Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerr'y
senior tag
Sziasztok!
Ezt az órát be tudnátok azonosítani?
[link]Koszonom
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg #271794 üzenetére
-
-
dzsi23
addikt
válasz
ricsik #271790 üzenetére
38.5mm-nek írják, ami tök jó lenne, de szokás szerint csak koronával ennyi, nélküle 36mm, a szíjszélesség 16mm, elhagyták a koronazárat, pattintósra cserélték a hátlapot, 200 helyett csak 50m a vízállósága...
Mondanám, hogy ez a Duro kicsi kínai változata, de ha tényleg kínai lenne (és nem csak a gyártás történne Kínában), akkor maradt volna a 200m, és megtoldották volna zafírral és kerámiával.
-
Churpik
tag
válasz
ricsik #271790 üzenetére
Ha jól emlékszem az MDV-10-eseket nagyon lehúzták a tesztekben. Drágák, csak 50m WR és a minőség sem az igazi.
Viszont az igaz Duro MDV-107-nél olcsóbb és kisebb is az MTD-1053D, ami 200m ISO 6425 certifikátos. (Az 53-as modell számot a Blancpain Fifty Phatoms megjelenésének éve miatt kapta, utalásként). Ez ár-érték arányban még jobb Diver's Casio, de Bill Gates óta csak a Duro van a köztudatban, mint olcsó búvár.
(crown guarddal 42.6 mm, dial 40.5 mm, L2L 48mm, vastagság 11.9 mm).
-
rbalint88
addikt
válasz
Veron #271771 üzenetére
Leszedni sem olyan eccceru, merthogy ami nem festett, hanem pvd vagy dlc, az kemiai eljaras es ezert nem eleg csak gyongyoztetni, mert nem lesz egyseges a felulet. Kell meg egy kemiai eltavolitas is, ami megdobja a koltsegeket. Termeszetesen “utolso csavarig” szet kell szedni az orat hozza.
Mondjuk valoszinu en kezelem ezt tul lazan, de ha helyetekben volnek es tfh a Pelagos tetszik es az lesz az egyetlen oram, hat akkor az kapja az ivet, max 5-10 evente elmegy kulso wellnessre is a belso mellett
Igen, a rohadt draga ora is ugyanugy, ha nem jobban (latvanyosabban) karcolodik, mint az olcso, mert nem bevonatolassal, hanem az acel v titan olyan minosegu megmunkalasaval erik el a megfelelo feluletet.
Nem azt mondom, az elso karc az Omegan okozott nekem is egy kis szivtajeki szoritast, de kb 5 percig tartott. Igen, a plexi kenyes
De a csat is karcolodik az asztaltol. Tudni kell leszarni. Es ehhez nem anyagilag, hanem fejben kell “megerkezni”. Nyilvan ha daraloba megyek, akkor nem az Omegat veszem fel, de ha targyalas van es inges szettet veszek fel, akkor az jon velem. Bar a Golden Tuna eleg jo conversation starter, ugyhogy lehet majd hagyok teret neha az exhibicionizmusnak
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
No.01 #271781 üzenetére
Legit. Attól olcsóbb pont, hogy nincs inventory, nincs fizikai bolt, nincs személyzet. A pénzed a Ch24 letétjébe kerül, nem hozzá, csak akkor jut hozzá, ha visszaigazoltad tranzakciót. Ugyanattól a disztibútortól rendeli, amelytől az AD-d is, de nem teszi rá a második mondatomban szereplő költségelemek fedezetét, a 30-60% retail margint. Még olcsóbb is lehetne, de Ch24 egy-két éve nagyon megemelte a járulékát. Nincs vesztenivalód, vegyél órát:)
-
No.01
addikt
válasz
driv4r #271780 üzenetére
Hmmm... Szerintem nem o valt ha jol remlik. Az nem volt szimpi, h nem rendelkezett az oraval es meg le kell rendelni, penzt elore utalod st. Tobbe kevesbbe ahogy Memmaao-nal volt. Ha ez igy valobat legit akkor gondolkozom tovabb
Hetvegen meg vegigfutom azt a forumot amit korabban irtal. Szeretek szembe menni a terendekkel es egy ilyen pulyka biztosan nem jon szembe tul gyakran. -
driv4r
aktív tag
válasz
No.01 #271778 üzenetére
Nem igazán értem az averziódat. Mit jelent a ‘biztos forrás’? Óra eredeti, szervizelési igény zéró, megveszed, viseled, örülsz. Miért kellene akkor elengedni a spanyol dealer-t? Szerintem ugyanaz, akitől Memmaao vette anno a Pelagos-t, én az Omiwatari-t néztem tőle, kb. mindene is van. [link] [link] [link]
-
válasz
No.01 #271772 üzenetére
Nincs olyan sok csak 40 darab. 🙈 Azért hetente egyszer rajtam van, alkalomtól teljesen függetlenül. Minden órámat igyekszem megvigyázni. Általában az első ding fáj csak, utána megkönnyebbülés, hogy már nem szűz és egy idő után nem zavar.
Szerintem kiváló napi viselet lenne bármelyik pelagos, mert brutál szép órák. De akkor acélozd a lelked, hogy fog kerülni. Bármelyik óra, amit napi használatban hordasz. Nyilván egy G-Shock jobban bírja a gyepát, de ez is bírná és elég sok DIY videó van a YT-on, hogy egy dörzsi szivacs segítségével hogy lehet refinishelni.Én amúgy most napok óta le sem tudom rakni a Seiko ana digi órát, most is azzal mentem neki a jó kis éjszakai műszaknak.
-
No.01
addikt
Az azert nem keves valoban... bar en ennel egy picit kevesebbre (70-80e) tippeltem volna.
A WUS linket koszi, mindnekeppen atfutom.
Egyebkent a pulykas is tetszene, de fogalmam sincs azt honnan lehetne biztos forrasbol beszereni itt az EU-ba?
(anno - tan tavaly marc-apr kornyeken irtam egy kereskedonek aki a chrono szerint spanyol volt es az ertekelese is 4.7 vagy 4.8 volt. Hamar kiderult, h o is kis kerulovel a szigetorszagbol hozza be egy ottani kozeli kapcsolatan keresztul. El is engedtem, de neh ameg vissza-vissza kacsintgatok) -
driv4r
aktív tag
válasz
No.01 #271776 üzenetére
Bálint azt írta, Nánássy (PVD / DLC) kb. 100 ezer, és nagyon babra meló, a Cerakote-os cég meg egyenesen eltanácsolta, mivel szerintük az a felület inkább ütésálló, nem annyira karcálló.
Szerintem nem érdemes kísérletezni, inkább vegyél olyan cégtől, amelyik elismerten jó ebben, Citizen kb. 1970 óta molyol a témán, Sinn meg nem csak acélt, titánt is kezel (T50 modell, grade 5 Ti, Tegiment). Rado kerámia óra gondolom nem játszik, zafír Hublot vagy RM se;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Veron #271771 üzenetére
Egyetértek, rbalint88 pont tegnap írt nekem privátot, milyen árakon dolgozik az a Cerakote-os cég, illetve Nánássy. Amúgy pontatlanul fogalmaztam, a Duratect egy többlépcsős felületkezelés, egy alapos polírozással kezdődik, és számtalan variációja van. Citizen saját oldalán megkülönböztet minimum hármat, van edzés jellegű kezelés (hardening), van bevonat (coating), és van a kettő kombinációja. A te képeden* nekem az a fura, hogy nem karc, hanem kopás, de vajon mitől és hogyan, ha van komoly felületkezelés.
* andrew01 képén, piros LE Citizen.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #271769 üzenetére
Nem, megtaláltam, a második WUS linkemen van egy 1500+ hsz.-es Citizen Ti thread, abban volt linkelve rögtön az elején egy poll, gyakorlati tapasztalatokról, ott írta egy kontai69 nevű user, #2 komment. Amikor tavaly olvastam, csodálkoztam is ezen a fiber pen megoldáson, hogy ilyen egyszerű lenne, bár merőben teoretikus az érdeklődésem, egyelőre nincs titán órám. Ha lenne ‘egy óra’ projektem, akkor viszont tuti, hogy az egy fehér washi lenne, akár Chronomaster, akár pulykás.
-
No.01
addikt
válasz
Memmaao #271770 üzenetére
Hmmm... Nekem eddig osszesen 2 balesetem volt, de mind2-t megusztak az orak.
Az viszont az emlitetteknel lenyegesen durvabbak voltak.
Attol felek, h neked annyi orad van, h a Pelagost nem is hordod ugy, mint egy "atlagos halando"Nekem viszont az a celom, h amolyan One&Only legyen a hetkoznapokbvan es a hetvegen is. Meg gondolkodom... (de a netet mar bujom
)
andrew01:
Ezt azert erossen tulzasnak tartom (nyilvan a reszleteket nem ismerjuk) ettol fuggetlenul tettem ajanlatot egy nemet kereskedonek a limitalt kekre. Meglatjuk. -
Veron
addikt
válasz
driv4r #271766 üzenetére
Ez a rossz a bevonatos órákkal. Nagyon sokáig áldás a réteg, hiszen hosszú ideig megőrzi az újhoz közeli állapotát. Azonban óhatatlanul vékonyodni kezd a bevonat és látható karcok jelennek meg. És ekkor válik átokká, mivel nem lehet javítani, maximum leszedni az egészet.
-
válasz
No.01 #271757 üzenetére
Talán összesen két apró sérülés van rajta. Az egyik a bal felső tokfülön. A kutya ugrált rám és karcolta le. Alig látszik. A másik az alsó ctownguard élén. Annak az övcsat csapódott neki. Az ügye stainless steel ez meg puha titán, persze, hogy kicsit megnyomta. De összességében patika. Kezd szépen sötétedni, ami külön tetszik.
-
válasz
andrew01 #271764 üzenetére
Az óráim, amiket hordok 70%-ban titánok. Évek óta viselem őket acél társaikat is. Én még nem vettem észre, hogy a titán a normális viselés mellett (és nem úgy bánok velük, mint a hímes tojással) jobban, láthatóbban karcolódna. Pelagosom is volt, bármikor vennék újból, ha ráfutnák egyre jó árban.
Titán óráim:
GS, LX seiko, Luminox, Citizen, Solen, Fortis, Casio... -
driv4r
aktív tag
-
csatacsita
tag
Megtaláltam most a hupikék g-shock órát vinteden 30k-ért lengyelből, ennyit nem sajnáltam rá.
Tapasztalat: Az újrahasznosított anyag nem érződik rajta különösebben, hogy abból lenne, viszont a sárga tesójához képet talán nehezebb a leolvashatósága, ami teljesen természetes, mert ott a fekete számlap\fehér rovások miatt kontrasztosabb, de ettől még maximálisan élvezhető.
Ehhez az órához szinte kötelező egy ilyen kék adidas papucs.
További észrevétel, hogy halványkéken világít a led és a kijelző is halványkék, ami elsőre talán nem szemetűnő gyakorlatlanabb óravásárlóknál.
A mutatón is van egy halvány gyöngyházas csillogás, de ettől még szerintem nem lesz nőies az óra, de tuti lesz egy ember, aki emiatt vissza fogja tenni a polcra. -
andrew01
tag
válasz
No.01 #271760 üzenetére
Én nem tudom és nem is szándékozom részleteiben felkutatni, mely titan órák milyen grade-el bírnak és milyen védelmet használnak, DE ha egy nem filléres óra ilyen lesz pár év használat után (még ha világos, hogy a legkritikusabb terület is az órán), akkor én nagy értékű óránál nem vállalnám be a titánt. Pedig amúgy csípem a materiált, van is pár, viszont 60k alatti értékben. 600k felett már kellemetlenül érezném magam az idő vasfoga általi amortizáció miatt. Persze attól is függ nyilván, hogy napi hordásnak van kitéve, vagy havi pár alkalom, de ez a látvány nekem akkor is erős:
Persze elől szép, de nem csak a számlapot hordjuk a kezünkön... -
dzsi23
addikt
válasz
drizzle #271758 üzenetére
Nem találkoztam még olyan reprezentatív felméréssel, miszerint a zafír óraüveg gyakrabban törne, mint a "sima" üveg, ellenben utóbbit törtem már be teljesen is, és kis darabokat is törtem már ki belőle. Zafírt még nem sikerült amortizálnom, de alapvetően igyekszem megóvni az óráimat.
A falfestékben meg ki tudja, mi van, ami karcolja az üveget, de valami biztos van, nem értek hozzá. -
No.01
addikt
válasz
fagyalllo #271759 üzenetére
Jogos! A baleset az baleset, de a nemtorodessel lehet(ne) kezdeni valamit.
Mondanam, h ha a Pelagos grade 5 lenne azonnal vennem, de nyilvan nem ert a valosagban fogalmam sincs, h mekkor lenne a kulonbseg...
En viszont inkabb vagyok alergais ra es nemigazan tudom atkapcsolni az agyamat, h ez csak egy hasznalati targy. Vigyazok a cuccaimra ammenyire csak lehet (nem kell tulfelteni semmit sem, de az odafigyeles szerintem igenis fontos)
Ha jol olvasom akkor a Pelagosnal semmi kemenyites nincs mint egyes GS-eken vagy tan meg a Citizen hasznal valami extra bevontatot.Csak elvi sikon: ha lenne egy ilyen oram akkor azt el lehetne kuldeni bevontaltatni?
Hova? Es az mivel jatni? Darabokra szetszedik vagy...? -
-
drizzle
kezdő
válasz
dzsi23 #271756 üzenetére
Oh, és lehet tényleg más modell, csak azt hittem azért más a száma mert, hogy az fekete szíjjal van nem barnával
De most jobban megnézve, pl a TELEMETER felírat is az egyiken kék(ilyenem van) a másikon meg piros és elvileg ez az ami világítos számlapú(nekem nem kell, nincs rá szükségem csak mondom a francba hogy azt írják és közben meg nem).
A karcért kár és fenntartom, hogy ennyitől nagyon nem kéne ilyen szintű horzsolásnak keletkeznie rajta, megpróbálom poliroztatni csak a zafírról meg azt hallom, hogy nem karcolódik de cserébe inkább eltörni szeret így azzal meg az a baj akkor. -
No.01
addikt
Memmaao:
Irhatnam privatba is, de hatha mast is erdekelMiota megvan mik a tapasztalatok a Pelagossal kapcsolatban?
Ma az egyik meetingen spottoltam egy leftyt (LHD) es azt kell mondjam, h hiaba volt "uj" ez is (karacsonyi) karc mar volt rajta es nem ugy, mint ami 7 honapos... hanem inkabb ami 27!
Ettol fuggetlenul az a retrosabb szinvilag a sima Pelagoshoz kepest eloben nagyon bejott igy megint kicsit elgondolkodtam.
Plusz ami eddig fel sem tunt, h mennyivel jobb a 39-es varrianson, h lehagytak rola a datum ablakot. Lehet tagado leszek... -
drizzle
kezdő
Üdv,
Kaptam ajándékba egy Zeppelin 100 Years [link] és szomorúan konstatáltam 1-2hónapja, hogy valószínűleg miközben mentem a folyosón a lifthez a karórát véletlen meghúztam a fehér falon, amitől sérült az üveg nem is igazán karc hanem inkább "horzsolásnak" nevezném.
Nah most szerintem ez nevetséges, hogy ennyitől így megsérüljön egy elvileg K1 krisályüveg... másfelől elvileg a sötétben világítana az egész számlap, hát az enyémen egyáltalán nem világít semmi...
Lehet át lettek verve akiktől kaptam? Hova lenne érdemes bevinnem, elvileg még bőven garanciás így gondolom a helyre ahonnan véve lett, de annak nem látom értelmét, hogy esetleg egy másik hamisitványt kapjak... -
phrenetiX
tag
Sziasztok!
Emagon egész jó árban vannak az Orientek, hátha valakit érdekel. -
@mriya@
őstag
válasz
gipsztigris #271725 üzenetére
-
Keszi86
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy régi Vostok Amphibia aminek a lünettája eléggé karcos viseltes a festés kopott. Érdeklődnék, hogy lehet rajta képezni PVD bevonatot? Talán réz az alapfém.
Köszi. -
dzsi23
addikt
Új CW Super Compressor.
-
Hatvan9
senior tag
válasz
5-ös kezelő #271738 üzenetére
Nekem is orbitális, ez a legkisebb.Megszoktam de ha látok egy kisebbet elmúlik a varázs.
-
Pé
senior tag
Itt is ana-digi nap van.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #271726 üzenetére
Igen, a 2-3. sem volt már olyan jó, mint az 1., de a hájp kitartott a végéig, és ha még a 3. rész előtt adták volna ki ezt a Casiot, ma már egy ikon lehetne (pláne, ha megtolták volna egy kis marketinggel). Persze, nem annyira, mint pl. a Seiko Ripley, mert ez a Casio nem szerepelt a filmben. Így viszont ez csak egy szuper óra, amit ebben a színben nagyon kevés ember vállal be.
Egyéb:
Mennyire gyakori, hogy egy titán tokos és titán szíjas órán gyárilag acél csat van? -
No.01
addikt
válasz
@mriya@ #271716 üzenetére
OMG
Ertem en, h akinek nagy a csukloja annak nagy az oraja is (bar itt sokszor latni, h kis csuklos embereknek is nagy az oraja, de az most ugye mind1) de egy ekkora sulyt cipelni napi szinten. A Titan orak ha jok lesznek (ne karcolodjon tul konnyen) siman bevallalom pedig szeretem az erzest, ha tudom, h van valami a csuklomon viszont a napi rutin mellett megiscsak lenyegesen kenyelmesebb, ha fel sem tunik.
Ez igy negyed kilon masik felen szamomra az erthetetlen kategoria.
...de nem en hordom igy nyilvan ertenem sem kell -
válasz
Hatvan9 #271719 üzenetére
#271718pulutodurumo kollégának igaza van. Fortis "betegség". A külső felületen van AR bevonat, az karcolódik, és kékes - szivárványos csillogása lesz. Le lehet polírozni, erre kérj árajánlatot, akár tőle is, vagy Pesti órás stb. stb.
Más, Casio vintage vonal... "érdekesen" szép 😁
-
Hatvan9
senior tag
válasz
pulutodurumo #271718 üzenetére
Nem tudom kívül mi van, napsütésben kicsit szivárványosodik, itt-ott.
Ha azt lekapják, rendben lenne?
655.10.158. - üveg cserére hantosnál kérdeztem, 100 alatt megúszhatatlan..
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok
Van egy ilyen mókusom, egyelőre úgy érzem ebben temethetnek majd.De a karcos zafírra jó lenne egy olcsó megoldás ha tud valaki erre megoldást.
-
@mriya@
őstag
válasz
Faresz1976 #271714 üzenetére
De lemaradtam.
-
A mai 37 fok emlékére...
-
@mriya@
őstag
25mm az bizony már méretes.
-
rbalint88
addikt
válasz
fagyalllo #271704 üzenetére
#kezmuves.
No akkor mar publikalom a legujabb szerzemenyt, 1991-es Seiko Golden Tuna, 7C46-7009. Latszik, hogy volt multja, de remelem meg legalabb ennyi jovoje is van.
Kapott egy tomitescseret, uj elemet es az SNE498 gyari szijat, a kepen meg nem az van.
Egy ”patina” zavar, a karcos uveg, ehhez vajon letezik zafir? -
fagyalllo
őstag
Vacheron Overseas Dual Time, csupán 75 500 dollár, jóazúgy..!
-
Megjött a Seiko szervízből az ana digi órám. Kapott egy új szerkezetet. Most minden funkció, csipogó működik. Eddig talán ez a kedvenc ana digi órám.
-
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz #271666 üzenetére
Közben sikerült a következőket kideríteni:
A Doxa 1940-ben készült a sorozatszám alapján (ahogy zola96 is említette)...és meglepő módon a felhúzás óta tökéletesen működik még így is, hogy minimum 30 éve nem piszkálta senki.
A Noxil-ról pedig annyi derült ki, hogy az egyik gombja szorul...de többet nem tudott mondani az itteni kisvárosi órás.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest