- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szizsu0102
újonc
Sziasztok!
A következő problémám van .
Net szolgáltatót cseréltem , UPC-böl T Home lett . Most pedig nem tudom elérni a NAS-m .
A kérdésem az lenne,hogyan tudom a szerver Ip címét kicserélni,hogy újra elérhetö legyen a NAS.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Sanya
nagyúr
válasz #29810560 #51946 üzenetére
Ez a levél jött a Synology News-on:
Take Immediate Action to Protect Your Data from Ransomware Attack
Synology has recently received several reports of encryption-based ransomware attacks. After investigation, these incidents were part of a large-scale attack targeting NAS devices from various vendors leveraging brute-force attempts at logins instead of system vulnerabilities. Therefore, Synology strongly recommends all users check if the measures below are in place to secure your accounts.
Please make sure you go through the checklist below:
Create a new account in administrator group and disable the system default “admin” account.
Use a complex and strong password, and apply password strength rules to all users.
Enable 2-step verification to add an extra security layer to your account.
Enable Auto Block in Control Panel and run Security Advisor to make sure there is no weak password in the system.
Enable Firewall in Control Panel, and only allow public ports for services that are necessary.
In addition to the network and account management settings described above, we also recommend you keep your NAS up to date as well as protect your data with the built-in Snapshot Replication or Hyper Backup in case a recovery is necessary. To learn more about how to safeguard your NAS against encryption-based ransomware, please visit https://www.synology.com/hu-hu/solution/ransomwaremagyarul, hogy sok titkosítás alapú támadásról kapott a synology jelentéseket ( gondolom a felhasználóktól). A legtöbb NAS-t próbálkozásokkal törték fel, azaz az admin jelszóra ráültek és addig próbálgatták, míg be nem jutottak. Synology javasolja, hogy
- ne az admin kóddal lépkedjünk be a NAS-ra, hanem hozzunk létre admin jogú, de más nevű felhasználót erre. Az admin usert tiltsuk le (ez a normális).
- Használj összetett és erős jelszavat és eröltesd ezt a többi felhasználóra is.
- Használj 2 lépéses azonosítást
- engedélyezd az automata tiltást és futtasd a Security Advisort
- engedélyezd a tűzfalat és csak azt a portot engedd a nason, amit muszáj ( mondjuk ha router mögött van, akkoris)Ellenben a megadott link már tök másról ír, ha PC-d van akkor csinálj backupot.
Ebben az a jó, hogy ha a ransomware-s backuppal fejbevered az előző jó backupodat, no akkor majd leshetsz[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
WaterWave
veterán
válasz Borisz76 #51933 üzenetére
Docker alkalmazás maradjon meg örökké, mert aki kitalálta a konténert egy zseni volt.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Sanya
nagyúr
Új ransomware terjed, ami a synologykat is támadja. Mindenki vigyázzon az adatára!
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
jozsi252
veterán
válasz Elemental #51939 üzenetére
Akkor szerencsés vagy mondhatni nyugodtan. Nekem más szolgáltatónál volt 160-as netem, de csak 16-17MB/s volt a maximum amit tudott a DS. Van 1-2 ismerősöm aki használ Synology NAS-t, de nekik is elmarad a letöltési sebesség az elvárható névlegestől. Van akinek gigás nete van de pl. 100MB/s fölött nem is nagyon volt a letöltése.
A 350Mbps-et arra mondtam hogyha annyi lenne a böngészőből mért sebessége, akkor lenne meg a 37MB/s neki DS-be pl.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Elemental #51937 üzenetére
A 37MB/s az olyan 350-360Mbps-nek felel meg. Sajnos ennyi veszteséggel kell számolni. Ha meg van az 500Mbps böngészőből mérve, torrenten soha az életbe nem fogsz tudni letölteni 62.5MB/s-os sebességgel. Mint ahogy gigás netről se lehet 125MB/s-el tölteni, hanem csak mondjuk 110MB-s-el kb.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Elemental
addikt
918+, transmission, 250Mbit trékom net. Ezt kihajtja maradéktalanul. Lehet nagyobb net után nézni
-
Borisz76
veterán
Lehet van akit érint :
A linkelt hír angol nyelven van....én a fenti szöveget e-mail-ben kaptam.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Pubszon
veterán
válasz krealon #51923 üzenetére
Ezt mind értem, csak te nem, hogy mit akarok.
Én használom a sajatom.co.uk címet, amit nem adok meg senkinek, de minden beállításom ezzel van.
Minden másra, publikusan megosztva pedig a publikus.co.uk címe lenne.
Ha mondjuk a TS miatt kis gonosz emberkék akarnak betörni, garázdálkodni, akkor egyszerübb a címet megváltoztatom mondjuk publikusuj.co.uk-ra és kész, már nem is érik el a szervert, de én a sajátommal amit nem tud senki, továbbra is elérek, így rengetek helyen nem kell átírnom.
Nem nagy dolog, de jó lenne.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Axtroner
csendes tag
Sziasztok!
Létrehoztam egy WebDAV szervert a nas-on, viszont amikor windows-on csatlakoztatni szeretném, mint hálózati meghajtót az alábbi hibaüzenetet kapom:
[kép]
Ha mégis előhozza a bejelentkezési ablakot, hiába próbálok bejelentkezni folyamatosan visszadobja, minden hibaüzenet nélkül, mintha nem stimmelnének az adatok:
[kép]
Mi okozhatja ezt? Jogosultságok elvileg rendben vannak, illetve ha szimplán csak egy mappát csatolok fel akkor rendben elfogadja a login adatokat. -
Elemental
addikt
Csak sikerült elbaszni. Betettem egy harmadik lemezt, elindítottam a kötet létrehozást, erre látom, hogy kötet bővítést csinál. Mondom anyád, kirántottam a 3. lemezt, erre elkezdett visítani, hogy összeomlott a kötet. Jó, kivettem azt a lemezt is, amit ki akart bővíteni, majd visszatettem, persze nem látott kötetet, ugrott minden adat, nem baj, csak filmek. létrehoztam újra a kötetet. Viszont arra a lemezre voltak telepítve a csomagok, ami összeomlott. Csináltam ismét egy visszaállítást, viszont pár csomagot nem tett fel és nem is engedi feltenni. Új csomagot enged, viszont ami korábban fenn volt, azt nem engedi. Mi a piccs lehet? Lehet, hogy az egészet újra kéne tennem. Ha a vezérlőpultban a gyári visszaállítást választom, akkor mi törlődik? A telepített csomagok is? Az adatok gondolom megmaradnak
-
gyugyo79
addikt
válasz krealon #51923 üzenetére
Kivéve ha ...
Pld.: NAS-ra (példában az IP címe 192.168.0.1) van irányítva a 80 port. Ott vezérlőpult ->Alkalmazásportál -> Fordított Proxy résznél nem követi el "azt az aljas dolgot", hogy
Forrás:
Protokol : HTTP
Állomásnév :egyik-web-szerverem.freedns.org
Port 80
Cél:
Protokol : HTTP
Állomásnév: 192.168.0.25
Port 80Mert van egy műholdvevője (a 192.168.0.25 -ip címen) aminek van egy webes felülete és neki így kényelmes ...
Mert így valójában máris használható egy másik dns cím egy másik szolgáltatáshoz aminek még csak nem is kell a NAS -on futnia.[ Szerkesztve ]
-
csdm
senior tag
Sziasztok!
Egy javascriptet tartalmazó statikus oldalt szeretnék egy megvásárolt DNS-sel és változó IP címmel rendelkező Synology NAs-sal összehozni. Hogyan lássak hozzá?
csdm
-
Elemental
addikt
Végül én is be tudtam lépni telefonról, firefox valamiért nem tetszik neki, lehet, hogy a reklámblokkolók miatt.
De nem is ez a lényeg, hanem hogy olyan volt a migrálás mint az 1x1. Előtte csináltam a konfigról biztonsági mentést. Betettem a lemezeket az újba ugyanabban a sorrendben, felkínálta a migrációt, feltette a dsm-et. Utána visszaállítottam a mentést az előzőről. Minden ugyanaz, mint az előzőn, semmit nem kellet állítanom rajta, egyedül a ddns-t kellett, de az is a lehető legegyszerűbb volt, mert a régi domaint áthozta erre az eszközre a régiről. Ezt nagyon jól kitalálta a synology.
Dübörög a 918+ -
gyugyo79
addikt
-
krealon
veterán
válasz Pubszon #51917 üzenetére
"Mondjuk egyet a TS szervernek, egyet a VPN-nek, stb.
De egy szolgáltatótól csak egyet enged.
Nincs rá megoldás?"De van.
IPv6 hasznalata.Szerk:
A szamitogepek IP cimek alapjan kommunikalnak.
A DNS - fuggetlenul attol, hogy dinamikus vagy nem - csak arra valo, hogy ne kelljen szamokat megjegyezni.Ha tobb dinamikus DNS bejegyzes is ugyanarra a publikus IPv4 cimre mutat (a routered WAN cime), akkor a router nem tudja, hogy a bejovo kapcsolatok melyik DNS bejegyzes alapjan erkeztek. Igy csak port szam alapjan tudja osztalyozni a kapcsolatokat.
Tehat ha 2 kulonbozo szolgaltatast csak akkor tudsz hasznalni, ha azok eltero portszamokat hasznalnak.Ha az
egyik-web-szerverem.freedns.org
es amasik-web-szerverem.freedns.org
is ugyanarra az IPv4-re mutat, akkor mindket cimen ugyanaz az egy szerver fog valaszolni.[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Ti be tudtok jelentkezni a synology accountotokba? Ha megadom a felhasználó/jelszó párost, csak homokórázik.
-
szeitzj
csendes tag
Aloha
Syn.DS918+-on PLEX server fut. Jelenleg nincs filmnézés róla, mégis transzkódol, így a CPU 80%-át megeszi.
Ez így normális? Nem akkor transzkódol csak, ha éppen nézek róla filmet?Köszi a válaszod...
SzJ
-
-
EAndrew
aktív tag
Sziasztok,
Kezdő vagyok a témában ezért sorry ha láma a kérdés. Azt lehet-e csinálni egy két tálcás 218j-ben, vagy úgy alapból bármelyik két/több tálcásban, hogy a két benne lévő hdd közül csak bizonyos mappákat ment át a másik hdd-re, vagy csak komplett hdd-t ment/tükröz?
Arra gondoltam, hogy egy nagyobb hdd mappáit mentené egy kisebb hdd-re automatán bizonyos időközönként."Nem tudtam pontosan, hogy mit akarok, de azt tökéletesen megvalósítottam." :)
-
Pubszon
veterán
Regisztrálva vagyok a freedns-nél és van több subdomainem.
Egy a routernek, egy a NAS-nak saját elérés céljából, de szeretnék többet hogy más is el tudja érni.
Mondjuk egyet a TS szervernek, egyet a VPN-nek, stb.
De egy szolgáltatótól csak egyet enged.
Nincs rá megoldás? (Syno NAS vagy router)ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
jozsi252
veterán
Remélem péntek fele már el tudom hozni a 718+ NAS-t, és az lenne a kérdésem hogy a mostani NAS-nál használt synology.me DDNS-t először le kell választani a DS216 Play-ről az account.synology.com oldalon, majd ha ez meg van akkor hozzá tudom adni az NAS-hoz is?
iPhone 16 Pro Max
-
spetya72
tag
Sziasztok.
Lemezt kellett cserélnem, most éppen a Tárolókészlet javítása folyik (3 napja, Paritás konzisztencia ellenőrzése).
Idő közben a DS Videó alatt a miniatűrök eltűntek, és ha le szeretnék játszani egy filmet akkor azt az üzenetet kapom, hogy elértem a kvótát.
Van valakinek ötlete hogy ez mi lehet? -
Ghost84
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne. Van 2db Synology-m és egyiket se látom Total Commanderrel eddig látta őket de egyik napról a másikra már nem látja mi lehet a baj?
Másik Win 8.1-es gép ugyan úgy látja a hálózaton csak a win 10es nem. Munkacsoport meálítva minden gépen és Nason ugyan az.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz OberMotz #51911 üzenetére
Én biztos vagyok benne, hogy ez így több szempontból vérzik bár sokaknak elég lehet és a semminél több. De pont amit kifogásolsz arra raktam a 2. képet és írtam, hogy "Viszont ha a routerbe minden a NAS-ra van irányítva"
A végén a lehetséges hátrányainál is tudom, hogy csak egy részüket soroltam fel és lemaradt a stb.
De még egy szerintem elég fontosat bedobok ha már úgyis ehhez kapcsolódva írkálok az pedig az Let's Encrypt aminek pld USA -ban van az ellenőrző szervere .[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz $atirka #51909 üzenetére
Nem a legjobb de működik biztos, én ezt írtam (lokális ip a mintában 192.168.0.1/24 ):
Viszont ha a routerbe minden a NAS-ra van irányítva (Nálad elhiszem, hogy nem csak már azért írom mert ha más olvassa annak is jó így) akkor a felsorolt portokkal amiket írtál :
Viszont szerintem felesleges a http használata tehát az 5000 -et hagyhatnád esetleg. Az 5001 -et meg át kellene rakni valami másra.
Vezérlőpult -> Hálózat -> DSM -beállítások és itt az 5001 helyet adsz egy másikat és ezentúl azon használod + ha marad a http akkor érdemes annak is másikat adni.
Ha nem akkor a HTTP kapcsolatok automatikus átirányításához pipa.A fenti példánál meg értelem szerűen akkor az 5000 nem is kell az 5001 helyett meg a portokhoz az kell felvenni amiket használsz helyette. Meg értelem szerűen ha valami új dolog kell azzal lehet bővíteni...
Ja és a fenti példák is nagyon le vannak egyszerűsítve!
Mert mindenki legyen tisztában, hogy a fenti beállítások mellet a dns kiszolgáló nem mindegy, hol van!
Port ellenőrzés nem fog lemenni csak Magyarországról ha hibakeresés van.
A PLEX EU -s kontrol szerverei nem fogják látni a PLEX szerverünket.[ Szerkesztve ]
-
$atirka
senior tag
válasz Elemental #51906 üzenetére
Plex van forwardolva 32400 porton, a DS 16881.
A DDNS van még benne, meg a HTTP és HTTP 5000 és 5001.
Ez utóbbi nagyon default, gondolom! Ez lehet a gond?60K? Ismerős...
gyugyo79:
Ez így rendben van?
Amúgy már a visszakapcsolás után sem volt próbálkozás, azóta is semmi...
[ Szerkesztve ]
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
gyugyo79
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Spórolós topik
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- További aktív témák...
- Dell 5500 Laptop 15,6" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 16Gb/256GB SSD/HDMI/USB-C/CAM 1Év Gari 27% Áfás!
- Ayaneo Pocket S android kézikonzol
- HP 640 G4 Laptop 14" FHD/i5-8Gen/MS Office/DDR4 8Gb/256GB SSD/HDMI/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfás!
- AirPods 4 sima és aktív zajkioltásos - bontatlan, 1 év Apple garancia
- Apple MacBook Air 13" M2 Chip 8GB 256GB (MLY33MG/A) - bontatlan új - 1 év Apple garancia