Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
Léolo #186097 üzenetére
A honlapjuk szerint Ronda és Miyota kvarcokat használnak, ezek egyszerű, olcsó, megbízható szerkezetek, pl. nagyon sok tízezres Casioban is Miyota ketyeg. Csak az acéltokos óráik rendelkeznek minimális vízállósággal, a fából készülteket ködben is beázhatnak. Csodák nincsenek, tipikus divatórák.
-
Léolo
csendes tag
Sziasztok! Újként azt szeretném megkérdezni, hogy a Kerbholzról tud-e bárki bármit mondani. Leginkább persze, -- mivel ez már nem a 10 efts Casio kategória -- a minőségéről. Mennyire pontos óraművek vannak bennük, mennyire strapabíróak, eső, akármi, és akár személyes véleményeknek is örülnék a márkát illetően.
-
GumiPocok
újonc
Sziasztok!
BÚÉK mindenkinek!
Victorinox órákkal van valakinek tapasztalata Inox és az Infantry kvarc órák tetszenek, de nem tudom mennyire megbízhatóak! Külföldi oldalakon elég vegyes értékelést kaptak. -
A jomashoptól rendeltetek már Priority Mail International - al? Ilyen esetben mennyi idő alatt ér ide a csomag és hogy történik a vám-áfa megfizetése?
-
Aske
aktív tag
Sziasztok fiúk,
itt karórákról van szó általában.
Van valakinek esetleg ilyen mechanikus fali/asztali/hajó órája?
Az imént találtam ezt és baromira megtetszett, de elég sokba kerül ahhoz, hogy alaposan utánajárjak.
Van benn anyag, 12 köves, 8 nap járástartalék.
-
válasz
vadászcsiga #186085 üzenetére
Ha megfelelő a városkód és vesz jelet, átáll magától. Egyéb esetben 5 másodperc a beállítása.
-
DVDfun
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok óraguru, ezért előre is bocs, ha hülyeséget mondok vagy kérdezek. Érdekelnének a Seiko Spring Drive órái, azonban meglepődve tapasztaltam, hogy annak ellenére, hogy kb. 20 éve már bemutatták ezt a technológiát, még mindig milyen drága egy ilyen óra újonnan. (A drága persze egy relatív fogalom, nekem 1000 USD felett már minden óra drágának számít.) Ez szerintetek miért van? Melyik típus a legolcsóbb, melyiket érdemes keresgélni az új vagy használt órákkal foglalkozó helyeken?
-
válasz
vadászcsiga #186081 üzenetére
Ha nem vett jelet, átlövöd egy órával arrébb. Ha meg vesz jelet, semmi teendő velük. Nem is értem mit lehet ezzel szívni.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
sipi83 #186080 üzenetére
Kb nekem is ennyi idő múlva lett ujra. En még anno azokat a ma retronak nevezett, alumínium házas darabokat viseltem. Pontosabban 1 darabot. Többi inkább noname 7 zenés volt. G-m egy sem volt ezen kívül.
A rádiós vagy nem rádióshoz annyit, hogy így utólag lehet hogy az 5600-at választanám inkább. Ami szopás az óraátállításkor volt ezekkel a különböző Fb csoprtokban?! Hát... Elem bele azt' jól van
-
sipi83
aktív tag
válasz
vadászcsiga #186079 üzenetére
-
sipi83
aktív tag
válasz
vadászcsiga #186075 üzenetére
Igen, mondasz valamit. Lehet "kiöregedtünk" már az ilyesmiből.
Ha nem vagyok túl indiszkrét, akkor megkérdezhetném a csuklód méretét.
Hát még ilyesmit sem kérdeztem férfitől soha
Mondjuk van ebay-en G-5600-Enevetségesen olcsó áron, ez ha jól látom Solar, és ennyi, semmi radiojel stb. -
Dorian
félisten
BUÉK!
Órát szeretnék venni, maximális tájékozatlansággal, nem tudom mi a jó szerkezet, az elismert márkanév, ezt oszlatandó szeretnék tőletek a lentiek alapján néhány tippet, ajánlást, okosítást.
Szempontjaim:
A vásárlás oka elsősorban sznobizmus, illetve az, hogy ez az egyetlen ékszer-jellegű dolog, amit egy férfi felvehet, tehát nézzen ki jól és egy kicsit hozzáértő számára aki rá néz is legyen valamiféle presztízse, nyilván az árkategóriájában értelmezetten, ami 100 - max 150e Ft.
Felhúzogatni biztosan nem szereznék, mechanikustól is kicsit tartok.
Jellegében valami olyasmi arany-középutas megoldás kellene, ami egyaránt felvehető farmer-túracipőhöz és inghez is. Számlapja ne legyen túlságosan televágva mindenfélével, de a tök üres sem tetszik. Nagyon tetszenek a bőrszíjasok, bár akkor úszáshoz gondolom kilőve, de max strandra, nyaraláshoz, fürdőbe veszek valami olcsó ütivági második darabot.
Csuklóm kifejezetten vékony, így nem vagyok óriás-korona mániás. Mivel nem vitrinben fogom tartani, talán a zafír-üveg előnyösebb lenne a karctalanság miatt, nem tudom a kristályüvegek ebben mennyire jók.
Konkrétumok:
Ami nagyon tetszik, az a Certina DS Podium Precidrive barna bőrszíjjal és fehér számlappal, és ez még méretileg éppen nem túl nagy számomra, bár az oldalsó gombjai talán lehetnének kisebbek.
Más jellegűek, de nagyon tetszenek pl. a Zeppelin órák, nem tudom ezek mennyire jók, merthát a névadó szerkezetek is tudjuk, hogy végezték -
sipi83
aktív tag
válasz
Lauda #186073 üzenetére
Tudom, elsőnek az volt a cél.
Igazság szerint azt kéne eldöntenem elsőnek, hogy a szögletes(5600) vagy a sportosabb (6900, 8900) áll a jobban a csuklómon. Próbálni kell, nincs mese.
Utána már szinte gyerekjáték dönteni.
Ha valakinek van valami sportosabb darab attól szívesen megnéznék egy csuklófotót. -
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
2018-ban is dolgozik a vezérhangya!
Most befészkelte magát a gondolat, hogy csak kéne egy olcsóbb G-shock ütni-vágni.
Na most sikerült két modellre leszűkíteni a dolgot.
1. Casio G-Shock GR-8900-1ER - YouTube
Tetszik a formája, hogy kényelmesek a gombjai, de félek hogy nagy lenne.2. Casio DW-5600E-1 - ami szinte már topicóra lassan, és szinte a legjobb "beater watch" kb. ahogy olvasgatom a netet.
Én mégis a 8900 felé hajlok, csak meg kéne nézni hogy áll egy hasonló kerületű (nem, nem átmérőjű ) csuklón. Eddig kis csuklón találtam videókat és teszteket róla.
Még rágom a témát... -
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #186066 üzenetére
Inkább fordítva:
ha nem adod el, akkor megmarad. :-)
-
Empsepo
senior tag
válasz
gipsztigris #186047 üzenetére
A megmarad mit jelent?
-
Levmen
tag
Sziasztok!
Valakinek van személyes véleménye CASIO STANDARD MTP-1374D-1A típusú óráról? Fürdést mennyire bírja?
-
fagyalllo
őstag
válasz
Synergi #186052 üzenetére
Egyáltalán nem ismerem a régi IWC-ket, elképzelhető, hogy nem is létezett ilyen fekete számlappal, hanem a felújító döntött így. Lehet, hogy a tok se az eredeti, hanem mondjuk két órából csináltak egyet.
Az ilyen órákat balekok ill. ténylegesen hozzáértők veszik. Szerintem inkább nézegess új, modern órákat, ekkora keretből már hatalmas a választék, a kockázat jóval alacsonyabb. -
-
Synergi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék magamnak órát vásárolni, de mivel nem igazán vagyok a témában expert érdeklődnék, hogy mi a véleménetek erről az óráról, a szerkezetéről? Ami számomra nagyon fura, hogy lehet, hogy egy 60-as években készített óra "új" hordatlan állapotban van, ráadásul a márka árait ismerve, nekem nagyon kevésnek tűnik ez az ár és valami sumákságot sejtek mögötte.
Esetleges tapasztalataitokat, véleményeteket előre is köszönöm.
Az említett óra: [link]
-
Van egy kis gondom egy Bulovával. Precision chronograph szerkezetes. Az történt, hogy a percmutató 3 percet késik, de a másodperc mutató továbbra is tizedmp pontosan jár. És ezt már másodszor adja elő két hét alatt.
Először azt gondoltam, hogy valahogy kihúztam a koronát véletlenül, és pont olyan mázlival nyomtam vissza, hogy épp két perc késés jött össze. De most még egyszer, ráadásul nem is nyúltam a koronához. És még fizikai erőhatás sem érte, hogy esetleg átugorjon valahogy.
Esetleg az elem lehet az oka? A gyengülő elemet nem kellene jeleznie forgó helyett ugráló mp mutatóval? Akiknek van ilyen szerkezetes órája, az látott már hasonlót?
-
gipsztigris
addikt
válasz
Sungoo #186045 üzenetére
Köszi!
Ha megmarad, akkor az a hülye Küklopsz le fog ugrani róla, mert az rettentően idegesít.
Egyébként szép óra, de inkább úgy mondanám, hogy korrekt! A formatervezők nem szakították meg magukat, nincs benne semmi extra, a kerek az pont annyira kerek amennyire kell, a recés annyira recés amennyire szükséges, a felületek minősége, kidolgozása pedig prémium hatást kelt. Egyszóval korrekt! Nyilván nem egy Omega vagy roller, de ez sokkal jobban hozza a "Swiss Made" érzést mint a kocka Steini. -
knoxhu
senior tag
cheapestnatostraps.com-os csomagok átlagosan milyen gyorsan szoktak kézbesítésre kerülni?
-
Sungoo
addikt
válasz
gipsztigris #186043 üzenetére
Ismerős mutatók.
Na ez a méret a Te
mancsodrakezedre való!Gratula!
-
Redwoodtree
csendes tag
BUÉK!
Csatlakoztam a kompozit Casio szíjak rajongóinak széles hazai táborához
Szombaton érkezett az óra, és mielőtt valami visszafordíthatatlan történne elvinném egy nyomáspróbára. Ti hova szoktátok, mit javasoltok?
Köszönöm!
-
Shingen
addikt
BUÉK
-
nemeth989
senior tag
válasz
Sungoo #186037 üzenetére
carbon szíj az ár az vicces, sokkal olcsóbb volt.
-
válasz
alphaville #186031 üzenetére
És mi lesz, ha James Bondnak (vagy főleg ha nekem) palackos búvár felszerelésében kell menni egy elit partira, az öltöny pedig a búvárruha alatt van. Mindenre fel kellene készülni. Ez így nem jó
-
-
Szenzációs ez a kis seiko (SNZH53) és a liberty páros! Szerintem nagyon jól néznek ki együtt és kényelmes viselni.
A liberty tulajoktól szeretnék kérdezni. A szíj mennyire bírja a vizet? Szabad vele vízbe menni, vagy sem? Ha víz éri vegyem le és száradjon kicsit? Tisztítani mivel javasolt? Azért a bőrről rakódnak rá dolgok.
Köszönöm szépen!
-
fagyalllo
őstag
válasz
@mriya@ #186025 üzenetére
Főleg egy ilyen óránál, amit nem visz az ember uszodába, Balatonba, Adriába.
A Seiko valódi újdonságokkal kezdi az évet, megjelenik két új szerkezet is, GS vonalon a 9F kvarc GMT változata és a nagyobb tömegeket érintő, bár árban szintén nem alsó polcos 6L35. Utóbbiról még semmi konkrét infó nincs, a Presage családban tűnik fel és a 6R15 - 8L35 közötti űrt tölti ki.
-
Pc Laca
tag
Buék
-
Empsepo
senior tag
Boldog Új Évet minden óraszeretőnek!
-
DJosef
őstag
Boldog uj evet es egesz evre elegendo jarastartalekot mindenkinek!
-
ciryl65
csendes tag
válasz
alphaville #186008 üzenetére
Meg van, ha minden igaz.
Orient Star Chronograph WZ0011DY.
Betyár drága, de ugyanilyen minőség is egyben.
Boldog új évet mindenkinek! -
dik
őstag
B.U.É.K. mindenkinek!
-
ciryl65
csendes tag
válasz
alphaville #186008 üzenetére
B.Ú.É.K
Ennek meg lehetne tudni, mi a típus-száma?
Nagyon gyönyörű. Gondolom, nem egy olcsóság.
Köszi! -
BÚÉK mindenkinek!
(én reggelig szolgálatban....)
-
sipi83
aktív tag
B.U.É.K !
-
Sungoo
addikt
válasz
gipsztigris #186006 üzenetére
A magyar "szaküzletek" sem különbek, de egyébként egyetértek.
Alpha, ez nagyon szép!
-
krx21
nagyúr
BUÉK
-
gipsztigris
addikt
Az év utolsó napján itt leírom, hogy mi bacca a csőrömet!
Olvasom fészbukon a hirdetéseket, és meg vagyok döbbenve, hogy néhányan mennyire "éhesek".
Ebay/Watcheshalfprice eladótól veszik nyakra f@szra a sok refurbished Bulova órát és egyszerűen nem tudják már mennyit kérjenek érte.
Semmi bajom azzal, ha valaki tisztes haszonnal akarja értékesíteni a kintről behozott órákat, de amikor egy órát, szállítással, áfával és minden egyébbel 72-73 ezerből be lehet hozni, akkor 159 ezerért hirdetni garancia nélkül egy kicsit arcpirító. A belem kifordul az ilyen mocskoktól! Íratlan szabály, hogy mindenki annyiért árulja a portékát amennyiért akarja, és kibicnek nem illik beleugatni az "Istentiszteletbe", de valahol el kell mondani, ha bánt valami! Lehet, furán hangzik az én tollamból ez a kifakadás, hiszen én is adok el időnként órákat, de tudom mi a tisztesség! És sokan ezt a kifejezést még csak hírből sem ismerik.B.U.É.K. mindenkinek!
-
Spet
addikt
válasz
vadászcsiga #185999 üzenetére
Majd egyszer, talán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BMW topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max