Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof01
veterán
Kinéztem egy Timex T2N700 Intelligent Quartz™-ot, itthon 40eFT alatt nem találtam, de eBay-en, UK-ből meglenne 27-28eft-ból. Nagyon csábító. Megéri szerintetek? Lehet ennél olcsóbban valahol? [link]
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
fagyalllo #192082 üzenetére
Na köszi, a napokban örvendeztem, mert pont egy éve lenne június elején, hogy nem vettem órát, de felszakadtak a régi sebek, csak kell egy ilyen...
Még egy mod ötletem is van, de előbb legyen meg maga az óra...
Creationwatches-nél kedvezőbb beszerzési forrás van jelenleg? -
Prof01
veterán
válasz
5-ös kezelő #192080 üzenetére
Köszi!
A linkelt oldalnál kell még egyéb plusz költségekkel számolni az ingyenes szállításon felül? Vám jön még rá?(#192085) mbela69 : Nagyon jól tetted, szép darab!
-
válasz
Dyrtyho #192094 üzenetére
Hirtelen felindulásból vettem (túl olcsón adták). Tetszett az óra, a sötét számlap és a fehér mutatók. Sajnos a többi részével nem tudtam megbarátkozni. Nekem a letisztult, egyszerű számlapok jönnek be, max. három mutatóval. Itt a mostani órám, erről már jobban látod, mennyivel másabb stílus. Még ez sem tökéletes, mert fehér számlapra inkább fekete mutatókat és indexeket szeretnék, vagy fekete számlapon fehér mutatók.
-
Csigusz 1
aktív tag
-
Dyrtyho
őstag
Nyugtassatok meg, hogy az ilyen óráknak cserélhető a műanyag szíja, mert nekem személy szerint az óra dizánja tetszik, csak a szíja nem, és lehet később cserélném egy NATO-s szíjra
-
evo87
őstag
Ha valakinek van elfekvőben, eladó Super Engineer II szíja, akkor legyen kedves dobjon egy privit.
-
BAti77
aktív tag
SII NH35 werkkel szerelt órám nem volt, csak hasonló 4R36-os. Attól jobbnak tartom a Miyota 9015-öt, mert sokkal stabilabb , egyenletes járást produkált. A Seiko 4R36-ot beszabályozni sem lehetett olyan pontosra, horométeren egyenetlen volt a lengése (új SRP777), bár kézen tudott egész pontos lenni, de hosszú távon hordva is szerintem a 9015 a jobb...
-
pulutodurumo
őstag
válasz
-Ben- #192087 üzenetére
Ha sokáig akarod használni, akkor az öt évet illik betartani. Ha vízbe is akarod vinni, akkor viszont 1-2 évente érdemes nyomáspróbát csináltatni, tömítéseket ellenőrizni / cserélni.
Az állásról megoszlanak a vélemények, de ha egy-két hetente megrázod hogy menjen egy-egy napot, azzal biztos nem ártasz neki. Végül is ezeket a szerkezeteket úgy tervezték meg, hogy minimum 4-5 évig 0-24 járjanak az év minden napján. -
-Ben-
veterán
Hamarosan (végre) meglesz az első automatám.
Nektek mi a véleményetek, milyen időközönként kell pucoltatni? Eléggé nagy a „szórás”, ahogy nézem. Van ahol 4-5 évet írnak, látni olyat is, hogy 10 évnél előbb felesleges, de hallottam már azt is, hogy akkor kell vele foglalkozni, ha nagyon pontatlanná válik/vagy megáll.
Ha előfordul, hogy bizonyos okokból kifolyólag hónapokig egyáltalán nem használom, az árt a szerkezetnek? -
Veron
addikt
válasz
Tenyleg picinek hat a rövid L2L táv és a felületkezelés miatt, de szerintem a 16cm-es ajánlás a csuklóméretet illetően kicsit szigorú. Egyéni vérmérséklettől függően ki lehet azt tolni felfelé (meg lefelé is). Viszont az átmérőjéhez képest vastag óra és ezt az érzetet csak növeli, hogy a tokfülek alsó síkja a tok aljánál magasabban van.
-
mbela69
csendes tag
válasz
fagyalllo #192082 üzenetére
nekem nagyon tetszenek a Seiko 5 modellek és pláne imponál, amit bírnak. egy rövid történet (ami közelebb vitt, hogy megint egy Seiko 5 legyen, némileg tudatosabb vásárlással).
az első automata karórámat (pontosan nem emlékszem), de kb 30 éve vásároltam. nagyon mostohán bántam vele. hol hordtam, hol nem, hol itt hányódott, hol ott. szervizelve, a legutóbbi időkig nem volt. az említett órát gyakorlatilag tini fejjel vásároltam, mit sem tudva az automata órák lelkéről. nagyon tetszett az óra, de nem tetszett a pontatlansága (mondom mit sem tudva a dolgok mibenlétéről). legutóbb (3 éve) a volt feleségem hívott fel, hogy a pincéjükben egy dobozban talált két órát. az öreg Seiko 5-öt és egy öreg Marvint. Nosza ide velük. Ekkor csodálkoztam rá megint a régi seikom-ra. karcos üveg, karcos tok, elromlott dátum számláló, erős rázogatásra némi életjel, néhány órás járás. eldöntöttem, hogy feltámasztatom, ha lehet. első lépésben (sajnos nem olyan óráshoz került, aki a szerkezettel sokat foglalkozott volna) a dátum dolgait megjavították, majd üveget cseréltettem rajta. valami felületes tisztítás kapott, de gyalázatosan rossz volt a járástartaléka (a pontossága 15-30 mp/nap, amivel elvoltam. másik órás a fővárosban. gondos, precíz ember. darabokra szedte, alapos tisztítás, kenés, tok és szíjpolírozás, beszabályozás. az egész saga benne volt vagy 30 ezer forintba, de nem bántam meg. öreg órám visszakapta régi fényét, megértettem a lényegét és az automata órák értelmét.
nemsokára társa lesz a Mini Sumo.
(telefonos, hirtelen felindulásból elkövetett kép) -
csabulaxi
senior tag
nem web shop
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
vadger #192078 üzenetére
24 kövest keress, az már mp stoppos és kézzel is húzható. Előny, ha nem hordod minden nap. Ha vékony a csuklód, olyat nézz, aminek a "lug to lug" nem több 46mm-nél. Pl. az srp307 ugyan 43mm-es tokkal bír cca., de a lehajló rövid fülek miatt kényelmes mindenkinek. És szerelem legyen, dobogtassa meg a szíved, ha ránézel.
Prof01 : Jó óra, de csak 16cm alatti csuklóra javasolnám - igen kicsinek hat optikailag.[link]
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Újoncként lépnék be a mechanikus órások világába, egy olcsóbb modellel. YT-on nézegettem videókat és itt a fórumon visszaolvasva is többen dicsértétek a Seiko 5 SNK809 karórát a kiemelkedő ár/érték aránya miatt.
Idehaza egyedül a fémszíjas modellt találtam nagyon magas 40-50eFt-os árakon, míg USA-ban 50-60$-ért adogatják őket. Néztem amazon.com-on, de jelenleg nincs akciózva, egyedül a zöld változata van jó áron (55$), ami vámmal, szállítással együtt 21-22eFt-ra jönne ki.
Néztem ebay-en, szintén 20-22eFt körül adják őket, de eléggé összevissza látok fémszíjast és textilszíjasat is, szinte mind doboz és papírok nélkül, szóval az eredetiségükről sem vagyok meggyőződve.
Tudnátok segíteni benne, hogy honnan lehet a legkedvezőbb áron, de biztosan eredeti darabhoz hozzájutni?
Köszönöm előre is! -
vadger
tag
Sziasztok! Nemrég kaptam egy Bering Automatic 16243-227 órát, ennek örömére úgy döntöttem, kell még egy automata óra, így laikusként egy sportosabb fazont szeretnék, Seiko diver-t néztem ki, ami tetszik és még számomra vállalható ára van.
Viszont több nagyon hasonló kinézetű órát is találtam, nem teljesen értem mi a különbség. Illetve tudnátok ajánlani helyet, ahol ezeket megtalálom, és fel tudom próbálni?
SNZF17
SKX007
SNZH55Köszönöm!
-
oimuka
tag
Vélemények erről az óráról? Csak öltöny mellé ajánlott, vagy sportosabb öltözékhez is? A linken több kép is van. 43 kiló az ára féláron.
[link] -
vzsryl
nagyúr
válasz
@mriya@ #192065 üzenetére
Az csak 50m-es, és mindenhol azt írják, hogy max eső és kézmosás. Ebben a topikban is csak ilyen infót olvastam az 50m-es órákról.
Most kérek egy kis megerősítést, mert a Citizen-t már megrendeltem, és nagyon jó áron kapom.
Az Orientet leghamarabb 22-én tudnám megvenni, mert akkor megyek legközelebb Pestre, szóval győzött a szép óra a gyönyörű ellen. -
ricsik
őstag
válasz
gipsztigris #192062 üzenetére
Miből derül ki, hogy az ár tartalmazza e az összes költséget, áfa, vám stb?
Amazonról még nem rendeltem, de ott van ilyen nem? -
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
vzsryl #192050 üzenetére
Múltkori tanácsod után néztem Casio-kat, de egyet se láttam a büdzsé kategóriában, amit felhúznék, tehát maradt a kompromisszum.
Valami Szerencsi gyerek árul a FB csoportban olcsó játszósokat...
Én inkább ezekben strandolnék mint abban a szép Citiben.
-
Dyrtyho
őstag
Gondban vagyok óra vásárlás terén, ami szám szerint a 3. vagy 4. órám lesz, fene se számolja, a lényeg hogy chrono méter függőségben szenvedek
Viccen kivül, ti melyik órát vennétek meg a helyemben ? Árban teljesen egyeznek
1. Casio Edifice ERA-600L-2A
2. Casio Edifice EFR-557TRP-1A
-
vzsryl
nagyúr
válasz
fagyalllo #192049 üzenetére
Pihenni járok strandra, nagyrészt 36-38°C-os vízbe mártózom.
Anno a gagyi Q&Q órámnak se kottyant meg a dolog.
Btw. tengervízhez hogy állnak ezek az órák?Szerk.: Múltkori tanácsod után néztem Casio-kat, de egyet se láttam a büdzsé kategóriában, amit felhúznék, tehát maradt a kompromisszum.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
vzsryl #191879 üzenetére
Végül rá esett a választás: Citizen Corso BM7251-53L
Hét vége felé fog megérkezni.Van egy jó barátom, aki azt mondta, hogy sorba fognak jönni a következő órák, mert a sógora is így kezdte, mint én, csak akart egy korrekt ketyerét, aztán van már egy 20-30 darabból álló kollekciója.
Igaza lett, mert a következő projekt az ez lesz: Orient Golden Eye II AG03001DAzért nem kezdek az Orient-tel, mert nem "strandálló", és most szezon előtt ez nagyon fontos szempont.
Jól gondolom, hogy nagyon nem tudok mellényúlni ezekkel az órákkal?
-
rbalint88
addikt
Megjott usankabol az ismeros, meghozta a harom orat, amit kertunk (doboz nelkul, mindegy). Jott asszonynak egy nixon time teller 26mm, 25 dollarert jo vetel volt, de nagyon pici, eloben teljesen jatekora
Sogornak jott egy seiko recraft, kek szamlap, barna bor szij, az is rendben van, az en fulemnek kicsit hangosan huz. Szep kidolgozasu ora, egyetlen dolog faj, a seiko felirat a szamlapon nem rakott, hanem csak tamponnyomott, mikozben az indexek rendesen meg vannk csinalva. Mondjuk 100dollarert ez boven belefer, csak igy picit kilog a lolab
meg jott nekem egy skx007, szep es jo, jatszos buvarnak tokeletes lesz. A tok es a jubilee szij fasza, a szamlap meg ugye celszeruseg (leolvashatosag, lume) miatt olyan, amilyen. Nem lett szerelem, de alapvetoen tetszik, valoszinu meg is marad egy darabig.
-
BAti77
aktív tag
A saját tapasztalatom az a Miyota 9015-el, hogy gyárilag nem figyelnek a túlzott beszabályozásra, de ezt könnyen lehet orvosolni. Jól szabályozható COSC értéken belülre és a beállítást hosszú távon is megtartja. Külső (hőmérséklet, mechanikai) behatásokra a járás kevésbé hektikusan reagál, meglepően stabil, masszív szerkezet japán létére. A 8-as Miyota viszont közel sem tud ilyen tulajdonságokkal büszkélkedni, se felépítés, se kidolgozottság, se a járást érintő tulajdonságok terén...
-
válasz
pulutodurumo #192029 üzenetére
Azért tegyük hozzá hogy a Khurabhuri iszonyat üt kinézetben és bizony nem Seiko 5.
Még mindig gondolkodom egy ilyenen. -
gipsztigris
addikt
válasz
pulutodurumo #192033 üzenetére
Pont erre gondoltam, hogy egy kissé bazári a kinézete ezzel az arany színnel!
De persze kinek a pap, kinek pedig a paplan.
-
fagyalllo
őstag
válasz
pulutodurumo #192033 üzenetére
Na, azt még nem is néztem, köszi!
Fel is iratkoztam rá, így már savagegeese nem unatkozik egyedül.
-
bence0929
tag
válasz
gipsztigris #191993 üzenetére
Uhh, Victorinox-ék kifúrják mindkét lukat, így a kaucsukoshoz is tudnék rendelni egy óra áráért gyári fémszíjat
-
fagyalllo
őstag
Rendes fotók és rövid bemutató az új acéltokos G-Shockról: [link]
Nagyon tetszik a masszív rugós stiftekkel összekapcsolt szíj, pofonegyszerűen szerelhető és bolondbiztos. -
Land
veterán
válasz
pulutodurumo #192024 üzenetére
Igen áfával, vámmal már sok. Akkor inkább 210 dolcsiért EU-ból Phoibos Wave Master vagy Reef Master.
-
válasz
pulutodurumo #192024 üzenetére
Teljesen jó az ár. Ingyen csak nem fogják elküldeni neked.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
doka03 #192016 üzenetére
Át kell nézni a jogszabályokat, mielőtt balhézna az ember. Gondolom, ha nem javítható a termék, vagy csak gazdaságtalanul, akkor kérhető a csere /72 órán túl/. Utálom a duál kijelzősöket, persze az enyémet kivéve.
[link] Talán csak egy AR bevonat hiányzik a belsejéről, h lássam is szürkület után. -
M.Sanya
újonc
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a forrást? http://www.mastersintime.com/us/en/seiko-stainless-steel-bracelet-m0ev214j0.htm
Mennyire megbízható? -
Land
veterán
válasz
pulutodurumo #192015 üzenetére
A hétvégére ígérte a Helm Khuraburi, illetve a Helm Vanuatu vs Khuraburi tesztet. Előbbiről már csinált videót "Best watch under 300 dollars" címmel.
-
-
doka03
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek hátha valaki már járt így vagy esetleg tud tanácsot adni!
Szóval kaptam egy Citizen jz1065-05e órát 2018 03 04 lett vásárolva. 12 napra rá már vittem is a körútra a hivatalos Citizen márka szervizbe garanciális javításra hisz mindig késett, megállt és újraindult... elég dühítő volt egy 80k órától. Nos a szervíz rajta ült 15 napot és kicserélték benne az elektronikát ha jól emlékszem nem vagyok nagy spíler az órákba. Utána jól működött a tegnapi napig amikor megint csak +bolondult lentebbi képeken látni mit produkált... a kérdésem az lenne hogy mit tanácsolnátok? Csapjam ki a Palávert és kérjek cserét? Szívem szerint azt csinálnám hisz 2 hónapos az óra és másodszorra menne szervizbe...!a válaszokat előre is köszönöm!
-
pulutodurumo
őstag
válasz
petipetya #192014 üzenetére
Az ausztrál skót szerintem is jó. Tetszik hogy Omega, Oris is megfordult nála, és emellett akár 60$-os kínai cuccokat is mutat. Nem vetít, mondja a lényeget, kész.
A profik közül The Watches TV, ha relaxálni akarok, akkor Watchfinder.
Meg sok más, de nem akarok műsorajánlót írni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
fagyalllo #192012 üzenetére
Kevés kivételtől eltekintve irtózom a hazai vloggerektől, így ezt nem nézem meg. Szerencsére van pár színvonalas külföldi csatorna, ahol számomra remek órákat mutatnak (habár azt nem tudom, hogy éppen ez volt"e már valamelyiken a kettő közül):
24Hours At A Time
Just One More Watch (a tegnapi Omega Speedmaster például egy élmény volt) -
fagyalllo
őstag
Az csak személyes vélemény, hogy tenyérbemászóan idegesítő a stílusa, de hülyeségeket is beszél.
-
petipetya
nagyúr
válasz
mbela69 #192008 üzenetére
Nem az izzadt kezeddel érintkezik az óra hátlap, így ez kevésbé hagy rajta nyomot. Ugyanez igaz visszafelé is, ha valakinek gondot okozna az acél hátlap érintése.
Emellett az egyrétegű szíj (RAF) esetén te igazitod be a lyukak és a bújtató helyzetét, amely által elkerülhető a visszahajtás, és esztétikusabb látványt nyújt.
Hirtelen ennyi jut eszembe, itt egy példa fotókkal az egyrétegű RAF szíjra: link
-
mbela69
csendes tag
mi az előnye a hátlap mögött átfűzött (egy vagy dupla rétegű) nato szíjnak a két részes, fültől indulóval szemben (-hez képest)?
-
Szivacs85
tag
válasz
schawo #191996 üzenetére
Hát azért ez durva. Így én tuti a fémszíjast venném.
Mondjuk alap, hogy azt kell venni, mert azt a legnehezebb beszerezni, de itt hatványozottan igaz.
És a magasabbnál egy Nato/Zulu is hülyébben mutat, hogy jobban feljön.#gipsztigris
Szerintem szuperül fog állni neki. Majd dobj fel egy képet, ha megjön. -
gipsztigris
addikt
válasz
5-ös kezelő #192005 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo #192004 üzenetére
Tisell. És diver. Driver a lámpás fórumon van.
Csak azért vagyok még fenn, mert meló után elkezdtem próbálgatni a friss zulukat az óráimra. Eddig elég lehangoló, nagyon megemeli az órát és szélesebbnek hat oldalról. Maradok szilikonnál, bőrnél és acélnál. Esetleg egyet szétvágok, RAF-kósra alakítva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest