- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Parallaxis #26 üzenetére
Most tartok a 16. napon
-
Parallaxis
addikt
Ez van napi használatban nálam. Néhány másodpercnyi előnyben volt az Amazfithez képest pulzuskövetésben.
Amikor nálam járt az Ultra, akkor a vacak idő miatt csak szobabicikliztem vele, de gyalázatosan működött. Késett és ki-ki hagyott a rögzítés, néha meg indokolatlanul megszaladt irreális szintig, pedig szorosan volt a csuklómon. Nagyjából 4 nap után el is adtam, mert nem volt jó semmire amit rögzített és még egy primitív pedálszenzort sem volt képes felismerni.
XY fényképet küldött, ennyi jelenik meg.
Akkor ez még nincs benne az Active 2 szoftverében. A Balance tudta, meg is lepett, mikor kiderült, hogy a Garmin meg nem (a Fenix 8 is csak annyit ír, amit te is írtál az Active 2-nél).
Ha a bringázásnál ezt eldugták a részletek közé, akkor az UI error, mert nem ott kéne lennie.
Lehet, hogy UI error, mert valóban csak a bringázásnál (kül és beltéri is) van, hogy csak a teljes összegzésnél van feltüntetve
Ma direkt hagytam neki, hogy magától ismerje fel, mondjuk 30%-os találati aránya volt. A Garminnál ugyanez a fajta edzés 75%-os volt.
Súlyzózásnál nekem a Balance 100%-os volt, a Fenix 8 meg 0%, semmit nem ismer fel...
Nem hasonlítottam a Fenix 8-hoz. De a Samsung klasszisokkal jobb.
Igen, a hívás hangminősége a Samsung és Huawei óráknál klasszisokkal jobb, mint bármelyik másik gyártónál. De elvileg az új Balance-ok a többhangszórós megoldásukkal jók lesznek..
---
Az ilyen rövid tesztidőszaknak a mai sport és okosóráknál szerintem nem sok értelme van, mert nem kapsz valós adatokat a pontosságról.
Az Amazfit 14 napot, a Garmin meg 30 napot ír a tanulási időszakra (a Garmin 30 napnál rövidebb hordásnál jó pár adatot ki sem ír), ami alatt az óra megtanulja a tulaj fiziológiáját és beáll egy közel pontos értékre. Ha ennél kevesebb ideig használod, akkor max a menürendszerről és az appokról lehet pontos képet kapni, meg a GPS nyomkövetési pontosságáról (ez egyébként sajnos mindenestől kimaradt a tesztből). -
Parallaxis
addikt
Akinek szögletesebb kinézet jönne be (Active 2 Square Premium):
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
Gyorsan válaszolok erre.
Érdekes, hogy a Galaxy Ultrához viszonyítasz, mikor sportban a Samsung órája hááát nem éppen a pontosságáról híres
Ez van napi használatban nálam. Néhány másodpercnyi előnyben volt az Amazfithez képest pulzuskövetésben.Működik. Bár vicces, mert a magyar szöveget előbb lefordítja angolra, majd végrehajtja, magyar kérdésre is angol választ ad
Eszembe nem jutott kipróbálniMegjelenít. A Messengeren küldött képeket is megmutatja és nálam pl. a biztonsági kamera által átküldött riasztási képet is megjelenítette.
XY fényképet küldött, ennyi jelenik meg.Azt hogy csinálta? Részletes adatoknál ott kell lennie az elégetett kalóriáknak.
Könnyen lehet, de az összegzésnél ott nem szerepelt az adat, ahol más sportformáknál viszont igen. Ha a bringázásnál ezt eldugták a részletek közé, akkor az UI error, mert nem ott kéne lennie.Ez nálam pont fordítva van, a Garmin még egyszer nem ismerte fel (mindíg kézzel kell felvinnem, ha kedvem van ilyesmivel vacakolni), a Balance viszont hibátlanul lehozta a gyakorlatokat és a végső kiértékelés is részletesebb, mint a Garminon (mert ott nincs is ilyen
).
Ma direkt hagytam neki, hogy magától ismerje fel, mondjuk 30%-os találati aránya volt. A Garminnál ugyanez a fajta edzés 75%-os volt.Ha ezt írod ennél az óránál, akkor mi a véleményed a Fenix 8-ról?
Konkrétan a telefonálásra ez az óra használhatatlan. Egy csendes szobában is csak úgy hallom a hívót, ha a fülemhez emelem az órát.
Az Amazfit sem volt egy hifi cucc, de azért a nyílt utcán is tudtam rajta telefonálni, mikor tele volt a kezem és nem tudtam elővenni a mobilt.
Nem hasonlítottam a Fenix 8-hoz. De a Samsung klasszisokkal jobb.Mint minden az Amazfit óráknál, így ez is szabályozható. Ha nálad az alap nem volt elég érzékeny, akkor feljebb kellett volna venned a beállításokban az érzékenységét (ha jól emlékszem három fokozatban állítható).
Úgy viszont minden lengetésre bekapcsol. -
atty_hor
tag
Sziasztok!
ANT+ -on keresztül tudja a pulzusadatok leadását az óra külső eszköz felé? -
DeFranco
nagyúr
A gamifikációt leszámítva még a rendszeresen sportolók (ami az okos/aktivitáskövető órákat vásárlók csak egy halmaza) nagyon kis része veszi valós hasznát a laboratóriumi szintű testfunkció-követésnek.
Nyilván aki olimpiára készül vagy rehabilitáció alatt áll, annak fontos, de sokszor csak nettó motiváció (vagy sznobizmus) áll a háttérben.
Hozzávetőleges adatokkal (aminél ezek az eszközök jóval pontosabbak) is simán lehet sikeres a sportolás, ha az ember betartja a mozgásforma alapjait (nem fut, teker, emel rosszul) és rendszeresen mozog. Lehet flexelni a csúcsórával ha többet tölt büfében mint a gépen... -
Köszi a tesztet! El is gondolkozok a váltáson GW 6 Classic-ról.
-
vacs
veterán
Köszi szépen az nfc-s válaszokat, neked is Bog!
Még valami nem tiszta:
Telefon nélkül lehet fizetni?
(pl leugrok a strandra picit, telefont nem viszek)
Ha igen, akkor lehet tudni, hogy hány alkalommal engedi? -
válasz
Parallaxis #14 üzenetére
Ha jól sejtem, Bog egyszerre hordta a Samsung Galaxy Watch Ultrával, így azzal lehet az összevetés.
-
Parallaxis
addikt
az Amazfit órák PPG szenzorának mintavételezési frekvenciája és pontossága elmaradt a komolyabb sportórák szintjétől.
Nálam a Balance simán lekövette a Polar melkaspántot kis késéssel, míg a Garmin van, hogy majd 1 perces késésben van. Nem mondanám, hogy elmaradt volna bármitől is. A T Rex 3-at meg sokan használják és elég pontosan lekövet mindent és annak az érzékelője van az Active 2-ben is.
Érdekes, hogy a Galaxy Ultrához viszonyítasz, mikor sportban a Samsung órája hááát nem éppen a pontosságáról híres és a sportfunkciókat nem is nagyon forszírozza a Samsung (külső szenzorok illesztése pl. a mai napig nem megoldott).Sőt, elvileg a Zepp Assistant (mert ilyen is van) választ ír helyettünk a parancsaink alapján, de ez magyarul nem működik
Működik. Bár vicces, mert a magyar szöveget előbb lefordítja angolra, majd végrehajtja, magyar kérdésre is angol választ ad
Képeket nem jelenít meg, de emojikat igen.
Megjelenít. A Messengeren küldött képeket is megmutatja és nálam pl. a biztonsági kamera által átküldött riasztási képet is megjelenítette.
az Amazfit viszont nem számolt elégetett kalóriát.
Azt hogy csinálta? Részletes adatoknál ott kell lennie az elégetett kalóriáknak.
Garmin például felismeri a konditermi gyakorlatok fajtáját is és jelzi a megmozgatott izomcsoportokat, ezt elvileg az Amazfit is tudná, de a gyakorlatban nem jött neki össze.
Ez nálam pont fordítva van, a Garmin még egyszer nem ismerte fel (mindíg kézzel kell felvinnem, ha kedvem van ilyesmivel vacakolni), a Balance viszont hibátlanul lehozta a gyakorlatokat és a végső kiértékelés is részletesebb, mint a Garminon (mert ott nincs is ilyen
).
Sajnos ebben amúgy nem jeleskedik, főleg a mikrofon gyenge (halkan hallanak a másik oldalon), de a hangszóró is elég satnya, ez inkább csak végszükség esetén használható opció.
Ha ezt írod ennél az óránál, akkor mi a véleményed a Fenix 8-ról?
Konkrétan a telefonálásra ez az óra használhatatlan. Egy csendes szobában is csak úgy hallom a hívót, ha a fülemhez emelem az órát.
Az Amazfit sem volt egy hifi cucc, de azért a nyílt utcán is tudtam rajta telefonálni, mikor tele volt a kezem és nem tudtam elővenni a mobilt.így észleltem, hogy a csuklómozdulatos felébresztés nem okvetlenül működik tökéletes hatékonysággal.
Mint minden az Amazfit óráknál, így ez is szabályozható. Ha nálad az alap nem volt elég érzékeny, akkor feljebb kellett volna venned a beállításokban az érzékenységét (ha jól emlékszem három fokozatban állítható).
Egyébként én három dolgot szeretek ezeknél az óráknál. Az egyik a mozgásfelismerés, ami simán lekövette a sétát, futást, bicajozást és ha érzékelte, akkor jelezte, hogy tevékenységet észlelt és ami számomra döbbenetes volt és a mai napig nem tudom hogy csinálja, hogy nem onnan kezdi a rögzítést, ahol az értesítés felugrik, hanem az adott tevékenység indulásának helyéről. Pl. leszállok a buszról, elkezdek menni az utcán, kb. 2 perc után szól, hogy sétát észlel, rögzítse-e? ha nem reagálok, akkor elkezdi a rögzítést. De utólag visszanézve a GPS nyomvonal nem onnan indul, ahol ez az értesítés megjelenik, hanem a buszmegállótól (Samsungnál ezt simán elintézik azzal, hogy nincs GPS nyomkövetés ilyenkor, a Garmin meg úgy, hogy a funkció egyáltalán nem is működik).
A másik dolog, hogy elérhetők a fejlesztők. Bármi nyűg van, a visszajelzés küldése után 2-3 órával, már ott a válasz, és sokszor a megoldás is. Volt rá példa, hogy kértem valamit, amire rögtön jött a válasz, hogy igen, ez már nekik is eszükbe jutott, dolgoznak rajta, ha gondolom beléphetek a béta csoportba és küldik a cuccost, hogy kipróbáljam és teszteljem. Volt egy szerver hibájuk az óraátállítás miatt, ami miatt a Zepp alkalmazás kifagyott induláskor, én saját kútfőből kisérleteztem, majd dühömben töröltem minden előzményt, hátha az a gubanc. Persze nem oldotta meg. Írtam nekik, mire jött a bocsánatkérés, segítettek visszanyerni a törölt adataim és kaptam plusz kuponokat az Store-hoz. Egyetlen más gyártónál sem tapasztaltam ilyen rugalmasságot és odafigyelést.
A harmadik, hogy iszonyatos tempóban fejlesztenek. A Balance-ot majd egy évig használtam és ez alatt közel 30 új funkciót kapott az óra. Ami még jobb, hogy ezeket a régebbi eszközökre is implementálják, nem kell új órát venned, hogy az új funkciókat megkapd, mint más gyártóknál. -
gusthy
veterán
válasz
Parallaxis #11 üzenetére
Világos. Amúgy egy pillanatra gondolkodtam is, hogy lecseréljem erre a Balance-ot, de elvetettem, mert van abban pár dolog, ami ebben nicns, és a szenzor pontosság sport közben amúgy se mérvadó (lásd fent), napközben meg megfelelően pontos az is.
-
Parallaxis
addikt
mármint nyilván nem ér egy 350k-s Garmint ehhez hasonlítani
A Fenix 8-am mellett sírom vissza a Balance-t, mert az sokkal pontosabb és stabilabb eszköz volt (meg jó pár funkció valóban működött ott, míg a Garminon nem). Ennek meg azért fejlettebb szenzora van, mert megkapta a Trex 3 szenzorát.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Be kell ütnöd a bankkártya számod (és a Zepp Pay aktiválása elvárja, hogy kóddal védd az órád, amikor leveszed-felrakod), ha kell, akkor engedélyezel egy nullás tranzakciót (banktól függ), utána a zepp pay funkciót nyitod meg fizetés előtt (gyárilag rá van mappelve a felső gomb kétszeri megnyomásához), odatartod a terminálhoz és kész.
-
NightDante
csendes tag
Jó tesz, de én az Amazfit Helion Strap-et várom a cégtől.
-
-
scyllarus
veterán
A Garminok pontossága jelentősen túl van becsülve a hétköznapokban. Nyilván funkcionálisan nagyszerű sportórák, de pontosság terén a Huawei és természetesen az Apple mögött kullognak. A YT tele van videókkal, ahol tudományos pontossággal hasonlítják össze az órákat, laboratóriumi-orvosi műszerekkel.
-
vacs
veterán
Bog, ezt a tesztet vártam már nagyon, mert szeretnék egy nfc-s órát (karkötő nem játszik), de te egy mondattal elintézted a fizetést?
Csak az nfc része érdekel, a többi funkció mellékes!
Nem akarok 100K költeni és ahogy olvastam ez az egyik legjobb ár érték arányu nfc-s óra.
Kipróbáltad a fizetés részét, hogyan működik, működik stabilan?
Lennél szíves az nfc fizetés részét jobban kifejteni? -
Feleségemnek az alap van, elmentünk futni, a 10km-es távon 20m eltérést mutatott csak, így azon aktivitásban is sokat javult a cég pontosságban (végre)
Feleségem is nagyon elégedett vele, és sokkal kecsesebb, mint a Ticwatch E3
-
gusthy
veterán
Ami azt illeti, szerintem kb egyik csuklón mérő eszköz se igazán pontos. Kell venni egy pulzuspántot, amit amúgy pl a Balance is támogat, és akkor tök pontos lesz.
Amúgy nem rossz az Active 2, bár a Balance - nál butább.
(Egyébként a Garminok nem szignifikánsabban pontosabbak, mármint nyilván nem ér egy 350k-s Garmint ehhez hasonlítani, de mondjuk egy Vivoactive nem pontosabb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Apple Watch 8 Cellular (Esim) 41 mm, 12 hónap garanciával, 100%-os akkumulátorral + ajándékkal
- OnePlus Watch 2 okosóra makulátlan állapotban
- Apple watch7 Cellular 45mm
- Apple Watch 5 44mm Nike Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4285
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest