Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novver
senior tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Venni is onnan érdemes. Pixelgaranciával. Sosem kellett csalódnom, kb 15 éve csak tőlük vásárolok, és nem csak azért mert általában ott a legolcsóbb az adott monitor.
-
Novver
senior tag
Próbáld meg hogy bekapcsolod.
Nekem Radeonnál elszállt a G8 OLED egy driverfrissítésnél. Adaptive synced kikapcsolta alapból és akárhányszor hardvergyorsított ablak felett elhúztam az egeret, a monitor refresh rate-je elszállt és nem bírt a 60-175hz ugrásokat és elment a jel.
Ahogy visszakapcsoltam megoldódott a probléma.Nem tudom hogy nálad ilyen jellegű-e, de gondoltam hátha

-
Novver
senior tag
-
Novver
senior tag
Kimondottan emlékszem hogy az idei régebbi driverről való váltás hozta elő az előző konfignál is ez a problémát. Discordot elindítottam és már csinálta is, ICUE szintén. Az internet megerősít benne hogy ez mind AMD mind NVIDIA kártyákon ismert probléma, szóval se nem monitor, se nem vga függő. Inkább a driver.
Hozzá kapott DP kábel, VRR nekem is off.
Nekem elég volt a 7900XT és 9070XT mellé felraknom a 25.8.1 drivert és láss csodát
Nekem is ez a bajom hogy a GAME MODE ad csak 175hz lehetőséget... így muszáj lenne használnom.
Redditen találtam egy CRU nevű alkalmazást amit hasonló Samsung OLED monitorok ugyanilyen problémájára ajánlanak.
Szóval nem én vagyok az egyetlen és ez azért megnyugtat. Elméletileg a különböző alkalmazások kezelőfelületei között ahogy végighúzom az egeret, vált elsődleges alkalmazást/előtérbe hozza, és a különböző UI-knél váltakozik túlságosan a frissítési ráta és ha jól értem 48hz alatt nem bírja és elsötétül, majd visszajön. - nekem is kínai még, most ásom bele magam.
Elméletileg ezzel a CRU alkalmazással felülírható a monitor EDID-je és GAME MODE nélkül is elérhetővé teszi a 175-hz-et. Ami nekem pont jó lenne. -
Novver
senior tag
Samsung G85SD 34" Fekete képernyő az egér/kurzor mozgatása közben
Előző konfigomnál is csinálta - 7900XT - bár csak a 25.8.1 driver feltétele után, ha jól emlékszem 25.3.1-ről frissítettem, illetve most az új gépemnél is (adatlapon a pontos konfig, amúgy 9070XT). Most az új gépre természetesen a legfrissebb BIOS, Chipset, VGA driver ment fel, mindenből a legújabb, és - gondolom - ennek következtében itt is csinálja.
7900XT mellett a régebbi driverrel nem volt gond.
Mivel most elsődlegesen a Battlefield 6 a cél, nem szeretnék régebbi drivert használni ha nem muszáj.A probléma: https://youtube.com/watch?v=IrpcmwoD0YE
Szóval ha be van kapcsolva a Game Mode a monitoron, ami többek közt leveszi 120hz-re a max frissítést a 175-ről, el-elsötétül a képernyő, majd visszajön. Ez pl böngészőben, ICUE-t megnyitva, Adrenalin GUI-t megnyitva jön elő, asztalon pl nem.
Végigpróbálgattam az összes Radeon driver beállítást, adaptive sync és barátait, de semmi nem segített. Egyedül a Game Mode kikapcsolása, ami rosszabb képet eredményez, kisebb frissítésen, ami nyilván nem optimális. Csinálja ezt DP és HDMI kábelekkel is. Azóta találtam redditen több Samsung OLED Game Mode usert akik ugyanebben a cipőben járnak AMD és NVIDIA kártyákkal is.Holnap kipróbálom az új konfigon is a régebbi drivert, kíváncsi vagyok.
Van ötletetek esetleg a probléma megkerülésére/elhárítására anélkül hogy fel kelljen adnom 175hz-et vagy az új drivereket?

-
Novver
senior tag
-
Novver
senior tag
Megtaláltam a Samsung Care hivatalos videóit, köszi mindenkinek a tippeket!
Nagyon vadnak tűnik a 70%-os ethanol a régebbi videójukban de hát ők tudják. Clean your Gaming monitor for optimal visibility | Samsung US Itt már ők is desztvizet javasolnak
-
Novver
senior tag
Nem volt raktáron, így megrendeltem, de nem is baj, úgyis csak csütörtökön és pénteken érkezik minden más is. (IKEA, Ergotron LX PRO, amazonos kábeltálca, etc)
Takarítani a srácok javasolták a mikroszálas kendőt illetve az oázisos tisztítófolyadékot, de láttam itt leginkább meg amúgy redditen is a desztvízre voksoltok egy normális kendővel. Egyik eladósrác bevallása szerint neki a BG van, Glossy, és az oázisos cuccokkal takarítja és nem karcolódik.
Mi a kommuna javaslata?
Nyilván ne köpködjem meg fogdossam össze, ez sima
-
Novver
senior tag
Ragaszkodni nem, de istentelenül megtetszett az ultrawide az utóbbi pár hónapban, pedig nagyon ódzkodtam tőle. Illetve mindenképpen szeretnék OLED-re váltani. Leszűkítettem a kört a G8 34"-re illetve az új 32"-es, 2025-ös G8-ra.
Csakis a DG, matt és full size portok. <3 Más diffi asszem nincs.
-
Novver
senior tag
Kicsit off.
Használ bárki Ergotron monitorállványt/tartót? Tapasztalat és vélemény kellene.
Egészen pontosan az érdekelne hogy ezekre a könnyű monitorokra (Samsung G8 5.4kg) jól gondolom-e hogy az LX verziójú kar kell, nem pedig a HX.
Ahogy nézem az LX verzió terhelési limitje 1.8–10.0 kg
míg a HX verzió limitje 9.1–19.1 kg, amihez MINIMUM egy 9.1 kilós monitor kell hogy ne próbáljón a rugó felfele csapni.Szóval a G8-amhoz ahogy nézem egy LX pro tökéletes lenne de nem szeretnék ráugrani hogy aztán koppanjak

-
Novver
senior tag
Samsungnál is van burn-in garancia? Kiszemeltem a S34DG850 viszont kb mindegyik bolt mást ír.
-
Novver
senior tag
-
Novver
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
A cég és az erste kilőve, a nagyobb családban sem opció senkinél

A kuponkunyerálóst és az ügyfélszolgálatot meg megkérdezem ha aktuális lesz.Nem tudom még hogy mit fogok venni őszintén szólva.
A G8 34" rettentően csábít. Sixpak képei nyálcsorgatóak.
A G8 32" 2025 viszont a racionális döntés lenne ha el tudom engedni a tényt hogy nem lesz hajlított és nem lesz nagyobb mint a mostani.Rettentően lehangol hogy nincs hajlított 3rd genes opció a Samsungtól.
Még nézegetem az opciókat.Egy biztos. KELL.AZ.OLED.

-
Novver
senior tag
Szervusztok!
Épp monitorvásárlás előtt állok és nyúzom is a másik topicban 4264adam és sztivo idegeit rendesen, nem is ezügyben szeretnék itt tanácsot kérni, inkább csak megerősítést és véleményeket.
Ti akik - feltételezhetően - TN és VA panelekről váltottatok először OLED-re, gaming szempontjából mekkora volt az élményfaktor ugrás?
Sosem éreztem hogy nekem kell az OLED és alapvetően most is VA panelben gondolkodtam, csak volt szerencsém megnézni media marktban a kiállított első generációs G8-at és hát egyszerűen gyönyörű volt. A fekete az tényleg fekete volt.
Mivel az egyik játék aminél feltétlenül fontos hogy a fekete fekete is legyen, a Tarkov, így ott azt éreztem hogy ez márpedig kell nekem.
Ugyanígy nem gondolkoztam ultrawide-ban sem, de az a 34" valahogy megragadta a fantáziámat. Pedig itthon most is egy 32"-t nyúzok, de valahogy úgy érzem hogy megtaláltam "A" monitorméretet.Szóval TLDR, megérte az OLED váltás? Tényleg jobb élmény a játék?
PS: Samsung már nem is tervez 1440p ívelt monitorokat gyártani idén?
Mert az első genes G8 nálam elég para mióta tudom hogy hajlamos beégni, így inkább keresgélnék az újabb generációsak között, de azt meg most nem találok tőlük, az új 2025ös széria ahogy néztem csak laposban jelenik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Update 12.29. 13:00 - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest