Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
busman
veterán
válasz
Faresz1976 #260097 üzenetére
Hát az elég szomorú.
-
jackal79
aktív tag
válasz
Faresz1976 #260095 üzenetére
Jövő héten én is tervezem, hogy a gwm5610u-t megfürdetem is kis sós vízben. Semmi baja nem lesz, azt tudom, hogy beázni nem fog, de a műanyag tok és szíj sem károsodik?
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #260089 üzenetére
Az óra kötegelőként való használatára még sosem gondoltam.
És még mondja valaki, hogy a mai világban felesleges a karóra...
SOAD19 #260087:
3 kínai, 2 japán, de még nem tudom, hogy melyik marad hosszútávra, + 1-2 korábbitól is meg kell most már válnom, nagy dilemma, de ha sikerült döntenem (feltehetően a jövőhét folyamán), közzéteszem a maradókat. -
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r #260078 üzenetére
Na. Erről beszélek.
—Raklap csencselés szomszéd építkezésről: 1 üveg Mátyás keserű (jaj)
—Raklap szétütés, összeállítás, lekenés: 1/2 ember/nap
—Anyós jóindulatának meghosszabbítása paradicsom karózással: priceless
—Saját meló ismételt elsunnyogása mai kerti szüttyögéssel: priceless^n
Minden másra ott a MasterCard.Az első kép nyomokban slim teknőcöt tartalmaz; az meg nyomokban eredeti alkatrészeket.
-
No.01
addikt
Kicsit OFF, de annyirta azert megsem...
Tudom, h az elejen senkit nem erdekel, de mibe kerul egy "atlagos" elso (5 eves) szerviz egy Longines-nel es egy Tudornal?
-
sipi83
aktív tag
válasz
dzsi23 #260074 üzenetére
Természetesen jövök majd, ha lesz valami konkrétum.
Most próba nélkül csak úgy kavarognak bennem az érzések: Seamaster, BB, de akár egy kék Pelagos is lehet belőle.
Nem kell kapkodnom, nem kötöttem konkrét dátumhoz, de idén meg kell lépnem, érzem!rbalint88: Nekem GS vonalon az Evolution 9 szériából a “Mist Flake” ami bejön nagyon.
Meg mostanában a CW Tridentet is elkezdtem nehéznek érezni, ezért akarnék egy titánt kipróbálni. -
csabiks
senior tag
Nem tudom voltak-e már belinkelve :
Fémszíjjal és egy NATO szíjjal, itthon nem láttam még őket.
-
rbalint88
addikt
válasz
sipi83 #260057 üzenetére
Na nekem a Seamaster az pont addig, amig fel nem probaltam. Annyira idegennek ereztem… nekem tul csicsa csillogos blingy (rolexes). A hazon beluli masik tradicionalis szeria lett a nyero. 41-es OP-t is probaltam, azt se ereztem magamenak annyira, de azt meg tudtam volna szokni. Eleve egy elegansabb ora, ott belefer a tobb csillogas. A Tudor viszont a mutatot leszamitva gyakorlatilag a tokeletes buvarora most sztem.
GS-bol elegans vonalon tudnek valasztani sokat, buvarnal szerintem a 3 orai koronasok nem annyira jol sikerultek, a 4 orai koronasok viszont tulzottan hasonlitanak a sima seikokhoz, a mm200 melle meg nem kell egy “ugyanolyan”, 5-10x dragabban.
Igy van oltonyos, buvar, krono, sport (g-schock), kocsmazni meg jo lesz az apple watch s4, az mar megjarta a hadak utjatBar egy ultra mozgatja a fantaziamat, de szerencsere eleg draga, ugyhogy elengedtem azt a kerdest, amig meg mukodik az s4
-
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #260056 üzenetére
Ütős darab! A szíj végét visszahajtanám.
sipi83 #260057:
Majd számolj be róla, ha sikerült dönteni.Egyéb:
Néztem videót a régi-új 5-ösről, meglepett, hogy a Seiko felirat és az 5-ös logó is nyomott, nem rakott. Anno az első 5-ösökön is nyomott volt még az 5-ös pajzs.Amúgy tök jó lett az óra, és a szíj is tömör lett. Gondolom, az eredetin még hajtogatott volt.
A hasonlóan régi-új Citizenek hajtogatott szíjat kapnak. Szerintetek belefér a retró érzés érdekében? 100k huf környékén...
-
driv4r
aktív tag
válasz
sipi83 #260064 üzenetére
Ez az összefoglaló írás, mely után kedvet kaptam hozzá.
-
driv4r
aktív tag
válasz
sipi83 #260064 üzenetére
Sajnos emlékezetes volt, mert sajnos kést is gyűjtök, és sajnos az egyik előkerült hajnalban. Buta, gyerekes dolog volt, ezt nagyon korrekten meg is beszéltük a két biztonsági emberrel, akik udvariasan felkísértek.
Abszolút egyetértek, a Citizen nagyon jó lehet bulizáshoz! Tavaly a legnagyobb szívfájdalmam az volt, hogy lecsúsztam egy Ray Mears Citizenről. Nagyon szeretnék egyet majd. -
sipi83
aktív tag
válasz
driv4r #260062 üzenetére
Nem semmi buli lehetett.
Nekem az Eco-Drive Citizenem a dedikált party óra, szoktam mondani, hogy Ő emlékszik arra is, amire én már nem. Pl. Hogy jöttünk haza, mikor borotválkoztam meg stb.
Elméletileg ötvözött ezüst, tehát jobban kellene bírnia az idő vasfogát, de ez nem csökkenti a menőség faktorát! Gratula hozzá!
[bigmasterg] : Nekem a színek eldöntése után, a fém szíj kialakítása (nem keskenyedik el) ami zavaró lehet. Illetve kövezzetek meg érte, de nekem a hélium szelep alakjáról is egy erős pistás kupak jut eszembe. De ez csak egyéni szoc. probléma. A régebbi modelleken, vagy a PO-on pl. még tetszik is. -
bigmasterg
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
sipi83 #260060 üzenetére
Igen. Nem túl racionális dolog napi hordásra, ellenben állítólag jó rondán fog patinásodni. Ezt még nem tudom, de azt viszont igen, hogy elég ránézni és megkarcolódik. Első héten sikerült végighúzni murván - betonon egy ordenáré leittasodás miatt. Akkor még a bőrön volt, a bujtatót reggel nem találtam, aztán lementem a szálló parkjába, és basszus megtaláltam öt percen belül valahol a fűben, pedig elég nagy kert.
Utána próbáltam rendelni hozzá a jacquard szíjat, de az 500 euro, és ezen még a WDL is elcsodálkozott. Találtam rá egy gagyi Nato-t, néha meg fekete perlonon van, így most egy darabig elleszünk. A bőrt pihentetem, ha el kellene adni, úgy mindenképpen korrektebb, az új tulajnak is jobb lesz úgy.
Ahogy kijött tavasszal, feliratkoztam a 37 millisre is, de egyelőre se híre, se hamva.
-
petipetya
nagyúr
válasz
dzsi23 #260052 üzenetére
Élőben lenne az igazi, de a videók alapján számomra az NJ0151-88M inkább öltönyóra, míg az NJ0151-88X napi viseletre is alkalmas. Ráadásul a 88X sötétebbe áthajló számlapja szebb, és jobban leolvashatónak tűnik a kontraszt miatt.
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #260053 üzenetére
Mindenesetre senki se a lume miatt vegyen Casiot...
mert_csokis #260054:
A Tissot-nál nem a PRX az első óra, amit kétféle szerkezettel is kihoznak, sőt, elég gyakori, de a Citizennél nem igazán jellemző. Bár van olyan eco-drive órájuk, amihez nagyon automta is létezik, de csak hasonló. A Tissotnál is azért gyakori szerintem, mert a kvarc verziót olcsóbban eladhatják, de egy kvarc Tsuyosa nem tudna sokkal olcsóbb lenni, mint az automata (tekintve, hogy az sem túl drága), és szerintem nem választanák elegen. -
driv4r
aktív tag
válasz
Polarstar #260049 üzenetére
Köszönöm! De egyszerűen csak jó időben voltam jó helyen, mindkettő impulzus vásárlás volt. Persze utólag megideologizáltam mindkettőt:
A KonTiki ugye azért kellett, mert az Eterna történetileg fontos, de nem annyira beképzelt svájci plusz az öltönyórák és sportosabbak közé kellett valami átmenet. Ilyen a 1016 Explorer vagy a 1600 Datejust, de egyrészt baromi drága, másrészt félteném napi használatra, állandóan leverném. Plusz gyerekkoromban nagyon szerettem a Heyerdahl könyveket vö. olcsó nosztalgia.
A Helm meg azért kellett, mert még soha nem volt mikróm, de ha megpróbálkoznék vele, korábban is azt gondoltam, vagy valamelyik Helm vagy az Everest (ami meg ugye a fenti 36mm GADA kategória - és mindkét brand mögött egy öntörvényű pacák áll). Nagyon masszív, nagyon funkcionális óra, kicsit német mérnökösen túlépített vö. Sinn, és ezek után nem meglepő az acél sport Rolex-hosszúságú várólista, mert nagyon sok órát kapsz, nagyon kevés pénzért. Viszont lehet, hogy mennie kell majd, visszakerült hozzám a Spork, az gyengébb, de érdekesebb, és esküszöm jövő évtől bevezetem az "egy be - egy ki" policyt... (muhaha)
Ja és most jöttem rá, hogy mindkettő Csendes-óceán tematikájú: a KonTiki nyilvánvaló, a Vanuatu leánykori nevén meg az Új-Hebridák volt. Ezt az érdekes együttállást, nahát hogy mik vannak, ez valami égi jel... (akkor maradhat mindkettő!
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #260027 üzenetére
Szép az az Eterna, ritkán bukkan itt fel a márka, már-már egzotikusabb, mint a Helm.
sipi83 #260029:
Szabad tudni, mi az a két modell, vagy majd megosztod, ha meglesz?rbalint88 #260030:
Van egyáltalán olyan Casio, amin jó a (nem elektromos) lume?Oceanusok esetleg? Azokhoz még nem volt szerencsém. Vagy netán a Pro Trekek? Bár azok meg inkább elektromossal világítással operálnak.
Bukk900 #260036:
Sosem jegyeztem meg, melyik órámon melyik irányba kell tekerni a koronát a dátum- vagy napállításhoz. Nem működik az egyik irányba, akkor tekerem a másikba.Taylor79 #260039:
Ójaj... mázli, hogy nem tudnék dönteni két szín közül, és a jövő évi órás keretemet is kimerítettem. -
petipetya
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #260050 üzenetére
-
-
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
fagyalllo #260037 üzenetére
A csat a régebbi szíjon robosztusabbnak tűnik, és maga a szíj is merevebb. Viszont az újabb szíjnál kisebb a tokfülek közti távolság, ellenben rugalmasabb. Minőségre mindegyik rendben van, nyilván az újabb kényelmesebb egy madárcsuklón.
Balról-jobbra:
GLX-5600VH-1ER (régebbi) vs. G-5600UE-1DR (újabb)Balról jobbra:
GLX-5600VH-1ER (régebbi) vs. G-5600UE-1DR (újabb) és GA-2100-1A (újabb)Fentről-lefelé:
GLX-5600VH-1ER (régebbi) vs. G-5600UE-1DR (újabb) és GA-2100-1A (újabb) -
fagyalllo
őstag
-
Bukk900
őstag
Ma dátum állítós nap van... Most vettem észre, hogy a Seiko VK63 szerkezetű órámon felfelé tekerve állítom előre, a Pulsar solar órámon meg lefelé tekerve. Eddig fel se tűnt, hogy nem egyformán állítható.
-
SOAD19
addikt
válasz
driv4r #260025 üzenetére
Állampapír?! Orrba-szájba nyomatja a kormány, próbálja rátukmálni az emberekre, mert üres az államkassza. Kizárt dolog, hogy nem futottál bele.
"Orbán Viktor: háborús időkben az segít, ha a megtakarításokat kincstárjegyben és államkötvényekben tartják az emberek"
Te meg órákat veszel, hejj! -
rbalint88
addikt
válasz
dzsi23 #260024 üzenetére
A 250ezres metal oakon se egy nagy eresztes, mondjuk azon van led-vilagitas is melle. De hat nekem is van lumibrite-os seikom, az zseblampa helyett is jo szinte
sipi83: probald fel oket, az sokszor egyertelmusiti a kerdest
Nekem mindket szulinapos oranal az volt a donto, olyannyira, hogy anno a 62mas-ra voltam nagyon razizzenve, de tok szarul allt, viszont az ugyanolyan tudasu es aru mm200-at meg mintha ram ontottek volna…
-
sipi83
aktív tag
válasz
dzsi23 #260017 üzenetére
Huh, nem is figyeltem, hogy hanyadik hsz. lesz. Mázli!
Igen, a csat az a pár dolláros Ali-s cuccok szintjét hozza, de maga szíj könnyű és kényelmes viselet.Én az óravásárlásokban egy nagyobb levegőt veszek most.
Vészesen jön a 40, és mivel innentől már a “B” oldal forog, így lehet, hogy lépek egy bátrat, még utoljára. Kapuzárási pánik- lehet.
Két népszerű modell közül vacilálok. -
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #260022 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #260017 üzenetére
Én régebben mindig éreztem egy kis szégyent is egy - egy óravásárlás után - persze a nyilvánvaló öröm mellett. Plusz ugye az ember elkezdi dugdosni is a szerzeményeit otthon egy bizonyos darabszám felett… tiszta Gollam mentalitás
családi béke…
Aztán tavaly elpattant valami. Itthon egy kis dobozban tartok pénzt és egyszer csak megvilágosodtam: de hiszen év végére ez már negyedével kevesebb, úgy is, hogy hozzá se nyúlok. Ugye akkor volt az infla 20-25%. És aztán átszakadhatott egy mentális blokád.
Nyilvánvalóan nem jó befektetés, de nem érdekel; az érzés nem forintosítható. Szeretem az órákat és ennyi. Ennél hülyébb hobbijaim is voltak. -
dzsi23
addikt
válasz
phrenetiX #260021 üzenetére
Láttam, de nem érzem, hogy lehúzták. Csat, szíj, lume gyengusz, de más negatívumot nem mondtak, sőt, inkább dicsérték. A csat és a szíj cserélhető, a lume meg olyan, mint általában a Casiokon ezen az árszinten (kb. mintha nem is lenne).
Persze, búvárórán fontos fícsör a lume, ezért inkább strandra való a Duro, mint búvárkodni.
-
rbalint88
addikt
válasz
phrenetiX #260021 üzenetére
Lehet masik videot neztunk, nekem egyaltalan nem ez jott le belole. David azt mondta, hogy nem lenne szabad ilyen olcson arulni azt az orat. Nekem ez nem epp lehuzasnak tunik.
a gagyi szijat meg lehet cserelni par ezerert egy natora vagy jobb gumiszijra. Egy tokeletes racionalis ora az mdv-106
en a bemutatott orak kozul a solar tuna-ra bizseregtem ra egy kicsit, de szerencsere 152-ert mar pont eleg draga ahhoz, hogy “jatszos” oranak megvegyem. -
phrenetiX
tag
Láttátok a kronometer nyári óra ajánló videóját? [link]
A srácok jól lehúzták szegény durot.
-
dzsi23
addikt
válasz
lazoltan #260019 üzenetére
Seiko VD57, korrekt szerkezet, bár egyszer én is tapasztaltam lötyögést, de az szerencsére elmúlt. Leeső mutatókkal még nem találkoztam. Mivel a szerkezetcsere nem oldotta meg, gondolhatnánk, hogy a mutatókon lett elméretezve a lyuk, de szerintem az nem egy év után derülne ki, hanem inkább egy hét.
#260018 Szirtimorc:
Vállalom a kockázatot... asszem. -
lazoltan
csendes tag
-
dzsi23
addikt
válasz
sipi83 #260000 üzenetére
Nekem ez a szíj nagyon nem jött be, főleg a csatja miatt, de az óra szép, méltó a 260000. hozzászóláshoz.
Januárban ~4700 hsz-t kellett bepótolnom, mert kihagytam egy fél évet.#259972 driv4r:
Megfogadtam, hogy évente csak 1 órát veszek... a januárt 2-vel indítottam, de gondoltam, belefér. Utána egész jól bírtam, egészen júniusig; ebben a hónapban kicsit megszaladt az egér a vásárlás gombok felé. -
tomsolo
addikt
hát milyen fostalicska órák ezek, éne az enyéimmel láncfűrészelek
-
dzsi23
addikt
válasz
lazoltan #260011 üzenetére
"erősebb kézmozdulattól is leeshetnek a mutatók"
Természetesen megeshet, de irodában azért ritkán fordul elő (bár bennem is megfordul néha, hogy szétverjem a hulladék irodai számítógépet, de szerintem levenném előtte az órámat
). Általában japán szerkezet van a Fossilokban, főleg a kvarcokban, szal nem nagyon kellene, hogy gond legyen velük, de ugye bármi elromolhat. Melyik típus pontosan az a Fossil?
-
lazoltan
csendes tag
válasz
Quartz51 #260007 üzenetére
Pedig csak 1 éves. A szervizben először visszatették a mutatókat, elhoztuk, majd meg aznap megállt. Visszavittük, cseréltek szerkezetet, de a hóba 1 hét után visszatért. Szerintük ez egy finommechanikai szerkezet, erősebb kézmozdulattól is leeshetnek a mutatók.
Nagyon nem álltam bele, mert tényleg van már egy új.
Mondjuk az órás hozzáállása nem volt valami szimpatikus, úgy csinált mintha Rolex alatt nem szívesen nyúlna semmihez, a csupa Quartz swatch-csal és Pulzarral teli kirakat között -
dzsi23
addikt
válasz
lazoltan #260003 üzenetére
Hű... oké, hogy nem esett le az óra, de mikróba sem tetted?
Gondolom, egy gombelem nem tud annyira felpúposodni, hogy lenyomja valahogy a szerkezetről a számlapot, pedig az megmagyarázná, miért potyognak le a mutatók. Mindenesetre bekukkantanék az óra belsejébe, mert ki tudja, mi okozza ezt... egy gonosz manó talán.
-
-
lazoltan
csendes tag
Szerintetek mennyire normális, hogy egy 60k Ft körüli (nem tudom a werk típusát) Fossil Quartz krono segédszámlapjáról csak úgy leesnek a mutatók miközben az egész szerkezet megáll, az óramutatók pedig lötyögni kezdenek teljesen átlagos irodai használat mellett? Nem esett le, nem flexeltünk vagy kalapáltunk benne.
-
Foose
addikt
Jól megfertőződtem ezzel az óra dologgal.... Nem sok szabadidőm van itthon,ilyenkor általában pc-n játszok. Most több napja azt veszem észre,hogy órák után keresek,olvasok. Kinetikus-automata,kronográf-kronométer....
Aztán egyszer csak este van,feküdni kell.
Ebből baj lesz
Azt még nem tudom pontosan,ha új órát veszek,kell-e nekem automata,vagy maradjak kvarcnál. Annyi fajta-féle-típusú-kinézetű óra van,hogy az borzalom
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest