Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktg3
őstag
válasz
vadászcsiga #158096 üzenetére
Hú basszus, jó sokat vezethetsz.
Úgy tűnik itthon a kézi húzósokat fogom hordani.
-
ktg3
őstag
Súlyos 1st world problémám adódott. Ugye home office-ban vagyok és annyira nem mozgok itthon napközben a lakásba, hogy hiába van rajtam egész nap az automata óráim közül valamelyik van olyan, hogy szimplán megáll, mert nem mozgatom eleget.
Elején arra gondoltam, hogy valami gond van, vagy szimplán rájuk férne egy szerviz, de óraforgatóban mindegyik hibátlanul megy. Ha pedig a kezemen hordtam, akkor több darab is megállt már.
Elég nagy fail -
evo87
őstag
-
TimeCenter
tag
válasz
von toth #158087 üzenetére
von toth:
Sok SLAVA ébresztőórát javítottam a 80-as évek végén. A konstrukció jó, de hátránya az ütésbiztosítás hiánya a billegőnél, így a "legkisebb" leejtésre is eltörik a billegő tengelye. Jó viszont, hogy "sok" kőcsapágy van benne, ami pedig nem rubin az könnyen cserélhető. -
von toth
tag
válasz
TimeCenter #158080 üzenetére
Akkor ezek szerint viszonlag jó konstrukció lehet. Én teszem hozzá (bár anyagminőségre nem tudok mit mondani ,mert nem értek hozzá) a Slava 2418 (azt hiszem ez volt a dupla rugóházas 26 köves) is jó szerkezetnek tűnt..
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
TimeCenter #158078 üzenetére
TimeCenter, Kvazy :
Köszönöm! Neki fogok állni egyszer, nem cél a tökéletes javítás. Funkcionálisan már nem használom őket, amióta az NDK-s kvarcok bejöttek. Mindig idegesített a vekkerek ketyegése. Karóránál viszont nagyon szeretem hallgatni.
Bazsi101 : Bocs az offért. -
törölt tag
válasz
TimeCenter #158078 üzenetére
Ezt az órát is azért kaptam, hogy biztos azért nem megy mert kikoptak a csapok és meg tudják mutatni, hogy hogyan kell összehúzni a lyukakat. Szinte hibátlan volt az összes lyuk csak ki kellett takarítani.
Köszönöm a felvilágosítást én is, most már ezt is tudom.
-
TimeCenter
tag
válasz
von toth #158076 üzenetére
von toth:
A Slava ébresztőórában svájci szabadhorgony gátszerkezet található, mint a legtöbb mechanikus karórában. A többi ( MOM , RUHLA, VITYAZ, ... ) ébresztőórában peckes gátszerkezet van. Így a Slava ébresztőóra kicsit hasonlít egy zsebóra szerkezetre. A SLAVA ébresztőnél külön hidakhoz került a billegő, a horgony és a gátkerék, valamint a járó és az ébresztő kerékrendszer. Ez is a karórák jellemzője, hogy külön hidak alatt vannak a kerekek. -
törölt tag
válasz
von toth #158076 üzenetére
Nem tudom pontosan majd kiderül de állítólag a felépítése és a logikája úgy van megcsinálva mint a karórákba. Ezért is ez az óra van a vizsgán.
Ezt az órát szétszedtem vagy 5x és össze is raktam, az utolsó alkalommal ki lett pucolva és be lett olajozva.
Nem lett még beállítva mert meg kell nézni, hogy merre kell de 3-4 percet sietett tegnapra így elsőre.Elvileg a tanfolyam is úgy van felépítve, hogy falióra, csörgő óra és utána csak a karóra. Az is kettőbe van, van a kvarc és utána a mechanikus.
-
TimeCenter
tag
válasz
5-ös kezelő #158074 üzenetére
5-ös kezelő:
Az ilyen régebbi, sokat használt ébresztőórákat nem elég "kitisztítani", mert a csapok kő nélküli csapágyban forogtak, általában gyenge minőségű ( NDK ) olajban. A csapágy kikopott, ezt össze kell "húzni", visszaállítani az eredeti centrális távolságot, mert egyébként nem sokat ér a "javítás". -
törölt tag
válasz
Én ugye szívatásra vagyok bent ítélve
ezért a tisztítás menete: Fogkefe, benzin (nem tudom a nevét) de jó a zippo benzin is, fogpiszkáló a lyukakba és rongy. Minden egyes alkatrészt és a kerekek fogait is egyesével benzines fogkefével megpucolni, a lyukakat benzines fogpiszkálóval átdörzsölni, és ha kell akkor a fogakat is egyesével fogpiszkálóval áthúzkodni. A nagyobb alkatrészeket ronggyal átmosni.
-
von toth
tag
válasz
#17803776 #158063 üzenetére
Dehogynem, toljad csak a képeket, órás fórum ez, nem hi-fi klub. Egyébként amikor elkezdtem a szerelgetést, nekem is azt tanácsolták, hogy primitívebb felépítésű csörgőórákkal, egyszerű faliórákkal kezdjem, aztán haladjak 'lejjebb' -nyilván a folyamatosan törpülő alkatrészek miatt.
Ha lesz időm -vagy úgy hozza a sors- én is belépek ebbe a klubba.
Amúgy mennyire megbízhatóak ezek az órák?
Az, hogy a slava asztali óra meg karóra szerkezetileg ugyanaz, azon mit értenek? Mert szerintem azért egy kicsit túlzás.
-
Bazsi101
tag
válasz
Nem lehetne hogy leszálljunk az aktuálpolitika buszáról?
Csak úgy néha....
-
5-ös kezelő
senior tag
-
törölt tag
válasz
5-ös kezelő #158070 üzenetére
Azt mondták, hogy a Slava óra szinte ugyan az belül mint egy karóra csak nagyba. Az is a vizsga része lesz ezért kapok olyan órát is és ha szétszedem biztos, hogy sok képet fogok csinálni.
-
-
törölt tag
válasz
alphaville #158067 üzenetére
-
alphaville
aktív tag
válasz
#17803776 #158063 üzenetére
Èdesanyám dolgozott a dunaújvárosi MOM-ban a '80-as èvek első felèben. Ilyen vagy hasonló csörgőórákat szerelte/szereltèk össze. Emlèkszem, gyerekkènt minden èvben egy adott napon bevihetett magával a munkahelyère. Reggel hat órára èrkeztünk, ès dèlután kettőig a többi dolgozó gyermekèvel felnőtt felügyelete mellett bejártuk a gyárat, üzemrèszeket. A munkaidő vègeztèvel öltöző, 4-es busz, irány az otthon. Egy alkalommal miután haza èrtünk az átmulatott gyárlátogatás után, èdesanyám megsejtve az arcomon parázsló kèjmosoly valódi forrását, kipakoltatta ruháim zeg-zugát. Nem kevesebb mint a MOM három heti teljes csörgőóra gyártásának alkatrèszèt privatizáltam ki a Trapper zsebeiben. De mi emelkedettebb dolog lehet gyermekszemmel az asztalon zúgó-búgó-pörgő óriás MOM-os fogaskerekeknèl?
-
Kbali
nagyúr
Volt már? Magyar, de egy kicsit drága.
-
fagyalllo
őstag
Marika Militare
De hogy óra is legyen:
kvazy: az elemcserét se kell lebecsülni, vannak nagyon nem nyilvánvaló esetek is: Seiko 8F32 perpetual videó
-
5-ös kezelő
senior tag
A kisebbiket akkor vedd, ha 16 cm v kisebb a csuklód. A méreténél kisebbnek látszik optikailag. Amúgy jó kis automata mindkettő. Hordd minden nap legalább 12 órán át, különben nem leszel boldog vele - vagy válassz kvarcot. Ha több lenne a kereted, 4r36-os szerkezetűt ajánlanék - kézzel is tudsz húzni rajta. Kicsit drágább a Certina Powermatic 80 szerkezete, az 3 napig elég pontosan jár.
Csabulaxi : Köszi, hallottam a 92.9 -en tegnap, h új szelek fújnak. Kérdés, a nemzeti oligarcháink otthagyják-e a koncot? Sztem csak időhúzás, se buszuk, se embereik. A hasznot vinnék csak.
Tulku : Egy jó Seiko 5-öst nem kell állítgatni. Ha jól van beszabályozva, elég figyelni rá, és a pár mp-es napi eltérést kompenzálni lehet több v kevesebb hordással, megfelelő helyzetben történő lerakással éjszakára. Nekem ez bőven elég, nem kell olyan precíz /és méregdrága/ svájci szerkezet, ami állandóan, 6 pozícióban pontos. Ha a piszkos anyagiak nem számítanának, akkor persze máshogy állnék hozzá. De melóba egy jó Seiko automata bőven elegendő, pedig köztudott, h nem szeretem az 5s/nap értéknél nagyobb eltérést. Azért is vagyok mostanában igen boldog, mert az SNZG71-em végre szerethetően pontosan jár viselés közben (1-2s/nap max.). Letéve siet lapjával, élére állítva hangyányit késik. A teljesen pontos óra számomra unalmas.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
imcsoo #158038 üzenetére
Egy női órát mindenképp.
Kérdés hogy ilyen a stílusa, vagy inkább mondjuk efféle. Valamint rendelkezésedre áll-e egy kisebb afrikai ország költségvetése, vagy meg akarod úszni tízezerből? -
imcsoo
aktív tag
Sziasztok! Barátnőmet karácsonykor egy órával szeretném meglepni. Mit ajánlotok egy 20 éves lánynak?
-
Aske
aktív tag
válasz
vadászcsiga #158027 üzenetére
-
vadászcsiga
félisten
válasz
g0n21 #158028 üzenetére
/5517. Vagy legújabban a piros háromszöges kisárgult indexes 6538.
De ketté kell osztani a dolgokat. Vannak órák amik csak képen tetszenek, ilyenek ezek is. Semmi esély hogy valaha hozzájutok egyhez is, ha csak el nem adom a lakást es az is valamivel több mint a felére lenne csak elég. Meg amúgy sem hordanek egy 40 milliós órat, bár van rá példa. Marcus Weber a vintage Rolex csoportból rendszeresen fotózza kézen, erre-arra. -
g0n21
senior tag
válasz
vadászcsiga #158021 üzenetére
5513 Mil sub?
(#158018) 7s26c
Akkor nagy bundáskenyér fanok lehettek, mert szendvics számlap, meg panír...
-
Skimaster
senior tag
válasz
WiZARD #158020 üzenetére
Semmi gond, nyilván nem befektetés egy óra, nekem sem azért van. Igen feltételezés, de úgy érzem nem járok messze a valóságtól.
Van Mohácson egy tagnak olyan chrono PO, mint a tiéd, és ő esküszik rá, hogy most kell saját szerkezetes Omegát venni, mert csak nyerni tudsz vele... Mondtam neki, hogy ők, majd ha lesz újabb bő 1 millám órára, az lesz a következő...
-
krx21
nagyúr
-
Skimaster
senior tag
-
fagyalllo
őstag
válasz
ronin s8 #158013 üzenetére
A saját honlapjukon lévő idővonalról vettem.
Csináltak egy eladható, értékálló brandet... = rizsa -
fagyalllo
őstag
válasz
g0n21 #158008 üzenetére
Ha a rizsától megszabadítjuk, akkor kb. kikevertek egy rádiumos és tríciumos világítós festéket, faragtak két szép tokot, az egyikre készítettek egyedi koronazárat, leszerződtek a haditengerészettel. Utána a szokásos felvásárol, elköltözik, gyárat alapít, beolvad, feltörekszik, 145 évvel az alapítás után elkészíti első saját szerkezetét...
-
ronin s8
senior tag
válasz
von toth #157985 üzenetére
Szerintem ez teljesen független a minőségtől, és azt nem is szabad belekeverni. Ez egyszerűen csak marketing.
Jussunk már túl azon, hogy ez vagy az jobb, több a másiknál. Egyes márkák ebben jók, mások abban, megint mások amabban. Az eladhatóság alapja a minőség, és a prémium szegmensben (márpedig a kiindulási GS az) az megkérdőjelezhetetlen. Azon túl pedig az, ahogy ill. hogy tudja a potenciális vevőket megszólítani.
-
g0n21
senior tag
válasz
vadászcsiga #158003 üzenetére
Bredán Dávid (ablogtowatch) írt egy cikksorozatot ikonikus karórák címmel az óra és ékszer magazinba, amiben szerepel a Panerai is.
Leszek olyan kedves és éjjel csinálok nektek pdf-et, nehogy csiga f.sza megdörzsölődjön a papíron... -
von toth
tag
Tessék Panerai történelem
-
C0RVUS
tag
válasz
vadászcsiga #158003 üzenetére
A google-on?
-
Bazsi101
tag
válasz
phranxinatra #158001 üzenetére
Galamb meg a sakk....
-
vadászcsiga
félisten
válasz
phranxinatra #158001 üzenetére
Ekkorát
Ír a fszom. Nézz utána.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
vadászcsiga #157993 üzenetére
Mekkora történelmet? Tényleg írhatnál már egyszer valami konkrétumot, mert ez így nettó mellébeszélés.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi