Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
KakalakiAkka #272496 üzenetére
Egy hónapja rendeltem alkatrészt v-w24-ről, 3 hét alatt ért ide.
-
KakalakiAkka
csendes tag
válasz
dzsi23 #272493 üzenetére
Néztem már ott is, de lehet, akarnék egy órát is, ezért kérdeztem meranomékat, de kissé szkeptikus vagyok, hogyan jönne meg onnan óra... (Annak idején ez is onnan jött, akkor a posta hozta, kb 3 nap alatt volt magyarba, aztán itt pihent még 2 hetet, mire kiszállították...)
"Sajnos" nekem bejön ez az orosz design...Vostok europákat meg túl nagynak találom...
-
KakalakiAkka
csendes tag
válasz
KakalakiAkka #272491 üzenetére
Közben válaszolt Buyalov úr, tőle megszokott bőbeszédű stílusban: nincsenek alakatrészek órákhoz. Komplett órát (bmilyet, ami készleten van) szállítanak magyarországra (ő erre a kérdésre adott választ egy szóval abszolválta: da.
)
-
dzsi23
addikt
válasz
KakalakiAkka #272491 üzenetére
Vostok-watches24.com-on van 7.5 euróért, csak az a fránya szállítás 10.2 euró (viszont lehet, hogy más is akar rendelni, és megoszthatjátok a költséget).
-
Quartz51
tag
válasz
5-ös kezelő #272479 üzenetére
Én elengedném a royal enfieldet, csak a bosszankodás lesz vele.
-
KakalakiAkka
csendes tag
Sziasztok!
Keresek egy jó koronát Vostok 420270-hez. Az enyém elfáradt picit (nem tudom rendesen visszanyomni, ha órát állítok utána, szét kell szedni, hogy a tengelyt vissza tudjam jól nyomni a helyére...) és meranom sem lett a barátom.
Írtam tavariséknak, de még nem nagyon válaszolt senki...
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #272487 üzenetére
Nekem a legdurvább sztori ilyen szempontból, hogy egy amerikai webshopról kiderült rendelés után, hogy átverős kínai. A bank benyőgte, hogy nem kártalanít, mert én nyomtam rá a fizetésre. Majd mégiscsak kifizette a bank az összeget. Kétszer egymás után
Majd még a csomag is megérkezett, amiben fülhallgató illeszték helyett egy hamis RayBan napszemcsi volt
-
dzsi23
addikt
válasz
bigmasterg #272478 üzenetére
Semmivel sem jobb az utánvét, engem is csak utánvéttel vertek át eddig. Szerencsére nem nagy összeg volt, 12 ezerért lett volna 2 darab olcsó, de újszerű digi Casio, amik persze végül nem voltak a dobozban. És az a rohadék még csak nem is üresen küldte a dobozt, mert volt benne egy régi, leharcolt Casio, ami egy forintot nem ért már. Nem szoktam órát kidobni, de akkor megtettem, és azóta semmit sem kérek utánvéttel, mert semmi értelme.
Attól meg különösen falra mászom, amikor néha felrakom egy órámat árverésre, egyértelműen leírom, hogy postázás csak előreutálás esetén van, aztán az árverés vége után a nyertes belöki, hogy neki utánvéttel kell.....Ha jó kedvemben talál, akkor felajánlom neki, hogy 5-10 mátyást utaljon előre, a többi mehet utánvéttel.
-
busman
veterán
Fortis B42 cosmonauts,Yema Superman 500,Longines HydroConquest? Eddig így állok. Yema új lenne.
-
stellaz
veterán
válasz
bigmasterg #272478 üzenetére
Általában megnézem az eladót, hogy mikor regisztrált, miket árul még, hajlandó-e személyes átadásra, stb. Ha csak egy kicsit gyanús, de nem vagyok biztos a dologban és tényleg olcsón adja a cuccot, akkor maximum 10 ezerig vállalok kockázatot.
Eddig nagyjából megúsztam a dolgot kisebb fennakadásokkal, talán négy olyan eset volt az elmúlt 20 évben, hogy nem pont olyan állapotban volt a cucc, mint ahogy ígérték, de ebből egyszer a motyó élettartam garis volt és számla nélkül javította a gyár, miközben harmad áron árulta a fickó, kétszer pedig visszaadta az illető a pénzt némi ráhatásra.Egyébként nem is értem azokat a piti csalókat, aki megadja a bankszámla és telefonszámát az eleve miben reménykedik, hogy nem kapják el?
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
busman #272466 üzenetére
Korábban egy Laco Speyer volt a cél, de a Hruodland Type-B pótolja, nem kell. Most a Seiko 39 mm-es Field a kívánatos, de már ennyit sem akarok olyan órára költeni, amit sajnálnék viselni. Bár megfordult a fejemben, h jó áron elpasszolom az snzg71j1-est, és azt beforgatom a field-be, de valszeg nem jó üzlet.
Inkább egy 350-es Royal Enfield Classic a terv a saját kerek évfordulómra. Van benne buktató, a 2025-ös modell baromi ronda lett. Húje indiánok, miért nyúltak hozzá. -
-
stellaz
veterán
Az olcsón vett Citizent az eladó még mindig nem postázta és még neki áll feljebb, hogy miért csesztetem, majd szól , ha feladta. Csütörtökön, kora reggel fizettem ki az órát.
Az a baj, hogy így kezdi már most megútáltatni magát, akkor is, ha végül tényleg megjön az óra és nem átvertek -
andrew01
tag
válasz
Memmaao #272473 üzenetére
Épp mostanában nézegetek tríciumos órákat és mosolyogtam is mikor mutatta a képet NumeroUno... rá is csekkoltam az eu.luminoxon és ott az 'all watches'ra bökve lehet szűrni. Én is kerestem a legkisebb méretet, és ott tűnt fel, hogy jéé ezt rendelte No. viszont ez a kék szíjas SoldOutos volt, de van fehér szíjjal is [39-sek] aztán van egy olcsóbb is, az még tán jobban is tetszik, ám az nem zafíros. No, de most jön a poén, ezt a kék szíjasat még du. megtaláltam 40k-val olcsóbban itthon : [link] gondoltam megosztom, ha már kértél No-tól forrást.
-
No.01
addikt
válasz
Memmaao #272464 üzenetére
Keves van az fix. Ez pont 39-es ezert is mertem berendelni...
Az a baj, h olvastam par review-t es volt ahol pont azt emlegetik ami nekem is feltunt: a fem jubilee szij nem keskenyedik es nem is minosegi egyaltalan...
A szilikon egy fokkal jobb, de keskenyedni ez sem keskenyedik.
Ez megint egy olyan nuansznyi dolog ami elsore fel sem tunik (lasd a korabban irt male vs female link) de a valosagban nagyon sokat tud javitani vagy rontani a napi viseleten.
Ha nem jo akkor azthoszem osszeszoritom a fogom es vagy ugrok egy nagyot vagy marad a tovabbi varakozasHetvegen lattam eloben az uj Monocrome Tudort. Ha lenne BB58 style (ertsd kisebb meretben) tan meg a jubilee szijat is megbocsatanam, de a 41 naaagy!
Ami eddig nem tunt fol, h az uveg mennyire kilog. Aprosag, de meg eloben is atment... tobbszor is. -
busman
veterán
válasz
bigmasterg #272467 üzenetére
4-500.000 jó magyar forint,vagy ezeregynéhányszáz euró.
-
busman
veterán
Közeledik egy kerek szülinap. Ki milyen órával lepné meg magát 4-5K ig?
Nálam eddig a Yema Superman van a kalapban,használt ajánló is jöhet. -
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #272460 üzenetére
Szerintem nem velem.vitatkozol:
"Az automaták már régóta eléggé jól bírják a rezgést."Az automata óra egyébként is inkább a hintó, mint mondjuk a Porsche 911
-
SOAD19
addikt
válasz
driv4r #272459 üzenetére
Legyünk korrektek: "dobolás". Mocskos lusta vagyok gyakorolni, van, hogy hosszú hónapokig nem megyek le gyakorolni, úgyhogy... Na, de majd most... Elkapott a kapuzárási pánik (39 múltam), "szerelmi csodás" féleség, és emiatt felmondtam a melóban, hogy adjak még egy utolsó esélyt magamnak, hogy egy kicsit tanuljak (angol, IT vonalon), hogy hátha sikerülne valami komolyabb melót szerezni (egyelőre lehet maradok a Cisco-nál, amivel már próbálkoztam anno, a CCENT meglett), jelenleg raktárosként melózok 300k alatt cafeteriaval együtt... Ilyen fizuval nem könnyű kimatekozni egy Laco árszintű órát, és hát a OCW-S400-as se olcsó.
Úgyhogy idén, és szerintem jövőre is az óra vásárlás kilőve.
-
dzsi23
addikt
válasz
KubanitoS #272456 üzenetére
Csak a tisztánlátás végett, a San Martin aliexpressen is kapható (és onnan jó eséllyel olcsóbban is jön ki), de 100k környékén/alatt nehéz jobbat találni ár-érték arányban. Nekem is volt már 1-2...
[link] [link] [link] [link] [link] [link] A palettájuk jelentős részét homage órák teszik ki, de egyre több saját dizájnjuk van.
A Fossillal alapvetően nem lenne gondom, de mechanikus órák terén nem túl erős, sokszor noname kínai szerkezetet használ, a dizájnt is túltolja néha, de azért van normális is, japán szerkezettel.
A Beringgel nincs tapasztalatom, de egyelőre nem is érzek késztetést, hogy legyen.
Seiko, Citizen, Orient részemről is ajánlott.
Ha megtetszik valamelyik konkrét óra, dobd be ide, és megmondjuk, hogy jó vagy nem jó, esetleg ajánlunk hasonlót.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szinesz.bob #272437 üzenetére
Szülinapom után szeretnék én is beújítani egy Speedtimert, vagy ezt a variánst, vagy az SSC911-et.
-
-
@mriya@
őstag
-
-
-
dzsi23
addikt
válasz
KubanitoS #272442 üzenetére
A karbantartásról ugyanazt kell tudni, mint a többi árkategóriában: 5-7 évente érdemes szervizeltetni (bár erről megoszlanak a vélemények), mindennapos óra esetén inkább 5, mint 7, az árak viszont már változnak az árkategóra, a szerkezet bonyolultsága és még sok minden függvényében. Linkelem a Seiko szerviz árait (nem csak Seikot vállalnak), az jó kiindulási alap: [link].
-
andrew01
tag
válasz
KubanitoS #272439 üzenetére
Mivel 'egész biztos'nak tituláltad, nyilván nem vagy meggyőzhető ész érvekkel sem, így talán a kezdeti 4-5 gondolatomat megprobálom mindjárt csak egyre csökkenteni, mindenesetre az avatarodhoz hasonlóan jó ha levennéd a szemellenződ
, mert nem az van már alin, mint 5-6 éve, nem ilyen wish szerű, illetve van garbage része hogyne, de időközben kinőtt a gazból egy olyan pompásan virágzó valami, hogy az ember néha nem hisz a szemének, hogy "ennyiért ilyen minőséget?!" - kezdve azzal, hogy a fele termékpalettában Seiko szerkezet ketyeg.
-
KubanitoS
veterán
válasz
5-ös kezelő #272434 üzenetére
Köszönöm a tippet! Valóban nem érdekel annyira a márka, de ezt vegyük inkább úgy, hogy nekem mindegy, hogy Seiko, vagy Citizen.
Aliról egész biztosan nem rendelnék órát, az aazért a tűréshatárom alatt van.
-
dzsi23
addikt
válasz
szinesz.bob #272437 üzenetére
Fincsinek tűnik ez a pogi; elkérhetem a receptet?
Gratu! -
szinesz.bob
senior tag
A seiko pogim:
-
dzsi23
addikt
-
andrew01
tag
válasz
stellaz #272430 üzenetére
Szerintem csak mezei félreértés volt... úgy értelmezhette 'legyen olcsó, igen elérhető árral megáldva'.
Neked meg valahol azt jelenthette sarkítva egy példa, hogy 'Richard Mille egy órát legyárt mondjuk 2000 dollárból, aztán a retail ár másnap 120.000$' ezt a kivagyiságot mellőzze az ár és elégedjenek meg a 10x-es szorzóval, mint mondjuk a kinaiak egy 5x-sel. -
stellaz
veterán
válasz
driv4r #272427 üzenetére
Annyiban jogos, hogy valaki már 20 ezret sem adna egy óráért és vannak elfogadható érvei, hogy pláne miért teljes hülyesége 200 ezret adni érte. És neki is igaza van a saját szempontjából nézve.
De hozzá teszem, hogy ezek a dolgok csak azért jöttek fel, mert valaki itt nem bírta elviselni, hogy azt írtam, kínai árképzéssel képzelem el az ideális órát. Muszáj volt ebbe beleállni ugyebár.
Nem az a gond, ha egy órának van márka értéke, a problémát abban látom, amikor ez az ár 80%-át teszii ki, de ezt nyilván te is tudod.
Ez az én véleményem, szerencsére nem kötelező vele egyetérteniEgyébként pont ma írtam a kínai órás topikba, hogy az mennyivel vidámabb hely, mert ott mindenki ténylegesen az órákkal foglalkozik, nem pedig ilyen kisujját eltartva ítélkezik. Persze itt sem mindenki, meg van is átfedés, de azért szerintem ez jól érzékelhető .
-
stellaz
veterán
válasz
dzsi23 #272421 üzenetére
Ok, az évi 10 sec belefér, de itt azért azt írtam, de azért jobb lenne az évi 1
A rádiósok persze ezt megugorják, szóval ez csak kockulás.
A Seiko 5-öt én még 80 dollárért vettem
és atom jó lume volt rajta, még nappal is ragyogott, ha közvetlen napfény érte.
Jah, Svájc nem EU tag, de itt Európára gondoltam, csak lusta voltam leírni
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni karóra vásárlás dolgában. Azzal kezdeném, hogy nem értek a témához, egy-egy ismertebb márkát én is ismerek, de ennyi és nem is akarok nagyon elmélyülni a témában.
Az összeghatár legyen mondjuk 100 ezer Ft max és ezért a pénzért szeretnék automata felhúzós órát nézni (ha ez egyáltalán lehetséges ennyiért). A márka nem izgat, nekem ez nem presztízs, hanem használati tárgy. Lehetséges ennyiért épkézláb valamit venni? Új érdekelne mindenképp…
-
driv4r
aktív tag
válasz
stellaz #272418 üzenetére
Én illő tisztelettel, de lebeszélnélek róla. Kihívóan rongyrázó gesztus lenne több százezer forintot kiadni érte. Ne hagyd, hogy megtévesszen a marketing bullshit, ne dőlj be az ilyen űrhajós maszlagoknak, mert csak a történelmi nevet, a 'dicső' örökséget, a költséges marketinget és a drága butikokat akarják kifizettetni veled. Ráadásul a Bulova historikusan is az egyik leghírhedtebb marketing és hype vezérelt cég, konkrétan ők készítették az első amerikai rádióreklámot 1926-ban, az első amerikai tévéreklámot 1941-ben, folyamatosan vezető nézettségű műsorokat szponzoráltak, híres embereket használtak fel influenszerként, ékszerészboltok voltak a fizetési listájukon, sőt, nem átállottak állandóan hirdetni a Time magazinban is, ráadásul A/4-es méretben.*
* ki ne maradjon: F1 és egyéb motorsport szponzorok is voltak.
-
dzsi23
addikt
válasz
stellaz #272414 üzenetére
"szuper kvarc évi 1 sec járás eltéréssel, folyó másodperc mutató"
"Mindegyik létező technológia, nem is különösebben drága dolgok."
"Bulova (nagy pontosságú kvarc szerkezet..."Nagyon nagy szerencse kell, hogy a Bulova szerkezete csak 1 másodpercet tévedjen évente, már az is jó, ha a gyártó által megadott 10 másodpercen belül marad (azaz a Bulova eleve csak annyit ír, hogy "accuracy of seconds a year", de 10 másodpercet szokás hangoztatni)... ami nekem volt, az ebből is kicsúszott, bár én teljesen elégedett voltam vele, félévente úgyis át kell állítani. Ami 1 másodpercen belül van, az a Citizen Cal. 0100, de az meg pont drága, és nem "folyik".
"Seiko (bazi jó lume, már az olcsó óráiban is)"
Melyik olcsó Seikora gondolsz? A rendes búvár Seikokban elég jó lume van, de lassan a legolcsóbb is eléri a 200k-t (jelenleg a gumiszíjas, fekete teki a legolcsóbb a butikban, 187 ezerért). A "nem búvár" óráik meg azért nem annyira kiemelkedők lume terén.
"rázkódás álló"
Egy kvarc szerkezet eleve jobban bírja a rázkódást, mint a mechák, de ha G-Shock szintű rázkódástűrést vársz, az nem biztos, hogy belefér a hagyományos field méretekbe.
"Japán, EU vagy USA gyártás"
Svájc is ki van zárva, mert nem EU tag?
Egyébként fontos, hogy hol készül?
-
stellaz
veterán
A Lunar Pilotról azt jól gondolom, hogy teljesen reménytelen a 17-es csuklómra?
A kocka G-shock mellé annyira passzolna, mint űrhajós óra és valójában marhára jól is néz ki.
Csak eléggé bazi nagynak tűnik. -
No.01
addikt
Ertem en. A megerkezes az mar mas szint, ahogy irod is a peldakat...
Ettol fuggetlenul mas egy G-Schok es egy Datejust es hiszem, h mindkettoert lehet rajongani.
En a tokeletlenseget is siman elfogadom, ha a sajat preferenciamat kielegiti, de ugytunik, h ezen temakor kimaxolasa is egyszerubb es leginkabb kevesebbol kihozhato volt mondjuk 5 eve, mint most.
En azert keresgelek, de nem latom magam budgettol fuggetlenul sem a nagy oragyujtok klubjaban. Elegans, sportos na meg tan egy sportosan-elegans es kesz. -
-
stellaz
veterán
válasz
No.01 #272411 üzenetére
Értem, de éppen ezért írtam, hogy:
- Ideális helyzet és nem optimális
- Field watch, aminek a kidolgozottsága azért nem az óraművészet csúcsa
- Mindegyik létező technológia, nem is különösebben drága dolgok. Külön-külön megtalálhatóak egészen olcsótól a 300 dolláros kategóriáig kb. Casio, Citizen (solar, titán, zafír ) Bulova (nagy pontosságú kvarc szerkezet. sweeping second hand), Seiko (bazi jó lume, már az olcsó óráiban is)
- A kínai árazás nem azt jelenti, hogy bagóért, hanem, hogy nincs az árba beleköltségelve a név, a luxus órabutik, meg az A4-es hirdetés a Time magazinban és nincs ott a nevük egy F1-es autó orrán. -
No.01
addikt
En most pont ezeket nezegetem... csak megint ott tartok, h a kezdeti 2000+ budget ami kesobb mar lett 3000+ sot legutobb mar elmentem volna ~4500-ig is igy megint kitolodik es nem vagyok biztos a megerkezesben vasarlas utan. Mindneesetre majd raprobalok a dolgokra a kozeli jovoben.
Addig meg impulzusbol rendeltem egy frissen megjeleno kvarcot. Meglatjuk milyen lesz... hagaz akkor meg vissza. -
No.01
addikt
válasz
stellaz #272409 üzenetére
En erteme a lita korabbi tetelei kozott tobb olyan is van ami egyeszeuren kizarja az olcso arkepzest. Ha egy nem emliette tenyezot meg beleveszunk (minosegi kidolgozas comszoval) akkor a felsoroltak kozul meg microbrand szinten sem talalsz ertelmeset.
El kell fogadni, h ami valobvan jo az nem lesz olcso. Legalabbis rovidtavon semmikepp
Szerintem -
stellaz
veterán
válasz
pulutodurumo #272406 üzenetére
Hát ez az, valami apróság mindig hibádzik
-
stellaz
veterán
válasz
Puculo #272402 üzenetére
Nekem az ideális mutatós casual óra az így nézne ki:
szuper kvarc évi 1 sec járás eltéréssel, folyó másodperc mutató
örök naptár
solár
szépen kivitelezett szerkezet, amit a hátlapon át látni lehet
zafír üveg
bazi erős lume
titán tok
200 méter vízállóság
rázkódás álló
field watch stílus
Japán, EU vagy USA gyártás
Kínai árazásMindezekből most lett egy full metál G-shock rádióvezérléssel, meg minden és mellé az eladott automata Seiko helyett egy az apróból nagyon olcsón vett (bár még fel sem adták postára, remélem nem vertek át vele) Citizen ecodrive Military óra. Ha a átvertek, akkor egy kínai titán - zafír field watch lesz.
-
Puculo
aktív tag
válasz
stellaz #272401 üzenetére
Egyet értek mindenben.
Vagy elegáns vagy strapabíró. A kvarc sokkal élhetőbb a mindennapokban. De most próbálok kompromisszumot kötni. Meglátom hogy sikerül. Az általam kiválasztott MIDO mindennapokra lesz. Ha karcos lesz akkor az lesz. De mivel a hétköznapok teszik ki az élet nagy részét, nem akarok lemondani az automatákról hogy csak alkalmanként viseljek valamit ami tetszik.
-
stellaz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest