Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
válasz
vadászcsiga #102092 üzenetére
Nem is tudod, hogy nez ki
-
redzsi
senior tag
válasz
TripleB #102066 üzenetére
Vagány!
Valamiért eddig átsiklottam a Davosa fölött, pedig vannak pofás portékái:Military Automatic
Vanguard
Mit érdemes tudni erről a gyártóról? Milyen a minőségük presztízsük pl. Certina, Steinhart stb vonalhoz képest? Gondolom a megfizethető automatájuk ETA 2824-el vannak szerelve.
-
squir
aktív tag
válasz
vadászcsiga #102034 üzenetére
Azért a linkeltek közül nem mindegyik compressor-tokos.
Bár nagyrészt ez az elnevezés terjedt el a kétkoronás, belső forgatható lünettás diver-ekről, de nem mindegyik az.
A "compressor" és a "super-compressor" elnevezés eredetileg két toktípust takart, melyeket az EPSA gyártott. Ez a cég készítette a kis gyártóktól kezdve a legnagyobbakig az ilyen órák tokjait mint pl. Longines, Jaeger, Enicar, stb. A hátlapon kívül, vagy belül szerepelt egy stilizált búvársisak, alatt egy keresz, "brevet" felirat és a szabadalmi szám. Ilyen tokkal készültek sima, egykoronás búvárok-nem búvárok is.
Érdemes ezt a rövid összefoglalót elolvasni róla, jó dolgok vannak benne: EPSAAz eredeti Longines Diver-nek pl. super-compressor tokozása volt a '60-as években, de az újnak már nem az.
-
Magnum_
nagyúr
holnap (!!!) viselet. Ezzel a barna szijjal nagyon utos, szerintem. Jobb, mint a kekkel.
Ja, es csaj van a hatterben. Azt hallottam itt, hogy az menő.
-
Wg5113
aktív tag
válasz
condy #102071 üzenetére
Nekem is tetszik ez a Hamilton,csak várom a tapasztalatokat pont a szerkezet miatt.A bevezetésekor panaszkodtak,hogy nincs meg a 80 óra járástartalék,70-72 óra max. A lengésszöge 21600 ami egy kicsit talán csökkenti a pontosságát és nincs finom szabályozási lehetőség benne csak szervizben az órásra számithatsz,hogy ha nem elég pontos alapból(volt ilyen). Persze mint mindenben ebben is van jó és kevésbé jól sikerült,ezért még én nem vennék ,ha ilyet szeretnék.
-
Deskdiver
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz
vadászcsiga #102065 üzenetére
-
törölt tag
válasz
vadászcsiga #102072 üzenetére
A Hami is nagyon jó, a múltkor beszéltünk róla Wizard-dal.
Úúú, ML PontoS Diver, a másik kedvencem ebben a szegmensben az LLD mellett, de itthon 750 ezer....
-
BAti77
aktív tag
válasz
BAti77 #102067 üzenetére
Még a Hamilton Jazzmaster Traveler GMT sem rossz, főleg feketében...
-
condy
senior tag
válasz
vadászcsiga #102060 üzenetére
Még az ML viszi, de más én sem tudok (svájci). Igaz ez nem jelent semmit!
-
fagyalllo
őstag
válasz
bear_ #102062 üzenetére
Nehéz ügy, talán használtan bukkanhat fel itt-ott.
Viszont a Seiko most is készít hasonló stílusúakat:
SNN231
SNN231 fémszíjjal
SNN235, egy kis szín
SNDA27, talán ez a legszebb
SNDC33, kicsit retrósabb -
BAti77
aktív tag
válasz
-
TripleB
senior tag
-
bear_
aktív tag
Sziasztok,
Ez az órát: [link] szeretném beszerezni, sajnos már kifutott modell. Valakinek van ötlete, hogy honnan lehetne mégis hozzájutni?
-
törölt tag
válasz
Én is így tudom. Illetve még a G.Gerlach készíti a Navigator-t elég jó áron, bár nem tudom, a lengyel minőség milyen.
A Landeron is készít még dupla koronás órát, most látom:
-
ronin s8
senior tag
válasz
vadászcsiga #102048 üzenetére
Szerintem a nők viszonylag egyszerű esetek óraügyben: legyen benne kavics, a többi nem számít!
-
Magnum_
nagyúr
válasz
vadászcsiga #102048 üzenetére
Egy exemnek egesz pofas kis fossilja van, de amiket mutattam neki, azokra azt mondta, hogy nem. Casioban is lenne parade, egyet kinezett, azt se voltam hajlando megvenni. Nem sajnalok tole semmit, de az az ora is tre volt
de nekem ez igy deal, o orul, hogy van tobb csillivilli oraja, munkatarsnoi mindig kernek, hogy nekik is rendeljek (NEM), optimalis :-)Es a legfontosabb, hogy nem veszi el a penzt a leendo seikomtol
-
Magnum_
nagyúr
Sracok. Gondolkodtam, hogy csajom kap tolem egy rendes orat. De a kinezettek kozul semmi nem tetszett neki, ellenben egy rettento gagyi michael korsnak orulne. Na azt azert nem. Viszont meg par honapja rendeltem neki ebayrol egy 500ft-os, egyebkent szep vackot, azota rajuk porgott teljesen, mert instagramon kovet valami oldalt, ahol ezeket posztoljak es innen jott az otlet.
Ma jott meg neki az otodik.
Akkor inkab ilyenek legyenek (senki nem sajnalja), mint egy divat MK. nekem is tobb marad a kovetkezo diverre :-) -
Gabor970
addikt
válasz
szundybence #102022 üzenetére
Bevallom, ugyanaz a szó ugrott be, mint a fórumtársnak, bazári.
Aztán még kedvelem is a mercedeseket (na jó, módjával, azokat amiket kb a kilencvenes évek kozepénél nem később készítettek) s azzal a merci kormánnyal együtt nagyon disszonáns. Még jó, hogy nem egy W108-as mellett van :-) -
csabulaxi
senior tag
válasz
Na hány félét találunk?
ez majdnem, de japán -
entropy
tag
válasz
szundybence #102035 üzenetére
Nagyon kínai, nagyon bazári hatást kelt az a "tourbillon". Minden kínai tourbillon óra ilyen kinézetűt használ kb.
-
törölt tag
válasz
Mint ahogy az összes klasszikus diver.
A super compressorok üdítő kivételek.
-
ronin s8
senior tag
válasz
webórás #102027 üzenetére
Szuper a poszt, gratula!
Megragadta a figyelmemet egy mondatod, amiben öntést említesz, forgácsolás helyett. Azt gondolom, valszeg sok alkatrész készülhet így, valamint lemezsajtolásos technikát is alkalmaznak. Egyszerűbb egy nagy tábla lemezből kiütni a hidakat, vagy a kerekeket.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
webórás #102027 üzenetére
A tegnapi cikked utolsó mondatán akadt meg a szemem.
"Némi cián-akrilát ragasztó segítségével a helyérerögzítem az üveget."Én rengeteg üveglapot ragasztok festett alu felületre. A cián-akrilát ragasztó kikeményedve elenged, fehér fátyolos felületet ad, csak az fbs az ami akár 20 év után is, uv fény esetén is, kültéren stabil marad.
Ez az én tapasztalatom, de lehet rosszul csinálom. -
webórás
csendes tag
Hülye órás, mindent szétszed és ha már fotógép van a kezébe, hát dokumentálja.
Mindig kiváncsi voltam, mi ketyeg a Fortisban, hát megtudtam, most már tudjátok ti is...
Kőnig Levente www.watchmaker.hu [facebook.com/watchmaker.hu
-
condy
senior tag
válasz
szundybence #102021 üzenetére
MrDelux, szundybence:
-
webórás
csendes tag
A javításra beérkezett ketyegő egy mai modern és speciális karóra, melynek brutális megjelenése nem véletlen, hisz a Nemzetközi Űrmisszió hivatalos időmérője. Bár ez a példány sose járt az űrben, de így is megérett a teljes felújításra. Az órát nem lehet felhúzni, mutatója kifakult, az aktuális karbantartáson túl ezek kijavítása is esedékessé vált. Akkor lássunk neki...
A Fortis B-42 Cosmonauts Automatic karóra teljes felújítása a linkre kattintva megtekinthető!
[Fortis B-42 Cosmonauts teljes javítása]
Üdvözlettel : Kőnig Levente www.watchmaker.hu [facebook.com/watchmaker.hu]
-
fagyalllo
őstag
válasz
szundybence #102022 üzenetére
freddirty ui. szerkezettel szerelt sirálya szerintem sokkal jobban néz ki, ez olyan elnagyolt.
Van ilyen stílusú Seiko kvarc kronó is SPC155 néven:
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Magnum_ #102005 üzenetére
Több helyen is azt mondták nekem anno, h az Unitassal nem szokott gond lenni. Automatám még nem volt Seagulltól, de a felhúzós szépen, pontosan jár. Ha lesz Rodinám, majd többet tudok mondani, abban automata van. Az óra maga /MM/ szépen van megmunkálva, kis hiba van azonban a hátlapján a menetnél - nem zavaró. Egészében bejövős a stílus miatt, csak a lume gyenge.
andrisms : Waller Józsefné üvegcsiszolót javasolt vki korábban, tapasztalat nincs. V., Hercegprímás u. 2.
És vannak házi praktikák, paszták az interneten - vhol korábban szó volt ezekről. -
szundybence
aktív tag
Ez hogy tetszik nektek?
-
Miamiquake
aktív tag
Szép emberek dolgoznak az óra és ékszer boltokban is: LONGINES EVIDENZA
Kéretik a 3. képet megnézni és végigolvasni az ákom bákom elírt papírt...
-
condy
senior tag
válasz
Real_Necro #102015 üzenetére
-
alphaville
aktív tag
-
ronin s8
senior tag
válasz
alphaville #102008 üzenetére
Ez szép!
Ennek lapos a zafírja, ugye...? Ha domború lenne, elmenne IWC-nek... -
szundybence
aktív tag
nem jó a link
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #102014 üzenetére
-
Real_Necro
veterán
válasz
fagyalllo #102012 üzenetére
Rákerestem, így már annyira nem jön be.
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Hirtelen nem tudtam hol tegyem fel a kérdést, így gondoltam megkérdezlek Titeket!
Van egy Zeppelin 7640-1 órám, ami megállt. Nem az elemmel van gond.
Tudtok ajánlani egy olyan szervizt, ami megbízható, foglalkozik Zeppelinekkel és viszonylag olcsó Budapesten?
Tudom gugli a barátom, de hátha akadt más fórumlakónak tapasztalata a szervizekkel kapcsolatban.Más: Van egy Festina 16662-3 órám is, aminek sikeresen elszakítottam az acél szíját és elhagytam a tok felőli szemeket. Tudtok olyan órást, aki ezt pótolná nekem? Ahol vettem, ott a festina központi szervizébe irányítottak, lévén hogy a szíj csak fél évig garis.
Ha nem lesz más lehetőség, megyek oda, de hátha tudtok olyan helyet, ahol kényelmesebben és olcsóbban megúszhatom az egészet.Üveget tudnak polírozni, vagy cserélni kell? Mikor leszakadt a szíj, leesett és leejtéskor lett rajta egy szép széles, de nem mély karc.
Nagyon kötődik hozzám ez az óra, így mindenképp szeretném rendbe tetetni.Tokpolírozáshoz is tudnátok embert ajánlani?
Akár privátban is jöhetnek a linkek/tapasztalatok/tanácsok.Remélem nem gond ez a sok kérdés, de gondoltam inkább egyszer felteszem, mint hogy 10 hozzászóláson keresztül ezzel legyen tele a topic.
A választ előre is nagyon szépen köszönöm!
-
fagyalllo
őstag
válasz
Real_Necro #102011 üzenetére
SRP525 és SRP526 a szamurájos kiadás neve. Nagyon pirosban és nagyon sárgában pedig 507 és 509.
-
WiZARD
addikt
válasz
alessandro9 #101958 üzenetére
Szia!
látom, nem nagyon kaptál választ eddig.
Hogy a c07.111 mennyire megbízható, az majd idővel derül csak ki igazán. Mivel a 2824-2 -re épül, így jó esélyekkel indul. A féllengés számot csökkentették, részben ennek köszönhető a nagyobb járástartalék. Emiatt picit csökken a kopás, de elvileg a pontosságra is negatívan hat. (viszont ez ETA ígérete/marketing dumája szerint javult a pontosság a változtatások miatt)
Ennek a szerkezetnek létezik COSC változata, szóval feltételezem, hogy elég pontos tud lenni megfelelő beszabályozás után, de erre garancia nincs.Azok a "műanyagok" ha jól tudom sziliciumot takarnak, most "divatos", modern anyag. Jelenleg sarki órás nem tud belőle újat reszelni, majd meglátjuk 10-20-50 év múlva, hogy ezek mennyire lesznek pótolható alkatrészek.
A külső szubjektív, ha neked ez tetszik, akkor hajrá. (Én nem mondanám hogy letisztult, nekem túl sok a szöveg a számlapon, ráadásul 50 különböző betűtípussal. Az ímént alphaville által berakott verzió, sokkal letisztultabb szerintem, igaz abban "csak" a sima 2824-2 van, ha jól sejtem)
Elsőre nem találtam rá árat, így passzolom az "érdemes-e megvenni" kérdést. Ha nincs túlságosan felárazva a "limitált" duma miatt, akkor talán igen. -
Magnum_
nagyúr
válasz
5-ös kezelő #102004 üzenetére
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
ad4m1337 #101997 üzenetére
Egyiket sem. Rayt hamar kinövöd, a másik meg nem 4R36 werkes. Kicsit spórolj még, és végy SRP 307-est hardlex üveggel - sehol egy karc eddig nálam, pedig a küzdőtérben odaverem néha fém szerelvényekhez is. Vagy ennyiből kijön egy rendesen összerakott kínai is, bár ez nem az a topik. [link]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Real_Necro #101955 üzenetére
Üdv a 4R36 táborban!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!