- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
arabus
addikt
válasz
Skynet258 #1469 üzenetére
A DSR-t csak ti erőltetitek itt.
Mondtam már kell csinálni egy profilt(nem DSR profilt)mivel a monitor firmware-ben sem driverében nincs ilyen felbontás.
Amiről ti itt vakertok az valóban felskálázás.
Amiről én beszélek meg beirod egy uj custom profilba hogy 5120x2160 165HZ. -
válasz
Skynet258 #1143 üzenetére
Scrub daddy mikroszalas torlokendo es kizarolag desztillalt viz, igy keress ra youtubeon hogyan takaritjak az lcd/oled kijelzoket. Nekem eleg jol bevalt es mindig tiszta es foltmentes a kijelzo.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Skynet258 #1139 üzenetére
Régebben olvasgattam Redditen erről....hát, megoszlanak a vélemények.
Nem tudom a régebbi matt panelek milyenek voltak, de a szemcsésséget hozzák fel, mint ellenérv.
Én nem vettem észre ilyesmit.
Nekem matt van, de ha az akváriumba fel van kapcsolva a világítás, azt már látom a képernyőn, el sem tudom képzelni, hogy a fényes milyen lehet.
Persze, ha valaki be tud sötétíteni, akkor nincs gond.
De ugye én nem a bevonat alapján választottam, úgyhogy nem is okoskodok tovább. -
sixpak
nagyúr
válasz
Skynet258 #1129 üzenetére
Szerintem ez kikapcsolgatás csak megszokás kérdése, de semmi jelentősége nincsen.
Kb. olyan mint a tálca elrejtése, már akkor használtam, amikor még nem is hallottam oled monitorról.
A régi monitoromon is megszokás volt, hogy kikapcsoltam a gépet és a joystick-el kikapcsoltam a monitort.
Amúgy az jelezte ha standby volt, mert akkor villogott a piros led a logo alatt, ha kikapcsoltam, akkor meg folyamatosan világított. -
Frorika1972
csendes tag
válasz
Skynet258 #1015 üzenetére
Tényleg jól néz ki, és lényegesebben kisebb részt foglal el. De ez is ott lenne egész nap nálam, mivel 99%-ban gémek futnak a monitoron. A tálcám félig-meddig átlátszó (win 10) nem szeretem az automatikus elrejtéses funkcióját, az tud okozni gondot, minden féle képen érdemes bekapcsolni?
-
4264adam
veterán
válasz
Skynet258 #941 üzenetére
+1
Ha a forrást úgy akarjuk látni amire készítették csak az SDR HDR fényerőt szabad állítani.
Igaz a HDR ahogy írtad a neve is adja "High Dynamics Range" szabvány szerint is 20.000 nit kellene hozzá --> nem lehetséges, de törekszünk a maxra ami van. Monitor esetén 400-500nit csúcs 20% ablakon.
A monitoron található beállítási lehetőségek helyett még mindig a "Reshade" alkalmazást javaslom és a RenoDX-et hozzá. Sokkal több kihozható velük a játékokból HDR-ben mint a monitor globális beállításaival és nem kell vele elállítani a monitort.
Ha fut a szoftver -->színek ott ahol a felhasználó állította
Kilépve -->visszakapjuk a monitor gyári sRGB / HDR alapszintjét. -
BullKoxa
őstag
válasz
Skynet258 #907 üzenetére
Szia! Ezt most így kell használni ,( játékok, film) ? vagy ahogy szokták itt írni a fényerőt vegyük visszább hogy tartósabb legyen a QD OLED.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Skynet258 #880 üzenetére
Tudod mit, én is a Giga felé hajlok most, mert monitorban pont jók. A FO32U2P-t néztem ki tegnap, ami legfőképpen döntő volt, hogy azon már DP 2.1 van.
Szerintem sem rossz, már ha nem billeg, nem konyul le. Még megnézem, vett-e itt valaki Asus WOLED-et, ennek a testvérét, hogy ott is van-e ez a lekonyulás.
Akkor engedtem el az Asus-t, pedig nagyon jók a VGA-ik, amikor a 30** sorozat BIOS-ába beleraktak egy olyat, a csendes módba, hogy nem csak hőmérséklet esetén, hanem kb. 100W terhelés esetén is elindulnak a ventijei. Na most volt böngészés alatt egy másodperces 110 Wattos peak, és elindultak a ventik. De csak egy percre, aztán leálltak. Iszonyat idegesítő volt. Van is erről adatlapja az Asusnak, beraktam valamelyik VGA topikba, majd megkeresem. -
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Skynet258 #485 üzenetére
Sajnos erre így kimondottan nincs, annyit csináltam, hogy nyomtam egy factory reset-et, majd külön kikapcsoltam a monitor teljes "Alien FX Lightning" funkcióját, így most megint tök sötét a led. Olyan, mintha ilyenkor amikor narancssárgára vált, standby-nak érzékelné a helyzetet, annak ellenére, hogy üzemállapotban van. Lehet valami bug vagy hasonló, nem olyan zavaró, csak most kezdett el feltűnni, hogy ilyet művel...
-
sixpak
nagyúr
válasz
Skynet258 #487 üzenetére
Nem találtam ilyesmit, hol kéne lennie?
De amúgy az előbb sem csinált semmit, kinyomtam a távkapcsolóval, kimentem inni egy sört meg egy whiskey-t, 10 perc múlva visszamentem, bekapcsoltam, semmi....mert ugye elvileg kellene szólnia, hogy nem sikerült befejezni a műveletet.Tense: melyik led, a hátulján az a nagy kör?
Én azt kikapcsoltam már az elején.
Amúgy nem aggódok cseppet sem, csak szeretem tudni, hogy mi történik, de itt esélytelen. -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Skynet258 #483 üzenetére
Köszi a választ! Az egerem és billentyűzetem dedikált programjai vannak fent, amelyekkel azoknak a színeit tudom babrálni, nem tudom azok közül lenne-e...
Jaja, van hozzá ez az AWCC, de nekem nincs feltelepítve, viszont nálam mindegy, hogy játék fut-e, a Windows-ban dolgozom, vagy bármi más, ez vagy fixen narancssárga, ha éppen olyanja van, vagy ha nem, akkor viszont fixen nem ég sehogy sem. -
sixpak
nagyúr
válasz
Skynet258 #132 üzenetére
Nekem 30 db mágnessel (neked is az van, tudod milyen) van felrakva a 6 db strip.
De már nem az eredeti ragasztóval, mert egyszer már "költözött", amikor monitort cseréltem és vettem egy erősebb akril double sided ragacsot...az előbb megpróbáltam leszedni, nem tudom mi lesz, nem jön le.
Pedig ha megjön az új monitor, addig be sem kapcsolom, amíg rá nem rakom az LS100-at, anélkül én már nem tudok létezni. -
válasz
Skynet258 #205 üzenetére
Jólvan főnök, értettem
De azért vicc, hogy aki nem ért hozzá, és vesz egy g6-ot, hazaviszi, és azzal szembesül mikor élvezni szeretné a gémeket, hogy villog, minden baja vanhonnan kéne tudnia egy normál usernek hogy driveren belül a g-sync-et kapcsolja be, kapcsolja be a monitor menüben a vrr controllt, kapcsolja be monitor menüben adaptive-sync-et, kapcsolja ki az automatikus színkezelést, kapcsolja be vagy ki az összes ki/be kapcsolható f@szságot és jó lesz, hát alapból így kéne lennie, nem?
-
4264adam
veterán
válasz
Skynet258 #170 üzenetére
Vásárlás előtt végig mentem Rtings minden itthon kapható 27” OLED-en és csak a Samsung G6 és G8 volt Matte minden más akar ASUS, akar MSI akár Gigabyte mind mind Glossy volt WOLED vonalon is. Ugyanezt tapasztaltam 32”-on is
G6-on kívül és nem Samsung ismertek Matte bevonatosat? Én nem láttam mást a piacon
-
4264adam
veterán
válasz
Skynet258 #166 üzenetére
Szép megfogalmazás
Woled-nél annyit javitanék, hogy ott is nagyobb számban Glossy van jelen nem Matte.
Magasabb fehércsúcsfényre képes a W LED miatt .
QD OLED pedig a spektrális színekben erősebb külön külön.
És a Text Clarityt fordítva olvastam, WOLED-en szebb a a QD OLED triangle elrendezése miatt rosszabb.Esetleg meg lehet jelölni hogy a QD-OLED-nél a Reddit közösség előszeretettel ír fejfájást és szemfáradást a magasabb spektrális kék szín miatt . De ezt a részt össze vonnám a burn in védelemmel : nem kell max fényerőn használni főleg nem ha sötét szobában nézi az ember 50cm-re. Érdemes hátterfényről gondoskodni
-
4264adam
veterán
válasz
Skynet258 #130 üzenetére
Azért van LS600 360Hz monitorom LS610 240hz helyett, mert kuponozva 262k brutto lett ennek is a vége a Samsung weboldalról.
Ezen még Erste 10% moneyback segített volna, de utlag okosabb az ember és féltettem a 3 év garanciát nem kapom meg végül 250k alatt. Esti használatra pedig a hátsó LED Aurora kellemes, jó hogy nem a 610-est vettem, azon nincs.
Szóval én is 240Hz VRR HDR-ben használom -
szasanyi
félisten
válasz
Skynet258 #126 üzenetére
Hát, azért van itt még 2 "apró" probléma (számomra legalábbis). Volt 27" 4K monitorom (igaz IPS de lényeg a lényeg) ahol nem látom értelmét a 4K felbontásnak. Nem látványos, nem jön át a 4K részletessége mert nem elég nagy a kijelző. A másik a 500k feletti árazás.
4264adam: tulajdonképpen az érdekesség, a "tandem OLED" miatt tettem be. 27" -hoz nem kell 4K de valszeg lesz 32" méret is. Azt nem tudom - bár szvsz ez lenne fontosabb -, hogy 27" 1440p monitoroknál lesz-e ilyen.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Skynet258 #14 üzenetére
Nem volt 6 kiló, volt rá karácsony előtt némi kedvezmény, 530 volt a vége. Az utolsót hoztam el, utána felugrott 730-ra.
De ha még korábban kapcsolok, akkor olyat tudtam volna behúzni, amihez ajándékba járt az Asus monitorlámpa, és ha azt eladom, még kevesebb lett volna.
-
4264adam
veterán
Tökéletes, gondolkodtam kicsit, hogy mondjam-e le a második OLED G6 érkezését és inkább Semi Glossy bevonatos FO27Q2-t rendeljek.
De végül maradtam a 360Hz és Matte bevonat mellett mert pontosan az ablak mellett ülök. Meg szubjektíven kicsit szebbnek találom a külsejét a Samsungnak.
Jó sok előnye van a Gigabyte QD-OLED variánsnak
-
4264adam
veterán
Gyors összeollózás amit eddig összeszedtem:
QD-OLED: Samsung szállítja, kék emittálásból állít elő különböző színeket. Emiatt telítettebek a színek és spektrumos képe magasabb, Színekre bontva magasabb a fényerőt tud külön külön. Elméletileg ennek szebb az érzékelése gyakorlatilag a kék fény magasabb --> szemfáradást jobban tud okozni. Ezen a Matte coating segít a Glossy helyett.
WOLED: LG szállítja, van az RGB mellett fehér LED, ezért magasabb fényereje van ha 100% fehérminta kerül a képre. Ellenben a színek kevesebb fényerőben tudnak megmutatkozni.
Samsung generációk:
Samsung magyarországi garancia és beéégés nyilatkozata:
DP 2.1 / 1.4a / HDMI 2.1
DP 2.1-el lesz elegendő sávszélesség a tömörítetlen adatközlésre (DSC off mode) így a HDR + VRR + DLDSR is aktív tud lenni 240Hz feletti frissítési frekvencia felett.
Jelenleg csupán a 240Hz fér be a sávszélességbe és ez is a HDMI 2.1-ben (48Gbps) ahol a DLDSR aktív tud lenni mert nincs DSC. Viszont ekkor sem teljesül mindenhol a HDR és VRR feltétel mert már nem fér be.2025 érkező OLED monitorok listája:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BMW topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest