Hirdetés
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple MacBook
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rob210
üzenetére
Vezettem tavaly egy kb. 2021-22-es 4x4-es 1.5-ös adBlus Dákó Dustert, ~2700km-t nyomtam bele. Az első üzenet 2400km-nél jött, majd 1200-nál a komolyabb figyelmeztetés.
Én nem töltöttem bele, mert az 1200-as üzenet után 1-200km-rel adtam le a kocsit.
Jó véleményem lett róla, nem akar többnek látszani, mint ami, de azt jól hozza.Itt le lehet bukni valamivel? Hány kiírt DPF-es, vagy ledugózott EGR-es autó lehet az utakon?

-
user2
tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm. Kár ezért az ad-blue dologért, nem hozta meg a kedvem. Az egy dolog, ha valami el tud romlani, mert az javítható. De hogy az ember ott álljon az indíthatatlan autó mellett, mert a környezetvédelmi-szoftver úgy gondolja, rossz napja van. Hát nemtom'...
A váltós dolgot továbbitom.
-
user2
tag
válasz
rob210
üzenetére
Értem. Mennyire gyakori, illetve mennyi km után kell rá számítani, hogy gond lesz a tartállyal? Ha rendszeresen van töltve, amint jelzi hogy mennyi van vissza, számít valamit a várható gondmentes futás terén?
Az autó többi részével van bármi odafigyelnivaló? Futómű, hajtás, etc?
Ami még beugrott, hogy mikor vezettem párszor, néha kettesből hármasba nehezen ment a váltókar, mintha a kettes síkjából nem akart volna visszajönni középre. Ez hiba vagy sajátosság?
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Részecskeszűrő már egy modern turbó benzinesben is van, igaz az nem egy dízel, de az is már egy szopásra hajlamosabb technika.
Egy 10-11éves 110 lovas quashqai-ban mi lehet?
A 20km az város-főút, nem túl tempós.
Fura, hogy kolléganőmék peugeot 5008asa vagy a fene tudja, hogy milyen suv peugeotja is 1,5 hdi, új kora óta ők hajtják sox rendszámos, asszem 5 év körüli, valami 40ezer km-el, ők is mindenesre használják és még nem fosta össze magát. Lehet ott is a km miatt még nem, de én is vártam a dpf kínlódást, mert azt is helyben is haszálják.... -
Bazsesz
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Szia!
Erről érdemben nem tudok nyilatkozni, hogy hol olcsóbb, hol nem. Lehet ha bemennél a helyi csavarboltba, akkor 200-ból meg lehetne oldani. Más a felhasználás jellege az autóknak. Ahelyett, hogy 2-3 órát elcs*szek hogy hol olcsóbb 500 forinttal egy adott dolog, inkább dolgozok.
Sokkal olcsóbb lenne, ha magamnak cserélném az olajat, meg a szűrőket, ha nem cégként tekintenék magamra. Nekem jobb az, hogy beviszem reggel a "ribiket", délután hozhatom el. Ha magam csinálom, akkor biztos, hogy legalább 30-40e forintot bukok.
Más a szemlélet a vállakozói, meg a magánszemélyi közt. Nem voltam vállakozó, én is vettem KovácsAutótól a cuccot, és cseréltem az olajat, meg mást is. "Olcsóbban" jövök ki összességében, ha a szerelőm csinálja. Még úgy is, hogy Unixnál fullos kedvezményem van, és onnan rendeli a cuccot, és adja teli áron, minthogy akár 1 nap kiessen. Ketten vagyunk most, ha kiesik reggel autó (volt rá példa, nem is egyszer, pedig nincs nálam többet költő ember az autókra), átülünk/átpakolunk a másikba, és van 1 óra kiesés.
Ismétlem, más a felhasználás, más a szemlélet. Másra fordítjuk az időnket. Písz

Maradjunk annyiban, hogy egyet is értek Veled, meg nem is, és ez így helyes

Balázs
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Nekem egy szovjet (mivel olyan régi azért nem hívom ororsznak) ZIL szerszámkészletben van egy négyszögkulcs, pipa. Azt használom. Meg csináltam egy M12 10.9-es csavarból egy dugót, amit a LUX készlettel használok. A belül gumis rézalátétet meg ha nem tudom újjal pótolni, akkor teflon szalag megy a nyakára. Szörnyű kontárság, más ne csinálja! Mikor szervízvezető voltam a miniszteri kocsiknál, nem írtam elő.
-
tycon
tag
válasz
rob210
üzenetére
Érdekes. Nekem még van olyan Lada csavarom, amiben benne van egy mágnes, és nem alátétes, hanem kúpos, és rendes belső kulcsnyílású. Annak megfelelő anyagból. És nem cseréltem soha, és nincs tömítés, és nem az a hülye 4 szög. Ott kellett volna megállni a mérnöki fejlesztésben. Soha nem eresztett, kicsavarható, becsavarható. Jó, láttam már sebváltót belülről, amibe be volt rakva eleve egy mágnes lap. De az csak gyűjti a vasat, de soha nem cserélhető, takarítható, csak az asztalon kiszerelt állapotban.
-
Bazsesz
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Szia!
No offense, de szigorúan. Leeresztő csavarról beszélünk. Már nem én szevizelem az autókat, hanem szerelőm van. Nálam elvárás, hogy minden egyes olajcserénél cserélje a csavart (tömítéssel együtt). Csavarban első osztályú az AZ-s cucc (egy fém csavarról beszélgetün, ráadásul adják hozzá a tömítés készletet, aki soha semmikor nem cserél). Egy kezemen meg tudom számolni, hogy ki cserél akár tömítést, vagy csavart olajcserénél (és nem félek levágni pár ujjam).
Minden egyes olajcserénél megkapom a maradékot az olajból (az egyiknél 0,5 litert, a másiknál 0,2 litert az 5 literesből, meg a csavart).
Kizárólag Elf 5w30 olaj megy, gyári Renault olajszűrővel (igen, tízezer az a szűrő darabja, és szigorúan tízezrenként cserélem). Egyik céges, másik saját, de mindkettő az én nevemen fut.
Minden másban csakis gyári, vagy jobb. Munkaeszközök, nincs kiesés velük, ez az elvárás.
Balázs

UI: nem lengéscsillapítóról beszélgettünk, meg nem másról, csak a leeresztő csavarról

-
Alusky
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Fentről jön a hang a generátor szíjtárcsáról.
Viszont a kormánykitekerésnél másabb a nyikorgó hang. Lehet, hogy olyankor a főtengely gumiágyas tárcsa forog el. A szervószivattyú kereke nagy, nagy a felület amire a szíj odatapad, így az nem hiszem elcsúszna. Inkább a főtengely tárcsa lesz, majd megkrétázom elfordul-e. A generátornak meg pici a felülete, az ott könnyebben megcsúszik szíj formájában.
Vagy gondolod a szabadonfutós része nyikorogna a generátornak? Ez eszembe se jutott eddig. Hmmm. Logikus pedig. -
dik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
És akkor mondjuk ha 2,8l ír elő a gyártó olaj mennyiségre, de inkább többet kellene bele tenni mondjuk 3l, de az oldalán (már amelyiknek persze van felöntő) örül az ember ha 2,7l bele megy mert a többivel elsokalja és kifolyik. Mert tán annak kellene lenni a szintjelzőnek is józan parszti ésszel. De akkor miként öntjük bele a mennyiséget. Próbáltuk felemelni az autó oldalra, de az nem az igazi megoldás. Akkor a szuszogónál felönteni az meg olyan jó bontásos eset, az annyira nem kellemes. Akkor miként otthon, hogy "egyszerű" és jó megoldás is legyen?
-
kisninja
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm az infót sajnos zárva maradt a kártyaolvasó első pöcke törött/volt.
Próbálkoztam akárhogy az a nyomorult zár nem adta meg magát. Szerencsére műanyag valeo volt kitörtem a két pöcköt, hogy hozzáférjek a fogaskerekekhez majd szétesett az egész. Kiszedtem belőle az oda nem kellő részeket majd összeraktam felszorítottam egy eldugott helyre és kész. Közben megjavítottam a kártyaolvasót is végre gombnyomásra indul. Kacérkodtam, hogy berakom a tempomatot is de egyenlőre ennyi is elég. A kocsi kész tökéletes.
(Még mindig imádom a lagunámat
) -
válasz
rob210
üzenetére
Volt anno egy Telexes cikk is, hogy a markaszerviz sorra nem cserelte le az olajat a Duster( azt hiszem K4M-ben), ami vegul beallt. Elkepeszto! De nem csak Renaulteknal vannak horror storyik. Nemetben pl uj hobby, hogy csak minimumig toltik fel olajjal, mondvan, hogy az is eleg. Szomszed asszonysag Opelje igy kapott uj olajat, ra ket hetre megkert,hogy nezzem mar meg, mert panaszkodik az auto. (Meg GM motorosos). Hat nem volt minimumumon az olaj.
-
Nagya21
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Hali!
Na ez pont olyan mint ami a Panda(fehér-fekete) Dacia Sandero Stepway 0.9Tce motoromból 6000km után leengedtem, pedig előttem cserélte le az olajat a márkaszerviz, csak azt nem tudom mit töltött bele.....
Gondolom valami szar tescos olajat, olyan szar hangja volt a kocsinak 6000km alatt, meg úgy befeketedett, hogy magán ba lecseréltem.
Aztán következő hivatalos olajcserére vittem az olajat (meglehet csinálni, csak bejegyzik a szervizkönyvbe, hogy tulaj hozta ilyen és ilyen olaj.....) akkor meg vérig voltak sértődve, hogy miért, mondtam, hogy négybetüs női válasz....CSAK.
Üdv Nagya -
mycso
Topikgazda
válasz
rob210
üzenetére
Benzines részecskeszűrővel van tapasztalatod?
Úgy fest, hogy szüleim 1.33TCe megane-jában megadta magát (eltömődött). Teljesítménycsökkenés, szerviz lámpa. Renaultban ránéztek, de majd csak januárra kapott időpontot, ott annyit mondtak, hogy részecskeszűrő probléma.
Ami biztos, hogy 90%-ban városban van használva az autó. -
t.imi
addikt
-
Johnny001
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A megoldás idáig az volt, hogy az akku melletti biztosítékdobozban megnyomogattam a biztosítékokat, az egyik mintha egy kicsit kijjebb lett volna, a biztonség kedvéért mindet! Rögtön beindult, igaz egy kicsit nehezebben járt, de aztán magához tért, ezt 5 óra múlva is sikerült, meg kell várni a holnap reggelt, mert vásárolni megyünk! Utána jelentkezem!
-
-
Alusky
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Igen, első facelift, alapfelszereltség. Állítólag nem vették le az akkuról és le sem merült.
Többre nem válaszoltak szerintem lefeküdtek aludni.
Mindegy írtam nekik, hogy ehhez szerelő kell laptoppal aki kimegy házhoz. Meg mondtam nekik, hogy töröltessék is ki akkor a immot és nem lesz sose gond utána, mert ez amúgy is típushiba. Nem fogja senki ellopni, ez egy ezer éves kisautó.Nekem a Kangoo csinálta, hogy nem mindig indult be és villogott a led, aztán kivettem a kulcsot meg vissza és akkor jó volt. Csak az már el lett adva, nem tudom mi lett vele végül, gondolom ugyanez a törlés módszer legtöbben ezt csinálják.
-
diablo1984
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Tudom, anno úgy is vállalták először a vezérléscserét, hogy a szelepfedelet letömítik, csak mikor elkészült láttam, hogy nem csináltak semmit vele, kifogásoltam és letagadta a srác, hogy ilyet beszéltünk volna. Utána a reklamációm hatására levették a szívósort és a szelepfedél tetején van egy kis ablak, azt letömítették és jöttek azzal a dumával, hogyha a gyári tömítést megbontják és újra tömítik az annyira sem fog tartani, mint a 10éves(kamu szar duma). Szóval 2. nekifutásra sem sikerült az első szerelőnek megcsinálni, utána mint kiderült a vezérlés fesztelenítése sem sikerült nekik, ami az új okoskerék zörgésében csúcsosodott ki...
Így fáj a fejem, hogy ki fogja ezt rendbe tenni, mert a renaulton kívül más nem vállalta a vezérlés helyrerakását sem, renaulték meg Debrecenben bezártak...
-
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Mérnökként mondom, hogy ha valaki arra hivatkozik, hogy mérnök, a legritkább esetben van igaza
Mint amikor a királynak folyton mondogatnia kell, hogy ő a király, akkor ő nem király.
Volt nemrég egy vitám, ahol ismeretlenül hivatkozott a másik fél arra, hogy ő már a második diplomáját csináló mérnök, tudja miről beszél (!!) (villamosmérnök a srác, nekem meg a pára lecsapódásáról papolt). Nem mentem bele a péniszméregetésbe...
-
belaazallat
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Igen, bocsánat! Légtelenítő csavarra gondoltam. Első tengelyre is ez kell? Bele rohadt a légtelenítő, az egyiket kibányásztuk, de amit vettem, az nem volt jó bele. Így sajna vissza kellett rakni a régit.
0017_QB ez nem volt jó. Hátra ilyet vettem, amit linkeltél, az jó volt.
-
Benir8
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Fúú
Nálam is hasonló esett volt, előző szerelő barmolta össze.
Így mentem vele másfél év alatt kb. 20 ezer km-t , nem csoda, hogy onnan szivárgott az olaj.
Valószínűleg nem bírta leszedni, rá hegesztett egyet, tömítésre nem gondolta hogy azt megadja magát később olajszivárgással együtt.
-
MasterMark
titán
válasz
rob210
üzenetére
Igen, előtte este kivittem a garázsba aztán másnap csináltam, teljesen hideg volt.
Ez a motorkód, jó kell legyen. Valószínűleg más oka van akkor, hogy kicsit máshogy jár.Egyenletesen jár, nem rángat amúgy. Sőt megszűnt az a jelenség amit az utángyári lamdaszondának tulajdonítottam, hogy félmelegen fulladozik alapjáraton.
Köszi.

D7F-hez is tudsz mondani értékeket? Ahhoz is legalább 2 félét találtam már.

-
MasterMark
titán
válasz
rob210
üzenetére
Beállítottam 0,10 / 0,20-ra, előtte alámértem és olyan 0,25 / 0,35 körül volt.
Most kicsit jobban rázva jár alapjáraton. Tisztítva lett a kartergáz visszavezető is, szóval nem tudom van-e probléma, vagy most kell egy kis idő még neki, hogy megszokja.
Tapasztalatod alapján ha túl szoros lenne, annak mi lenne a tünete? Köszi.

-
kenguru99
senior tag
-
válasz
rob210
üzenetére
A szíjat azért megnézném, a M2-nél nekem az nyikorgott x 10 évvel ezelőtt

Próbára, megnézni szoktak ajánlani szappanozást meg talán hintőport is
A szabadonfutó hogy esik szét? Vagy a megszorulásra gondolsz, azaz nem fut szabadon többé? Az nekem látható volt a szíj rezonált futásán.
-
Nordik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Igazából folyamatosan cicereg, nyikorog. Hidegen kicsit erosebb aztán melegen elhalkul alig hallani. Amit még észrevettem és ez melegen is megvan, ha esetleg úgy indulok el, hogy leesik a fordulat akkor jobban hallani. De gyanítom szabadonfuto lesz. Foglalkozzak ezzel sürgősen vagy ráér?
-
shifty!
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Neki néztük, igen.
Annyival olcsóbb a fenntartása a Clionak, mint a Megane-nak? Mert azt értem hogy A.D. újonnan másik kategória volt, de ha mostanság kell hozzá alkatrész, úgy sejtem a hasonló kor miatt a diffi nem nagy - gondolom én.
Fogyasztásban mekkora a különbség, mondjuk Dyno ~7L-es Megane-os fogyijához képest neked?
A kombi meg neki lehet hogy indokolatlan, 3 max 4-en ülnek be egyidőben, ahhoz a Megane mérete is elég, a nagy csomagtér hasznos, de nem must have jelen esetben.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

mondjuk nem.is ez volt a kérés. :)

)

. Azt hittem, ez is 100% Renault fejlesztés, anno még a gyári brossúrát is letöltöttem hozzá R hungaria oldalról.
Ez milyen izzó?
mycso