. Pár napja linkelt egy fórumtárs egy új távirányítót aminek az oldalán van a fényerő szabályozó gomb.
Amúgy meg van adaptive fényerő állító képessége ami automatikusan a környezeti fényhez állítja a fényerőt. Én nagyon szeretem. Normális nézési távolságoknál ez jól teszi a dolgát SDR tartalom esetén. A többihez pedig nem kell.
Szerintem egyiket ki kell választanod, online rendelned és kibontása után ki kell próbálnod még mielőtt felszereled vagy elrakod a csomagolását. Aztán pl ha túl világos vagy túl kicsi akkor visszaküldöd. -
Luck Dragon
támogató
-
TCr
veterán
WhatsAppon írtam a magyar supportnak, de ha 30-60 percig nem reagáltam zárták a sessiont így harmadjára sem sikerült megoldani majd teljesen maguktól írtak emailt hogy segítsenek (husupport@tcl.com). User ID, SN és pontos modellszám megadása után azonnal elérhető volt a frissítés (a hálózati frissítésen keresztül a TVn).
Köszönöm.
-
Ladó63
kezdő
Megjelent a felsőbb kategóriájú modellekhez az RC933B FMB1 típusszámú távkapcsoló, aminek a gombjai szintén rendelkeznek háttérvilágítással, valamint igazodik a Google irányelveihez az alul elhelyezett shortcut és Live TV gombokkal.
A megszokott kiosztáson kívül az oldalán megtalálható egy fényerő állító (+/-) és egy képmód választó gomb is.Üdv! Az általad megosztott távirányító képes egy 55C7K- t teljes mértékben
működtetni? Tervezek egy hasonló adottságokkal rendelkező távot venni,
de nem említik hozzá a C7K-t, de én nem tartom kizártnak, hogy
jó hozzá. Tudsz erre választ, vagy bárki akinek van rálátása? -
Balika00001
kezdő
Köszi a választ. Még megy a vacillálás. Ha megszületik a döntés mindenképpen megíróm a tapasztalatokat.
Ha a szívemre hallgatok akkor a 85C9K választanám. De kell az a sok zóna és a 6500 nit fényerő.? A gyerek ezen a tévén fog játszani, nem fog kiégni a szeme a nagy fényerő miatt? Ha az eszemre hallgatok akkor viszont a 98C7K. Igaz kevesebbet tud, / de még mindig többet mint a 845/ viszont nagyobb. Na ez most a dilemmám. Tudom örülhettek, hogy ilyen gondjaim vannak.
-
Balika00001
kezdő
-
ada19
őstag
WhatsAppon írtam a magyar supportnak, de ha 30-60 percig nem reagáltam zárták a sessiont így harmadjára sem sikerült megoldani majd teljesen maguktól írtak emailt hogy segítsenek (husupport@tcl.com). User ID, SN és pontos modellszám megadása után azonnal elérhető volt a frissítés (a hálózati frissítésen keresztül a TVn).
-
TCr
veterán
-
zsolt501
nagyúr
Sziasztok! Csak szeretném jelezni, hátha más is szív vele. Az utolsó frissítés óta a KeyMapper állandóan leállt (Youtube gomb Kodi-ra állító stb), előtte nem volt ilyen. Korábban csak a TV (c805) rendszer beállításaiban volt engedélyezve az automata indítása. Eddig nem is tudtam a Safety Guard létezéséről. A lényeg hogy ott is engedélyezni kell az indítást és a háttérben futást.
Aki nem tudja mit és hogyan, annak röviden. Az Engedély Pajzs alatt az Automatikus indítási engedély alapból Nyitottra van állítva. Ez jelenti azt, hogy az Automata Menedzser dönti el mit lő ki. Ezt át kell állítani Zárt-ra. Majd ezután mindent engedélyezni amiről azt gondoljuk, hogy tudnia kell magától elindulni.
A mellette lévő Relevancia indítási engedély beállításait az előbbiekhez hasonlóan átállítottam. Lehet, hogy elég lenne csak ez az előbbi, de én inkább biztosra mennék. Elméletileg az előbbi engedi, hogy automatikusan elinduljon bekapcsolásakor, a második csak akkor, ha "dolga van". Ha valaki tudja mi lényegi a különbség a kettő között, és/vagy hogyan kellene pontosan beállítani, azt megköszönöm. Tudom, hogy nincs nagy variáció a beállításokban, de nekem nem volt kedvem próbálkozni. A lényeg, hogy működik. Túléli a ki-bekapcsolást (standby) és még a rendszer újra indítást is (restart). Szóval örülünk Vincent.Ebbe én is belefutottam C805 esetén Android TV 14 alatt, ez valami BUG lehet.
-
ada19
őstag
Még tesztelem de nekem úgy tűnik hogy mindenféle zavaró mellékeffekt nélkül javít egy kicsit a motion judderen. A kalibrációt ellenőrizni ugye nem tudom, de nem tűnt fel semmi zavaró az update után. Jónak tűnik.
-
TCr
veterán
-
ada19
őstag
Hmmm, érdekes, nekem pont "fordítva" volt.
Én Sony XE85-ről váltottam C7K-ra.NAS -> külső lejátszó (CE - KODI) -> Onkyo AVR -> Sony XE85
Alig volt olyan film, amit ne kellett volna a hangot időzítenem (manuálisan, a KODI-ban).
Ami még furább volt, hogy nem mindegyiken egyformán.A jelenlegi felállás pedig néz ki:
NAS -> C7K (Plex) -> Wiim Amp Pro
Ezen a setupon soha nem kellett tologatnom a hangot.
Egy szó mint száz, én a KODI-ban állítgattam a hangeltolást, hallás alapján.
Én is kérdezek:
Natural Cinema... milliószor átnéztem a beállításokat, de én ilyen nem találtam. Újabb FW-rel jött?
(Én is Vhiktor kalibrációs értékeit használom)A Natural Cinema nekem is a 613-ban jelent meg. Előtte 560 volt.
-
TCr
veterán
Csak félig kapcsolódik a témához, de hátha tud valaki segíteni eligazodni.
Amióta TV-t cseréltem (Sony XF90->TCL C7K), feltűnt hogy a kép és a hang nem mindig van szinkronban. Ami tovább bonyolítja, hogy forrásfüggő is HTPC-n pl. Kodi és MPC-HC esetén is különböző késleltetéseket mértem. A lánc:
Apple TV -> Denon AVR -> TV
HTPC -> Denon AVR -> TVKérdések:
-Hogyan érdemes mérni és ellenőrizni? Eddig azt csináltam, hogy letöltött AV sync anyagot (Downloadable Audio/Video Sync Tests @ 23.98, 24, 25, 29.97, 50 & 59.94 | PhotoJoseph.com) lejátszottam, telefonnal 240 fps-sel felvettem, lassítva visszajátszottam és addig állítottam a delayt amíg pont a megfelelő helyen nem hallatszott a hang. Ez jó így?
-Hol érdemes beállítani? A Denon is tud bemenetenként, de csak max 200ms-ig (és MPC-HC-ból kb. 250-re szükség van). Az Audio Renderer-ben tudtam még 100-at hozzáadni. Elvileg a LAV Audio Decoder-ben is van ilyen, de ott bármennyit állítok nem késlelteti.Az már csak hab a tortánt hogy, amennyiben jó a teszt metodika, akkor Apple TV-n lejátszva, de TV hangszórókón keresztül kép jön hamarabb mint a hang, ezzel nem tudom mit kezdjek. De ha bekapcsolom a "hangrendszert", akkor más késleltetésre van szükség.
A TV alapvetően Vhiktor kalibrációja szerint van beállítva, tehát nincs zajcsökkentés, se Super Resolution - game mode nincs engedélyezve. Amiben eltér, hogy Motion-nél Natural Cinema-t használok az ajánlott Off helyett.
Hmmm, érdekes, nekem pont "fordítva" volt.
Én Sony XE85-ről váltottam C7K-ra.NAS -> külső lejátszó (CE - KODI) -> Onkyo AVR -> Sony XE85
Alig volt olyan film, amit ne kellett volna a hangot időzítenem (manuálisan, a KODI-ban).
Ami még furább volt, hogy nem mindegyiken egyformán.A jelenlegi felállás pedig néz ki:
NAS -> C7K (Plex) -> Wiim Amp Pro
Ezen a setupon soha nem kellett tologatnom a hangot.
Egy szó mint száz, én a KODI-ban állítgattam a hangeltolást, hallás alapján.
Én is kérdezek:
Natural Cinema... milliószor átnéztem a beállításokat, de én ilyen nem találtam. Újabb FW-rel jött?
(Én is Vhiktor kalibrációs értékeit használom) -
ada19
őstag
Csak félig kapcsolódik a témához, de hátha tud valaki segíteni eligazodni.
Amióta TV-t cseréltem (Sony XF90->TCL C7K), feltűnt hogy a kép és a hang nem mindig van szinkronban. Ami tovább bonyolítja, hogy forrásfüggő is HTPC-n pl. Kodi és MPC-HC esetén is különböző késleltetéseket mértem. A lánc:
Apple TV -> Denon AVR -> TV
HTPC -> Denon AVR -> TVKérdések:
-Hogyan érdemes mérni és ellenőrizni? Eddig azt csináltam, hogy letöltött AV sync anyagot (Downloadable Audio/Video Sync Tests @ 23.98, 24, 25, 29.97, 50 & 59.94 | PhotoJoseph.com) lejátszottam, telefonnal 240 fps-sel felvettem, lassítva visszajátszottam és addig állítottam a delayt amíg pont a megfelelő helyen nem hallatszott a hang. Ez jó így?
-Hol érdemes beállítani? A Denon is tud bemenetenként, de csak max 200ms-ig (és MPC-HC-ból kb. 250-re szükség van). Az Audio Renderer-ben tudtam még 100-at hozzáadni. Elvileg a LAV Audio Decoder-ben is van ilyen, de ott bármennyit állítok nem késlelteti.Az már csak hab a tortánt hogy, amennyiben jó a teszt metodika, akkor Apple TV-n lejátszva, de TV hangszórókón keresztül kép jön hamarabb mint a hang, ezzel nem tudom mit kezdjek. De ha bekapcsolom a "hangrendszert", akkor más késleltetésre van szükség.
A TV alapvetően Vhiktor kalibrációja szerint van beállítva, tehát nincs zajcsökkentés, se Super Resolution - game mode nincs engedélyezve. Amiben eltér, hogy Motion-nél Natural Cinema-t használok az ajánlott Off helyett.
-
mikrofon
veterán
Ez egy érdekes teszt lesz, lenne. Mert itt már nehéz megmondani hogy a minőségbeli visszalépést vagy a méretbeli visszalépést fogod jobban észrevenni. Sőt nem is az észrevétel a kérdés hanem melyik fog jobban zavarni. Majd írd meg kérlek hogy mit tapasztaltál. Nagyon kíváncsi vagyok.
Az biztos hogy a c9k sorozat egy nagyon jó minőség és nagyobb szép a képe!Valóban igazad van benéztem, valamiért azt gondoltam 98C845 TV-je ment tönkre. Amúgy lehet ebből nem is volt még ekkora...
Így viszont én a 85c9k-t venném. Nem véletlenül van két kategóriával magasabban. -
naja
aktív tag
Sziasztok! Csak szeretném jelezni, hátha más is szív vele. Az utolsó frissítés óta a KeyMapper állandóan leállt (Youtube gomb Kodi-ra állító stb), előtte nem volt ilyen. Korábban csak a TV (c805) rendszer beállításaiban volt engedélyezve az automata indítása. Eddig nem is tudtam a Safety Guard létezéséről. A lényeg hogy ott is engedélyezni kell az indítást és a háttérben futást.
A mellette lévő Relevancia indítási engedély beállításait az előbbiekhez hasonlóan átállítottam. Lehet, hogy elég lenne csak ez az előbbi, de én inkább biztosra mennék. Elméletileg az előbbi engedi, hogy automatikusan elinduljon bekapcsolásakor, a második csak akkor, ha "dolga van". Ha valaki tudja mi lényegi a különbség a kettő között, és/vagy hogyan kellene pontosan beállítani, azt megköszönöm. Tudom, hogy nincs nagy variáció a beállításokban, de nekem nem volt kedvem próbálkozni. A lényeg, hogy működik. Túléli a ki-bekapcsolást (standby) és még a rendszer újra indítást is (restart). Szóval örülünk Vincent. -
Flowtation
őstag
-
rainman72
nagyúr
-
Kelvin
őstag
Ez egy érdekes teszt lesz, lenne. Mert itt már nehéz megmondani hogy a minőségbeli visszalépést vagy a méretbeli visszalépést fogod jobban észrevenni. Sőt nem is az észrevétel a kérdés hanem melyik fog jobban zavarni. Majd írd meg kérlek hogy mit tapasztaltál. Nagyon kíváncsi vagyok.
Az biztos hogy a c9k sorozat egy nagyon jó minőség és nagyobb szép a képe!Se minőségben se méretben nem fog visszalépni, bármelyiket is választja.
-
mikrofon
veterán
Ha maradok a 85 méretnél akkor 85" TCL 85C9K lesz, de még vacillálok a 98" TCL 98C7K.
Nagyon nem akarok 1 millió felett tv-t venni. Tudom a két gépet nem lehet össze hasonlítani, itt már csak a méret dönt.Ez egy érdekes teszt lesz, lenne. Mert itt már nehéz megmondani hogy a minőségbeli visszalépést vagy a méretbeli visszalépést fogod jobban észrevenni. Sőt nem is az észrevétel a kérdés hanem melyik fog jobban zavarni. Majd írd meg kérlek hogy mit tapasztaltál. Nagyon kíváncsi vagyok.
Az biztos hogy a c9k sorozat egy nagyon jó minőség és nagyobb szép a képe! -
rainman72
nagyúr
Ha maradok a 85 méretnél akkor 85" TCL 85C9K lesz, de még vacillálok a 98" TCL 98C7K.
Nagyon nem akarok 1 millió felett tv-t venni. Tudom a két gépet nem lehet össze hasonlítani, itt már csak a méret dönt.Elhiszem mind2 drága
-
Balika00001
kezdő
Nagyon nem akarok 1 millió felett tv-t venni. Tudom a két gépet nem lehet össze hasonlítani, itt már csak a méret dönt. -
rainman72
nagyúr
Néztem azt is , de túl drága belőle 98-as
De vaaan
-
Balika00001
kezdő
-
mrmft
senior tag
Sziasztok! Sajnos behalt a 85C845 tv-m. Úgy néz ki csere utalványos lesz. 98C7K néztem helyette . A C7K széria van olyan jó mint a C845? Köszönöm
Elmeletben nincs. A C8K szeria a C845-od utodja.
-
Balika00001
kezdő
-
dunc
nagyúr
Sziasztok!
Nem igazán szóltam még hozzá itt. Pár hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy 65C6K típusú tévének. Maximálisan meg vagyunk vele elégedve. Csupán annyi problémám van, hogy a disney+ addon sokszor offline, vagy eldobja a netet, de pl. ha megy a film, sorozat akkor nem, csak a menüben vagy indításnál. Tesztként a youtube rendben van ilyen szempontból, illetve próbáltam, hogy eth-val használtam wifi helyett, de akkor is csinálja. Szerintetek ez addon hiba vagy esetleg téve fw? Frissítve nem volt, automatikusan eddig még nem talált újabb fw-t, kézzel nem frissítettem.
Köszönöm a válaszokat.Vedd fel az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot és kérd meg őket hogy küldjek neked a frissítést a tv adatai alapján fogsz kapni frissítést tőlük. Én is a disney plusz miatt frissítettem nálam is problémás volt azóta jó.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Nem igazán szóltam még hozzá itt. Pár hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy 65C6K típusú tévének. Maximálisan meg vagyunk vele elégedve. Csupán annyi problémám van, hogy a disney+ addon sokszor offline, vagy eldobja a netet, de pl. ha megy a film, sorozat akkor nem, csak a menüben vagy indításnál. Tesztként a youtube rendben van ilyen szempontból, illetve próbáltam, hogy eth-val használtam wifi helyett, de akkor is csinálja. Szerintetek ez addon hiba vagy esetleg téve fw? Frissítve nem volt, automatikusan eddig még nem talált újabb fw-t, kézzel nem frissítettem.
Köszönöm a válaszokat. -
blakey
titán
-
ρσгτσ
addikt
-
Bossi
őstag
-
Steve2006
tag
-
dunc
nagyúr
COD BO7 Nuketown Map észrevehetően jobban fut, eddig voltak döccenések , de most valahogy stabilabb.
-
zsolt501
nagyúr
-
H-Mano
tag
Elég nagy különbségek lehetnek a kábelek közt. Én vettem egy 2 m-es Delock HDMI kábelt (High Speed, ULTRA Certified, szép dobozban
, magyar felirattal), elvileg 8K 60Hz-et tud. 4K 60 Hz-nél többet nem bír, nem adott képet, HDR-t sem bírta, olcsóbb "noname" high speed HDMI kábel vígan viszi a 4K 144 Hz-et, HDR-t...Ha ugyanez (85294 !), akkor tényleg gáz: [link]
-
Bossi
őstag
Elég nagy különbségek lehetnek a kábelek közt. Én vettem egy 2 m-es Delock HDMI kábelt (High Speed, ULTRA Certified, szép dobozban
, magyar felirattal), elvileg 8K 60Hz-et tud. 4K 60 Hz-nél többet nem bír, nem adott képet, HDR-t sem bírta, olcsóbb "noname" high speed HDMI kábel vígan viszi a 4K 144 Hz-et, HDR-t...Sziasztok!
Valamilyen módon lehet adást rögzíteni/felvenni a TCL c6K tévével akár külső app segítségével? köszönöm. -
Steve2006
tag
, magyar felirattal), elvileg 8K 60Hz-et tud. 4K 60 Hz-nél többet nem bír, nem adott képet, HDR-t sem bírta, olcsóbb "noname" high speed HDMI kábel vígan viszi a 4K 144 Hz-et, HDR-t... -
KatonaT
aktív tag
-
kacsento1
senior tag
Köszönöm a tippet, de a véleményeket olvasva volt akinek gondja volt a 4k 120hz-el 10 méteren, ezért arra tudok gondolni, hogy van szórás a kábelek minősége között. Vagy esetleg user error, de az sajnos így nem derül ki.
-
Donki Hóte
veterán
Itt kicsit többe kerül, de kapható
-
rainman72
nagyúr
-
koppasz1986
aktív tag
Nem kell feladni. Addig kell rendelgetni, míg jó nem jön
Új hozzászólás Aktív témák
-
45500 - 45401
46472 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bemutatkozott az iQOO első T-szériása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Nyílt világú Középfölde-RPG készül a Warhorse-nál
- Analóg fényképezés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy xiaomi redmi 15 7000mah akkumulátoral
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kis tereprendezést megér.

Az egy kereső. Első találat pepita.hu

Vhiktor