Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
"de nyilván a hátsó féltengelyek ugyanúgy "visszahajtanak""
Pontosan erről beszélek. Az hajtja a féltengelyeket, azok meg a diffit. Fölösleges ellenállás, aminek a legyőzéséhez plusz kaja kell. Automatikus leoldó akkoriban is létezett, csak drága lett volna. -
runner 125
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
A 4Runner kb 35 éves technológia.. azóta azért a 4 kerékhajtás már sokkal komfortosabb.
A Haldex rendszer maga aktivál, de a kapcsolható verzióknál is ez elég okosan meg van oldva. Gyanítom a Qashqai-nál is van valamilyen elektromechanikus osztómű a váltónál, ami lockolást követően zár és juttat hátra erőt. Így üresfutásnál nincs hajtva feleslegesen pl a kardán, de nyilván a hátsó féltengelyek ugyanúgy "visszahajtanak", tehát annyi plusz terhelése van ilyenkor a hátuljának 2WD módban is... A kézzel lockolható kerékagyat annó ezért alkalmazták, így full letudtad választani a kerekeket, tehát nem volt pluszban "ellenállása" az első kerekeknek, ha nem volt 4 kerékben az autó.A motorra vonatkozó postod köszi szépen!
rob210Remek, köszi az infokat, átadom nekik!
-
Somatom
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Mármint lekapcsolja a két kereket a féltengelyekről? Mert ha nem, akkor hiába kapcsolja le a hajtást, a kerekek forgatják az egész miskulanciát. A 4Runneremben volt ilyen kioldó az első kerékagyaknál. Viszont, kioldott állapotban hiába kapcsoltam belül 4WD -t, elöl nem lett hajtás. Ahhoz ki kellett szállni és átcsavarni a lockot.
-
Somatom
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Ha ugyanolyan 2.0DCI, mint az Espace -omban, akkor az egy jó motor. 130, 150, 170LE. Az enyém 150 lovas. Meglepően dinamikusan mozgatja az 1,7 tonnás bódét és nem is nagy étvágyú. Persze, 4WD -vel biztosan éhesebb, hacsak nem külön lockolható.
-
rob210
Topikgazda
válasz
runner 125
üzenetére
Szia.
Ezek a 2.0 dci motorok valóban jól bírják és van is elég erejük a 4 kerékhez, hogy bárhova is felvigyék a szekeret.
A qashqai amúgy nem rossz gép, de a japán lemeztechnológia erősen érződik rajta, ha becsukod az ajtót pl.
A 4X4 jól bírja, de arra készüljön fel, hogyha tönkremegy, akkor nagyon kevesen értenek hozzá és megkérik az árát.
Valamint ez kapcsolható 4x4 tehát nem állandó összkerék.
Fekete leves.
Ezek már mind dpf-el szerelt autók és bizony, ha sok a tötymörgős araszolás, akkor elég sokszor kell majd, csak a regenerálás miatt elmenni valahova, autópályázni!
Az alkatrészek pedig nem olcsóak.
ÉS itt nem a fékre és egyebekre gondolok!
De pl. egy kormányátvezető szalag, egy turbónyomás szenzor, etc.etc. elég zsebbenyúlósak tudnak lenni.
Ez a 2.0 benzinben nincs, viszont az szereti a benzint nagyon.
-
Somatom
veterán
15 rugó, Főnix autószőnyeg.
-
-
Jimmy8
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Feladtam. Bármennyire is húzom, nem jön le

Mi a sz@rért kell egy ilyen gombot ennyire rászorítani. Mivel még gyári a jelenlegi fent lévő váltószoknya, így 16 év alatt rendesen rágyógyult az a gomb...
Szerintem megpróbálok két kicsi lapkát ráragasztani a letörtek helyére, így maradna a régi szoknya fent. -
rob210
Topikgazda
válasz
atosan
üzenetére
Hát őszinte leszek soha a büdös életbe nem találtam még meg annak a rugónak a cikkszámát, de még csak embert se ismerek aki tudja.
Mission impossible. De ha te megtalálod oszd meg velünk

Esetleg ezt a szelektort is ki lehet cserélni ez is sokat tud javítani a helyzeten.
-
t.imi
addikt
Bal egy zár kicserélve. Kicsit keményebben kell húzni hogy záródjon. Nyelven rajta még a műanyag végig, gondolom azért.
De. A patentok....7-ből 4 tört el leszereléskor, oké. Vissza még 5
Természetesen a vásárolt utángyártottakból.
Nem tudom hány féle van, ez mint az üveg. Pont lukon van, nagyon lassan nyomom, reccs. Utolsó kettő maradt is törve.
Csupán 150ft/db, így már a gyári árát el is értem. [kép]Ez a habosított takaró mi a neve beszerezhető egyáltalán?
[kép] -
pubos
tag
sziasztok.Sajna úgy néz ki klíma hűtő csere lesz. NRF-el valakinek valami tapasztalat?Kedvezménnyel elég jó áron van. Lag3
-
Somatom
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Adós maradtam szőnyeg és ülés ügyben.
Régi szőnyeg kiterítve.
Régi szőnyeg autóban, hátulról.
Régi szőnyeg autóban, oldalról.
Új szőnyeg autóban, hátulról.
Új szőnyeg autóban, oldalról.
Bocsi, az újat nem szedtem ki! Remélem, láthatóak a különbségek!
Ülés.
Befényképeztem oldalról az egyik sínt. Láthatóak a rögzítő lukak.
Az ülés hátulja a két madzaggal, amiket meghúzva lehet kivenni az ülést.
A kivett ülés lábain látható a két, befelé álló villa, amik a sín lukaiba kapaszkodva rögzítik az ülést. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Milyen autós topikból irányítottak ide, egy nagyon jó barátom édesapja keres magának valamilyen SUV-t, 4 kerékhajtással, szőlőhegy miatt.
A Qashqai vonal szimpatikus volna neki, viszont előtte már 2 diesel SUV-val is beszopta, ezért fél a dieseltől... Első körben a fenti modellt 2.0 benzinmotorral nézte, amiről már megtudakoltam a topik segítségével, h megbízható motor.
Viszont többen is írták, hogy a diesellel ez az autó jobb választás.
A kérdésem erre vonatkozna, a 2011-es évjáratú Qashqai 2.0 dCi diesel motorja milyen konstrukció? Mire kell figyelni, van-e esetleg típushibája, vagy egyáltalán átfogóan mennyire ajánlott típus?
Az a "baj", hogy valami rokonuknak állítása szerint volt Qashqai diesele, amivel sokat szívtak.. azt nem tudja melyik motor volt, de létezhet, h az 1.5-ös problémásabb?Köszi!
-
atosan
veterán
Üdv,
Megane 1/2 kombi, 1,6 K4M 700
Sebességváltót ha közép állásból balra tolom az 1, 2-es sebességek felé, szinte eltűnt a kar ellenálása. Mentem vele, leálltam, aztán ilyen lett. Sebességeket ugyan úgy veszi, minden okénak tűnik. Kell aggódnom?
Kellemes Húsvéti ünnepeket! -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Tudom, azt rendeltem bele. Pont emiatt fényképeztem le az elektronikát, hogy biztosan az az azonosító számú kerüljön bele, mint amilyet kivettünk.
Azt a hibát mondjuk elkövettem, hogy nem bontottam ki a csomagot, hogy megnézzem tényleg azonosat küldtek-e, hanem egyből átadtam a szerelőnek. -
rob210
Topikgazda
válasz
sesomaru1989
üzenetére
M2 ajtókárpit szerintem 1 óra alatt lent van mind a 4.
A komplett ajtópanelt pedig egy valamire való kárpitos megcsinálja, nem neked kell készreszerelned
Egyébként ABS rúd forrasztópáka . -
rob210
Topikgazda
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Ajaj, akkor pár apróságot mondok neked.
ABS elektronikából, csak típus azonos építhető be!!! Nem véletlen keres mindenki gyáriszámra azonosat!
Te kaptál egy elektronikát ami méretre stimmel, de amúgy a belseje tök más.
Ha tudod egész nyugodtan küld vissza, mert a büdös életben nem fog működni, csak akkor ha computert és kézifékegységet is cserélsz.
A régiről kell a gyári szám, vagy alváz alapján ki kell keresni a manuális fékes verziót és abból kell venni egyet.
Jelentem így viszont tanítani se kell majd.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Szia,
Köszi az infókat.
Kárpitos csinálná az ajtót, csak azt mondta úgy nem tudja megcsinálni, hogy az ajtón rajta van a kárpit. Mondjuk ez logikus. Azt tanácsolta, fúrjam le, mivel ilyen műanyag szegeccsel van feltéve ha jól emlékszem.
Keresek másik kárpitost aki minden szerelésnélkűl megtudja ezt csinálni? -
Dr. Mózes
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Szóval az ABS kocka elektronikája tárolta a régi autó paramétereit, beleértve azt is, hogy amiből ki lett bontva az elektromos kézifékkel volt ellátva. Mivel a miénk hagyományos, ezért az ABS hibakódot dob "Nincs FPA multiplex jel".
Azt mondták, hogy ezzel ők nem tudnak mit kezdeni, nem bontott alkatrészekre vannak ráállva. Csak új egységet, vagy olyat, amiről törölték a régi adatokat tudnak írni. Keressünk egy pl. chiptuninggal foglalkozó műhelyt, ahol talán törölni tudják a régi adatokat, és utána ha visszavisszük szívesen betanítják.A bontott elektronikát a pixelfixtől vásároltam, felhívták rá a figyelmemet, hogy be kell tanítani, de arról nem volt szó, hogy azt egy márkaszerviz nem tudja elvégezni...

Most küldjem vissza a bontottat a pixelfixnek, hogy használhatatlan, és (ha még megvan a szerelőnél) a vízkáros gyárit, és talán helyre tudják hozni?
A szerelő, akihez vittem még cserére azt mondta, hogy ez típus hiba, beázás miatt sorra döglenek be ezek az elektronikák, de akkor hogy a halálba nem találok róla semmi infót, vagy egy kitaposott utat a javításra? -
passat77
tag
Sziasztok,
Tolatóradart szeretnék beépíteni utólag az autóba (2007-es kombi Laguna 2). Már megvettem a szettet. Kissé félve állok neki a 4db furatnak, félek nehogy legyen mögötte merevítő. Szeretném elkerűlni a lökhárító levételét. Esetleg van aki már épített be utólag ilyet? Ha igen megosztaná velem a furatok helyét?

-
DonThomasino
veterán
M2 Nem rég volt újra tanítva az ablakemelőm, mert le volt véve az akku saru.
Van arra magyarázat miért próbál meg néha magától felmenni az anyóson ? -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Megane III. 1.9 dci, aminek beázott az ABS kocka elektronikája. Szereztünk cikkszám azonos bontottat, ami be is lett építve, ma vittük fel a márkaszervizbe betanítani. Sajnos akkor derült ki, hogy a márkaszerviz nem tudja elvégezni a munkát, mert még a régi autó adatai vannak benne és ők törölni nem tudnak.
Tudtok valami megoldást, hogy hol végeznék el a törlést Zala megyében, vagy esetleg a beázott elektronikát kellene javítattni? -
Newlachka
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
igazából ehhez annyit fűznék hozzá,hogy fontos még az üveg mechanikai tisztasága is. Én kb. fél évente 0000-ás fémgyapottal tisztítom meg pluszba az üveg felületeket,sőt barátnőm itthon is minden üvegfelületet ezzel takarít.
2 okból is jó:
- tisztítószer mentesen lehet csillogó üvegfelületed
-fizikailag lesz tiszta az üveg(mikrokosz mentes lesz) -
Somatom
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Nem hiszem. Hajnalban beálltam a garázsba. Délelőtt elindítottam, már nem írt check parking senzor -t és pittyegett de nagyon furán. Hátramenetbe kapcsolva sípol akkor is, ha nincs mögöttem semmi. Majd még figyelem, hogy pontosan mire, hogyan reagál. Az a baj, hogy így már nem tudok bízni benne. Eddig tök jó volt, hogy amikor hátrafelé pittyegésből, sípolásra váltott, akkor kb. 5 centire volt a horog az akadálytól.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hello, kis segítség kellene egy aprobb szervízhez.
clio 2 1.2 2006 bb-cb motorkódról lenne szó.
1. fékfolyadék csere, dot 4 kell hozzá?
2. szervóólajból milyen kell?
3. hűtővízből milyen fajta kell, illetve milyen színű?
+ nehéz a légtelenítése?
köszi. -
Somatom
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Ezt a féltékeny, hisztis picsát! Két hétig másik autóban ültem, a csajszi felé sem tudtam nézni. Tegnap beülök, hát cseszik pittyegni a fal előtt. Kiírja, hogy, "check parking senzor". Csekkolom elöl, csekkolom, hátul, de nem látok rajta semmi különöset. Ilyenkor mi lehet a nyűgje? Jó lenne valahogy elfogadtatni vele az édeshármast, mert minden hónapban két hetet másik autóban kell töltenem.

-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ha sérült egy kicsit is én javaslom mindig a cseréjét.
-
Xantomas
őstag
válasz
polonic
üzenetére
Nah, ugyan ezt játszottam el minap a Praktiker felé menet az M3 felhajtójánál, ami a Szentmihályi úton van. Csak nem kartonlap, hanem a szőnyeg. Állandóan átlóba fordul, de mindig csak a kuplungnak van útban. Most valahogy annyira szerencsétlenül fordult, hogy a gázpedált megakasztotta, kihúzni nem tudtam, mert megszorult.
Azzal a lendülettem tettem is a gyári szőnyeget hátra, vissza se került azóta se.
Ráadásul tető lent, traktor motor üvolt, McDonaldsnál áll a sor, engem meg néznek, ahogy félrehúzódva szentségelek.
Viszont pörög ez a motor mint a fene. Elég magas fordulatszámon tilt le, nem gondoltam volna. -
polonic
félisten
Gyerekek! Hogy jártam.
Azt hittem elért engem is, azaz a motort a dízel halál. Hogy kinyírja magát. Felkapja a turbó az olajat, pörög a motor, nem lehet leállítani is kigyullad.
Na de az volt, hogy autópályára felhajtónál gyorsítás. Jön a következő fokozat, kuplung benyomás és abban a pillanatban 5 ezres fordulat, ledadog a motor. És volt letéve a padlóra egy kartonlap, beakadt a gázpedál a kartonlap alá és padlógázon tartotta.
1-2 mp volt, de ahogy lepörgött előttem, hogy kigyullad az autó... Nagyon szar volt.Az, hogy miért volt kartonlap a padlón, az egy másik történet. Az én faszságom miatt.

De ne tegyetek kartont a padlóra.
-
prandris
tag
Hideg motornál (K4M760) indításkor ~1000 fordulatról áll be 700-750 fordulatra az alapjárat. Meleg motort indítva viszont ~500 fordulatról tornázza fel magát a 700-750 fordulatra. Ez mennyire normális? Ha nem az, mi okozhatja?
-
-
szaja11
újonc
Ha esetleg még nem sikerült levenned a váltógombot, akkor nekem is lenne egy ötletem. Legalábbis nekem bejött. Hőlégfúvóval egy kicsit megmelegítettem. Persze nem állat módjára, csak hogy egy kicsit átmelegedjen. Kesztyűben megfogva könnyedén lejött.
-
oszy
veterán
-
Josi
senior tag
Rob210, majd nézz rá a leveleidre

-
Robi81
tag
válasz
rob210
üzenetére
Dadogni nem dadog csak latom villogni a check engine lámpat erőben nem érzek semmit,kb 1 honapja volt hogy egyszer éreztem akkor alig ment.de az utobbi pár napba csak a lampa villog néha.a kábeleket átnézem bár ha az lenne akkor nem csak alapjáraton lenne gond.hu megpróbalok valakit Szabolcsba keriteni aki tudna segiteni és nem cserélteti ki a fél autót mielőtt rájön mi a gond.

-
Nordik
őstag
Lenne egy nem egészen idevágó kérdésem.

Szigetelo szalagból ha valamit barkácsoltok az autón, vezetek stb szigetelésre melyik fajtát használjátok?
Csak mert a sima szigszalagnal azt veszem észre, hogy elég hamar kikemenyedik. Gyárilag több helyen látok textil alapú szigetelő szalagot, ezt jobb használni autóba? Nem keményedik ki, rugalmas marad akar fagyban is valamennyire stb?
-
A kulcs a lapát. Múltkor vettem valami gagyit, miután a Valeo, majd a Good Year sem bírt sokat. Az új gagyi persze xar volt. Eszembe jutott, hogy megvan még a korábbi SWF lapát. Fogtam a gumit a gagyiból átraktam az SWF lapátba, s lám, szépen töröl az olcsó gagyi gumi is. Nem pikpakk volt átrakni a gumit, de végülis simán ment.
-
mycso
Topikgazda
válasz
DonThomasino
üzenetére
Én annó, kipróbáltam párat, mindnek volt valami nyűgje.
Aztán m2-nél meg most a lagunán is kettő van, ami bevált, igaz nem olcsó:
bosch aerotwin
valeo xtrm silencio -
Freiherr
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nekem Bosch van, q. jó, igaz megkérik az árát
-
lsebestyen
addikt
-
gabor9991
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ja értem, persze a következő lépés az lesz
-
gabor9991
addikt
válasz
DonThomasino
üzenetére
Mármint mégegy új sct ablaktörlőt vagy valami mást ami új?
-
salieri.
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
-
salieri.
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Vagy valeo vagy filtron szűrőket szoktam venni ,mikor melyik van jobb áron.Faceliftnél a tankban van a benzinszűrő,abból purfluxot érdemes venni.
FILTRON OP 643/3 olajszűrő
Ablaktőrlő
AEROTECH9469-SCT
AEROTECH9464-SCT -
DonThomasino
veterán
A valeon milyen minőségő szűrőket gyárt mostanában ?
Levegő, benzin , pollen, olaj szűrőre gondolok.M2 höz van ajánlott ablaktrölő márka ?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Szabmester03
üzenetére
Meg
-
Szabmester03
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Kangoo-t, az első széria, faceliftes 2005ös
Nincs műszerfal világítás, ezzel párhuzamba a hátsó helyzet jelzők sem világítanak. Ha elmozditom az index kapcsolót előre vagy hátra, akkor vissza jön minden, amíg fogom. Bajusz kapcsoló csere megoldaná?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A Haldex rendszer maga aktivál, de a kapcsolható verzióknál is ez elég okosan meg van oldva. Gyanítom a Qashqai-nál is van valamilyen elektromechanikus osztómű a váltónál, ami lockolást követően zár és juttat hátra erőt. Így üresfutásnál nincs hajtva feleslegesen pl a kardán, de nyilván a hátsó féltengelyek ugyanúgy "visszahajtanak", tehát annyi plusz terhelése van ilyenkor a hátuljának 2WD módban is... A kézzel lockolható kerékagyat annó ezért alkalmazták, így full letudtad választani a kerekeket, tehát nem volt pluszban "ellenállása" az első kerekeknek, ha nem volt 4 kerékben az autó.

Természetesen a vásárolt utángyártottakból.

gyárilag erre cserélték ahol már anyagából van kiképezve, nem ráhegesztve!
Mennyire gyakori hogy cserélni kell?
Legközelebb valamelyik drágább Valeo lapátot fogom kipróbálni.