Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- Nikon DSLR topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Huawei MediaPad M5 - nagyot szól
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7s26c
őstag
A kvarc kérdést meg úgy rendeztem le magamban anno, hogy amelyik javítható (ha nem is gazdaságosan) az rendben van. Ami meg műanyag trutyi az nincs.
[ Szerkesztve ]
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
Sungoo
addikt
válasz alphaville #165087 üzenetére
Az én véleményem az, hogy nem. Az esedékes szerviznél ráér.
-
ronin s8
senior tag
A tok kinyitása után illik nyomáspróbázni az órát. Ez egy normálisan felszerelt műhelyben nem okoz gondot, pár perc.
Más kérdés, hogy vannak órák, amik nem nagyon viselnek el károsodás nélkül egy toknyitást/zárást. Példának tudom mondani az IWC márkát, ahol már az első kísérlet után elnyíródhat a tömítés.... Rolexnél nincs ilyen probléma...."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
7s26c
őstag
Személy szerint 10 alatt nem bolygatnám.
-
alphaville
aktív tag
Biztosan vagytok itt többen, akik vittétek már beszabályozásra, majd nyomáspróbára a ketyegőtöket. Kérdésem; mennyit veszít a beavatkozás után vízállóságából az óra? Eleve 3bar a jelölés, amely nem túl acélos... Röviden: érdemes-e napi 8-9 mp. sietés miatt megbontani a tokot? Mi a véleményetek?
-
krx21
nagyúr
válasz gipsztigris #165080 üzenetére
Na ez király! Nem is értem miért nem csinál más is ilyet...
-
von toth
tag
válasz gipsztigris #165078 üzenetére
Mindkét szerkezettel sok volt a random probléma (200&300). Egy másfél millás Tagról írtam régen, hogy megállt kétszer egymás után és a szervizben is csak vakarták a fejüket. Van, akinél jól teljesít, de nem vennék. A PM80-at is átgondolom, mert amennyire friss a cucc elég sok hiba van vele.
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
válasz gipsztigris #165080 üzenetére
Azért a Sellita szerkezetes órákat se kell szeintem annyira félteni, mondván, hogy egyre nagyobb darabszámban építik be a nagy óragyártók is (Persze kényszerhelyzet ez számukra,ez de ettől függetlenül így gondolom). Szerintem nem kell sok idő mire kiforrja magát a 2824 szintjére.
A Bulova nagyon szép, de kérdés, hogy milyen gyakran kell azzal a kis kulccsal piszkálni a szerkezetet.
[ Szerkesztve ]
-
gipsztigris
addikt
-
WiZARD
addikt
válasz gipsztigris #165078 üzenetére
Elvileg kb ugyanaz a 2 szerkezet. Gyakorlatilag az SW200 itteni tapasztalatok szerint sokszor nem olyan pontosan beszabályozható mint a 2824-2.
Az Eta népszerűbb, néhány óránál előfordul, hogy mindkettővel kapható, ott egyértelmű előnye szokott lenni az Eta-snak. Értékállóság inkább óra/márka függő.Ha visszakeresel találsz bőven postot a témáról.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
gipsztigris
addikt
Svájci szakértők felé egy kérdés.
Sellita SW200 kaliber milyen helyet foglal el a Svájci szerkezetek között? Konkrétan mondjuk egy népszerű ETA 2824-2 kaliberhez képest.
Az ilyen szerkezettel szerelt órák mennyire értékállóak, pontosabban mennyire népszerűek?
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
7s26c
őstag
válasz 5-ös kezelő #165075 üzenetére
Félreértettél, én tényleg szívesen olvasom a beszámolóidat.
-
őstag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz 7s26c #165002 üzenetére
Bocs, h ismétlem magam állandóan. Nem tudok Rolexről és Omegáról értekezni, kevés vagyok hozzá. Csupán egyszerű felhasználó vagyok, és a kis dolgoknak is tudok örülni. /Pl. a Gimto 3 dolcsis még mindig jár, és még pontos is. Mp. mutatót levettem és arrébb helyeztem, így már majdnem jó./ Rodina egy nap állás számlappal fent : 1s. Ennyit az ST 1700 werkről. Ma a Flight sem produkált kézen szinte semmi eltérést. Valahol 0-+2s között. És jól néz ki azzal a moddolt számlappal a képen, erős a kísértés /de legyűröm/.
Kvazy : Már becsukott szemmel is megy neked.
Fagyalllo : Rákerestem, a Rider M005-ben Miyota 9015 van, 170 dodó.320-ért, v alatta is már jóval, én sem vennék kvarcszabályozós órát. De olcsóbbakat szoktam venni, néha még hordom is őket. Mindenki arra költi a pénzét, amire jónak látja. Én még az áhított és közel tökéletesnek vélt Fortisomra is nehezen adom ki a pénzt, pedig már megvan, és nincs adósságom, kenyérre sem kell.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Skimaster
senior tag
válasz fagyalllo #165071 üzenetére
Barát,az első két tételben(48,50-es hozzászólás) egyet értünk,nem értem miért ismételed el,amit már megbeszéltünk.És mivel igaz,hogy minősítettem a kvarc tulajokat(de csak a 2-ban) NYILVÁNOSAN ELNÉZÉST KÉREK A KVARC TULAJOKTÓL!!!Jogos a 2 pont!(abban viszont nagyon mellé lőttél,hogy miért ezt a kifejezést használom(kárc),de nem baj,te sem tudhatsz mindent)
Unalomig ismétlődik sok minden ebben a topikban, ugyan úgy,mint az én véleményem,de ezt gondolom te is látod.Miért pont az én véleményem ismétlődése zavar? Azt sem tudom miért zavar téged,hogy én nem rajongok a kvarcokért,mert bármikor lehúzom őket neked meg kell szólalni.Lehet azért mert neked kvarc órád van?Lehet személyes sértésnek veszed a véleményem a kvarcokról?Nem tudom,de érdekes...te biztos tudod miért!
A 63-as hozzászólásban csupán az első(48-as) véleményem védtem,ami azért jogos,mert a kvarc órákról szólt.Aztán jöttél te(64-es) és igazad volt,hogy minősítettem a kvarc tulajokat,ezért a 70-es hozzászólásban el is ismertem(először volt róla szó,a te előző 64-es hozzászólásodban,előtte nem mondta senki,hogy bunkó voltam),hogy úgy van,ahogy mondod,részben!
Bármilyen hihetetlen számodra,a te írásod előtt is láttam,hogy hibáztam,de tudod, csak egy ember vagyok,hibázom néha.
Most már nem csak tudom,hanem érzem is,hogy mi a baj a kvarcokkal!! -
oba
addikt
Van valami Nomos alternatíva vállalható szerkezettel és elérhető áron? Tetszenek ezek a minimalista bauhaus stílusú órák. Nem akarok kínait venni...
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Spet
addikt
válasz nostromo73 #165058 üzenetére
Eldobom az agyam, hogy a több százeres órák között ez a 2 darab "könnyen" beszerezhető darab a tetszetős sok mindenkinek
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Sanyi.mTs
addikt
már többször olvastam itt, h egy óra "vintage ". ez pontosan mit is akar jelenteni?
-
krx21
nagyúr
válasz tabletta #165052 üzenetére
Én vettem még drágábban is kárcot... El kell dönteni, hogy mi a fontos... Nálam az óra: óra mely probléma mentesen pontos... Nem pedig presztízs sport... Ha nagyon vissza megyünk az órakészítés "kályhájához" akkor a cél mindig is az volt, hogy az óra legyen minél megbízhatóbb és pontosabb... Ehhez technológiát léptünk...
(Tudom ezeknek már nincsen "lelke"... )[ Szerkesztve ]
-
tabletta
tag
válasz Aladdin #165049 üzenetére
Erről van szó. Nem akarom szervizekre hordani, esetleg forgatóban tárolni. Ennek az árát viszont a kvarc mivoltához képest, egy kicsit sokallom. Kíváncsi lennék azok véleményére, akiknek van/volt ilyen.
Skimaster: tisztában vagyok vele, hogy aki 300+-t ad egy kvarcért, az nem biztos, hogy normális, de mint mondottam volt, a külső, ami megfogott. Több hónapja nem múlik a szerelem.
[ Szerkesztve ]
-
tabletta
tag
Szerintetek a Tag bütyköl valamit a Ronda 6003.D szerkezeten, vagy, ahogy van belerakja az óráiba.
Szemezek egy Formula 1-el, de ahogy látom ez a szerkezetez kb. 30€, az óra pedig 1100.
Tudom, hogy a Tag túlárazott, tokozó, stb, de sajnos ez tetszik. Vegyem, ne vegyem?
Ja, és reggelig döntenem kell[ Szerkesztve ]
-
kpetyke
tag
Sziasztok!
Egy Certina DS Caimano (kvarc) vásárlás előtt allok. Van bármi amit érdemes tudni erről az óráról? Vehetem nyugodt szívvel?
-
7s26c
őstag
válasz kemalboy01 #165038 üzenetére
Vedd meg és többet nefürgyéle
-
fiktív1
tag
válasz kemalboy01 #165038 üzenetére
....megmondod, hogy leütöttek az utcán. Tovább még nem találtam ki. /lehet folytni a sztorit/
[ Szerkesztve ]
-
squir
aktív tag
válasz kemalboy01 #165032 üzenetére
Nincs, de néztem már. 6r15-nek a járástartalék-kijelzős, tárcsadátumos változata. Az óra szép, patent kidolgozás. Jó holmi. Ha tetszik vedd meg, nem nyúlsz vele mellé!😊
-
lmno
őstag
Üdv!
Tudja valaki esetleg, hogy Louis Erard órát lehet valahol kapni Budapesten? (neten Debrecenben találtam csak)
Köszi! -
fiktív1
tag
Szerintem elképesztően szép. Valószínűleg jó is.
-
Szulita28
senior tag
Akkor miért nem veszed meg?
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
7s26c
őstag
válasz pulutodurumo #165030 üzenetére
A Mako bütykét már olvasni véltem, hogy máris hiányolják a II-ről a hardcore fanok
-
berigazek
őstag
,,Tanulj tinó,ökör lesz belőled!"
-
Mercutio_
félisten
válasz #17803776 #165012 üzenetére
Az ott baloldalt egy konzervnyitó
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
squir
aktív tag
válasz excalibur36 #165008 üzenetére
Hegyessy Árpihoz viheted
-
7s26c
őstag
válasz excalibur36 #165008 üzenetére
Elhiszem, de nem én kérdeztem
-
Spet
addikt
válasz excalibur36 #164994 üzenetére
Attól függ hova valósi vagy
Dzsana a Poljotok szakértője (és piaci befolyásolója mostanában inkább), kérdezd meg tőle, hogy vállalja-e és ha igen mennyiért.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
terra052
őstag
Urak!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert nem vagyok otthon svájciban: ETA7001 általános megítélése milyen?werkmania.hu
-
7s26c
őstag
válasz 5-ös kezelő #165001 üzenetére
Sosem unom meg a beszámolóidat
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz fagyalllo #164996 üzenetére
Ma éppen a Flight van a kezemen, járatás okán. Egy üresebb számlapon és egyenes mutatókon én is agyaltam, de nem vesződök vele egyelőre. /Tegnap Rodina volt soron, +4s ment bele kézen melóban, számlappal felfelé letéve 0s mostanáig - ez 4s/nap átlag, nem rossz./
39 mm-es Archimede Pilot eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Politika
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bestbuy játékok
- PlayStation 5
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- További aktív témák...
Állásajánlatok