Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #32095 üzenetére
Leng a kezem, jelentkezem.
A csóró diák milyen keretet takar? A chronós órák bizony nem olcsóak, 40e Huf felett kell gondolkodni. Ár/érték arányban talán Poljot Aviátorban vagy Strumanskie-ban érdemes gondolkodni, mivel ezek ennyiért acél tokosak is. Szóval ha megvan a keret, akkor tudok jobban segíteni. -
Zozzer888
addikt
válasz
Dzsana a Te embered
Tuti fog válaszolni
-
Attila!
tag
válasz
Kronografos automata nem igazan van olcson, de a tobbiek majd biztos tobbet is tudnak mondani.
-
KelemenUhr
aktív tag
Sziasztok! Múlt nyáron "leptek meg" (én választottam ki
) egy ilyen karórával: [link]
Mondanom sem kell, azóta külön kialakított párnázott helyet tartok fenn az órának az íróasztalomon.
Elkezdtek érdekelni az órák, azóta lett még egy:[link]
Ez nem egy nagy durranás, de ingyen jutottam hozzá, így egynek megteszi, de most valami mást szeretnék. Mióta elkezdtek érdekelni az órák, tetszenek a régebbi felhúzós, ill. automata órák. A Vaterát böngészve láttam meg, hogy mi is a vágyam... Egy olyan automata orosz kronográfot árultak, aminek 2 segédszámlapja, dátumkijelzője volt, és szép nagynak is tűnt. Azért nem vettem meg, mert sajnos elég ramaty állapotban volt, annyira pedig még nem értek a dologhoz, hogy tudjam, megéri-e.
Végül is amit keresek, az egy két segédszámlapos (dátumkijelző jó, ha van, de nem tragédia, ha nincs) viszonylag nagy átmérőjű kronográf. Gyártmánya lehet orosz, svájci, vagy igazából mindegy, lényeg, hogy mivel csóró diák vagyok, így az ár fontos, hogy minél alacsonyabb legyen! Lentebb linkelek képeket is, hogy kb. mire gondoltam. Tudnátok nekem típusokat és/vagy konkrétan eladó darabokat mondani? Mire érdemes figyelnem, ha vásárolok egyet? Esetleg érdemes lenne egy nem működőt helyrehozatni? (Olcsóbban jön-e ki?) Persze nem csak régi darabok érdekelnek, hanem tényleg minden ami egy kicsit is ezekre hajaz:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Előre is köszi a segítséget és a válaszokat!
Nándi
-
HourHand
csendes tag
Több ellentmondás is van a fejtegetésedben de nem probléma. Egyáltalán ne vegyél órát akkor biztosan nem szennyezed a környezetet, de akkor számítógépet és telefont se vegyél, és kizárólag bicajjal vagy gyalog járj stb...
Egyébként azért linkeltem be az Orient chrono bemutatót, mert egy sorral lentebb beraktál egy képet amelyen egy stopperes chrono van és azt írtad hogy ilyet szeretnél csak zafírosat és automatát. Erre írod a lenti eszmefuttatást hogy neked nincs is szükséged ilyenre..Akkor miért írod le ilyet szeretnél. -
Misi1979
őstag
Bélaszaag lett hirtelen
-
evo87
őstag
válasz
WiZARD #32086 üzenetére
Nyilván ez az analógia máshová vezet, hiszen olyan világban élünk, ahol a telefonunk bizonyos kompromisszumokkal minden ilyen apró kütyüt kivált, amit eddig magunknál tartottunk: óra, mp3 lejátszó, fotógép...stb. Ergo órára a logikát és praktikumot szem előtt tartva az emberek 95%-ának nem volna.
Viszont az óra viselése sokak számára elengedhetetlen vagy szereti, értékeli, érdekli, sőt, az etikett is előírja, hogy a férfiaknak illik órát hordaniuk, megint mások ékszerként tekintenek rá.. és így folytathatnánk a sort.
Szóval marad bőven ok az óra viselésére. Aztán, hogy milyen óra... az megint más kérdés.
-
WiZARD
addikt
-
erzt
csendes tag
válasz
HourHand #32083 üzenetére
Szép. De nem csak az árával lenne bajom. Nekem nincsen szükségem stopperre. (Ha lenne, arra LCD-s kvarcórát tartanék.) Amim van (már belinkeltem) az engem tökéletesen kielégít a mindennapokban. Nincsen szándékom másikat venni sem helyette, sem pedig mellé. Meg-meg csodálom azért őket, ahogy a sportkocsikat és luxusautókat is, de csak ennyi. Vételi szándékom akkor sem lenne, ha történetesen lottó ötöst nyernék minden héten az évben. Meggyőződésem, hogy a funkcionalitás és a praktikum kéz a kézben járnak. A luxussal csak a Föld mielőbbi tönkremenetelét, az igazságtalanságokat segíteném elő én is. Ha gondolok az unokáimra, nem csinálok olyan butaságot, hogy olyat vegyek amire nincsen szükségem.
Mottó: "Ha nem gyűjtenék az emberek az elefántcsont szobrokat, nem lenne elefánt-orrvadászat sem."
-
HourHand
csendes tag
Ez zafíros chrono és automata: Orient WZ0021DY
Az ára miatt nem fogod megvenni ami 3500$ kb. 800e Ft. -
TimeCenter
tag
válasz
Tothgera30 #32075 üzenetére
A CITIZEN búváróra új ára 299 Euro ( BJ8050-08E ).
A számlán levő típuskód nem ezé az óráé (ahogy én látom oda BJ8010 van írva ).
-
erzt
csendes tag
válasz
stevewonder #32077 üzenetére
Szerintem pont az a jó benne. Egyébként pedig nincs minden úgy ahogy szeretnénk. Nekem például ez a dizájn tetszene, de persze zafírosan, automatában:
-
Mosanke
senior tag
válasz
stevewonder #32068 üzenetére
Azért ez a zafír üvegre csere nem egy sima ügy, hogy beviszed az órát aztán kicserélik és annyi.
Kell találnod egy olyan szervizt ahol erre fel vannak készülve. Többnyire vannak ilyenek. Kell, hogy legyen olyan méretű zafír üvegjük (vastagságban/átmérőben) ami a Te órádba kell, aztán legyen az órába illő műanyag tömítőgyűrű, amivel vagy annak segítségével mint egyfajta közdarab illeszkedik az üveg a tokhoz, ami egyben ellátja a vízzárás feladatát is. Ezt a tömítőgyűrűt, ha cserélni kell az üveget akkor ebből is egy újat kell beletenni. Azért, mert a régi "beáll"/illeszkedik a benne lévő üveghez, a külső pereme meg a tokhoz, és az új üveggel biztosan nem lesz olyan illeszkedése.
Az üveg és tömítőgyűrű között, valamint a tok a tömítőgyűrű felületével érintkező szakaszán egy úgynevezett adhéziós kötés alakul ki amikor belenyomják ezt a gyűrűt a tokba. Ez egy erős felületi tapadást jelent, és ha meg van bontva akkor ... A többit már el tudod képzelni. -
erzt
csendes tag
válasz
Nekem is volt ilyen gondom és ezt a megoldást választottam. Tetszik, szeretem, most is ezt választanám.
-
Ez a Citizen Promaster mennyit érhet?
-
evo87
őstag
válasz
Ha új órát vennél, akkor itt az a kérdés, hogy a kiszemelt óra és az üveg+szerelés költsége összesen kevesebb-e, mint egy alapból is zafíros óra ára.
-
Zozzer888
addikt
válasz
stevewonder #32070 üzenetére
Nyugi,szerintem este már tuti fognak válaszolni
szerk
ff
-
vendingo
veterán
válasz
stevewonder #32070 üzenetére
Nekem nem sürgős.
-
vendingo
veterán
válasz
Pont ma járt az eszembe, hogy utána kéne járnom, cserélhető-e az üveg zafirra.
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék venni magamnak egy "melós/mindennapi" órát. Ki is néztem egy olcsó citizen eco driveot, de olyan gondom van, hogy csak edzett üveges. Ki lehet cseréltetni ezt zafírra(és meg is érné) vagy, hagyjam a fenébe és barátkozzam meg a karcokkal?
Köszi előre is a segítséget. -
nanokultura
csendes tag
-
ftb01
tag
válasz
TimeCenter #32052 üzenetére
Értem, köszi
akkor PR100-assal jobban járnék, ha az újabb széria. Kvarcokat nézegettem, 65 körül voltak zafír üveggel.
(#32053) Dzsana:
-
Rodania
újonc
-
Empsepo
senior tag
válasz
nanokultura #32036 üzenetére
Nem kizárt.
Ha tényleg tokoznak minőségi szerkezeteket, akkor érdemes lehet nézegetni őket.
Bár az már olyan árban lehet, hogy abból én biztos valami olyan márkát néznék, aminek lógója nem szerepel szandálon....( Ez abszolút magánvélemény. )
(#32054) Dzsana
Gyönyörű ez az Omega, kár hogy nincs rajta dátum.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #32055 üzenetére
Eladó....
1964-es -
ftb01
tag
Tissot-ból melyiket érdemesebb venni a PR50-et vagy a PR100-at?
-
TimeCenter
tag
válasz
tomlac14 #32043 üzenetére
Tomlac14. Használd az itt található részletes keresőt. Ha valamelyik óra megtetszik jelezd.
Én inkább a modern, fényenergiával működtetett Eco-Drive órákat ajánlom. Az akkor is tovább működik, ha a hétvégére leteszed. És még óraforgató sem kell hozzá. Kicsit drágábban már olyan modelleket is találsz amin még a naptárt sem kell állítgatni, mert felismeri a hónapokat, éveket sőt még a szökőéveket is. De ha automata érdekel, olyat is találsz.Ez zafír kristályüveges, 10 BAR nyomásig vízálló nemesacél tokozású, kevlármintás szíjjal szerelt változat.
-
tomlac14
tag
válasz
vendingo #32046 üzenetére
ja, így már ok, angliából tényleg nincs vám meg áfa, mert eu-s. azt hittem az amerikai original amazonról beszéltél...
#32048 jookomak
az orient kevésbé tűnik elegáns stílusnak, sztem inkább sportos, nem? viszont a tissot tetszik!
ha már orinet [link] ez jobban tetszik, de izlések és pofonok -
vendingo
veterán
válasz
tomlac14 #32045 üzenetére
Se áfa, se vám nincs, ha angol amazonról veszed (co.uk). A szállítás se lehet valami nagyon sok, még úgy is jobban megéri onnan, mintha itthonról vennéd.
Itthonra még nem rendeltem tőlük, mindig kint veszem meg, elég gyakran járok Londonba, illetve 2 hetente jön haza valamelyik haverom, aki elhozza a cuccot. -
tomlac14
tag
válasz
jookomak #32040 üzenetére
igen, közben én is elkezdtem sejteni, mert oriont nem találtam sehol!
kérdéseidre válaszolva: inkább elegáns fazon, mutatós, dátum kijelzősek tetszenek, bőr szíjjal. olvastam már az automatákról, és nincs ellenemre egyáltalán.(#32041) vendingo
külföldi oldalak alatt az amazont érted? vagy milyen oldalt javasolsz/javasoltok? -
Isual
veterán
válasz
nanokultura #32038 üzenetére
ilyet hordok, csak automatát
-
vendingo
veterán
válasz
tomlac14 #32039 üzenetére
Külföldi oldalakról sokkal olcsóbban megkapni az órákat, mint itthon.
Én pl. a 70 ezer ft-os Citizent 49-ért vettem az angol amazonról.
A garancia pedig legtöbbször nemzetközi, ahogyan a Citizen-él is.Én a helyedbe tuti kintről rendelnék Seiko-t /Citizent.
jookomak: Ja, elírtam
-
jookomak
őstag
válasz
tomlac14 #32039 üzenetére
Inkább Orient-et nézz, ne Orion-t. Kollega elírta valószínűleg
Amúgy alapkérdések: 3 mutatós, vagy stopperes, sportos vagy elegáns, bőr vagy fém, világos, vagy sötét számlap.
Javaslom, hogy legalább wr100 vízálló legyen, és zafír üveges. Ha nem hordod mindennap az órát, illetve kényes vagy napi pár másodperces késésre, sietésre, akkor automatát nem érdemes venni. -
tomlac14
tag
válasz
vendingo #32037 üzenetére
nem tudom, még sosem volt automata órám, de egyszer mindent el kell kezdeni!
akkor körül nézek Citizen és Orion fronton, aztán ha látok valamit, akkor kérdezek.
ja és mindenképpen új órát szeretnék venni, ne kérdezd miért, egyszerűen ez a mániám, ami ebből kijön, az lesz, de új legyen!ilyen vagyok (sajnos?)
-
nanokultura
csendes tag
Én elhiszem, h tradíció, stílus, minőség és művészet az órakészítés - de például biztos nem csak én vok úgy egyedül, h egy 44-45mm-s tok-átmérőjű órát szeretnék viselni, mondjuk Certina-ból. Ők erre miért nem gondolnak, áldoznak? Hm...
Amúgy meg Ő, pl egy festmény: [link]
-
nanokultura
csendes tag
-
tomlac14
tag
Köszi a segítséget mindenkinek! akkor itt felteszem majd minden kérdésemet. lehet, hogy elég alap dolgok lesznek számotokra, de én eddig nem foglalkoztam ezzel a témával különösebben. kb 8-9 éve vettem (illetve kaptam) utoljára órát, konkrétan egy ilyet, ami eddig számomra bőven elég is volt. most viszont már szeretnék egy komolyabb megjelenésű órát venni.
az érdekel, hogy kb 50k körül milyen ajánlott márkák vannak? szeretnék megbízható darabot venni, ami ismét kiszolgál majd 8-10 évig. (bár ha a pénztárcám is úgy akarja, akkor beszerzek majd az évek során még pár darabot mellé)
szóval amit eddig ismerősök ajánlottak az a Stührling, Seiko, Zeppelin, Tissot márkák voltak(nekik ilyenek vannak). én ki is néztem magamnak egy szép darabot, szerintetek ez megéri az árát? [link]
amúgy mire érdemes odafigyelni, ha órát szeretnék venni? mi az ami mindenképp legyen vagy ne legyen? értem itt pl márkát, boltot, kialakítást...
gondolom sok ez így egyszerre, de tényleg kezdő vagyok, nézzétek el nekem! -
Empsepo
senior tag
válasz
nanokultura #32029 üzenetére
Én ezek közül a Junkers-t vagy a Zeppelin-t ismerem és ajánlom.
Kvarcóráik ha jól tudom többnyire Miyota szerkezetesek, automatában, kézihúzósban pedig tokoznak ETA illetve Ronda szerkezeteket is.
Egy Zeppelin vagy Junkers másik kategória, mint egy mittomén Hilfiger.Ez pl. maga a tökély: [link]
(#32028) Wg5113
Köszönöm!
(#32030) tomlac14
Maradj itt és érdeklődj!
Nem bánod meg!Ez érdekes lehet számodra: [link]
-
tomlac14
tag
sziasztok!
új vagyok erre felé, kb 2 hete olvasgatom a bejegyzéseiteket. arra lennék kíváncsi, hogy ha el akarok mélyedni az órák világában, akkor milyen blogokat/oldalakat lenne érdemes olvasnom? lehet magyar vagy angol, a lényeg, hogy szeretnék tájékozódni, mert lassan aktuális lenne vennem egy szépséget!
segítségeteket előre is köszönöm! -
nanokultura
csendes tag
Az alábbi márkákkal kapcsolatban érdekel a véleményetek. Tudom, h van benne divat óra - de attól lehet benne jó szerkezet...
Amellett, h tetszik.
TW Steel
Festina
Danish Design
Tommy Hilfiger
Zeppelin
Junkers
Lenzers
StührlingKöszönöm!
-
Empsepo
senior tag
válasz
Miamiquake #32025 üzenetére
Ha a kérdés sértő, előre kérek elnézést.
Te hogyan tudod, csak eredeti órákat forgalmaz? -
hoffman_
nagyúr
válasz
CarryPotter #32023 üzenetére
tudom, ismerem, tapiztam már sokat
161 grammal könnyűnek nem mondanám, inkább pont jó
-
HourHand
csendes tag
Azoknak akik szeretik az Orient automatáit: Orient katalógus
(ki kell nagyítani normális méretre) -
jookomak
őstag
Korona jobb felé néz, részegen segíthet. Szar poén volt, nem jött be.
De attól függetlenül érdekel a rejtett korona működési elve. Viszont az érdekes, hogy valakinek azért nem tetszik a karóra, mert van rajta egy kiálló izéke. Számomra mindig is hozzátartozott az órákhoz valami nyomógomb, bizgentyű, ami megtöri a formát, és inkább hozzáad valamit. Lásd a pilótaórák hagyma-koronáját.
Vagy ott van pl. a panerai luminor, ott is az egyik legjellegzetesebb része az órának a korona. -
hoffman_
nagyúr
hirtelen felindulásból megmutatom a kedvenc órám, ha már belebotlottam ma is "véletlenül". persze nagyon sok óra tetszik, 50k-tól 5millióig, rengeteg egyedi és alkalmi, ennél sokkal letisztultabbak is, de ha megtehetném, akkor a mindennapokra ezt az órát hordanám
elég régi széria már, nagyon szeretem régóta. csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest