Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Trapézgömbfejet kell cserélnem, érdeklődnék hogy melyik márkát ajánlanátok?
2000 évjáratú 1.4 8v clio.
Előre is köszönöm a segítséget. -
polonic
félisten
Én is egyből kikapcsolom indításnál. Csak most nem is tudom, vmiért kimaradt.
Itt is ilyen 16-7 fok volt. Csak télen nem ilyen volt, amikor elfelejtettem kikapcsolni szintén, akkor ott a víz félig melegedéséig várt legalább.
Egyébként vajon ezt ki lehet iktatni örökre?
Milyen a motor a talismanban? 1,6 dci v a twinturbos vagy 2 dci ott is?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
polonic #58074 üzenetére
Direkt kipróbáltam a Talisman-ban. És nálam is leállította kb 600 méter után az első piros lámpánál, hozzáteszem, az elinduláskor 21 fok volt a kinti hőmérséklet, tehát ez lehet a magyarázat. Télen, hidegebb időben ilyen nem volt, meg amúgy is ki van kapcsolva ez a baromság.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gixxergabi #58065 üzenetére
Itt egy ellenvélemény:
Ha felteszed a Laufikát, mész vele vagy 50km-t, ebben van esős, pálya nagy sebességgel, kanyargós utak, , erős fékezés, komfort érzet? az el...ott magyar utakon etc... megjegyez...
Majd utána, Dunlop Bluresponse, Good Year EfficientGrip, Bridgestone t001 evo és még a hankook ventus prime-ot próbáltuk, akkor kb ezt fogod a Laufenn-nel és a hankook-kal csinálni:Vagyis, valami elkepesztő, hogy mennyivel másabb, jobb és biztonságosabb, csendesebb a három nagy gumijával utazni, akik ezek szerint nemcsak a nevükben azok. .Nem mellesleg a tapadás érzet valami brutálisan jobb ezekkel a gumikkal, érződik valóban, hogy minőségi anyagok. A ventus prime csalódás. Firestone-ról írták még, hogy elég frankók...de csak ezeket tudtuk kipróbálni.
--------------
(#58088) UHHH
5 éves gumi már öreg gumi,Uh, ezt nagyon ne terjeszd! O_o
-
rob210
Topikgazda
Ma egy öreg 1.2 es automata váltós twingo került a kezeim közé.
Mind a 4 ngk gyertya más hézagra volt beállítva.
A dekniből szivárgott az olaj, a szelepfedél alól szivárgott az olaj.
El volt szegény hanyagolva, pedig a gazdi szorgosan hordta a szerelőkhöz.
Akik rendre közölték öreg renault ez ilyen.Hát mostmár nem szivárog.
Az öreg renault. Sajna a képek nem jó minőségűek, de azért látszik aminek kell. -
meroly
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet, ha klímát kapcsolok akkor az alapjáratot nem mindig emeli meg és ilyen rázkódóssá válik a kocsi?
Aztán máskor meg jó, meg fordulaton is jó, ez most csak álló helyzetben jött így elő. -
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
MII 1.5dci 2004 FC kijelző hibásan jeleníti meg az adatokat,vagy épp semmit.
A hátér világítás az működik valakinek van ötlete mitől lehet?
-
UHHH
őstag
Gumi témát itt folytassuk.
-
LamerGyuri
senior tag
-
polonic
félisten
Egyébként mi a véleményetek a fóti Békési Renault szervízről? Ott volt szervizelve a járgány eddig.
-
blasi20
tag
Sziasztok!
Milyen motorolajt érdemes tölteni a K4J 710 motorkódú 2004-es cliómba?
Nemrég a szerelőm 5W-30-as Total-t tankolt bele és nem vagyok biztos benne, hogy azt is érdemes....
Ha lenne ajánlott motorolaj amiről tudtok, ne tartsátok magatokba.(Link is jöhet!!!!)
Köszi!!
-
Predator2
addikt
Helló
Hidegen kb 40 másodpercig dadog, rángat a kocsim. [link]
A szerelőm szerint az előtöltés okozza, de mivel ez CR rendszer így az mint kiderült (több helyen is utána néztem) nem lehetséges. Levegős is a rendszer vélhetően a befecskendezők hibájából adódóan.Azt mondja a porlasztóimat nincs értelme padolni, mert melegen vizsgálják, nem derülne fény arra melyik csúccsal van a gond. Azt tanácsolja vegyek 4 új porlasztót ~200k. Egy kb 6-700k -t érő kocsiba. Egy használt nagynyomású szivattyú (150.000km-t futott) mellé. Amit öngyilkosságnak tartok.
Okozok e bármilyen problémát a motorba azzal, hogy veszek pár felújított, garis porlasztót, és azzal leteszteltetem, hogy melyikkel van a gond? Addig cserélgetjük, míg kinem bukik a probléma.
Résolajam jó.THX
-
Gabady
aktív tag
válasz
Drughi #58075 üzenetére
Ilyen ügybe szerintem felesleges mások véleményét kikérned.
A felninek neked kell hogy tetszen.
Az hogy 90%-os conti gumi van a felnin nem jelent semmit, mert ha 10 éves, akkor az új, de "gagyi" gumival többre mész. - tapasztalat. Érdeklődd meg a dot számot!Volt már 10 éves dunlop gumim, ami szarabb volt mint a hankook. Pedig a hankook se egy nagy minőség.
Ebből a felindulásból idén én 225/40 r18as Linglong gumikat vettem, 16e ft / db áron, mert a nevesebb márkák, pl egy conti, goodyear, ennek többszörösei, 35-40e ft/db.
Eddig jók a tapasztalatok, normál ésszerű használat mellett azt mondanám, hogy tökéletes. (Több forrásból is hallottam, hogy hamarabb elkopik) - de ebbe az esetben is inkább azt mondom, hogy 3 évente veszek gumit azért mert elkopott és akkor új gumim van, minthogy 5 év után azért hajítsam el mert elöregedett...Bocsi kicsit hosszúra sikeredett, de remélem érted...
-
Drughi
addikt
Felni ügyben kérném a segítségeteket.
Megane 1-re keresek alufelni garnitúrát nyári abroncsokkal, amik legalább 2-3 szezont elfutnak.
Két esélyes van, ami helyileg is közel van, így meg tudom nézni személyesen:
1, Gyári 5 küllős alufelni, képek és leírás alapján szép állapotba + gagyi nyári gumi 50.000Ft
12, Másik féle gyári alufelni, képe és beszélgetés alapján kitűnő állapotba + 90%os Conti nyári gumi 65.000ft
2Ti melyiket választanátok? A keretbe belefér a drágábbik is.
Még nézelődök, de ezek eddig amik megfelelnek. -
polonic
félisten
Ez a start stop hülye.
Most elfelejtettem kikapcsolni. Indulás után kb 2 perccel, hogy még semmi bem melegedett kb, egyből leállította.
Nem kéne várnia egy kicsit, hohy melegedjen a motor? -
rsf
senior tag
Na végre!
Lehet Android Auto és Waze-sítani az R-Link1-et.
Ránéztem Az R-link store-ra. Jött is ki friss térkép 2018.04.10-én hirtelen és az ára is esett 30 eurót!
Kicsit elkéstek vele..
A leírás a linken.
[Install Android Auto / Waze on R-Link 1]
Üdv. -
Predator2
addikt
válasz
molnarpeter #58068 üzenetére
Kifejtenéd ezt nekem bővebben kérlek?
Mi is ez pontosan? Hamár leállok vitázni a szereloővel, ne legyek full hülye. -
Predator2
addikt
Helló
2004-es 1.5dci 82HP- s kocsinál van előtöltés?
2 szerelő szerint nincs 1 szerint nincs (utóbbinál van a kocsim)
Úgy tudom adagolós kocsiban van/volt.
Thx
-
mycso
Topikgazda
válasz
gixxergabi #58065 üzenetére
Nekem bevált, téli és a nyári is laufenn.
Szerintem nincs rajta forgásirány.
Hát, hogy ezeket mennyire lehet egy tengelyen cserélgetni, passz... -
mycso
Topikgazda
válasz
gixxergabi #58063 üzenetére
-
gixxergabi
senior tag
Azt hittem a sima szelep az a gumis "belehúzós", ez a csavarozott meg képek alapján a "nyomásos"...
de mind1...elfér benne ha az is... -
diablo1984
veterán
válasz
gixxergabi #58060 üzenetére
a lényeg belül van!
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi #58060 üzenetére
Ez alapján bármi lehet.
Szemre meg nem mondja senki szerintem. -
Drughi
addikt
Ha valaki lát gyári renault alufelni garnitúrát szép állapotban, 4x100-as 6x15"
vagy 4x100 16" + nyári gumi az ne tartsa magábaUgyanilyen paraméterekkel nem gyári felni is érdekelhet.
Sehol sem találok normálisat...
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #58048 üzenetére
Azt hogy miért nem jó, már megkaptad válaszban.
Az kell bele amit a kolléga írt.A mennyiséget pedig úgy ellenőrzöd, hogy az eleséjnél állva a váltó oldalánál kicsavarod a pillangó csavart.
Ha megjelenik az olaj ok, ha nem akkor addig kell tölteni amíg meg nem jelenik.
"Mint egy túlfolyó elven." -
lsc
nagyúr
válasz
rob210 #58045 üzenetére
Mindkettőtöknek, nem tudok semmit mondani, szombaton hozzuk el a kocsit. Ha kopott a tárcsa is akkor természetesen az is cserélve lesz, meg akkor már a betét is. Ami biztos az első tárcsák cserélve voltak, alig volt válluk. A hátsó csapágyra meg amiatt gyanakszok mert a próbaúton tipikus csapágyhang jött jobb hátulról, balos kanyarban halkult jobbosban hangosodott. Kis eséllyel lehet gumi is /lekopott téli van rajta/ de majd a csáposon ki lesz derítve.
-
Gabady
aktív tag
válasz
DonThomasino #58048 üzenetére
Elf NFJ 75W80
-
DonThomasino
veterán
99 Twingo váltóba lehet olajszintet nézni
és után tölteni szétzsedés nélkül ?
Ponotsan milyen olaj kéne bele ?
EZt raktam bele pár éve , de ugy tűnik nem a legjobb.
Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 -
xardas
tag
válasz
LamerGyuri #58038 üzenetére
esetleg (seb)benzinnel/alkohollal(70%) megpróbálni hatha oldja a ragasztót? (vagy az oldana mar mast is?)
-
LamerGyuri
senior tag
-
xardas
tag
Pest közelébe tud valaki fényezőt ajánlani?
Még előző tulaj (vagy a kereskedés) rakott fel az ajtók aljára extra dszcsíkot. Persze tudtam én, csak nem sejtettem hogy valami kis sérülés lehet valahol... leszedni meg nem akartam mert bíztam hogy hátha csak esztétikai baki, feleslegesen meg nem akartam kockáztatni a lakk megsértését a letépéssel... viszont mostanra látom hogy bizony jobb első már rozsdásodik, amennyire látom csak felületi (még). kíváncsi vagyok mennyit mondana rá egy fényező, lehet jobban kijövök ha keresek valahol színazonos ajtót... bár a lakk javítás miatt már úgyis lehet úgyis kelleni fog egy fényező... vagy nem olyan brutál erősek ezek a ragasztók, és túl spilázom?
-
Gombinyó
őstag
válasz
kopogo #58033 üzenetére
Igen. Ez a 73 lovas motorral. Gyenge, de azért imádom. Kényelmes, szép és árkategóriában a legnagyobb kisautó Daciat meg a Ladat leszámítva. A-ból B-be eljutni tökéletes nekem 6 literes átlagfogyasztás mellett. Majd garancia lejárta előtt eladom sztem és veszünk egy megane kombit.
-
kopogo
tag
Hello!
1 kérdés adott egy clio campus 1.2 benzines (2008) 43 KW 58 lóerő
illetve egy clio 1.2 16V 54 KW 73 lóerő ez egy vadi új kocsi.Kérdésem az Új kocsi a 73 lóerővel meg fog torpanni a légkondi használat alatt úgy mint az 58 lóerős 1.2?
Tekintsünk el a kocsik évjáratától.
Tudom majdnem minden kocsi megérzi a légkondi használatát ,de ha váltani szeretne az ember akkor érdemes 1.2.16V venni vagy nincs nagy különbség a kettő között.?
köszönöm. -
Drughi
addikt
Üdv,
Megane 1-2 között a felni mennyire kompatibilis?
Egy megane 2-n lévő felnit akarunk rátenni egy 1es megane-raA felni + gumi méretei:
4x100 16" Plw felni, infinity egy szezont futott nyári gumikkal 205/55/16
Dot: 5014Jelenleg pedig ilyen van rajta:
6j / 4x100 15"Egyáltalán a 16" nem lesz nagy?
Vagy kérdezzek még valamit? -
rob210
Topikgazda
Okoskerék!
Rugók, mind a 4 et alaposan meg kell nézni!!!
Kormánymű, ne kopogjon, kormánytekerésnél surrogó hang esetén a légzsák átvezető cserés vagy lesz rövidesen.
Gyujtótrafó, vagy beru vagy denso legyen.
A hátsó lámpa az testhiba is lehet, vagy a foglalat már szétégett, meg kell nézni.
A csapágyat préssel érdemes cserélni, vagy komoly csapágy kihúzóval.
Kalapáccsal cserélni tilos.
Csapágyból FAG, INA, SNR, Az SKF se rossz.Érdemes diagra tenni, csak, hogy lásd vannak-e hibák.
Meg úgy alapból.Ha rendbe van rakva a kocsi szerethető kényelmes, jól pakolható.
-
lsc
nagyúr
Üdv
Úgy néz ki bekerül a családba egy 2003-as megane ll-es, eddigi hibák: hátsó kerékcsapágy, hátsó kipufogódob, jobb első ülés alatt talán légzsák csatlakozó, hátsó helyzetjelzők nem mennek. Sima hibák ezek, érdemes mondjuk kipufogóból walkert csapágyból skf-et venni vagy vannak más normális alternatívák. Illetve mire érdemes még ezeknél figyelni /1.6 16V/? -
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni az autómba gyújtógyertyákat ( Megane 1, 2002, K4J-750-es motorkód ) és ez ügyben kérnék segítséget a választásban.
Olvasgattam a fórumot, így ez alapján a Denso termékeiből választanék, viszont abból nem tudom, melyiket kéne.Tudnátok pár típust felsorolni, ami jó lenne az autóba és érdemes megvenni?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208 #58007 üzenetére
Ha E7J a motorkódja akkor 5.5 liter.
1:1 arányú glacelf, víz elegy megy bele. -
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Mennyi hűtővíz kell egy 1.4 8v 2000 évjáratú clioba? -
bobooo
addikt
Sziasztok,
Megane III 2014 1,5dci K9K 636 alá első tengelyre mik az ajánlott féktárcsa/betét kombók? Illetve ezeket hol tudom beszerezni legmegbízhatóbban?
köszi
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honda topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Eladó KitchenAid Artisan 4l-es konyhai robotgép mandulaszínben
- ÚJ, USB-C-s / elemes, rádiós (RF), wifis (Tuya, SmartLife, stb.), programozható okostermosztát
- Li-Ion 18650 cellák, Samsung, LG, stb. Akku pakkok készítése!
- Új Samsung Sony LG LiitoKala 18650 21700 25R 30Q 35E 40T VTC6 M50 M58T 50E Li-Ion akkucellák
- Eladó Bontatlan új Amazon Echo Dot 5 Smart speaker Amazon Alexa fekete, kék vagy fehér színben
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!