Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganzer
aktív tag
Végre megjött
Első saját Casio-m. Gyanítom terepre tökéletes lesz. Rendeltem hozzá még egy sötétbarna textil szíjat, az majd még egyszer csak érkezik. Eskü, ránézek és vigyorgok mint egy kisgyerek.Kisiskolás koromban nagyon nagy vagánynak számított akinek volt valami hasonlója. Vagy egyáltalán Casio-ja.
-
Empsepo
senior tag
válasz
SOAD19 #220095 üzenetére
Amikor a lányom kicsi volt még 2012-13 környékén akkor találkoztam ezekkel az ízékkel.
Szerintem ez valahol konkrétan félelmetes egy horror téma csúcspontja lehetne egy-egy jelenet.
Az, hogy rommá volt anyagozva az a társaság vagy ember aki ezt kitalálta, nem kérdéses. -
Karcsiiik
csendes tag
válasz
Lev Abalkin #220087 üzenetére
Heló. Csak a szíjjat szórtam.Az óra gyárilag matt.
-
SOAD19
addikt
válasz
dzsi23 #220094 üzenetére
Sok sikert a vizsgához!
Anno mikor először láttam, ezt a mesét, csak néztem ki a fejemből, kerestem, hogy hol a kandi kamera (azért ez a hangeffekt is durva, nem mondom ki, hogy mire emlékeztet: [link]). Tudniillik, én akkoriban GI Joe-n, Dragon ballon, Tini nidzsákon szocializálódtam, úgyhogy kicsit nagy volt a kontraszt...
-
SOAD19
addikt
Urak! Ne ellenségeskedjetek, inkább gyertek és: [link]
-
dzsi23
addikt
válasz
csabulaxi #220088 üzenetére
Délben írtad, hogy 3 éve történt, akkor már megtaláltam, és elkezdtem olvasgatni; örülök, hogy lemaradtam a szétválásról (csak egy évvel később kezdtem órázni), de azért érdekes olvasni. Elképesztő, hogy ez így ebben a formában megtörtént, és hogy csak 1 embernek jutott eszébe, hogy ne "svájci" topik legyen, hanem "luxus" , de hiába volt meg a jó megoldás, ment tovább a vita. A szétválást én is jó ötletnek tartom, de a megvalósítás szörnyű volt.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
vadászcsiga #220084 üzenetére
utolsó ma témában
Az a 2 év az 1 év itt és fél év az exluzivban.
2016-10-27 [link] és 2017-10-27 [link] között tényleg nincs hozzászólásod itt a topicban
Az újban is csak a 2. héttől voltál aktív [link] .A szakítás, kettéválás innen olvasható [link] , hátha az újakat érdekli vagy van aki nosztalgiázni akar vagy csak érdekes ki mit mondott annak idején.
Igazából gon21 (miért volt nekem gonzi, dislexia?
) említett név szerint is téged [link] , ezért tartalak a válást szorgalmazók között. Arra meg már nem emlékszem melyik topicban volt az a pont, hogy berágtam rád és még az általad készített szíjat is inkább eladtam fillérekért, csak nehogy valami is hozzád kössön.
-
Empsepo
senior tag
válasz
dzsi23 #220057 üzenetére
Rájöttem!
Rosszul fogalmaztam nem össze-vissza vált.
A hiba persze nem az órában van.Nyomkodtam, mint a hülyegyerek és átállítottam a DST funkciót, ami a nyári időszámítást mutatja.
Kikapcsolt állapotban a digitális kijelző télit mutatja folyamatosan.
Lassan belejövök.Mulatságos ahogy magától pörög a mutató amikor állítom.
Számomra legalábbis érdekes. -
Sir Pocok
őstag
Téves
-
vadászcsiga
félisten
válasz
csabulaxi #220081 üzenetére
Megint csak fröcsögsz. Én akkor már 2 éve nem forumoztam, semmi közöm a szetvalashoz. Utólag olvastam mi volt.
Meg hát hová kellett volna felkuzdeniuk magukat, honnan tudod magánéletben hova jutottak? Egybe mosod ezt a virtuális teret a valósággal. Itt bárki bármilyennek kiadhatja magát.
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga #220080 üzenetére
-
csabulaxi
senior tag
válasz
vadászcsiga #220080 üzenetére
Május elsején állítottam a dátumot, akkor mivel nincs mp stop, 35 mp sietésre sikerült, ma 22 nap után 23 mp a sietés. igaz néha siet, néha késik.
Soha nem tartottam pontos szerkezetnek a 7s26-omat, ezért is lepődtem meg múltkor, hogy eltelt 2 hét és nem kell utána állítanom.
Erre jöttél a cosc-al.
Ami igazából sem volt itt soha hangoztatva.
Ha már kettéválás.
Akkor pont a kórházban feküdtem. Idén 3 éve, jó rá gondolni, hogy azóta is élek. Eszembe is jutott idén, ezért "nosztalgiából" visszaolvastam. Tanulságos.
Mert azóta sem lett igazatok.
Most is hányingernek tartom amit műveltetek.
Egyedül gonzi küzdötte fel magát és valamennyire wizard. Vele megcsináltattátok a piszkos munkát. -
vadászcsiga
félisten
válasz
csabulaxi #220070 üzenetére
Nem mondta senki hogy troll vagy de egyrészt 5 nap kevés, nézd meg 3-4 hét múlva, másrészt mp stop nélküli a werk úgyhogy hátrányból indul. Harmadrészt meg amit írtam, és amire Empeso öntudatosan reagált és engem nevezett trollnak, csak azok értik akik itt voltak a topik ketté szakadásakor, hiszen azért történt az egész mert minden a seikorol szólt, és az összes 7s "cosc" volt
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
tudtok mondani olyan helyet ahol esetleg még ma tudok venni 18 mm-es natoszíjat?
Vettem egy vintage órát és azonnal fel kell vennem.Köszi
-
Ganzer
aktív tag
Köszi srácok. Használtan még nem olyan vészes az ára
csodaszép óra számomra.
-
csabulaxi
senior tag
tudom szar fotók, nem látszik
hétfő: 15 mp sietés
szerda: 18 mp sietés
csütörtök: 23 mp sietés
péntek: 23 mp. sietés
5 nap alatt 8 mp. sietés azaz napi 1,6 mp az eltérés
többet nem akarok vele foglalkozni
nem állítottam sosem, hogy cosc vagy mi a faszom, de egy 7s26, 9 évesen is néha lehet akár a pontos járás közelében. szidtam és eleget, sőt ki is csúfoltam nyílvánosan
nem hiszem, hogy én lennék a trollkodó. -
dzsi23
addikt
válasz
csabulaxi #220058 üzenetére
Igen, én is csak divatból hordok nato szíjat, most lebuktam. Gumi szíjat is csak azért. A kényelem és a praktikum számomra irreleváns, inkább szenvedek csak azért, hogy divatos legyek.
Életemben nem láttam még nato szíjat élőben más emberen, de biztos az a divat.
Ja, boccs, 2 éve láttam egyet, oda is jött hozzám a srác, mert valószínűleg ő is ritkán találkozik nato szíjas emberrel, és már távolról levágta, hogy én is "órázok". -
-
csabulaxi
senior tag
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Eugene Roe #220050 üzenetére
Igazából nem volt rá szükségem soha, mert csak fémszíjas óráim voltak, azokon meg nem akartam cserélni. Most hogy lett két bőrszíjas is,felmerült bennem a cserélgetés lehetősége.
-
Bubaaa
aktív tag
Ti mivel cserélgetitek a szíjakat?
Van valami szerszám ehhez,amivel pikk-pakk kiszeditek a stiftet a tokfülből? Tegnap megcseréltem két órámon a szíjat,hát nem volt gyors művelet, egy pici csavarhúzóval
-
rbalint88
addikt
válasz
dzsi23 #220043 üzenetére
21cm csuklóval nem hiszem, hogy túl nagy lenne az SKX
pont azért adtam el, mert kicsit gyerekóra érzete volt. a natoval valószínű az volt a probléma, hogy nem szeretem, ha nagyon szoros a szíj, viszont üljön stabilan az óra. a régi Certinámat csak natoval hordom, azzal kényelmes, de annak normális, lefele konyuló tokfülei vannak. a SeiBond se kényelmes natoval, annak is egyenesek a fülei és úgy érzem, hogy billeg a szíjon a tok, plusz eléggé fejnehéz is az már a fémszíj nélkül, csak a naton. az egyedüli seiko búvár, ami kényelmes volt ilyen szíjjal, az a Sumo, mert az még nagyobb és laposabb, így nem érződött billegősnek.
-
Empsepo
senior tag
válasz
Empsepo #219557 üzenetére
Na sikerült életet lehelni bele, az órás pengén be is állította.
Jó kis óra ez, játszósnak megteszi.
A mindenféle funkcióit nyilván nem fogom használni, ( ez ilyen horgászoknak való meg mittomén) de amikor majd be kell állítanom gondban leszek az tuti.
Egyelőre fogalmam sincs hogy kéne... -
-
Veron
addikt
válasz
afrojack1 #220040 üzenetére
szerintem nincs olyan, hogy jobb.
az egyrészest sokkal könnyebb cserélni, nem kell hozzá szerszám. ellenben anyagtóól függően, csak nagyobb ívben tud csak átbukni a stiften.
a kétrészes viszont nem bújik be a tok alá, így semennyire sem emeli el a tokot a csuklótól.
személy szerint én a szimpla egyrészest kedvelem. -
afrojack1
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan egy seiko skx007k órának leszek a tulajdonosa, és kis segítséget szeretnék kérni a nato szíjakkal kapcsolatban hogy az egy vagy a két részes szíjak a jobbak? -
Karcsiiik
csendes tag
válasz
Polarstar #220034 üzenetére
Én csináltam sajátkezűleg.A szórópisztolyt is. Szóróanyag pedig jobb híjján a gyerek homokozójából.Régebben olvastam valamelyik órás topikban,hogy valaki üveggyöngyöt használt. Jó lenne tudni,hogy milyen szemcseméretűt használt és mennyire volt tartós a matt felület.
-
@mriya@
őstag
válasz
Rastaman17 #220024 üzenetére
A fényes fehér alatt milyen színű?
-
fakekorom
tag
válasz
dzsi23 #219864 üzenetére
köszönöm
épp ma foglalkoztam az enyémmel. én először sima varrótűvel átszúrtam, aztán felhevített mini csavarhúzót dugtam át. nem lett szép, de mivel a csuklóm belső felén van + ott a csat és a bújtató, nem vészes. be kell, hogy valljam, annak ellenére, hogy a CNS vevőszolgálata szerintem 0, meg fel kell készülni egy kis barkácsra, újra vennék
korábban én olcsó kínai, perlonnak nevevezett szíjat főztem, annak nem segített (rosszabb sem lett) -
Rastaman17
csendes tag
válasz
Empsepo #220009 üzenetére
Majd figyelem a töltöttségjelzőt, aztán kiderül. Mondjuk az plusz pont, hogy annyira nem érzékeny, hogy minden karmozdulatra bekapcsoljon.
dzsi: A sárgulás az égésgátló, brómtartalmú adalék miatt van (O2 +UV hatására jelenik meg) Ha előjön, elvileg hidrogén-peroxiddal lehet kezelni. Ennél talán nagyobb probléma, hogy idővel, sok hasznalat után a sarkokon, éleken a fényes fehér réteg elkezd lekopni. Ha nagyon ronda lesz, és nem lehet vele mit kezdeni, max lecserélem a külsejét és a szíjat. Ez viszont még messze van, úgyhogy egyelőre örömmel hordom!
-
dzsi23
addikt
válasz
Eugene Roe #220022 üzenetére
"...de árról nem volt szó..." - [link]
-
dzsi23
addikt
válasz
Amatőr123456 #220012 üzenetére
A Triton is zafíros, a Star 50 Diver is, sok Seiko is zafíros, a svácjiak között is sok zafíros van, de árról nem volt szó, így felesleges sorolni.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Kereskedő, azt dícséri, ami van. Nem fogja azt mondani, hogy menj haza és rendelj egy microbrandet feleannyiért, de zafírral
Ha odaverős ember vagy, akkor esetleg gondolkozhatsz ezen, de a párom a hardlexet is betörte lépcsőház-korlát szélén. Karcolni viszont mindenki karcol előbb, utóbb
-
fagyalllo
őstag
válasz
Azonos vastagságú üveg esetén valószínűleg helytálló, de lehet úgy méretezni azt a zafírt, hogy bírja a strapát. Tokunaga Ikuo is azt mondta egy interjúban, hogy jobb a zafír búvárba, csak az olcsósága miatt használtak inkább hardlexet.
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
Sir Pocok #219992 üzenetére
Szia, Orient Mako 3. zafíros, kisebb méretű (42mm) és az ára is kedvező, 72-95eFt boltban.Azt mondják mivel törékenyebb mint az ásványi üveg, ezért búvárba nem célszerű tenni!? Mondjuk nem sokan búvárkodnak azok közül, akik divert vesznek, így a tenger mélyén a sziklához verés ritkán fordul elő
-
dzsi23
addikt
válasz
Rastaman17 #220008 üzenetére
Nem fog sárgulni a fehér műanyag? Van ennek valami ellenszere?
-
Empsepo
senior tag
válasz
Rastaman17 #220008 üzenetére
Csak arra figyelj, hogy ha jól tudom, az ilyen világítós funkciók jelentősen merítik az elemet.
De ennél a típusnál nem biztos, hogy így van.
Majd a szakik megmondják. -
Rastaman17
csendes tag
válasz
Csari93 #219999 üzenetére
Köszi! Nehéz úgy fotózni, hogy látszódjon az idő rajta, de élőben leolvasni sokkal egyszerűbb (plusz be lehet állítani, hogy ha felemeled a karod, ahogy ránéznél az órára, akkor bekapcsolja a világítást). Nyilván egy nem negatív kijelzőst könnyebben le lehet olvasni, de engem pont ez a kontraszt (fehér szíj, fekete kijelző) fogott meg benne. Shopping in Japan oldalról rendeltem, ott láttam legolcsóbban (191$ szállítással együtt, +vám, áfa+a dhl 6000Ft-os járuléka, vagy mi..). Szóval egészen sok lett a végére (szerintem), de alig lehet kapni, talán összesen 3 japán eladónál láttam, ennél csak drágábban. Meg nem is mostani modell, úgyhogy mindenképp meg akartam szerezni. Amúgy nagyon bejön, mióta megjött, csak ezt hordom, és egy csomóan dícsérik
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #213508 üzenetére
Nem tudom, de én nem értem, hogy búvár óráknál vagy pl. a saját Glycine órámnál is, ami Combat elnevezést kapott, miért alkalmaznak polírozott szemeket a fém szíjaknál. Szerintem, ezekhez a stílusú órákhoz abszolút nem illik a polír, mármint a szíjon, a tokon minimális kis polír még elmegy. Részben polírozott szíjat, én inkább csak dress watchnál tudom elképzelni.
Én Hantossal szálhúzattam is a polírozott szemeket.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest