Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #218099 üzenetére
"egy ilyen Casio-m van,ami nagyon pontos"
Vagy az atomóra nagyon pontos, amihez szinkronizálja magát.Hacsak nincs kikapcsolva a szinkronizáció.
Az a Bering nekem nem jön be... egy elegáns óránál nem feltétlenül baj, ha az egész tok polírozott, az sem baj egy óránál, ha csak 38mm, és az sem, ha milánói szíjas, de a 3 dolog együtt nekem már túl sok. -
csaba1203
addikt
válasz
dzsi23 #218098 üzenetére
Jelenleg egy ilyen Casio-m van,ami nagyon pontos és 3 éve nem kellett hozzá nyúlni.
- [link]
A Doxa egy teljesen más világ de nagyon tetszik.
Amúgy ezen a vonalon maradva még képbe jött a Bering is,mint márka pontosan ez a típusa:
- [link]
Róluk,mint márkáról nem sokat hallottam de a zafír üveg és a 3 év gari beszédes.
Nehéz a döntés.... -
dzsi23
addikt
válasz
csaba1203 #218097 üzenetére
Pár napja írtam az kvarcóráim pontosságáról, a Doxában lévő svájci kvarctól is valami hasonló várható, mint egy átlagos japántól. [link] Amúgy a gyári adatok szerint -10/+20 s/hó.
A nem átlagos kvarcok között pedig jelenleg egy japán vezet, de az más árkategória.
Hogy mennyire ajánlott az a Doxa, az attól függ, hogy mennyire tetszik, mivel tudásra hozza a kötelezőt.
Szerk.: A vízállósága lehetne jobb, de pattintós hátlaptól általában nem várható több. Persze, nem úszáshoz/fürdőszobába tervezték.
-
csaba1203
addikt
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Szemezek ezzel az órával:
- [link]
Ami nagyon tetszik benne a letisztultsága és egyszerűsége.
Mennyire ajánlott vétel?
Svájci órám még nem volt csak japánok.
Válaszokat köszönöm előre is. -
fagyalllo
őstag
válasz
dragon1993 #218093 üzenetére
Jó ár, szép óra, vedd meg nyugodtan.
-
dragon1993
őstag
Seiko SNK361 fóliásan 35k-ért mennyire jó vétel?
Sajnos elég sokat ülök / hordom, így nem tudom mennyire lenne jó választás nekem, viszont imádom, hogy nem ugrik hanem szép lassan halad a másodperc mutató. -
dzsi23
addikt
válasz
g0n21 #218086 üzenetére
Forintban gondoltam a 150k-t...
Igazából bármelyik "gmt" szerkezettel meg lehetne oldani, csak az a lényeg, hogy mutató helyett tárcsa forogjon, és vagy az legyen állítható a "helyi" időtől függetlenül, vagy egy külső vagy belső lünetta legyen forgatható. Akár kvarcban is megfelelne.
-
fagyalllo
őstag
válasz
KelemenUhr #218087 üzenetére
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
fagyalllo #218084 üzenetére
Ez is mennyivel izgalmasabb, mint a kék.
És ami még a színénél is jobban bejön, az az a nagyon retro tokforma.
Láttam, hogy a másik típusú, szögletesebb zöld Recraftodat áruba bocsátottad, sajnáltam, hogy lecsúsztam róla (legalábbis jegelve volt akkor), mert faternak nagyon tetszett ez a zöld óra, megleptem volna vele, de majd vadászok valami hasonlót. Van élet az Alpinisten túl is.
-
fagyalllo
őstag
válasz
KelemenUhr #218083 üzenetére
-
balaaazs
senior tag
Ahogy telnek a napok, úgy jön egyre több óra szembe.. Steinhart ocean 1 vélemények? A vintage red elég tetszetős
-
Empsepo
senior tag
-
válasz
vadászcsiga #218075 üzenetére
Engem nem érdekel, hogy ki, így én nem kérdeztem meg. Genta engem nem különösebben érdekel.
Nem abban a ligában játszom és nem irigykedem rájuk. De aki mondta valós személy, nem csak bejáratos ezekhez az emberekhez, hanem még egy iskolába is jártak. -
válasz
vadászcsiga #218073 üzenetére
Nem publikus.. felső tízezer nem szokta ezeket kiposztolni. Valami étteremláncos tulajról van szó.
-
vadászcsiga
félisten
Polarstar
Nem tudjuk meg melyik Genta az? -
dzsi23
addikt
válasz
Polarstar #218068 üzenetére
A tripla koronából és a Miyota 9015-ből arra következtetek, hogy maguktól nem forognak a tárcsák, csak a koronákkal forgatva.
(#218070) Polarstar:
Nem jó, az oldalára fordítva rakták rá a magyar zászlót...(#218069) nebancsa:
Ez már majdnem jó, csak nem szeretem a 12 órás második időzónát (az Elysee Dual Timert is ezért nem vettem meg tavaly-tavalyelőtt), a "worldtime" funkció meg egyrészt erős térképismeretet igényel (bár jó vagyok föciből), másrészt a kis nyilacska fixen az arab-tenger "alatt" pihen.
-
dzsi23
addikt
válasz
djeperto #218066 üzenetére
C60 Trident Bronze Pro 600 januárban volt féláron, bár csak a 38 millist láttam, amit kicsinek gondoltam. Bár a 43 millist meg már nagynak gondolom, szal egyik sem jó.
Egyéb:
Létezik viszonylag olcsón (mondjuk 150k alatt) hasonló "world timer" óra, ahol nem gmt mutató van, hanem a 24 órás tárcsa forog körbe automatikusan? [link] -
válasz
Szulita28 #218064 üzenetére
Teljesen igazad van.
Most egy bronz órára vágyom (azt hiszem) de a játszós kategóriából:
1. Chr. Ward ha lesz clearence-kor
2. Glycine Droppról
3. Steinhart
szerintem a Glycine lesz, ár/érték/kinézet alapján verhetetlen
Csak attól félek, hogy a számlapja (ha tényleg csak festett és kék lumes) nem fog tetszeni.Vagy valami más, hasonló ajánlat? Érdekelne
-
Szulita28
senior tag
válasz
5-ös kezelő #218063 üzenetére
1-1 modellre várni Clearance-nál valóban kicsi esélyű (ahogy djeperto is írta). Mondjuk pont ezek a típusok nem szoktak annyira népszerűek lenni, mint a Sandhurst. A Trident-ek nagy részét órák alatt elkapkodják. Ráadásul LE darabokból csak a drágák szoktak benne lenni, a népszerűek szinte sosem.
Ettől függetlenül, az elmúlt 3-4 évben már az 5 nekem tetsző darabból 3-4-et meg tudtam volna venni így (ha közben már nem más tetszett volna).
Érződik náluk, h szépen kúsznak fel az árak évről évre. Ráadásul egy-két darabjuknál máreffektus is előjön, ezt hogy gondolják.. [link] Ettől függetlenül, sztem még mindig az egyik legjobb Swiss Made alternatíva az Oris-ra, TAG-ra, Omega-ra. Minőségre nagyon rendben vannak.
-
válasz
g0n21 #218051 üzenetére
Én sem vitázni akartam, csak kicsit a szívem csücske lett a Tridentem
Egy kifizetett forintját sem bánom, bőven hozza a luxusórák wow fílingjét bármikor rápattintom a csuklómra... és igen: 5 napig atompontos forgató nélkül. Kell ennél több?Persze, hogy kell... de ilyen egy igazi órab...i mint én.
Neked meg BIG Respect
Egyszer bemutathatnátok egy SH21 es verket mondjuk ha arról szólna a műsorotok, hogy: meddig is ketyeghet egy mecha/automata óra egy teljes felhúzással. Sok igazán híres gyártó is egyre jobban törekedik rá. -
csabulaxi
senior tag
válasz
Scooter86101 #218052 üzenetére
Szerintem ilyet már csak használtan fogsz kapni.
Amit írsz az első generációs, most a 3. generációnál tart a Monster széria.
Hirtelen nem találtam magyar eladót belőle.
Az első generációsokért is jellemzően 100 ezer forint felett kérnek és vannak a limitáltak amik bőven 1000 euro fölött kellnek el.Pár kép az enyémről, de az narancs színű számlapos.
[link]
[link]
[link] -
csabulaxi
senior tag
válasz
Scooter86101 #218052 üzenetére
-
Scooter86101
tag
Sziasztok, valaki hord vagy esetleg valakinek van karórája ami SEIKO MONSTERRE hallgat ? :) vásárlás előtt vagyok ami nagyon tetszik az az SKX779 .. ha valakinek van ilyen vagy ehhez hasonló légyszi mutasson képet :)
Illetve külföldről szeretném vásárolni akár használtan , tudnátok ajánlani oldalt ahonnan rendeljek, ami még meg is érkezik postán "ebben" a helyzetben..köszönöm :)
-
g0n21
senior tag
-
csabulaxi
senior tag
-
válasz
g0n21 #218043 üzenetére
2 sebből vérzik a dolog:
1. nem óragyártót írtam, hanem "komoly" gyártót, globálisan.
2. te is tudod, hogy a Chr. Ward-nak NINCS VISZONTELADÓI hálózata. Tehát ők maguk értékesítik az óráikat webshoppon keresztül. Ezért ugyanúgy megtehetik a leárazást, mint a többi márka a viszonteladói hálózatán keresztül. Van 1 vagy 2 bemutató szalonjuk és ennyi.Ebben az értékesítési módban ez természetes és elfogadott.
A viszonteladói hálózatban egy viszonteladónak meg van adva egy bizonyos termékből vagy termékcsaládból mennyit kell, hogy eladjon. Ez alapján kapja meg a gyártótól a beszerzési árakat. Így tud manipulálni a kiskereskedelmi áraival. Ha rendes, akkor kiárusításkor (kereslet/kínálat, mikor már teljesítette az elvárt kvótát) ez alapján árazza le a termékeket. De tudja teljes kiskereskedelmi áron is tartani őket (ez a szokás Magyaro.-on többnyire jelen is van) mindaddig, amíg valaki el nem viszi. Ezzel a módszer él is mindegyik Magyaro.-i forgalmazó - viszonteladó is. Rendszeresen akcióznak is. Ez alapja a 21 századi kereskedelemnek. -
balaaazs
senior tag
válasz
vadászcsiga #218045 üzenetére
Dobom is el lakást meg a kocsit
-
balaaazs
senior tag
válasz
djeperto #218041 üzenetére
Köszi a biztatást, most gyakorlatilag ezek vannak képben, vagy a Seiko SPB051, de azt előtte fel kell próbálni (btw tudod a csuklód átmérőjét? csak viszonyításképpen érdekelne...)
mriya: ha már CREDOR, akkor ez:
http://www.seiko.hu/home/baselworld2016/credor-fugaku
Pár éve láttam az újságban, a maga minden csicsájával nekem nagyo bejön. csak ne lenne 100 milla felett
-
válasz
balaaazs #218037 üzenetére
Ne engedd el, nem fogod megbánni.
g0n21 párszor megemlítette adásban, hogy azért nem "kedveli" a Chr. Ward márkát, mert hülyét csinál a vevőiből, hogy mikor clearance-t hirdet -30, -50%-al olcsóbban adja az óráit. Annyival nem értek vele egyet, hogy clearence-kor kizárólag kifutott vagy "nearly new" azaz majdnem új (fotózáshoz használt, kirakati példány, stb.) órákat ad ilyen feltételekkel limitált darabszámban. Ezt a marketingfogást rengeteg komoly gyártó alkalmazza a világon.Abban nem kell reménykedni, hogy most kinézel magadnak egy darabot és majd clearence-kor tutti meg is tudod venni olcsóbban. Ahogy Szulita28 is írja, rajta kell lenni a dolgon és abból választani, ami van (ha tetszik, ha kompromisszumot tudsz kötni magaddal) mielőtt elkapkodják.
A képen 42 es Tudor vs. 42 es Chr. Ward. Nem tűnik kicsinek, sőt a "fényessége" miatt nagyobbnak is hat a Tudornál, meg ez a modell vastagabb is pár mm-el.
Gyönyörű a kidolgozása. Ami nem tetszik bennük, az csak annyi, hogy 10 év alatt vagy 3 vagy 4x változtatták a logójukat. Nekem ez a hagyományos tetszik a legjobban. Hogy miért is? Nézd meg a második képet
Haverom (aki nem laikus az órák világában) 1x pont ilyenkor (12:48) kérte el az órát, hogy megnézze. A válasza ennyi volt: de gyönyörű ez a CHOPARD
Kellett neki egy 5 perc mire rájött, mi is ez. De jó poén volt. -
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga #218035 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga #218033 üzenetére
Nem ez volt a kérdés.
-
válasz
vadászcsiga #218033 üzenetére
És a Seikóért 18 millió?
Casióért 1 millió?
-
@mriya@
őstag
válasz
vadászcsiga #218031 üzenetére
-
válasz
Szulita28 #218029 üzenetére
Lassan érkeznek az akciók.Szerintem egy fél évig nem lesznek normális árak.
Egy ismerősöm tegnap mondta, hogy a 12 milkás Gerald Gentát csak 5 milkáért vette meg a héten.
Tehát a luxus szinten is bezuhant a forgalom. Ők bíztos sok wcpapírt vehettek.Aki készletet akar bővíteni, annak jó időszak érkezett el. Mondhatni normalizálódtak az árak.
-
Szulita28
senior tag
válasz
balaaazs #218023 üzenetére
Csak egy jelzés volt részemről
Mindig van vmi akciójuk. Valszeg ez most regisztrált vásárlóknak jött. Vagy ennyi tehetetlenség van a rendszerükben.
Tudtommal 2020.12.31-ig nem változtak még a kereskedelmi szabályok GBR-EU között, szóval annyiba kerül, amit a honlapi vásárlás legvégén kifizetsz.
De tényleg érdemes a Clearance-re várni, akkor viszont ugrásra készen, mert 1 nap alatt minden jót elkapkodnak. Január első napjaiban és Húsvét vagy Pünkösdkor szokott lenni (januári a tuti). -
balaaazs
senior tag
válasz
Szulita28 #218022 üzenetére
Egyébként valakinek van tapasztalata a rendelés menetében? Gondolom ha berendelem, utána még fizetni kell érte ÁFÁt, vámot, nem?
Most próbából végigkattintgattam egyet egészen a fizetésig, de a végén - tekintve, hogy nem UK-ba küldik - nem kéne levonnia az ÁFA összegét, amit majd itthon fizetek meg? Nem tudom van-e valaki aki ebben nagyon jártas.
Értem én h free shipping, de ha a kinti áfás összeg után kell még egy adag itthoni áfát megfizetni, plusz vám, akkor ezek az órák nem 1000 euróba vannak, hanem lényegesen többe :S
-
dzsi23
addikt
válasz
Griff55 #218003 üzenetére
Kevesebbtől is lehet baja; nemrég volt itt egy eset, amikor eltört egy alkatrész egy órában, pedig nem is esett le. Na, a tied esett, szal simán lehet baja. De ha nem koppant nagyot, akkor nem valószínű. Bár az, hogy nem valószínű, nyilván nem nyugtatja azokat, akiknek mégis baja van.
(#218000) djeperto:
Ezt én is láttam, csábító, az ára is jó, Tudor BB bronzra úgysincs most keret.
És végre kiléphetnék az átlagos felhasználók egyhangúságából, a gondolkodásom is teljesen megváltozna. -
@mriya@
őstag
válasz
vinczetibor #218012 üzenetére
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
mr.perfect #218011 üzenetére
-
mr.perfect
tag
válasz
vinczetibor #218006 üzenetére
mondjuk az érdekes, hogy a bronz toknak mi köze a dátumablakhoz.. szerintem pl. ez a dátum a lehető legjobb ha már nem 3 óránál van..
-
válasz
vinczetibor #218008 üzenetére
Sellita SW200-1
Amúgy érdekes, hogy a Glycine-nél azonos a verk száma (GL224) de van amelyikben 25 köves (az ETA 2824 alapú) van amelyikben 26-van (az a Sellita alapú).
Áttértek Sellitára, mivel nem kapnak már ETA-t.
-
válasz
vinczetibor #218006 üzenetére
Előrendelési ár, ennyiért kapod meg + szállítási költség. Jobb esetben (15:2) megjön ÁFA/VÁM sarc nélkül, de ha nem akkor még + 120 dodó kb.
Nekem meg pont tetszik, hogy a dátum olyan Bell&Rossos, nem ferdén áll, hanem vízszintesen.
A lünetta kérdése jogos, szebb ha bronz, de az elvégre össze is ragadhat a tokkal ha mind2ő bronz.
-
vinczetibor
aktív tag
válasz
djeperto #218000 üzenetére
Szép.
A $389 a végső ára vagy az előrendelési előleg?
Ami nem tetszik az a dátum ablak. Bronz tokos óráknál az emberek többségének a dátum nélküli verzió jön be jobban. Ennél a dátumablak elhelyezése erősen kérdéses.
Személy szerint jobban kedvelem a bronz lünettát, mint az alumínium vagy kerámiát, mert az változik a tokkal együtt. -
csabulaxi
senior tag
Grand Seiko Heritage Collection
GINZA Limited Edition
SBGA425
https://www.grand-seiko.com/jp-ja/special/sbga425/?fbclid=IwAR1hVpnlWgFVWywbDzUWVvm7pg3Jj-EhX0Muxv3GsmjcIQXRezhxMcEWFYI -
Griff55
senior tag
Ma ügyesen leejtettem a szeretett Orient FLight 2-esemet az ölemből szőnyegre, számlappal lefelé. Ennyitől lehet baja egy automata szerkezetnek?
-
válasz
Polarstar #218001 üzenetére
Hát ez az, amiről nem találtam pontos adatot. Ezzel a számlappal és Selita verkkel csak a következőt találtam:
fekete - narancs (vagy sárga lum)
kék - narancs (vagy sárga lum)
de a kék lum barna számlapon.... lehet felejtős
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia