-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nen találsz mert nincs. Ez az eggyetlen 240Hz 21:9 -s.
Nyilván az 5080 supert érdemes megvárni már. De csak memória méretben lesz külömbség. Viszont 4k -ra valóban indokolt lehet a 24GB vram.
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nyilván Csehországban. Hisz az Alza alapvetően cseh cég. De azt nem hiszem el hogy a Dell -nek nem nemzetközi a garancia ügyintézése.
Ha nem zárkózol a külföldi vásárlástól Szlovákiában még lehet kapni 800euró -ért jó webshopokban. De azt nem tudom szállítanak e magyarországra.
Amúgy Szlovákiában volt ez a típus 700 euroért megjelenés környékén. Az szerintem kifejezetten jó vétel volt.Nekem 5080 -van de én véleményem és igényeim szerint 4k -ra az is kevés. De ez nyilván egyénfüggő kinek mi az elég. Sőt előtte 4090 volt és az is kevés lett volna szerintem.
Az viszont tény és való hogy 16:9 4k monitorokból jóval nagyobb a választék.
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
4070ti nagyon kevés lessz a 4k hoz. Mondjuk szerintem a 3440 -hez is az.
A Dellnél biztos hogy jól volt belőve a HDR. Mert nálam/nekem nagyon szép és fényes ahol kell játékban. Mondjuk összesen 1db játékkal használom az a Division 2.
Első körben mennyiért vetted a Delt? Mert az tény hogy jelenleg nagyon drága. Főleg a kezdeti árakhoz képest.
Mondjuk szlováliában kapni 800 euroét 320k alatt van. -
Garsza
veterán
Ezen kár vitatkozni sose lesz ebben eggyetértés. Mindenkinek más az igénye. Van ezerféle játék. Van ahol elég egy adott kártya akár 8k -ra is van ahol még az 5090 is kevés 2k is. Van akinek 60FPS is elég van akinek 500 kell. Ez egyszerűén egyén és játék függő mi mire elég. V
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Na most pont narancs akkor hagyom mi történik.
-
Garsza
veterán
Dell AW3425DW moninitorom van és elméletileg 4 óránként automatikusan csinálja a pixel karbantartást.
Írta itt valak,i hogy annak a jele a led zöld villogása. De én még ilyen nem láttam. Van arra mód, hogy kiderítsem csinálta e valaha. -
Garsza
veterán
Helló! Dell AW3425DW monitornál honnan lehet tudni, hogy csinálja e automatán a pixel refresht?
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én még nem láttam képtörést. BF6 és Division 2 kb. 140-160 FPS
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én nem hallottam semmit. Neked külföldi nekem nem.
Alzan egyébként nálunk is drágább.
Viszont a garancia leírásban azt olvastam ennél a gyártónál/eladónál hogy meghibásodás esetén másnap küldik a cseremonitort. Vagy ideiglenes áthidaló monitort nem tudom pontosan. -
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
-
Garsza
veterán
válasz
Swaggering78
üzenetére
Azért gondolom az, hogy mennyi idő alatt ég be azt inkáb üzemóra alapján és használati körülmények alapján kéne meghatározni. Az hogy 3 év az nem sokat mond. Van aki 10-12 órát használja naponta nmvan aki hetente használja ennyit.
Egy QD-OLED monitor beégésének időtartama nem egy fix szám, mivel ez a használati szokásoktól, a beállításoktól és a panelbe épített védelmi mechanizmusoktól függ. A QD-OLED technológia érzékeny a statikus, vagyis hosszú ideig változatlanul megjelenített képelemekre, mint például a felhasználói felületek (HUD-ok), a logók vagy az operációs rendszer tálcája.
Tesztek és tapasztalatok 🧪
Független tesztek és felhasználói beszámolók alapján, normál, vegyes használat mellett (játék, filmezés, munka) a mai QD-OLED monitorok akár 2000-3000 üzemóra után is mutathatnak enyhe beégési nyomokat, ha folyamatosan ugyanazokat a statikus elemeket jelenítik meg. Egy extrém, "worst-case scenario" tesztben, ahol szándékosan statikus képekkel próbálták beégetni a panelt, 3800 óra után már látható volt a beégés, de ez még mindig alig észrevehető volt, és csak bizonyos szürke árnyalatokon vált igazán láthatóvá. A QD-OLED panelek élettartamát a gyártók általában 50 000-80 000 órára becsülik, ami 100 nites fényerő mellett akár 5-9 év folyamatos működést jelenthet. -
Garsza
veterán
Most olvasom a webshop oldalán ahol a monitorom vettem. Hogy Advanced excheange Care garancia van rá. Ha tönkremegy akár egy hibás pixelt találok másnap küldik a cseremonitort. Ez mennyire lehet valós?
-
Garsza
veterán
Tegnap tulajdonosa lettem egy AW3425DW monitornak.
Az volna a kérdésem, hogy mik azok a tendők amiket meg kell tenni a minél hosszabb élttartam és beégés elkerülése érdekében? Heti kb. 20ó hasznáéom a gépem 80% -ban játékra.
Olvastam itt olyan dologról hogy pixel refresh és hogy van olyan monitor ahol ezt manuálisan kell csinálni van olyan ahol automatikus. Ezt hogy tudom kideríteni én monitoromnál megy e automatikusan? -
Garsza
veterán
Helló! Holnap jön egy Dell AW3425DW monitor. 2. generációs 34" panel. Van valami beállítás fontos dolog amit meg kell tenni elsősorban a minél hosszabb élettartam miatt. Vagy csak elindítom és ennyi?
-
Garsza
veterán
[link] Alienware 34 240Hz QD-OLED Gaming Monitor - AW3425DW
Ezt a monitort miért nem találom egy webshopban sem? Se Szlovákia se Magyarország
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ford topik
- Bestbuy játékok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Keveset használt 31.5" Dell Gaming G3223D - Alza Ggrancia!
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- Asus T.U.F gaming monitor 34"
- magyar billentyűzet - 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez így megnyugtató.