- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
WOLED és QD OLED közötti különbség az hogy az LG variáns nagyobb fehér fényt tud mert ott a White led. Ellenben a Samsung többi subpixel sprektális fényerőben erősebb, színek erőteljesebbek.
LG-t mindenképp csak 4K-ban keresnék mert a Text clarity neki a legrosszabb a sub pixel elrendezés miatt.
Reditten sokan panaszkodnak fejfájásra a QD OLED-el és megváltás nak a WOLED LG-t írják. Hiszen a Samsung kék színű QD réteget alkalmaz és ahogy írtam a sprektrális színek erőteljesebbek ergo a kék fény is magasabb
De szerintem csak rosszul használják a monitort: max fényerőben és full sötét szobában
OLED előtt Miniled VA monitorom volt. Ne akard összehasonlítani a kettőt.
SDR előnye hogy nincs színtorzulás a széleken. Valós fekete van de a VA is fekete már.
Gyors a panel de a mai VA-k sem lassúak.
HDR-t pedig csak OLED-el tudsz használni úgy ahogy ki kellene néznie.
Ne érts félre 1110nites VA-m volt 9 ezres kontraszttal. Volt fehér fényerő bőven 50cm-re de az OLED mellett csak fakó színeket tudott.
SDR-ben az is pöpec volt -
emiki6
veterán
Nincsen baj a woleddel, preferencia, mindkettőnek megvannak a hátrányai és előnyei, utána kell járni és eldönteni melyik szimpatikusabb. Én a QD szimpatizáns táborba kerültem valamiért.
A hsz-em amúgy arra vonatkozott, hogy qd-oledből a 21:9 csak gen1 és gen2. Ha valaki qd 21:9-et akar, akkor érdemesebb nyilván gen2-t venni abból, ami a 240hz-ről ismerszik meg. A gen1 sem kuka, csak érdemes tisztában lenni a különbségekkel és mérlegelni, hogy melyik éri meg jobban.
WOLED-nél nem tudom mi a helyzet. -
sixpak
nagyúr
Semmi bajuk, párszor már leírtam....
Egymás mellett volt nálam pár napig a 34 inch-es Samsung VA és a 34 inches Samsung oled.
Az oled care ugyanaz, mint a legújabbakon, 2024-es modell, nagyon nem is lehet más (DG850).
Én felraktam a Mactype-ot, 0 különbség van a text clarity-ben. -
4264adam
veterán
Tudja azt amit az OLED tud.
2th gennél tovább csiszolták a subpixel elrendezést ezért javult a text calrity illetve bejött a további oled védelem finomítás, okosabb AI processzor a védelemért és ezek mellé növelték a fényerőt a színsprektrumban. Tehát ami szín vivid volt az mégjobb lett.
Utobbin a Matte réteg ront de cserébe nappal is használható.
Ugyanaz a szisztéma szerintem mint a VGA vonalon. 2025-ben ha lehet ne a 160k-s RTX3080-at vedd 12GB Vrammal, (van már 12GB-os kivitel), mert attól még RTX3xx és a fogyasztása is ott van.
Szintén OLED-nél így felsorolható az első gen, ha teheted ne azt válaszd 2025-ben. Júniust írunk, Szeptember Októberben biztosan kezdődik megint a 2024 széria olcsóbb kiszórása mert már nincs gyártásban.
2024 december-2025 január : G6 3th gen 213k-ért lehetett kuponozva venni ha Erste bankos vagy.
emiki6:+ 1,
Szkanderes koxx
-nak 2th gen van
-
Dare2Live
félisten
Pont így voltam vele én is. Kit érdekel egyszer beállítom aztán szervusz.
Aztán úgy indult, hogy ahogy hogy használjam internet kell nem csak rádugom a kábelt... de nemcsak ám felmegy hanem a routerbe kellett belépnem IPt osztani neki, beírni manual a saját programjába.
Még nem volt monitor/tv amihet manualt sött youtube videot kellett néznem ahoz hogy beállítsam. Itt igen. Olyan van, hogy ha a monitor hangszoróját mutolod akkor folyamatosan felugrik a monitoron hogy mutolva van. Nem lehet kikapcsolni 10perx googlizás után a megoldás: 1re rakod le a hangerőt. Amúgy is rakás minden felugrál. Dolgozol, fimet nézel és megjelenik egy ilyen. [link]
Minden bekapcsolásnál megjelenik ez. [link] Már rég dolgoznék de nem látom a tálcát, nem tudok programot/böngészőt indítani.
És hamár belinkeltem. Tessék végigolvasni értelmezni amit ír. Na ilyen az egész.És akkor ott van olyan apróság, hogy a 240hz nem megy adaptive sync off kombóval. Nem lehet beállítani.
-
sixpak
nagyúr
Ha számít egy saját tapasztalaton alapuló vélemény, akkor mondom:
A hibrid monitor/tv rendszernek csak előnye van, hátránya zero...pláne, hogy ha akarod, akkor nem használod, úgy működik, mint egy sima monitor.
Most már jó pár hónapja használom azt a modellt, amit kinéztél, hibátlan minden tekintetben.
A szöveg olvashatóság semmivel sem rosszabb, mint az előző VA panelos UW Samsungnál.Ha gondolod, privátban tudok beszélni róla, nem akarok felforgatni a topik egyik alaptézisét, miszerint látatlanba szar, inkább vegyél béna kocka (16:9) monitort.
-
4264adam
veterán
Első generációs QD OLED és Monitor TV hibrid egyben ami magával hozza hogy Tízen oprendszer van rajta. Vannak benne bosszúságot okozó firmware gondok.
Sajnos Wide monitorra nem nagyon fejlesztett tovább a Samsung.
Jo árban van de lehet kihagynám és maradnék
27” 1440p vagy 3th genes 32” 4K 240Hz mellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged