Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babarnew
tag
válasz
squir #164097 üzenetére
Köszi mindenkinek, nekem is tetszik
ja csak azért írtam az "érzékenységet" mert sokszor viccelődnek egyesek az oroszokon
Kgabi56 a lünetta e-bay (vostok bezel keresésre első találatok között 'boris' nevű ukrán)
annyit még megjegyeznék hogy a plusz szíj(ak) meg lünetta meghaladják a vostok beszerzési árát bőven
de nekem megérte, olyan amit kitaláltam - Sungoo egyelőre nem ajándékoznám el, sorry
-
Sungoo
addikt
Itthon vagyok szabin, unatkoztam.
Csináltam egy rövid, 12 órás tesztet Orient Cal.48743 (Bambino) vs. ETA 2824-2 (Steinhart). Mindkettő lerakva, számlappal felfelé. Az Orientnél nincs eltérés...
-
-
squir
aktív tag
válasz
berigazek #164081 üzenetére
Kinek a pap...😉
Nekem pont az automata nem kéne. Tudom, hogy TOP, meg az IWC teljesen újradolgozta, finomította, de akkor is csak egy "mezei" 7750 ez mellett. Ez egy különlegesség, a mechanika pedig JLC gyártmány. Kb 7 éve volt ilyen chronom, akkor a mostani ár feléért lehetett beszerezni (bár abban az időben Mindennek lent volt az ára a válság miatt).Fagyálló: Igen ismerem.😊 Baromi különleges, baromi drága és baromi ronda.😁 Annyira, hogy már szinte szép...😂
-
young78
tag
válasz
Zen Master #164084 üzenetére
Az attól függ, mikori az óra.
-
young78
tag
válasz
dwelablack #164063 üzenetére
Gyanítom hogy ebből még nincs az országban de utánatudok nézni...
-
Zen Master
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire lehet Mo-n Gshock CASIO órákhoz szíjakat, tokokat rendelni?
Köszönöm!
-
csabulaxi
senior tag
letaszíttatott a trónról az én ex mako-m, ami mellesleg most így éli életét [link]
ez a kép a facebookról van
"Ted Luckie Hood -Dint drink, just everyday wear on the farm."
-
KunEmber
senior tag
Köszi mindenkinek aki válaszolt a skywatchos kérdésemre
-
Tiszteletes
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #164073 üzenetére
Majdnem.... Telefonon érdeklődtem nála a normál fekete számlapos-fémszíjas PRC 200 felől. Mondta, hogy az egy napja elment, de van még kaucsuk szíjas automata és fehér számlapos fém szíjas. Mondtam, hogy majd bemegyek azért felpróbálni... nem mentem... vasárnap egész nap nem voltam bekapcsolva és dél körül volt a bolttól egy nem fogadott hívásom. Hétfőn visszahívtam és telefonban megbeszéltük, hogy ő eladja nekem a kaucsuk szíjas piros mutatós szerkezetet a fehér számlapos fémszíjával. Ott előttem szerelte le az órákról és rakta át. Szóval telefonban beszéltük meg.
Kicsit utána olvastam ennek az eltérő syntetic oscillating weight (rotor-nak) Több külföldi fórumon aggódott az új tulaj, hogy eltér a Tissot hivatalos honlapján látható szerkezetképtől. Majd látható, hogy a c01.211-eseket 2015 végétől már ezzel a műanyag rotorral rakták össze a kicsi ázsiai kezek. Aztán aki ettől eltérő megalapozott infóval bír, javítson ki bátran, mint lelkes amatőrt.
Minden esetre elég nevetségesnek találom ezt a megoldást egy "költséghatékonyan rakjuk össze", de azért mégis vastag bőrrel 315e-ért árult órától. Ez vajon csak a Swatch csoportot minősíti, vagy a svájci belépő szintű automata chronografokat gyártó összes iparost, aki ezzel az ETA szerkezettel kínálja az óráit?
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Tiszteletes #164021 üzenetére
"kereskedőtől vettem egy kaucsuk szíjas T055.427.17.057.00 szerkezetet, de egy másik fehér számlapos automata fém szíjával. Átpakolta a kereskedő pár perc alatt"
bementél a boltba, rámutattál a gumiszíjasra és mondtad, hogy az ugyan ilyen óra fémszíjával szeretnéd és kicserélte?
-
squir
aktív tag
berigazek: Nem, a Seiko Teknős dátuma vált nagyon lassan (4r36)
Azért az IWC-ről nem kell lemondani, mert "csak egy quartz"!Van belőle automata verzió is (függőleges körosztás, TOP ETA7750), de ez különlegesebb, nem véletlenül nevezik "hybrid" szerkezetnek. Egy Jaeger-gyártmányú mechanikus chrono szerkezet van benne, amihez az IWC fejlesztett-szerelt egy quartz hajtást-szabályozást. Komoly holmi, ritkaság és különleges! Nem véletlenül ment el annyira az ára az utóbbi időben...
Ez mellett egy "mezei" 7750 automatával szerelt jószág csak egy a sokból...KelemenUhr: köszönöm, a számlap nagyon sokat dob az órán, különlegessé teszi (és szerintem jobban is néz ki, mint egy sima fekete). Teli hátlapos és ott a Csillagváros jelvénye van rajta.
Veloke: köszi.
A Fortis amellett, hogy tetszik még emlék is, a Tudor Rangert pedig nagyon nehéz lesz megugrania más órának (tudás-minőség-kivitel-ár-tetszés arányában)!
A BB elsőre nekem nem tetszett, aztán nagyon, majd újra nem igazán. Ez akkor változott ismét, amikor megláttam élőben Bati fekete BB-ét, na az valami gyönyörű!
5-ös kezelő: az a 38 inkább 39 élőben és nem kicsi.
Főleg, hogy a számlap színei, kialakítása miatt nagyon jól látható! Kezes jószág, nem zavar, könnyen elfér akár a ruha újja alatt is, nem akad el mindenben. Mellette a Ranger 41,5mm-es.
Lauda: ugyan az a két szerkezet gyakorlatilag, nem kell félni egyiktől sem. Gyárilag nem biztos (nem valószínű), hogy jól beállítva érkezik, de bármelyik órás könnyen be tudja szabályozni. Dzsana emlegette, hogy a mostaniakban viszonylag hamar kopnak az alkatrészek, de könnyen és olcsón be lehet hozzá szerezni bármit. Olcsóbban, használható automata órát nem kapsz, az egyszer biztos (meg még az Orient alsó kategóriás darabjai). Ha tetszik és nem tartasz a bíbelődéstől akkor ajánlott vétel, de nem szabad elvárni tőle komolyabb Seiko szerkezetek, vagy a svájci márkák tudását.
-
g0n21
senior tag
válasz
Egyrészt az elso amit betettél szebb. Másrészt pedig keresd young78-at, tud segíteni a beszerzésben Tiszta forrásból, kedvező áron.
-
Sungoo
addikt
válasz
Az előző szebb volt.
Tanácsot jöttél kérni, mégsem hallgatsz a tapasztaltabbakra....
(#164065) csabulaxi Bár nem az én világom a barna számlap, ez jól néz ki.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Nem kell ehhez forgató. Ha hétvégén nem hordod, vasárnap reggel húzol rajta koronáról és kész. Én is inkább a 2824-et választanám.
-
dwelablack
tag
Értem. Köszönöm. Elgondolkodom rajta, és inkább veszek hozzá egy forgatót.
Köszi Neked is alphaville
Most néztem vissza a hozzászólást. Rossz óra linket sikerült beszúrnom
Ez a konkrét kiszemelt példány: [link]Tehát a a második kérdés újra, tudtok belőle bárhol az országban elérhető példányt?
-
alphaville
aktív tag
válasz
dwelablack #164059 üzenetére
Csatlakoznèk Gonzihoz és Fagyállóhoz: 2824 a te "embered". Megbízható és szükség esetén piszok pontosra beszabályozható.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Szerintem ha mindkettő belefér a keretbe és hosszútávra tervezel az órával, inkább hallgass gonzira és válaszd a jó öreg 2824-et.
-
berigazek
őstag
válasz
Szép óra és biztos jó is!
-
dwelablack
tag
válasz
dwelablack #163955 üzenetére
Sziasztok,
no végül eldöntöttem. PowerMatic-et választom. Még 2 kérdést engedjetek meg ezzel kapcsolatban.
Elárulom, erről az óráról volna szó.Nyilván ízlésről nehéz beszélgetni, ezért óvatosan csak annyit kérdeznék, kinek mi a véleménye erről a konkrét típusról?
Másik kérdés: Tudtok-e ajánlani boltot, ahol tutira van? Netről nem vásárolok órát, inkább legyen valamivel drágább, mert élőben valahogy minden mindig másabb.
Köszi,
Üdv,
Gy. -
válasz
terra052 #164038 üzenetére
Koszonom szepen az osszefoglalot!
Nekem a jelenseggel amit irtal semmi problemam nincsen. Egyebkent is muszaki beallitottsagu vagyok, igy az automata szerkezet amolyan csemege szamomra.
A kinetic szerkezet mennyiben mas az emlitett automatakhoz kepest?
Nagyon gondolkodom ezen a 135 dollaros oran, ha megusznam a vamot iszonyat megerne.
Amit onnan kuldenek orat az biztosan uj lesz, nem egy hordott peldany?
A creationwatches honnan kuldi az orat? Ott 149 dollar es ket napos szallitast ir, ebbol gondolom, hogy kulonbozo raktarakbol kuldik. Itt is lehet szamolni afafizetessel? Vagy ha eubol kuldik, akkor nincs plusz koltsege?
-
Spet
addikt
válasz
berigazek #164044 üzenetére
Pff... az se számít semmit. Fb csoportban volt, hogy egy úriember vett 2 db Fortis-t külföldről, megbízható eladótól, elvitte bevizsgáltatta az órákat eredetinek nyilvánították őket. De aztán addig mondták neki online, hogy hamis (felirat hibák, mutató eltérések), míg másik céghez eljuttatták a fényképeket róla és tényleg bebizonyosodott, hogy hamis.
Képek vannak az óráról?
-
7s26c
őstag
válasz
lord.lakli #164034 üzenetére
Ráadásul egy full szervíz is csak 12 K.
-
ronin s8
senior tag
Az IWC Portofino (SW300) két hete nullákat hoz.
(De nem írom ide, hogy milyen pontos, mert előtte volt +12 és -4 is...
)
-
Spet
addikt
-
terra052
őstag
válasz
Lauda #164032 üzenetére
Ha nincsenek elvi problémáid azzal, hogy egy 30USD értékű szerkezet nem hozza a 8-10x árú svájci szerkezetek egyenletességét (és nem a pontosságról van szó), csak szeretnél egy egyszerű, de jó automata szerkezetet olcsón, akkor ne tétovázz, 26, 36 mindegy.
Az általános ellenvetés (majdnem mást írtam) az szokott lenni vele, hogy hektikusan jár, egyik nap +3mp, másnap -8mp... Ha tudsz ezzel élni, havi átlagban simán hozzák a napi +/-5mp körüli értéket, ha nem, bármelyik órás(tanuló) beszabályozza neked.
Mondon ezt egy dobozravaló 7s26 tapasztalatából -
dwelablack
tag
. (bocs pm akart lenni)
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
berigazek #163995 üzenetére
Megértem, nekem is az egyik legszebb óra kinézetre. És nagyon jó a leolvashatósága. A B-42 -nek 53 mm a tokfül-távolsága, míg a PP-nek és a Spacematicnak csupán 47 mm. Felpróbálás nélkül biztosan nem rendelek a B-42-ből, sztem lelógna a 17-es csuklómról.
A Spacematic tok viszont pont ráfekszik a csuklómra, kár, h nincs újonnan a majd' steril számlappal már. Ami volt, azt meg elpasszoltam, kicsit hiányzik.Veloke : Nekem fehérben nem jön be.
Squir : Kicsinek érzem a 38-ast, a lünetta miatt. Amúgy rendben van sztem is. -
A 7S36 szerkezete megbizhatobb mint a 7S26? Utobbirol olvastam, hogy halkozottan hatranyos helyzetben van.
-
veloke
tag
válasz
squir #164012 üzenetére
Igen, a régiek szerintem is jobbak, nem értem, miért is polírozzák az újakat olyan fényesre, pilóta óráknál azért nem véletlenül használják a mattítás, homokfúvás eljárást....
Jól tetted, hogy ezt a kettőt megtartottad, kár lett volna értük, főleg a Tudor-ért....tőlük csak a BB nem fog meg annyira, a többi jöhetne. Gondolkodom én is Tudorban, csak elég húzós lett az áruk mostanság, lehet inkább egy kvarc Breitling, már sok az automatám....
-
petymeg
addikt
Az Edox márkanév mennyire ajánlható?
-
berigazek
őstag
válasz
Tiszteletes #164025 üzenetére
Nem rotorra értettem,hanem esztétikára,kinézetre.
-
berigazek
őstag
válasz
Tiszteletes #164021 üzenetére
Nekem ez tetszik...
-
Tiszteletes
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap kora este kb. boldog tulajdonosa vagyok egy Tissot PRC 200 automatic chronograph-nak. A márka hivatalos honlapján jegyzett kereskedőtől vettem egy kaucsuk szíjas T055.427.17.057.00 szerkezetet, de egy másik fehér számlapos automata fém szíjával. Átpakolta a kereskedő pár perc alatt.
A modellről neten keriingő képek két féle rotorral ábrázolják a szerkezetet. A hivatalos honlapon lévő kép alapján.
És egy másik kép alapján már egy másik rotorral.Egész pontosan így néz ki a szerkezet/rotor, csak a kisablakos hátlap más/más értékek vannak rá vésve. 20bar/200m stb...
Az enyém is ilyen. Mi lehet ennek az oka? A "messzis-svájcban" a ferdeszeműek rossz kosárba nyúltak az alkatrészért? Esetleg valamit mókoltak ezzel az órával? Dobozt, papírokat kaptam hozzá rendesen.
Előre is köszönöm a szakértők véleményét!
-
berigazek
őstag
válasz
nagynorbi #164015 üzenetére
1994 óta a FORTIS alapfelszerelés az orosz űrprogramban. Az ISS nemzetközi űrközponton is ezt használják. Asztrofizikusok, légi közlekedési szakemberek, nemzetközi űrhajósok együttműködve döntöttek a svájci órák közül a Fortis és a megbízható autómata szerkezet mellett. Az űrmissziós felhasználások elött az űrhajósok tesztelték az órákat Solar City-ben, a TsF-18 nagysebességű centrifugájában. Ennek eredményeképp a FORTIS a hivatalos óramárka, mely űrbeli kihívásokra alkalmas.
Ez a robusztus Aviator "otthoni FORTIS" (Swiss Made) csak abban különbözik, űrbéli testvéreitől, hogy rozsdamentes acél tok hátoldalán egy edzett üvegen át betekintést ad a minőségi és finoman szabályozott svájci ETA 2836-2 autómata szerkezetre.
Jókora nap és dátum kijelző (angol/német), karcálló és tükröződésmentes zafír kristály. Sportos, akár 200 méterig vízálló, ezért alkalmas búvárkodáshoz (gyártó információ).
A fluoreszkáló mutatók és indexek támogatják a jól olvashatóságot még sötétben is. Csavaros és masszív Fortis rozsdamentes acél karkötő integrált kiterjesztés, állítható biztonsági zárral.
Részletes információk
Nem: Férfi
Márka: Fortis (Swiss Made)
Típus: B-42 Pilot Professional
Referencia: 645.10.11 L.01
Mozgás: Automatikus (mechanikus)
Kaliber: ETA 2836-2 25 köves (finoman szabályozott / stop másodperc)
Kijelző típusa: Analóg
Üveg: Különösen karcálló és tükröződésmentes zafírüveg
Számlap szín: Kontrasztanyagos, fekete
Mutatók, indexek: fluoreszkálóak
Teljes súly: 185g
A vízállóság a gyártó szerint: 20 ATM (200 méter)
Ház anyaga: Rozsdamentes acél (szatén)
Tok hátoldala: csavarozott rozsdamentes acél hátlap, edzett ásványi üveg
Átmérő nélkül korona: 41mm
Tok átmérő koronával: 45mm
Vastagság: 11.5mm
Jelzett korona.
Szíj anyaga: rozsdamentes acél (matt)
Szíj szín: Ezüst
Maximális csukló kerülete: maximum kb 19cm / 21.5cm (állítható)
Szíj szélesség: 20mm
Zárás: biztonsági zárralEgyszerűségével meghódított
squir
A Fortis-nál áll be lassan a dátum?
-
squir
aktív tag
válasz
berigazek #164013 üzenetére
Köszönöm.
_stick_: a kép saját, de a trióból a Prospex Teknős nincs már meg.
(a Ranger és a Cosmonauts maradtak!
)Nagyon nem sikerült megbarátkoznunk, lehet én vártam látatlanban túl sokat tőle, de óriási csalódás volt. Most egy Dagaz T2 van helyette (a 6105-8110 "homage") és sokkal-sokkal jobb!
De a teknős-forma így is maradt (búvárból az egyetlen, ami nekem bejön).
Amúgy marha lassan vált át a nap-dátum rajta: kb egy-másfél óra, mire beáll. -
veloke
tag
válasz
5-ös kezelő #163967 üzenetére
-
_stick_
őstag
válasz
KelemenUhr #164002 üzenetére
Értem én
15 éve dolgozok a szerszámgyártásban, az ilyet mi sorjának hívjuk. (nyilván nem az, csak a hatása) Az orient ray megoldását finomabbnak találtam. Emiatt is kérdzetem, hogy ez így OK e? Túlteszem magam rajta. Ez a
3.4. búvárom, kezd összeállni a kép, milyen a tökéletes búvár számomra. -
squir
aktív tag
-
Olvastam a topikban, hogy cseh szerviz elfogadta a sky-os garlevelet. Itthon is elfogadjak?
-
g0n21
senior tag
válasz
squir #164003 üzenetére
Ugye ezt a tézist erősíti, hogy az egyik t-keleti hivatalaos viszonteladója a gnomon watches
Pl. Steinhart, Alpina, Squale, Oris, stb....
Innen adódik, hogy Squale-t olcsóbb onnan rendelni, mint eu-ból, miközben itt gyártják.. -
squir
aktív tag
Ha már megint sikerült elkanyarodni az óráktól és rendelésekkel-árakkal foglalkozni, akkor egy kis történelem óra:
Szingapúr kereskedelmi szempontból Ázsia kapuja, a legfontosabb hajózási útvonalak oda futnak be a térségben. Ennek megfelelően óriási forgalmat bonyolít le, ami a városállamot a világ (ha jól emlékszem) 4. leggazdagabb országává teszi.
Korábban is kereskedelmi központ volt, illetve még régebben "kalóztanya", aztán a brit keleti kereskedelmi terjeszkedés szilárdította meg a helyzetét.
Ez ma sem változott. Mivel gyakorlatilag a teljes vagyonát a nemzetközi kereskedelemből szerzi, ezért gondolhatjátok, hogy magas közterhekkel nem fogják elriasztani az áruforgalmat. Sokkal nagyobb bevétel származik abból, hogy mindenki ott bonyolítja le a kereskedelmének jelentős hányadát.
A Sky és a többi webáruház nem hivatalos viszonteladó a Seiko, Citizen, stb gyártóknak. Annak minden előnyével és hátrányával. Viszont minimál vámterhekkel kapják meg azokat az órákat, amiknek jelentős részét gyakorlatilag a szomszédban állítják össze (Japán sincs messze).
Röviden ennyi. Idehaza magasabbak a terhek, messzebről jön (és kereskedelmi útvonalon, nem magánrendelésként) a holmi. A viszonteladóra vonatkoznak a Seiko, stb által meghatározott szabályok (ahogy Kvazy főnöke/kollégája korábban leírta és ismét köszönöm), a többi hely pedig a jó ég tudja honnan szerzi be, de valószínűsítem, hogy legalább egy-két központi raktáron-elosztón átmegy, amelyikeknek ugyan úgy rajta van a haszna.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- E-roller topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari