Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nikon objektív problémával melyik céget érdemes keresni? Sose volt rá szükség, így semmi tapasztalatom nincs egyik szervizzel sem.
Előre is köszönöm az ajánlatot.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Megerősítést/cáfolatot szeretnék kérni tőletek. Az a kérdésem, hogy azok az abjektívek, amik ff-re lettek tervezve, azok APS-C érzékelőn nem "használják" a sarkaikat/széleiket?
Tehát olvasgatok teszteket, és esetenként dicsérik, hogy a közepe milyen gyönyörű éles, de a szélek, sarkok bizony elég gyengén teljesítenek. Namost ezen üvegekkel készült fotók cropos vázon/érzékelőn nem fognak elromlani a sarkokban?
Vagy ez nem ennyire egyszerű? Esetleg teljesen rosszul gondolom?
Elre is köszönöm! -
Játékos
addikt
-
Játékos
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!

18-105-ösöm volt régebben (meg egy kazal más is), ismerem jól, viszont akkor volt hozzá egy tele is.
A fotóim nagyon nagy részét kb. 30-150 mm között készítem, de még sose használtam ekkora átfogású (18-200mm) obit, így ki szeretném próbálni. Én is utálom az üvegeket cserélgetni, és akik használják, nem mondanak nagyon rosszat ezekről az objektívekről. (Persze, tudni kell a helyén kezelni őket.)
Így a kérdés továbbra is az, hogy új Tami, vagy használt Nikon 18-200 legyen? -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ha minden igaz, 1-2 napon belül döntenem kell, ebben kérnék segítséget tőletek.
D5300-as vázra keresek egy "mindenes" obit. A jövőben lesz majd bővítve, de most egyre van lehetőség.
18-200-asban gondolkodom, és a legfőbb kérdés az, hogy inkább egy új Tamron, vagy inkább egy használt Nikon 18-200 legyen? Árban megegyznek.
Előre is köszönöm az érveket/ellenérveket.
-
Játékos
addikt
Köszönöm mindenkinek a próbálkozást!

Szerintetek valóban ennyire nehéz a kb. 50-150 ekv. átfogású obi építése, vagy nincs rá igény?
Több tippet adtatok, de egyik se volt az azonnal muszáj megvennem kategória, sajnos. Pedig nem gondoltam volna...
Köszi még egyszer!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget/ötleteket szeretnék kérni tőletek. A kérdés az, hogy létezik-e (géptől függetlenül) olyan obi, ami kb. ekv. 50-150 mm-es átfogást és kb. f/2,8-at biztosít? A fotóim kb. 99 %-a ezen a gyutávon készül, de általában ezt 2 obi cserélgetésével kapom meg. Jelenleg m4/3-ot használok, de nem akadály, ha mondjuk APS-C-t tudtok mondani. Olyan lencsét szeretnék, ami jó minőségű, "egyszer kell megvenni" kategória.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Hozzá jutottam egy Nikon 16-85-höz. Néhány obival volt már dolgom,de nem tudom, hogy ennek normális-e a hangja, mert elég hangosnak tűnik. Amint bekapcsolom, máris feltűnik a VR hangja, és a fókusz is "visít", persze nem fülbántóan, de jól hallhatóan.
Hiba ez, vagy az összes 16-85 hangos mondjuk egy Tami 16-55, vagy Nikkor 55-300-hoz viszonyítva?
Esetleg a sok pára tud ilyet előidézni? Vagy mitől hangosodik meg? Esetleg javítható?
Mert külsőleg rendben van, illetve a képek is szépek vele.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Létezik egy program, ami számba veszi a fotóimat, és listázza, hogy mekkora gyu.távon készültek. Meg tudjátok mondani ennek a proginak a nevét?
A második kérdésem az, hogy véleményetek szerint egy 16-50 2,8-as Tamronról lényeges képminőségbeli visszalépés egy 16-85-ös Nikonra? Elsősorban a videózáskor hiányzik a Tamiból a VR, másrészt egy picit lehetne hosszabb, mint 50mm. Egyébként számomra gyönyörűen rajzol a Tami (D5100-ason), csak a fenti két ok miatt gondoltam a 16-85-re.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Most vettem észre egy "valamit" az objektívben. SZERINTEM nem volt eddig benne, de nem esküdnék rá.
A képeken nem tökéletesen látszik, de olyan, mintha belelöttyent volna valami, vagy esetleg megolvadt volna a műanyag. Biztos, hogy egyik hatásnak se volt kitéve az obi. Esetleg tud ilyet produkálni egy obi magától? Vagy tényleg csak most vettem észre, és eddig is ott volt?
Mi a véleményetek róla?? Előre is köszi! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Sátoraljaújhelyen lakom, nincs itt sok ismerősöm, pláne nikon dslr-rel.
Eddig 5 obi volt a gépen, nem is tudtam, mi az a fókusz hiba. (Igaz, mind Nikon volt, nem Tami)
Sajnos most se fogom tudni személyesen átvenni, mert nagyon sok pénz, és idő innen felszaladni Pestre.
A Camera Kft azt mondta 5 perccel ezelőtt, hogy küldjem géppel együtt, aztán megoldják.
Jelenleg máshogy fókuszál, ha kontrasztAF-t, és máshogy, ha fázisAF-t használok. Sőt! Ha vízszintesen, illetve függőlegesen használom.
De csak a Tamival, más obival sose volt ilyen bajom! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nagy a szomorúságom:
van egy új Tamron 17-50 obim, D5100-on használom. 4 hetet volt a Camera kft-nél, mert a boltból megérkezve mögé fókuszált bőven. 4 hét alatt elvileg orvosolták a problémát, de gyakorlatilag nem...
Ilyenkor mi a teendő? Másik gép nincs kéznél, hogy azon ki tudnám próbálni.
Küldjem vissza ismét a Camera kft-nek? Esetleg nélkülözzem a gépet, és azzal együtt küldjem?
Elég kiábrándító ez a helyzet, több, mint 100e Ft-ért, új obitól nem ezt várnám...
Köszi az ötleteket. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Mennyire szokás DCR250-et teleobira tenni? Konkrétan 55-300-as Nikonra?
Köszi!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Sajna a vázon nincs ilyen lehetőség. Eddig használtam a vázon: 17-55, 55-300,18-105, 30/1.8, és a Tamron. Egyikkel sem volt semmi fókusz hiba, csak a Tamival...
Sajna 80 km-rel arrébb van a cimbora, akinek a vázán ki tudnám próbálni, így az nem ma lesz...
Egyébként ma leteszteltem, és mostmár biztos, hogy az esetek többségében jóval mögé lő! 50 mm-em kb. 5-ből 4-et... Szétvet a méreg! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nagy a keserűségem, szivesen venném a segítséget!
Vettem én egy új 17-50-es Tamit, amit D5100-on használok. Az első pár tíz fotón (itthon, jó fények mellett) volt 1-2 kép, amit kicsit backfocus-osnak éreztem, de nem volt vészes, meg gondoltam, "elnéztem" és én fókuszáltam mellé.
Viszont ma a kislányom ballagott, és a művelődési házban (nem tökéletes fény, de azért nem is rossz) 5 képből 3 jócskán mögé lőtt!
Ha jól vettem észre, akkor az 50-es végén leginkább! (holnap rendesen letesztelem.)
Hallottam már ilyenről, de nem tudom, annél az obinál mennyire szokásos, illetve mi a teendőm ilyenkor? Egyáltalán az obi hibája? Gondolom, mert Nikon üvegekkel gyakorlatilag sose lőtt még mellé a D5100...
Előre is köszönöm a segítséget/tanácsokat!
-
Játékos
addikt
De "egy üzleten" miért kell 2 haszon??? Hisz a Tami árából nem alkudtam, azon megvan a haszna. Másrészt nem is értem, hogy a 18-105-ön miért számolsz 5-10000 Ft hasznot? 40 ezresen 5-10-et keresni úgy, hogy a Tamit 75-ért kínálja? Egyébként értem, mit szeretnél mondani, csak így már egy kicsit sok, amit fogni szeretne ahhoz képest, ami van a kezében (Tami 17-50)
Egyébként el is állt az üzlettől, így inkább hozzáteszek egy huszast, és veszek egy újat, boltból, amire 5 év garancia van!

Azért köszönöm a hozzászólást!
-
Játékos
addikt
Köszönöm a válaszokat!

-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nemrég kértem segítséget objektív ügyben, hogy mire érdemes továbblépni 18-105-ről. Tamron 17-50 volt az ajánlat, több fórumtárs részéről is. Most találtam egy 2 éves, alig használt Tamit, amibe beszámítaná az eládó a 18-105-öt, és 35 ezrest kell ráfizetni. Korrekt szerintetek a bolt?
Én annak érzem.
Köszi a segítséget!
-
Játékos
addikt
válasz
cool13
üzenetére
Köszönöm a hozzászólást, de ez nem az, amit kerestem. Nem parancssoros volt, az tuti, és nagyjából annyit tudott (lehet, hogy többet, de én ennyit akartam tőle), hogy mutattam neki a mappát, amiben a képek vannak, és egy diagrammon ábrázolta, hogy milyen gyu. távon mennyi darab/százalék készült a fotóknak.
Ha valaki tudja a megoldást, ne hagyjon keresgélni!
Köszi!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ha valaki ismeri, mondja már meg, legyen szives, mi annak a programnak a neve, ami statisztikát készít, hogy a fotóim milyen gyújtótávon készültek.
Előre is köszi!
-
Játékos
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Persze, egyértelmű, amit írsz. Szerintem egy kicsit félreértettétek a kérdést. Én nem várok olyan obit, ami 17-50 között ugyanakkorára nyitva hozza a 35-ös, meg 50-es minőségét! Csak azt írtam, hogy a 35-ös nagyon tetszett, és lehetőség szerint szeretném megközelíteni azt, de legalábbis továbblépni a 18-105-ről, amit egyébként nagyon szeretek, mert az átfogása kifejezetten praktikus.
Egy kicsit lehetne fényerősebb, meg élesebb, és akkor eszembe se jutna cserélni.
Na, majd meggondolom...
-
Játékos
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Érthetp! Egyébként a fentebb linkelt oldalon vannak igen-igen szép fotók, amik vele készültek!

Elgondolkodtató a kérdés... -
Játékos
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
azért az nem ugyanaz... Lehet, hogy mégse cserélem le a Tamira. 50 és 105mm között lenne némi hiányérzetem, illetve nem keveset kellene ráfizetnem. Nem vagyok benne biztos, hogy nem bánnám meg... 
-
Játékos
addikt
Köszönöm az ajánlót!

Elég egyértelműnek látszik, nem túl nagy a választék a következő lépcsőnek.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a hozáértőbbektől. Van egy Niko D5100-am, és az idő nagy részében egy 18-105 fityeg rajta. Jó kis obi, de miután használtam egy ideig egy 35/1.8g-t azt kell mondanom, hogy a 35-ösnek jobban tetszik a képe! Persze, érthető. A bajom az volt vele, hogy vagy "kicsi", vagy "nagy" volt általában...
Az lenne a kérdésem, hogy a 18-105-ről milyen obira lenne érdemes váltanom, ami (nem baj, ha esetleg kicsit kisebb a zoomtartomány) képminőségben eléri a 35/1.8g-t?
Előre is köszönöm az ajánlókat!
-
Játékos
addikt
Elgondolkodtató, amit írsz!
ITT egy képen egy 55, meg egy 67 mm-es szűrővel.
A lap alján.Na, nem offolok tovább...
Köszi!
-
Játékos
addikt
Az a baj, hogy én is vagyok kb. ilyen hülye!
Én viszont azon töprengek, hogy egy 72-es step down gűrűbe applikálnám bele valami "oldható" módon az Oly üveget, és az egészet beletekerném a proji optikájába. Szerintem pontosabb lenne, bár fogalmam sincs, mennyire érzékeny ez a megoldás a közponosságra... 
-
Játékos
addikt
Még nem próbáltam ki, mert csak vasárnap kapom kézbe, viszont addig ki kellene találnom valami megoldást a rögzítésére, hogy nem húzzam vele később az időt.
Az eladó szerint ő használta Optoma projektoron, de neki "kicsit" szerencséje volt, mert azon állítólag volt bajonettzáras csatlakozási lehetőség.
Nem kizárt, de szerintem nem lenne látható vignette, mert a kép nem tölti ki a projektor optikáját, hanem csak egy részét. Az Oly optika meg a belépő oldalon (eredetileg ugye ez a kilépő oldala)sima 60 mm, az "eleje" vagy 120 mm. A gazdája megengedi, hogy "büntetlenül" elhozzam kipróbálni, az utam úgyis arrafelé visz, így ebből a szempontból nincs veszteni valóm.
Egyébként lehet, hogy érdemesebb keresnem olyan 0,8-ast, ami eleve jó a 72-es menetbe... -
Játékos
addikt
válasz
Zozzer888
üzenetére
0,8 semmit nem ér??? Ezt gondold át egy kicsit! A vetített kép mérete 1,25x akkora, mint nélküle! 220 cm-es a vászon, és az előtét nélkül ~190 cm-es oldalú képet vetít. Ehhez pont jó lenne az az 1,25-ős szorzó!
Másrészt attól, hogy azokra a kis gépekre készült, attól még nem egy szardarab! Majd' fél kiló, és 3 lencséből áll. Ha nincs komoly torzítása, akkor nekem találták ki, mert a másik lehetőség, hogy bevésem a falba a projit, ami 43x48 centi...
-
Játékos
addikt
Jó napot!
Van itt még egy aprócska probléma. Isten látja lelkemet, az összes kifejezésre rákerestem minden kombinációban, de a google nem volt a barátom. Amit linkeltél az ebay-en, az majdnem jó, azzal az "apró" hibával, hogy a bajonett éppen a fordítottja ennek. Tehát ami az Olympus 0.8x wide wcon-08D-on van csatlakozás, az pont olyan, mit amit te linkeltél, így azok nem fognak összekapcsolódni!

Szóval egy olyan "lyuk" kellene, mint a fényképezőgépben van (ahova az obit csatlakoztatjuk), és kívülről 72 mm-es menet van rajta.
Én nem találtam ilyet, pedig kerestem szorgalmasan...
Ha valakinek lenne ötlete, hálás lennék érte!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Alkalmasabb topikot nem találtam a kérdésemre, remélem, tudtok segíteni. Adott egy Olympus 0.8x wide wcon-08D, ami az eladója szerint bajonettzáras, nekem viszont egy olyan optikára kellene felapplikálnom, aminek a belső menete 72 (74?) mm-es. Létezik erre valami átalakító szerintetek?
Előre is köszi asegítséget!
-
Játékos
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére

-
Játékos
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Értem én a kérdést, de a szűrőnek a "pöckétől" nem megy fel a napellenző! Ha meg nem tszem rá a pöcköt, hogy forgatm a szűrőt?

-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérsezni, hogy hogy kivitelezhető a napellenző, és polárszűrő együttes használata? Nikon 55-300 obiról van szó. (Rápattintós napellenző, ami "szabadon" forog az obi elején.)
Köszi a segítséget!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nem nagyon találtam információt a Nikon 18-70-ről. Számomra érdekes lenne, mit gondoltok róla a neten fellelhető teszteken kívül.
Köszi. -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy két obim lesz, az egyik 52, a másik 58-as átmérőjű. Van nekem egy 58-as CPL szűrőm, alkalomadtán szeretném használni a kisebbik obin is. Hogy hívják hivatalosan azt a gyűrűt, ami nekem kell ehhez a művelethez? EZ az?

Köszi.
-
Játékos
addikt
Basszus! Az csak egy kép! Nem ők fotózzák le a polcon lévő termékeket.

Egyébként meg ott fogom átvenni személyesen, és szándékomban áll ki is bontani a dobozt, nehogy valami 52X-es CD-olvasó legyen benne...
Szerk.: JA! Te a debrecenit mondod?? Azt hittem az edigitalt...
-
Játékos
addikt
Nehogy félreértselek. Most arra gondolsz, hogy a kukába dobós véleményedet a 70-300-ra mondtad?
Mert az 55-300 szerintem 200-ig simán hozza az 55-200-as minőségét (egyiket se próbáltam, csak a teszt alapján mondom), viszont az egyetlen probléma, hogy 300-on nagyon ellágyult nyitott blendével.Egyébként 2 alternatíva maradt:
D5100+18-105 (212000), vagy
D5100+18-55+55-300.(248000) -
Játékos
addikt
Jó estét nektek!
Hezitálok Nikon D5100, és Canon 550D között, de (ebben a pillanatban) inkább Nikon felé hajlok.
Olcsó telét nézegettem, ami nem "nagyon teléről" indul, így találtam egyNikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR -t, és egy
Nikon AF-S 55-200mm f/4-5.6 ED DX VR -t.Ha már tele, akkor legyen még telébb, így az 55-300 lenne szimpibb, de néztem egy összehasonlítást, és ez az obi 300mm-en borzasztó volt!
8-ra rekeszelve már csak-csak, de alatta... 
A kérdés az, hogy ha van valakinek ilyen obija, akkor ez való (tapasztalatok alapján), vagy csak a tesztbenn szerepelt ennyire rosszul?
Köszi.
-
Játékos
addikt
Magamat idézem:
Elsősorban képminőség, másodsorban kb. 20-70mm-es gyt (ez azért változhat tágabb határok között), fényerő, IS, illetve USM, ebben a fontossági sorrendben.
Másrészt TÉNYLEG értékelem a segítő szndékot, és emiatt nem szeretnélek megbántani, de a kitobi minősége nem kel versenyre ezekkel az obikkal!
A "nagy" gyártók erre nem fektetnek hangsúlyt... 

-
Játékos
addikt
Köszi! Jelenleg a sok tesztolvasás közepette a 15-85 f/3.5-5.6 IS USM-mel szemezgetek.
Talán kicsit drágább, mint amit jelenleg rá szánok, de tetszetős darab.
Mi az általános vélemény róla?
-
Játékos
addikt
Köszi mindkettőtöknek! Annyi obi van Canonhoz, hogy elszédül a földi halandó, mire végignézi őket...

Ezt az oldalt megbízhatónak tartjátok? Vagy hagyjuk inkább az ilyen teszteket?

Köszi!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Konkrét javaslatokat szeretnék tőletek kérni, ha lehet, a következőre:
500d, vagy 550d-re keresek alap obit, ami a kitobit leváltja. Elsősorban képminőség, másodsorban kb. 20-70mm-es gyt (ez azért változhat tágabb határok között), fényerő, IS, illetve USM, ebben a fontossági sorrendben. Olyan obit keresnék, aminek a használt piaci ára olyan 80k-ig van, és teljesen általános célra megfelelne.
Nagyon köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azaz! Köszi! 

akkor nagyon nem jól gondoltam a számolást...

szerintem láthatod, hogy nem vártam ilyet! Csak elgondolkodtató, hogy megéri-e ilyen feltételek mellett lecserélnem a 18-105-öt! Ennyi a dilemmám.
A lap alján.
Edigitalban Cetelm kártyával 10%-ot elengednek!
IS nélkül...