Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
gipsztigris #164778 üzenetére
általában egyetlen órája van a Magyar embernek és azt veszi fel esküvőre is és nyaraláskor rövidnadrág mellé is, és a csukló méretéhez arányos!
Fail. Az átlag magyarnak nincs karórája
Egyébként ha 30 évvel korábban hoz a gólya nem hordanál órát?
-
boogie84
veterán
Ez aztán színes lett.
-
válasz
gipsztigris #164794 üzenetére
Ha megbizhato es jol szop az biztos nem no, szoval csak ovatosan!
-
Tulku
veterán
válasz
resool #164790 üzenetére
Nekem is 21,5 cm-es csuklóm van...anno féltem a Datejust vizeire evezni, de nem bántam meg...semmi baj nem volt a mérettel, főleg a president csattal...
Tiszteletben tartva mások véleményét, Squir-rel értek egyet abban, hogy az utóbbi időben (10-20 éve) jött divatba ez a 40+++ méret ideológia...
Egy példa...megjavíttattam a Casiomat, vettem rá szép Hirsch autós szíjat (olyan lyukasat) és minden öröm boldogság lenne...ha....Nem csesztetné a korona a kézfejem állandóan...mert hogy 44-es a lelkem...tehát váltanom kell...rájöttem, hogy nekem a 40-es a felső határ...
De ugye emberek vagyunk, ezért különbözőek is...nyilván az erős jelzők kicsit túlzásnak tűnhetnek mindkét oldalról, de el kell fogadnunk egymás másságát (persze nem úgy
)
-
fagyalllo
őstag
válasz
Lauda #164789 üzenetére
Ha ajánlunk valamit, akkor azt azért tesszük, mert van vele tapasztalatunk, megbízható, eredeti, jóízű, gazdaságos, hazaszerető, jól szop, felesleges 6x rákérdezned hogy biztos így van-e.
Anyagminőség és szerkezet tudása megegyezik, a búváróra tokozása nyilván masszívabb és az SKX kidolgozása is finomabb valamivel, nem véletlenül drágább.
-
resool
aktív tag
válasz
Szerintem sem áll rosszul a 35ös a kezeden, inkább a szíj az ami túl szorosnak tűnik.
-
válasz
fagyalllo #164787 üzenetére
Ezek szerint akkor megis gyartjak? Szoval biztos nincs problema azokkal az orakkal?
Amugy a gyartasi idot honnan lehet megallapitani?
-----------------------------
Elso kiszemeltem, (mert biztosan tobb orat is fogok rendelni majd) az SNZH55K1 volt, megis lehet most az SKX007-et rendelem majd meg es kesobb a masikat. Nyilvan kinezetre szubjektiv, kidolgozasra es anyagminosegre melyik a jobb szerintetek? En meg egyiket sem fogtam a kezemben, igy csak a kepeket latom.
-
Skimaster
senior tag
válasz
phranxinatra #164767 üzenetére
Hát ehhez a fejhez,pont ez passzol...ennyit a méretről!
-
Olvasgatok az skx007-rol es itt zt irta valaki, hogy [link][link]
Be is fejezték az SKX gyártását? Azt látom, hogy már egy ideje nincs Sky-on.
Elvileg még tavaly...az év elején kijöttek az utosó darabok a gyártótól és gyakorlatilag leváltotta az új Turtle család...
Ezutan megint megjelentek az orak a kereskedonel es most is kaphato. Szerintetek ez hogy lehetseges, ha mar nem gyartjak?
-
fagyalllo
őstag
válasz
squir #164780 üzenetére
Szerintem túlságosan szélsőségekről szólt eddig a beszélgetés, a 36-os órák egyértelműen kicsik, az 50+ Invicták pedig nagyok, de mintha nem lenne közte semmi, pedig dehogynem, a normális méretű órák!
gipsztigrisnek igazat adok abban, hogy az egyén döntse már el hogy az ő szemének mi áll jól a saját kezén, mert hiába mondogatjátok neki, hogy az a klasszikus méret és régenmindenjobbvolt, ha hülyén érzi magát benne. -
squir
aktív tag
válasz
Ebben valóban nem fog egyezni a véleményünk.
Szerintem semmi baj a kezeden azzal a 35mm-essel. Nekem 18,5cm átmérőjű csuklóm van és simán hordtam a 30mm-es katonai Omegát is. Nem volt vele semmi baj. Az elegáns-öltönyös óráim rendre 35-38mm átmérőjűek (jellemzően ezek hosszabb, kecsesebb tokfülekkel készültek, nem olyan kis tömzsikkel, mint a második képeden a Bulova, illetve nincs külső lünetta, ami még külön csökkentené a számlapot és az óra méretét optikailag).
A 41mm-es Tudor Ranger átéri a csuklómat és rendesen kitakarja, a 44,5mm-es Dagaz Military pedig nem. Más a kialakítás, a Dagaz sokkal kissebbnek is tűnik a lünetta és a széles tok, meg a rövid tokfülek miatt. Pedig majd' 4mm-el nagyobb.
Csak azon húztam fel magam (ismét), hogy egy normál méretű, férfi elegáns órát sikerült újra "lenőiórázni", csak azért, mert nem akkora, mint egy hokikorong.
Az utóbbi évtized divatja miatt már eléggé megszokta a szemünk a hivalkodó, magamutogató méretű órákat és már furcsának hat az, ami "normális".berigazek: gratulálok!
Végre egy "high-end" quartz a fórumon!
Meg persze szép darab külsőre is!
-
gipsztigris
addikt
válasz
squir #164777 üzenetére
Ebben biztosan nem fogunk egyetérteni!
Azt gondolom, hogy egy óra (és most tekintsünk el a sznob általánosításoktól) legyen stílusos, -számomra azt jelenti a stílusosság, hogy igazodjon az öltözékhez, a körülményekhez, stb. bár ez a mai átlagpolgár szemével nézve nem teljesíthető, hiszen általában egyetlen órája van a Magyar embernek és azt veszi fel esküvőre is és nyaraláskor rövidnadrág mellé is, és a csukló méretéhez arányos! Az arányosság szubjektív, mert amennyiben őszintén írtad, hogy a kezemen jól áll a 35mm-es óra, akkor biztosan nem ugyanazt látja a szemünk.
Számomra egy óra akkor mutat jól az adott csuklón, ha az legalább a singcsont és az orsócsont közötti részt (tokfület is beleértve) legalább 90%-ban kitölti.
Ennyit a marhaságról! -
squir
aktív tag
válasz
gipsztigris #164752 üzenetére
A véleményed tiszteletben tartásával együtt: ez marhaság!
Néztem a képet amit beraktál, egyáltalán nem áll hülyén rajtad a 36mm-es óra. Nem a méretétől, hanem az óra stílusától függ. Az elagáns, vagy öltönyórák 33-36 mm között voltak mindig is és valóban jobban mutat alkalmi öltözékhez, mint bármelyik böszme külső lünettás búvár, vagy eszement méretű Casio. Nem véletlenül kapta a date-day Rolex a maga 34-35mm körüli méretével a "President" becenevet, míg a Tudor logoval ellátott párja a 39mm átmérő miatt a nem túl hízelgő "Jumbo" elnevezést. A saját korában nem is volt igazán népszerű... A katonai (és stílusú) órák szintén nem haladták meg a 36-37mm átmérőt, ahova ismét kezdenek visszatérni a gyártók. Praktikusabb.
A gonzi által linkelt cikk igazat ír: gyakorlatilag az utóbbi évtizedben lódult meg az órák mérete és már a gyártók is kezdenek kimászni ebből a divatőrületből. Lásd. pl új Tudor Black Bay 36mm... és nem női.Rayen Gosling pedig a 34mm-es AirKing-el a csuklóján inkább stílusos, mint "cuki" (férfi szemmel nézve. Bár manapság már ki tudja, lehet valakinek inkább cuki...
)
-
Spet
addikt
válasz
excalibur36 #164774 üzenetére
Dzsana a Poljot szakerto o megmondja neked realisan azt amire kivancsi vagy orosz orakkal kapcsolatban.
-
C0RVUS
tag
válasz
gipsztigris #164764 üzenetére
De édi!
-
gipsztigris
addikt
válasz
Mert a csuklója olyan mint egy baba csukló.
-
g0n21
senior tag
válasz
34-es. Vintage airking.
Epp tegnap olvastam jake's Rolex blogjàn. -
-
Skimaster
senior tag
válasz
BrukoMisike #164729 üzenetére
Az első linket nem tudom,de valami 2 pálcás finomságnak nézem,a Breitling pedig egy Navitimer...
-
7s26c
őstag
válasz
gipsztigris #164758 üzenetére
-
ricsik
őstag
válasz
-
7s26c
őstag
válasz
Jól látod. De mekkora csukló kell egy IWC Big Pilothoz?
(mondjuk az 55-ös verzióhoz)
-
resool
aktív tag
válasz
Akkor regebben mindenki buzis volt 😊
-
gipsztigris
addikt
válasz
Misi1979 #164751 üzenetére
Szerintem pedig jellemzően attól, de ezen nem fogunk összeveszni!
Csupán egy kicsit megcsúszott az ékszíj, mert több helyen latom, hogy néhányan a nagyméretű órákról lenézően beszélnek.
nagy csukló=arányosan nagy óra
kis csukló= arányosan kicsi óraLehet ettől elterni de az vagy buzis lesz vagy ormótlan.
-
Misi1979
őstag
válasz
gipsztigris #164750 üzenetére
Nem a méretétől lesz egy óra férfi avagy női..
-
gipsztigris
addikt
válasz
g0n21 #164723 üzenetére
Ez csupán adottság! Akinek vékony, kicsi,törékeny, nőies csuklója van, annak egy 35-36 mm-es (egyébként a mai divat szerint női óra) is jól áll a kezén, de egy nagy marhának (és bizony hiszem, hogy mi vagyunk többen
) elveszik a kezén a 40mm alatti óra!
Szóval nem kellene levisszatszítózni egy nagy krumplit csak abban az esetben ha aránytalanul nagy, ergo kicsik akarnak óriásnak látszani! ...szerintem! -
válasz
krx21 #164739 üzenetére
Ez valami kamu. Én meg ilyen gyártóról nem hallottam. Vagyis sok jót nem.
Ha egyedi óra kell javaslom a spanyol Colomer and Sons-t.
Most akciózzák az új kollekciókat és van pár régi is miyota, seagull szerkezetekkel.
Kis gyártó, de az legalább nem hazudja, hogy saját és nem árazza a csillagokba. -
válasz
pulutodurumo #164712 üzenetére
Lehet, hogy gyárilag nőinek adják el, de ez sokkal férfiasabb, minthogy nő hordja.
-
g0n21
senior tag
válasz
hoffman_ #164737 üzenetére
Köszönöm, ez kedves.
Ma felpróbáltam egy 42-es PO-t, és azt kell mondjam, hogy nagyon-nagyon tetszett!!!! Reverting 45,5-se volt már rajtam, WiZARD POC-a is, de összképben egyik sem tetszett igazán, talán pont a méretük miatt.
De ma a 42-es... Most átvette nálam az első helyet búvár fronton, legalábbis holtversenyben állnak a Blancpain FiftyFathoms Bathyscape-pel, és a 116613LB Submarinerrel. Az ami leginkább az Omega mellett szól, az az ára...(#164736) b4zsi-
Honnan jött végül a szíj? -
krx21
nagyúr
Ezekről az órákról mit lehet tudni?
http://www.andre-belfort.com/de/index.htmlPontosabban erről: [link]
Nem mentegetőzés, de nem nekem lenne az óra, de kérdezték és hát mit is mondhatnék...
Egyáltalán a WEBSHOP megbízható, mert nekem gyanús a 82%-os leárazás?... -
-
Melanor
tag
válasz
7s26c #164733 üzenetére
Kicsit sokat siet, konkrétan +20mp/nap. Viszont szerettem volna egy driver órát játszósnak és épp 2 hete vettem egy automata orientet, ami gyönyörű és bármilyen pózban letéve is ugyanazt az eltérést hozza (+4mp/nap). Ezzel is elég jól jártam (55k+2 év gari), mert az órás feltette nekem ezt a kék mutatóst a titán szíjra. Így jobban tetszik.
-
g0n21
senior tag
válasz
pulutodurumo #164724 üzenetére
későn olvastam el rendesen a leírást a weben, addigra jól felb.sztam magam, sorry.
-
g0n21
senior tag
válasz
-
stork13
aktív tag
Volt év elején egy kérdés squirtól: Tervek-álmok 2017-re témában.
Nos egy félálmom már megvalósult.
Oroszosan kecses darab lett.
-
7s26c
őstag
válasz
pulutodurumo #164715 üzenetére
főleg ha 36 mm és Rolex...
-
Melanor
tag
Vásároltam minap egy ORIENT RAY DIVER II AA02004B órát elég vicces áron. Az óra szép és jó, de a fém szíj épp jó a csuklómra, így a fémszíjához 1-2 pótszemet keresek.
Ha valakinek akad felesleges megvásárolnám tőle.
Köszönöm. -
7s26c
őstag
válasz
én ezt nem mertem leírni, nehogy megorroljanak rám.
lehet, hogy szívesen viselne női órát.
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #164710 üzenetére
Átvertek, én régen kaptam hozzá és csak 99 cent volt!
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #164706 üzenetére
A szíjhoz adott stifteket érdemes lecserélni jó minőségűekre, ha nem szeretnéd elhagyni az órádat, szerintem még kínai viszonylatban is különösen hitványak.
-
7s26c
őstag
válasz
gipsztigris #164706 üzenetére
Dizájnban semmiképp sem rossz, viseletre meg te érzed...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest