Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Veron
addikt
Ezt itt hagyom, csak úgy, mert megtetszett. Mostanában vintage diver vonal érdekel.
Vulcain Nautique"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
RetroAnalóg
kezdő
A második zsebórám, és egyben a második Junghans órám.
[ Szerkesztve ]
-
Puculo
aktív tag
válasz kovsol #272595 üzenetére
Még a védő fólia is rajta van az újoncon. Szép darab, viseld egészséggel! Nekem személy szerint ez az a dizájn, ami tetszik egy órában: római számok, open heart vagy skeleton számlap sportos eleganciával fűszerezve. Ha japán órát vennék, ez benne lenne a ligában.
" Aki nem áll ki valamiért, elveszik a semmiért "
-
kovsol
titán
RE-AT0017L00B
Orient Star Contemporary Semi-Skeleton Automatic Limited Edition
Nekem ő az újonc.May the Force be with you!
-
Churpik
tag
Lorus a régi Seiko Pogue tokkal, belül a Seiko automatával. És az ára sem vészes, egy 10%-os kuponnal feliratkozás után.
Jó, nincs rendes lume, és Hardlex van zafír helyett, de azért elgondolkodtató. -
zmilaner
tag
válasz Churpik #272587 üzenetére
Igen-igen, olvastam jókat a Lorusról, itt is máshol is, inkább az ára volt az ami miatt úgy éreztem hogy keveseket érint meg itt Az árhoz képest egyébként teljesen rendben van, főleg azzal a szíjjal amit ráraktam kifejezetten tetszik a kezemen. Pedig egy kicsit tartottam tőle hogy a 37mm nem lesz e nagyon kicsi de abszolút nem. (Na nem mintha a 17cm körüli csuklóm hatalmas lenne)
-
tboldi
nagyúr
válasz Churpik #272587 üzenetére
Apum 6000 Ft-os Lorusa is bírja még a kőműves melót.
-
Churpik
tag
válasz zmilaner #272585 üzenetére
Bizony rendben van a Lorus, G-Shock alatt műanyag digiből Casio helyett inkább a Lorus-t vinném, egy tizes körül már 100m vízállóságot ad és rendes háttérvilágítást. Az analógokhoz meg alapból rozsdamentes tok jár, Seiko belsővel. Tartós darabok, több fórumtársnak van/volt itt Lorusa, akár kvarc-kronók is.
-
zmilaner
tag
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #272581 üzenetére
Azért a dubajozásért örökre irigyelni foglak;)
-
addikt
Ha esetleg valakinek érdekes lehet, találtam jó áron egy [Timex the masked marvel] limitált Snoopy automata órát.
Csak ajánlani tudom!
My name is Bond, James... Dean.
-
bigmasterg
addikt
válasz driv4r #272572 üzenetére
Az sem mindegy, hogy mekkora csuklója van kérdezőnknek, lehet nagy lenne neki az mb&f, nehogy próba nélkül berendelje és csalódás legyen a vége.
44mm-esNekem csak a perpertual calendarhoz volt szerencsém, de nagy volt a csuklómra:
A Legacy machine 101 a maga 40mm-ével egy sokkal hordhatóbb méret, persze mellőzni az extra funkciókat.
Ezek a fránya kompromisszumok.szintén saját csukló, csak más szemszögből:
[link][ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz gipsztigris #272558 üzenetére
Én is bánom, h nem vettem, amíg volt (és elérhető áron ráadásul).
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
driv4r
aktív tag
válasz lumpy92 #272571 üzenetére
Még egy opció jutott eszembe. Ha a ‘két stopperóra funkciót’ úgy érted, hogy két, egymástól független esemény időbeli lefutását mérje az óra, arra a részleges megoldás a rattrappante / split-seconds komplikáció. Mechanikusban drága, de kvarcszerkezet is tud ilyen funkciót, sőt, van flyback verziója is. Egyszerűbb, ha videó mutatja a működését, kb. a 7. perctől. De sajnos ez se olcsó, ez a Farer 700 dollár volt.
-
lumpy92
aktív tag
Köszi a tippeket! Megnéztem pár adatlapot, azt hiszem, hogy a stoppernél 1-nél több részidő mérése funkció az, amit én keresek. Stopperórát nem szeretnék, horgászat közben koszos kézzel akarom nyomkodni a karórán a gombokat 2 külön stopperóra nullázással, indítással. Ha találok ilyet megírom majd, hátha egyszer már is keres majd ilyet.
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
lumpy92
aktív tag
Sziusztok!
Egy olcsó kvarc órát szeretnék venni (pl. casio). Ami a lényeg lenne, hogy két stopperóra funkciót lehessen rajta indítani, egymástól függetlenül. Nem kell, hogy nagyon pontos legyen (sec elég). Nem találtam ilyen funkciót a leírásoknál. Mi lehet a kulcsszó? Dual stopper nem jött be.
Vagy ez nagyon ritka kérés?
Köszi előre is!"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
@mriya@
őstag
válasz gipsztigris #272558 üzenetére
Nagyon baró!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
nagyúr
válasz ricsik #272549 üzenetére
Ezekhez a bulovákhoz nem tennék tiszta színeket. Kizárólag matt vagy fakóbb színekkel jobban mutatnának mustár, fekete cseresznye, áfonya és zsálya. Ez a tornadressz piros sok. Főleg ha csilire van polírozva!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
busman
veterán
Megjött.I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
stellaz
veterán
-
Throme
veterán
Helló!
Szeretném kérdezni, hogy a Timestore megbízható helynek minősül?
Van most óra, ami olcsóbb náluk, de vásárlás előtt gondoltam nem árt érdeklődni itt.Köszönöm!
-
addikt
válasz stellaz #272560 üzenetére
Velem olyan volt , amikor már megbeszélt időpont volt a vevővel és jött még bőven érdeklődő, hogy többet is fizet, meg küld előleget. Előleget nem szeretem, nem látom értelmét, de mondtam, hogy senkinek nem teszem el, aki fizeti viheti. Illetve a megbeszélt fix időpont elé már senkit nem raktam be. Jött a vevő, megnézte az autót, tetszett neki. Akart alkudni, mondtam, hogy a kiírt ár korrekt, alku nincs. Mondta, hogy ok, de ő most helyben rögtön fizetne, de csak 200e kevesebbet akart. Mondtam, hogy köszi nem, mutattam, hogy van még a mai napra vagy 5 jelentkező (az ár tényleg nagyon korrekt volt). Elővette még 200e, fizetett, vitte.
-
stellaz
veterán
válasz Memmaao #272559 üzenetére
Persze, egyik ajánlott árat sem kell elfogadni, a picsába is elküldhetett volna, hogy pofátlan az ajánlatom, egy szavam sem lett volna rá. De nem tette, hanem elfogadta azt.
Viszont volt írásbeli megállapodásunk (a levelezés) és az árut kifizettem, ő pedig azt visszaigazolta írásban, így innentől az óra az enyém volt szerintem jog szerint.
Persze most már mindegy, köcsög volt, eleve így is tervezte és még a pofája is nagy volt mellé. Nekem is ajánlottak már több pénzt már eladott termékre, de eszembe sem jutott azt elfogadni ezen a módon.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz stellaz #272557 üzenetére
Jaja, így viszont nem kaptad meg, ő meg ült a pénzeden. Aztán eladta jobb áron. Az korrektebb lett volna, ha kapásból elutasítja a majd 30% redikciós alkudat. Én biztosan ezt tettem volna. Bocs, de a kiírt ár korrekt, nem adom olcsóbban. Ha meg már adta, nem szép dolog így kihátrálni. Vagy minimum lett volna őszinte. Bocs, jött rá vevő 15e, utálom vissza a pénzed. Mivel nem írtatok semmi adás vételi szerződést, az óra akkor a tiéd, amikor már nálad van. A többi mind bizalmi alap.
-
stellaz
veterán
válasz Memmaao #272551 üzenetére
Igen, ez az opció nekem is eszembe jutott, mert fent is hagyta a hirdetést egész végig, ami pont most került le, hogy sajnos váratlanul elutazott és így nem tudja elküldeni napokig.
Másként nézve eladta a már az én tulajdonomban lévő órámat másnak....
Amúgy pont azért alkudtam ennyit, mert nem bíztam az illetőben és ennél több pénzt nem akartam kockáztatni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ricsik #272552 üzenetére
Mekkora csuklód van? Nekem 17.5 cm volt tavaly, de fogytam 15kg -t és a csuklóm is kisebb lett (pedig nem volt zsíros ), most 17cm. 42mm érzem a kényelmes felső határnak, persze ettől függetlenül a Casio óráim maradtak, azokból nem nagyon van ez alatt, csak vintage vonalon. De már a moonwatch 42mm is nagynak érzem kicsit.
Ez pl. 46os és batár nagy techy óra, de imádom:
-
eldoble
aktív tag
Sziasztok!
Ha, jól emlékszem, mintha régebben drágábbak lettek volna ezek az Evolvens órák, erről valami szakvélemény, főleg az ár/érték arány érdekelne: [link] ?
-
addikt
válasz crocy #272548 üzenetére
Visszakapta végül a 10e forintot, csak ült rajta az eladó. Ha jól emlékszem, 15e hirdette és a abból alkudott (ami jelen esetben azért nem kis akku). Szerintem nem feltétlen át akarták verni, én inkább elképzelhetőnek tartom, hogy több helyen is hirdette és végül jelentkeztek rá 15e forintért, és oda inkább eladta. A pénzen meg ült kicsit, de végül egyéb kifogással visszautalta.
#Lunar pilot: nekem ugye volt a 43.5mm, de eladtam, amikor szanáltam az összes 42mm feletti órámat Casio kivételével. Nagy. A kisebb is nagy. Ez az óra , ezzel a formával valahol 40mm körül lenne az ideális.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz ricsik #272549 üzenetére
A Blood Moont én is bedobtam ide, de senki sem reagált rá, és igazából engem sem mozgatott meg... szeretem a színeket, de ez pont az az óra, ami visszafogottan az igazi. Legalább is számomra.
-
ricsik
őstag
válasz dzsi23 #272547 üzenetére
Igen a meteoritos brutál, azt mondták a boltban, hogy kevés jön belőle, de mindig hamar eladják.
Igen én is matt 43,5 ; vagy 45-re várok fém szíjjal, aminél már nincs ez a szíj mizéria.
Ne legyen igazam, de úgy fest új számlap szín lesz az új irány. Jön majd a szivárvány minden színében, de ne legyen igazam[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
válasz stellaz #272545 üzenetére
Videókon sosem tetszett az eredeti homokfújt, az új kisebb políros tetszett helyette nagyon. Elmentem megnézni rendelés előtt.
Élőben teljesen más, megfordult a helyzet.Emiatt bajban is vagyok.
- Vennék szívesen homokfújtat, de sajnos abból már nehezebb beszerezni a fémszíjasat. Meg hát arra csak vékonyabb szíjak mennek fel, ha azt tervezném, vagy hajlított stifttel.
- Ha a kapható bőrszíjast venném, arra meg nem megy rá a gyári fém szíj.Az új polírossal ilyen gond nincs, viszont az nem tetszik annyira.
Sebaj, spóroltam 250 ezret -
stellaz
veterán
Megnéztem élőben a Lunar Pilotot, de így valahogy már nem adja ki, képeken, videón sokkal jobban tetszett.
Egyébként kint van a boltban Bulovából egy jelentősebb kínálat, ránézésre vannak köztük érdekesek, a szó jó értelmében. -
stellaz
veterán
válasz Lev Abalkin #272541 üzenetére
Köszi. Megírtam az illetőnek, hogy ezt a fáradságot most venni fogom és nem érdemes nagyon bíznia abban , hogy 50 ezer alatt van az érték. Erre most visszautalta hiánytalanul.
Így végül is csak a közel egy hetes szarakodást buktam. -
addikt
válasz Polarstar #272537 üzenetére
Értem én, és jogos is, én annyit írtam, nekem 10e nem érné meg, hogy a rendőrségre járkáljak miatta. A FB és marketplace profilját jelenteném, de tutira se időm, se energiám nem lenne a rendőrségre járkálni. Nyilván erre is játszik, ha tényleg csaló az illető.
-
Lev Abalkin
tag
+
A szabálysértési eljárás során a hatóság többszázezer Ft bírságot szabhat ki.
++
A csalás szabs. elkövetésének büntetése elzárás is lehet.Szóval hajrá! (Lehet, hogy nem bűnöző az illető, de engem az ilyen jellegű beleszaromság is rendkívül irritál...)
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
válasz Polarstar #272537 üzenetére
Csalás lesz az. És 50 000 Ft értékhatárig "csak" szabálysértés. De mégis érdemes felnyomni a gecibe.
1. Érezze a törődést.
2. Ha a fenti kis machinációját eddig más személy(ek) sérelmére is elkövette, az üzleszerűség a cselekményt - értékhatártól függetlenül - bűncselekménnyé minősíti.Szerk.: Elkéstem az okossággal...Nem kell elérnie az összes okozott kárnak az 50 000 Ft-ot. A lényeg az üzletszerű elkövetés, amikor ugyanolyan vagy hasonló cselekményekkel az elkövető rendszeres haszonszerzésre törekszik.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Memmaao #272536 üzenetére
Nem a 10 ezerért megyek rendőrségre, hanem a tényért, hogy egy csaló pont abban bízik, hogy ennyiért senki nem megy a rendőrségre, ő meg nagyüzemben húzza le az embereket.
Ha páran elmegyünk és 50 ezerig eljut a dolog, az már 2 év letöltendő lehet.
Magárol azt állítja, hogy Mezőkovácsházán lakik és nő , szerintem meg egy viszonylag értelmes, fiatalabb fickó. Pont annyi dolgot árul, hogy kb hiteles (könyvek, tv okostó, óra),.egyik sem igazán nagy értékű, de jó áron van. Szerintem szakmányban fizetnek nek kisebb összegeket, összességében százezreket lehúzva.[ Szerkesztve ]
-
-
-
stellaz
veterán
Nah... olcsó Citizenem úgy tűnik nem lesz mégsem. Nem teljesen váratlan módon, ma az eladó bejelentette, hogy váratlanul ott ragadt napokra a családnál és hát ugye nincs nála az óra, így inkább visszautalja a pénzt holnap reggel.
Ha holnap délutánig nem jön pénz, akkor mehetek a rendőrségre feljelentést tenni... Nem sok kedvem van hozzá , de rá fogom szánni az időt, hogy rohadjon meg az ilyen szarházi, link tróger.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
Anthony Kable ismét kitett magáért, The Citizen adatbázis az eddig megjelent összes modellel: [link]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
andrew01
tag
-
addikt
Visszakaptuk a StubHub-tól a Taylor Swift koncert jegy árakat. Feleségem még mindig csalódott, hogy elmaradt, de így most megnőtt a 10. házassági évfordulós keret. Ő egy smaragd köves gyűrűt kért, így én egy smaragd zöld számlapos órát választottam magamnak. Kíváncsi leszek, élőben hogy adja majd.
-
No.01
őstag
Ahogy elottem is irjak keszulj fel a hoosszzzzuuuu tokfulekre. Nekem a 37-es verzio kis tulzassal 41-esnek erzodott.
-
driv4r
aktív tag
válasz andrew01 #272502 üzenetére
Az az adateloszlásos kép egy tavalyi Goldammer-cikkből van, nem tudtam, hogy videóik is vannak.
-
Šolaire
veterán
válasz 5-ös kezelő #272512 üzenetére
Érdekes ahogy öregszek hajlok a kisebb órák felé, egy ilyen van tervbe majd. [youtube]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Gergőke88
addikt
Nem találtam más topikot de hátha itt tudtok nekem ajánlani jó budapesti ékszerboltot (arany fülbevaló lenne a cél).
-
stellaz
veterán
Ma mozi után bementem egy óraboltba, ahol volt Casio, Seiko, Citizen, VE, Tissot, Zeppelin, MIDO meg pár divatmárka és kicsit megszemléltem őket.
Csak úgy nagy hirtelenjében a benyomások.
TISSOT: amennyire nem kedvelem ezt a márkát, úgy egész szép és menő kinézetű óráik vannak, nem csodálom, ha sokat eladnak belőlük
SEIKO: hát... ezek közül egyik sem tetszett (Prospex széria, meg még valami)
Citizen: általában nem jöttek be, de volt 3-4 modell, ami kifejezetten érdekes volt és jól is nézett ki. Volt valami búvár órájuk, talán ECOZILLA néven fut, az élőben ütős
MIDO/Zeppelin: egyik sem tetszett, azok közül ami ott volt, olyan tucatóra feeling
Casio: látszik, hogy kisebbednek az órák, végre van kisebb méretű Edifice és jól is néztek ki, zafír kristállyal, meg szerintem titán is volt közte
VE: nem az én világom egyáltalán ez a bazi nagy cuccÁltalánosan az látszik, hogy egyre több a kisebb modell, ami alátámasztja a fenti okfejtéseket.
-
Šolaire
veterán
válasz Polarstar #272504 üzenetére
Ütni vágni nekem jó a king és mérete ellenére nagyon kényelmes, most egy 43-as longi van a kezemen de úgy érzem egy 42-es Spirit lesz a következő. Most a fém szíjas órákkal vagyok úgy főleg télen inkább nem nehéz hideg stb. Változik sokat az ember ahogy telik az idő
“Praise The Sun” \[T]/
-
nagyúr
válasz Šolaire #272503 üzenetére
Elég kimerítő választ kaptál. Nekem sem tetszenek a nagy bumfordi izék vagy a lavórok / májkrémes konzerv dobozok a karokon.
A hétvégi viseletem mostanában ez a csimos darabka.
Hatodjára sem tölti fel a képet, hát akkor ez most elmarad.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
andrew01
tag
válasz Šolaire #272501 üzenetére
Nagyon rég, amikor már kezdett dömping lenni ww2 után, akkor a 35mm volt a leggyakoribb, kvázi klasszikus méret. Ezt nem rég láttam egy youtube vidiben. (Mondjuk itt dress watchok vannak górcső alá véve, mivel valószínű azok voltak többségben)
Kb.15 éve sikerült 45mm-re nőni, onnan haladunk visszafelé, pár éve mikor belemerültem rengeteg 40-42 millis óra volt, de napjainkban 38-39 kezd egy golden standard lenni.*
Nyilván nem kell pánikba esni, ugyanúgy kaphatók 44+ órák és 39- osak is, és ami a lényeg A legklasszikusabb, amit tetszik a saját kezeden! : )*Ez amúgy az ilyen mindennapos, mindenhova hordós (GADA watch) órákra vonatkozik, mert a stílus önmagában meghatározza az ideális méretet szerintem, a 36os elegáns órám ugyanúgy tetszik rajtam, mint a 42es repülős, vagy a 45ös G-shock.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest