Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
Mágus2 #48098 üzenetére
Tudom
Francia vonalon nekem a sorrend mindig ez volt Renault >PUG>Citroen. Tényleg rengeteg francia autóm volt és most is van a családba. Egyikkel se volt gond soha, kötelező szerviz azt ennyi. Nekem utóbbi időben a "németes" fapad ülések átvétele és anyag használata nem tetszik. Nekem speciel ami piszkálja a fantáziám még mindig a 2 liter Tamás laguna 2 be, barátomnak van de egyszerűen nem bírom rávenni hogy adja el nekem
Visszatérve a Talisman első körben engem megvett, de tény hogy még túl új ahhoz hogy érdemi tapasztalat legyen róla bárkinek is. Az biztos hogy az 1.5 dci felejtős
-
Mágus2
Közösségépítő
Sosem vetettem meg a kényelmet, és ha megbízhatóság is társul hozzá, felőlem akár wartburg jel is lehet az orrán.
Az utódot vadászom, valszeg a talisman, passat, superb vonalról lesz. Az ár és az adott áron kínált extra lista fogja eldönteni a kérdést. kb 2-3 év múlva eladom a mostani skodát, ami valljuk be, elég magsra tette a mércét, akkor lesz esedékes a kérdés.
-
-
Wiz Khalifa
veterán
Nem tudja valaki hogy az 1.4 8v motornak ami a Thaliamba van milyen a torok átmérő amire a levegőszűrő ház van téve?
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Szombathely környékén nem tudtok esetleg valakit, akinek van gyári diagnosztika (renault clip), és meg tudna nézni egy beállítást nekem? Köszi!
-
rob210
Topikgazda
Alátámasztom (bakolom) a motort, aztán a krokodillal aláemelek kicsit.
Kicserélem a motor oldalit.
Aztán a bak marad és a váltó alá emelek egy kicsit a krokival.
Kicserélem szintén a bakot kiveszem az alátámasztást.
Leengedem a krokit és öröm boldogság.
Szöszmörögve is fél óra.Ha az a kérdés normális szerszámmal hozzá lehet férni, nem kell azért kibonntani a dobbettétet.
-
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #48085 üzenetére
Megoldható.
Melyik autóról van szó?Bocsánat de neked sincs fent kép az összefoglalóban, Így nem tudom neked melyik kocsid van.
-
veréb
tag
válasz
orosziem81 #48085 üzenetére
[link]
prés helyett kalapács! -
Gabesz87
veterán
válasz
motoflug #48079 üzenetére
Jóval nagyobb, mint ahogy képeken gondolná az ember. A Clio-tól nagyobb (legalább is magasabb mindenképp, ezt valamelyik tesztben is írták).
Ízlések és pofonok. Nekem meg pont az 500-as vonal nem tetszik. Számomra a Smart, 500, Mini mind egy kutya...idióta sznob városi matchbox, női autó. -
Gabesz87
veterán
Tegnap az utcánkban láttam egy új Zoe-t!
Wazze....mokány kis autó. Melóba, bevásárlásra elfogadnék egy ilyet itt Pesten!
-
sowi
őstag
válasz
newwave0507 #48062 üzenetére
en a pozsomnal itt adtam fel, igaz mar annyira a tokom televolt az autoval, hogy minden mindegy volt
-
rob210
Topikgazda
válasz
alexander12 #48067 üzenetére
Ez a szakszerszám hozzá, de két csavarhúzót aládugva és óvatosan megfeszÍtve, simán lepattan.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ennyiért javÍttasd, ha nem is tartod meg utána 850.000.- ért el tudod adni.
-
alexander12
aktív tag
Thalia hátsó ajtó ablakletekerő kart hogy lehet leszedni? Van valami sasszeg, vagy csak le kell húzni?
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Kerékcsapágy cserénél elég a rosszat cserélni,vagy kell mindkét oldalon?
-
orosziem81
tag
Sziasztok,
Nekem tegnap valaki nekiment a jobb tükrömnek, de persze csak hazefelé indulván vettem észre, hogy pókhálós lett a tükörlap. Még este ki lett bontva, de már csak reggel próbáltam ki, hogy a motor is kapott-e ami mozgatja.
Azt tapasztalom, hogy fel-le megy, de jobbra-balra nem. Motorhang van, mozgás nincs. A mozgatás szerkezeti/mechanikus részét egyáltalán nem ismerem, ha valaki már látott/szerelt ilyet szétszedve, attól megköszönöm, ha átadná tapasztalatát. -
aero.
veterán
válasz
Ha van helyed és nem kell akkor bontsd el, többet kapsz érte, mint 240. A vasat meg leadod utána.
Ellenben 200k motor+turbó+beszerelésért aprópénz idézőjelben, ha szereted az autót és nem vág földhöz a kiadás, akkor mindenképpen.
-
newwave0507
aktív tag
Kedves fórumtársak,
Egy nagyon fontos kérdéssel fordúlnék hozzátok.., mint előttem olvashattátok, a garancia sajnos nagyon úgy néz ki, hogy nem jön össze. Így egy elég komoly döntést kell meghoznom. Aki esetleg nem tudná miről van szó; Adott egy Renault Laguna 1.9 dci Priviliege felszereltségű autó. A turbómban sajnos elég sok kilóméter volt már, horda az olajat, stb.., így megelőzés képpen gondoltam veszek egy teljesen újat, hogy minden szuper legyen. Sajnos 4000 km után megadta magát a turbó, ami gondot okozott a motorban is.
Pár kép;
Nos, a kérdésem az lenne, szerintetek megérné megcsináltatni, vagy inkább adjam el ? 240et adnának érte körülbelül, de azt eléggé kevésnek találom! Viszont egy kapcsolaton keresztűl 200.000 forintból kapnék egy teljesen felújított blokkot+turbót beszerelve. Idáig körülbelül 850ben van az autó.. ( legalább
)
Köszönöm előre is a visszajelzéseteket!
Üdv,
Ati. -
motoflug
őstag
Motortartó rögzitó bigyóra:
Elvileg mégsincs az UNIX-nál, de Renault-nál van 640Ft/db. áron.
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Légzsák szalag hibát kinél és merre tudom szakszerűen és megbízhatóan orvosolni? Megane 2/ 2007
Köszönöm a válaszokat! -
Tom5
addikt
M1Ph2 ablakmosó fúvókát hol tudnék rendelni? Nem találok sehol....
-
motoflug
őstag
-
motoflug
őstag
Nekem 2.0 benzin-es motorhoz kellett, de arról letettem, hogy a felirat is olyan legyen rajta, így oldottam meg, mert ez 1.4-ről való:
Viszont az eladó elfelejtette hozzá adni a kis tartókat, most meg nem találja...
Szóval körbenéztem ahol csak tudtam, és az UNIX-nál lehet kapni, de csak rendelésre. Azt meg csak úgy, ha bemész egy üzletbe és ott kifizeted előre, aztán berendelik neked.Elvileg 4db. kell rá én 4-et rendeltem, bár az egyik füle törött. szóval lehet, hogy kimarad majd 1, ha kell majd valakinek, akkor legközelebb az ünnepek után tudom odaadni.
Szóval, UNIX, és a cikkszám a következő: 7701050993, ára valahogy 760 Ft./db.
-
gabx76
senior tag
válasz
gabx76 #48047 üzenetére
Rosszat linkeltem - nekem ez kellene...
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #48045 üzenetére
Kevesebb zaj jön be a mtortérbe, illetve gyorsabban melegszik be a motor.
-
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
Következő a helyzet, indításnál ugyanaz, viszont ha ráadom a gyújtást, a motortérben a motoros pillangószelep folyamatos sípoló hangot ad ki. Valami mozgás van benne, mert ha leveszem és újra ráadom, akkor mocorgást hallok belőle.
Alighanem diag lesz ebből, illetve megpróbálok belenézni abba a csőszkaszba. -
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Clio II-ben az 1.4 RL az milyen felszereltség?
Illetve azt honnan tudom hogy Dynamic, Extreme stb? -
motoflug
őstag
-
rob210
Topikgazda
Igen tudom ugyan ilyen autóm van, attól még a bilincs lehet elmozdulva kilágyúlva, érdemes megnézni hol ereszt.
Egy papÍrszalvétával könnyen megtalálható.
Nekem tart rendesen, de például cimborámé elengedett cseréltük ABA bilincsre.
Gondolkozom rajta, hogy én is lecseréljem, nehogy a legrosszabbkor engedjen el.
Nem szeretem ezeket az összenyomós bilincseket. -
Tom5
addikt
válasz
rob210 #48031 üzenetére
Ezért kérdezek, egyedül nem mertem nekiállni, nehogy nekem el folyjon minden mint a magzatvíz. Vagy valamit elkúrok és akkor sehova. Remélem ma a cégnél ráér az autószerelő és délután ki tudok ugrani hozzá hogy ránézzen.
mod - amúgy nem csavaros bilincs van, rajta hanem valami pöckös.
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
M1PH2. Kiegyenlítő tartály alsó csövénél csöpög a hűtővizem. Vagyis gondolom én, hogy a csőnél de ettől lehet, hogy a tartály lyukas. Nem mertem hozzányúlni. Ennek a javításánál gondolom le kell engedni a hűtővizet. Magyarul bízzam szerelőre.
Magam tök hülye vagyok a kocsikhoz.
-
Na_Ta
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel indítanám a Fluence-t (1.6 benzin), már majdnem elindult be is röffent, de egyből leállt. Semmi baj, mondom, máskor is volt már ilyen, újra. Ekkor Egine Faliure Hazard piros felirat és nem indul, de forgatja. A nagy minuszokban nem volt gond az indítással, meg utána sem, szombaton simán beindult, amikor odébb kellett álnom vele. Benzin van elég, fagyálló van benne, ősszel mértem meg, akkor még jó volt, hígítva nem lett, olaj van benne megfelelő mennyiség.
Még egyáltalán nem tudtam ránézni, belenézni, mert menni kellett melózni.Tudom ez így elég nagy homály, de mit nézzek meg, mire számíthatok.
Rá tudok nézni a vezérlésre így motortérből, hogy rendben van-e? -
n0rbert0
senior tag
válasz
gabx76 #48024 üzenetére
Sajnos ezzel sem működik. Majd rendelek egy másik EML327-et és megpróbálom azzal.
Egyébként megoldódott a problémám. Azért nem indult az autó, mert a kormányzár be volt állva. Indítás közben határozottan meg kellett mozgatni mind két irányba és elindult az autó.
Köszönöm a segítséget! -
Sanyo77
tag
Egyébként tudtok atombiztos diag kütyüt, ami nem Can Clip árban van? Nem akarok semmi mást. csak adatokat, hibakódokat a kocsimról.
Nekem nem működött az ELM 327, kidobtam...
-
zsizsef
senior tag
-
gabx76
senior tag
válasz
n0rbert0 #48018 üzenetére
Nem tudok más módszert, de szvsz. elég érdekes szerelő, akinek erre nincs eszköze.
Szerintem itt fórumon belül többünknek is van legalább egy bluetooth-os kínai filléres kütyü ilyen esetekre... (ami ugyan nyomába sem érhet az eredeti Renault-os cuccnak, de legalább támpontot adhat a tárolt hibát illetően) -
n0rbert0
senior tag
válasz
Criminal017 #48014 üzenetére
Köszi. Ha jól láttam a motorháztető alatt is van egy marékkal az akku mögött.
@(#48015) gabx76 Sajnos a szerelőnek nem lesz hozzá eszköze holnap. Nincs valami más módszer a hiba kiolvasására, mint a diag. eszköz, pl kivillogtatás?
-
n0rbert0
senior tag
válasz
gabx76 #48012 üzenetére
Nem tudom. Így olvasgatva a kézikönyvét nagyon arra hajaz. Ha valóban ez a baj mit lehet tenni?
Bár ettől még a gyújtást rá kellene adnia nem?Még indításgátló hibára is gondolok, de sajnos a led visszajelzőt nem figyeltem meg, hogy mit csinál indítás közben, ha villog vagy világít, akkor az elvileg baj.
De nehéz dolog ez...
-
n0rbert0
senior tag
válasz
rob210 #48008 üzenetére
Beteszem a kulcsáratyát, benyomom a kuplungot (vagy a féket, úgy hogy közben üresben van a váltó) majd megnyomom az indító gombot és olyan mint, ha elkezdené indítani, de mégsem. A várt eredmény helyett csak 3 halk relé-szerű kattanást lehet hallani, ezután kiírja, hogy "turning the steering wheel+start" vagy valami hasonlót, ha ezt megcsinálom, akkor meg azt, hogy "remove card". Szerintem nem az önindító kattan, mert még a gyújtást sem adja rá. Mivel a kormányzárat csak akkor oldja fel, ha a gyújtás rajta van ezért vontatni sem lehet.
Próbáltam már hosszan nyomni a gombot, benyomott kuplunggal, fékkel, sebességben, üresben meg mindenhogy, de semmi.Én valamilyen biztosítékra gyanakszom. De sajnos nem tudom hogy merre induljak el. Azt sem tudom, hogy pontosan merre vannak ebben az autóban a biztik. Holnap egy autószerelő ránéz, de nem várok túl nagy előrelépést, mivel nincs neki diagnosztikai eszköze, illetve nem is villamossági szerelő.
-
Drughi
addikt
Üdv,
Megane 1 ph2 2002-es 1.4-be szeretnék komplett izzó cserét.
A fényszóróba H7 kell?
A ködlámpa ill. a helyzetjelzők milyenek?
A beltéri világítást is szeretném cserélni oda milyen izzó való?
Vannak fogalombeli zavaraim, a fényszórók 2 különböző izzóvam mennek? Egy a tompitott, egy a távolsági(reflektor)?
osram night breakert vagy cool bluet szeretnék.
beltérre mi javasolt? Sárgát nem szeretnék.
Köszönöm a segítséget! -
Criminal017
őstag
-
n0rbert0
senior tag
Szaisztok.
Van egy Sceni II-ünk. Kártya berak, kuplung benyom, majd start gomb megnyomására nem történik az égvilágon semmi, nem indul el az autó. Minden más elektromos dolog működik az autóban. Próbáltuk üresben, fékbenyomásával, hasonló eredménnyel. Az akku új benne.
Mi lehet a baj? Biztosíték? Ha igen, akkor melyik, hol keressem?
-
rob210
Topikgazda
válasz
zalikaxx #48000 üzenetére
Na akkor viszont biztos nem turbó.
Ha egyszer van egyszer nincs, akkor inkább valamilyen elektromos hiba lesz nem zár nem nyit időben valami.
Illetve kérdés még az, hogy füst vagy bármilyen egyéb jelenség van-e ?
Fogy az olaj a vÍz?
Mert ha minden ok, csak a hang van akkor én is csak a fejemet fogom vakargatni, de szerintem más is. -
orosziem81
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest