Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spet
addikt
válasz
Mykeee0923 #165399 üzenetére
Említettem, hogy Bp-n belül
-
squir
aktív tag
válasz
fagyalllo #165391 üzenetére
Nem, ebben az esetben nem feltétlen szemből olvasunk le.
A Sinn UX Kampfschwimmer és a GSG9 nem véletlen nyerte el a pályázatot és egyáltalán nem a "marketing-bullshit"-ről szól ez az olajos-történet. Itt fórumozgatva, meg a meleg kis irodában úgy tűnhet, de valójában nem. -
csabulaxi
senior tag
válasz
fagyalllo #165391 üzenetére
azért nem ezredekről van szó, itt kb. 5 perc az amit el lehet nézni, ott még nem az életed a tét
inkább csak annyi, mikor hegesztesz a titanic roncsánál akkor elég a szemedet arra fordítani és látod, hogy fel kell e menni már az ebédet megenni vagy el kell engedni dikaprio karját és hagyni elsodródni mikor magad felé fordítod az óra számlapját. -
WiZARD
addikt
válasz
Antonio #165386 üzenetére
Jah, hogy benyomódik a gomb. Az más, azt hittem gomb nyomás nélkül nyílik ki.
Nekem sose nyomódott be, most próbáltam direkt, de én nem tudom a csuklómmal benyomni, még szándékosan sem.
Amit tudsz csinálni, hogy nézel más pillangózárat, vagy sima tüskecsatra cseréled (ami meg felvételkor nem az igazi, és általában a szíjat is hamarabb kicsinálja)
-
-
Antonio
senior tag
válasz
WiZARD #165379 üzenetére
Na lehet kevés volt ez az egy hét tapasztalat szerzésnek, próbálok jobban odafigyelni ...
Tesztelem: most jól becsatoltam tutira... de ha pl csuklómat közel derékszögbe elhajlítom már ki is nyílt (és ezt bármikor meg tudom ismételni, különösen ha a karom lefele lóg tehát az óra a gravitációnak engedelmeskedve lefele tendál és jobban beszorul a csukló-kézfej közé), mert mindkét gomb egyszerre kap nyomást ... lehet zöldfülű vagyok óra témában de félig meddig mérnök emberként alapból furcsállom ezt a megoldást mert kialakításból adódóan bele van kódolva a véletlen nyitási lehetőség (ami nekem naponta többször előfordult) még is elterjedt.
-
Spet
addikt
Sziasztok,
Hirsch szíjat (főleg kaucsuk-bőr érdekelne), hol lehet személyesen találni és megtekinteni Bp-n belül? Mert interneten találtam több oldalt, de a 2-3 hét szállítási idő nem olyan gyors, na meg jó lenne megnézni az összhatást a valóságban is.
-
csabulaxi
senior tag
-
válasz
fagyalllo #165378 üzenetére
Látványnak tök jó. Persze, csak ha nincs buborék. És a vízalatti láthatóság is sokkal jobb lesz. Már húsz centi mélyen is van előnye.
A méterek nyilván bullshit, az legfeljebb mélytengeri árokásóknak lenne jó. Már van óra, lehet hozzá szakmát kitalálni. De már a Sub méterei is hótt fölöslegesek, ott nem szokás megszólni? A Rolexek soknullás pontosságig alacsony százaléka kerül mélytengeri búvár felhasználásra, vagy merül akár 20 m alá.
-
csabulaxi
senior tag
-
WiZARD
addikt
válasz
Antonio #165376 üzenetére
Tuti jól van becsatolva?
Van hasonló pillangócsatom, ha rendesen a helyén van, akkor nagyon stabil, de lehet "félig" becsatolni, amikor nem pattan be a helyére teljesen.(#165377) Tulku: ott van a linkemben, hogy eleve egy rugalmas dugattyú a hátfal, de látom senki nem olvasta el...
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
1 hete kerek születésnapomra meg lettem lepve (na jó kicsit számítottam rá hogy órát kapok)
Egy automata Tissot PRC 200 al (T0554271605700) bőr szíjas.Ez az első automata órám és egyben a "nem hagyományos" csatos megoldás (pillangó záras?).
A problémám: hogy sokszor magától kicsatolódik. Feltételezem hogy sokszor "szélsőségesebb" mozdulatnál ami akár egy sima kabát felvétel is lehet valahogy kicsatolódik.
Sajnos USA-ban lett véve tehát nem tudok visszamenni reklamálni ...
Bevittem csak úgy egy közeli órásszaküzletbe mikor épp arra jártam, de mondták hogy jól működik és csak akkor nyílik ki ha mindkét gomb egyszerre nyomódik.Próbáltam 1-el lazábbra venni a szíjat de így is előfordul (talán kevesebbszer de még nincs hosszútávú tapasztalatom), az sem lehet ok hogy túl sok a ruha rajtam és befeszül "mittudomén" mert pólóban csupasz kézen is előfordul.
Most ez egy általános bagatell dolog pillangó csatnál -és tök mindegy hogy hány 100e Ft os az óraszerkezet- amivel együtt kell élni?
Köszönöm a válaszokat.
-
WiZARD
addikt
válasz
Csigusz 1 #165368 üzenetére
A Sinn is be tud buborékosodni...
A Sinn magyarázata:
- Any oil will absorb dissolved gases.
- When a watch case is filled, there is no gas bubble.
- As the ambient temperature drops, the oil filling contracts more than the volume of the watchcase. This phenomenon is compensated to a degree by the membrane back of the watchcase.
- When the membrane reaches the end of its flexibility, however, a vacuum bubble forms in the oil.
- The vacuum bubble is progressively filled with dissolved gases from the oil, and also with air which continually diffuses into the case (no wristwatch is completely air-/gasproof).
- As the ambient temperature increases again, the pressure inside the watch increases as well. The oil re-absorbs some, but not all of the gases in the gas bubble. This is because due to the diffused air, the total mass of the filling is more than it was before the ambient temperature dropped.
- Especially as this process is repeated, a gas/air bubble can form which is no longer dissolved as the ambient temperature increases.
- To minimize the effect - or to prolong the time until such a bubble forms - the initial oil-filling is currently done at a slight over-pressure (by manipulating the membrane caseback).
- The only way to get rid of the bubble, once it is stable at normal temperature, is to change the oil filling.
- Needless to say, the bubble does not affect the functioning of the watch in the least.Vannak DIY próbálkozások is, olajjal töltésre:
Ecodrive, Tuna
Ch Ward - mellesleg itt van magyarázat arra is, hogy a Sinn hogy oldotta meg a hőtágulás kérdést. -
válasz
g0n21 #165344 üzenetére
Ez a cikk végre tisztázta, hogy mit jelent a "30 éves fejlesztőmunka eredménye" kifejezés. A nyolcvanas évek elején kifejlesztették pár év alatt a technológiát, aztán megvárták, hogy a félvezető technológia végre kellően energiahatékonnyá váljon a kétezres évek elejére. Persze ez is fejlesztőmunka eredménye volt, csak nem az övéké.
Ettől még persze komoly és ötletes szerkentyű.
-
csabulaxi
senior tag
-
leon1977
csendes tag
válasz
nostromo73 #165338 üzenetére
Igen, kedves darab lett.
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
schawo #165258 üzenetére
A hőtágulás miatt van benne buborék.
Mint tudjuk, a folyadékok összenyomhatatlanok, és hő hatására kitágulnak.
Ha nem lenne buborék benne (ami összenyomható), akkor egy szép, meleg, nyári napon egyszer csak szétrobbanna a csuklódon, mert kitágul benne a folyadék, és a tok, meg az üveg nem bírná a belső túlnyomást!
A külső nyomást jobban bírják, arra vannak tervezve. -
mike1334
veterán
válasz
@mriya@ #165352 üzenetére
Annak én is jobban örülnék, de kb 30-40e a keret, és kellene, hogy minél minimalistább legyen (csak 3 mutató és dátum), kék számlap (ha nagyon nincs, akkor fekete), bőr szíj és kvarc...ebbe sajnos nem sok minden fér bele. Talán Beringből láttam ilyesmit, de azt itt nem ajánlották.
-
mike1334
veterán
válasz
TimeCenter #165343 üzenetére
Köszi
egész pofás, csak a tok fül furcsa nekem egy kicsit vmiért...
csƵ
Hahana azért egész más, ha tényleg látod is, nem csak elképzeled
@mriya@
Ez is pofásbár én most kicsit egyszerűbbet keresek
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
snail1981 #165339 üzenetére
Ezek pontosan azt tudják amit elvársz. Csak felcsatolod, aztán indulhatsz is
Nekem szerencsém van, megtaláltam a helyet a lakásban ahol szépen szinkronizál majdnem minden hajnalban, de ha nem, akkor kint, nyílt terepen (udvar) manuálisan mindig tudtam szinkronizálni. Van akinek ez nem működik ennyire mindennaposan, de szinkronizálás nélkül is hozza a quartz órák pontosságát.
Itt a topikban van azért pár Citizenes/promasteres ember, TimeCenternek is az (is) van
Vásárlás előtt egyeztess vele, biztosan tud segíteni, jóárasítani.
-
@mriya@
őstag
-
g0n21
senior tag
Látom nagy a grand Seiko őrület ma, az angoltudók gyorsan szaladjanak aBlogToWatch.com-ra, ahol Bredán Dávid egy nagyon hosszú spring drive cikket irt. Szerintem kurva jo lett es kezdem érteni a spring driveot.
-
@mriya@
őstag
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Eddig csak olvasóként voltam jelen a fórumon, most viszont eljött az idő, hogy kikérjem a véleményeteket.
Egy olyan órát szeretnék ami egy bizonyos szintig "gondozásmentes" csak felveszem és már indulhatok is. A Citizenek között keresgéltem és találtam is néhányat:Van valakinek esetleg ilyen vagy ezekhez hasonló órája? Meg van vele elégedve? Ettől a kategóriától drágábbat nem akarok venni, képek alapján minőségi benyomást keltenek. Amivel nem vagyok tisztában, hogy a 2. esetében a PVD bevonat mennyire lehet tartós? Ha esetleg kopik lehet valamilyen módon javítani, esetleg cserélni azt a részt? Lume szempontjából mennyire erősek ezek? Olvastam, hogy általában az Orient és Seiko búvárok elég jók-e téren is, ezekhez mérve gyengébb a Citizen?
Ez lesz az első modernebb órám van egy-egy Vostok, Poljot, Omega régi mechanikusom. Ezekből kettő jelenleg Dzsanánál felújítás alatt.
Ha esetleg van még ötletetek, hogy merre érdemes nézelődni akkor azt szívesen fogadom.
Előre is köszönöm...Üdv.
-
sipi83
aktív tag
válasz
resool #165332 üzenetére
Én rendeltem egy gyári ChristopherWard-ot karira.
Illatra nekem kicsit "érdekesebb" volt, na nem elviselhetetlen büdös, de érezhetően más.
Szépen felvette a csuklóm ívét, pillangó csattal meg nagyon kényelmes viselet.
Tartósságról nem tudok nyilatkozni, a szürke hétköznapokra visszaraktam a "csigabőrt".
Nekem bejött.Szerk.: ha már szíj, lehet hogy hagyom a Seiko-t egyelőre a gyárin.
Viszont a Tridentre egy ilyen Colareb jönne.
Annyit láttam már az Urban Gentry-n. -
leon1977
csendes tag
válasz
nostromo73 #165273 üzenetére
-
resool
aktív tag
Valakinek van tapasztalata krokodil/aligátor szíjakkal?
-
csabulaxi
senior tag
-
squir
aktív tag
Nos akkor köszönöm a tagnapi hozzászólás-áradatot a Breitling-Omega kérdésben!😊 Annyi válasz, vélemény érkezett, hogy külön-külön nem is lehet válaszolni.
Ezért jó más véleményt-nézőpontot kikérni, mert esetleg nem ugyanazt, ugyanúgy látja, mint én.😉 A Breitling esetében pl valami zavart, csak nem jöttem rá, mi lehet az. A római számok. A fene tudja, de valahogy nekem nem passzol hozzá. A Moonwatch "győzelmében" biztos voltam, de érdekes meglátások születtek vele kapcsolatban is.
Havas tanár urat egy értelmes embernek tartom, de nagyon sok dologban nem értek vele egyet. Közte van a "Vintage"-ről alkotott véleménye is.
A Moonwatch-ra szerintem még alszom párat, mivel pl ma is láttam az Ffb csoportban olyan Speedy-t, hogy leesett az állam! Mondjuk kb egy óra alatt el is kelt...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest