Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz vasim.ragat #275253 üzenetére
👏 A név és a fotók alapján ismét meg kellett néznem, hogy a kínai topicban vagyok-e.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #275220 üzenetére
Irodai vezető beosztásban egy Nomos is lehet munkásóra 🙂
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz PiszokAlfréd #275161 üzenetére
Casio G-Shock G-5600UE-1DR nálam kb. kéthetente siet +5 másodpercet, szóval a 10 másodperc meglenne egy hónapban. Amikor használom (éppen), akkor 5 másodperc eltérésnél már ismét beállítom a pontos időre. Feltéve, ha nem felejtem el, de egy idő után úgyis feltűnik.
Manual nem tudom megvan-e még, és sosem mértem, hogy mennyi fény kell a világítás pótlására. 2022 május óta a legsötétebb téli napokon, pulcsi ujja alatt is a H (high) jelzésen van a töltöttségi szint, szóval emiatt nem aggódnék..
Egy baj van vele, hogy túl jól használható óra. Hiába nézegettem a kézihúzós kronográf órákat a kínai vonalon, a Casio miatt folyton lebeszéltem magam róluk, ha a stopper/időzítő használatáról, vagy a kijelző (és segédszámlapok+ mutatók) láthatóságáról van szó. Ellenben a búvár lünetta már jobban piszkálja a fantáziámat, és azzal nem tud versenyezni a Casiom.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #274911 üzenetére
Cserélheted, a mutatók is kompatibilisek lesznek az új szerkezettel. A koronaszárban már nem vagyok biztos, de úgyis kapsz egyet az új szerkezethez. Életem első szerkezet cseréjénél az Y676C koronaszárát használtam az NH36A-hoz is, viszont csökkenteni kellett a hosszát.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz m3tr0 #272909 üzenetére
Nekem ez a párosítás van:
Casio G-Shock G-5600UE-1DR + Lightweight Composite Plastic Steel Watch Strap For Casio DW5600/GA-2100/GW-M5610/DW-6900 Modifying Chains 16MM Plastic Bracelet+ Jó hozzá a gyári rugós stift. Egyes műanyag szíjakhoz csak a hozzájuk adott vékonyabb/gyengébb rugós stift használható, ehhez viszont a gyári vastag is.
+ A furatok is jó helyen vannak, tehát nem kell órákig játszani vele, feszítgetni felhelyezés közben.
+ 4 darab mikroállítási lehetőség a csaton.
+ A csat méretre állítása ugyanolyan módon történik, mintha csak szíjat cserélnél egy órán. Sőt a szemek kivételénél két oldalról lehet a stifteket benyomni a furatokon keresztül, így a folyamat gyerekjáték.
+ Nincs hézag a csat és az óra között.
- Viszont a csat alján idővel lehet némi kopás az irodai asztaltól.[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz petipetya #272605 üzenetére
Még egyszer köszi az észrevételeket, meg is fordítottam a legalsó mutatót Természetesen porszem maradt az üveg belső felén, így kétszer kellett összerakni. Utána a korona feje csavarodott le a dátum állítás közben, mivel nem tettem rá kék csavarrögzítőt. Szerencsére vissza tudtam csavarni annyira, hogy kihúzhassam az egészet. Ezt is pótoltam és jól meghúztam a száron.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Lorus RL491AX9, viszont a gyári Y676C helyett már Seiko NH36A szerkezettel. A gyári mutatók megtartásán nagyon gondolkodtam (kivéve a szinte láthatatlan másodpercmutatót), de:
- inkább eltérítettem a korábbi ceruza mutatók dress watch jellegét egy tool watch felé
- a szinte nulla lume most már szemmel látható nappal és éjszaka egyaránt (de csak a mutatókon, hiszen a számlap maradt a gyári)
- a nyalókás másodpercmutatón már az esti sötétebb szobában is jól tudom követni az időt, ha 1/2/3 perceket akarok lemérniA folyamat első alkalommal elvégezve idegörlő volt, tele buktatókkal. Például a végén a felhelyezett mutatókkal, és műanyag védővel ellátott szerkezetet beletettem az óratestet kitöltő műanyag karikába. Így viszont már nem fért bele az asztali szerkezettartóba, persze közben két kézzel kellett lenyomni le a fogpiszkálóval a korona szárát tartó lemezt és kiszedni a koronát, miközben éppen hogy csak nem ejtettem ki a kezemből az egészet. A másodpercmutatóhoz kellett volna olyan ragadós "gyurma", amit a youtuberek használnak. Helyette 1 órán keresztül bénáztam celuxal és csipesszel, közben a földön ülve az asztallappal a fejem magasságában, oldalról fél szemmel belenézve a nagyító lencséjébe, hogy lássam a zászlórúd tetejét, amire ráül a másodpercmutató. Talán a korona szárának méretre igazítása volt a végén a legkönnyebb, mivel hosszabb volt mint kellett, így lecsíptem belőle, és a maradékot türelme
sentlenül csiszolgattam hajszálról-hajszálra. Amúgy a Y676C koronaszárát használtam az NH36A-hoz, hogy az új koronaszár megmaradjon tartaléknak. A másodperc stop miatt nem tudtam, hogy a két szerkezet és a koronaszár teljesen kompatibilis-e egymással, vagy sem, de mivel szemre ugyanúgy néztek ki, gondoltam rápróbálok. A szerkezetet be kellett szabályozni, szóval az hogy 0.1 ms beat errort és +1 sec-et mér a youtuber a zacskóból kivett szerkezetnél, az nyilván bullshit.Anyagilag van ennél jobb befektetés is az életben, így csak ebből a szemszögből nézve nem érte volna Főleg, hogy a Lorus árának feléért van kínai zafíros/NH35 automatám, ami mindenben lekőrözi. De ha a szentimentális értékét nézem, akkor határozottan megérte. Az 1. szülinapját átlépő Loruson már láthatóak a veszélyes irodai élet nyomai: fényben megcsillanó odakoccanás a polírozott bezel és kristályüveg találkozásánál, illetve számtalan karc és kopás a fémszíjon (pedig anno az össze polírozott részt átváltoztattam szálcsiszolttá a szíjon). Emellett kíváncsi voltam rá, hogy képes vagyok-e elvégezni a műveletet.
Főleg egy jó nagyítós rendszer hiányzik. A szemüvegemnek mindig rajtam kell lennie, így azt levéve a lupé dioptriája rossz nekem, a szemüvegre csiptethető pedig szintén nem vált be. Az asztali nagyítók rendben vannak, de sajnos egy pontnál elérik a teljesítőképességük határát. Asztalra erősíthető és hajlítgatható tablet/teló állványban a teló kameráján keresztül zoomolva digitális nagyítót kapok, de ez sem az igazi.
Előtte és utána (a baloldali saját fotó hiányában netes):
Napfényből a lakás ablaktalan helyiségébe belépve:
Az NH36A sem szebb, mint a korábbi Y676C
Y676C:
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-
petipetya
nagyúr
válasz No.01 #272251 üzenetére
Számomra egyértelműen a Citizen AQ4100-65L. Habár a fekete számlapok híve vagyok, ez a köztes szín elég megnyugtató érzést kölcsönöz az órának (tenger hulláma, vagy mit szimbolizál?) YouTube alapján a leolvashatósága jónak tűnik, és ugyanúgy megy egy pólóhoz, strandra, ahogy egy inghez is.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #272158 üzenetére
A képen látható térkövekből kirakott kerékpárút is jó példa erre (pl. a Petőfi és Lágymányosi híd között a pesti oldalon). Párszor már ráeresztettem a
Lorus 5-ötLorus RL491AX9-et arra a kb. 1 km-re, de nem befolyásolta a járását."nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Felnyitom a biztonsági hajtókát (erő kell hozzá), rázom a kezem, és nem történik semmi. Kinyitom a csatot (ehhez is erő kell), rázom a kezem, és megint csak nem történik semmi. Kézzel kell odanyúlnom, hogy a karmok ne kapaszkodjanak tovább.
Csuklóról levéve is megcsináltam ugyanezt, nehogy csak azért kapaszkodjon, mert rásimult a kézre. Nem, levéve sem nyílik ki egyik lépésnél sem.
Az enyém 3 mm vastag (az órával együtt adták), de az alin külön is megtalálható a milanese szíj: link (Band Color: B-1.0 Silver), 2900 FT szállítással együtt. Nem tudom, hogy a vastagság számít-e.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
A 2. biztosan nem esik majd le a kezedről, amelyen a biztonsági ráhajtó is van. A zöld nyíllal jelzett rész kapaszkodik bele a pirossal jelzett részbe, majd ráhajtva be is van zárva a csat. Ezután a biztonsági ráhajtó még pluszban védelmet biztosít.
Mindegy hogy áll vagy feszül a csuklóm, kerékpár kormányán vagy bármin, stabilan zárva marad. Mivel egyáltalán nem izzad alatta a kezem, feltételezhetően ugyanilyen könnyen megszárad alatta úszás után.
Maximálisan ajánlom az ilyen jellegű milanese szíjat.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz vinczetibor #271252 üzenetére
A sav nem károsítja a koronánál lévő tömítést? Akár kóla, akár citrom a felhasznált dolog.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz bigmasterg #271155 üzenetére
Patinával is tetszett, de így pozitív értelemben megváltozott
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz momcrew #271118 üzenetére
Itt nem volt olyan kijelzős mikroszkóp, ami tetszene. Viszont szabályoztam már NH35-öt nagyítóval és a teló kameráján keresztül is, ez utóbbi a tripodon való rezgéstől eltekintve sokkal kényelmesebb volt. Szóval jó az irány, csak hangyán kvül azért egy óra is férjen be a lencsék alá. Köszi még egyszer.
"nincs rá lezsóidő"
-
-
petipetya
nagyúr
Asztali nagyítóból van ajánlott? Tekintsük az NH35 szabályzókarját elvárásnak: ha ezt prímán felnagyítja, akkor onnantól kezdve a mutatók és a korona kilazítására szolgáló kis "gomb" is jól látható számomra. A dioptriás lencséket nem teljesen értem. Itt azt mondják (gyakorikerdesek), hogy a 8 dioptriás 3x nagyításnak felel meg. Na de mi van azza, amiben például 3 és 12 dioptriás lencsék vannak együtt? Az hányszoros nagyításnak felel meg?
Ami eddig nem jött be:
- A fejre erősíthető lupé nagyítóban nem tud fókuszálni a szemem, a szemüveg lencséhez pedig nem akarom hozzáérinteni. Elsőre azt hittem, hogy jó lesz, de többszöri próbálkozás után egyre inkább nem.
- Asztali nagyító felfogatás nélkül. Sosem tudom úgy kihajtani, hogy stabil maradjon, ugyanakkor éles maradjon a fókuszpont."nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Az ott Rolex Sub vagy Invicta Diver Pro lehet? YouTube (időzítve)
Mindenesetre nem egy tipikus rendőr óra, hacsak nem Bosch rajongó.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz dzsi23 #270620 üzenetére
A Sellita SW200-1 esetén itt óva intenek a kézi felhúzástól. Nem tudom, hogy ez mennyire jellemző a többi gyártó esetén, de valószínűleg az NH35-nél sem véletlen ajánlják, hogy 8-10 alkalommal "rázzuk meg", és aztán vegyük fel az órát, a többit pedig intézi a rotor.
Ezt leszámítva a külseje abszolút visszaadja a Nemo kapitány érzést Az mondjuk fura, hogy csak a Nautilusból van bronz változat: honlap"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz megyer11 #270280 üzenetére
Szerintem nem nagyon van rajta mit kipróbálni, teszi a dolgát és kész. Gatyagumit szerezz hozzá külön, illetve legyen minimum 10x. Nekem ez a 15x érkezett nemrég. Nem fogod vele egyszerre az egész szerkezetet, csak azt a pontot, amire éppen ráirányítod.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #270191 üzenetére
Először is felejtsd el ezeket a plázás kamu kirakati órákat. Már a Diesel Daddy 2.0 névtől is feláll a szőr a hátamon... Írd körül, hogy milyen méretben, anyagban, számlapban, színben stb. gondolkodsz.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Dr. Oid #270130 üzenetére
Attól függ, hogy kívülről passzol-e hozzád, illetve belsőleg milyennek érzed a színt a csuklódon. Nálam ez alapján csak a sötétkék a nyerő a kettő közül. A türkiz, sárga és hasonló harsány színek inkább tengerparti nyaralós feelinget keltenek, mintha csak vakációzni járnál be az irodába.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Memmaao #270076 üzenetére
Nekem soknak tűnik. A másik topicban tanultam, hogy a leggyakoribb pozíciókban érdemes mérni, ami nálam kijelzővel felfelé (irodai asztalnál a kezemen), 3-al lefelé (séta közben). És persze a többiben is, hogy éjszakára miként érdemes letenni. Ha összességében mindenhol siet, akkor az beszédes.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Segítsetek légyszi, hogy a Casio G-Shock G-5600UE-1DR esetén az alis fém keret és szíj modifikációk közül az 5600-át vagy az 5610-et kell kiválasztani? Itt egy példa (alis link), nyilván nem erre gondoltam, csak hirtelen szembe jött.
Persze ha van bevált link, azt is szívesen fogadom"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Dudi900 #269827 üzenetére
Engem nem győzött meg az Evolvens, ér/érték arányban annál (és a Seikonál) jobb órák vannak a phoiboswatcheurope-nál, de talán még a zeloswatches-nál is. Ha csak az általad írtak közül lehet választani, akkor az Evolvens és Seiko közül az utóbbit venném.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz bigmasterg #269663 üzenetére
Szerintem ez a fajta szíj egyáltalán nem megy az órához, gyári vagy sem, teljesen mindegy.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #269015 üzenetére
Így egy hét hordás után hozza a beszabályozott értéket, a többi pedig a jövő zenéje. Próbát tennék egy Rolexel is, ha valaki elküldi nekem (vicc volt)
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz 5-ös kezelő #269011 üzenetére
Filléres eszközökkel negyed óra alatt beszabályoztam az NH35A-t. Nem kellettek hozzá napok (ahogy anno egy Vostokkal próbálkoztam), emellett a hátlapot is elég volt egyszer levenni és visszatenni.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Csekkoltam, szerintem rendben van. A szokásos infók megtalálhatóak a lap alján (székhely, postaköltség, fizetési módok stb.), egy próbavásárlásnál alig kellett kettőt kattintani és máris csomagpont/fizetés fülnél voltam. Nálam külön előny a packeta csomagautomata, mert amíg a GLS kijelzőjét alig lehet leolvasni napfényben, addig ezt a telóról kell kinyitni. Emellett a jófogásosok sok helyen ellehetetlenítik a FoxPost-ot, a Packeta viszont GLS gyorsaságú, és nem szokott telítettség miatt késni az automatába történő szállítás.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz fagyalllo #266836 üzenetére
Logikus, anno a zsebórák mindig ugyanolyan pozícióban voltak a viselőjének zsebében. Köszi az infót Persze megoldhatták volna az űrhajós kiképző centrifuga rendszeres használatával is, de egyrészt akkor még nem volt ilyen, másrészt sokan rosszul lettek volna benne
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz petipetya #266091 üzenetére
Megkövetem magam, volt időm próbálgatni:
- Az Y676 és NH35 átlagban 30 percet (+-5 perc) ment egy rázással.
- Teljes leállás után megrázás nélkül, finoman forgatva nem indul el, de a rugót már elkezdi feszíteni a rotor mozgása. Rázásra beindul, és ekkor már jóval tovább működik a szerkezet.
Nincs óraforgatóm, de szerintem a túl szabályos mozdulatok nem tudják leutánozni az emberi kéz mozgását, emiatt nem lesz olyan pontos. Hiába feszíti a rugót, de időnként akkor is kell a rotornak egy-egy hirtelen mozdulat, mintha csak kézben tartva megráznánk az órát.
Persze vannak ilyen gravitációt is kihasználó forgatók hirtelen irányváltásokkal, de a legjobb megoldás: legyen minden háztartásban egy öntudattal ellátott humán robot, amelynek a karjára rá lehet adni a nem viselt órákat. Ha emellett még egyik-másik híres színésznőről mintázzák a kinézetét, és testileg is teljesen élethű, akkor más téren is használ lehet venni. Ennek hiányában egy feleség is megteszi"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Több ilyen esetet kellene nyilvánosságra hozni, mert lehet belőle tanulni. A topicban olvasható eseményekben például fontos lehet, hogy az óra tulajdonosa az írásbeli jegyzőkönyv birtokában lépett tovább a szerviz felé. Nyilván többet ér vele, mintha csak szóbeli eredményközlés történt volna a bevizsgálás után.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Olyan szempontból "csoda", hogy az órát óvatosan felemelve és a a rotor forgását előidézve nem történik semmi, míg rázásra egyből beröffen a motor. Ezek alapján sokkal hatékonyabb a szerkezet a minél szabálytalanabb mozgások során - például kézmozdulatok stb. (hirtelen váltakozó sebesség/dőlésszögek) -, mintha csak egy óraforgatóban lenne. Persze ez csak a következtetésem a logika alapján, attól még lehet tévedés.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz oimuka #266083 üzenetére
Nem biztos, hogy használ. Csekkoltam egy Seiko Y676 és Seiko NH35 szerkezettel ellátott órán is: lélegzetvételt visszafojtva felemeltem, a számlapot a testemmel párhozamosan tartva 10-szer teljesen megforgattam, és semmi sem történt. Az egyiknek üveg hátlapja van, melyen keresztül látszott a rotor mozgása.
Mondjuk ezeknél pont a felrázást javasolja a gyártó, majd utána a karon történő viselést. Úgyhogy az Y676-ot egyetlen egyszer megráztam (oda-vissza), majd finoman letettem az asztalra. 35 percet ment utána. Szerintem itt a rázás előtti rotor forgatás semmit sem ért.
Seiko NH35: szintén egyetlen rázással már 70 perce jár Ennek nem forgattam meg a rotorját, szóval nem amiatt fut ilyen sokat.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz oimuka #266080 üzenetére
Szerkezettől is függhet. Csak azt tudom elmondani, hogy a Seiko Y676 szerkezet egy standard 18 méteres kapacitású ruhaszárítón történő kiteregetés alatt felszed pár órányi járástartalékot, ha tele van pakolva és a ruhák egyenként gyengéden meg vannak rázva, hogy ne ráncosan száradjanak le (pólók, gatyák, zoknik, trikók, pulcsik, nadrágok vegyesen). Ugyanígy segít, ha pluszban történik előtte/utána egy reggeli séta, porszívózás és/vagy felmosás, takarítás, illetve a leszáradt cuccok összehajtása és elpakolása a szekrénybe. Egyszóval ha hétvégén nincs is rajtad egész nap az óra, akkor is fel lehet venni egy-egy eseményhez, amivel gond nélkül átbillen a pihenőnapokon.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Youtubeon és neten találsz róla infókat. Röviden, ahogy már írták a többiek is: 60 perces stopperként és időzítőként üzemelhet a mindennapokban: mosás, sütés, főzés, irodai szünetek, tornagyakorlatok stb. mérésére. Búvárkodásnál pedig főleg feljövetelkor van haszna, hogy adott mélységben elteljen egy bizonyos idő ahhoz, hogy felfelé haladáskor ne alakuljon ki a keszonbetegség.
Mondjuk a búvárkodásnál kíváncsi lennék arra, hogy milyen mélységben mennyi időt kell dekkolni felfelé jövet - ez nyilván a palackos merülésre vonatkozik. Nyáron például figyelemmel követtem a szabadtüdős merülést, ahol 100 méterekről megállás nélkül úszik felfelé az ember a kötél mentén, hiszen csak a tüdőben tartott levegővel gazdálkodhat közben.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz bigmasterg #265749 üzenetére
Valószínűleg embere válogatja Számomra az ilyen kis segédszámlap már nagyon kicsi, hiába látom élesen. Főleg, ha nem kontrasztos. Emellett a hajnali lume derengés már felismerhetetlen lenne.
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz Tufa_ #265716 üzenetére
Praktikus, mert nem kell hozzá óraforgató, és felhúzni sem szükséges. Amennyiben meg kell nézni az időt, úgyis kéznél van a mobil. Ár-érték arányban verhetetlen
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest