- Kezdő fotósok digitális fényképei
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Monitor hiba topik
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
ForRedGlory #2611 üzenetére
Szegény te... együttérzünk veled
-
4264adam
veterán
válasz
Pedig ilyenkor mindig remélek valami ehhez hasonlót :
biztosan sokkal jobb a tükröződés gátló bevonat. -
válasz
Meg kapsz hozzá monitortkart
-
4264adam
veterán
válasz
ForRedGlory #2609 üzenetére
Miben másabb ez az 500k-s 32" mint más márkák amik 400-hoz közeliek?
-
blountex
senior tag
válasz
ForRedGlory #2477 üzenetére
Sziasztok
Ez az összehasonlítás tetszik.
Pont az XG32UCWMG-nek a kisebbik valtozatával szemezek ami csak 165hz tud, az is elég.Woled nekem sokkal jobban meggyőző a fehér fehér maradjon, ne sárgás mint a QD-oled esetében.
Az új Neo Proximity Sensor-ról mi a tapasztalatod?
Az előző változattal állítólag sok a gond, hol működik, hol nem.
Ez nem tűnik rossz featurenak ha nem vagy a gép előtt hamar elsötétül a képernyő mintha Windowsban van beállítva ami hol működik hol nem.....Ahogy olvastam az összefoglalóban a képernyő tisztítás kicsit jobban oda kell figyelni mint egy IPS matt led esetén.
De gondolom jó egy ilyen is ráMennyire tanácsos az ilyen kis apró repülő bogarakat a monitor kijelzőjén összenyomni?
Főleg esténként zavaróak -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2489 üzenetére
Megértelek, én is így vagyok ezzel, de nekem pont a szervíz karcolta szét a samsung qd oledemet nem is kicsit, pár hete be is raktam ide képeket.
-
Hauptmann
veterán
válasz
ForRedGlory #2487 üzenetére
Szerintem a kényes felület miatti fosást nyugodtan engedd el. Ez csak egy használati tárgy. Nekem is szétbaszta a macska a legfelső réteget egy helyen, működés közben nem látszik, amikor meg nem megy a monitor, kit érdekel?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2483 üzenetére
és döntöttél már, hogy melyik marad?
-
emiki6
veterán
válasz
ForRedGlory #2477 üzenetére
Ennyire máshogy vannak kaplibrálva?
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
ForRedGlory #2459 üzenetére
Szerintem ha találsz olyan kijelzőt, ami megfelel, akkor droppold a francba a csirkeláb antivízszintező talpat, vegyél egy kart, és meg van oldva minden bajod.
Ki se bontottam a mostani monitor talpát, nekem nagy asztalom van de ne vegyen már el annyi helyet se...
Most hirtelen csak régebbi képet találtam, de amúgy ennyi látszik a karból, kb. semmi. És vízszintes (ha akarom mondjuk nem de teljesen hülye nem vagyok ugye).
És ez nem Ergotron meg eródzsí csak sima Alzás cuccli.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #2450 üzenetére
Közben megkérdeztem az ASUS ügyfélszoláglatát telefonon, hogy amúgy tudnának-e kezdeni velemi szervizben ezzel a 7 mm-es eltéréssel és mondta a srác, hogy az sem biztos, hogy hozzá is nyúlnának... mivel néhány mm eltérés a QC szerint nem gond. Hát jó... Aztán azt is mondta, hogy egy ilyen esetről hallott eddig, hát én vagyok a második.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2456 üzenetére
kikapcsoltad az oled care-ben amiket mondtam?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2452 üzenetére
Nincsen sajnos tökéletes monitor, mint ahogy tv sem
Anno én is majdnem beleőrültem a tökéletes tv keresésébe még a 3d-s plazmák időszakában, akkor még 14 napos elállás se volt, elég nagy anyagi bukta lett a vége... a legboldogabb akkor voltam amikor pár év kihagyás után vettem egy alap 6-os szériás 4k samsung tv-t és nem néztem/olvastam utána semminek
Amúgy megnéztem neked én is centivel az én monitorom egyenes, és fényerő homogenitás problémája sincs( de ez még amúgy is javulhat bejáratódás során). Az említett linken is ha megnézed a hozzászólásokat valakinek ez valakinek az tetszik jobban, ha neked nem jött be a woled mert fakónak érezted, qd oledet vegyél, de ez amúgy is csak addig lesz érdekes amíg egymás mellett látod a kettőt.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2452 üzenetére
Akkor jó
TV is tud szívás lenni, gondolom OLED TV-s topikban is vagy, sávosodás, rózsaszín fehér stb. Sajna ez ilyen, de ha jó akkor nagyon jó
-
ForRedGlory
félisten
válasz
"Tuti imádnám"
Aztán szembe jött velem most ez: [link]
Miért ilyen qrva nehéz manapság jó monitort venni?
Első OLED-em és olyan szopóágra kerültem vele, hogy ha nem meséltem volna itt el az elmúlt pár napban, el sem hinné senki.
A TV-ből indultam ki, azt hittem a monitor is olyan lesz, mint a TV: megveszem, felrakom a falra és egyből tökéletes. Neeem, de lehet az ASUS-al van csak gond.
#2451Csandi: 5090-em van. Az adatlapomon lévő gép évek óta nincs meg.
-
Csandi
addikt
válasz
5K2K hoz azért remélem 5090-el is készülsz
Ja hát ingyen no brainer az ROG àllvány, de ha fizetni kell érte inkáb Ergotron ahogy írták is redditen is.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #2418 üzenetére
Nah, nem találtam meg vízmértéket, de centivel lemértem, hogy én vagyok-e a vak vagy tényleg ferde a monitor. Az egyik oldala a másikhoz képest 7 mm-el lentebb van. Megy vissza az Oázishoz.
Visszatettem a PG32UCDM-et, ezen nincs a jobboldalon megvilágítási gond, stimmel a vízszint is (de itt nincs játék sem, szóval lehet állítani normálisan). Kár azért a közelségérzékelő gondért. Egyébként akárhonnan nézem érezhetően szebb képe van a QD-Oledes Asusnak, mint a WOLED-nek. Az lenne a legjobb, ha QD-Oleden lenne a True Glossy.
Most nem tudom melyiket vegyem meg újra. Nem akarom szervizzel kezdeni, de nem is szeretném megvenni a terljes készletet, hátha az egyik jó lesz alapon.
Lehet Iponról megveszem a PG32UCDM-et, úgyis van hozzá ajándékba egy ASUS ROG Ergo állvány. Ingyen jó lesz az valamire... aztán reménykedem, hogy azzal minden stimmelni fog.
Ebben gondolkodom még: 44.5" LG UltraGear 45GX950A-B
Tuti imádnám, de ez még két szinttel drágább és nem csaké n nyúlnék magamhoz, hanem az Alza is, ha ezt is visszavinném, mert valami nem stimmel vele.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2440 üzenetére
Hát az Ergotronról nem hallani mondjuk
mindig is a csúcs kargyártó volt.
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2438 üzenetére
Na ez mutatós. Van olyan jó mint az ergotron? +10k tényleg mindegy ezen a szinten.
Aztán egyszer monitor csere ami nem Asus és akkor már nem passzol
-
válasz
ForRedGlory #2426 üzenetére
Nem rossz az, amit először vettél.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2426 üzenetére
első körben kapcsold ki az összes oled care opciót az első menüpontban azok baszakodnak a fényerővel széleket sötétínek stb.
színtérnek választ a wide gamut-ot és ha az se elég lehet még javítani a nvidia control panelben a digital vibrance-et is.
-
Laraxior
titán
válasz
ForRedGlory #2422 üzenetére
Olyan Costa Concordiás
-
emiki6
veterán
válasz
Hegyirabló itt ragelt egyet, hogy az PG32UCDM ferde, aztán észrevette, hogy igazából billeg, végül visszaküldte.
Na akkor úgy tűnik ez a probléma átterjedt más márkákra,
modellekreis.Ja várjá, mindkettő Asus ROG modell
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Működik a szenzor jah, de sok értelme nincs, a minimálisan beállítható 5 perc az én ízlésemnek túl sok, nekem már 2 perc inaktivitás után bejön a fekete képernyőkémélő én úgy szoktam meg
nálam nem dől, de van egy kis holtjátéka az állványnak valóban.
képminőség hogy tetszik a PG32 után?
-
Csandi
addikt
válasz
ForRedGlory #2408 üzenetére
Szerintem ki lehet kapcsolni
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2401 üzenetére
igen, a 240hz-es variánsból van nekik készleten, de én maradtam a 165hz-es verziónál mert 4k-n a 165fps-t azt neccesesen érem el, még egy 5080 superrel se hiszem hogy menni fog
-
válasz
ForRedGlory #2366 üzenetére
Ezt ma nézegettem. Lehet a 32 colosban nincs is ilyen?
[link]
-
válasz
ForRedGlory #2391 üzenetére
Nálam ez tartott majdnem 1 hétig, már vissza akartam cserélni
-
válasz
ForRedGlory #2391 üzenetére
Nálam ugyan ez volt! De megszokod hamar.
-
válasz
ForRedGlory #2368 üzenetére
A padláson most nem járok, de a termék címkét érkezéskor lefotóztam azon "z" a végződés. A közelség érzékelőt nem használom, nem a játék a felhasználási területem.
Skynet258: a link alatt azért nem túl sok a bejegyzés. (vagy rosszul néztem?) -
Skynet258
Topikgazda
válasz
Hát, erről a szenzorról sincsenek jó véleménnyel Redditen, nekik meg kikapcsolt a monitor amikor előtte ülnek... hallod ez egy kajak drága monitor és ennyi nyűg van vele?
-
válasz
Van más érdekesség is. Az Asus terméklapon a legfrissebb firmware: ASUS_PG32UCDM_MCM108, a monitoron lévő 109!! Doboza a padláson, de szerintem már azon is "z" a végződés. Nekem ez a második,, az elsőnél nem működött a pixel-tisztítás, szoftvert nem tudtam frissíteni. Ipon vásárlás volt. Bütykölhettek rajta, mert utána láttam egy "bolti" használatút, pár tízezerrel olcsóbban. Másodjára máshol vettem meg.
Az említett beállítás nem tudom mire való, én az energiagazdálkodásnál állítottam 1 percre a képernyőt win11-nél.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
ForRedGlory #2364 üzenetére
Az Ipon oldalán is felmerült ez a hozzászólások között, ipon szerint csak régiós jelölés a "z", felhasználó viszont azt mondja az Asus szerint az aktív hűtést takarja a jelölés.
Ha a monitorban "z"-vel szerepel és a dobozon nem, annak én jobban örülnék, mintha fordítva lenne.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2359 üzenetére
Próbáltam most nézelődni a dell magyar honlapján ezzel kapcsolatban mert még megvan a visszaküldött monitor szériaszáma, de amikor a jótállás körül nézelődtem akkor figyelmeztetett, hogy a termék csehországban lett regisztrálva és át akart irányítani a cseh supporthoz vagy a nemzetközihez, de ott csak egy telefonszámot találtam. Mindenesetre a magyar support oldalon így nem lehetett továbblépni ezzel a monitorral.
Van valami opció, hogy át lehet tenni a tulajdonjogot meg a supportot egy másik országba de nem tudom hogy ez lehetséges-e mert ahhoz fiók kell, nem akartam ennyire belemenni már.
Mindenesetre élek a gyanúperrel, hogy az alzás srácnak igaza van, és a cseh dell szervíz jogosult csak javítani ezt a monitort.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2359 üzenetére
Majd írd már le ide légyszi, hogy mit válaszolt az ügyfélszolgálat. Nálam ezzel kezdte a srác, amikor kiadta a monitort, hogy hozzájuk vihetem csak.
Mert ha azt mondják az alzánál vásároltat is lehet hozzájuk vinni, lehet visszavesszem a dell-t.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2288 üzenetére
Tudom, jeleztem nekik minden elérhető kapcsolati formában személyesen,üzenetben, e-mailben de lexarták magasról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Windows XP
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LC49G95TSSR) 125CM G9 5K Q-LED MONITOR ! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 27" Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360Hz 0.03ms Gaming Monitor - MediaMarkt garancia 2027.11.25.
- SAMSUNG (LS43CG700NUXEN ) 43" 4K 144HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG ( LS27D600UAUXEN) 100HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest